-
Mobilarena
Kérdés előtt olvasd el az alábbi téma összefoglalót!
Új hozzászólás Aktív témák
-
BullZeye
veterán
válasz
BullZeye #5186 üzenetére
Meg lett a probléma, felraktam a legújabb 7.1.1 stabil változatot, és ott beállításoknál észrevettem, hogy TELENOR NET van kijelölve, és preferált hálózat a 3G.
Ha átállítom LTE-re akkor hosszú percekig teker.
Ha átállítom Telenor Online-ra az APN-t és utána LTE-re, akkor azonnal van hálózat.Szóval alapból ezek a külföldi romok rossz APN-t használnak a Telenorhoz, érdemes átállítani, mert így végülis 1 hónapig 3G-vel használtam, aminek SOKKAL rosszabb a lefedettsége, és ezért volt olyan rossz a netem.
Persze mivel ma raktam fel, tesztelés csak most kezdődik, viszont ez a 7.1.1 úgy néz ki kiváltja az official KitKat-et már szüleimnél is majd.
-
Vlah
tag
válasz
BullZeye #5186 üzenetére
Az itt be nem pipáltak tartalmazzák a hazai 3g és 4g frekiket.
Egy kártyán akarod, hogy működjön a gsm és a 4g?
Az edge a gsm frekvenciáján megy szerintem, de ha kikapcsolod 3g-n még tudsz telefonálni, csak ott kisebb a lefedettség. Az engineering menüben van 4g/3g opció a network slecting menüben, de a bandeket is kilőheted. Ha egyik kártyán elég a gsm, a másikon meg a 4g, akkor könnyebb dolgod van. -
-
Pakliman
tag
válasz
BullZeye #5144 üzenetére
Hali!
Nekem a voda hálózatot akarja rohadt nehezen megtalálni (bármelyik SIM helyen is van, több percbe telik), a Telekom-al viszont semmi gond.
Ráadásul bármit csinálok, nincs 4G a vodán (Telekom-om net nélküli) illetve ha netezni akarok, akkor legtöbbször először 3G majd 1-2 másodperc múlva E, aztán huss, leszakad a hálózatról
Az országban bármerre megyek, sokszor nincs még hálózatom sem (Telekom persze szinte mindig full)
Otthon (Bugyi) az sem mindegy, hogy hol teszem le a telót
TF xtreme 2.4Lehet, hogy nem is a telefon hibája (és nem is a romé), mert párom THL T11-ese is ugyanezeket produkálja (persze ott alapból nincs is 4G)
Direkt a Net-ek miatt aláírtam 2 rohadt évet, úgyhogy jövő novemberig szívok velük.A "megnyitás a következővel" a 2.4 esetén sem képes megjegyezni a "mindig" választ
-
baitsee23
őstag
válasz
BullZeye #5130 üzenetére
A kijelzője nem GG3, de úgyis rakok rá védelmet.
A kamerán még van mit javítani, de "nem kegyetlenül qrva rossz, inkább aránylag szar". (Csak vicc, aki ismeri...)
Egyelőre gyengébb, de láttam vele készült nagyon jó képeket. Egy okos sorral fel lehet szabadítani az API 2-t a build propban, és akkor lehet manuálisan is állítgatni dolgokat.
Egyébként ég és föld, főleg üzemidőben. Ha komolyabban érdekel, most tudok elég jó beszerzési forrást, de azt már PM-ben... -
-
nagyra
tag
válasz
BullZeye #4974 üzenetére
Délelőtt felb*szott a teló, visszaraktam rá a KK-t. Gyári, international verzió, ezt használtam még nagggyon régen is. (nem mellesleg: az asszony tavaly március óta ezt használja, egyszer panaszkodott csak, a kínai vírusos launcher miatt).
Az RC5-tel, MM-val az IS volt a gondom, hogy ha az összes általám használt app-ot felraktam, belassult maga a kezelőfelület is. Na most ez KK-nél nincs, ugyanolyan gyors, mint frissen (jójó, azért feldobok majd holnap egy Xposed + GravityBox kombót, hátha megfogja
)
A battery drop meg nekem régebben KK-nél nem volt, de az LP meg MM között is csak az XtremeROM-ban van ez a bug kijavítva, szóval nem annyira izgat, mindig rászámolok 20%-ot és kész
-
BullZeye
veterán
válasz
BullZeye #4771 üzenetére
Gyári Kitkatről -> Extreme-re hogy kell telepíteni? Simán SPFlashtool , betallóz scatter file, aztán firmware upgrade? Ha Recovery-t nem frissítem lesz bajom belőle? Működni fog az úgy?
Gyári KitKat-hez képest megéri Extreme-re? Mi lesz jobb, mi lesz rosszabb? Ahogy itt visszaolvasgatok csupa jót írtok róla, de túl szép, hogy igaz legyen.
Asszony telóját meg nem szeretném tönkretenni, mert aztán hallgatnám a nyafit hetekig
-
qpmex
tag
válasz
BullZeye #4683 üzenetére
Hello!
A témanyitó összefoglalóban található gyári romot akartam felrakni S3SW 20150314-141844, azt hittem sikerült is, mert a zöld pipa is megjelent, de ezután a telefonon nem működött semmi. Aku benne van, a teló a töltőn de nem lehet bekapcsolni, nem világít rajta semmi (pl töltéskor pirosan).Extreme ROM-ot szerettem volna lecserélni visszatenni a gyári ROM-ot. Flash tool-al megcsináltam, de most sajnos nem működik semmenyire a teló..
A probléma kb. ugyanez mint ami ebben a videóban van:
https://www.youtube.com/watch?v=UCT5o_JUpwcA telefon típusa Jiayu S3 Advanced 3GB
Kérem tud valaki segíteni?
-
-
rotkeroknatk
csendes tag
-
robi1979
aktív tag
válasz
BullZeye #4512 üzenetére
Konkrétan a BT ragad be. Autóban van egy LG autórádióm ami BT-s, a BT rendszeresen beragad, azt jelzi mintha még mindig aktÍv lenne a BT kapcsolat az LG fejegység és a telefon között, pedig az autó már leállÍtva, én pedig kb 500m-re a kocsitól. RC5 van most fönt, eddig egyik rommal sem csinálta ezt.
-
nagyra
tag
válasz
BullZeye #4516 üzenetére
Kb. fél éve rendeltem kínából microUSB-be dugható vezetéknélküli töltő lapot (az nfc nélküli teló hátlapja alá pont be is megy
), meg hozzá töltőt is. De nem vált be, nagyon pontosan kell a töltőre rárakni (magyarul gagyi a hátlap alatti vevő), és akkor sem mindig indult el a töltés rendesen... Plusz alig töltötte.. Szóval felejtős lett a projekt
-
Balage700
tag
válasz
BullZeye #3965 üzenetére
Elnézést, hogy belebrekegek (egyébként boldog új évet mindenkinek), de inkább webshopból rendeljen ne egyéntől mindenki, ja és nézze meg, hogy milyen értékelést kapott a telefon. Pandawill, Tinydeal ahol van Norvég posta. Persze ha webshopos a teló, akkor a hozzászólásom tárgytalan.
Egyébként Xtreme ROM-on van valaki akinek a wifi-je néha "kihagy"? Lehet router gond csak érdekel hogy tapasztalta-e már valaki a következőt: Play áruház néha lefagy, majd connection timed out üzenetet ír ki. Második próbálkozásra rendesen tölti a cuccot.
-
egykettő
aktív tag
válasz
BullZeye #3727 üzenetére
Ezt jó tudni, nem lenne baj, ha legalább a TF fejlesztőknek kiadnák a forrást, akkor várhatnánk igazi javulást.
(#3726) gabika318: Tudom, csak ilyen jegyzetnek szántam, hogy aki olvassa ne keresse ezt az Extreme romban. Telóról írtam, ilyenkor nem cifrázom túl a fogalmazást
-
egykettő
aktív tag
válasz
BullZeye #3716 üzenetére
A TF Extreme 5.1 hivatalosnak tekinthető, nem? Elvileg a TF csapat hivatalosan a jiayu-val szoros kapcsolatban áll.
A Lollipop bugokhoz,tapasztaltokhoz is hozzászólnék:
Először is leszögezném, én a legfrissebb TF extreme 5.1-et használom, de nem célom, hogy áttérítsek bárkit is másik romról.- A 15% akku bugot javították.
- kínai műholdakat is lát.
- USB mass storage bug, most cask linux alatt tudom megnézni, de ott jelentkezik a bug, MTP jól megy. <- Ahogy elnézem ez nem(csak) jiayu bug, a lollipop "fícsőr". Van rá program a play store-ba, "sg usb mass storage enabler" néven, root kell hozzá, és nálam ezzel se működik, mondjuk csak samsung és sony telókhoz készítette a fejlesztője.
- Néma módban ébresztés, szintén nem megy <- Ez szintén lollipop fícsőrNem szép, de ki lehet trükközni
- lassú feltöltést nem tapasztaltam, gyári töltőjét asszony használja, mert csini fehér, én egy csúnya noname 2A töltőt használok.
- fénykép 16:9-be 12Mpx de szerintem interpolált mint kb. az összes telónál.
- Gyári applikációval szerintem a mikrofon ugyanúgy elbaszódik.
- Fényerő bugot nem tapasztaltam. -
vizimento
senior tag
válasz
BullZeye #3716 üzenetére
Azért remélem lesz gyári frissités, bár ahogy nézem túl sok reményt nem fűzök hozzá...
Hogy kell egy másik androidos telóról átköltöztetni a progikat? Úgyemlékszem, mikor legutóbb költöztem, az új telóba amint bejelentkeztem a google fiókomba, az Appstore-ból feltelepített minden egyes appot, ami az előzőn fenn volt. Most nem csinálja. Miért?
-
-
RVR400
veterán
-
RVR400
veterán
válasz
BullZeye #2946 üzenetére
Valójában elhiszem, hogy szar az egész. Viszont érdekes, hogy munkámból adódóan Miskolcon pár címen megfordulok, de mivel nem ott lakok, így a lakcímkutatáshoz kb mindig igénybe veszem a teló GPS-ét, és mindig jól működött.
Volt szar GPS-es telóm, ami rosszabb volt, mint amit felvázoltál, de érdekes módon vagyok annyira értelmes lény, hogy ezt felfogjam, és 5 másodperc alatt ne forduljak meg autóval, mikor tudom, hogy előtte még jó irányba mentem, ergo azzal sem tévedtem el, sőt könnyebb volt ezt belekalkulálni, mint állandóan sírni egy topicban.
Ha pedig ezen a pár másodpercnyi időn az életed múlik, akkor bizony vegyél egy BT-os GPS vevőt.
Értem én, hogy fel sem akar nézni az ember, meg nem akarja az utcanév-táblákat sem elolvasni, mert kényelmes, de ennyire azért ne legyünk már antiszociálisak. -
gonorrea
senior tag
válasz
BullZeye #2931 üzenetére
Szerintem meg lehet magyarázni! Nekem több gps teszt programnál is megvan, hogy arrább dob 15-25 m-t 30-40 mp-ként, most mégis hogy mentem kb 900 km (kb 500 autópály), nagyobb városokban a kereszteződésekben sem rakott arrább, álltam többször lámpánál, soha nem volt újratervezés! Igo szüinapp-ot használtam, de azért nap mint nap pesten nem biztos, hogy rábíznám magam
-
RVR400
veterán
válasz
BullZeye #2759 üzenetére
Azért írtam le, mert ha kiszámolod, akkor mondjuk 30 másodperc alatt le tudom tolni 4G-n a 30 napra való keretemet. és ehhez elég csak egyszer véletlenül mellékattintanom... Amíg nincs értelmes áron normális mennyiség, addig semmi értelmét nem látom a sávszélesség emelésének. Ergo a mobilnet felhasználók 90%-ának elég lenne 2 Mbit letöltési sebesség.
-
menyuskahh
tag
válasz
BullZeye #2746 üzenetére
Mondjuk én az a felhasználó vagyok, aki mindent kilő, hogyha épp nem használja. Mert az a 1mp amíg megnyitja a böngészőt az nekem nem téma. Nekem 1Gb ram is bőven elegendő volt előző telefonomnál, ott is mindig ~500Mb szabad volt jelly bean alatt. 2Gb kicsit overkill számomra, mert sok megnyitott alkalmazással sem tudtam még 500Mb alá vinni a szabad memóriát. Tesómnak van 3Gb rammal rendelkező telója, de ő is az a típus mint én, hogy amit nem használ azt bezárja, nem futtatja, hogy ébrentartsa a procit. Ez a 2 vs 3gb kérdés inkább megszokás kérdése. Mert aki olyan hogy mindent futtat és nem zárja be magának amit nem használ, 8 játékkal meg 3 böngészővel meg 2 gps progival, annak a 3Gb is kevés. De 1Gb ram felett már a java garbage collectorának köszönhetően semmi különbséget nem veszel észre, tényleg max annyit, hogy ha 120 appod van megnyitva akkor a legrégebben használtat elkezdi bezárogatni.
-
janaman01
addikt
válasz
BullZeye #2617 üzenetére
igen én is úgy emlékszem, csrébe viszot szép os, stb, egy dolog miatt hagytam fel a colorral annó, a 4g t nem tudta, de eközben rájöttem ha a modem fájlokat kicserélem akkor viszi, modem_1_ltg_n.img stb ..
mellesleg van lehetőség a lalipop 5.1 modem részét felcsavarni 4.4 re recovery alól, egyesek azt mondják hogy jobb a 4g wifi kezelése, stb, de nekem semmi bajom nincs a 4.4 térerő wifi 4g részével..
de figyelem mielőtt kipróbálja valaki NVRAM mentés !!!!!!!!!!!!!!
-
Balage700
tag
válasz
BullZeye #2177 üzenetére
Ember, már annyiszor beírtad ugyanazt a sirámodat, hogy nem tudom, komolyan gondolod, vagy csak trollkodsz.
Más: Telekom mobil internetet hogy kell beállítani a menüben? Próbáltam a telekom honlapjáról a beállításokat, de nem sikerült eddig működésre bízni, azon is elgondolkodtam, lehet a sim kártya rossz
Kinek milyen beállítása van a mobilszolgáltató menübe beírva?
-
baitsee23
őstag
válasz
BullZeye #2162 üzenetére
Ma én is jobban tudtam tesztelni a GPS-t. Többször is úgy „elvesztett”, hogy kellett néhány 100m, mire újra megtalált.
Nem hittem, hogy tok nélkül jobb a szitu, de tényleg határozottabb. Olykor felmegy 1 m-re a pontossága. Így csak 1x botlott meg a Budafoki út - Rákóczi híd kereszteződésénél.
A teló egy Advanced 20150507-083407-es ROM-mal, és az ajándék szilikon tokkal használom. Ha gyári Jiayu tokot rendelnék, jobb lenne? Az mitől lenne más anyagból?! -
pusihusi
addikt
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Kevesebb dolgozó kell az Amazonnak, AI veszi át a rutinfeladatokat
- Autóápolás, karbantartás, fényezés
- Debrecen és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Hobby elektronika
- Parfüm topik
- War Thunder - MMO Combat Game
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Milyen alaplapot vegyek?
- Synology NAS
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- További aktív témák...
- ÚJ aktiválatalan Apple iPhone 16 Pro 128GB ! 1ÉV nemzetközi APPLE GARANCiA
- Új Gamer PC - Ryzen 7 5700X / RTX 5060 / A520M / 16GB vagy 32GB RAM / 240GB + 1TB M.2 SSD / 650W
- Samsung Galaxy Z Fold 4 256 GB, szürkészöld + S Pen tok
- TP-Link ER-7212PC Omada 3-in-1 Gigabit VPN Router
- TP-Link EAP Omada Wifi AP-k (225, 245, 615)
- LG 77G4 - 77" OLED evo - 4K 144Hz 0.1ms - MLA - 3000 Nits - NVIDIA G-Sync - AMD FreeSync - HDMI 2.1
- Apple iPhone 13 Pro 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 12400F 16/32/64GB RAM RX 7600 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Magyarország piacvezető szoftver webáruháza
- Kaspersky, McAfee, Norton, Avast és egyéb vírusírtó licencek a legolcsóbban, egyenesen a gyártóktól!
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest