Hirdetés
- Google Pixel 9a - a lapos munka
- IFA 2024: Csendben debütált a Honor Watch 5
- Poco X6 Pro - ötös alá
- A lapkakészlet és az akku különbözteti meg a Motorola Edge 60 és Edge 60 Pro-t
- Hivatalos a OnePlus 13 startdátuma
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Apple Watch Sport - ez is csak egy okosóra
- Apple Watch Ultra - első nekifutás
- Poco F6 5G - Turbó Rudi
- Okosóra és okoskiegészítő topik
-
Mobilarena
ZyXEL NSA325 v2 - Téma összefoglaló és FAQ
Kérlek olvasd el az összefoglalót, mielőtt írnál!
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
Zizi123
senior tag
Soha nem lesz több pár (15-20) torrentnél több a listában, és soha nem is fogok feltölteni. (mert mint tudjuk megosztani illegális, nem letölteni dolgokat)
Így a most is 16-18MB/s-el hasító letöltés nekem megfelel, és tarthatónak tűnik hosszútávon is így 1 hét tapasztalat alapján.
Mivel a NSA-310-et használtam 9 évig, és ott sem csökkent a kezdetektől kezdve a mostani lecseréléséig semmit, így ebben biztos vagyok. Tegnap éjszaka az új gazdájánál helyeztem üzembe az NSA-310-et, ahol 2-3 torrenttel "vákuumban" 7,5-10.6MB/s között ingadozott a letöltési sebessége, tehát 10 év után is hozza a 10 évvel ezelőtti formáját.A félremagyarázásról meg csak annyit, hogy ha vákuumban 3,5-4MB/s-t tud az eszköz (ami nekem a problémám volt először a 325v2-vel), akkor mennyi lett volna ha ténylegesen később terhelni akarom? (amit te akkor még nem tudhattál, hogy nem akarom).
Arról nem beszélve, hogy 9év NSA-310 használat után ami a lecserélése pillanatában is 8MB/s körül töltött le, a 1,5-2x erősebb ugyanolyan (gyártó, rendszer, alkalmazások) eszköz, vákuumban ne 3,5-4MB/s -et tudjon már...
Nem adja ki a matek...
Erre pont nem volt igaz a "3.6 Nem jó, de nem is tragikus...." klasszikus mondás.
Ez tragikus volt. -
Zizi123
senior tag
-
Zizi123
senior tag
Gyakorlatban is ment amíg nem raktam át a HDD-t a másik NAS-ba.
Tehát ha abból a gyakorlatias népi bölcsességből indulunk ki, hogy "mindig ott keresd a hibát ahol matattál", akkor én ebben látom a megoldást is.
Na majd ha egyszer nagyon unatkozok megcsinálom a teljes visszaállítást. -
Zizi123
senior tag
OK!
Engedjük el a témát.
Kipróbáltam ment, nem 1x nem 2x mielőtt kicseréltem a 2 NAS-t.
1 hónapig használtam a 2-t párhuzamosan, mert nem tudtam, hogy mekkora szívással fog járni a 2 kicserélése, mivel itt sem válaszolt senki, hogy mi fog történni, ha csak simán átrakom a rendszert, ezért először lementettem a 3TB-ot, és csak utána cseréltem ki.Tehát tuti, hogy megy dupla NAT alól is, úgy, hogy akkor még futott 1 csomó olyan alkalmazás, és szervíz, amire nincs szükségem. Ezeket már csak akkor kezdtem el letiltani, amikor nem ment 13MB/s-el az új rendszer, de nem lett jobb, hiába lett több memória, és jóval kisebb CPU terheltség.
"Ez a CPU" ahogy írtam is 70-80%-on ketyeg. Az NSA310-az tényleg nem reagált semmire amikor elindítottam 1 letöltést kb amíg az le nem töltődött.
Ez érdekes módon normális sebességgel válaszolt a Transmission-re, a saját webes felületére mindenre, csak a letöltés lassú.Tehát tuti, hogy nem a NAS nem tud többet, hanem gyanítom, hogy ahogy átraktam az új HDD-t abban benne maradtak a régi NAS szoftverei és beállításai, inkább arra tudok gondolni.
Viszont annyit nem ér, hogy most megint lementsem az adatokat, formázzam a HDD-t, reset-eljem a NAS-t.Az NSA325v2 vs 310
CPU: 1,6GHz vs 1.2GHz
RAM: 512MB vs 256MB
RAM DDR3 vs DDR2Ebből is látszik, hogy indokolt lenne a sebesség növekedés.
Ami még érdekes, hogy alapban nem volt SMART a 325v2-ben, és nem is lehetett hozzá telepíteni. Most már van, mert használja a régi NAS telepített SMART alkalmazását.
Akár lehet ez is gond, bár nem gondolom...Eddig csak a cifs-et, és a Transmissiont-t frissítettem. Mit lehetne még frissíteni (alkalmazás, szervíz, stb...), hogy biztos ehhez a NAS-hoz való legyen, és ne a NSA310-ét használja?
Esetleg ha valakinek eszébe jut még valami ötlet azt szívesen veszem. -
[w]
őstag
látványosan nem értesz a témához, az eredeti kérdést sem fogtad fel és még azt gondolod te fogsz segíteni bárkinek is?
az csak az igazi kibaszás, ha te akarsz egy következőnek segíteni
azért sikeresen eljutottál odáig, hogy:
"tehát ha nálam nincs FTPS, akkor nálad miért lenne?!"
nem tudom miért van, de ha olvasni sem tudsz rendesen, akkor már végképp nem értem mit keresel itt
Connect to: (2023.12.16 10:54:18)
hostname=192.168.1.2
username=admin
startdir=
192.168.1.2=192.168.1.2
USER admin
331 User admin OK. Password required
PASS ***********
230 OK. Current restricted directory is /
SYST
215 UNIX Type: L8
FEAT
211-Extensions supported:
EPRT
IDLE
MDTM
SIZE
REST STREAM
MLST type*;size*;sizd*;modify*;UNIX.mode*;UNIX.uid*;UNIX.gid*;unique*;
MLSD
TVFS
ESTP
PASV
EPSV
SPSV
ESTA
AUTH TLS
PBSZ
PROT
UTF8
211 End.lezártnak tekintem a "lehet-e a TLS-t kikapcsolni" kérdést, mert egyszerű válasz helyett addig terjedt az értelmi képességed, hogy - idézem TŐLED:
"nem tudom elképzelni, hogy FTPS támogatott" - és mégis támogatott volt...
"és hogy a routereden FTPS fusson" - tádááám, láthattad
"tehát ha nálam nincs FTPS, akkor nálad miért lenne" - hát ezzel is besültélHA értetted a kérdést, akkor a segítség annyi lett volna mindössze, hogy "nem, ne is próbáld!" (vagy igen, így és így), na ehhez képest olvasd vissza magad...
-
[w]
őstag
de baszki folytatod és akkor én vagyok a paranoiás? te komolyan élvezed ezt?
"nyomát se látom az ftps támogatásnak."
tehát neked nincs, akkor másnak sem létezhet? te trollkodsz és én vagyok paranoiás?
naplóban mit ír, amikor elindítod az ftp-t?
egyébként már rég feladtam ennek az ftp-nek a gatyába rázását, most már csak arra vagyok kíváncsi meddig vagy hajlandó elmenni!
én állítok valamit, te megkérdőjelezel, hozok bizonyítékot, de még akkor is cáfolsz
-
[w]
őstag
elég szar, hogy napok óta hülyének nézel, először hogy a kamera nem tud FTPS-t, főleg meg a router nem, de még mindig nem volt elég
már 2 helyen is leírtam, hogy a logban is látszik, de kipróbáltam filezilla-val és a totalcommanderben is gyönyörűen naplózódik (offsite van a vas, majd ha holnap a közelébe érek azt is befotózom)
senkinek nem esik jól és nem segítség, ha folyamatosan kétségbe vonod az állításait, ez nem vezet sehova
-
Tonyk
veterán
Megnéztem ezt a TLS-t
Parancs: AUTH TLS
Válasz: 234 AUTH TLS OK.
Állapot: TLS inicializálása...
Hiba: GnuTLS hiba -8: A packet with illegal or unsupported version was received.
Régi a TLS verzió, vagy az adott verzió nincs implemetálva. Megoldás van a problémára te és én is leírtuk már korábban.
-
[w]
őstag
na, ma annyi szerencsém volt, hogy egy firmware frissítés a kamerán átlendített a titkosítás problémán
viszont most az az új hiba, hogy "452: Failed to create folder. Please check: If your FTP server is full. If you have permission to create folder.", tehát olyan, mintha nas-on nem jól osztottam volna jogosultságot, pedig az annyira primitív, hogy nem lehet elszabni...
írtam a reolink-supportnak, de egy ilyen 1000éves cucchoz már nem fognak konyítani
szerk.: azt, hogy az FTP-nek köze van a TLS-hez onnan tudom BIZTOSAN, hogy a logban kiírja: FTP started with TLS
-
[w]
őstag
tuti FTP, csak abban opció, hogy kapcsolsz-e TLS-t vagy nem és mivel TLS nélkül működik ezért feltételeztem, hogy ezt a protokolt egy nas-on is lehet kapcsolni
disclaimer: a rendszer nincs interneten, kábelen kívül nincs hozzáférési pontja, mielőtt páros lábbal áll belém valaki a titkosítás hiánya miatt
-
z123456789
addikt
Ja, hát persze végülis ismersz. Jól bírtad személyeskedés nélkül 3 hsz-en keresztül.
Kértem egy iránymutatást, elég lett volna leírni, hogy "sokszor le lett irva h kell telepiteni a gdrive mentésben levő pakkokat a funpkgvel".
Aztán azt ugyanúgy megköszöntem volna, mint eddig bármit amiben itt segítettek nekem. Egyszerű felhasználója vagyok a nas-nak, nincs igényem sokkal többre, mint amit tud(ott) gyárilag. Aztán egyik napról a másikra, ez nem működik. Kb 2 éve vacakoltam vele utoljára, azóta ment zökkenőmentesen.
Ha van rá számomra érthető megoldás, akkor szívesen nekiállok, de gondolhatod, hogy ha eddig ebbe annyira sem másztam bele, hogy ssh-n belépkedjek, akkor most ez mennyire egyszerű nekem... -
R a y
senior tag
Köszönöm a választ!!!!
Annyi kérdésem van, hogy a ffmpeg-3.4-arm-1.txz -et a nason melyik mappába másoljam, hogy parancsra telepítse? Visszakeresve most hirtelen nem találtam semmit erről.
Nekem 2016 óta megy a nas, és nagyon azóta nem mókoltam, illetve időnként PMben nekem nagyon sokat segített Tonyk kolléga, akinek azóta is hálás vagyok minden egyes bill leütéséért! -
mcwizard
tag
Sziasztok!
Itt van egy lista, ami a zyxel által letesztelt és hitelesített HDD-ket tartalmazza. Ettől függetlenü viszont jó lehet még más is, valamint a lista régebbi mint a legutolsó Firmware. Nekem pl a 310-ben egy WD40EZAZ HDD van, ami nem szerepel a listán.
-
Stevexx77
újonc
Köszönöm. Este az 1122hsz-ből indulva (Tonyk) sikerült mindent felpakolnom amit hiányolt. Tm elindítva, fut. Eddig pipa.
Viszont úgy néz ki nem ezzel volt a gond
Ugyanis Port closed , és áll. Azóta a routert, modemet állítottam, semmit nem értem el.... Viszont beugrott valami. Nem lehet, hogy szolgáltatónál (Vodafone) történt valami?? Júliusban volt valami átállás náluk, nagyjából klappol az idő amikor megállt a torrent...
-
-
Agyzuzo
addikt
Jaj, sejtettem hogy ez lesz a válasz...
Addig eljutottam hogy feltettem az FFP-t és a Putty-val beléptem a Telnet-re, de ott az SSH kérés már valamiért nem ment, a megadott parancsot nem engedte futtatni a NAS, pedig adminként léptem be, szóval ott elakadtam. De azt láttam hogy a minidlna lenne a megoldás csak... van erre valami jó tutorial, akár angolul ami tényleg részletes és nemlinuxosoknak is érthető?
-
Stevexx77
újonc
-
Azgo
csendes tag
Nekem is állandóan ez az érzésem, de sztem akkor egyáltalán nem kellett volna letöltenie tudni semmit a TMnek, vagy konnektálni, nem mehetne végig a verify torrent, ilyesmi.
De etől még én sem tudom kizárni, h vmi ilyesmi lesz.
A gyökértől kezdve minden folder az /ffp alatt root owner, 755 joggal.A folder, ahova töltött, ill töltenie kellene így néz ki:
Nem így kellene lennie?
-
Azgo
csendes tag
Ahogy írjátok, h nektek milyen sebességgel sikerül másolni róla látom, h valszeg nálam nem jó vmi, de nem tudom, h mi. Alap firmware van fenn, gigabit ethernet, amire másoltam az egy régebbi gamer gép, de SSD persze.
Már az is eszembe jutott, h akár a raid1 köteg + smb lehet a ludas, de már mindegy, nem kísérletezek vele. -
Azgo
csendes tag
Sajna sambán keresztül max 35 MB/s, nekem legalábbis ott már 100%on volt a CPU.
Néhány 100MBig megy az elején 60-80 MB/s körülig, aztán nagyon leesik.
De most, hogy ekkora mennyiséget másoltam, megnéztem SFTP-n, az kb ugyanolyan sebesség, mint a samba, és végül FTPn keresztül másoltam, mert úgy volt 45/s.
Windowsra másoltam, lehet, h linuxon, vagy vhogy okosabban Windowson is lehetett volna jobbat összehozni, robocopyval, vagy nemtom.
De a 80-100 MB/s kicsit soknak tűnik, a kis fileoknál durván esik a speed és a félmisis, 4bay-es NAS is csak 20 MB/s-el abszolválja.
A 325ös amúgy, főleg így árához képest egy csoda, az nem is kérdés. Ha lehetne magot cserélni vhogy, vagy egy nagyot tuningolni rajta, az menő lehetne. -
stigma
addikt
Hi, sajnos nem, én is ennyit találtam, itt a róumban, néhény zyxeles topicban néztem + google
Nem jöttem/jöttünk rá mi az, gyári beállításokkal próbálkoztunk, meglátjuk mi lesz, mert még javítja a RAID1 tömböt (16 vagy 21 órát írt ismerösömnek)
Ha nem lesz jó kérdés az lenne, vomule1 raid kötetet ha töröljük, attól még az adatok meglesznek ugye? nem törli le a rendszer?
Mert akkor még azt lehetne csinálni RAID1-et törölni, majd újra RAID1 tömböt létrehozni, gondolom ez 2db 6TB-os HDD esetén ismét 10-15 óra lesz mire újraindexel.
-
norb7
tag
pont ez csináltam. Visszatettem egy 2.94+ verziot és már működik. Viszont érdekes módon a minidlna meghalt. libjpeg 9-et kért, mikor elötte gond nélkül ment. Ha telepiteni akartam, akkor azt irta, hogy már telepitve van, igy nyomtam egy ujratelepítést. Utána viszont már libjpeg 8-at kért. Azt meg nem tudtam feltenni, amig a 9 fent volt, szoval 9-et leszedtem, és ment fel a 8. Igy hajlando volt a minidlna elindulni.
A lényeg, hogy most működik minden aminek kell.
Köszi
-
norb7
tag
-
@Jocó@
tag
Syncthing telepítést elég jól összeszedte itt egy kolléga:
[link]
Nekem bejött.
Ilyen [link] UI-on tudod beállítani a NAS-on a mappákat. Illetve a Windows-os kliens(ek)en is. Ott meg kell oldani az automatikus indítást.
Android kliens is van, azzal mennek nekem is a képeim.Ahogy a kolléga fent írja, a Pulse (konfigok) és SyncThing (adatbázis) mappákat kell menteni.
-
Tonyk
veterán
Android alatt Foldersync tökéletesen teszi a dolgát. Ha otthon vagy automatikus ment/szinkronizál vagy amit beállítottál neki. Többféle kapcsolatot, szolgáltatót tud kezelni.
-
@Jocó@
tag
Nem mondom, hogy nincs igazad, csak épp messzire vezet a téma. Tegye felhőbe? Vagy kérjen meg rokont/ismerőst, hogy tárolhassa nála a privát file-jait?
Nálam például egy SyncThing gyűjti az adatokat több forrásból. Mobilról fényképeket, több asztali gépről dokumentumokat, anyáméktól képeket.
Az utóbbi esetben így megvalósul a geo-redundancia.
HDD meghalás esetén a SyncThing mappája és konfigja mentve van a második HDD-re.
Ha Crypto vírus írja felül az eredeti helyeken a file-okat és a SyncThing azokból épp nem tárol annyi verziót, akkor sincs para, mert a második HDD-re soft link-ekkel mentek. 60 napig tárolva a file-okat.Villám és Tűz ellen azonban nem véd.
Ha van esetleg ötleted a további fejlesztésre, érdekelne
-
Ano
senior tag
Nekem a következő NAS tuti Syno lesz ... jó a támogatottsága és a szoftver választék is bőséges.
Illetve majd szeretnék kamerát is működtetni és akkor már jó lenne egy kicsit erősebb vas hozzá, de nem szeretnék szopni sokat (kényelmes vagyok) ... mondom mindezt úgy hogy azért konyítok a unix rendszerekhez, így simán megoldok apróbb dolgokat, ha kell.Nekem a Zyxel lassan 6 éve van meg ... 2 vinyó ápgrédet is csináltam már rajta és az apró bosszantó dolgokat leszámítva ár/érték arányban nagyon jó kis (ma már) belépőszintű NAS ez ... ha meglesz a Syno, akkor lehet hogy továbbra is megtartom és időszakos backupra fogom használni
-
@Jocó@
tag
Azt nem tudjátok véletlenül, hogy a web_prefix - ami MetaRepo telepítés után "http://localhost:59999/"-at tartalmaz - miért törlődik időről-időre?
4-es pontra:
Bekerültek az új HDD-k. JBOD-nak megformáztam, kivettem.
Asztali gép segítségével mount-oltam a régi HDD-ket, és átmásoltam a tartalmat egy új HDD-re.Felkerült frissen a MetaRepository meg az FFP.
uwsitedownloader.sh talán csak 2 max 3 repót tud letölteni.
Elkezdtem kézzel felpakolni a szükséges csomagokat. Már az elején a curl függőségének a függőségénél feladtam. Még akkor sehol nem volt dlna meg transmission. python-ról nem is beszélve./usr/local/zy-pkgs/ffproot/ffp alatt van az új ffp.
Átneveztem és a helyére másoltam a régit. Újraindítottam a NAS-t, és volt sshd.
A régi üdvözlő szövegem fogadott. Eddig jónak tűnik.minidlna.conf és a transmission config is a régi. A crontab-om viszont elúszott.
Talán syncThing-et is telepíteni kell. -
stigma
addikt
Hi, 3.00-ra frissítettem 4-5 torrentet beszorrtam, lekorláztam , menni fog ez neki
Köszi a segítséget.
Mint kidetül 30/2-es nete van, szóval nem túl acélos, ott azért a TM nem fog kiakadni#8710Tonyk:
Én is ezzel keztem a NAS-os éveim, elég sokat segítettetek, most is és régen is amit amúgy köszönkviszont én 2 év után változztam, mert többet akartam.
N3150 (HTPC-ként Ubi serverrel), most J4105-ITX OMV-vel szerelve, és mikor énis ráeresztettem elég sok progit még akkor is bőven állta a saratAz utolsó részben minden benne van amit írtál, de első NSA-nak és a kőkemény alapoknak szerintem nagyon király volt.
Én még pár napig tesztelem ismerösömnek a NAS-t és odaadom neki játszadozni.
Köszi mindenkinek a segítséget.
-
Tonyk
veterán
Én tuti nem tenném pendrivera. (Logolás nyírja a flash meghajtót.) így ha ha megdöglik. u.o. vagy vele, kezdheted előlről (hacsak nincs egy image róla valahol.)
Nekem a múltkor újra kellett húzni az egész hóbelevancot, mert kapkodó hülye voltam. Nem tudom volt-e tán 5-10 perc meló (és ebben már a kötelező gikszer is benne volt).
Első lépés: ssh és ssl frissítése, reboot. 1 perc
Második lépés : Mivel a szükséges csomagok megvannak :funpkg -i *.txz
, 2-3 perc
Harmadik lépés: konfig állományok megvannak (TM, Minidlna, Proftp, NFS, Bootszerver, ), másolás a helyükre, reboot és megy minden a régiben.Sajna eljárt felette az idő. Tm-hez több frissítés nem lesz tőlem. A kezdeti reménykeltő helyzet után a fejlesztő leállította az automake-es verziót, cmake-el meg nem volt annyi időm, hogy összekalapáljam a nas alá. Cross-compile kellene desktop linux alatt, de az sem 2 perc összehozni. Így hanyagolom.
Mindenkinek azt javaslom (lassan engedjék el), hogy bár otthoni felhasználásra fasza kis nas ez, de inkább ruházzon be valami x86/x64 alapba. (J4105). Nincs vele gond. Fordítani is lényegesen egyszerűbb rá bármit, mint ezzel állandóan hegeszteni. Akár mehet rá Windows (akinek van ilyen fura hajlama, csak ne desktop win legyen!!!)
-
stigma
addikt
Hi, úgy néz ki megoldottam, egy csomó mindent átstruktúráltam, de lényeg hogy működik.
/i-data/md0/Torrent => töröltem mindent
/i-data/md0/video => ennek adtam meg a "make share public"-ot, majd hálózaton jelszó nélkül, ugye be is tudtam lépni..Torrent mappát létrehoztam, azonbellül Filmek/SorozatokatTM-et újratettem, most a 2.92-es te verziód van fenn (Transmission 2.92 (14714)
TM alap beállítások:Itt eddig ilyen nem volt, de logban kiirt egy hibát, majd feltettem ezt a 2 package-t , restart és máris 12-13MB/sec volt.
Többi beállítást még csiszolom/le feltöltés csak beböktem, portot nyitottam de valamiért close-ra írja.
Nálam már a nason van egy dockerben egy TM azért lett más a port, de majd ha haveromhoz átkerül akkor ott még a routerben átállítom , le/feltöltés is belövöm neki illetve beállítom, neki mikor mennyivel töltsön le/felfele.Igen és a régi max 5BM/sec egyetlen torrentel volt, de nem gond most már megy rendesen.
Köszönöm a segítséget.
-
Ano
senior tag
-
stigma
addikt
sftp-vel tökéletesen átmásoltam mindent, verzióban a 3.00-s verzió jelenik meg de furcsán sajnos.
- NASIP:9091-re ha egy torrentet bedobok duplán jelzi webes felületen
- max 5-6 mb/sec amit tud letölteni (200Mbit/15Mbit)? ez így rendben van, nincs semmi korlátozva.
- Webes felületen ha az About(névjegy) vagy a beállíátoksra megyek 1 mp után a felugró ablak eltűnik.Ennek gondolom nem így kellene mennie.
-
stigma
addikt
Hi, köszi már csak egyszer kérdezek igérem:
Megosztás, és 2.Mijzelf repo fennvan ugye, mert kiegészült a csomaglista.
Az általad ajánlott google drive-os linkről minedt leszedtem (2108 és a neved mappájából)
[link] - függőségek a google drive-ról összeszedhetőekFFP:
Gyári csomaglistában lévő 0.7zypkg006-t telepítsem egy kattintással, vagy inkább ezzel szórakozzak?
wget http://wolf-u.li/u/441 -O /ffp/bin/uwsiteloader.sh
chmod a+x /ffp/bin/uwsiteloader.sh
uwsiteloader.shUgye ez már nem tudom mennyire friss, mert 2019-ből még láttam valaki próbálta frissíteni de már nem sikerült.
Ha nem a gyárit telepítem hanem én manuálisan akkor kell a PATH módosítás, hogy az /ffp/sbin -be telepítse ? link
FFP telepítés után a csomaglistódból kézzel még az MC (Midnight Commander) is fel tudom tenni köszi szépen.
Illetve a többi package-t egyesével.
Ahogy nézem TM-ből a 2.92-t felteszem, majd frissítem 3.00-ra, ahogy Tonyk is írta.
-
stigma
addikt
Hi, köszi szépen.
FFP-ből mit érdemes feltenni?
Csomaglistába valót, vagy inkább az itteni-t tegyem fel?Már ezer éve telepítettem, pénteken vagy vasárnap fogok vele szívni szerintem, de köszi a segítséget.
Tranmisson-blő akkor az újat felteszem, de akkor az általam linkelt zip-et tegyem a szokásos helyre, hogy a mostani Mijzelf csomaglistába megjelenjen és fel tudjam telepíteni?Bocs, ha alap dolgokat kérdezek vissza, tegnapi reset + utánaolvasgatással mit is csináljak elment eddig 2 órám, és még nem vagyok sehol sem.
Segítséget köszi előre is.
-
lorcsi
veterán
ja, én sem értem
és a régi kék, admin felület sem jön be ..csak a twonkyközben visszaolvastam még..h az external és internal portok a virtual servrs részben legyen ugyanaz ..beállítottam
a TM-ben a WAN rész bejövő port szintén ugyan az lett mint az internal port => port proba OKok, végül is tiszta, mert a 9091-et..más port mögé tettem..gondolom ez már ad egy biztonságot
Az a célom, h a TM GUI-ból tudjam menedzselni a letöltéseket
valamint, h ne legyen feltörhető..és állítható másol által a NAS tartalma -
Zaji
őstag
Nem tudom megmondani mitől lett jó. Mcwizard fórumtárs hozzászólásában leírtak alapján bekapcsoltam az UPnP-t és mindent úgy állítottam be ahogy nála szerepel. Tudtam, hogy ez biztonság szempontjából nem megfelelő, ahogy itt sok hozzászólásban ez szerepel is. Ezért újra végigmentem minden beállításon és kikapcsoltam az UPnP-t, beállítottam a NAS-t statikus IP címre és nyitottam egy portot amit beállítottam a TM-ben. És jó lett.
Ahogy Te is írtad az a lényeg, működik.
Mindenkinek köszönöm aki segített!! -
Zaji
őstag
-
Zaji
őstag
Szolgáltató a Telekom, ONT F@st 5670 (Sagemcom).
Az ONT bridge módban van és így csatlakozik hozzá egy Xiaomi AC2350."vagy neked csak annyi van ott, hogy
"Your ISP is not blocking port 52011" ?"Nekem is kiírja a teljes szöveget, de csak ezt a részét másoltam ki.
Igen, megvolt a reset is, mert volt egy kis keveredés amikor az új IP címet adtam a NAS -nak.
-
Imi1981
veterán
Nem közvetlenül a 21 port van nyitva hanem ahogy egyszer tonyk tanácsolta (ha már mindenképpen ftp-vel akarom elérni) , hogy például 2498 port van irányítva a 21-re. Szóval ftp kliensben azzal lehet elérni ( nem a 2498-as portot használom csak példa volt). Nem értek a vpn-hez. PC-men is van ftp szerver és már évek óta használom bár ott úgy van beállítva, hogy csak olvasni tudják írni /törölni nem és ott más portot használok nem 21-et.
Remélem nem tréfál meg a kis kínai de én ezt így tudom megoldani. Ez így nagyon gáz?A VPN lassít ha jól tudom. Ha meg jó VPN kell az havidíjas.
-
szojika80
csendes tag
Elindultam és megálltam. Letöltöttem a minidlna-t és függőségeit a leírásod szerint összeszedtem. Putty – SSH belép minden ok. MC-vel elrendezem a bazárokat. /i-data/md1/letoltes/ mappába kerültek. Innen is próbáltam telepíteni a funpkg -i /i-data/md1/letoltes/…
Na már itt Permission Denied fogadott.
Nem tudom mit nem csinálok jól, vagy mi maradt ki ?!
Szóval itt tartok…
A TM-et és függőségét éppen letöltöttem, de ahhoz már így hozzá sem láttam. (Annak az elhelyezése sem világos) Éppen leállítottam/uninstalláltam a csomagtelepítős Transmission-t.
-
zsuri0
csendes tag
Hát pedig ez lenne a legegyszerűbb módja, hogy internetről elérjem és még android-os alkalmazás is lenne egyszerűen. Nem nagyon van kedvem ddns és társaival foglalkozni, de ha nem marad más megoldás ...
Amúgy kicsit tovább haladtam a probléma felkutatásával: azt látom, hogy a mycloud csomag által indított start_cloud_client.sh elakad. Kézzel futtatva azt látom, hogy a zyxel_register_device program nem tud lefutni, mert nem találja a libjson.so-t. Hát nem gondoltam volna, hogy ilyen szintre kell menni a hibakutatásban. Meg azt sem értem, hogy egy ilyen funkció, aminek gyárilag működnie kellene, hogyan akadhat el ilyesmin úgy, hogy évek óta ugyanaz a firmware és tavasszal még működött. Lehet, hogy ha resetelném az egészet akkor újra működne, de nem akarom resetelni.
Ha fényképeket akartok neten át elérhetővé tenni pl. telefonról is, akkor ti milyen alkalmazással oldjátok meg?
-
@Jocó@
tag
Még csak a gondolattal játszok (mert öregek már a HDD-k), hogy lecserélem őket.
Nálam nincsenek raidben a HDD-k. Emiatt talán az ffp nélküli HDD-t könnyebb is lenne cserélni.Ugye jól gondolom, hogy ha újra felteszem az FFP-t, akkor felülírhatom a régi vinyóról az elmentett FFP-mmel?
(vagy pendrive, hogy ne kelljen a saját formátum mount-olásával szívni)
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
lo Egy ZyXEL NSA325v2 "felsőkategóriás" NAS első napjai a szolgálatban, ismerkedése és házassága a Transmissionnel.
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- PHP programozás
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- Ukrajnai háború
- Óvodások homokozója
- Google Pixel 9a - a lapos munka
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Konzol Screenshot
- Milyen videókártyát?
- sziku69: Szólánc.
- További aktív témák...
- Xiaomi 13T Pro 12/512GB, Kártyafüggetlen, Kijelző enyhén beégve, Garanciával
- AKCIÓ! ASUS TUF Gaming FX707VI GAMER notebook - i7 13620H 16GB RAM 1TB SSD RTX 4070 8GB W11
- Telefon felvásárlás!! iPhone 14/iPhone 14 Plus/iPhone 14 Pro/iPhone 14 Pro Max
- A Panasonic Toughpad IPS touch Budapest, MPL Foxpost
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 32/64GB RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest