- A piac legvékonyabb hajlíthatója: Oppo Find N5
- Bemutatta az Apple az iPhone 16e-t
- iPhone topik
- Vivo X200 Pro - a kétszázát!
- Új design és okosabb AI: megjött a Galaxy S25 készülékcsalád
- Magisk
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Huawei Watch GT 4 - kerek karék
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Honor 200 - kétszázért pont jó lenne
-
Mobilarena
ZyXEL NSA325 v2 - Téma összefoglaló és FAQ
Kérlek olvasd el az összefoglalót, mielőtt írnál!
Új hozzászólás Aktív témák
-
gyulazsolti
senior tag
válasz
Mr Dini #4698 üzenetére
Válaszoltam az üzenetedre.
Egyébként az mért van, hogy a lejátszási listában csa a fájl kiterjesztés jelenik meg kép nem a filmeknél?
[kép] a Twonky-nál is a PC-n. [kép] [kép]
Ha PC-n keresztül indítom a lejátszát,/hálózati meghajtóként/ akkor viszont berakja a képeket.
Ez egy G2 potable, de így. [kép]
[ Szerkesztve ]
-
válasz
gyulazsolti #4697 üzenetére
Szia!
Kodi-t NASra nem tudsz tenni, mert nincsen képkimenete. Őt ajánlottam pü-ben is IPTV stream továbbításra a NASról.
Mr Dini, küldtem pm-t.
Épp most küldtem választ is.
[ Szerkesztve ]
-
gyulazsolti
senior tag
Sziasztok!
Mr Dini javaslatára átjöttem egy másik topikból.
Nekem egy NAS520-s van és erre szeretném felvarázsolni a Kodi-t.
A PC-re már sikerült, kisebb sikerrel. A rádióadásokat áttudom küldeni, de az M4 sport megakad, nem megy át.
A NAS520-ra hogyan tudnám a legegyszerűbben feltenni, és elküldeni SMART TV-re, hálózaton.
A Linuxos webes felület nekem nagyon új, ha tudtok segíteni türelmet kérek.Mr Dini, küldtem pm-t.
[ Szerkesztve ]
-
Hubzsi
tag
Sziasztok!
Beruháztam egy nas326 - ba, ez az lső ilyen eszközöm. eddig egy problémába ütköztem, hogy a transmission alkalmazás szerint zárva van a routeren megnyitott port.
IP fix - re van állítva router sem annyira rossz TP-link TL-WDR4300
De valamiért nagyon nem akar megnyílni neki az a port!
Valakinek tipp? -
-
Szia!
A 325v2 2016 decemberéig van a gyártó szerint támogatva és mivel a 325v2-re 2.6.31.8-as kernelt adtak ki, az 5.x fw-k meg 3.x kernellel rendelkeznek, így az egész fw-t újra kéne gyártani, amit valószínűleg nem fognak megtenni.
Külön "felvarázsolni" meg pont e miatt nem lehet sajnos...
A zyxel féle CloudAgent pedig 325v2-re is elérhető. Plusz van még Google Drive telepítési lehetőség is a programcsomagoslistából. Plusz ugye ott az FFp, ahol a lehetőségeid határtalanok!
A képbetöltés pedig csicsa funkció, de csak emiatt teleszemeteli az összes képet tartalmazó mappád egy rejtett mappával, amibe különböző méretű bélyegképeket generálgat...
[ Szerkesztve ]
-
Sakab
senior tag
Sziasztok varható a 325v2 re az új 5.1 fw? VAgy valami mókolással nem lehetne rávarázsolni? Jobban tetszik a felülete, ill akkor működne a zyxel Drive felhő megosztàs. Mert ez az owncloud vagy mi használhatatlan, FTP meg kinlódós, ès se streemelni nem lehet vele androidról és elõnézetet sem tölt be jpg nél.
-
-
-
kisninja
őstag
Ötletre volna szükségem. Behalt a routerem 1043 openwrt-vel. Most amíg nincs pénzem másikra beüzemeltem egy tp 743 as routert ddwrt vel. Egész nap szoptam de nem jutok semmire hiába nyitok portot egyszerűen nem megy a TM. Pc-n megy de nason nem érhető el a tracker. Valakinek 5lete.? (gyári tp linkes softal sem megy.)
-
326 alatt sajnos nem sikerült megtalálnom az fw frissítő szkriptet, mivel kínai betűkkel van kommentezve a forrás...
Egyébként a ZyXEL nasok egy 128 mb-os NAND memóriával vannak megáldva, pont azért, h ha fw frissítés alatt korruptálódik valami, akkor vissza tudjon térni a régi fw-re. Tehát két fw is van a NAND memóriában. És ami ezt irányítja, h melyikről bootoljon, az a /etc/init.d/rcS szkript. Ez pedig a /etc/zyxel mappából olvassa ki az infókat. Na, ebben a mappában van valami konfig fájl, ahol az 1-est 2-esre (vagy fordítva) kell írni és a régi fog bootolni.
Csak a 326 alatt nem tudom pontosan, h mik a fájlnevek...
Mindenesetre a support talán hasznosabb lesz, mint én!
-
Blizzardking
őstag
válasz
Mr Dini #4674 üzenetére
Köszönöm! Az eredeti kérdés nemcsak neked ment hanem mindenkinek, szóval ne mentegetőzz, köszönöm a választ
Az van, hogy imádok mókolni, és a 20+ os árdifi is emellett szól (Zyxel 326) csak mostanában nagyon nincs időm, és nem akarok megszűnni a család előtt, érted. A 4 slotost hanyagolom, végülis itthoni környezetben 3-4 vincsit tekerni éjjel nappal kicsit túlzás. Mellesleg Zyxelből a 4 fiókos párezerrel olcsóbb mint a nem hurka hardverrel szerelt Qnap-Syno vonulatból a legolcsóbb 2 fiókos
Amúgy Androidon Total commanderhez van Ftp-Ftps és Sftp kliens is, elsőnek azt fogom kipróbálni.
Az a gond ezzel a topikkal (vagy a kérdésemmel), hogy nincs ember aki a gyári állapotában használná
Szóval köszi mégegyszer, futok egy kört és meglátom.-ZeeZee- +1 a Folder syncre, magam is azt akartam javasolni csak megelőztek.
-
Ha megvan az fw-t tartalmazó .bin fájl, akkor ne foglalkozz az Ubuntu-s, GPL-es résszel.
Akkor csak egyszerűen a nas firmware/packages menüjében tallózd be a fájlt, menj az uploadra és várd meg míg végez.
Ha pedig nem engednéa downgrade-t, akkor holnap ránézek Neked, hogy hova is kell pontosan tenni a régi fw-t a reflash-hez.
-
nbl2
senior tag
válasz
Mr Dini #4682 üzenetére
Szia!
A régi firmware megvan már letöltöttem.
Erről a kettőtől tudnál írni kicsit bővebben:
Ubuntu-live-on betallózni hogyan?
SSH megy, de milyen könyvátba kell berakni?
Köszi.
"és ha azt kézzel leforgatod pl ubuntu live-on, akkor csak be kell tallózni a NAS-nak és minden adatod helybenmaradásával megtörténik a downgrade.
Ha meg az 520 nem enged downgrade-t, akkor kézzel, SSH alól berakva egy adott mappába, majd rebootolva lefrissül az."
-
Szia!
Van egy tömörített fájl, melyet a gyártó tud Neked odaadni, ez tartalmazza az fw-t (jobban mondva csak egy részét, de ez most nem lényeges)... Tehát ezt a fájlt kell beszerezni a gyártótól (magyar supportnak írsz egy mailt), akik remélhetőleg elküldik a régit.
Ha meg nem, akkor kérd el a GPL forrást, az mindig régebbi, mint a jelenlegi legfrissebb fw és ha azt kézzel leforgatod pl ubuntu live-on, akkor csak be kell tallózni a NAS-nak és minden adatod helybenmaradásával megtörténik a downgrade.
Ha meg az 520 nem enged downgrade-t, akkor kézzel, SSH alól berakva egy adott mappába, majd rebootolva lefrissül az.
[ Szerkesztve ]
-
nbl2
senior tag
Sziasztok!
Van egy NAS520-os nagyon megvagyok vele elégedve, de nemrég volt egy firmware frissítés 5.11->5.2-ra amivel nagyon rossz tapasztalataim vannak.
Szeretnék visszatérni az v5.11 firmware-e és ehez keresek leírást, mivel simán nem lehet downgradel-ni.Tudja valaki, a menetét? PL: HDD kivesz, feltelepített app-ok uninstall, stb?
Köszönöm!
-
arty
veterán
válasz
-ZeeZee- #4677 üzenetére
foldersync
- röhögve megéri az árát, évek óta használom megelégedéssel.bármit - bárhova - bármikor - szinte bárhogyan syncel
-
-ZeeZee-
senior tag
OFF OFF OFF OFF
Sziasztok! Olyan programot keresnék androidra, ami automatikusan a NASomra szinkronizálja a képeket, de én adhassam meg, hogy melyik mappába. Ja, és be lehessen állítani, hogy csak a belső hálón működjön. Nem szeretném, ha véletlenül mobilnetről akarná feltölteni a képeket... Előre is köszi, és bocs a láma és főleg off kérdésért...
OFF OFF OFF OFF
-
-
válasz
Blizzardking #4673 üzenetére
Szia!
FTPS, az tudtommal nincs, csak egy kis FFp-s mókolással...
Ami van, az az SFTP gyárilag, ezt a webGUI-n az SSH engedélyezésével tudod bekapcsolni. Aztán kirakod a nas 22-es portját a routerben kintre valami ötjegyű portra kiteszed és kintről pl winSCP-vel, Filezillával stb hozzáférsz és ez is elég biztonságos ahhoz, hogy ne tűnj fel keletnek.
TM letöltés helyét be lehet állítani felületről is, viszont a titkosítást (ami egyébként nem ér semmit), már a konfigból tudod csak módosítani. Bár ez se nagy tudomány, még FFp sem kell hozzá, csak az imént említett SFTP.
Az inkrementális backupot meg szerintem nem tudja, max ugye a raiddel, bár mivel már rég áttértem debianra a nasokon is, nem tudom, h van-e azóta ilyesmi guiból. SSH-n meg lehet oldani.
4 fiókos tud olyat, hogy 2 meghajtó raid1-ben, a másik kettő meg külön-külön?
Persze!
Illetve mi van olyankor ha kinövitek az eszközt?
Ha van még szabad HDD slot, akkor bármikor be lehet tenni neki még egyet, ha meg nincsen és nem akarod az adatokat átmigrálni, akkor kiszeded a régit és a helyére be tudsz tenni egy újat, amin szintén létre tud hozni egy kötetet. Egyedül a költözés macerás picit, bár ez talán egy 4 fiókos NASnál már nem okoz problémát.
Akkor válaszd ezt a NAS-t szerintem, ha netsebességed 13 MB/s alatt van (már ha torrent stb szempont)...
Ja és ha szeretsz kicsit mókolni pl egy (mini)DLNA-val (nem nehéz, egyszer kell csak megcsinálni és minden infó le van itt írva párszázszor), mert a gyári Twonky hááát, finoman fogalmazva nem valami optimális...
QNAP-pal csak pár napot töltöttem, de ha a szempont a könnyű beállítás lenne és a NAS-os feladatok ellátása, akkor én azt venném inkább (már ha teljesítményben nem gyengébb a ZyXELnél...).
De nekem soha nem ez volt a szempont!
Ui.: ne haragudj, hogy nem reagáltam azonnal, de aznap eléggé le voltam tépázva, aztán feledésbe merült a dolog...
[ Szerkesztve ]
-
Blizzardking
őstag
válasz
Mr Dini #4672 üzenetére
Erre vetnél egy pillantást? Büszke vagyok rátok hogy kernelt forgattok, meg saját oprendszert írtok lassan, de egy kaszvadt FTP over SSL kapcsolatot létre lehet hozni gyárilag? A többiről is már lemondtam csak írjon már valaki
A következő lépcsőfok, Qnap TS 228 húsz rugóval drágább, és nem vagyok a pénzemnek ellensége, de ha bele kell ölnöm 78 munkaórát és a családi életemet, akkor kifizetem azt. Illetve a Transmissionben gépészkedés nélkül mit bukok?
Plííííz valaki! -
-
-
taip
senior tag
Most ennyire nem jellemző a problémám, nehéz rá válaszolni, vagy mi van?
Örülnék némi iránymutatásnak, mit csináljak. -
-
válasz
jolti05 #4666 üzenetére
Szia!
Mijzelfnek van egy EncryptedShares csomagja a MetaRepóban, de az nem hiszem, hogy feltétlen jó választás lenne a külső HDD titkosítására... Mivel max más linuxszal tudnád akkor használni a HDD-det, pl egy Win nem fogja látni. Keresni kell egy olyan megoldást, amit a nas kernele támogat és ha "hordozni" is szeretnéd a winyót, akkor is működő megoldást...
De azzal számolnod kell majd, hogy az írás/olvasás elég csekély lesz...
-
taip
senior tag
Újra lehet rakni valahogy a firmware-t, ha nem érem el a grafikus felületet?
Az 5.20-ra frissítéskor elromlott. Bár lehet, hogy akkor már az 5.11-et kellene visszarakni, az jól működött.
(NAS326) -
válasz
gereedigital #4663 üzenetére
Azóta barmalej írt pár patchet, amivel lefordult a nasra is az asterisk. Csak még elég messze van attól, hogy csomag legyen belőle... Először szeretném megcsinálni az iscsi-t, aztán meglátjuk, hogy hogy menne a nason egy SIP szerver!
@All
Összeraktam a repóm pár hónapja, hogy teljesen slacker kompatibilis legyen, de így is csak egy paranccsal lehetett hozzáadni a slacker repo listájához ugyebár a kis csomagtáram. Ezért írtam Uli-nak, aki az uwsiteloader-t készítette, hogy ha úgy gondolja, tegye be legyen szíves az én linkem is. Nah, azóta kb másfél hónap eltelt... Így egy olyan megoldáshoz folyamodtam, amire nem vagyok igazán büszke
és ennek eredményeképp ráleltem egy másik mail címre, ahonnan tegnap kaptam is egy választ, hogy bekerült a linkem a slackerbe (meg, hogy az a mail cím rossz volt, de már kijavította)!
Szóval mostmár az uwsiteloader segítségével is betallózható a repóm, értelemszerűen mrdini néven.
[ Szerkesztve ]
-
Anonymus23
veterán
válasz
Mr Dini #4657 üzenetére
Bocsánat, egy fontos információ kimaradt, és félreérhető voltam talán: nekem ezt a furcsa fagyást a programcsomagos (2.84) TM-el csinálta, bár a leírásban ugye írtam, hogy a programcsomagban kilőttem majd újraindítottam, de csak egyértelműség kedvéért. Ezért írtam, hogy nem a te általad gyártott vagy mások által gyártott TM-el, vagy nem feltétlenül azzal lesz a baj, mert a sima programcsomagossal is "fagyott" a NAS, mármint a felületek, miközben maga a TM fut és tölt lefelé továbbra is.
Szerintem maga a NAS és a TM, vagy a jelenlegi firmware és a TM nem szeretik egymást, de ez már messze túlmutat (kideríteni, hogy mi is a gond) a képességeimen.
-
arty
veterán
válasz
spiky03 #4659 üzenetére
ha van ffp-d, akkor valahogy sftp-t kellene megoldani, de sajnos nem értek hozzá, hogyan lehet juzereket a linuxban létrehozni, a /publik mappádba irányítani őket belépés után (homedir) ill. oda "bezárni" (ne lépkedhessenek át más könyvtárakba)
(az smb megosztás (tehát amikor pl windowsban a megosztott mappákat tallózod ( \\nas_ip\public )) helyi hálózatra van kitalálva, esetleg ha (open)vpn-t meg tudsz oldani, akkor úgy, ám az nem csak a te oldaladon jelenthet komplex beállítást, de a haverjaidnál is)
-
arty
veterán
válasz
spiky03 #4653 üzenetére
haverjaid interneten keresztül érnék el a public megosztásod?!?!?!?!
felejtsd el - smb megosztást NEM teszünk ki direktben a netre, nem elég biztonságosamennyiben gyári állapotú a nasod (nincs ffp installálva), nemtom hogyan lehetne egyszerűen (és biztonságosan!!!) megoldani az internetes megosztást... de hátha valakinek lesz ötlete
-
válasz
Anonymus23 #4654 üzenetére
Előástam Nektek * egy másik, ibere által gyártott TM 2.92-t. Nem teszteltem, de egy próbát még azért szerintem megér. [link]
*akinek bugol a TM 2.92
-
Shokkolo
addikt
válasz
Anonymus23 #4654 üzenetére
a 2.92 -es TM bugosnak tűnik...
Erre jutottam én is. Nekem is kisípol, de olyankor nekem újra is indult.
Puttyból sem értem el, mert még a rotuer DHCP listájából is eltűnt olyankor.Várjuk a következő verziót, ez sajnos nem jött be
-
Blizzardking
őstag
Sziasztok, első NASom lenne, de pár dolog nem világos, segtsetek plíz!
Tudás/HW alapján nekem egy Zyxel 326 megfelelne (bőven), de az a hardcore moddolás ami a hsz-ek 85%-át kiteszi, az frankón elriaszt. Ami érdekelne, hogy- FTPS (SSL-el védett FTP) megy-e úgy gyárilag, hogy meg is követelje az ssl-t? Vagy milyen módszer van biztonságos elérésre külső hálóról? Tipikusan fájlok kikeresésére+letöltésére kéne, szóval az ftp ideális lenne.
- Transmissionben letöltési helyet illetve valamiféle autentikációt a kliens felől be lehet-e állítani gyári állapotában vagy ahhoz is konfig fájlokat kell szerkeszteni?Olvastam a topik alapjául szolgáló írást, de az 2 éves, hátha próbálnak elmozdulni az out-of-the-box irány felé Zyxelék...
- Először Raid1-ben gondolkodtam, de sokat olvastam a fő nasos topikot, és bejön amit ott mondtak páran, hogy kezelje a két meghajtót 2 külön kötetként, és azt az 500 gigát ami a hardcore reprodukálhatatlan adataim, azt mentse inkrementális backuppal a saját második meghajtójára. Erre az automatizált és előre bekonfigolt adatmentésre van lehetőség? (Úgy hogy ne nekem kelljen konfig fájlokat szerkesztenem hanem csak kattingatok az egérrel mint Diana Hercegnő)!Illetve mi van olyankor ha kinövitek az eszközt? Mostanában a 3 Terás HDD-k vannak viszonylag jó ár/érték arányban, de egyszer az is betelik. Meg még kettő is abból. Ezért megfordult a fejemben hogy veszek egy négy fiókos 542-est, de most még csak két vincsit rakok be, és mire ezeket kinövöm, addigra a nagyobbak lesznek jó árban, és akkor rakok bele még.
- Ha esetleg tudja valaki (tudom hogy félig off), a 4 fiókos tud olyat, hogy 2 meghajtó raid1-ben, a másik kettő meg külön-külön? (Értelemszerűen a raid a nélkülözhetetlen adatoknak, a többi a pótolható de fontos adatoknak).
-
Anonymus23
veterán
NAS520 TM:
Szerintem nem a Dini-s vagy másik 2.92-vel van itt a gond, hanem úgy általában a TM-el vagy a NAS és TM együttesével.
Már a második alkalommal járok úgy, hogy több torrent egyszerre való berakása után sípol egyet a NAS, és mind a webes felület, mind a TM elérése lehetetlenné válik, a TM maga újraindul (ezt abból gondolom, hogy az egyik oldal tracker listájában ilyenkor duplikálódnak a futtatott torrentek).
PUTTY alól be tudok lépni, és a webszervert újraindítva a webes felület elérhetővé válik, és látszik, hogy a TM továbbra is tölt lefelé és prociidőt foglal, de a felület nem elérhető továbbra sem.
Programcsomagok közül újraindítva megint elérhető, de közben nem állt le, hanem letöltötte a dolgokat.
Nálam nem a NAS fagy ki vagy indul újra, hanem a felületek válnak elérhetetlenné. -
spiky03
veterán
Csináltam egy csoportot meg hozzá két felhasználót, majd a csoportot hozzá adtam a public mappához.
Milyen elérést kell elküldenem hozzá a haveroknak, hogy lássak a megosztott mappa tartalmát?
Mert amit adott a felület, azt ugye nem érik el, mert NAS neve az.Jah meg csináltam nekik jelszót is, azokat hol tudjk megadni, vagy mikor?
Köszönöm
-
-
Kronk
őstag
válasz
Mr Dini #4649 üzenetére
Mostmár megy laptopon is a dolog, hang is van, meg felirat is. VLC-vel megy minden szépen, de csak úgy, hogyha előtte böngészőből kikeresem a filmet, és a linkjét illesztem be a vlc-be. Hogyan lehetne, ha van rá mód beállítani, hogy rögtön a vlc tudja tallózni a megosztást?
-
Szia!
Ha be van kapcsolva a nason a Web Publish, akkor mobilon VPN-en keresztül látogasd meg a http://nas ip címe/video címet (ha nem video megosztás, akkor cseréld le), majd keresd ki a filmet, klikkelj rá és a listában válaszd az MX playert.
Ha nincs hang, akkor az nagy valószínűséggel kodekprobléma lesz.
-
-
-
Shokkolo
addikt
Chrome lesz a böngésző, és jól tippelek, hogy win10 ?!
Ha igazam van, a chrome ikonjára jobbklikk > tulajdonságok, és ott a célt írd át így:
"C:\Program Files (x86)\Google\Chrome\Application\chrome.exe" --disable-gpu
A félkövér részt rakd egy szóközzel az idézőjeles rész után és jó lesz
[ Szerkesztve ]
-
taip
senior tag
Sziasztok, segítségre lenne szükségem. Egy NAS326-ról van szó.
Elkövettem azt a hibát, hogy amikor legutóbb beléptem a webes admin felületbe, akkor felkínálta a firmware frissítését 5.20-ra. Namármost azóta nem tudok belépni az admin felületre. Illetve addig megy, hogy beírom a jelszót, el is fogadja, utána megjelenik a zöld háttérrel az alsó és a felső infó sáv, de a középső fő ablakban csak pörög a karika ("homokórázik") és nem lép tovább, nem lép be érdemben.
Ugyanakkor maga a szerver fut és belső hálóból elérem meghajtónévvel, működik az ftp szerver, illetve ha elindítom a NAS Starter Utility-t, akkor azt írja, hogy köszi jól van, 5.20-as firmware van rajta. De ugyebár semmi változtatást nem tudok csinálni, mert az admin felületet nem érem el.
Van valami ötlet, hogy hol lehetne oldalba vágni? Lehetőleg ne túl drasztikusan, nem akarok minden beállítást újra kezdeni, de azért jó lenne ha be tudnék lépni az admin felületre.
Köszi[ Szerkesztve ]
-
M_AND_Ms
veterán
Android 5.x felett tuti, hogy semmilyen: Beállítások / Vezeték nélküli és egyéb hálózatok részben a Továbbiak, majd ott VpnJa, lehet nem is ez volt a kérdés, hanem a lejátszó. Ha megy valami médiaszerver a nason, akkor bármilyen dlna kliens, ahol a nas belső ipjét kell megcímezned.
[ Szerkesztve ]
-
beti
csendes tag
Sziasztok !
Nemrég vettem egy ilyen cuccot, most állítgatom be. A Flickr-t szeretném beállítani, sehogy sem akarja feltölteni a képeket automatikusan.
Átnéztem a manuált, mindent úgy csináltam ,ahogy le van írva.
Mi lehet a gond ?
Tudna valaki segíteni nekem ?Tibi
-
Kronk
őstag
Milyen program, vagy beállítás szükséges ahhoz, hogyha telefonról openvpn-el belépek az otthoni hálózatba, a nason lévő filmeket online meg tudjam nézni?
-
-
-
coloska87
csendes tag
Sziasztok !
Szeretnék információt kapni arról hogy lehet DOS parancsort futatni a NASról. Meg van írva nekem egy DOS program azt szeretném futatni. Ami fájl átnevezésből és mappa létre hozásból áll.
-
jolti05
őstag
Sziasztok!
Használja esetleg valaki úgy a NAS-át, hogy a hozzá csatlakoztatott külső merevlemez le van titkosítva?
Erről szeretnék egy kis információt kérni, hogy ezt hogyan lehet megoldani, hogyan kezeli a rendszer a titkosított merevlemezt.A cél az, hogy egy 500 gigás merevlemezt (amit alkalom adtán hordoznék is) letitkosítsak, viszont az esetek többségében a NAS-hoz van csatlakoztatva, amolyan backup jelleggel (sync-elem rá a kritikus adatokat) ha esetleg érkezne egy firmware frissítés, ami hazavágja a vinyók fájlrendszerét [igen, erre kicsi az esély, de a paranoia nagy úr
]), akkor ne fájjon halálom napjáig, hogy elvesztettem a "fél életem"
Aki csinál hasonlót, kérem ne tartsa magában, aki pedig nem, szívesen meghallgatok ötleteket, tippeket, elképzeléseket.
-
solti
senior tag
válasz
spiky03 #4626 üzenetére
Döntsd el mit szeretnél, és utána válassz terméket szvsz.
Pár szempont:
Mentés
- mentsen képet ha mozgás van
- mentsen videót ha mozgás van
- mentsen folyamatos videót akár van mozgás akár nincsMentés helye:
- SD kártya
- NAS
- felhő
- NVRtávelérés:
- telefonon saját appal
- PCn saját szoftverrel
- telón/pcn valami generikus megoldással (pl RTSP stream)biztonság:
- biztonságosan (VPN vagy valami erősebb SSL védelem)
- kevésbé biztonságosan (portforward, plain textben küldött password stb)És ha ezek megvannak, akkor inkább valami ip kamerás fórumot javasolnék
-
spiky03
veterán
Ez az IP kamera jó lehet?
D-LINK DCS-930L IP KameraVagy inkább ez? Foscam FI8918W
Vagy bármi más javaslat?
[ Szerkesztve ]
-
-
válasz
gereedigital #4618 üzenetére
Szia!
Én az asterisket megpróbáltam összedobni a nasra, de rengeteg bug jött elő fordítás közben és nem láttam át azt a hatalmas kódot...
Ettől függetlenül ha tudsz ajánlani másik SIP szervert linuxra, azt megpróbálhatjuk összehozni...
Mert ez engem is érdekelne, lévén, h most egy x86-os desktop PC-t futtatok erre a célra.
-
vlevi
nagyúr
Na, szerintem rájöttem valamire, mert másodszor is elindítottam a letöltést, és megint megborult a NAS.
Újra volt rakva a gépem, és szerintem a transguiban nem jól lehetett beállítva a letöltési könyvtár. Megpróbáltam tabletről elindítani a letöltést, és láss csodát, tökéletesen megy.Szóval, bocsi, user error.
De az azért mégiscsak lehetne annyi benne, hogy, ha rossz megosztást adok meg, akkor visszadob valami hibaüzenetet.
Vajon az, amit elkezdett letölteni, de beledöglött, az, valami szemétállományban megvan, és fogja a helyemet a NAS valamelyik meghajtóján? -
vlevi
nagyúr
Szerintetek mi lehet most az NSA325-V2 NAS-ommal?
Elindítottam egy letöltést, 1-2 percig töltötte, azóta elérhetetlen a NAS, egyedül pingelni tudom az IP címét.
Próbáltam leállítani, annyi történt, hogy csippant egyet, mint aki elkezd leállni, de azóta (kb 10 perce) csak annyi történik, hogy az első zöld led veszettül villog.
Mielőtt elérhetetlenné vált volna, nem volt rajta semmi terhelés (seedben is csak vagy 3 file van, de azokat se tölti senki).[ Szerkesztve ]
-
gereedigital
csendes tag
Sziasztok.
Olyan kérdéssel fordulok a kedves fórumozókhoz, hogy tud e valaki ajánlani a 325v2 re sip-szervert?
Próbálkozott már valaki valami voip-al a nason? -
TRob1
veterán
válasz
Kicsicsucsu #4616 üzenetére
Perpill 96 van, olyan 150nél nem szoktam feljebb menni. (Talán 170 volt a max)
Jelenleg max peers per torrent az 40, max peers overall az 200. Nemrég csökkentettem, próbából - semmit nem vettem észre. Gyorsítótárat meg 2Mb-ról feltettem 12-re, de minden ugyanúgy megy mint eddig. Passzolom hol és mi a jó/jobb beállítás. De így is müxik, meg ahogy volt eredetileg, úgy is. 100/100-as a net, lefelé szokott jönni maxxal vagy közel, felfelé sztem közel sem láttam még ilyen értékeket (talán max 4-5, de az is ritkán)TM Remote Gui 5.4.0 verza.
[ Szerkesztve ]
-
TRob1
veterán
válasz
Kicsicsucsu #4614 üzenetére
Hardverrel nem hiszem hogy baj lenne, nálam nincs korlátozva és a 2.82-vel 10-12 Megás letöltéssel sincs gondja. Nálad meg az enyémnél erősebb a hardver.
-
Kicsicsucsu
csendes tag
Én is visszatettem a 2.84-et, mert 2 megára lekorlátozva a nas 3 percenként egyszer adott életjelet magáról a TM GUI-n keresztül, a régivel meg 250 torrenttel, 500 kb/s feltöltéssel és 5 megás letöltéssel sincs semmi baja. Az már más kérdés, hogy ha 5 fölé engedem, akkor ugyan azt csinálja mint a 2.92
Talán a hardver nem bír vele? -
-
Shokkolo
addikt
Érdekes, egyre több az anomália ezzel a 2.92 -es TM-el.
Lehet én is hiába keresem a hibát...@Mr.Dini
Nem leht, hogy a hiba nem is TRobnál, vagy nálam van, még csak nem is a Te vagy a Mijzelf féle csomagban, hanem maga a 2.92 -es TM nem stimmel?!
És akkor nyomozgathatunk itt napestig... akkor se lesz meg -
TRob1
veterán
Visszatértem a gyári 2.82-es TM-hez, valami sajna nem volt kóser a 2.92-vel (nálam). Befagyott a TM Remote Gui, belassult, a 9091-en is volt hogy nem jött be vagy csak nagyon lassan...
-
TRob1
veterán
Megoldottam, megcsináltam.
De persze akkor már ffp alól is tehettem volna mindent.. me most tettem ilyen slackerr olyan slackert meg amolyant isDe elindult. Viszont most asse tudom mik vannak a Nason már....
Viszont megmaradt minden torrentem ami benne volt, most megy minden újra. Köszi szépen.
Azt hol lehet megnézni (ha lehet), esetleg kukázni a felesleget ezek közül a lib so akármik közül? Vagy nem oszt nem szoroz helyügyileg, sebességügyileg ha van "egy csomó" a Nason?
[ Szerkesztve ]
-
kisninja
őstag
Volna nekem is egy kérdésem megint. Megy a nas és üzem közben egyszer csak leállítja a vinyot, vár kb 3mp aztán újra felpörög. Addig megáll minden értelem szerűen. Naplóban nem látok semmit. TM megy...
-
TRob1
veterán
válasz
Mr Dini #4604 üzenetére
Ezt gondolom puttyban adom ki, root alatt.
Me' azt mondja ilyenkor hogy No such file or directory.
Pedig van me' MC-ben ott van. Vagy nem mindegy mikor/hol adom ki?szerk: Aham, rájöttem.
Nagy 'T'-t írtál, miközben ugye kis 't'. Ezért nem fogadta el.
És íme a hiánya:root@RobNSA325-v2:~# /usr/local/zy-pkgs/etc/init.d/transmission disable
Stopping Transmission
transmission-daemon: no process found
root@RobNSA325-v2:~# /usr/local/zy-pkgs/etc/init.d/transmission enable
Starting Transmission
/usr/local/zy-pkgs/bin/transmission-daemon: can't load library 'libevent-2.0.so.5'[ Szerkesztve ]
-
TRob1
veterán
válasz
Mr Dini #4604 üzenetére
Mikor tegnap dél körül írtam hogy jól müxik, akkor már befejezte fullra a scannelést. Utána próbáltam 2 újabb torrenttel hogy hozzáadja-e, majd csak ezután írtam hogy oké. Tehát azóta nem scannel:
Alapon ennyi vagy ilyen körüli, úgy hogy gyakorlatilag senki nem néz/használ róla semmit.
TM-et mingy próbálom újra.
-
válasz
Shokkolo #4603 üzenetére
A javaslat szuper, mint látod én is ezt javasoltam neki. Mert gyanítom, mégsem lett teljesen statikus a fordítás és a kollégánál hiányzik valami, ami nálam megvan.
Viszont a programcsomagosverzió teljesen független az ffp-től (külön chrootban fut), így a /ffp/start/minidlna.sh szkript nem is létezik. Az csak az ffp-s minidlna része.
-
Nálam pár tera adatot szépen átscannelt ~5 perc alatt, azóta a CPU használat is 0%, tehát nem is látszik se a top-ban, se a felületen. Neked alapjáraton ennyi? A status oldalon írja, h scannel?
A TM-met fel tudnád tenni megint és kiadni ezeket? (Majd kérlek másold be, mit dob):
/usr/local/zy-pkgs/etc/init.d/Transmission disable
/usr/local/zy-pkgs/etc/init.d/Transmission/enable
-
Shokkolo
addikt
Igen azért, annak már volt egy többé kevésbé kész adatbázisa...
A kőkorszakit meg ki kérem magamnak
Dolgoztam anno puttyval hálózatosként, ha megszokod egész szerethető dologIgazából egy próbát megér restartolni a minidlna -t, írtam is hogy nekem 1x kellett, és instant észhez tért
-
TRob1
veterán
válasz
Shokkolo #4601 üzenetére
Nekem nem kell ilyen "kőkori" start/stop, van rá ikonom a csomagoknál.
És még tudod mi érdekes? Hogy most újraindítottam a twonkyt (az mondjuk mellékes hogy most azzal is 100%-on pörög pedig nem csinál semmit
), és kb 5-6 perc alatt lefrissítette ezt:
Videos: 477 Songs: 302 Photos: 19624
Míg a minidlna-nak meg volt vagy egy óra mire végigért. (Vagy lehet hogy mert az új, ez meg már ment?)
-
Shokkolo
addikt
Próbáld már meg leállítani és újra indítani a minidlna -t.
Nekem is produkált anomáliát (a mappákat jelezte ahol a filmek vannak, de mikor tallóztam a tv-n, akkor meg "üres").
Leállítottam, vártam pár másodpercet és újraindítottam. Azóta tökéletesen teszi a dolgát köszöni szépen/ffp/start/minidlna.sh stop
/ffp/start/minidlna.sh start
Új hozzászólás Aktív témák
lo Egy ZyXEL NSA325v2 "felsőkategóriás" NAS első napjai a szolgálatban, ismerkedése és házassága a Transmissionnel.