Hirdetés
- Megérkezett a Google Pixel 7 és 7 Pro
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Motorola Edge 40 - jó bőr
- Samsung Galaxy S23 FE - nincsen sárkány
- Apple Watch Sport - ez is csak egy okosóra
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Megindult az Android 15 a Sony Xperia 1 VI-ra is
- Redmi Note 13 Pro 5G - nem százas, kétszázas!
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
-
Mobilarena
ZyXEL NSA325 v2 - Téma összefoglaló és FAQ
Kérlek olvasd el az összefoglalót, mielőtt írnál!
Új hozzászólás Aktív témák
-
m0ski
aktív tag
Sziasztok!
Friss NAS326 tulaj vagyok, és olyan probléba ütköztem, hogy az ffp telepítése után a NAS webfelülete belépés után csak tölt, és nem jelennek meg az ikonok.
Mi okozhatja a problémát?
-
m0ski
aktív tag
Sziasztok!
A következő problémám lenne friss NAS326-on.
VPN-en bejelentkezve a NAS megosztott mappáit látom, ha megpróbálom megnyitni, akkor értelemszerűen felhasználó/jelszó párost kér, viszont nem fogadja még az admint sem.
Nem VPN-en keresztül simán működik az elérés.
Mi lehet a gond?
-
m0ski
aktív tag
Sziasztok!
Amennyiben az egyik vinyót nagyobbra szeretném cserélni az adatok megőrzésével, mi a tuti sorrend?
Ez így működhet, vagy más megoldást/sorrendet kövessek?- új vinyó NAS-ba hogy inicializáljon és megcsinálja a mappákat
- új vinyón megosztani kívánt mappák létrehozása
- új vinyó + régi vinyó PC-be be, Ubuntu Live alatt adatok átpakolása régi vinyóról új vinyóra(lassabb, de talán biztosabb másolási lehetőség: régi vinyó külső USB házba, NAS-ra ráköt, ssh/mc-átmásol)
Köszönöm a segítséget!
-
m0ski
aktív tag
Sziasztok!
Saját topicban nem kaptam választ, hátha közületek találkozott valaki hasonlóval.
Az eszközön (NAS326) entware-ng van (ffp esetén ugye a webadmin felület lehal, ezért lett entware), és a következő problémákba futottam bele (bár szerintem ffp alatt is ugyanez lenne):
- a 4.8.19-1-es MC indítási parancs után csak 5-10 másodperccel indul el. mielőtt frissítettem volna erre a verzióra, nem volt ilyen probléma. Az alkalmazás központ által felajánlott 4.6.1 is rendesen működik. Más tapasztal ilyet legfrissebb verzióval?
- MiniDLNA 1.1.6+git-8a996b-1 is megkergült egy eszköz újraindítás után. Eddig a TV-n a mappán belül fájlnév szerinti sorrendben listázta a fájlokat. Most totál megkeverte, és nem értem miért. Olvastam több helyen, hogy a minidlna.conf módosításával lehetne kényszerített sorrendet adni a TV felé, de ezt eddig se használtam. A TV amúgy egy WebOS 3-as LH630v.
Köszönöm ha valaki tud segíteni!
-
m0ski
aktív tag
Szia!
Én inkább a következőt próbálnám, mert az általad leírt útvonalon csak első, rendszert tartalmazó HDD-t hozza.
Szóval:
/i-data/lemezazonosító-régi vinyó/video/Filmek - ez az eddigi
/i-data/lemezazonosító-új vinyó/download/FilmekAz azonosítót legegyszerűbben ssh-n MC-el tudod megnézni.
Ha megvannak az azonosítók, akkor érdemes a Transmission settings.json-ban is átírni az útvonalat. -
m0ski
aktív tag
-
m0ski
aktív tag
Sziasztok!
NAS326 esetén az 5.21-es fw webadmin felületét is kinyírja az ffp, vagy készült már rá javítás?
-
m0ski
aktív tag
Szia!
Fix IP-t ugyan nem adnak, de ha a NAS-on vagy a routereden beállítasz DDNS-t, akkor nem is kell. Megadsz egy tetszőleges címet és azon el fogod érni..
szerk: most olvastam a korábbi hozzászólásodat is. Amennyiben mindenképpen kell a szolgáltatói eszköz, akkor már kérdéses a megoldás menete, mert fogalmam sincs hogy a saját eszközükön hogyan tudsz pl. port forwardot csinálni (ha egyáltalán...).
[ Szerkesztve ]
-
m0ski
aktív tag
Sziasztok!
Ugyan más típus (NAS520) de talán találkozott már valaki hasonló problémával:
Egyik napról a másikra megszűnt ismerős készülékén az FTP elérés. Ma ránéztem a webes felületre, és ki volt kapcsolva. Hiába kapcsolom vissza, állítok be mindent, a beállítások mentése után visszaáll kikapcsolt állapotra.Találkozott már valaki hasonlóval?
-
m0ski
aktív tag
Sziasztok!
Újabb kérdés merült fel.
Két lemezes rendszer esetén az elsődleges (entware-t és egyéb finomságokat tartalmazó) merevlemezt hogyan lehet a legkevésbé fájdalom- és szívásmentesen nagyobbra cserélni, az adatok megőrzése mellett?[ Szerkesztve ]
-
m0ski
aktív tag
Youtube-on, illetve a típus saját topicjában is találtam erre a hibajelenségre vonatkozó bejegyzést/videót.
Miután meg szerettem volna úszni a gyári visszaállítást és az újrabeállítást, ezért egy kis mókolás után vissza tudtam rakni az 5.20-at.szerk: egyébként az az érdekes, hogy a saját 326-os Zyxelemen ez a probléma nem jelentkezik.
[ Szerkesztve ]
-
m0ski
aktív tag
Sziasztok!
A syslog-ng process mitől hajthatja folyamatosan a procit?
Először azt hittem hogy a syslog szerver engedélyezése miatt van, de miután leállítottak, ugyanúgy magas CPU használattal megy a folyamat -
m0ski
aktív tag
Sziasztok!
Az normális, hogy ha bekapcsolom a rendszernapló kiszolgálót, akkor az folyamatosan 100%-on járatja a procit?
-
m0ski
aktív tag
Sziasztok!
Még egy kérdésem lenne:
Felraktam entware-ből a midnight commandert, viszont az indítási parancs kiadása után eltelik ~10sec mire egyáltalán elindul.
Ha a NAS csomagkezelőjében levőt használom, akkor azzal nincs ilyen tünet.Korábban már kísérleteztem ezzel, akkor azt gondoltam, hogy esetleg az éppen aktuális verzió a hibás.
Van valakinek hasonló tapasztalata?
-
m0ski
aktív tag
-
m0ski
aktív tag
Sziasztok!
PMS-t telepítenék, de úgy tűnik hogy a MetaRepo nem elérhető, mert egy programot se tudok onnan telepíteni, illetve a nas-central.org honlap se jön be.
Van valakinek ötlete, hogy honnan tudnám megoldani?
Köszi!
[ Szerkesztve ]
-
m0ski
aktív tag
Sziasztok!
Van valakinek esetleg elfekvőben MetaRepo-s PlexMediaServer telepítője?
Napok óta döglött a nas-central.org, így pedig esélytelen a telepítés -
m0ski
aktív tag
Nálam sem megy
root@NAS326:~# ls
valami.sh
root@NAS326:~# chmod a+x valami.sh
root@NAS326:~# ./valami.sh txz.txt
-sh: ./valami.sh: not found
root@NAS326:~#szerk:
root@NAS326:~# sh valami.sh txz.txt
: not foundline 2:
valami.sh: line 9: syntax error: unexpected "done" (expecting "do")
root@NAS326:~#[ Szerkesztve ]
-
m0ski
aktív tag
Ez volt a probléma, pedig direkt Notepad2-ben csináltam az sh fájlt... Viszont valami továbbra sem jó, mert
tök üres a tömörített állomány.szerk: rájöttem, miért üres... My bad
MetaRepo + entware van a NAS-on, utóbbi pedig nem txz-ből dolgozik.
Küzdöttem a script futtatással feleslegesen
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Formula-1
- Battlefield V
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Megérkezett a Google Pixel 7 és 7 Pro
- Okos Otthon / Smart Home
- Milyen monitort vegyek?
- Debrecen és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Autós topik
- Vezetékes FEJhallgatók
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest