- iPhone topik
- Milyen okostelefont vegyek?
- A piac legvékonyabb hajlíthatója: Oppo Find N5
- Bemutatta az Apple az iPhone 16e-t
- Vivo X200 Pro - a kétszázát!
- Új design és okosabb AI: megjött a Galaxy S25 készülékcsalád
- Magisk
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Huawei Watch GT 4 - kerek karék
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
-
Mobilarena
ZyXEL NSA325 v2 - Téma összefoglaló és FAQ
Kérlek olvasd el az összefoglalót, mielőtt írnál!
Új hozzászólás Aktív témák
-
stigma
addikt
Nézzük akkor:
Amit írtál megtettem, megkeresetem az ip címét, az stimmelt. Transmission-t próbáltam indítani/leállítani, de azt írta, hogy a mappa/fájl nem létezik.
Az alábbi paranccsal újratelepítettem, mellyel feltette a 2.92-es Transmission-t.
slacker -UuiA mrdini:Transmission-2.92 br2:{rtmpdump,gcc/libiconv,curl,libevent}Ezek után elindítottam a transmission-t, majd sikeresen konfigoltam a settings.json fájlt (leírás alapján 1-2 átírással)
Utána elkezdtem örülni, de letört a szarvam hamar.
Laptopon keresztül Transmission klienssel csatlakoztam a Nas-hoz, beállítottam minden szükséges paramétert:
- ip cím, autentikáció + letöltés helye
- Ezenfelül Windows-ban felvettem hálózati meghajtónak.Ezután letört a szarvam sajnos, mert 1 fájlt ,,hasheltem" ami már le volt töltve majd olyan 1 perc után a ,,connection refuse" hibát kaptam és enm értem el a transmission-t.
Ha puttyon beléptem, és megnéztem a státuszát akkor azt írta hogy running és megadta a folyamat azonosítóját (pid-jét)
Igen reboot is megvolt, automatikusan indul a transmission windows ha a windows-os kliensben leszedek valamit és eltelik 1 perc akkor bontja a kapcsolatot.Ilyen jelegű gond esetén mit állítsak?
Google-ben gyorsan rákeresek meg a forumban is.Segítséget ismét köszönöm.
[ Szerkesztve ]
-
Tonyk
veterán
Zavar van az erőben!
Írod, hogy FFP-s TM-et telepítettél. Nos, ennek nyoma sincs.
Azután írod, hogy a programcsomagok között ott az TM. Az viszont nem FFP-s TM, hanem a gyári programcsomagos.
Első körben nézd meg, hogy ott van-e a gyári, ha igen indítsd el. Nézd meg eléred-e.Azután ha érzel még erőt magadban, állítsd le, távolítsd el és a kismillió+1 hozzászólás alapján tedd fel az ffp-s 2.92-est.
-
stigma
addikt
Ok, leírom akkor hogy is csináltam valójában.
Ez a NAS az enyém volt, haveromnál kötött ki mert én HTPC-re váltottam.
A szokásos logout leírás alapján készítettem.Az itt található FFP-t leszedtem, Transmissiont leszedtem és putty segítségével feltelepítettem ahogy szükséges.Ezenfelül nem fontos, de Midnight commandert is feldobtam rá.
Ez kb 2015 tavasz fele történt, majd minden jól ment és eladtam haveromnak.Nála csak transmission-t konfigoltam mást semmit.
Pár hete ő a gyári új firmware telepítésre rányomott ( asszem 4.8.1-es), majd azót a Transmission.-t nem éri el. Ennek szerintem semmi köze ahhot hogy nem éri el a Transmission-t szerintem.Programcsomagok között fel volt telepítve az ffp és transmission is ez 100%.
-
-
stigma
addikt
Re, igaz picit megkésve de az alábbi hibaüzeneteket kapta az egyes parancsokra:
15576 pts/0 S+ 0:00 grep -i transmission
admin@NSA325-v2:~$ slacker -a ansmiss
/ffp/bin/slacker: line 31: /ffp/funpkg/cache/sites: Permission denied
/ffp/bin/slacker: line 252: /ffp/funpkg/cache/installed: Permission denied
/ffp/bin/slacker: line 260: /ffp/funpkg/cache/report: Permission denied
/ffp/bin/slacker: line 291: /ffp/funpkg/cache/report: Permission denied
/ffp/bin/slacker: line 305: /ffp/funpkg/cache/menu: Permission denied
No packages found (status Iiu, pattern (ansmiss))
admin@NSA325-v2:~$Ez nem jó jel, mert jogosultság gond lehet?
-
jolti05
őstag
válasz
Mr Dini #5391 üzenetére
Nem volt egyszerű kipróbálni, mert más is ébresztgeti a vinyókat, de a válasz igen, SSH kapcsolat létesítésekor "felkapja a fejét"...hát nálam csak az egyik merevlemez.
Hm..bár ha újra elolvasom a kérdésed, akkor kissé szamárságot csináltam
Szóval a lényeg: Igen, pöccre ébrednek a HDD-k
-
-
Rendben! Használjátok egészséggel!
Rclone csomagból, meg egyelőre csak egy testing csomagot raktam ki, azt is már egy ideje, de ha érdekel, majd összerakok egy rendes release-t belőle! Itt a teszt csomag egyébként.
Az igazat megvallva, valóban nem volt könnyű összehozni a dolgot, de úgy gondolom, hosszútávon megérte a dolog, mert tervezek még go alapú csomagokat gyártani. Szóval nem probléma!
-
Szia!
Elnézést a kis késésért, de csak most jutottam el odáig, hogy időt tudjak szánni a dologra... Egyébként kétirányú adatmozgatásra használtam, megy. Bár nekem fizetős fiókom van, plusz saját Drive API-t használok, lehet, hogy e miatt megy a dolog...
És igen, egy cronjobom van rá, ami naponta szinkronizál.
Illetve én mostanában tértem át az rclone-ra. Kicsit bonyolultabb a beállítása, de tud alapvetően is kétirányú szinkronizációt például. A drive inkább alkalmankénti fel-/letöltésre lett megálmodva. Mondjuk a fejlesztő tervez hamarosan ilyesmi funkciót is.
De, a lényeg, hogy csináltam Neked egy új drive binárist, telepíthető így:
wget http://users.atw.hu/mrdini/binaries/drive -O /ffp/bin/drive
chmod +x /ffp/bin/driveIlletve a fordítás alatt szükségem volt két kulcsra. Ezeket tedd be crontabba(/ffp start szkriptbe, a lényeg, hogy rebootkor lefusson):
/ffp/bin/wget -nv http://curl.haxx.se/ca/cacert.pem -O /etc/ssl/cert.pem
ln -s /etc/ssl/cert.pem /etc/ssl/ca-bundle.pemUi.: a régi, stabil 1.4-es go compilerem már nem tudja lefordítani az új drive verziókat, így ez egy kínok közt a NASra portolt friss go fordító eredménye. Előfordulhatnak hibák a csomagban... Ha ilyet tapasztalsz, jelezd bátran!
Ezzel készült (saját build természetesen):
root@NSA320S:~# go version
go version go1.7.4 linux/armJa és ez a bináris sem követel semmilyen függőséget, magában is jól használható!
Üdv!
Ui.: ha érdekel, gyártok belőle csomagot is...
[ Szerkesztve ]
-
sodreg
csendes tag
Sziasztok!
Jelenleg két HDD van a NAS-emben (3TB + 1TB) összefűzve JBOD-ban. Szeretnék HDD upgrade-et, amihez rendelkezésre is áll egy 5 TB-os HDD. Erre szeretném átmenteni a NAS-en lévő dolgokat, majd beüzemelni a NAS-ben a 3 TB-os társasága mellett (5 TB + 3 TB-os lemez NAS-ben lévő együttes üzemeltetése lenne a cél).
Úgy gondoltam, hogy az új merevlemezt beraknám a NAS-be, a 3 TB + 1 TB-os összeállítást áttenném egy asztali gépbe és linux alatt áthúznám az adatokat a NAS-ben lévő nagyobb HDD-re. Végül melléraknám a 3 TB-ost.
Annyit biztosan tudok, hogy ekkora tárhelykapacitást lekezel a masina. Viszont szeretném a lemezeket külön kezelni a NAS-ben. Erre van lehetőség vagy csak a JBOD-dal való összefűzés?
Nem vagyok linux magician, ezért is fordulok hozzátok segítségül.
Szívesen várok bármilyen értelmes hozzászólást, ötletet! -
Tonyk
veterán
Régebben lehetett moddolni a Samu tv-k fw-jét, hogy tudjon ftp-n keresztül rögzíteni. Nyilván ha ez garanciális okokból nem járható út, akkor bukott ügy. Nem tudom mennyire új a tv-d és hogy hozzá van ilyen lehetőség még.
Egyszerűbb rendelni ebay-ről egy ~15 dolcsiért egy 64GB-os pendriveot és azt használni. (ezzel még lesz dolog, de működik, és térjünk rá vissza ha már a kezedben van
)
Hdd-ből szintén jó ehet egy 2.5" -es használt noti hdd és egy pár száz forintos usb-s ház az ebayről.Mindenféle tv-hekkelés nélkül nem fog menni!
-
ngabor2
nagyúr
Van egy címbeli NAS, ami tegnap kapott egy kisebb esést (kb. 20 cm-t zuhant). Azóta a HDD1 ledje pirosan világít. Újraindítás után egy darabig zöld, aztán bepirosodik.
A logban nincs hibának nyoma, az egészségi állapotát is jónak írja. A lemez tartalma is elérhető.
Ilyenkor akkor mi van? Aggódjak, vagy se?
-
adam3
aktív tag
Sziasztok!
Lenne egy elég elvetemült kérdésem. Van bármi esélyem arra, hogy ne kelljen egy Samsung SMART TV-hez vennem külön külső merevlemezt a TV-ből való rögzítéshez, hanem valamilyen módon fel tudjon venni a NAS-ra?
Köszönettel,
Ádám -
Tonyk
veterán
"A routerben a MAC cím alapján fixálva van, tehát nem kapott más portot."
MAC cím meg a port az két külön dolog. Attól hogy static DHCP van, még a kaphat más portot.
"A Zyxel Nas-ba belépve a Transmission-t látom, hogy fel van telepítve, de böngészőből nem érem el a webes felületen: pl.: ip cím:9091"
Arra gondolsz, hogy a nas menüjébe lépsz be? Ott, a programcsomagok között látod feltelepítve? Mert hogy látod, az nem jelenti azt hogy telepítve van. Illetve ha mégis, akkor fut is?
"Connection refuse"
Az adott ip engedélyezve a kapcsolódáshoz ?
Jó lenne tudni, hogy most akkor a programcsomagos TM-ről beszélünk (a fentiek alaján igen), vagy az FFP-s ről, mert ez alapján meg róla:
"Próbálkozzak az alábbi újratelepítési parancsokkal?
wget http://wolf-u.li/u/441 -O /ffp/bin/uwsiteloader.sh => letölteni
chmod 755 /ffp/bin/uwsiteloader.sh => jogot adni
uwsiteloader.sh => telepíteni?"A fentiekkel pedig nem újratelepítési parancsok, csak egy repo frissítéshez járulnak hozzá. Slackerrel telepítünk.
lépj be putty-al és add ki ezt a parancsot :
ps x | grep -i transmission
A kimenetet meg szúrd be ide.
Illetve nézd meg, hogy a slacker mit mond, mi van telepítve:
slacker -a ansmiss
nem véletlen írtam ansmiss -t![ Szerkesztve ]
-
stigma
addikt
Sziasztok!
Adott egy Zyxel NSa325v2-es NAS melyet ismerösm használ már lassan 1 éve. Annó én konfiguráltam neki, (Transmission, Midnight Commander,MiniDlna,..) az alábbi leírás alapján(Link)
Jelen esetben 2 napja nem éri el a routert a laptopról, Transmissionben új torrentet nem tud hozzáadni a mostanihoz.
Hálózati meghajtóként fel van véve a hely, látja is rendesen.Olyan mintha eltűnt volna, mit lehet tenni, újratelepíteni?
Amiket próbáltam:
A routerben a MAC cím alapján fixálva van, tehát nem kapott más portot.
A Zyxel Nas-ba belépve a Transmission-t látom, hogy fel van telepítve, de böngészőből nem érem el a webdes felületen: pl.: ip cím:9091
Transmission-t a Laptopon lévő Win-es kliensben is próbáltam állítani 1-2 dolgot, de "Connection refuse"-t kaptam.
Puttyon beléptem, próbáltam a Transmission státuát lekérni, de azt írja nincs ilyen fájl vagy mappa (No such file or directory.)A Nas-t többször is újraindítottam , de semmi nem történt.
Ha jól emlékszem a lougoutban szereplő FFP 0.7es van fenn, Transmissionből 2.8.X
Próbálkozzak az alábbi újratelepítési parancsokkal?
wget http://wolf-u.li/u/441 -O /ffp/bin/uwsiteloader.sh => letölteni
chmod 755 /ffp/bin/uwsiteloader.sh => jogot adni
uwsiteloader.sh => telepíteni?Segítségeteket előre is köszönöm.
-
TriplaT
csendes tag
Sziasztok!
Egy olyan problémával fordulnék hozzátok, hogy a myzyxelcloud-nál nem tudom hozzáadni az eszközt ami egy NSA325V2. Eddig működött , csak vettem egy másik routert és más lett a belső ip 192.1.. helyett 192.0…. ezt módosítottam belső hálozaton elérem , portok jók, csak a nem villog az elején a led mikor párosítani akarja magát MAC cim beállítva meg a SN. de nem csinál semmit csak számol visszafelé.
Előre is köszi! -
arty
veterán
válasz
Mr Dini #5373 üzenetére
és milyen parancsal húzod le az anyagot a gdrive-ról a nas-ra?
vagy hogyan használod? egy irányba küldesz fájlokat? vagy kétirányú a sync?
scriptel, esetenként?
időzített jobok, scriptek futnak?drive push nálunk is ment egyébként, a fájlok felmentek a "felhőbe"
ellenben a drive pull parancs már az említett hibát dobja.... -
Üdv!
Nekem a 0.3.4-es verzió azóta is hibátlanul teszi a dolgát. Ezért nem is nagyon foglalkoztam a frissítéssel. De rendben, felírtam a to-do listámra.
Viszont nem ígérem, hogy pikk-pakk kész lesz, mert a go fordítót nem kis munka egy ARM boxra belőni... Meg most máson dolgozunk első sorban...
-
arty
veterán
Mr Dini!
amikor használnánk a google drive (azaz: drive) parancssoros klienst, hibát kapunk:
push: /teszt/20160826_020929968_iOS.jpg err: download: failed for url "https://googledrive.com/host/0B3jPG9J_vHMxcvtQ1hRWHdJSDQ". StatusCode: 404
innen eljutottunk ide:
https://github.com/odeke-em/drive/issues/766azaz tavaly nyár végén gugli lelőtte a szolgáltatást, amit a 'drive' használt...
dev írja, hogy az új verzában "javította" a gondot, de azt gondolom fordítani kéne a nasra...
(most 0.3.4 van, ezt anno te csináltad "nekünk", de 0.3.6 az új, talán?)látsz rá esélyt, hogy ilyesmire legyen időd?
-
válasz
gyulazsolti #5370 üzenetére
Sajnos a jelenleg rendelkezésemre álló infók alapján nincs ötletem, hogy mi okozhat ilyesmit.
Szerintem az xupnpd csak véletlen egybeesés. Én két éve használom minden gond nélkül...
-
gyulazsolti
senior tag
válasz
Mr Dini #5369 üzenetére
Akkor én ezt a gyári resetet kihagynám, mert nekem az utána levő beállítások nem hiszem, hogy mennének segítség nélkül.
Más megoldás nincs? Egyáltalán mitől lehet?
Egyébként, még az este kilőtte magát, megint ki-bekapcsolás, és azóta megy rendesen.
Amit észrevettem, hogy mind a kétszer a xupnpd használata után csinálta. -
válasz
gyulazsolti #5367 üzenetére
Szia!
De, a gyári reset törli a csomagokat. Viszont a csomag adatok a HDD-n vannak. Így kis szerencsével, ha reseteled a NAS-t, akkor az FFp újratelepítésével megmaradnak a régi mappák/fájlok.
-
jolti05
őstag
válasz
gyulazsolti #5367 üzenetére
A választ a nagyobb tudású kollégára bíznám!
-
gyulazsolti
senior tag
Elkiabáltam.
Megint előjött.Ha gyári visszaállítást csinálok, akkor az a MiniDLNA-t nem befolyásolja, és Mr Dini Transmissionját?[ Szerkesztve ]
-
jolti05
őstag
válasz
gyulazsolti #5364 üzenetére
Akkor olcsóbban megúsztad, nálam leállítás--elindítás után is, egyszer csak újra visszatért a hiba.
-
jolti05
őstag
válasz
gyulazsolti #5338 üzenetére
Szia.
Nekem is akadt hasonló jellegű problémám korábban.
A jelenség annyi volt, hogy délután még piszkáltam a NAS-t, letöltöttem, másolgattam, sorozatot néztem, estére pedig már meg sem jelent a web GUI, hosszan nyomva a bekapcsoló gombot nem kapcsolt ki... Mindig ki kellett húznom a tápkábelét, majd visszadugni, és boot után remekül ment tovább.Az ok nem lett meg, de úgy oldódott meg, hogy csináltam egy gyári beállítások visszaállítását, és újra beállítottam mindent. Azóta remekül működik.
Persze garantálni nem tudom, hogy ez nálad is működne
-
-
válasz
meszimark #5358 üzenetére
Ilyenkor két megoldás lehetséges. Az egyik, hogy rosszul emlékeztem és csak a Tweaks féle crontab kezeli a @reboot parancsot (ez esetben hagyd a cron-t és a rebootkor végrehajtandó parancsokat a /ffp/start alá másold futtatható sh szkript formájában)...
Vagy, hogy a szkripted, amit meghívsz ffp-s binárisokat is használ. Ez esetben a crontabnak meg kell adni a PATH-t.
Pl:
@reboot /ffp/bin/env PATH="/ffp/bin:/ffp/sbin:$PATH" /szkript/elérési/útja.sh
-
-
sedo
tag
válasz
Mr Dini #5355 üzenetére
Ó, szuper, már gyártja is a képeket, köszi!
Egyébként amit említettél a törlésről, én is úgy vettem észre, hogy törli a hozzá tartozó képeket is, amikor törlöd a filmet. A mappa átnevezés viszont érdekes, mert akkor nem nevezi át a mappát a thumbnaileknél, szóval a régi mappa ott marad. Nálam legalábbis most ez volt, de ez legyen a legnagyobb probléma.
Szuper ez a kis kiegészítő
-
-
sedo
tag
válasz
Mr Dini #5352 üzenetére
Bocsanat, nem volt vmi preciz a hibaleirasom , de mentsegemre szoljon h eppen altatom a gyereket, igy minden masodperc szamit
A minidlna szuperul mukodik, a thumbnail generalasra gondoltam. Kozben viszont rajottem, h valszeg a mar fent levo videokrol nem keszit, csak az ujakrol. Kiprobaltam, valoban igy van.
Ha torlom a cache/minidlna/files.db-t, akkor ujraindexeli az osszeset, es csinal thumbnaileket? Vagy vhogy ra lehet venni a rescanre?
-
Üdv!
Valóban át lett nevezve a csomag azóta, mert készülünk a slapt csomagkezelő élesítésére.
Ügyesen észrevetted!
Ír valami hibát? Ha elindítod így:
chmod +x /ffp/start/minidlna.sh
/ffp/start/minidlna.sh startAkkor a ps kimenetben látsz minidlna-t?
ps aux | grep minidlna
Ez mit jelent egész pontosan:
"To use this option, thumbnail generation must be enable at compile time."Csupán annyit, hogy ottmaradt a csomagban ez a szöveg.
Egyébként nem érdekes, csak ha a forráskódot nézed, mert már le van fordítva a bináris és engedélyezve van a thumb gyártás.
[ Szerkesztve ]
-
-
sedo
tag
válasz
Mr Dini #5197 üzenetére
Hali!
Először is, köszi
Ha minden igaz mrdini:minidlna_thumb kell a mrdini:minidlna-thumb helyett.
Viszont nem sikerült működésre bírnom. A confot átírtam:
# Suport to Movie Thumbnail generation. To use this option, thumbnail generation must be enable at compile time.
enable_thumbnail=yes
# The width of the thumbnail image. Large images takes more time to generate. To use this option, thumbnail generation must be enable at compile time.
thumbnail_width=160
# Thumbnail Image quality. To use this option, thumbnail generation must be enable at compile time.
thumbnail_quality=8
# Should the thumbnail have a film strip? To use this option, thumbnail generation must be enable at compile time.
enable_thumbnail_filmstrip=yesEz mit jelent egész pontosan:
"To use this option, thumbnail generation must be enable at compile time." -
-
-
meszimark
tag
-
-
meszimark
tag
válasz
Mr Dini #5342 üzenetére
root@NSA325-v2:/ffp/start# slacker -UaA uli:uwcron
Updating package lists...
fetch: rsync -q 'rsync://ffp.inreto.de/ffp/0.7/arm/packages/CHECKSUMS.md5' '/ffp/funpkg/cache/s'
fetch: (cd '/ffp/funpkg/cache/mz'; wget -Nnv 'http://downloads.zyxel.nas-central.org/Users/Mijzelf/FFP-Stick/packages/0.7/arm/CHECKSUMS.md5')
No packages found (status Iiu, pattern (^uli:.*uwcron)) -
-
válasz
meszimark #5339 üzenetére
Szia!
A MetaRepository-ban elérhető Tweaks csomaggal beállított cronjobok reboot után is megmaradnak. Illetve ha van FFp-d és Tweaks nélkül szeretnéd megoldani a problémát, akkor az uwcron csomag kell Neked.
Az SSH kulcsot pedig másold át a HDD egy mappájába, majd a crontabba írd bele:
@reboot /ffp/bin/cp --preserve /mentett/kulcs/helye /hova/másolja/
-
meszimark
tag
Sziasztok, nekem olyan problémám van, hogy használom a NAS a VPS-ek backupjának a tárolására. Minden újraindulás után törlődik a /var/spool/cron/crontabs/root fájlban lévő cron-om. Hogy tudnám megcsinálni, hogy újraindulás után visszaírja a parancsomat?
És még az jó lenne, hogy ne törlődjön, vagy írja vissza a /root/.ssh/id_rsa-ban lévő SSH kulcsot.
[ Szerkesztve ]
-
gyulazsolti
senior tag
Sziasztok!
Az miért van, hogy egyszer csak nem tudok csatlakozni a NAS-hoz?
Bekapcsoltam ma a PC_t és nem "látja" nem sikerül hozzá kapcsolódni.
Csináltam egy hálózati diagnosztikát nem talált hibát.
Az Ubee EVW3226 routert újraindítottam, akkor kb 5 percig működött és megint nem.
A "kapcsolatban álló ügyfelek" között sincs a NAS.
Üzemelni üzemel, mert a led villog rajta.
Reggel, még a TV is ment róla, már az sem.[ Szerkesztve ]
-
-
ssid3956
tag
válasz
ssid3956 #5330 üzenetére
Na, sikerül elb@szni...
Próbáltam MC-vel a mappákat kézzel átpakolni a másik lemezre, de akkor összeomlott az egész. Azóta reseteltem, és minden OK (ránézésre) de azt írja hogy nincsenek elérhető programcsomagok. Ha frissíteni próbálom a listát, akkor azt írja hogy lista letöltése sikertelen...[ Szerkesztve ]
-
ssid3956
tag
Sziasztok!
A NAS-ban (NAS326) két lemez van.Nevezzük őket "lemez A'' és "lemez B"-nek. Eddig az A lemez volt a fő lemez(ezen volt az admin mappa stb) de most leformáztam azt a lemezt, és az említett mappák átkerültek a B lemezre. Azért nincsnek ott jó helyen, mert a B lemez csak tárolásra van, hangos, és nem NAS-ba való.
Van valami mód, hogy újra az A lemez legyen a fő lemez? -
-
attis1990
csendes tag
Sziasztok!
Találkozott már valaki azzal a problémával, hogy a nas (326) automatikus be/ki kapcsolásra van állítva minden nap, de kb. egy hét után mintha ezt elfelejtené és folyamatosan megy. Neten böngészve több helyen írják h valószínűleg az új firmware a gond (több NAS3** típusnál is).Esetleg tud valaki alternatív megoldást?
-
-
jolti05
őstag
válasz
Mr Dini #5325 üzenetére
Köszönöm!
Elvégeztem a műveleteket, sajnos az alkalmazásokat között nem jelent meg semmi újdonság
Számíthat az, hogy NSA326-om van?
-
-
-
-
jolti05
őstag
válasz
Mr Dini #5319 üzenetére
Köszönöm! Ez szuperul hangzik!
Úgy néz ki, nem úszom meg a MetaRepository-t
NAS326:
"(Firmware 5.10+ only) On this NAS there is no subdirectory \\<NAS>\admin\zy-pkgs\. Just add the zy-pkgs subdirectory."
Admin mappám sincs, mindkettőre rá is kerestem.Tehát létre kell hoznom egy mappát (admin) a gyökérben, és azon belül egy zy-pkgs mappát, amiben elhelyezni a web_prefix-et, és benne a megfelelő repót?
Majd mehet a többi jóság?
-
-
attis1990
csendes tag
Sziasztok!
Olyan kérdésem lenne, hogy telekomos vagyok és van e arra lehetőség hogy az iptv-met a nas segítségével streameljem a ház másik felében lévő tv-re entware app segítségével?
-
válasz
jolti05 #5318 üzenetére
Szia!
A hdparm tudtommal képes ilyesmire. A probléma csak az, hogy egyik repóban sem fellelhető a bináris, így gyártottam egyet és feltettem a slacker repóba.
Telepítés:
slacker -UuiA br2:uClibc mrdini:hdparm
Aztán az első HDD altatása pl (ha minden igaz), megoldható lesz így:
hdparm -Y /dev/sda
Illetve ezzel a csomaggal szinte bármilyen HDD spindown timeoutját át lehet állítani a
hdparm -S <érték> /dev/sda
paranccsal.UI.: A csomag tartalmaz olyan opciókat is, mely csak haladó felhasználóknak ajánlott! Használat előtt mindenképp érdemes elolvasni a helpet hozzá (
hdparm -h
)![ Szerkesztve ]
-
jolti05
őstag
Sziasztok!
Létezik valami olyan terminálból kiadott command, ami elaltatja a merevlemezeket?
-
balazsovics
tag
válasz
Anonymus23 #5308 üzenetére
Rendbe tettem a hálózatot, most már mindenki gigabites.
A laptopba dugva a racket, csak úgy hasít! -
Rocky13
csendes tag
válasz
Anonymus23 #5314 üzenetére
Ok kipróbálom.
-
Rocky13
csendes tag
válasz
Anonymus23 #5312 üzenetére
Igen ez lenne a kérdés mennyi az a mind és hol a hiba. TM-mel az a baj hogy függ a kapcsolatoktól is hogy mennyi a sebesség.
-
Anonymus23
veterán
válasz
Rocky13 #5311 üzenetére
Mindet odaadja a router a NAS-nak amije csak van.
Ha router nélkül kevesebbet (mennyivel???) mérsz, akkor ott vagy valami eszi közben a netet a mérés alatt, vagy a router beállításaiban (milyen router egyébként) lehet gond, már ha egyáltalán vannak beállítások, amik ezt befolyásolhatják...Egyébként egy sima letöltéssel a TM-ben nagyjából meg tudod nézni, hogy milyen sebességet kap minimum a NAS. A 200 Mbit az messze több mint a 325v2/326 TM képessége.
-
Rocky13
csendes tag
válasz
Anonymus23 #5310 üzenetére
Diginet200-am van. Laptopon a routeren keresztül kevesebbet mérek, mint router nélkül. Arra lennék kíváncsi hogy 100mbitps - nál többet átenged-e a nasnak vagy ugyanúgy ez alatt van. Tehát nem a valós internet sebességemre vagyok kíváncsi, hanem hogy a nas ebből mennyit kap.
-
Anonymus23
veterán
válasz
Rocky13 #5309 üzenetére
Mekkora a neted?
Mert kb sehogyMivel a NAS-nak vannak korlátai, változó, de 12-16 MB/sec amit mondtak többen hogy a max, de sok beállítástól is függ, hogy mit látsz a TM infóban, ami megint nem egzakt infó.
Normál webes felületű sebesség mérőről nem tudok, ott van a szgép, azzal le tudod mérni.Egyébként meg ugyanannyi mint a számítógépen
[ Szerkesztve ]
-
Rocky13
csendes tag
Sziasztok!
A net sebességet hogy tudnám megmérni a nason?
-
Anonymus23
veterán
válasz
balazsovics #5307 üzenetére
A leggyorsabb ha gigabites hálózaton keresztül a sz.gépről másolod rá a cuccokat.
Esetedben dugd be közvetlenül a routerbe a nast, legalább addig amíg rámásolod. -
arty
veterán
válasz
balazsovics #5299 üzenetére
17 megát tud a 325v2 külső eszközről/eszközre - nagy fájlok esetén.
Ugye nem több kisebbel mérted? Mert ott már reális lehet akár a 6mbyte/s is! -
vlevi
nagyúr
válasz
balazsovics #5304 üzenetére
Ja, azt elfelejtettem, hogy a webes felületen van file manager. Nem egy totalcommander, de azzal is lehet masolni, könyvtárakat, fileokat.
-
balazsovics
tag
válasz
balazsovics #5303 üzenetére
Ja, megtaláltam mi ez a funkció. Nem szeretném az egész kötetet felmásolni.
[ Szerkesztve ]
-
vlevi
nagyúr
válasz
balazsovics #5301 üzenetére
Persze, van.
A webes felületen be lehet állítani, hogy a copy gomb mit csinaljon.
Ezután radugod a vinyót, és megnyomod a copy gombot a nason. Hátránya, hogy nem látod, mit csinal.
Új hozzászólás Aktív témák
lo Egy ZyXEL NSA325v2 "felsőkategóriás" NAS első napjai a szolgálatban, ismerkedése és házassága a Transmissionnel.