- Google Pixel topik
- Honor 200 Pro - mobilportré
- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- Vékonyabb lett, jobb kamerát kapott, de az akku maradt a régi: itt a Fold7
- Xiaomi 14T Pro - teljes a család?
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Lendülettel mehet nyaralni a Samsung
- Sony Xperia 1 V - kizárólag igényeseknek
-
Mobilarena
ZyXEL NSA325 v2 - Téma összefoglaló és FAQ
Kérlek olvasd el az összefoglalót, mielőtt írnál!
Új hozzászólás Aktív témák
-
flyer12
tag
válasz
krealon #8577 üzenetére
Megnéztem most a pontos számokat:
Raw read error rate : 94705872
Reallocated Sector Count: 8896
Seek error rate: 8367366
A másik hdd-nél ezek az értékek nullák.JBOD-módban vannak a hdd-k, ezt a problémásat milyen módon vegyem ki? Vagy ha kiveszem veszik minden a másikról is?
Köszönöm az eddigi segítséget is!
-
flyer12
tag
válasz
krealon #8575 üzenetére
Amit az elmúlt 1-2 hétben másoltam fel , kivétel nélkül megakad lejátszáskor(bárhol,bármivel játszanám le) . Szerintem a hdd most érhetett olyan szektorokhoz ahol már hibázik, én így tudom elképzelni. Most nem tudom megnézni de ha jól emlékszem a smart tábláján seek error rate-ben iszonyatos nagy szám van.. a másik hdd-n meg 0, de érdekes mód ezt a hdd-t is GOOD - nak minősíti a SMART..
-
Tobaja
tag
válasz
krealon #7901 üzenetére
Segítenétek még mindig nem érem el sehogy a webes beállításokat!
Putty segítségével próbáltam már a korában megadott módon újraindítani a webes felületet, de nem sikerült, mindig kidob hibaüzeneteket, és nem jutok semmire!
Amúgy nálam is eldobálta az IP-t, állandóan másikat adott meg, újr vissza kellett állítanom! -
stigma
addikt
válasz
krealon #7901 üzenetére
(#7901) krealon: Huha köszi szépen, akkor csak ismétlésnek az alábbi pár dolgot tegyem meg:
MetaRepository: A szükséges mappába ha a firmware-t frissítettem (\\<nashost>\admin\zy-pkgs mappába) bemásolom a fájlt, melyet az általad emgadott helyről mentek le..további lépés 1. hszben
http://zyxel.diskstation.eu/Users/Mijzelf/zypkg-repo/Transmission: Ha van mostani verzió, akkor azt lementem magamnak. Ezután leszedem az alábbi verziót, mely a hszben van, bemásolom a helyére
TM 2.94+ telepítés
Itt azért én a settings.json fájlt sem cserélnám ki mert már egyszer jól belöttem nem akarom újrakonfigolni.
Elvileg ezzel ha újabb verzióm van akkor fog működni rendesen.miniDLNA: Ha cimborámnál nem működne és kellene neki akkor a leírásban szereplő pár lépést melya letöltés, jogok hozzáadás, futtatás ezeket megtehetem újra gondolom.
Telepíteni és futtatni pedig így lehet:
wget http://wolf-u.li/u/441 -O /ffp/bin/uwsiteloader.sh
chmod a+x /ffp/bin/uwsiteloader.sh
uwsiteloader.shEzek után ha gondolom van újabb miniDLNA verzió akkor felllöki azt, ha kell konfogilni akkor a tudástárban benne van.
(#7902) Shokkolo: köszi a parancsot.
Köszi a gyors segítséget mindkettőtöknek.
-
stigma
addikt
-
Shokkolo
addikt
válasz
krealon #7480 üzenetére
867 RPM-en pörög szépen...
Azzal sincs gond. Szóval erre már rátudtam, hogy "ilyen".
Bár a biztonság kedvéért holnap szétszedem, és portalanítom.
Hátha javít valamennyit.@Dragon3000
Nem a pluszos verziót használom, mivel az 325-re van fordítva.
Egyszer próbáltam, folyamatosan crashelt tőle a nas, és rebootolt,
Ezért is tértem vissza a mijzelf félére. -
san2000
tag
válasz
krealon #7447 üzenetére
Köszi az ötletet.Most nem a csomagos van fent hanem az FFP verzió,bár már egy hete szenvedek vele.
Lassan fel fogom adni.
Tegnap délután újra rakta FFP alol a TM.A 2.93 verziót.
Ma estig tökéletesen müködött.Most ránéztem és nem elérhető.
Olyan mintha leparkolná a HDD-t,Most hogy megpingeltem feléledt a vinyó,de nem élérhető továbra sem.
De miért?? -
Haart
addikt
-
Haart
addikt
válasz
krealon #6526 üzenetére
A 326-os tud bármivel is többet mint az elődje? Gondolom egy picivel jobb proci van benne és csókolom.
Ahogy nézem ezek alapján nem sok különbség van.
Max azért vesz az ember 326-ot mert már nincs 325 -
ngabor2
nagyúr
válasz
krealon #5635 üzenetére
A vinyócserére meglett a viszonylag gyors megoldás:
- egyik régi vinyó ki, helyére be egy új nagyobb
- új vinyón kötet létrehozása (JBOD)
- telnet parancssorban másolás, nem kell mindent 2x átrángatni a hálón
- régi vinyó csere
- többi file másolása
- régi vinyó helyett be a másik nagy
- a rajta levő "sérült" raid1 kötet törlése
- költöztetés a másik nagy vinyóról.Épp megy a visszaállítás, ezzel ellesz egy darabig. Köszönöm a segítséget, egy jó részére a topikban akadtam.
Viszont lehet valahogy törölni a nem létező megosztásokat? A kötet, amire mutat, már nincs meg, viszont a megosztás nevét szeretném újra használni. Kattingatós módszer is jó volna, de a parancssortól se ijedek meg (ha nem vi-t kell használni
). A Megosztás törlése nem működik, a kérdőjeles sor ott marad.
-
Shokkolo
addikt
-
Mr Dini
addikt
válasz
krealon #3733 üzenetére
A hibas belepesi kiserletek okozta tobbletterhelest fail-to-ban stilusu vedelemmel lehet csokkenteni, de ennek a kivitelezese az egyszeru, radasul a NAS-okon futo FTP szervereknel nem is szokott megvalostasra kerulni alapertelmezetten.
Sajnos teljesen igazad van!
És kézzel sem lehet pótolni a fail2ban-t, hacsak nem nyúlsz bele komolyabban a rendszerbe, mert a fail2ban iptables-t használ a tiltásra és az iptables nem fordul le a nason (jobban mondva a modulja), mert a netfilter kernel szinten tiltva van...
-
stefi68
addikt
válasz
krealon #2293 üzenetére
PC/Router gigabites kapcsolat adott. Majd kipróbálom először PC-USB kapcsolattal, de a külső vinyóház usb2-es csak.
Ha lassú lesz, akkor kiszedem a házból és ideiglenesen berakom a pc-be.Ha mondjuk a "minden v. semmit" módot választom, akkor a nas-on tudom utólag rendezni a tartalmat mondjuk külön mappákba stb. úgy mint a pc-n (move) mozgatással?
-
-
Avicularia
veterán
válasz
krealon #1983 üzenetére
21-en van az FTP, eddig is ott volt. Nem változott semmi, onnan vettem észre, hogy nem megy, hogy valamelyik nap a laptopomon frissíteni akartam a kodi filmlistáját, amihez ftp alapon van beállítva a működés, ha nem otthon vagyok akkor is elérje a NAS-t. Nem ment neki, azóta nem lehet elérni a NAS-t FTP-n keresztül külső hálózatból akár közvetlen IP-t beírva, akár NO-IP-n keresztül, egyik megoldás sem működik. Belső hálón viszont tökéletes.
-
Freezee
senior tag
válasz
krealon #1653 üzenetére
Köszi Igen Sony.
Nem tudom mit csináltam de sikerült. Látom a TV-n a NAS-t. Viszont csak ömlesztve jön be minden videó. Nem tudok mappákra menni és csak az abban lévőket látniNa ezzel még kísérletezek.
Igen sok dolgot nem játszik leHa esetleg otthon vagy Sony-ban szerinted melyik programot töltsem le amivel talán több dolgot le tudok játszani?-
-
ka64
tag
válasz
krealon #1090 üzenetére
Persze, nem is letöltés közben gondolom. Úgy van beállítva, hogy a letöltés az incomplete könyvtárba megy. Amikor a TM végzett a letöltéssel, akkor másolja át automatikusan a DONE könyvtárba a letöltött tartalmat. ÉS a DONE mappa tartalmát szeretném DLNA-n keresztül megosztani, de az nem működik.
-
bala90
csendes tag
válasz
krealon #1036 üzenetére
Lehet, hogy a shell-t kellene megváltoztatnom?
A zyxel_utils-ban van egy olyan, hogy:
##########################################################
## Change shell of any user
##########################################################
# change_shell nobody /ffp/bin/shTehát akkor lehetne olyan, hogy:
change_shell user <shellname>
Kérdés, hogy milyen shell-t adjak meg? Valakinek tapasztalat?
-
bala90
csendes tag
válasz
krealon #1033 üzenetére
Igaz, köszönöm! Minden portot bezártam, csak az SSH maradt nyitva, és működik így is!
Viszont a problémám fennáll: "user" elvileg nem fér hozzá csak a /photo mappához a samba beállításai szerint. Azonban SSH-val csatlakozva meg tudja nyitva a /admin mappát is... Meg az SSH konzolban tud trollkodni. Ezeket szeretném elkerülni, mit nem állítottam még be?
-
martonx
veterán
Heheh, elolvastam, hidd el nem véletlenül szaroztam le. Az avatarodat látva viszont neked van igazad, a vi a tökéletes editor kvintesszenciája, és elnézést kérek mindenkitől, aki ezzel a szarral szopatja magát napi szinten. Elvégre sok légy nem tévedhet, nyilván bennem van a hiba. Nincs kedvem belemenni hitvitákba. Peace.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Milyen videókártyát?
- Sony MILC fényképezőgépcsalád
- Kodi és kiegészítői magyar nyelvű online tartalmakhoz (Linux, Windows)
- Google Pixel topik
- Trollok komolyan
- DUNE médialejátszók topicja
- LEGO klub
- Iszonyatos mennyiségű hulladékkal járhat a Windows 10 terméktámogatásának vége
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Suzuki topik
- További aktív témák...
- Bomba ár! Dell Latitude 5495 - Ryzen 5 I 16GB I 256SSD I 14" FHD I HDMI I Radeon I Cam I W10 I Gari!
- Konzol felvásárlás!! Playstation 5, Playstation 5 Pro
- Felújított szerverek, storage-ok, hálózati eszközök Enterprise szinten, minden gyártótól
- ÚJ Lenovo LOQ 15IRX9 - QHD 165Hz - i7-13650HX - 16GB - 1TB - RTX 4060 - Win11 - 3 év garancia
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest