Hirdetés
- iPhone topik
- Amazfit T-Rex 3 Pro – világítós dínó
- Apple iPhone 11 - népalma
- Huawei Watch GT 6 és GT 6 Pro duplateszt
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Garmin topik
- Fotók, videók mobillal
- Amazfit Bip 6 - jót olcsón
- Apple iPhone 17 Pro Max – fennsík
- Google Pixel 9 Pro XL - hét szűk esztendő
-
Mobilarena
ZyXEL NSA325 v2 - Téma összefoglaló és FAQ

Kérlek olvasd el az összefoglalót, mielőtt írnál!
Új hozzászólás Aktív témák
-
tomi5244
őstag
Üdv!
Nekem synology NASom van, de ahogy látom itt is sokan használnak TM klienst, gondoltam kérdezek.
Van esetleg TM-hez olyan beállítás/praktika, hogy a feltöltési sebesség kicsit jobban fel lehessen tornázni/optimalizálni?
Telekomos ezres netünk van, stabilan megy akár a 200mbites feltöltés is. Tudom, hogy ez sok mindentől függ, de kb 30-40 megabit volt eddig a max amit láttam (3-4MB/sec), de sokszor "csak" pár száz kilóval megy fel. Jelenleg 110 torrent van seedben. Még a "kapós" torrentek se mennek úgy (szerintem) ahogy kellene. Letöltésben 30-31 MB/sec is megy, azzal nincs gond.
Hosszú évekig, fos netünk volt, szeretnék most én is a jól feltöltők táborába tartozni

Amúgy egy DS116 nasról van szó.
Köszi!
-
Pampipapi
tag
Sziasztok!
Lehetséges a NAS-on tárolt fotókat és videókat automatikusan feltölteni a Google Photos-ba?
Google Drive kliens-et találtam a programcsomagok között, de az nem biztosít korlátlan tárhelyet mint a Google Photos (ez is csak minőségi korlátok mellett)...Köszi
-
krealon
veterán
1.1.4 RESET Button
Use the RESET button on the rear panel to restore the NSA’s default settings.
Figure 2The RESET Button
• Press the RESET button until you hear one beep (after about two seconds), then release it. You will hear one more beep after you release the button.
This resets the NSA’s IP address and password to the default values.• Press the RESET button until you hear two beeps. After the second beep, continue pressing the button for five more seconds, then release it.
You will hear three quick beeps after you release the button.
This resets the NSA to the factory default configuration. All settings you have configured on the NSA, including IP address, password, user accounts, groups, and so on will be reset to the factory defaults.
The reset process does NOT affect the volume settings, nor data stored on the NSA.
You should periodically back up your configuration file to your computer (see Section 18.5 on page
333 for details about managing the NSA’s configuration file). You could then restore your configuration in the event that you or someone else reset the NSA to the factory defaults.
Note: Keep the NSA in a secure location in order to prevent unauthorized reset of the device. -
tomic
addikt
Úgy néz ki,hogy elválnak útjaink az eddig szeretett nas-tól és ki kell költöznöm belőle.
A kérdésem az lenne,hogy mivel a merevlemezem megmarad, és a rajta lévő adatok is a biztonság kedvéért csináljak mentést egy külső hordozható vinyóra? Kell valamit ilyenkor csinálnom pluszban?
A kiköltözéskor vissza tudom állítani a nas-t gyári állapotába,ha igen hogyan?
Az új nas-ba (syno 116) mikor a mostani merevlemezt beteszem a nas felismer majd mindent mint ez vagy ott is formázással,kötet létrehozásával kell kezdeni mindent? Mi az ajánlott módszer ilyenkor? -
eastsider
nagyúr
működik
ezer hála ismét Mr. Dini! sok sörrel jövünk már 
-
eastsider
nagyúr
válasz
Mr Dini
üzenetére
óóó megvan mi lesz a gond:
[Wed Jul 05 19:46:23.112170 2017] [authn_file:error] [pid 23190:tid 1122628752] (13)Permission denied: [client ****:51096] AH01620: Could not open password file: /ffp/apache/pwdb/auth.dav
[Wed Jul 05 19:46:23.160458 2017] [authn_file:error] [pid 23134:tid 1122628752] (13)Permission denied: [client *****9:51097] AH01620: Could not open password file: /ffp/apache/pwdb/auth.dav, referer: https://*** -
Mr Dini
addikt
válasz
eastsider
üzenetére
Ne az access.log-ot nézd, hanem az error.log-ot! Egyébként jobban belegondolva a pwdb-re talán kevés lehet a 640. Fejből írtam össze a dolgot, szóval sajnos nincs előttem a pontos jogosultság, amit érdemes lenne használni.
Próbáld ki ideiglenesen 770-nel kérlek!
A favicon lekérés pedig automatikus böngészőoldali fícsőr. Minden oldalnál megpróbálja lekérni, s nem trauma, ha nincs.
-
eastsider
nagyúr
válasz
Mr Dini
üzenetére
köszi szépen, ez alapján indultam én is ki az írásodban, ezt sikerült is javítani, de továbbra is valami konfig issuet ír. merre találom a logját? a log mappában sok releváns dolgot nem találtam
továbbra is ez fogad:
The server encountered an internal error or misconfiguration and was unable to complete your request.
...
More information about this error may be available in the server error log.bár:
access_log:ip - userem [05/Jul/2017:19:26:06 +0000] "GET / HTTP/1.1" 500 527
ip - userem [05/Jul/2017:19:26:06 +0000] "GET /favicon.ico HTTP/1.1" 500 527
ip - userem [05/Jul/2017:19:27:51 +0000] "GET / HTTP/1.1" 500 527
ip - userem [05/Jul/2017:19:27:51 +0000] "GET /favicon.ico HTTP/1.1" 500 527talán a favicon.ico-t nem találja
-
Mr Dini
addikt
válasz
eastsider
üzenetére
Hogy válaszoljak a kérdésedre, s egyben a jövőben egy esetleges kört is megspóroljunk, bemásolom ide a boot parancssort, amit használni szoktam ilyen esetekben. A jogokat a 'chown'-nal kezdődő sorok állítják benne. S a boot szkriptben azért kell mindig létrehozni a usert, illetve rendbetenni a fájlokon a jogokat, mivel a NAS /etc könyvtára csupán egy ramdisken található. Azaz reboot esetén pl. törlödik a tartalma, így a kézzel létrehozott userek/csoportok is. A webes felületen létrehozott userek pedig egy tartós konfigba kerülnek, ami alapján a NAS minden bootkor generál egy friss passwords fájlt. Szóval ezért kell a /ffp/start/ könyvtárban elhelyezni mondjuk webdav.sh néven egy fájlt ezzel a tartalommal:
#!/ffp/bin/sh
/ffp/sbin/useradd www-root
/ffp/sbin/groupadd www-data
/ffp/sbin/usermod -aG www-data www-root
chown root:www-data /ffp/apache/certs/ -R; chmod 640 /ffp/apache/certs/ -R
chown root:www-data /ffp/apache/pwdb/ -R; chmod 640 /ffp/apache/pwdb/ -R
chown root:www-data /ffp/apache/var/ -R; chmod 770 /ffp/apache/var/ -R
/ffp/bin/apachectl startPS: Amennyiben szeretnéd, hogy ez le is fusson automatikusana háttérben minden FFp start közben, akkor ne felejtsd el futtathatóvá tenni!:
chmod +x /ffp/start/webdav.sh -
eastsider
nagyúr
válasz
Mr Dini
üzenetére
ez a /ffp/apache/certs mappa tartalma ugye?
hogy kellene állnia a jogoknak?
ez lesz a gond:
-rw-r--r-- 1 root root 1647 Jul 5 18:14 xyz.ddns.net.ca
-rw-r--r-- 1 root www-data 1830 Jul 5 18:14 xyz.ddns.net.cert
-rw-r--r-- 1 root root 3477 Jul 5 18:14 xyz.ddns.net.chain
-rw-r--r-- 1 root root 1675 Jul 5 18:14 xyz.ddns.net.key -
Mr Dini
addikt
válasz
8nemesis8
üzenetére
Én mint korábban is írtam, azért egy soros konzolos próbát még adnék neki. Ott jó eséllyel elkaphatod a hardveres hibát (hacsak nem a tápellátás a probléma kiváltó oka).
Nekem egy ilyen kábelem van, de akkor még sokkal olcsóbb volt, s nem itt vásároltam (azt a boltot most nem lelem sehol). Érdemes keresni ebay-en egy olcsóbb alternatívát. A lényeg, hogy legyen hozzá rendes modul/driver, illetve legyen a meg a minimum három (TX-hez, RX-hez, GND-hez) csatlakozója. A 3.3V-os tüskére nem lesz szükséged.
Ha bevállalósabb vagy, könnyen csinálhatsz magadnak is ilyen kábelt. Helyi kábelboltokban biztosan tudnak segíteni.
De előtte kapd szét a NAS-t, s nézd meg, hogy van-e soros port kivezetése. Ugyanis van olyan NAS (azt hiszem pl a 310-es), aminek csak alaplapi forrasztással lehet bejutni a soros konzoljába.
-
Mr Dini
addikt
válasz
eastsider
üzenetére
A konfig módosítások csak restart esetén lépnek érvénybe. Addig a memóriában tárolt változat él csupán. Ez alól kivétel a htaccess, az folyamatosan frissül, minden könyvtárlekéréskor.
A
/ffp/bin/apachectl restartparanccsal tudod manuálisan újraindítani a teljes webszervert biztonságosan. -
Mr Dini
addikt
válasz
eastsider
üzenetére
Gondolom azóta kiléptél SSH-ról, így a PATH megváltozott. A gyári PATH pedig a gyári sed binárist részesíti előnyben, ami nem rendelkezik az elvárt paraméterekkel.
De semmi gond, másold be ismét egymás után a parancssort (amit írtam fentebb), viszont, mielőtt ezt megtennéd, add ki ezt:
sh; export PATH="/ffp/bin:/ffp/sbin:/usr/sbin:/sbin:/usr/bin:/bin"
PS:
a useradd-ot viszont nem értem... Egybe másolódott be az egész parancssor, s nem külön?
Oh, azt hiszem rájöttem.... Amikor a /ffp/bin/genssl.sh parancs jönne, azt kézzel add ki, úgy, hogy ne legyen utána semmilyen parancs beillesztve. Gondolom beírta inputnak a bash...

-
eastsider
nagyúr
válasz
Mr Dini
üzenetére
hmm érdekes:
Please type Your domain/hostname!
xyz.ddns.net
Okay, saving to file...
sed: -e expression #1, char 8: unknown option to `s'
[Wed Jul 5 17:48:33 UTC 2017] It seems that /ffp/sbin/useradd is an IDN( Internationalized Domain Names), please install 'idn' command first.
[Wed Jul 5 17:48:33 UTC 2017] It seems that /ffp/sbin/useradd is an IDN( Internationalized Domain Names), please install 'idn' command first.nem jövök rá egyelőre mi lehet ez

-
8nemesis8
veterán
Sajnos nem, akkor egyből küldtem volna vissza. Írtam a supportnak, kíváncsi leszek, hogyan állnak hozzá, a magyarok nem igazán segítőkészek, csak garanciális termék esetén... Megértem(meg nem is ingyen kérném), de hogy mindenféle segítségtől elzárkóznak, azt NEM tudom elfogadni!
-
8nemesis8
veterán
Írtam a Zyxel magyarországnak, hogy nem igazán örülök neki, hogy a vadonat új NSA 325 v2, gyári hibás. Ők, pedig nem igazán akarnak nekem segíteni...
HIBA:
Bekapcsolom és 30 másodpercenként leáll és újraindul. HDD-ket felpörgeti, de lekapcsol és maga a bekapcsoló gomb sem működik, hiába nyomom, semmi nem történik!TÁP jó.
CMOS battery cserélve.Ezen kívül már csak a FW frissítését lehetne megpróbálnom talán, sajnos Zyxel fórumon is volt pár user, de nem találták a hiba okét.
Valakinek még tippje? -
Mr Dini
addikt
válasz
eastsider
üzenetére
Ok, most add ki ezeket:
wget http://users.atw.hu/mrdini/etc/httpd.conf -O /ffp/apache/conf/httpd.conf
rm /ffp/bin/genssl.data
/ffp/bin/genssl.sh
/ffp/sbin/useradd www-root
/ffp/sbin/groupadd www-data
/ffp/sbin/usermod -aG www-data www-rootEzután térj vissza, ha minden jól ment a Tweakses részhez. S ne ijedj meg, ha kéri ismét a hosztneved, add meg nyugodtan!
PS: A httpd binárissal csak óvatosan! Ugyanis a gyári ZyXEL webGUJ webszerverének is van egy ilyen binárisa. S ha felülírod azt, akkor rebootolni kell a boxot gyorsan SSH alól. Ha nagyon a httpd-t akarod használni, akkor teljes elérési úttal (/ffp/bin/httpd) hivatkozz rá! De én az apachectl-t javaslom inkább.
-
eastsider
nagyúr
válasz
Mr Dini
üzenetére
hű köszi,
legenerálta hiba nélkül
viszont hiába indítottam újra az apachet csak az it works! volt kintről 443-on ill. bentről 8080 is
root@NSA325-v2:~# apachectl start
root@NSA325-v2:~# cat /ffp/apache/conf/httpd.conf | grep Listen | tail -n1
Listen 8080
root@NSA325-v2:~# httpd -f /ffp/apache/conf/httpd.conf
httpd (pid 27664) already running
root@NSA325-v2:~# -
Mr Dini
addikt
válasz
eastsider
üzenetére
Szia!
Sajnos a kezdeti lépések azóta picit megváltoztak. Már régóta fent van a TODO listámon a leírás frissítése, de mindig valami high priority probléma miatt el kellett halasztanom. De hamarosan frissítem.
Amúgy annyiban változott a dolog, hogy az alap konfiggal kell az első kulcsot legenerálni.
Feltettem annó ide.
-
eastsider
nagyúr
válasz
eastsider
üzenetére
úgylátszik, hogy ez helyrejött, viszont a cert generálással van gondom:
ezzel próbálkozom: [link]If You don't know, how to use it, please check:
https://prohardver.hu/tema/mr_dini_lokalblogja/hsz_3-3.html
[Tue Jul 4 18:13:27 UTC 2017] Checking if there is an error in the apache config file before starting.
[Tue Jul 4 18:13:28 UTC 2017] AH00526: Syntax error on line 504 of /ffp/apache/conf/httpd.conf:
SSLCertificateFile: file '/ffp/apache/certs/asd.cert' does not exist or is empty
[Tue Jul 4 18:13:28 UTC 2017] The apache config file has error, please fix it first, then try again.
[Tue Jul 4 18:13:28 UTC 2017] Don't worry, there is nothing changed to your system.
[Tue Jul 4 18:13:28 UTC 2017] set up apache error. Report error to me.
[Tue Jul 4 18:13:28 UTC 2017] _on_before_issue.
[Tue Jul 4 18:13:28 UTC 2017] Installing cert to:/ffp/apache/certs/xxx.ddns.net.cert
cat: /root/.acme.sh/xxx.ddns.net/xxx.ddns.net.cer: No such file or directory
[Tue Jul 4 18:13:28 UTC 2017] Installing CA to:/ffp/apache/certs/xxx.ddns.net.ca
cat: /root/.acme.sh/xxx.ddns.net/ca.cer: No such file or directory
[Tue Jul 4 18:13:28 UTC 2017] Installing key to:/ffp/apache/certs/xxx.ddns.net.key
cat: /root/.acme.sh/xxx.ddns.net/xxx.ddns.net.key: No such file or directory
[Tue Jul 4 18:13:28 UTC 2017] Installing full chain to:/ffp/apache/certs/xxx.ddns.net.chain
cat: /root/.acme.sh/xxx.ddns.net/fullchain.cer: No such file or directoryffp/apache/certs/asd.cert' valóban nem létezik
mi lehet a gond? -
eastsider
nagyúr
Sziasztok,
sikerült megölnöm a webes felületét a NAS-nak. (webDAV-ot próbáltam életrekelteni és rossz httpd-t töröltem)
tudtok segíteni hogy hozom helyre?
-
vlevi
nagyúr
válasz
Anonymus23
üzenetére
A Win10-es smartscreen szűrő bohóckodok, hogy nem engedélyezi a Remote GUI telepítését.
-
Melorin
addikt
Sziasztok!
Rá lehet valahogy venni ezt a NAS-t, hogy torrentet RSS-ből úgy szedjen le, hogy meg lehessen adni, hogy ezt az RSS csatornát ebbe a mappába mentse, a másik RSS csatornát egy másikba? A Transmission ezt ha jól tudom nem tudja, legalábbis a jelenlegi OpenWRT-n futó Transmission nem. -
TRob1
veterán
News!!! Transmission Remote GUI 5.7 - Mindenkinek aki szereti!

-
RobexX10
aktív tag
Sziasztok!
Találkozott már valaki olyan hibával hogy a twonky media server nem érhető el?? Fut a háttérben. TV látja de mappákat már nem. Webes felületén se érhető el. (lap nem jeleníthető meg) -
VeryByte
őstag
Sziasztok,
Win10 esetén, ha az SMB1/CIFS támogatást kikapcsolom, akkor nem érem el a NAS-t. Van erre valami megoldás? Azért érdekes a kérdés, mert az őszi frissítésben ezt az MS is meg fogja tenni.
-
m0ski
aktív tag
Sziasztok!
NAS326 esetén az 5.21-es fw webadmin felületét is kinyírja az ffp, vagy készült már rá javítás?
-
-
8nemesis8
veterán
válasz
Mr Dini
üzenetére
Igen 325 v2 a rossz NAS, de zyxel fórumon többeknek is ugyanez a hiba volt.
Lehetséges hibák:
TÁP - kiméretem, elvileg jó, viszek haza ma egy tápot rádugom és meglátjuk
CMOS battery - cserélve, nem segített!
FW frissítés - még nem próbáltam!Hol vetted ezt a kábelt? Neten alig találni, Szegeden meg végképp nem találtam egyenlőre!
-
Mr Dini
addikt
válasz
Anonymus23
üzenetére
Igen. Az 520-asban ARMv7 architektúrájú processzor van, ami visszafele kompatibilis az 5-ös binárisok tekintetében.
Viszont így a teljesítményt nem fogja tudni maximálisan kihasználni a plex, ezért lehet érdemes lenne keresni egy ARMv7-es csomagot.
-
Mr Dini
addikt
válasz
akika1111
üzenetére
Az i686-os verzió az x86 procikra van, a NASod pedig ARMv5 processzorral rendelkezik (soft-float), így az arm, vagy az armel verzió kell mindenből.
Tonyk úr korábban lementette a bináris egy verzióját az ínséges időkre, ebben a hozzászólásban a második link alatt megtalálhatod.

-
akika1111
csendes tag
válasz
akika1111
üzenetére
Sikeresen leszedtem egy másik fájlt, PlexMediaServer-0.9.16.6.1993-5089475-i686. bin-t, és azt fel sikerült telepítenem, de az alábbi kép fogad amikor el szeretném indítani.
(Az i686-os verzió nem kompatibilis ezzel a NAS-sal? vagy mi okozhatja a hibát szerinted? ennyiben tér el, nem tar, hanem i686)
Nagyon köszönöm!
-
akika1111
csendes tag
válasz
akika1111
üzenetére
Sikerült feltelepítenem a MetaRepository-t!

Majd frissítettem a NAS telepítési listát, és ott volt a plex is. Feltelepítettem, és már olyan, mintha fel is lenne telepítve, de ha a linkjére kattintok, akkor egy csodaszép kék oldal fogad, ahol azzal szembesít, hogy ez még nincs telepítve.

Sebaj, letöltöttem tesztből a plexmediaserver-0.9.12-arm-15 fájlt (nem tudom mennyire régi), és betallóztam, de amikor rákattintok, hogy setup, akkor semmi nem történik.
Most akkor jól haladok? Így kell telepíteni? Ha elindult, miből látom majd, hogy fel is települt? hol fogom elérni? Milyen portot kell majd nyitni neki a routerben?
Köszi szépen!
-
8nemesis8
veterán
válasz
Mr Dini
üzenetére
HDD nélkül is próbáltam, ugyanaz a helyzet sajnos.
Igen tudom, hogy simán lehet gyári hibás, de vajon hova vigyem, ha nem találok rá megoldást, vannak olyan szakik, akik ezt ki tudják mérni?USB TTL kábelem nincs, de beszerzek egyet vagy csinálok, ez az USB RS232 lesz egészen pontosan, ugye?
Annó nézegettem NSA 310-nél, hogy egyedi linuxot tegyek rá, de pont a kábel hiánya miattnem érdekelt tovább! -
Mr Dini
addikt
válasz
akika1111
üzenetére
Pontosan mi nem világos?
Ohh, már látom hol van a kutya elásva!
Ez a sima, gyári Busyboxos shell, abban bizony nincsen funpkg bináris, sem pedig slacker szkript.
Először akkor tedd fel azt! Topikösszefoglalóban találsz leírást a MetaRepository telepítéséről. Onnan szinte gyerekjáték feltenni az FFp-t, vagy akár a plexet, mint zypkg.

-
akika1111
csendes tag
-
Mr Dini
addikt
válasz
8nemesis8
üzenetére
Ha valóban táp hiba van, akkor javaslom, hogy próbáld HDD nélküll indítani. Ha úgy feláll a rendszer, akkor ~80%, hogy a táp a rossz.
Egyébként szinte bármi lehet. Egy rossz kondi, sérült NAND, vagy bootloader stb... Ha esetleg van otthon USB TTL kábeled, s a NASon van soros port kivezetés (vagy pl. alaplapra lehet forrasztani), akkor akár a boot folyamatra is rá lehet nézni behatóbban.
-
8nemesis8
veterán
Köszi srácok!
Igen én is rájöttem, csak enten nem találtam egyből, hoyg 12V vagy laptop féle 19V körüli.
Kimértem multiméterrel és 12,4Vot ad. Feleslegesen nem veszek tápot, mert ez szerintem jó lehet vagy ettől még lehet nem ad le csak mondjuk 1-2Ampert? Vagy beviszem a boltba és rádugunk egy adaptert hátha akkor máshogyan fog viselkedni.Más tipp még esetleg, hogy mi lehet a baja egy vadonat új NAS-nak, hogy mindig újraindul és csak egy disket érzékel!?
-
Mr Dini
addikt
válasz
akika1111
üzenetére
Igazán nincs mit.

Olyasmi, igen. A slacker egy shell szkript, amit az FFp0.7 'gyárilag' tartalmaz. Segítségével lehet csomagokat telepíteni repositorykból, amelyek hozzá vannak adva a listájához, illetve fel vannak készítve a slacker kompatibilitáshoz. Ez azért kényelmesebb, mert így mindig a Neked megfelelő elérhető csomagokat tudod telepíteni a listából, illetve nem kell kézzel leszedegetni a csomagokat, mivel a szkript elintézi.
-
-
RobexX10
aktív tag
Sziasztok!
Találkozott már valaki olyan hibával hogy a twonky media server nem érhető el?? Fut a háttérben. TV látja de mappákat már nem. Webes felületén se érhető el. (lap nem jeleníthető meg)
-
Mr Dini
addikt
válasz
akika1111
üzenetére
Szia!
1. SSH-n nem adminnal, hanem roottal lépünk be! Vagy adminnal, de akkor ki kell adni a
suparancsot.2. A
wgetparancsot ahogy látom már ötszór kiadtad. Ennek eredményeképp tele lett az admin mappád azzal a tgz-vel. Javaslom, hogy a feleslegeseket töröld ki:rm /i-data/md0/admin/plexmediaserver-0.9.7-arm-5.txz.*Így csak egy tar marad.
Utána mehet a telepítés:
funpkg -i /i-data/md0/admin/plexmediaserver-0.9.7-arm-5.txzÉs a maradék két parancs, amit a hozzászólásból idéztél.
3. De miért használjátok még a funpkg-s kézzel való telepítést? A slacker toollal ugyanis le lehet szedni mindig a legfrissebb verziót.
slacker -a plexMajd csillagozd meg a listában a Mijzelf (mz) féle verziót, s nyomj Entert!
Ez a verzió picit frissebb, s abban különbözik a régitől, hogy a telepítő paraméterek nélkül futtatható:
sh /ffp/start/plexmediaserver.sh -
8nemesis8
veterán
válasz
Blizzardking
üzenetére
Köszi megtaláltam neten a specifikációt, ma elugrok egy ilyensmi tápért aztán meglátjuk segít-e.
Volt másnak is ilyen vagy te tudsz ilyenről, hogy a gyári táp hibája okozhatja, hogy be sem tud bootolni? -
8nemesis8
veterán
válasz
akika1111
üzenetére
Szia!
Ha csak azt írod be, hogy funpkg, akkor előhoz egy kis "helpet", manualt?
Szerintem funpkg -i cd /i-data/md0/admin/plexmediaserver-0.9.7-arm-5.txz
A "cd" ide nem kell, hiszen abszolút útvonalat adsz meg és a "cd" paraméter helyén már a telepíteni kívánt csomagot keresi. -
akika1111
csendes tag
Sziasztok!
A segítségeteket szeretném kérni ismét PLEX-el kapcsolatban.
Gondoltam megint nekiugrok, hogy feltegyem PUTTY-al, de elakadtam.
Itt a fórumon olvastam az alábbi leírást, és ezen szeretnék végig menni, de a funpkg -i cd /i-data/md0/admin/plexmediaserver-0.9.7-arm-5.txz sorra azt írja, hogy -sh: funpkg: not found
Mi lehet a baj?
Kérlek segítsetek, mert jó lenne ezzel filmezni...
Akkor leírom még 1x a PLEX telepítését, mert sajna volt 1 - 2 hiba az előzőben.
Feltétel: FFP megléte.
Lépjünk be puttyal ssh-n a nas-ba.
Ezeket írjuk be sorba:
cd /i-data/md0/admin
wget http://downloads.zyxel.nas-central.org/Users/Mijzelf/FFP-Stick/packages/0.7/arm/plexmediaserver-0.9.7-arm-5.txz
funpkg -i cd /i-data/md0/admin/plexmediaserver-0.9.7-arm-5.txz
/ffp/start/plexmediaserver.sh install
/ffp/start/plexmediaserver.sh start
várjunk 5-10 percet még elindul.
Ha minden jól ment akkor elérjük az admin felületet a 32400 porton.
Tehát írjuk be a böngészöbe:
nas_ip:32400/manage
-
8nemesis8
veterán
válasz
Blizzardking
üzenetére
bocsi, elírás

Jól látom, hogy 12V 5A kellene, ugye? Nincs most a közelemben a NAS. Ha vennem kell milyen univerzális adaptert ajánlanátok hozzá? -
RobexX10
aktív tag
Sziasztok!
Van egy Zyxel NAS540 nem érem el online nem kap IP címet. Status online de nincs IP. Webes felületen se elérhető. Ethernet port-nál a led sárgán villog a zöld csak bekapcsolásnál. Minden más hálózatos eszközöm működik.
Találkozott már valaki ilyen hibával valamelyik típusnál?
-
8nemesis8
veterán
Sziasztok!
Van egy zsír új nem használt NAS (bő két éve vettem, nem tudom minek, mert van másik kettő!) és 2db wd10efrx.
Beraktam a winyókat magától elindul, csak a 2-es HDD zöld ledje és a kék power led világít.
Semmirenem reagál kb, félpercenként újraindul. Mi lehet a gond?
CMOS-t kicseréltem, igaz egy IKEA CR2032-re, de gondolom ettől még jónak kéne lennie!?Segítsetek kérlek!
-
válasz
_Smooth
üzenetére
ez a gyári, beépített verzió vagy ffp-s, extraként telepített?
mert ha a gyári, akkor egy teljes alaphelyzetbe állítás (nas-é) megoldhatná a dolgot, persze akkor mindent konfigolhatsz be nulláról ... hja és legyen mentésed, elvileg nem kell, gyakorlatilag amúgy is kell, hogy legyen, most végre jól jöhet h van

-
Raypapa
tag
Sziasztok!
Egy ilyen cucc (Zyxel NSA325 v2) használtan, jó állapotban 20eFt-ig korrekt?
Köszi! -
_Smooth
senior tag
válasz
_Smooth
üzenetére
Tudom, ne türelmetlenkedjek, de elég bosszantó ez a nyomorult

Eddig gond nélkül ment, most meg minden előzmény nélkül meghülyül.
Azt se tudom, miként keressek rá... nincs hibaüzenet, nincs konkrét jelenség. Ha leállítom és újra elindítom, belépek windowsos alkalmazáson keresztül, akkor betölti a torrenteket... úgy tűnik, egy darabig ténykedni is tudok (leállítani, átnevezni, stb), de amúgy nincs letöltési sebesség. Bezárom, megnyitom újra, már be se tölti a torrenteket. Ha leállítom megint és újra elindítom, ugyanúgy betölti őket, de a korábbi módosításokat nem vette figyelembe. És tényleg nem is tölt semmit
Nincs valami ötletetek? -
_Smooth
senior tag
Halihó!
Segítsetek, kérlek:
Egyik napról a másikra megszűnt működni a transmission.
Teljesen lehal... hozzá se nyúltam, nem mókoltam, 0-24 fut a nas, előző nap 8-10 új torrentből 2-t leszedett másnapra, többit nem...Előre is köszi.
-
krealon
veterán
"A kérdésem: mielőtt garanciáztatnám a vinyót, arra gondolta, hogy kivenném, Win alatt megformáznám, és ráeresztenék pl egy HD Sentinel-t, hátha mond valamit, hibás szektor, stb."
A HD Sentinel jo otlet, de semmi koze a formazashoz, nincs szukseg a Win alatti megformazasra.
"Valamint tudnátok mondani valami hasznosat a SMART adatokról? Illetve mikor jelez a pirosan a NAS, mi lehet a kiváltó ok?"
A Current Pending Sector (Smart 197) gyenge szektorokra utal, valoszinuleg ezt jelezte a piros LED.
Amikor megjelent, azonnal adatot kellett volna menteni.Sajnos ez volt szamodra a tanulopenz.

A fontos adat definicioja: "Letezik belole legalabb harom, fizikailag elkulonitetten letezo masolat." (by liksoft) -
delig
tag
Sziasztok! Az alábbi jelenséggel köszködök: Adott egy Zyxel NSA 325v2. Ebben: -elsődleges vinyó egy WD RED 3TB - tavaly dec végén vettem, szóval friss -másodlagos vinyó egy WD Green 1.5TB - már kb 6-7 éves. JBOD-al vannak allokálva a lemezek, két külön kötetként. Május elején elutaztunk pár napra, és áramtalanítottam mindent, köztük a NAS-t is. Hazaérve bekapcsoltam, nem volt semmi gond. Viszont kb 2 napra rá észrevettem, hogy a RED-hez tartozó leg zöld helyett pirosan ég. Ellenőriztem a web-es felületen a NAS-t, semmi gondot nem láttam, a lemezeket elértem. Újraindítottam a NAS-t, a probléma nem jelentkezett utána, csak kb 1 hét után. Akkor teljes leállítás, vinyók ki, ellenőriztem őket, semmit. Elindítottam, azután jó volt. Június elején ismét elutaztum, ismét áramtalanítottam mindent. Hazaérve NAS elindítva. 2 napig kb jó volt. Ez alatt az idő alatt felmásoltam az utazás alatt készült képeket. Majd vasárnap este ismét piros led, a mappákat tudtam tallózni, viszont bármit meg akartam nyitni, csak homokórázott. Elkeztem másolni agyba-főbe, hogy mentsem a fontos dolgokat. Egy dolgokra lettem figyelmes: a májusi kirándulás alatt készült képeknél elhasalt mindig a másolás, akkor váltott mindig pirosra a led, és akkor vált jóformán elérhetetlenné az adat, mikor odaért. Belekukkanta pár képbe, vannak sérült fájlok. Ez alatt azt értem, hogy a kép egy bizonyos része rendben van, majd az alsó része szürke, az adat eltűnt. Tehát sérülhetett a file valamitől. Eddig szerencsére nem túl sok képet érint, de az asszony így is kicsit kiakadt. Most jelenleg nem másolok, tegnap óta megy a NAS, csak filmek vannak rajta, megy a TM is. Este megnéztünk róla egy filmet. (Filmnézésről jut eszembe, lehet ez is közrejátszik valamiben: szóval ha nézünk filmet, akkor úgy kb 60-70 perc után a kép kicsit beszaggat, majd megáll, a hang megy tovább. Vissza kell tekernem egy kicsit, hogy újra meginduljon a kép is. Egy ideje wi-fin nézzük a filmeket, előtte kábelről nem emlékszem ilyenre.) Személy szerint hibásodásra gyanakodom, de a SMART nem sokat mond nekem. A kérdésem: mielőtt garanciáztatnám a vinyót, arra gondolta, hogy kivenném, Win alatt megformáznám, és ráeresztenék pl egy HD Sentinel-t, hátha mond valamit, hibás szektor, stb. Ha a teszt jó, akkor visszaraknám a NAS-ba, iniciálnám újra, mint elsődleges vinyó. Ekkor, ha a Green-t is elindítom, a rajta lévő adatok olvashatóak maradnak? Az új RED-es inicializálás ilyenkor jelent bármit is ebből a szempontból? Nem kellene, hogy minden adatom elvesszen. Valamint tudnátok mondani valami hasznosat a SMART adatokról? Illetve mikor jelez a pirosan a NAS, mi lehet a kiváltó ok? Előre is köszi!!!
-
R a y
senior tag
Sziasztok!
Twonkyval kapcsolatban lenne kérdésem. Tudom, nem ajánlott, de se a plexet nem tudom feltenni, se a minidlnat, szóval a twonkyval bénáskodom. Eddig jó volt, viszont most azt csinálja, hogy minden olyan mappát is bescannel ami nem kéne. Hiába van beállítva egy mappa, mindent behúz. Ezzel mit lehet tenni?

-
NavySeal
senior tag
válasz
Blizzardking
üzenetére
☺
Most a green-en vannak a kedven filmek, zenék és családi képek. Csak már betelt szegény, bővítenem kell. 😊
Mindkét vinyó már 4-5 éves (7/24 mennek) ideje már egy fiatalabb nagyobb teherbírásút is csatasorba állítani. De lehet meghagyom hdd1-en a Samsungot (7200) és veszek egy 4TB-os Red-et hdd2-nek. -
Blizzardking
őstag
válasz
NavySeal
üzenetére
Szvsz érdemes arra tenni a redet amin torrentek mennek meg úgy általában nem nagyon áll le. És érdemes keresztbe menteni ha van rajtuk fontos adat. Én ezt úgy csinálnám, hogy a red lenne az első, azon menne minden, és inkrementális backupokkal pakolna a greenre éjszakánként. És ha marad hely a greenen, azt megosztanám valami nem fontos baromságokra. De ez csak egy ötlet.

-
NavySeal
senior tag
Sziasztok, a v1-be most kerül új vinyó (wd4tb red). Jelenleg hdd1 egy Samsung 1tb 7200, hdd2 egy wd green 5400.
1. A meglévő tartalmakat miként lehet az új hdd-re átmásolni? Vannak megosztások a régin, azokat szeretném az új vinyón is használni.
2. A most bent lévő hdd2 egy 5400-as green 2tb. Érdemes azt betenni hdd1-nek, ahova megy a letöltés? Vagy lassú lenne oda?
Köszönöm!
Új hozzászólás Aktív témák
- Új DELL UltraSharp U2722DE 27" monitor QHD LCD IPS 27% ÁFÁs
- LG 32GS94UX - 32" OLED / UHD 4K / 240Hz - 480Hz & 0.03ms / 1300 Nits / NVIDIA G-Sync / AMD FreeSync
- Dell Latitude 5320 - 13,3" touch, i5-1145G7, 16GB RAM, SSD, EU bill., jó akku, számla, garancia
- HIBÁTLAN iPhone 11 Pro 256GB Space Grey -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3173, 100% Akkumulátor
- HIBÁTLAN iPhone 13 256GB Pink -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3732
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest

ezer hála ismét Mr. Dini! sok sörrel jövünk már 

korlátlan mobilnet és bárhonnan elérem a cuccaimat
mi lehet a gond?