- Mobil flották
- Prohardver app (nem hivatalos)
- Lendülettel mehet nyaralni a Samsung
- Realme GT 2 - aláírjuk
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Megjött a Honor szuperakkumulátoros mobilja
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Sony Xperia 1 V - kizárólag igényeseknek
- Xiaomi Smart Band 10 - a hetedik napon megpihen
- Vékonyabb lett, jobb kamerát kapott, de az akku maradt a régi: itt a Fold7
-
Mobilarena
ZyXEL NSA325 v2 - Téma összefoglaló és FAQ
Kérlek olvasd el az összefoglalót, mielőtt írnál!
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
_Smooth #5811 üzenetére
ez a gyári, beépített verzió vagy ffp-s, extraként telepített?
mert ha a gyári, akkor egy teljes alaphelyzetbe állítás (nas-é) megoldhatná a dolgot, persze akkor mindent konfigolhatsz be nulláról ... hja és legyen mentésed, elvileg nem kell, gyakorlatilag amúgy is kell, hogy legyen, most végre jól jöhet h van
-
_Smooth
senior tag
válasz
_Smooth #5809 üzenetére
Tudom, ne türelmetlenkedjek, de elég bosszantó ez a nyomorult
Eddig gond nélkül ment, most meg minden előzmény nélkül meghülyül.
Azt se tudom, miként keressek rá... nincs hibaüzenet, nincs konkrét jelenség. Ha leállítom és újra elindítom, belépek windowsos alkalmazáson keresztül, akkor betölti a torrenteket... úgy tűnik, egy darabig ténykedni is tudok (leállítani, átnevezni, stb), de amúgy nincs letöltési sebesség. Bezárom, megnyitom újra, már be se tölti a torrenteket. Ha leállítom megint és újra elindítom, ugyanúgy betölti őket, de a korábbi módosításokat nem vette figyelembe. És tényleg nem is tölt semmit
Nincs valami ötletetek? -
Tonyk
veterán
válasz
_Smooth #5711 üzenetére
A minidlna nem azért van, hogy vpn-en vagy smb-n le tudj játszani fájlokat, hanem hogy dlna képes tv-vel és egyéb eszközzel tudd lejátszani leginkább belső hálózaton. Tehát egyáltalán nem felesleges, max neked nincs rá szükséged vagy mert nincs ilyen készüléked (pl okostv).
-
_Smooth
senior tag
válasz
_Smooth #5707 üzenetére
Ok, úgy tűnik, megoldódott...
memiks hiányzott, lefuttattam újra a 0. pontban lévőket, viszont most a memiks-et nem csillagoztam be.
Utána leszedtem az 1.1.6-ot.
Most már van .confSakab (#5695)
Valszeg nálad is ez lehet a bibi, próbáld ki Te is így.aztán itt az 1.1.6
slacker -UuiA mrdini:minidlna-1.1.6
Köszönet MrDininek
-
makoss
veterán
válasz
_Smooth #2440 üzenetére
Az a helyzet, hogy a szomszédnak már régen van NAS az otthonában, és emlegette, hogy nem-e szeretnék én is egyet, most beugrott ez a téma, hogy elkezdenék foglalkozni ezzel, pedig annyi tudással rendelkezem amit a szomszéd is mondott:
Távolról ér el fájlokat, filmeket munkahelyéről.
Ha ennyit tud, illetve néhány ismerősömnek megadva privát kódot belépéshez az jó volna, csak tisztában kéne legyek néhány dologgal kapcsolatban. Bocs ha hülyeséget kérdezek!1: Mivel nem értek ehhez, de van egy szaki ismerősöm, távolról be lehet-e ezt a NAS-t állítani, üzemelni? (TeamViewer 7)
2: Mire elég az 512 MB ram? (gépemben 8GB van)
3: Cserélhető-e a Ram?
4: Egyidőben hány ember használhatja a vinyómon tárolt adatokat?
5: Említenek a "Ismerkedés a Zyxel NSA325 v2-vel" leírásban írási, olvasási sebességet, ezt hogyan kell érteni ha a netem jóval lassabb? Illetve azon a helyen is lassabb ahol használná(k)m.
6: Mivel egyenlőre távolról, munkahelyről szeretném a NAS vinyóján elérni az adatokat, filmeket, képeket lejátszani, mire jó még ezen kívül a Zyxel NSA325 v2?Azért kérdeztem a nullát, hogy a NAS olyan állapotáról indulva, hogy mikor már benne van a vinyó, tápkábel bekötve, RJ45 kábel bedugva a Tp-link TL-WR841ND routerembe.
Köszi előre is a választ!
-
Anonymus23
veterán
válasz
_Smooth #2339 üzenetére
Pedig ez a legújabb:
V4.80(AALS.0)C0Ott valami nem stimmel ha nem talál újabbat, de a linkről letöltve is frissítheted.
-
Mr Dini
addikt
válasz
_Smooth #2309 üzenetére
Próba cseresznye!
Viccet félretéve, nem tudom mitől akadt ki a nas. Lehet, h a kraft kevés a vinyónak? Egy aktív usb hub amúgy isjót tesz a nasnak. De asszem sejtem mi lesz a gond. Úgy gondolom, h az ntfs-t nem csípi... Esetleg egy ext partíció lehet még megoldás, viszont akkor win alól nehéz lesz majd olvasni...
stefi68:
Szerintem, attól, h lassabb van előnye is. Pl az, h tud másolni úgy is, h nincs bekapcsolva a gép és a puttyot sem kell nyitva hagyni. Fel kell tenni a screen -t (slacker -a screen (ha nem talál csomagot, mert még nem volt uwsiteloaderrel hozzáadva az a rakat repó, akkor azzal kezdd!), majd úgy másolni, h pl ha az egész tartalamt szeretnéd a public/hdd/ alá pakolni, akkor screen cp /e-data/<azonosító>/* /i-data/md0/public/hdd/ . (a hdd mappa előtte legyen létrehozva) Ha meg a hdd alól csak mondjuk 2 mappát és egy fájlt szeretnél másolni, akkor értelemszerűen screen cp /e-data/<azonosító>/{mappa1,mappa2,fajl.kiterjesztes}
Ha kiadsz egy screenes parancsot, az futni fog a háttérben, így nyugodtam bezárhatod a puttyot. A művelet befejezéséről a nason lévő ledel megnyugvása fog tájékoztatni!
Ui.: sorry, fáradt vagyok már a mobilról gépeléshez, előfordulhatnak hibák...
-
_Smooth
senior tag
válasz
_Smooth #2306 üzenetére
szerk: az extHDD-re való letöltési próbálkozásom meg is akasztotta a gépet. Újraindítottam, ssh-n megint nem engedett vissza. (szerencsére most legutóbb nem tiltottam le a telnetet)
Töröltem a torrentet, amit oda irányítottam, most megy megint minden rendesen.Hogy kellene ezt szakszerűen?
(#2308) Mr Dini
Köszi, megpróbálom. (gondolom, admin/kulso lehet video/sorozat is)De, ha attól akadt ki a rendszer, hogy a külső merevlemezre kell írnia, akkor ez így ugyanúgy problémás lehet, nem?
-
válasz
_Smooth #2296 üzenetére
"Miután felcsatoltam az admin felületen (és ezáltal figyelmeztetés nélkül formázta is, és küldött 1,8TB-t a levesbe), felismerte és sdc1-ként megjelent az mnt és az i-data mappákban is."
Na, ilyet BIZTOSAN nem csinál a NAS. Megint elnéztél valamit, kattingattál összevissza.
Gondolom a "felcsatoltam" az a 'create volume' lenne, az pedig világosan írja is, hogy minden adat megy a levesbe:
letölteni pedig transmissionnal valszeg tudnál rá, ha arra gondolsz... (pláne ha már 'felcsatoltad')
---
amugy mit seedelsz, hova?
oldal mennyi seedert/leechert mutat?
tuti lenne, aki vinné is az adatot? nem csak azt várod, hogy "pörögjön a feltöltés mercsak"?
én gyanítom, hogy nincsen nálad semmi gond a torrentel se.... -
-
_Smooth
senior tag
válasz
_Smooth #2289 üzenetére
Erre sajnos még mindig nem találtam választ. Legtöbb helyen szintén a portnyitást írják csak. De az rendben van.
Limit nincs se a fel-, se a letöltésre.
Amikor legelőször üzemeltem be a NAS-t, akkor hibátlanul tolta vissza őket. Most egy éjszaka alatt 1,2GB ment vissza. Ha tölt is, akkor is max 10-20kB/s környéki sebességgel.+1 kérdés:
Jól sejtem, hogy a hátlapi USB-re kötött merevlemezre nem tudok letölteni?
Miután felcsatoltam az admin felületen (és ezáltal figyelmeztetés nélkül formázta is, és küldött 1,8TB-t a levesbe), felismerte és sdc1-ként megjelent az mnt és az i-data mappákban is.
De sajnos irgalmatlan lassan másolta át a cuccokat, majd totál kizárt (gondolom, gőzerővel dolgozott), viszont így semmire nem lehetett használni a dobozt, és egy nap alatt se ment át belsőről a külsőre az a kb 600GB.
Így aztán megszakít, lehúz, notira rádug, kb 4-5óra alatt átmásolta az egészet. Innentől viszont nem jelenik meg az i-data-ban, csak az mnt-ben. -
Mr Dini
addikt
válasz
_Smooth #2253 üzenetére
Szia!
A témaindító cikket nem olvastad? Ott szerintem világosan le van írva minden.
De tessék, valahogy így:
Úgy látom a screenshotokból, h win user vagy. Akkor nyitsz egy jegyzettömböt, belemásolod ezt:
ftp://ftp.zyxel-tech.de/Ezután mentésre mész, kiválasztod a hálózat -ot, majd a nasod, majd a nason belül az admin/zy-pkgs mappát. A fájl neve legyen web-prefix és a szöveges dokumentumot (asszem vmi ilyesmi a neve) cseréld le minden fájlra és ügyelj arra, h kiterjesztés nélküli legyen a web-prefix!
Ha ez megvan és valóban ott csücsül a nas megfelelő mappájában a web-prefix menj fel a nas webes felületére, válaszd ki a programcsomagokat, nyomj egy lista lekérése az internetről -t, majd a listában megjelent ffp csomagot telepítsd.
Amit telnetet látsz, az azért van, mert a nas webes felületén van egy telnet menüpont és azt engedélyezted. Tilstd le azt a szutykot ffp telepítése előtt, mert nem jó semmire. Majd az ffpvel jön a telnet és az ssh is.
Amúgy szerintem a telnet tiltást hagyd ki! Hacsak nem tennéd ki a portját a routeren kívülre, akkor maradhat. Pl egyszer kicsit fáradt voltam és az ssh vmi konfigját elrontottam, reboot után nem ment. Csak a telnet tudott segíteni. Szóval jó dolog az, ha elszáll az ssh. Kivéve, ha nyilvános hálón van a cucc, mert sajnos a telnet nem vmi biztonságos...
Balinov:
80-as porton megy, de nem fog menni, mivel a böngészők alapból a 80-ason "próbálkoznak".
-
Tonyk
veterán
válasz
_Smooth #2250 üzenetére
"Nekem ez a BusyBox újdonság, SSH-t pedig nem fogadja be jelenleg így telneten keresztül."
Hagyd már ezt a busybox-ot.
SSH-t nem telneten keresztül kell használni.
Telneten keresztül telepíted az FFP-t, ami hozza magával az ssh-t. FFP telepítése után ellenőrzöd, hogy a 22-es porton megy-e az ssh, ha megy, kikapcsolod a telnetet (nem muszáj). Ezek után már csak ssh-n lépsz be. -
Mr Dini
addikt
válasz
_Smooth #2233 üzenetére
Szia!
Az a telnet nem jó semmire, ami alapból benne van. Rendesen fel kéne tenned az ffp-t a hddre, ahogy Tonyk is írta. A pendriveos megoldás olyan szempontból nem a legjobb, h pl a logok miatt hamar megtelhet, illetve egy gyengébb példány nem bírja a folyamatos i/o-t.
Nálam fixen ~2.5 éve a nas ott pihen a hűtő tetején, ffpvel teljesen stabilan!
Szerk.: a busybox meg csak egy csomag, ami hozzáad rengeteg hasznos parancsot a rendszerhez.
-
Tonyk
veterán
válasz
_Smooth #2239 üzenetére
Nincs olyan a környezetedben aki jobban konyít az informatikához mint te? Keresni kéne valakit, mert ez user error, és ez így csak szenvedés lesz.
Azt nem értem, hogy ha egyszer már bejutottál (busybox -et beszúrtad ide), akkor minek akarsz még egyszer telnet backdoor nyitni.
(#2240) Balinov
Ha fix az ip, akkor miért a dhcp kliensek között keresed?
-
_Smooth
senior tag
válasz
_Smooth #2233 üzenetére
Az ideg b*sz már szét az egésztől.
Ezt is kipróbáltam, de rohadtul nem működik. Nincs NsaRescueAngel.Viszont a factory reset miatt az adatbázist is buktam, így meg az RPi-n - eddig egyedüliként - remekül működő kodi is szétzuhant. Nem hajlandó már az adatbázist se frissítnei.
Már azon agyalok, h csukott ablakon vágjam-e ki az egészet, vagy kinyissam-e előtte. -
Tonyk
veterán
válasz
_Smooth #2162 üzenetére
Telneten keresztül még elérheted, amennyiben nem tiltottad le.
TM, hogy jól seedeljen, ahhoz az kell, hogy egy portot beállíts a TM-ben. Ugyanitt a portforward elől pipa kiszed. Routerben meg a választott portot forwardolod a nas fix vagy static dhcp-s címére.
Mivel FFP-s TM-ről beszélünk, megkérdezem, hogy melyik verzió?
Próbaképp távolítsd el, tedd fel a legfrissebbet, és indítsd el a már frissített verziót. -
_Smooth
senior tag
válasz
_Smooth #2082 üzenetére
#1-est sikerült orvosolnom.
#2-esben segítsetek, kérlek!
MySQL elvileg jól van beállítva... ha belépek a web GUIn, akkor látok minden adatot.
De nem viszi át a "megnézett" állapotot.
A NAS újratelepítése előtt ugyanígy csináltam meg és akkor remekül működött. Most mégis mi mehetett félre? -
akika1111
csendes tag
válasz
_Smooth #2082 üzenetére
Köszönöm a válaszokat!
Elvileg az Android Box tudja a DLNA-t. Akkor azzal meg lehet oldani? Mármint a film nézést?
A kamerát szeretném, ha a cucc rögzítené, és egy esetleges (akár webes) felületen lehetne néha megnézni, hogy mi a helyzet otthon?
Most néztem kamerákat, és van olyan, ami NAS rögzítést támogatja, pl:
http://www.aliexpress.com/item/Onvif2-4-H-264-Ambarella-IP-Camera-1080P-2-0MP-outdoor-bullet-waterproof-Low-stream-WDR/32420636551.html?spm=2114.01020208.3.151.OSj5KY&ws_ab_test=searchweb201556_1_79_78_77_80,searchweb201644_0,searchweb201560_9
Ehhez viszont írnak egy szoftvert, IP Search.exe, amivel lehet nézni.Ezt szerintetek hogyan lehet megoldani, illetve ha mondjuk 2 db kamerát szeretnék, akkor azt egy switch-be bedugom, és azt a NAS-ba? Vagy azt hogyan tudja rögzíteni?
Bocs, nem vagyok otthon a dologban, nagyon nem.
Bármilyen segítségért hálás vagyok!
Köszi!
-
_Smooth
senior tag
válasz
_Smooth #2039 üzenetére
Na elvileg sikerült megcsinálnom a pendrive-os verziót. Fent van FFP, feltoltam MC-t is, sikerült a lemezek fejpakoltatását is kikapcsolni.
De a nyomorult TM-mel már megint szívok
Leszedtem a 2.83 arm1 txz-t, sikerült telepíteni is (legalábbis ha újra telepíteni akarom, akkor azt írja, már telepítve van)
De elindítani/leállítani nem tudom O.o
se a settings file-t nem találom... semmit nem tudok vele kezdeniroot@KITA:~# /ffp/start/transmission.sh stop
Cannot find /tmp/.transmission.pid
root@KITA:~# funpkg -i /i-data/md0/admin/nsa/Transmission-2.83-arm-1.txz
Skipping /i-data/md0/admin/nsa/Transmission-2.83-arm-1.txz:
Already installed
root@KITA:~# /ffp/start/transmission.sh start
Starting transmission-daemon
No shell
FAILED. Does user nobody have a shell?libevent-et dobta tm-daemon... felraktam. Aztán libcurl-t írt... curl1-7 felraktam, na azóta daemon nem ír semmit, viszont ugyanezt a nobody have a shell-t írja, ha indítani próbálom.
Tudna valaki segíteni kicsit gatyába rázni, most már elvesztem benne
Köszi előre is. -
krealon
veterán
válasz
_Smooth #2034 üzenetére
En az FFP-t pendrive-rol hasznalom, igy az altalad felvetett problemak nem jelentkeznek, igy a hatasukat sem ismerem.
A lathato fajlok masolasa tuiti nem eleg, mert . (pont) kezdetu fajlokat nem latod.
TAR-ral lehet korrekt, tulajdon- es hozzaferesi jogot eltarolo mentest kesziteni.
Ha jogok nelkul visszatoltesz, akkor vagy mukodni fognak a dolgok, vagy nem. De inkabb az utobbi.Szoval a howto-val majd olyan tud szolgalni, aki mar atesett hasonlon.
-
_Smooth
senior tag
válasz
_Smooth #1986 üzenetére
*foglaltságot (már nem is látok)
Ha a Zyxel Starter Utilityben törlöm az első kötetet, akkor annak tartalma is törlődik? Nem leválasztja, majd újra felcsatolja (tartalmát megtartva), igaz? :S
Nem lehet valahol valami status bitet átütni? Hogy ne RAID1-ként, hanem JBOD-ként akarja kezelni... Mert egyébként viselkedését tekintve rendben van.
-
Tonyk
veterán
-
Tonyk
veterán
válasz
_Smooth #1133 üzenetére
akkor leírom ide is hogy biztosan észrevedd:
Jut eszembe! Mivel a slacker után nem tettem oda az automatikus kiválasztás kapcsolóját (A), ugye
slacker -a mz:rtmpdump-2.4-arm-1.txz
parancs kiadása után ugye kijelölted a találatot??????
Mert ha nem jelölöd ki, a sima ok-ra nem fog telepíteni.Ha nem akarsz jelölgetni, akkor: slacker -aA mz:rtmpdump-2.4-arm-1.txz
-
Tonyk
veterán
válasz
_Smooth #1131 üzenetére
elirtam a slackert.... nem salcker hanem slacker .... Egyébként olvasod a hibaüzeneteket? Nem dísznek vannak ott!
Jut eszembe! Mivel a slacker után nem tettem oda az automatikus kiválasztás kapcsolóját (A), ugye
slacker -a mz:rtmpdump-2.4-arm-1.txz parancs kiadása után ugye kijelölted a találatot?????? -
Tonyk
veterán
válasz
_Smooth #1118 üzenetére
csinálj egy tm könyvtárat az /ffp alá:
mkdir /ffp/tm
és most : slacker -aA kylek:Transmission-2.83-arm-1.txz
?
Ha így sem megy, akkor töltsd le a tm-et:
cd ~
wget http://kylek.is-a-geek.org:31337/files/ffp/0.7-arm/Transmission-2.83-arm-1.txztelepítsd fel
funpkg -i ~/Transmission-2.83-arm-1.txz
Nézd meg meg vannak-e a fájlok, ha igen akkor indulás konfigurálni.
-
-
Tonyk
veterán
válasz
_Smooth #1112 üzenetére
wget http://wolf-u.li/u/441 -O /ffp/bin/uwsiteloader.sh
chmod 755 /ffp/bin/uwsiteloader.sh
uwsiteloader.sh
slacker -UMindenre yes és ok, majd ahol kijelölni kell ott jelölj ki mindent!
majd
slacker -aA kylek:Transmission-2.83-arm-1.txz
settings.json szerkesztéséhez elengedhetetlen, hogy ne fusson a TM. Amennyiben fut, hiába írod át, visszaírja azt a konfigot amivel el lett indítva.
-
Tonyk
veterán
válasz
_Smooth #1110 üzenetére
Töröld a programcsomagost, és az ffp-set használd. Konfig fájl alapesetben a /ffp/tm/.transmission-daemon alatt van.:
1. Töröld a programcsomagosat. FFP alatt a legfrissebb 2.83. Ha nem ez van fenn szedd le és telepítsd ezt: slacker -aA kylek:Transmission-2.83-arm-1.txz
2. Ssh-n lépj be a nasba
3. Először állítsd le az ffp-s tm-et (ha véletlen futna): /ffp/start/transmission.sh stop
4. Ellenőrizd a beállításokat a /ffp/tm/.transmission-daemon/settings.json -ban, ha szükséges módosíts.
5. Mentsd el.
6. Indítsd a TM-et /ffp/start/transmission.sh startKét port kell: 9091 a csatlakozáshoz, egy másik, tetszőleges port pedig az torrent kapcsolatokhoz. Ez legyen pl 15300. Ezt forwardold a routerben a nas fix vagy static dhcp-s ip címére. TM -ben is ezt állítsd be, a portforward ne legyen bepipálva és a természetesen a random port sem.
-
krealon
veterán
válasz
_Smooth #1100 üzenetére
"Ami gondom akadt, az TM webes felületén configolás után folyamatos "Connection Failed". Van lehetőség dismiss-re meg details-re, de utóbbira nem dob részleteket, előbbi megnyomására pedig eltűnik az ablak, de rövidesen újra felugrik.
Mielőtt a settings.json-ban átírtam volna a dolgokat, nem csinálta. azt pedig ellenőriztem, azokat írtam át, és úgy, amik és ahogy a leírásban szerepeltek."SSH terminalon (PuTTY) keresztul ellenorizd, hogy fut-e a transmission-daemon
ps -ax | grep transmission-daemonHa nem, akkor normal, eloterben futtatott alkalmazaskent inditva, kiirja mi a baja a settings.json-nal.
Gyakori hiba, hogy lemarad egy vesszo az egyik sor vegerol.
Az utolso sor vegen viszont nem szabad vesszonek lenni.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Telefon felvásárlás!! iPhone 12 Mini/iPhone 12/iPhone 12 Pro/iPhone 12 Pro Max
- BESZÁMÍTÁS! LG UltraGear 27GL850-B 144Hz QHD 1ms monitor garanciával hibátlan működéssel
- Új és használt laptopok , üzletitől a gamerig , kedvező áron. Garanciával !
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte G5 KC Gamer notebook - i5 10500H 16GB DDR4 512GB SSD RTX 3060 6GB WIN10
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone i5 12400F 16/32/64GB RAM RTX 5060Ti 8GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest