- Vékonyabb lett, jobb kamerát kapott, de az akku maradt a régi: itt a Fold7
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Motorola G86 - majdnem Edge
- One mobilszolgáltatások
- Hat év támogatást csomagolt fém házba a OnePlus Nord 4
- Az Oppo Find X8 Ultra lett a legvékonyabb kameramobil
- Milyen okostelefont vegyek?
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
-
Mobilarena
[Re:] Készül a Lenovo P780
Új hozzászólás Aktív témák
-
randras
veterán
Köszi, csinálom.
26-ból még van ROW, akkor az jó nekem?
Awei-vel rogyásig van az eBay. Tényleg jó fülesek, de gyorsan megtörik a kábel.
-
randras
veterán
Köszi. Rászánnám magam, mert haldoklik a rendszer. SLX 26/26a-t tenném fel, csak nem tudom, most az új KIT verziót mit takar, az új designt? Más különbség van?
Illetve átpartícionálásban segítsetek már pls, mert egyszer már próbáltam, és nem sikerült, újra kellett flashelni mindent, azt meg most kihagynám.
-
west76
aktív tag
Szóval én használom baralajbi féle 4.4-es ROM-ot, igazából lustaságból nem írtam eddig többet, meg lustaságból nem telepítettem újra a telót. Sok előnye nincs a 4.4-nek, használhatóságban pedig nekem nagyjából egy szinten van az SLX-el, egyedüli hátránya a kb. 25-30%-al magasabb akkufogyasztás.
-
randras
veterán
Ja, még mindig megvan az evező.
Utóbbi 1 hónapban legalább 5-ször repült akkorát hogy gondolatban már vettem a következő telefonom, de 1 karc sincs rajta.
ROM frissítés viszont elkél már, mert már zenét sem tudok hallgatni rendesen, meg az index.hu betűi nem jelennek meg.
Mi most a menő?
Ja, amúgy ezzel szeretik egymást, hátha valaki akar telefonálni is vele.
-
Blue Eagle
őstag
Pontosan így van! Ha folyamatos Bootloop-ba esik a készülék akkor nem szükséges a Reset gomb használata SP Flash alkalmával, csupán elég megvárni, hogy a kijelző elsötétüljön.
Reset ez esetben akkor kell, ha nem kapcsolható ki a készülék, vagy szemmel nem látható anomália van, mert az istenért nem indul a flesselés. -
bigh
csendes tag
Gyári romot akarom lementeni mindenféle rootolgatás nélkül meg recovery csere nélkül az meg MTKdroidtools. ahhoz meg sajna kell driver. közben a win7 által telepített win update-es félig driverrel működött szóval most majd mehet rá más is
Amit meg korábban írtam a helymeghatározós dologgal kapcsolatban az meg nyelvi beállítások miatt nem volt jó. Magyarul bug van angol (english UK) tökéletesen működik. -
Balumacii
újonc
Sziasztok!
Kellene egy kis segítség.
Nemrégiben vettem ezt a készüléket és van egy olyan probléma,hogy rendszerfrissítésnél és apex frissítésnél is ki dob a menüből,nem enged frissíteni. Mi lehet a gond
lenovo p780 P780_S125_130529
Olvasgattam pár fórumot de sok helyen írják hogy új ROM kell vagy valami ilyesmi,nem értek hozzá
Ha tudtok segíteni,meg köszönöm.Üdv.
-
juhasz.jozse
tag
-
juhasz.jozse
tag
A gravitybox tippet köszönöm, én is kipróbálom.
Boot és kikapcs. animáció:
/system/media/start.mp4 illetve poweroff.mp4 átnevezése vagy törlése.
Lesz helyette stock android boot logo hang nélkül. Gondolom az a "fallback" bootlogo...
Lockscreent is kérdezte valaki:
/system/etc/default_lockscreen_wallpaper.jpg -
Jano_023
őstag
Nálam ez még nem volt. Viszont a rom nagyon gyors és ahogy eddig észre vettem azért akuval sem bánik olyan rosszul.
Nekem a kamera app akadt be valahogy és merített az aksit. Egyszer fordult elő.
A értesítő sávban található gyors menü viszont nagyon tetszik. Nagyon jó hogy még egy lehúzással bővíteni lehet. -
west76
aktív tag
Nekem annyi módosítás kellett, hogy a lenovo gyári launchert lecseréltem a Nova-ra de amúgy számomra tökéletes!!!! Gyors, megbízható, (kicsit halk és eng módban sem sikerül hangosítani) szuper, szeretem használni.
Mondjuk még a viper4 android hiányzik belőle, mert azt valamiért utólag képtelen vagyok felrakni, de baralajbi ígéretet tett, hogy megnézi, hogy integrálható-e
Szóval én már egy ideje az SLX helyett ezt használom!
Ja és mint már az előbb írtam az akksi nekem slx-el 2-3 napot bírt ezzel azért 2 naponta tölteni kell, de lehet, hogy többet is nyomogatom.
-
juhasz.jozse
tag
Nekem úgy sikerült "áttérni" hogy:
1. CN alapú ROM flashelése SP FlashTools-al lenovo-forums ról x-vibe 0.3.
Próbálkoztam mással is xda-ról, de nem jött be.
2. A CN alapú ROM-nak legalább egyszer el kell indulnia telepítés után.
3. TWRP-n keresztül (az x-vibe tartalmazza) SLX v26 KIT flashelése.
4. Kész.Ui.: az x-vibe hoz való reparted kiegészítő nekem működött, de voltak hibák, később nekifutok még.
Az SLX-hez való SuperCamera működik.A ROM-ban egyelőre nincs eltérés használat közben a v25e-hez képest.
-
west76
aktív tag
Ha valaki elolvassa figyelmesen az összefoglalót az simán fel tud rakni egy cn alapú rom-ot flash toolsal, majd ha olyan cn romot tett fel amiben nem volt cwm vagy twrp, magyarul gyári recovery menü van akkor fel tudja tenni a cappa cn romhoz való cwm-jét és végül cwm-ből, vagy ha a telepített cn rom tartalmazott esetleg twrp-t akkor abból fel tudja rakni az slx v26. Kit verziót.
-
Blue Eagle
őstag
Nem tudom, itt a szignózás kérdése dönt szerintem. Úgy tudom a rom framework-res.apk-ja befolyásoló dolog, de nem biztos. Talán majd valaki okosabb megmondja. Vagy ki kell próbálni. Menteni az eredetit és GO.
Szerk.:
Lesz még folytatás más alkalmazásoknál is. Készül pl. a Calendar azaz a Naptár is, aztán a Backup&Restore, stb...
-
beg
veterán
Mint ilyen, nem is létezik. Csak az izraeli változat elérhető. Azt meg ugye mi nem használhatjuk. Pedig még a felbontás is stimmel, és egyszer sem dobja el a jelet. Nem kóros tulajdonsága, hogy állítólag működik. De ezt csak olyantól hallottam, aki látott már közelről olyan embert, aki beszélt az ilyent használó szomszédjával. Állítólag. (v9.6.29.390522)
-
han_lev
senior tag
Ha valakinek a "aroma" verzió kell, akkor igen, köszi.
Le is töltöttem.
De még mindíg bosszantó hogy ott van az az 5 megabájt. űIgaz, hogy ha a beállításokban a tárhely hesználatot beállítom, akkor a külsőt használja, így nincs gond, de azt hittem hogy eltűnik a telefontárhely.
Valamit rosszul csináltam, leírom, hátha meg tudjátok mondani:TWRP-ben indítás
Mentés (bár ezt egy friss SLX-el tettem)
Wipe
Flash zipp, (P780_LiFe_v02_ReParted_Data…roma.zip)
ott kiválasztok: 2,5 gb; alul pedig az alsót.
.. magától ujraindul.
Kikapcs
TWRP - restore.Elméletilag nem kellene látnia azt légypiszoknyi telefonmemóriát, vagy a a beállítások - tárhelyben akkor is látszik, ha a rendszer nem használja?
egyébként köszi a segítséget -
Persze egy ilyen gurunak mint te ez bakfitty.
Köszönöm a bizalmat, de a guru szint nem itt kezdődik.Az a baj sok a ha.
Mivel még csak a problémát ismerjük, ezért van.
Közelebbit akkor lehet mondani, ha az adb-n keresztüli infókat begyűjtöttük.Az biztos, hogy a vibe és slx között a data partíció visszaállítás nem fog eredményre vezenti, mint ahogy nem vezet eredménye a Lenovo-alap rom adatpartíció visszaállítása SLX-re
@(#5733) Jogi
Nézd meg, hogy az MTKDroidTools-os mentésből származó firmware.info fájl melyik partíciókiosztással egyezik meg, linkeltem azt a hsz-t, amiben ezt kigyűjtöttem. -
De mi tárolja a a memória adatait a partíciókiosztásról?
Az egész belső tárhely (ROM) patíciókiosztását több dolog is leírja.
De a tényleges partíciókat az mbr, ebr1, ebr2 tartalmazza.
mbr: master boot record
ebr1: extended boot record1
ebr2: extended boot record2ROW esetén így néz ki az ebr1 és ebr2 visszafejtve:
cappapa@cappapa-laptop:~/Letöltések/Android/Lenovo-P780/p780$ file EBR1-original-life-v01
EBR1-original-life-v01:
x86 boot sector;
partition 1: ID=0x83, starthead 0, startsector 104448, 409600 sectors;
partition 2: ID=0x83, starthead 0, startsector 542720, 1572864 sectors;
partition 3: ID=0x83, starthead 0, startsector 2115584, 258048 sectors;
partition 4: ID=0x5, starthead 0, startsector 521216, 4294967295 sectors,
code offset 0x0
cappapa@cappapa-laptop:~/Letöltések/Android/Lenovo-P780/p780$ file EBR2-original-life-v01
EBR2-original-life-v01:
x86 boot sector;
partition 1: ID=0x83, starthead 0, startsector 1852416, 2097152 sectors;
partition 2: ID=0x83, starthead 0, startsector 3949568, 4290496511 sectors,
code offset 0x0CN esetén más, de most olyan ebr-ek nincsenek a közelben, de az ebr2 esetén csak 1 partíció van (míg láthatóan a ROW esetén az ebr2 kettő partícióról nyújt információt).
És szerinted mi miatt nem engedi visszatölteni a mentést recoveryben?
Az miatt, hogy az ebr fájlok átírása után a rendszer már az új partíciókiosztást alkalmazná, de sajnálatos módon a méretek megváltoztak, így nem fér el a mentés az adott helyen.
Az, hogy hogyan változtak meg, azt csak az új ebr1/2 fájlok ismeretében lehetne megmondani.Az is biztos, hogy ha az eredeti állapotot - és dícsérjük meg a szerencsétlenül járt kollégát, hogy van MTKDroidTools-os mentése! - visszaállítjuk, akkor a mentés visszarakható.
Az már csak feltételezés, hogy mivel a mentést vissza szerette volna rakni, ezért a cwm visszarakás előtt törölte az adatpartíciót, ezért ami eddig rajta volt, annak nyekk.
További kérdés ugye, hogy CN kiosztású-e az eredetileg rajta lévő rom, avagy sem, tehát jó típusú recovery-t rakott-e fel.
Ha igen, akkor az is lehet, hogy a mentés sem lett jó. Ezt persze lehet ellenőrizni. -
-
-
denko
senior tag
Nem, ugy néz ki tudom mi a baj, telefonálás közben ha felül kicsit összenyomom a telefont ahol a bekapcsoló gomb van. Akkor nem recseg. Valoszinüleg rosszul van csavarozva.
Hol tudnék ilyen kicsi csavarhuzót venni hirtelenül vki tudja ? alapesetben énis ebay-röl rendelnék. -
-
duronx
senior tag
Köszi a megnyugtató szavakat.
Végül sikerült egy win7-es géphez jutnom és azon gond nélkül sikerült lementeni a gyári a romot
Most állok neki az slx rom felrakásának az összefoglaló alapján.
Az SLX romból melyiket érdemes feltenni?
SLXROM_v24a romot esetleg? vagy ez csak egy kisebb frissítés és előbb a v24et kell feltenni ? -
-
Jano_023
őstag
Örülök, hogy ilyen aktívak a fórum társak.
Lehet én vagyok körülményes kicsit, de én szeretem is érteni amit csinálok. Nem csak végig menni a lépéseken és kész. Látni szeretem hol mi miért van és ha esetleg nem megy akkor miért és hogy fordítható vissza.
Köszönöm azoknak akik veszik a fáradtságot és írnak, segítenek akár itt akár az összefoglaló össze állításában. Nem a munkátokat akartam kisebbiteni csak szeretem volna a kérdésekre választ kapni. És esetleg olyanokat is feszegetni amiről még nem vagy kevés szó esett.
Előre is köszi a szájba rázós updatet. -
Jano_023
őstag
Ezt a választ kaptam de este még megnézem.
-
A megnövelt adatpartícióhoz a szkript ugyan elkészült, ugyanakkor a vold.fstab fájl szerkesztése nem tudom, hogy szükséges-e.
Persze a szkript futtatása után kell a factory reset, minekutána létrejön a megnövelt adat-partíció.
Ezek után kellene újraindítás megnézni, hogy a vold.fstab fájl szerkesztése szükséges-e, vagy automatikusan a fizikai sd lesz az alapértelmezett (elsődleges) sd.
Ezt ugye készülék híján nem tudtam tesztelni.Kéretik csak a gyakorlottabb, mentésben/visszaállításban jártas kollégáknak tesztelni először!
-
Jano_023
őstag
Értem köszi.
Nekem csak az a furcsa, hogy volt már hogy azt írta ki, hogy nincsen elég hely a telefonon. Pedig nincsenek játékok telepítve. Csak a használt programok.
Elképzelésem szerint a 2,5GB particióra kellene raknia a rendszert, aztán a másik 1.4GB-os verzióra a programokat. De valahogy nem így működik.
Vagy igen ? -
Jano_023
őstag
Legfeljebb ha nem tetszik vissza teszem a gyárit.
A MIU-hoz nem kell átparticionálni?Erről a particionálás mizériáról tudna valaki írni valamit? Miért kell, hogy kell át állítani, lehet-e egybe rakni, milyen százalékba kell szétdobni ?
Szóval, hogy értsem miért van rá szükség. (az összefoglalóban is lenne helye).
Köszönöm.
-
Jano_023
őstag
Ha jól értem akkor most egy egész jó ROM van fent nekem ? Ez az S116 akkor egy stabil ROMnak számít ?
Van értelme lecserélni ?
A particiókat megnéztem most a beállításokban.
Van egy olyan amire azt írja Belső adattároló: teljes kapacitás 2.14GB elérhető 74MB. A másik Telefon memória: 1.45GB elérhető 0,91GB.
Miért van szét osztva ? Nem lehet valahogy egybetenni vagy ezt megváltoztatni ?(#4338) west76: köszi, ráér holnapig. De van értelme a gyárit lecserélni ? Mitől lett jobb? Mi a tapasztalatod ? Nekem most ezzel a ROMmal pl. 3napja és 15 perce megy a telefon, és még van 37% vissza.
-
-
dime27
őstag
A memóriakártya még csak-csak 16Gb nekem bőven elég lenne belső tárként az igazság az h én egyedül max csak a mérete miatt nem vágnék bele mer már az 5 coll is elég durva nemhogy a 5.5 ami még másik alternativa lenne az a xiaomi mi2s 3000-es akksi hátlapot lehet hozzá kapni 4.5-ös gyors szép képeket készítő kamerával valamint eredeti gyári MIUI-val
-
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- E-roller topik
- Vékonyabb lett, jobb kamerát kapott, de az akku maradt a régi: itt a Fold7
- NIOH
- Kínai és egyéb olcsó órák topikja
- TV antenna és jelerősítés
- Milyen légkondit a lakásba?
- Úgy tér vissza a Commodore 64, ahogy titkon mindenki várja
- Star Trek
- Autós topik
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- További aktív témák...
- Samsung Galaxy A56 5G 256Gb Dobozos 24 hónap garanciával
- Eladó Xiaomi 14 12GB RAM / 512GB tárhely Jádezöld !!! Szállítás alatt!!!!
- Eladó Vagy Csere Samsung Galaxy Z Fold 4
- Xiaomi Redmi Note 14 5G 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- iPhone X Silver 64Gb Kártyafüggetlen - FaceID OFF, vadonat új akksi, Lcd kijelző
- LG 77G4 - 77" OLED evo - 4K 144Hz 0.1ms - MLA - 3000 Nits - NVIDIA G-Sync - AMD FreeSync - HDMI 2.1
- Realme C30 32GB, Kártyafüggetlen 1Év Garanciával
- LG 27UL550-W - 27" IPS / 3840x2160 4K / 60Hz 5ms / HDR10 / AMD FreeSync
- BESZÁMÍTÁS! Asus B760M i7 12700KF 32GB DDR4 512GB SSD RX 6800 16GB Rampage SHIVA FSP 700W
- Telefon felváráslás!! iPhone 15/iPhone 15 Plus/iPhone 15 Pro/iPhone 15 Pro Max
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest