- Az éj sötét és tele van Xiaomi 14T-vel
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Vivo X200 Pro - a kétszázát!
- Bemutatta az Apple az iPhone 16e-t
- Új design és okosabb AI: megjött a Galaxy S25 készülékcsalád
- Samsung Galaxy S23 FE - nincsen sárkány
- Xiaomi 14 Ultra - Leica hercegnő
- Szívós, szép és kitartó az új OnePlus óra
- Végre bemutatkozott a Google Pixel 4a
- iPhone topik
-
Mobilarena
ZyXEL NSA325 v2 - Téma összefoglaló és FAQ
Kérlek olvasd el az összefoglalót, mielőtt írnál!
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
-
spgabor
aktív tag
Most viszont másik kérdésem van. Ez a TV vagy a DLNA hibája lehet. A Twonky-val nem voltam megelégedve, nagyon tekerte a prociját a nas-nak. Most felraktam a MiniDLNA-t, de most azt tapasztaltam, hogy sok olyan MKV-m van, ami a tv-n nem jelenik meg, csak a mappát látom, de üresen. Ez mitől lehet?
-
spgabor
aktív tag
válasz
Mr Dini #5791 üzenetére
Gyári. Letöröltem a csomagot, a megmarad file-okat putty-al belépve töröltem, hogy szűzen rakhassam vissza. Visszatettem, az óta jó. Lehet elég lett volna csak a torrenteket törölni és újra betölteni. A mappa átírása nem volt valami egyértelmű mint pl utorrent-en, így inkább legyaktam mindent. Bár a hibás elérési utat a Remote GUI-ban is bent van, de ezentúl megpróbálok erre figyelni. Bár tök érdekes, hogy ilyen hiba nincs normálisan lekezelve, hanem szétfagyasztja az egészet.
-
-
spgabor
aktív tag
Szia,
tényleg szemét volt bent, mert a mappa elérési útvonal helyett egy 7-es volt beírva..
Viszont ha a jó elérési útvonal mellett a böngészésre kattintok, akkor a mellékelt képen lévő hibaüzenetet írja, hogy nem találja az útvonalat. De egy torrentet az előbb mégis leszedett ide hiba nélkül. Ez normális szerintetek?Üdv:
spgabor -
ram34
tag
Sziasztok.
Sikerült visszahoznom a webgui-felületét, az FFP litiltásával.
Nemrég az ownClouddal próbálkoztam, de nem jött be, most jelenleg a GoogleDrive-client-el szórakozom.
Letöltöttem, beállítottam mindent. De azt vettem észre, hogy nem szinkronizál. Ez mitől lehet, van valami trükk vagy amire figyelni kell? Vagy ennek működnie kéne és megint én bénázok vele?Működik, a probléma tárgytalan
[ Szerkesztve ]
-
Blizzardking
őstag
válasz
Mr Dini #5775 üzenetére
2. ownCloud certifikáció alatt a HTTPS hiányát érted?
Igen azt értettem, de tudja a https-t is. Csak alapból a http elérésre navigál, de ha az app managerből megnyitom az own cloudot, ott megmutatja mindkettőt. A port forward úgy van beállítva, hogy kívülről csak a https van forwardolva, és a sima csak arra kellett hogy bemappeljem az intézőbe.
Nagy előnye ennek így, hogy be lehet könnyen állítani a konfig felületén, hogy ha valakinek linket akarok küldeni bármelyik fájlomról, ahhoz generál egy ideiglenes jelszót, és azt is meg lehet adni, hogy lejárjon x idő után. Szóval asszem ez így tökéletes lesz nekem. Majd még a vpn-t kell rendesen összehoznom, de az nagyon nem akar menni. Csak nekem sincs túl sok időm, talán majd hétvégén. De ha nem jön össze, már akkor is elégedett leszek, szóval nincs baj. (Mikor vettem az 520-ast, a Qnap TS-228 kerek 500 Ft-tal került többe, és azért az gyárilag jóval összetettebb felületet nyújt, szóval megértem aki valami "készebb" dolgot akart). Majd még valami rezgéscsillapítást kitalálok neki mert nagyon röcörög ha dolgoznak benne a vincsik, és a doboz felerősíti a hangot.
Köszi mindenkinek -
Tonyk
veterán
válasz
gyulazsolti #5778 üzenetére
Portforward kell a külső eléréshez. Igen, mint a TM-hez.
A 443 az alap port egy https kapcsolathoz. Ha nem rakod ki a internetre az admin felületet akkor saját, belső hálózatra nem létszükséglet / felesleges a https (443). -
-
ram34
tag
válasz
Mr Dini #5781 üzenetére
Értem, de hidd el, hogy be van kapcsolva az UPnP a routeren. Ha nem lenne jó valami akkor nem működne semelyik telón sem, nem? De 6-oson működik csak a régebbin nem, viszont a googleplay-en az app-nál azt írja, hogy verziószám alapján támogatott.
Elhiszem, hogy nem javasolt, viszont ebből nem engedek, mármint nekem az az app kéne. Időm se sok van mással bütykölni.
Egyébként tényleg köszönök minden segítséget amit eddig kaptam, és persze a józanító, "kemény" hangvételű üzenetek is jól jöttek -
ram34
tag
válasz
Shokkolo #5780 üzenetére
A router dologgal is igazad lehet, igen, valószínű be kell állítani.
De az android app-ból nem engedekNincs régebbi, nincs újabb, 1 van. Ez már működött régebben a régi routerrel, meg megy android 6-on, csak az én telómon nem megy. Ha ez működne más nyűgöm nem is lenne, mert már ami nekem kell az működik, csak ez nem. Ja és ez nem lehet router beállítási gond, mert van rá példa, hogy működik.
De ez tényleg nem a NAS hibája. -
Hidd el, ha bekapcsolod a routeren az UPnP-t, akkor menni fog minden. Viszont ezt, mint ahogy fentebb már fentebb is írtam, nem ajánlom. Ehhez még azt is hozzá kell tennem, hogy valamiért a NAS Cloud a telnetet is kinyitja, ami szerintem veszett ötlet....
Valószínűleg a régi routeredben ez is (UPnP) engedélyezve volt.
[ Szerkesztve ]
-
Shokkolo
addikt
-
ram34
tag
Nagyobbrészt igazad van, csak az a baj, hogy igazán nincs időm ezzel foglalkozni, elég sok munkám van és kevés szabadidőm.
Csak 2 apró észrevétel: Akkor a régi routerrel miért ment minden az újjal meg nem?
Az android 4.4.2 rendszeren az app nem megy, viszont ugyanaz az app meg android 6-oson teljesen jól működik. Ez is user hiba lehet? -
gyulazsolti
senior tag
Nem, csak itthon a hálózaton lévő 2PC-ről. és a TV-ről.
Ahhoz, hogy kívülről elérjem, még nincs rá szükségem, meg ahhoz még olvasgatnom kell, /meg kérdeznem
/ hogy nekem az sikerüljön. Egyébként van tervben.
Akkor ezek szerint, amit csináltam az külső elérésre való.
A 443-at meg úgy kell majd beállítanom majd mint a TM-nek a portot?
-
Tonyk
veterán
válasz
gyulazsolti #5776 üzenetére
Routeren forwardold a 443-at a nasra, már ha kívülről akarod elérni.(Ha belülről, sok jelentősége nincs a https-nek, hacsak nem akarod magad lehallgatni.)
De vigyázz, ha a router admin felülete már fogja a 443-at, akkor vagy a router 443-ason lógó https szolgáltatását teszed el máshová, vagy a nas 443-át másik portra.ram34
Átfutottam a nyűglődésed, de azt kell mondjam, ez mind-mind user error. Nem értesz hozzá, na. Nincs is ezzel gond, csak ne úgy állítsd be, hogy ez mind rajtad kívül álló okok miatt történnek. De megnyugtatlak. Ugyanennyit szívnál synology vagy qnap nassal is.
-
gyulazsolti
senior tag
Sziasztok!
Olvasgatva itt a hozzászólásokat, én is kikapcsoltam az UPnP-t az UPC-től kapott Ubee routeren.
Utána engedélyeztem a HTTPS kapcsolatot, a NAS-on a tanúsítványt letöltöttem, telepítettem.
Most viszont a böngészőben azt írja, hogy nem biztonságos.[kép]
Amíg HTTP volt nem írt ilyet.
Ping-re azt írja sikeres.Ha ITT nézek portot akkor a 443-ra azt írja zárva. Ha a TM portját nézem amit én állítottam be,/5..../ arra számra nyitottat ír.
Kérdésem az, jól van ez így megcsinálva, vagy valamit elrontottam?
-
válasz
Blizzardking #5764 üzenetére
A bftpd egy egyszerű FTP szerver, de sajnos nem tud FTP over SSL-t. Arra tudtommal egyedül a vsftp és a proftpd szerver képes linux alatt (legalábbis csak ezekről tudok).
De ezeket már lefordítani is nehéz a sok fix elérési út miatt a kódban, s a konfigolásuk sem egyszerű. Bár tény, hogy érdemes belevágni, ha elég számodra az, amit az FTP nyújt.
2. ownCloud certifikáció alatt a HTTPS hiányát érted? Ha igen, az annyiból jelent bajt, hogy amennyiben nyilvános hálózaton keresztül kapcsolódsz, bárki lesniffelheti a belépési adatokat, mivel a böngésző ezeket plain text formátumban küldi a szervernek postdata formában. A HTTPS titkosítással oldható meg az, hogy titkosítva menjen az adatforgalom.
Egyébként az ownCloud sem csinál mást, mintsem, hogy egy Apache szerverre települ, és az Apache DAV modulját használja. Tehát FFp alól feltelepítve egy második Apache httpd szervert (a gyári mellett) tudsz magadnak konfigurálni egy DAV szervert/dir listert, ahol meg tudod oldani a titkosítást a Let's encrypt (acme) által generált kulccsal, illetve az authentikációt is meg tudod oldani konfigból. És nincsen 'chroot' korlátozás sem, azt adsz meg a konfigban elérésre, amit csak szeretnél.
-
Upo
addikt
válasz
Shokkolo #5771 üzenetére
Azon a 6TB adaton én is meglepődtem, mi köze ehhez a factory resetnek? Azt csak úgy lehet elveszteni, hogy szándékosan leformázza a tárolókat. A factory reset meg a jelszót és a beállításokat teszi vissza alapra.
Vannak ilyen reménytelen emberkék, de ha többszörös áron vesz synology-t vagy qnap-ot, akkor is ugyanúgy kell a portforwardot beállítani (a routeren kell, nem a nason), és a putty is ugyanúgy használható bármelyiken. Sőt ha leformázza a hdd-ket akkor azon is elveszik az adat...Van egyébként ssh sftp alapú szinkronizálás is androidra: [link]
Szerk: Közben látom hogy írt, az adatokkal teli hdd-t egyik nas sem eszi meg, mindegyik saját formátumra formáz és utána lehet rámásolni az adatokat (gondolom erről van szó).
Ha ilyen igény volt, akkor inkább egy alacsony fogyasztású itx-es vagy hasonló gépet kellett volna építeni.[ Szerkesztve ]
-
A legtöbb általad felsorolt tünet (UPnP okozta probléma) nem a NAS hibája, hanem a routerben van valószínűleg letiltva ez a funkció. Viszont a bekapcsolását, mint már írtam is, nem ajánlom. Ezért a ZyDrive, meg stb. helyett én is inkább valami 'bütykölős' megoldást ajánlok. Talán a legegyszerűbb, ha a routeredben keresel VPN opciót, amin keresztül eléred a belső hálózatod bárhonnan. Persze ezt nem minden router/fw tudja alapból, így érdemes utánajárni, hogy milyen custom fw-k vannak rá.
Illetve ott van még az FTP port forward, ezzel csak az a probléma, hogy nem egy biztonságos protokol, s pl. a streaminget nem támogatja (csak Kodis eszközökkel, de azok is bufferrel oldják meg).
Ha viszont a routered nem támogat ilyesmit, akkor következhet az openVPN egyenesen a NASra. Erről van egy kiváló angol leírás a nas-central oldalán barmalej2 kolléga tollából. S ezek mellett van még lehetőség az igazán elszánt felhasználóknak saját webDAV szervert is összehozni, ami talán a legjobb megoldás, mivel támogatja a HTTPS-t (biztonságos), a többféle usert, fel lehet csatolni hálózati meghajtónak és a HTTP-n küldés miatt a sebesség sem okoz különösebb problémát.
Szerk.:
Ja és van még egy megoldás, ami hirtelen eszembe jutott, az pedig, hogy a NAS SSH-ját forwardolod, s mindent SSH tunnellel használsz. Így tudsz pl. NFS-en keresztül kapcsolódni a NAShoz, de a webes szolgaltatásokat és rengeteg mást is el tudsz vele érni. Csak azt nem tudom, hogy a Windows milyen szinten támogatja ezeket. Linuxot használok, az biztosan tudja ezeket.
Illetve a Mac is.
[ Szerkesztve ]
-
ram34
tag
válasz
Shokkolo #5771 üzenetére
Lehet, hogy bennem is van hiba, mondjuk ezeket hirtelen felindulásból írtam, de azért:
- Mivel nem látta a rendszer a NAS-t, csak a hard reset maradt, utána a teli winyót meg nem látta a NAS, csak initializálás után, hopp 6 TB.
- Sokan segítettek itt a fórumon, végigvezetve mit, hová kellene kattintani a távoli eléréshez, plusz néztem pár youtube videót is, végigvittem, csak amikor másnál és a videón is az kellett hogy kijöjjön ami, ott nálam már nem engedett tovább, hibát írt ki stb..
- Az UPnP port mappingnél meg azt írja, hogy minden port foglalt, illetve amikor nem és alkalmazt nyomok akkor visszarakja inaktívba a gombot és megint nem csinál semmit, erre értettem, hogy nem működik ez a része. A régi routeren működött legalábbis a telnet része (zöld volt a gomb), de az 100 m-bites router volt és azért vettem az újat, hogy gigabites legyen.
- Android APP: párosítás megtörtént, látok is pár dolgot az oldalon stb...ennek ellenére a ZyxelDrive app csak a megosztott mappákat látja, rányomva a lista már nem jön ki helyette kapcsolódási hibát ír, viszont asszony telefonjáról (android 6) működik ez az app teljesen. Nekem android 4.4.2 van, de régen ez működött nálam is a régi routerrel.
- OwnCloud. Kaptam olyan infót is, hogy tegyem föl azt, feltettem, indítás...404, not found hibaüzenet.Ezek miatt írtam azokat, de igaz lehet kicsit túltoltam a dolgot.
-
Shokkolo
addikt
Ne haragudj de...
olvasva az utóbbi pár HSZ-edet kikivánkozik.Megbántad, hogy ezt választottad. Nálad nem megy semmi ami másnál csont nélkül...
Nem fura ez?!
Nem a nassal van a hiba, hanem veled.
Elveszítettél 6TB adatot? Nem megy a putty? Lövésed sincs a portforwardról?
Ezek azt hiszem nem azt tükrözik, hogy a NAS-al lenne a hiba.A 2. zyxel nasomat nyúzom, és minden működik.
Cloudként használom a nast, igaz nem appal, hanem mezei FTP szerverként. -
m0ski
aktív tag
-
ram34
tag
Komolyan mondom, az ember kisebbfajta vagyon költ (nekem az) NAS-ra és az alapvető funkciókat csak nagyon nehezen tudja beállítani, esetemben nem is sikerül semmi jóformán. Távoli elérés nincs, port nyitás, UnP szolgáltatásokat nem lehet kapcsolni stb...csak a torrent meg a médiajátszó kiszolgálás megy úgy ahogy, de ez nekem kevés ha már vettem egy ilyen eszközt. Szerintem nem túl magasak az elvárásaim.
De ha valaki tud segíteni ebben a problémában, hogy nem jön be a webgui felület azt megköszönném, mert legalább az működjön, ha már a többi dolog nem működik.
Ja igen, és nem szeretnék megint hard resettel adatvesztést, mert már 6 Tb. adatot vesztettem a NAS miatt.
Köszönöm. -
ram34
tag
Sziasztok.
Elfelejtettem, hogy az FFP-t nem lehet felrakni, mert akkor nem jön be a webgui, de felraktam, nem is jön be.
Ilyenkor mi a teendő? Köszi a segítséget.
De egyre jobban megőrjít ez a NAS326, megbántam már nagyon hogy ezt vettem. -
ram34
tag
válasz
Blizzardking #5764 üzenetére
Szia. Neked is köszi a tippet, feltelepítettem, de az ownCloud web-es felülete nem jön be. 404 not found azt írja.
-
Blizzardking
őstag
válasz
Mr Dini #5760 üzenetére
Pont a Te leírásaidból dolgoztam
Nekem NAS 520-am van, és ki akartam próbálni hogy ha az ffp összeakadna a webes interfésszel, mit tudok csinálni vele. Egyelőre nekem a web guival semmi bajom nem volt, úgyhogy simán maradhat az ffp
A bftpd-nél lehet valahogy kényszeríteni hogy csak ftps kapcsolatokat fogadjon? Azzal kb pont meg tudnám valósítani amit akartam. Illetve az owncloud tud webdav elérést, de nem kell hozzá semmilyen certifikáció, csak név/jelszóval beenged. Ez így mennyire gáz adatbiztonsági szempontból? A sima http-t le lehet tiltani, és forszírozni a https-t.ram34 - szerintem Te is szenvedj azzal amivel én; nem a zyxel megoldásával, hanem létező, meglévő protokollokkal elérni. Ha felteszed az own cloud-ot, ahhoz jár egy webes konfig felület. Ott van alul egy fogaskerék, ami ad egy "webdav elérés" nevű linket. Ha ezt felhasználod, androidon akár total commanderből be tudsz logolni és látod a fájljaidat, tud https-t. Nekem egyelőre ez tetszik legjobban, csak az vele a gondom hogy a saját könyvtárszerkezetével dolgozik, és a home könyvtárat nem tudom oda tenni ahová akarom. Ez annyira nem nagy baj, de nem is tökéletes. Ja és az otthoni gépen a webdavos elérést simán be lehet mappelni hálózati meghajtónak, és ott látod az intézőben a saját owncloud cuccaidat. Nem tudom hogy a 325-ösre van-e ez az owncloud, nekem a gyári csomagok között ott volt.
-
UPnP-t semmiképp ne használj, mert ha az engedélyezve van a routerben, akkor bármilyen program (akár a kártevők is) képesek lesznek szabadon portokat nyitni.
Inkább, ahogy a kolléga is tanácsolta, kézzel forwardold a portokat. Viszont itt is figyelni kell, hogy mit is osztassz éppen meg az internettel!
2. Viszont a ZyXELDrivehoz mindenképpen kell sajnos UPnP, mivel így van megírva...
[ Szerkesztve ]
-
ram34
tag
válasz
Blizzardking #5759 üzenetére
Értem, bár mások meg azt mondják, hogy ne a routerben állítsak port forwardot.
Egyébként Androidos telefonról szeretném elérni, Zyxeldrive, Zcloud app-okkal. -
válasz
Blizzardking #5759 üzenetére
Szia!
A NASon alapvetően is egy linux rendszer fut, az FFp csupán a lehetőségek kiterjesztésére lett megálmodva. Azaz tartalmaz egy csomó headert/libet/binárist, ami hasznos lehet a "NAS okosítására", vagyis csomagok fordítására. Plusz tartalmaz még saját csomagkezelőt és támogatja a start/stop szkripteket, amit a gyári nem tud (csak zy-pkg formában).
Viszont ha letiltod, akkor szerintem a bftpd sem fog elindulni pl egy rebootot követően. Én azt ajánlom, hogy hagyd meg engedélyezve. Sok vizet nem zavar!
-
Blizzardking
őstag
A port forwardokat a routerben kéne beállítani. Az upnp csak annyit csinál, hogy belső hálóról engedi a nasnak hogy konfigurálja a portokat. Pontosan mivel akarod elérni kívülről?
Nekem is hasonló a problémám, csak nem a port átirányításokkal, hanem hogy melyik protokollt használjam. Mindnek van valami nyűgje.Olyan kérdésem lenne bárkihez, hogy ha felteszek valamit az itt található leírások szerint, és utána leállítom az ffp-t, akkor van ami leáll (illetve nem indul el) és van ami simán fut nélküle is. Pl a vpn nem megy nélküle, de a bftp igen. Tudom hogy lámer kérdés, de mitől függ ez, vagy pontosan mit csinál az ffp?
Én azt képzeltem, hogy ahhoz kell hogy linux parancsokat tudjon fogadni, de ha minden bekerült a helyére, akkor utána már nem kell hogy fusson. -
ram34
tag
Sziasztok.
Olvasom más NAS fórumon (Qnap, Syno), hogy milyen jó és egyszerű elérni a NAS-t külső hálózatról vagy akár droidos telefonról is.
Mert szerintem egy NAS alapvető funkcióihoz tartozna ez a feature is. Ennek ellenére persze nekem nem megy. Most csak tárolásra, torrentezésre és filmnézésre használom, pedig állítólag a Zyxel NAS326 tudna többet is..de a port forwardnál semmit nem enged beállítani, pedig az UPnP routert megtalálja. A neten a párosítás megvan, de aztán semmi több. Így eléggé el vagyok keseredve, kísérletezgettem elég sokat az elmúlt napokban, de csak azt értem el, hogy elvesztettem 6 Tb. adatot.
Elég sok tippet, ötletet kaptam a NAS326-os fórumán, de egyik se jött be sajna.
Kicsit megbántam már, hogy ezt a típust választottam. -
Upo
addikt
válasz
spgabor #5756 üzenetére
Biztos hogy oda tölt? Ellenőrizted? Nálam is előfordult már, hogy amikor feladtam a torrentet akkor előadta a mappát, nem is nagyon néztem csak leokéztam. Addig nincs is baj, amíg nem készül el, mert addig a temp könyvtárba tölti, ha kész van akkor mozgatja át a végleges helyre. De azt meg nem tudta megcsinálni, mert a torrent feladásakor valami fake elérési utat szedett elő valahonnan amire rá is nyomtam. Úgyhogy be kellett mennem a torrent beállításaiba, korrigáltam a mappát és akkor már rendben befejezte.
-
spgabor
aktív tag
Semmi változttás nem történt a NAS-on. Nem megy mindig, mert az asszonyt szokta idegesíteni a hangja, ezért néha kikapcsolja. Vissza lett nyomva pár nappal később, hogy töltsön és akkor már ezt csinálta. Jogosultság változtatás, frissítés nem történt. A mappanevek a torrent fájlokból adódik, de amúgy az admin\download-ba tölt. Lehet, hogy a torrent fájl hibás? Mert akkor törlöm az összeset és hátha megoldódik a hiba.
-
spgabor
aktív tag
Sziasztok!
Van egy NSA325 v2-őm már pár éve, eddig nagyobb hiba nélkül. Talán két hete kezdte el, hogy folyton lefagyott bekapcsolás után pár perccel. Eddig nem volt időm foglalkozni vele, de ma próbálkoztam a hiba meghatározásával. Addig jutottam, hogy a Transmission a bűnös. Van egy torrentem, ami 99,4%-on áll és mindig elindítás után, ha a letöltés eléri a 100%-ot, akkor lefagy az egész NAS. Újraindítás után a letöltés újra 99,4%-os lesz. TM-et nagyjából egy éve rakhattam fel, eddig ezzel sem volt gond.
Próbáltam, hogy a etc/zyxel/zy-pkgs/Transmission/settings.json-ban a cache értékét nagyobbra állítom, mert olvastam, hogy volt, akinek ez segített. Sajnos nekem nem. A hibára rákeresve stabil megoldást nem találtam a fórumban. Esetleg valakinek van ötlete, ami hosszútávú megoldást nyújt?Köszi és üdv:
spgabor -
Tonyk
veterán
Milyen fasza, velős kis következtetést sikerült levonnod kicsi darabszámból.... De ha már ebből dolgoztál, akkor 4TB : 0db meghibásodás 3 és 6 TB: 3-3db
1514 meghajtóból: ~ 0,4%Hogy a kérdezőnek is válaszoljak, Toshiba-Hitachi DT01ACAx00 sorozat is eléggé bevált széria.
https://www.backblaze.com/ szerint 0.00%-os meghibásodással. Igaz a mint csak 46db-ról szól....
[ Szerkesztve ]
-
Blizzardking
őstag
Sziasztok, egy 520-am van olyan régóta, hogy most már tudok kérdezni
. Bocs hogy ide írok, de talán annyira nem off, és ez a topik jobban pörög.
Úgy akartam beállítani a megosztásaimat, hogy van egy érzékenyebb adatállományom, amit csak helyi hálón osztanék meg (név/jelszóval), az általam áttekinthető könyvtárszerkezettel, és van amit kívülről is el szeretnék érni FTP-n. A kettő némileg összeolvadna, a saját mappa struktúrámban lenne 3 mappa amit ki akartam tenni ftp-re. Nagyon megörültem mikor megláttam, hogy van valami tweaks csomag, ami kényszeríteni tudja az FTPS-t, de lehervadt a mosolyom mikor kiderült, hogy pont azokat tudja megosztani amit a SMB, nem lehet külön userekkel, alias mappákkal beállítani. Illetve usert lehet neki csinálni, aki csak az ftp-s megosztáshoz fér hozzá, de ha az smb-s userrel belépek, ott van minden. Feltettem a MrDini által javasolt BFTP-t, az a módszer amit ő írt az remek lenne, hogy a BFTP a gyári csomagoktól tök függetlenül kezelné a maga user/mappa struktúrájában amit akarok. Csak ebben meg nem találtam hogy forszírozza az FTPS-t.
Elmozdultam webdav irányba, a Zyxel saját csomagjaiból az owncloud tudja a webdavot, és az jó is lenne, 2 apróbb bibi van vele. Az egyik, hogy a win8 alatt felcsatolt webdavos megosztásokat mindig elfelejti bejelentkezéskor (az smb-t nem csak a webdavot), illetve - és ez fáj jobban - nem jöttem rá, hogy lehet a saját alapértelmezett könyvtárszerkezetét megváltoztatni. De erre már azt mondom 85%-os eredmény.
Feltettem egy vpn szervert is MrDini leírásából, erre meg nem tudok androidos telóról belépni. A gyári romban alig lehet valamit konfigurálni a kliensben, de ahogy láttam, a SoftEtherVPN tud OpenVpn-t emulálni, úgyhogy felraktam az Openvpn klienst, de ezzel nem tudtam bejelentkezni (szerintem össze fog jönni amúgy, látja a szervert, és az azonosításnál hasal el, csak már hulla fáradt vagyok).
- Szóval nincs ehhez valami jól konfigolható ftp (ami ssl-lel nekem bőven jó lenne), aliasokkal, netán valami konfig felülettel
? Illetve a MrDini repóban lévő BFTP-t be lehet állítani úgy hogy sima ftp kapcsolatokat ne fogadjon el csak FTPs-t?
- Transmission valamiért nem tud stabilan upnp-vel portot nyitni. Ha kikapcsolom hogy random portokon menjen, és azt az egyet kinyitom kézzel, akkor működik. Ez így gáz, vagy maradhat 1 porton? A gyári van fent, csak annyit állítottam rajta hogy a letöltési mappa az legyen amit akarok, és kérjen jelszót a távmenedzsment apptól.
- Van ismert oka (ffp vagy bármilyen csomag) amitől nem állnak le a vincsik?
-
-
-
tomic
addikt
válasz
Mr Dini #5746 üzenetére
Megcsináltam a frissítést.Viszont a frissítés végén nem látja a zene mappámat.Gondoltam megnézem a minimdlna config mappát,hogy itt változott-e valami. Visszaált az eredetire. Próbálom átállítani oda ahol az én zene mappám van de nem engedi felülírni a fájlt. Mit nem csinálok jól?
Leállítottam a minimet majt WinSCp-vel próbáltam szerkeszteni de nem engedi. -
arty
veterán
válasz
NavySeal #5744 üzenetére
Egyik se. Silány széria mindkettő, a konkurrenciánál rosszabb elromlási statisztikával, drágábban.
De majd mindjárt jönnek a "nálam két éve nincs gond" kommentek és gondolom végül csak rábeszélnek(nekem is van egy redem, ócsóvót havertól)
legfrisebb stat egy adatközpontból, ahol nem 1-2 meghajtó megy:
https://www.backblaze.com/blog/hard-drive-failure-rates-q1-2017/[ Szerkesztve ]
-
Üdv!
Barmalej2 fordított egy friss, 1.2.0-ás miniDLNA csomagot, ami bővült pár hasznos új funkcióval.
1.2.0 - Released 17-May-2017
--------------------------------
- Add libavformat > 57 compatibility.
- Add TiVo Bonjour discovery support using Avahi for Bolt.
- Improve Samsung BD-J5500 support.
- Add quirk to fix video playback on Hyundai TVs.
- Add non-destructive update rescan support.
- Enhance bookmark support to work with Kodi.A telepítési instrukciók itt találhatóak.
-
NavySeal
senior tag
Sziasztok,
NSA325 v1-em van. HDD-t vennék bele, a kiszemelt a WD30EZRZ. Menni fog vele, a kompatibilitási listában nem találom. Köszönöm! -
m0ski
aktív tag
Szia!
Én inkább a következőt próbálnám, mert az általad leírt útvonalon csak első, rendszert tartalmazó HDD-t hozza.
Szóval:
/i-data/lemezazonosító-régi vinyó/video/Filmek - ez az eddigi
/i-data/lemezazonosító-új vinyó/download/FilmekAz azonosítót legegyszerűbben ssh-n MC-el tudod megnézni.
Ha megvannak az azonosítók, akkor érdemes a Transmission settings.json-ban is átírni az útvonalat. -
nbl2
senior tag
Sziasztok!
Olyan kérdésem lenne, hogy a torrent letöltéshez a Transmission remote progit használom és eddig csak egy HDD volt a nasban ami betelt, és vettem bele egy másikat is. Viszont nem tudom hogyan állítsam be a transmisson remotba, hogy a második HDD-ra töltse le a filmeket ne az elsőre.
/etc/zyxel/storage/sysvol/video/Filmek
Eddig erre a címre hivatkozva töltöttem le az első HDD1-re.
Most létrehoztam egy download mappát a HDD2-n, de a beírt hivatkozás nem működik. /etc/zyxel/storage/sysvol/download/Filmek.Valakinek valami ötlete erre, hogyan kell hivatkozni a HDD2-re?
Köszönöm.
-
gyulazsolti
senior tag
Sziasztok!
Amióta ez történt, /amit azóta sem tudom miért/ azóta kb. heti rendszerességgel fogja magát és "elejti" a kapcsolatot a NAS. Villognak a ledek de nincs kapcsolat a NAS-sal.
Most megint létrehozott egy + mappát (admin1-1) néven. [kép]
Kézi ki-be kapcsolás után mintha semmi sem történt volna megy megint rendesen.
Nincsen ki-bekapcsolás beállítva. [kép]
Hálózaton a TV-n, pedig most már 2db pingvin jelenik meg, ugyanazzal a tartalommal.
Futni viszont csak egy fut az is érdekesen, ahogy a linkelt Hsz-ben írtam
Miért csinálja ezt, és hogy lehetne megszüntetni, ezeket a leállásokat, és a 2 MiniDLNA logót.
.
[ Szerkesztve ]
-
-
ssid3956
tag
válasz
Mr Dini #5736 üzenetére
Megtettem, de úgy tűnik nem sikerült tökéletesen. A windows fájl böngészőben még mindig plexként van feltűnetve a megosztás...
Azóta 2 pittyenésig+5másodpercig nyomtam a reset gombot, hogy törlődjenek a beállítások, de úgytűnik megmaradt minden.
Arra van lehetőség, hogy a lemezen lévő fájlokat ne, csak a rendszert gyaluljam le mintha zsír új lenne? Vagy akkor a filmek is mennének vele? (nem pótolhatatlan adatok, csak macerás lenne újra letölteni.)[ Szerkesztve ]
-
-
-
Szia!
A megosztások fülnél, ha módosítod mindegyik megosztás alatt a jogokat haladóra, akkor lehet szabályozni, hogy az egyes mappákat ki láthassa. Vagy FFp alól is be lehet állítani egy frissebb FTP szervert, amiben kényelmesebb a jogokat kezelni. Persze ehhez valamennyire ismerni kell a linuxot, illetve az FTP-t magát.
(#5731) ssid3956
Szia!
A Kodi nem rossz, de ő nem médiaszerver, hanem médiacenter. Tehát nem a NASon, hanem a klienseken fut, s csak tallózza/rendszerezi a médiát stb. Webes felülete is van...
Màs jó alternatíváról a Plex mellett sajnos nem hallottam...
[ Szerkesztve ]
-
ssid3956
tag
Sziasztok!
NAS326-ra milyen média szervert ajánlotok, amit távolról is el tudok érni, és van webes igényes kinézetű kezelő/néző felülete? Tehát hasonló mint a Plex.
A Plex kilőve, mert már a tököm tele van vele hogy "a szerver nem elég erős a videók konvertálására".
(Pedig a beéllításoknál a videó résznél mind a 3 "eredeti"-re van állítva. Szóval ha ennek a javításásra van ötletetek, akkor azt is szívesen fogadom)
Kodi, esetleg más? -
-ZeeZee-
senior tag
Új felhasználót kell létrehoznod és csak azt a mappát engedélyezd neki.
Főmenü - Sharing (megosztások) - Users
Add user (új felhasználó)A mappa létrehozást sajnos nem tudom, de gondolom a Volume-nál lehet létrehozni. Bocs, de ennél jobban nem értek hozzá, hülyeséget meg nem akarok írni... (de lehet, hogy már így is megtettem
)
-
OrLiX
tag
válasz
viktorio17 #3534 üzenetére
Hogy lehet megoldani azt a gyári FTP-vel, hogy a "vendégek" csak egy bizonyos mappát lássanak?
-
Petyku
csendes tag
Sziasztok,
szeretnék egy Legrand Niky UPS-t rákötni egy NSA325-re, de hiába dugom rá az usb-re, nem ismeri fel.
Teljesen gyári fw van rajta.Van esetleg valakinek bármi ötlete, hogy mit kell állítani rajta?
Köszi előre is!
Üdv,
Peti
-
m0ski
aktív tag
Sziasztok!
Saját topicban nem kaptam választ, hátha közületek találkozott valaki hasonlóval.
Az eszközön (NAS326) entware-ng van (ffp esetén ugye a webadmin felület lehal, ezért lett entware), és a következő problémákba futottam bele (bár szerintem ffp alatt is ugyanez lenne):
- a 4.8.19-1-es MC indítási parancs után csak 5-10 másodperccel indul el. mielőtt frissítettem volna erre a verzióra, nem volt ilyen probléma. Az alkalmazás központ által felajánlott 4.6.1 is rendesen működik. Más tapasztal ilyet legfrissebb verzióval?
- MiniDLNA 1.1.6+git-8a996b-1 is megkergült egy eszköz újraindítás után. Eddig a TV-n a mappán belül fájlnév szerinti sorrendben listázta a fájlokat. Most totál megkeverte, és nem értem miért. Olvastam több helyen, hogy a minidlna.conf módosításával lehetne kényszerített sorrendet adni a TV felé, de ezt eddig se használtam. A TV amúgy egy WebOS 3-as LH630v.
Köszönöm ha valaki tud segíteni!
-
-ZeeZee-
senior tag
Sziasztok!
Segítséget kérnék. "Véletlenül" elindítottam egy backup szinkronizálást a googledriveclient-tel. Elkezdte feltölteni az adatokat, viszont rossz mappát adtam meg, ahonnan kellene szinkronizálnia (eggyel beljebbi mappát, mint kellett volna). Nem tudom leállítani, mert szinkronizál... Hogyan lehetne leállítani? Sajnos mire végez, az csak este lenne, viszont nem szeretnék addig feleslegesen szinkronizáltatni...
Szerk.:
Közben nézem, hogy nem is jól szinkronizál... Nem tartja meg a mappaszerkezetet...Nem abban a mappában találom a képeket, ahonnan fel van töltve.
Szerk2: Pánik vége. Kétszer is megvannak a képek, amit nem is tudtam...
[ Szerkesztve ]
-
OrLiX
tag
Sziasztok!
Használ még valaki Transmissiont Automatic-kal?
Az Automatic keresi, szedi le a torrent fájlokat a Transmissionnak, de pár napja nem működik.
Próbáltam már NAS és Automatic újraindítást is.az automatic.log -ban ilyeneket látok:
[17/05/15 10:51:07] ../src/automatic.c, 553: [13] Found new download: ******cy.S01E**.HDTV.x264-FLEET (https://n***e.cc/torrents.php?action=download&id=2****36)
../src/torrent.c, 151: Error uploading torrent: invalid or corrupt torrent file(természetesen én csillagoztam ki)
Valakinek valami ötlete? -
bexinho23
őstag
Sziasztok. A 326os topik nagyon lassan pörög, es valaszokat sem kapok. Az alapproblemamon remelhetoleg itt is valaszt kaphatok. Bizok benne, mert mar nincs otletem...
A fw frissítést sikerült ráerőszakolnom a NAS-ra, így már problémamentesen el tudom érni a webgui-t (gyarival 2-3 percre sikerult a feluletre lepnem, aztan 15-20percig semmilyen böngészőbol nem ertem el. Pedig a fajlokat elertem). Ahol megakadtam most, az a transmission telepítése. Egyszerűen nem megy. Mindent a leírás szerint vegzek, de a retrieve from internet-nél "download list failed"-et ír.
web_prefix a NAS326/admin/zy-pkgs-be van másolva, és a PuTTY-al is beléptem a root+kezelőfelület jelszópárossal. A másik amit egyaltalan nem ertek (meg is irtam a supportnak este), a cloudzyxelt szerettem volna beallitani, de a webfeluleten ahol meg kell adni a nas mac es SN szamat, azt az uzenetet kapom, hogy nem talalhato. A szamok 100% h jok, mert többször megneztem, a mac szinten u.az ami a nad hasan van es a win kliensben is megjeleniti...
Van ötletetek? En mar teljesen kifogytam.... -
_Smooth
senior tag
Úgy értettem, igen. Bocsánat a pontatlan fogalmazásért.
Mivel HTPC (illetve hálóban RPi) van használatban kodival, TV pedig nincs, így nincs szükségem dlna-ra.
Csak anno az volt itt a kérdés, hogyan érhetném el távolról a filmeket/sorozatokat. Erre kaptam válaszul a VPN+minidlna kombót, és erre írtam, h a VPN tökéletesen elegendő (notin simán elérem így a tartalmat, iPaden meg nem jelenik meg VLC-ben a minidlna - vpn-en keresztül-, de nincs is rá szükség, mert a nas IPcímét megadva simán tudok lejátszani - SMB).Amúgy jó cucc, nem leszólni akartam
[ Szerkesztve ]
-
Tonyk
veterán
válasz
_Smooth #5711 üzenetére
A minidlna nem azért van, hogy vpn-en vagy smb-n le tudj játszani fájlokat, hanem hogy dlna képes tv-vel és egyéb eszközzel tudd lejátszani leginkább belső hálózaton. Tehát egyáltalán nem felesleges, max neked nincs rá szükséged vagy mert nincs ilyen készüléked (pl okostv).
[ Szerkesztve ]
-
vlevi
nagyúr
válasz
Mr Dini #5715 üzenetére
Androidos Kodit én is csak javasolni tudom.
Ha 5-ös android van az eszközön, akkor a 17.es Kodi is megy rajta, nekem 4.4-es android van a TV okosítómon, arra csak a 16-os Kodi megy fel, de az is jó.
A TV-m pl. nem túl okos (2010-es kiadás), így pl. nyelvet választani nem tud a filmben, és beletekerni is csak nagyon nyögvenyelősen, feliratból pedig csak a film mellett lévő 1db srt feliratot ismeri, ellenben a kodi mindegyiket tudja, a feliratot le tudom ölteni a filmhez az opensubtitles-ről, ami nagyon hasznos. -
válasz
Anonymus23 #5716 üzenetére
Igen. Csak azóta pár repo meghalt...
De minden hiányzó csomagot megtalálsz vagy barmalej, vagy Mijzelf, vagy a MrDini repóban.
-
válasz
Anonymus23 #5714 üzenetére
Nekem nem vált be a sok csicsa miatt, illetve a sok Python kód jobban zabálja a vas prociját, mint a sima C/C++. De ízlések, és pofonok kérdése!
Egyébként jut eszembe, hogy Droidra is van Kodi, az pedig tud hálózati lejátszást DLNA-n/smb-n/nfs-en keresztül, illetve sok más dolgot is. Pl. filmadatok összeszedése, rendszerezés stb.
[ Szerkesztve ]
-
válasz
Anonymus23 #5712 üzenetére
Szia!
Nekem az MX Player+NAS webes megosztása (dirlist), illetve a Total Commander vált be.
Igaz, ezekkel nem csak a filmeket, hanem a mappaszerkezetet/fájlokat is látod.
Egyébként pedig, ha csak a média érdekel, akkor miniDLNA+anDLNA+MX Player.
-
m0ski
aktív tag
Sziasztok!
Amennyiben az egyik vinyót nagyobbra szeretném cserélni az adatok megőrzésével, mi a tuti sorrend?
Ez így működhet, vagy más megoldást/sorrendet kövessek?- új vinyó NAS-ba hogy inicializáljon és megcsinálja a mappákat
- új vinyón megosztani kívánt mappák létrehozása
- új vinyó + régi vinyó PC-be be, Ubuntu Live alatt adatok átpakolása régi vinyóról új vinyóra(lassabb, de talán biztosabb másolási lehetőség: régi vinyó külső USB házba, NAS-ra ráköt, ssh/mc-átmásol)
Köszönöm a segítséget!
-
_Smooth
senior tag
Ma ki akartam próbálni VPN-en keresztül is a lejátszást.
Csak telefonon, tényleg csak próba miatt.Amíg tegnap otthon, hálózaton belül simán feldobta iOS-es VLC a minidlna opciót is, gond nélkül játszotta wifin keresztül még a BD ISO-t is, addig most itt VPN csatlakozik, de már VLC nem ír semmit.
Gondolom, akkor valamit a routeren, vagy a VPN-nél kéne beállítani. Bár utóbbi működni látszik (192.168.1.1 címre a saját asus routerem admin felülete jön be, nem az itteni céges router).
Akkor valamit portolnom kéne, vagy VLC-ben kéne valamit beállítani? Vagy van erre a célra valami más lejátszó?Ha itt off (kicsit annak érzem), akkor legalább egy útmutatást, merre kérdezősködhetnék
-
_Smooth
senior tag
válasz
_Smooth #5707 üzenetére
Ok, úgy tűnik, megoldódott...
memiks hiányzott, lefuttattam újra a 0. pontban lévőket, viszont most a memiks-et nem csillagoztam be.
Utána leszedtem az 1.1.6-ot.
Most már van .confSakab (#5695)
Valszeg nálad is ez lehet a bibi, próbáld ki Te is így.aztán itt az 1.1.6
slacker -UuiA mrdini:minidlna-1.1.6
Köszönet MrDininek
[ Szerkesztve ]
-
_Smooth
senior tag
Hasonló kérdés.
Ebben a hszben talált leírás alapján próbálkoztam (már bő 2éves, de gondoltam, annyira csak nem elavult - lehet, h nem is, csak én bénáztam el valamit), de nincs /ffp/etc/minidlna.conf és nincs a startban se minidlna.sh
Tudnátok ebben segíteni?
Ahogy néztem, feltelepített minden függőséget - nem láttam semmilyen hibaüzenetet.
Illetve a 0. lépésben is végig ok-yes + mindent kijelöltem, amikor felajánlotta.
Hol csúszhattam el?Szerk: most nézem, h már a 0. lépésben is volt egy CHECKSUMS.md5, amit nem talált... aztán az első lépésben kapásból a minidlna hiányzott.
Tudna valaki egy élő linket adni?
[ Szerkesztve ]
-
válasz
Petike168 #5705 üzenetére
Szia!
Első körben add ki ezt:
/etc/init.d/samba.sh restart
Ha pedig ez sem segít, akkor rebootold a boxot, ugyanis ilyenkor minden samba konfig újragenerálódik.
Illetve harmadik megoldás, hogy létrehozol egy új megosztást a NAS webes felületén, s ilyenkor is újraépül az egész komponens.
[ Szerkesztve ]
-
Petike168
aktív tag
Sziasztok!
Kicsit aktívabbnak tűnik ez a topic úgyhogy itt kérdezem meg. Adott egy NSA 310S amin egyik napról a másikra nem működik az SMB megosztás. Raspi-n NFS megosztás megy (ffp-ből telepített csomag, nem a gyári NFS), Transmission gui, minidlna szintén. Próbáltam már NAS/router restart-ot, most azon gondolkodom hogy esetleg manuálisan el lehet-e valahogy indítani a "szolgáltatást" smb.conf fájt megtaláltam, abban minden megosztás szépen benne van amit látnom kéne, de mégsem látom. Ötletek? Előre is köszi!
Peti
Új hozzászólás Aktív témák
lo Egy ZyXEL NSA325v2 "felsőkategóriás" NAS első napjai a szolgálatban, ismerkedése és házassága a Transmissionnel.
- Az éj sötét és tele van Xiaomi 14T-vel
- OLED TV topic
- Ukrajnai háború
- NVIDIA® driverek topikja
- Audiokultúra - Hi-Fi-ről hifisen
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Gyúrósok ide!
- Témázgatunk, témázgatunk!? ... avagy mutasd az Android homescreened!
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Debrecen és környéke adok-veszek-beszélgetek
- További aktív témák...