- iPhone topik
- Magisk
- Vékonyabb lett, jobb kamerát kapott, de az akku maradt a régi: itt a Fold7
- Fotók, videók mobillal
- MIUI / HyperOS topik
- Samsung Galaxy Z Flip7 - kis fogyás is sokat jelent
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Vivo X200 Pro - a kétszázát!
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Everman
addikt
válasz
Touch-ko #213 üzenetére
"Szoval amit az Apple mar 5 eve nem hasznal, az most kikerult a kuka OS-bol is. Ennyit a konkurens ceg(ek) fejlodeserol.."
Ez nem egészen pontos, mert a Google és az Android mint OS, alapból soha nem is támogatta a Flasht. Az Adobe volt a cég, amelyik eddig elkészítette ezt a kiegészítőt és ők álltak le teljesen fejlesztéssel és támogatással.
-
Touch-ko
őstag
-
Touch-ko
őstag
A BT filekuldes akkor nem illegalis, ha sajat videot, kepet, dokumentumot akarsz atkuldeni a masiknak, amit TE keszitettel.
Megneznem azt a videot, amit TE BT-n akarsz atkuldeni. Ma mar minden normalis telefon hd videot keszit, aminel par perces anyag 300-400 mega. Ezt nem hinnem, hogy kuldeni akarnam BT-n
Az egyeb celu felhasznalasa illegalis. Ezt el kell fogadni. Ahonnan az Apple szarmazik, abban az orszagban ez illegalis. Ilyen egyszeru.Az iTunes-bol egyertelmuen kiszallna az osszes ceg igy nemcsak az Apple, hanem MI FOGYASZTOK is rosszul jarnank. Szerinted hol talalsz akar csak hasonlo mennyisegu tartalmat amit ilyen szinten fel tudsz hasznalni? Gondolok itt most az iPad, iPhone Mac Apple TV kombora.
Szerintem siman megeri a BT hianya, hogy tudj megvasarolni tartalmakat, olyanokat amelyeket mashol nem talalsz meg es termeszetesen legalis (nem a torrentre gondolok)Senki nem nyer vele igazan?
Szerintem pont nyernek. A kiadok, az Apple es mivel a kiadok nem hatralnak ki, hanem egyre tobb tartalom valik elerhetove, igy MI A FOGYASZTOK IS NYERUNK RAJTA.Hasznosabban is el lehetett volna tolteni a fejlesztesre szant idot? Szerinted, mi az ami hianyzik az iOS-bol? Uj design? Kivancsi lennek, TE hogyan oldottad volna meg ugy, hogy szep, jo, es gordulekeny legyen az uj GUI.
Esetleg varom a listat.A fejlesztesrol meg annyit, hogy pont a zold kuka 4.1-es verziojanal mar nincs flash tamogatas. Eddig a kuka hivoi ezzel szidtak az iOS-t. Ma beleolvastam a forumba (nem mentem trollkodni, mint ahogy egyesek jonnek ide csak beleolvastam) es szinte mindenki azt mondja, hogy felesleges. Olyanok is, akik ezelott az Apple-t szidtak, pont emiatt a hianyossaga miatt. Szoval amit az Apple mar 5 eve nem hasznal, az most kikerult a kuka OS-bol is. Ennyit a konkurens ceg(ek) fejlodeserol..
-
Everman
addikt
"Ha annyira akarsz, tudsz fegyvert vásárolni legálisan és ki tudsz menni vele a térre. Ha pedig legálisan szerezted, akkor vagy engedélyed is van rá, így nem tepernek le marcona egyenruhások, vagy nem kell rá engedély és megint ott vagyunk, hogy nem tepernek le."
Próbáld meg mondjuk itthon a Hősök terén, de előtte szólj, hogy menjek filmezni
"van, ahol fűré lépni tilos, vagy kutyát sétáltatni, de megteheted."
Teljesen igazad van, átmászhatsz a kerítésen és lophatsz a szomszéd gyümölcsöséből, max pofán ver, ha rajta kap. Feltörheted az iOS védelmét telepíthetsz BT protokolokat és használhatod a fájltranszfert, max, ha olyan helyen csinálod, ahol nem lehet, ott nyakon csapnak érte. Hol itt a különbség?
-
Lirion
addikt
válasz
Touch-ko #210 üzenetére
Arrol van szo, ha az iTunes-nal megvasarolt tartalmakat BT-n kuldozgetnek az emberek, akkor egyreszt illegalis magatartast tanusitananak
Mindenkinek joga van eldönteni, hogy akar-e illegális magatartást tanusítani vagy nem. Pláne annak fényében, hogy több ország engedélyezi a magáncélú másolást, ahol a bt-s fájlküldés nem feltétlenül illegális.
masreszt az iTunes Store tartalmak miatt sem lenne etikus
Az illegális dolgok általában nem etikusak, de itt nem erről van szó, hanem arról, hogy az itunes-ból kiszállna az összes kiadó és ez elég izmos bevétel kiesést jelentene a cégnek. Tiszta profitmaximalizálás az ok, semmiféle etika.
De különben át lehet dobni azokat a zenéket mailben is vagy directwifin a videokat.. Szóval ma már, amikor annyira elavult a bt és egyéb fejlett adatátviteli technológiák vannak, igazán gyér magyarázat az, hogy jogi okok miatt hanyagolják a bt-s fájlküldést. Aki akarja, megoldja máshogy, aki viszont néha tudná használni, az szívni fog. Senki nem nyer vele igazából.Nem tetszik? NE OLVASD. Eleg paradoxon
Ez nem paradoxon. Guglizd ki, ha nem hiszed, nem fogom elmagyarázni.Szeretnel TE igy elni ahogy en, ilyen helyen, ilyen korulmenyek kozott...
Messziről jött ember azt mond, amit akar. Egyébként meg nem, biztos nem szeretnék úgy és ott élni, ahol te.Te mint Apple hater, mit gondolsz a fennt emlitett megoldasrol?
Azt, hogy a fejlesztésre szánt időt hasznosabb dolgokra is fordíthatták volna. Értelmetlen csicsa. De ezt már leírtam korábban is. -
Touch-ko
őstag
``Ennyi erővel menjen mindenki börtönbe, magánzárkába, akkor biztos nem lesz bűhözés. A szabadság korlátozása vmilyen illegális tevékenység visszaszorításáért nem etikus és dícsérendő. Ezt egy értelmes ember felfogja, egy elvakult fanatikus meg nem.``
Nem fogok 200 soros velemenyt irni, mert ugysem erted, vagy nem akarod megerteni.
Arrol van szo, ha az iTunes-nal megvasarolt tartalmakat BT-n kuldozgetnek az emberek, akkor egyreszt illegalis magatartast tanusitananak, masreszt az iTunes Store tartalmak miatt sem lenne etikus. Amugy szrencses vagy, mivel TE donthetsz arrol, hogy megveszed-e az Apple termekeit, avagy sem.Senki sem tart pisztolyt a fejedhez! Ha nemtetszik az Apple hozzaallasa? Akkor NE vedd. Nem szereted az Apple-t? Akkor NE olvass rola. Nem tudom egyszeruen megerteni azt, aki elvbol gyulol valamit, vagy csak nem erdekli ot es megis olvas rola. Nem tetszik? NE OLVASD. Eleg paradoxon (remelem tisztaban vagy a szo jelentesevel).
``De ha egyedül nem megy a vita, kérd meg apukádat, hogy segítsen. Mondjuk azzal dicsekedni, hogy rég nem tallálkoztál a családoddal... A getto-s bandák szoktak ilyet csinálni, nem értelmes, kultúrált emberek.``
Gettos banda? Mivel nem a szomszed faluban, de meg nem is a szomszed orszagban elek ezert nehez minden heten talalkozni veluk.
Gettos bandak? Szeretnel TE igy elni ahogy en, ilyen helyen, ilyen korulmenyek kozott...Tovabba visszaterhetnenk az eredeti temahoz? Te mint Apple hater, mit gondolsz a fennt emlitett megoldasrol? Nekem tetszik, bar funkcioja nincs, de ettol is jobb erzes lesz hasznalni.
-
Lirion
addikt
Már megint fals példát hozol. Az lenne a szabadság korlátozása, ha nem vehetnél fegyvert semmilyen legális módon. De ez ugye nem igaz. Olyannyira nem, hogy a világ sok pontján még engedély sem kell hozzá. Tehát nem vagy lekorlátozva. Ha annyira akarsz, tudsz fegyvert vásárolni legálisan és ki tudsz menni vele a térre. Ha pedig legálisan szerezted, akkor vagy engedélyed is van rá, így nem tepernek le marcona egyenruhások, vagy nem kell rá engedély és megint ott vagyunk, hogy nem tepernek le. Ha illegálisan szerezted, akkor meg felelsz érte.
A törvények és szabályozások szövegeiben ugyan sokszor van benne az, hogy tilos, de nem vagy fizikailag meggátolva a tiltott dolgok kivitelezésében. Majd aztán ha megcsináltad, felelsz érte. Autóval ugye tilos 140-nel menni autópályán, mégis sokan megteszik, van, ahol fűré lépni tilos, vagy kutyát sétáltatni, de megteheted.A BT tiltás esetén viszont nincs választásod, ergo korlátozva van a szabadságod a gyártó önkényessége miatt. Persze feltörheted a rendszert és akkor használhatod arra, amire akarod, de ez nem változtat azon, hogy a gyártó korlátozni akarja a felhasználókat, ami nem etikus.
-
Everman
addikt
"A szabadság korlátozása vmilyen illegális tevékenység visszaszorításáért nem etikus és dícsérendő. Ezt egy értelmes ember felfogja, egy elvakult fanatikus meg nem."
Pedig erről szól az összes létező törvény és szabályozás, egy értelmes ember ezt felfogja.
Mondjuk ballagj ki egy forgalmas térre pisztollyal a kezedben és csodálkozz rá, ha pár perc múlva marcona egyenruhás emberek a földre tepernek
pedig te csak azt csináltad amihez éppen kedved volt és milyen jogon korlátoznak benne
Néha tényleg elcsodálkozom rajta, hogy egyes emberek hogy tudnak ilyen elvakultan, minden józan észt félresöpörve gyűlölni egy terméket, vagy gyártót.
-
Lirion
addikt
válasz
Touch-ko #203 üzenetére
Ennyi erővel menjen mindenki börtönbe, magánzárkába, akkor biztos nem lesz bűhözés. A szabadság korlátozása vmilyen illegális tevékenység visszaszorításáért nem etikus és dícsérendő. Ezt egy értelmes ember felfogja, egy elvakult fanatikus meg nem.
A tévhit nem az, hogy sok ismerősödnek van iphone-ja. Ezt még egy 5 éves is tudta volna.. De ha egyedül nem megy a vita, kérd meg apukádat, hogy segítsen.Mondjuk azzal dicsekedni, hogy rég nem tallálkoztál a családoddal... A getto-s bandák szoktak ilyet csinálni, nem értelmes, kultúrált emberek.
-
Touch-ko
őstag
Haszontalan funkcio? Igen, szamomra is az. Viszont ha tobbmillio embernek megfelel az iPhone ugy, hogy BT filekuldes nem lehetseges, akkor lehet, hogy igazuk van.
Tovabba arra amire az esetek 99%-a (itt is emlitve lett a zene, video, stb) fileok megosztasa illegalis, es ezert itt nalunk siman penzbuntetes, esetleg borton jar.. Szoval el lehet itelni valakit olyan dologert, amivel megakadalyozza a zene, kep, video tartalmak illegalis terjedeset, mas kerdes, hogy etikus-e elitelni valamit, vagy valakit amiatt, mert tesz a kalozkodas ellen..
Aki ezert elitel valamit, vagy valakit, annak eleg nagy baj van a fejeben, illetve az igazsagerzete: ZERO
-
Touch-ko
őstag
Tevhit?
Mi abban a tevhit, hogy a kollegaim mind iPhone-t hasznalnak. Gondolom TE tobbezer kilometerrol tudod, hogy EN, illetve tobb tucat kollegam milyen telefont hasznalunk..
Tovabba mit is latok? Azt latom, hogy TE idejossz szetoffolod a temat, trollkodsz. Viszont ezt NEM csak en latom, hanem rajtam kivul eleg sokan meg. Szoval ez is TENY!Menj inkabb szedjel fuvet, attol megnyugszol....
Apam nem tamogat semmit, teljesen onnaloan elek, sot, eleg regota nem is lattam se ot, sem a csaladom tobbi tagjat, ergo ez csunyan melle ment... Sebaj, majd kinovod a trollkodast. Vagy megsem?
-
pumpedlix
tag
El fantastico
-
Touch-ko
őstag
válasz
FoxiestFox #194 üzenetére
Hiszti? Nem hiszti, javaslom egy ertelmezo keziszotar beszerzeset mivel a hiszti szo jelentesevel nem vagy tisztaban...
Pusztan megjegyeztem, epp ugy, ahogyan te, csak a smiley hianyzik..
-
-
Touch-ko
őstag
válasz
FoxiestFox #191 üzenetére
Most tenyleg ebbe kell belekotni? Nem MO-n elek...
Bar, ha kritizalsz, erdemes lenne megnezni a kis kezdobetut, valamint a mondat vegerol hianyzo pontot. Igen a TE kommentedrol beszelek..
-
Touch-ko
őstag
-
-
-
Touch-ko
őstag
Szoval senkit sem erdekel, hogy mit lattam? Ertem, szoval a tenyek hidegen hagynak. Engem meg az nem erdekel, hogy TE ide miket irkalsz, szoval a tovabbiakban hanyagolj. Nem kell valaszolnod, tovabba szerintem SENKIT sem erdekel, hogy TE ide miket irkalsz, szoval szerintem teljesen felesleges a jelenleted. Nem hasznalsz ilyen telefont, nem is erdekel a tema tedeg, csak jossz, es trollkodsz...
-
dani3l
őstag
válasz
FoxiestFox #186 üzenetére
"múltkor pl autóban hallgattunk zenét a telómról fm transmitter segítségével a rádión, ismerősömnek megtetszett néhány, és átküldtem neki így"
Igen, többek között pontosan ezert nincs az Apple telefonjaiban ilyen lehetöseg. Nekik az iTunesbol is eleg nagy bevetelük van, mi lenne, ha mindenki küldözgetne összevissza a zeneket?
Ettöl függetlenül persze ilyen esetekben hasznos tud lenni, de ez pl pont nem egy olyan dolog, ami olyan marha sürgös lenne, hogy nem tudnam atdobni mondjuk este skypeon/mailben/stb a havernak.
Egyebkent nekem van BT-m, de föl szoktam irni, ha valami olyan van, aztan ha hazamegyek letöltöm. Vagy ami a gyakoribb, Shazamot elindittom, fölveszi, aztan ha esetleg valamiert nincs net, akkor nem keresi meg egyböl de eltarolja a mintat, es amint netközelben vagyok mar nezhetem is, hogy mi volt az, aztan tölthetem le. Mondjuk utobbinak feltetele az okostelefon ugye, de most amugy is azokrol van szo. Elöbbi meg megy akarmilyen butafonnal is. -
én sem használom valami gyakran a bt-t, de amikor igen, akkor kifejezetten jól jön
múltkor pl autóban hallgattunk zenét a telómról fm transmitter segítségével a rádión, ismerősömnek megtetszett néhány, és átküldtem neki így
pár hete néhány tucat névjegy szánkózott át így a telefonomra egy másik nokiárólmeg haverom küld át néha n8-ról képeket és videókat, amiket akkor készített
itthon én is wifin küldözgetek telefonra (kivéve ha tölteni kell, vagy ha nagy fájlokról van szó, akkor a kábel célszerűbb), bár az enyém még nem n-es, de így is gyorsabb, mint a bt
mobilnetem nincs egyébként, de az időm nagy részében wifi közelében vagyok
bár ha lenne sem használnám túl gyakran, mert telefonálni sem szoktam, így a gsm modul többnyire inaktív -
dani3l
őstag
válasz
Touch-ko #182 üzenetére
Ezt en sem ertettem sosem, ha valaki egy 100+ ezres telefonnal jar, miert nincs mobilnete, szerintem egy okos telefonhoz ez mar alap, különben nem okos, csak max nem annyira hülye.. Nyilvan mindenkinek szive joga eldönteni, mire költi a penzet, es lehet, hogy nem engedhet meg maganak mindenki mobilnet elöfizetest (csalad, vagy akarmi miatt), de amikor egy 200 ezres telefonra futja, akkor ez nem kicsit vicces indok szerintem..
-
r3dsnake
nagyúr
válasz
Touch-ko #182 üzenetére
Alapból az iPhoneon kívüli többi okosteló usernél sem értem, hogy minek van neki, ha nincs rá net előfizu. Ezek a telefonok elsősorban online kommunikációra vannak kitalálva, pont az a lényeg hogy ott van a zsebedben egyből minden, egy kütyüben. Aki havi 600 forintot nem tud kifizetni egy netcsomagra, aminél ráadásul nincs túlforgalmazási díj, az ne vegyen már okostelót, mert nem úgy tűnik, hogy szüksége lenne rá.
-
Touch-ko
őstag
" ...ÉS nem akarnak file-t küldeni a 3G/4G lefedettségen kívül, de azoknál, akiknél szűk keresztmetszet a mobilnet (földrajzi vagy anyagi okokból), azoknál hasznos funkció."
Az emberek nagyresze a fejlett vilagban nagyvarosokban el. Ezeken a helyeken van 3G, ill. 4G lefedettseg. Nem nagyon lattam meg tibeti foldmuvest azert panaszkodni, mert a felso arkategorias telefonjan nincs 3G. Persze elofordulhat, de nem jellemzo. Errol pedig nem egy keszulekgyarto tehet, hanem a szolgaltato.
Tovabba aki anyagi okokbol nem engedhet meg netes elofizetest, de iPhone-ja van, nos, hat az meg is erdemli. Mivel az iPhone-hoz elofizetes eseten van net, igy altalaban kartyafuggetlen vagy feltoltokartyas keszulekrol beszelunk. Mindket esetben (foleg otthon) magas az ara. Ha valaki egy felso arkategorias telefont megengedhet, de parezer forintert netet mar nem, az eleg paradoxon, nemigaz?Nem lehetne vegre ejteni a temat?
-
Everman
addikt
válasz
FoxiestFox #176 üzenetére
"szoval pc-rol mobil eszkozre nem gyerekjatek, mobil eszkozrol mobil eszkozre pedig igen?"
Egyébként igazad van, doksik, képek és pdf-ek esetén, amiket a géptől távol akarok használni valóban a felhőt (Dropbox, GDrive) használom.
De egy romot, vagy telepítendő fájlt egyszerűbb közvetlenül a készülékre tölteni, mert azt nem szándékozom/tudom más eszközön igénybe venni, így nincs értelme megosztani.
"igazan nem ertem, mi rossz van abban, ha egy szolgaltatofuggetlen helyi adatatviteli szabvany is rendelkezesre all, foleg ha az fejlodik is"
Még mindig nem érted...
Egyrészt, mert két mobil között ritkán van szükség adatcserére (egyszerűen a hétköznapi életben erre nincs értelmes ok, a mobilok még ma sem fő rendszerek, hanem csak kiegészítők, így nem ezeken fogunk elsődlegesen képeket, videókat nézni, doksikat olvasni, hanem egy desktop gépen, vagy notebookon, így értelmetlen egy adatcserénél közbeiktatni) és ha mégis, akkor a BT erre még mindig lassú és körülményes.Másrészt már vannak erre a feladatra gyorsabb és kényelmesebb megoldások, amik elterjedését pont az elavult technológiákhoz való ragaszkodás hátráltat.
-
r3dsnake
nagyúr
válasz
FoxiestFox #176 üzenetére
PC-nél tök egyértelmű, hogy szükség van rá, mert szinkronizálsz. Alapból egy kütyühöz már úgy járnak a töltők, hogy egy kis kocka, meg rajta usb nyílás. Élmény lehet mindig rohangálni a falban lévő töltőhöz a kábellel, meg a géphez vissza. Nem az adatátvitellel van baj (bár bluetooth-szal tetű lassú), hanem a felhasználási móddal. Zsebből zsebbe minek küldözgessek, meg mit? De otthon egyértelmű, hogy lemented, hogyha készül valami kép vagy videó, mert a belső átlagos 16gb-os tárhely nem elég semmire. Arról nem is beszélve, hogy n-es wifin, 10MB/s-el is tudsz másolni (megabájt, nem megabit), legalábbis nálam ennyi volt a max, de lehet hogy többet is tudna.
-
dani3l
őstag
válasz
FoxiestFox #178 üzenetére
Azokat meghagyjak az S3-nak szerintem, elvegre az az onatural telefon, nem?
-
-
Tibee86
nagyúr
És mi a helyzet a fényhatásokkal?
-
szoval pc-rol mobil eszkozre nem gyerekjatek, mobil eszkozrol mobil eszkozre pedig igen?
ne mar
akkor legy kovetkezetes, es a pc-rol cloudba lodd fel a motyoidat, aztan ott majd elered mobillal is.igazan nem ertem, mi rossz van abban, ha egy szolgaltatofuggetlen helyi adatatviteli szabvany is rendelkezesre all, foleg ha az fejlodik is
nem arrol van szo, hogy a cloud az ordogtol valo, epp csak van, aki nem akarja minden szarjat a nagy felhoben tarolni
-
Everman
addikt
válasz
hallerlaller #174 üzenetére
Kettőt előre, egyet hátra
Elég értelmetlen a dolog, mert amúgy is csak azokkal a készülékekkel működik amik erre fel vannak készítve (NFC), azokban meg alapból ott már a Wifi-Direct service, nincs szükség a visszafele kompatibilitásra.
A Beam nem hinném, hogy valaha is multiplatform protokol lesz, én már annak örülni fogok, ha a Wifi-Direct támogatásra találna a többi gyártónál is. Nem, nem a két mobil adatcseréje miatt, azt továbbra is gyerekjátéknak tartom, viszont utálom a kábeleket és a mobilom csak akkor kerül madzag végre, ha töltöm, így viszont nem kéne FTP szervert indítanom a készüléken, ha a desktop géppel akarok fájlt cserélni wifin keresztül.
-
hallerlaller
addikt
Most utána olvastam, nemcsak a bluetooth hangátvitel, hanem fájlátvitel is belekerült, oldal közepe: [link]
Nekem a samsung megoldása jobban tetszik, az nfc-vel párosít, majd wifi direct küldi át az adatokat, de sajnos sokat nem ér, ha egy készülék tud csak ilyet. Ha bekerül majd az iphoneba is az nfc akkor kéne írni erre egy multiplatform alkalmazást. -
Szerintem az utolsó bekezdéssel mindenki egyetért.
A vita szerintem részben félreértésből fakad, mert az elején elhangzott egy olyan állítás, hogy a BT file küldés fölösleges. Ez lehet, hogy igaz azokra, akiknek van mobilnet elérése ÉS nem akarnak file-t küldeni a 3G/4G lefedettségen kívül, de azoknál, akiknél szűk keresztmetszet a mobilnet (földrajzi vagy anyagi okokból), azoknál hasznos funkció.
És itt nem a BT technikán van a hangsúly, hanem egy mobilhálózattól független korlátlanul ingyenes adatátviteli technikáról, amivel még a kislányom butafonjára is tudok háttérképet küldeni.
-
Everman
addikt
"Nekem erre nincs időm, játszd mással a kis játékod."
...és duzzogva elvonul a sarokba, mikor belátja, hogy az érvei nem állnak meg egy vitában...
---
Lehet, hogy nincs igazam, hisz mindenki csak a saját szemszögéből ítél, de ha nyitott szemmel körülnézel, akkor azt látod, hogy az emberek zöme nem használja ezt a funkciót és sok gyártó is kihagyja már a készülékekből (nem, nem csak az Apple, bár látom neked ez a fóbiád), innentől lehet, hogy te még használod, de valld meg, ha lesz egy jobb technológia, amit képes vagy használni (akár azért, mert elterjed mint a DirectWifi, vagy azért, mert lesz végre normális adatcsomagod a készülékedhez), akkor nem fogod siratni...
-
Everman
addikt
válasz
hallerlaller #168 üzenetére
Fájlátvitelről volt szó a vitában, az meg nem BT alapon működik.
(A 4.0-val igazad van, csak a mostani I/O miatt olvastam róla és ez maradt meg.) -
dani3l
őstag
Mindig jokat derülök ezeken a vitakon, plane igy ejszaka..
-
-
Everman
addikt
A BT v4.0 maximális adatátviteli sebessége 25 Mbit/sec, átlagban 15-18 Mbit/sec a valós átvitel. Ha te ezzel 1,5 GB-os csomagokat küldözgetsz, akkor nagyon türelmes emberke vagy.
Innentől nem egészen értem mire vered magad, attól, hogy növelték a biztonságát és plusz funkciókat kapott, attól még az általam elavultnak tartott fájltranszfer semmit nem fejlődött.
"Soha nem próbálhattál Bt fájl küldést-fogadást androidon, korábban volt itt arról szó hogy volt neked SGS1 -ed, de lefogadnám hogy kamuztál."
Én nem szoktam "kamuzni", volt SGS, SGS II és most Note, de ettől még a BT mint fájlátviteli lehetőség túrót sem ér. Én nem a pajtásaimnak szoktam vicces videókat és csengőhangokat küldeni, hanem doksikat céges ügyfeleknek, akik nem 10 m-en belül ücsörögnek. A fotóimat meg eleve a neten tartom, így azokat sem kell sehova átküldenem, max megosztanom. Attól, hogy te nem tudsz élni az új technológiákkal az a te bajod.
Mellesleg micsoda meglepetés, a 4.1-ben megjelenő Android Beam sem BT alapú, vajon miért?
"Hogy bizonyítsd mekkora überkirály az iPhone."
Ok, akkor azt is bizonyítom, hogy mennyire überkirály a WP7/8 is, mert az sem támogatja ezt a funkciót?
Amikor az Apple elhagyta a floppy-t, a soros/parallel portot akkor is ilyen bölcs hozzászólások voltak, hogy az mennyire kell, milyen nélkülözhetetlen és fontos... Aztán kiderült, hogy csak ők léptek először és a többiek követték őket és ma már nem nagyon találkozunk ezekkel más platformokon sem.
Kidobták a Flash-t, mindenki fújjolt, most meg lesnek, hogy maga az Adobe kukázza ki és két hónap múlva nem lesz mobil OS ami támogatná.
Az iPhone sok mindenért "überkirály" de azért, mert nincs benne BT fájltranszfer, amiatt nem, egyszerűen azért mert fel sem merül a felhasználók zöménél, hogy erre szükség volna egy mai készülékben, így érdektelen a dolog. Attól, hogy pár geek fórumon 10-20 ember rázza a billentyűzetét ezért, még 2-300 millió másik meg elégedetten használja nélküle.
-
válasz
Touch-ko #156 üzenetére
Szerintem a vita abban a fázisban régen nem arról szólt, hogy valaki kifogásolta volna, hogy az iPhone-ban nincs BT file küldés, hanem arról, hogy többen azt mondták, hogy az egy általánosságban (tehát iPhone-tól függetlenül) felesleges funkció, és ezzel nem értett egyet néhány emberke (pl. [link]).
Azzal szerintem mindenki egyet ért, hogy egyre kevesebb embernek van rá szüksége, de sokan szeretnének mobilnet által nem lefedett helyen fájlokat küldeni egyik készülékről a másikra. -
Hatvan9
senior tag
"mostanság elérhető legtöbb készülék még a régi szabványt támogatja"
Jelenleg kapható android készülékek:
SGS 3 Bluetooth v4.0 szabvány
HTC One X Bluetooth v4.0 szabvány
HTC One XL Bluetooth v4.0 szabvány
Motorola DROID RAZR Bluetooth v4.0 szabvány
HTC One S Bluetooth v4.0 szabványNézzük az olcsóbb kategóriát:
Alcatel OT-991 Bluetooth v4.0 szabvány
HTC Desire C Bluetooth v4.0 szabvány
LG Optimus L3 Bluetooth v3.0 szabvány
Alcatel OT-995 Bluetooth v3.0 szabvány
Samsung Galaxy Ace Plus Bluetooth v3.0 szabvány
Samsung Galaxy Ace 2 Bluetooth v3.0 szabvány
Samsung Galaxy mini 2 Bluetooth v3.0 szabvány2010 -es Samsung Galaxy S Bluetooth v3.0 szabvány
Viszonyításképp: 2010 -es iPhone 4 Bluetooth v2.1 szabvány
Apple iPhone 4S Bluetooth v4.0 szabványSoha nem próbálhattál Bt fájl küldést-fogadást androidon, korábban volt itt arról szó hogy volt neked SGS1 -ed, de lefogadnám hogy kamuztál.
Ha mégsem akkor 2.eshetőség hogy soha nem próbáltad oktelefonként használni, mert csak leszarozni akartad alapból.
Hogy bizonyítsd mekkora überkirály az iPhone.
Le kéne szállni a földre és észlelni kéne hogy az sem tökéletes rendszer, sőt.. -
Touch-ko
őstag
Sikatori banda? A sikatori banda nehany tagja 2-3 diplomaval rendelkezik, nehanyan 3 is nyelvet beszelnek, felsofokon, valamint a fizetesuk havonta tobb, mint a te eves fizetesed. Ennyit a sikatori bandamrol...
Tovabba nehany idiota szetoffolja a temat, majd te is jossz az ertelmes beszolasoddal, es ezek utan meg van arcod azt irni, ha nem tetszik a trollok lazadasa, akkor nem muszaly olvasni. Eleg vastag bor van az arcodon...
Eloszor is, EN, illetve meg sokan masok rendeltetesszeruen hasznaljuk a forumot, nem trollkodunk, (mint ahogy TE tetted a hsz-eddel) nem anyazunk, es ezek utan meg TE irod NEKEM, hogy ha nem tetszik nem muszaly olvasni? Rohejes vagy, komolyan mondom...
-
Szerintem meg fölösleges meggyőzni egymást a saját igényeitekről.
Fogadjátok el mindketten, hogy egyiknek nincs szüksége a BT file átvitelre, a másiknak meg van.
Mindkét igényt ki tudja elégíteni a jelenlegi kínálat, és ezzel rendben is van minden. -
Everman
addikt
válasz
Styleboy #152 üzenetére
"Ja és bocs én 1,5Gb os fájlt küldök át bluetooth-on. Szerintem meg haladj a korral és nézd meg, hogy milyen sebességekkel rendelkezik az új szabvány"
Bocs, de a mostanság elérhető legtöbb készülék még a régi szabványt támogatja, amivel 1,5 GB kb. fél nap alatt át is érne egyik készülékről a másikra.
"Ja és ha te a Niagarához mész akkor szerintem én a pillanatnak élnék a családommal. De ezek szerint te pont azok a trollok közé tartozol akik az élete legszebb pillanataiban is a telefonjába van bújva."
Bocs, de nem én akarok lépten nyomon mindenkinek a telefonjára képeket küldeni, szóval vakvágány. Nekem elég az, ha este a szállodai szobából el tudok küldeni egy levelet az otthoniaknak pár fotóval, hogy merre járok.
"Állhatsz az alma mellé, de itt arról van szó, hogy egy filléres dolgot hagynak ki belőle"
Senki mellett nem állok, már csak azért is, mert ma már a droidon kívül szinte semmi nem támogatja ezt a funkciót, így eleve nem csak az Apple-ről van szó.
"Ha meg azt mondod hogy el kellene már felejteni a Bluetooth-t szerinted akkor mivel csatlakozik az iMAC billentyűzete vagy egere a géphez."
Ennek mégis mi köze van a fájlátvitelhez? Egyre jobban belelovalod magad, hogy bizonygass egy idejétmúlt megoldást. De semmi gond, használj BT fájltranszfert 1,5 GB-os állományokhoz, a kisebb anyagokat meg lehetőleg floppyn hordozzad, a leveleidet meg írógéppel írjad és postagalambbal juttasd célba, hisz ezen megoldások is kipróbált, hosszú ideig jól működő dolgok voltak, minek szakadjunk el tőlük.
Az olyan eretnek dolgok, mint a directWifi, vagy cloud computing meg ugyebár az ördögtől való, nehogy már elkezdjük használni."HA két gyerek szeretne multiban játszani Ipadon, akkor szerinted a kapcsolat létesítéséhez a WIFI vagy egy modern Bluetooht adatátvitelt használnál. Azért mondom hogy modern, mert almafanok szerint elfeledték a régi szabványú WIFIT. Az se volt olyan gyors mint manapság."
Bocs, de ez már logikai káosz és elég meleg van hozzá, hogy megpróbáljam szétbogozni.
Annyit segítek, hogy gép-gép közötti gyors adatkommunikációra már jó ideje nem BT-ot használnak, két iPad is wifin kommunikál és már a B/G-s Wifi is lényegesen gyorsabb volt, mint akár a legújabb BT szabvány. -
hallerlaller
addikt
válasz
Totheground #150 üzenetére
vagy azt, igen.
-
Styleboy
tag
Nem tudom miért jössz itt a nyakatekert állításokkal. Szerinted mindenhol van wifi. Pl ha én hazamegyek a szüleimhez ahol találkozhatok a bátyámmal és még mobilnet is edge megnézném hogyan küldenéd fel a 200mb-os videódat a youtubra, úgy hogy nem akarod hogy felkerüljön a világhálóra. Ja és bocs én 1,5Gb os fájlt küldök át bluetooth-on. Szerintem meg haladj a korral és nézd meg, hogy milyen sebességekkel rendelkezik az új szabvány. Ja és ne feled hogy a mobilnetted ha elfogy lelassul. NA és akkor hogyan töltesz fel. Ja és ha te a Niagarához mész akkor szerintem én a pillanatnak élnék a családommal. De ezek szerint te pont azok a trollok közé tartozol akik az élete legszebb pillanataiban is a telefonjába van bújva. Állhatsz az alma mellé, de itt arról van szó, hogy egy filléres dolgot hagynak ki belőle, és lehet itt hivatkozni bizonyos dolgokra, hogy ezért és ezért nem került bele, és tudtommal manapság olyan korszakot élünk ahol egyéni döntéseket hozhatunk. Ha valaki lopni akar az úgy is fog. Egyszóval mindenki azt küld át amit szeretne és ne más mondja már meg hogy én vagy más mit szeretne, hiszen ők vannak értünk és ne mi miattuk. És mivel mindenki potenciális vásárló, így vásárlásával szavaz az adott termékre hogy van e szüksége rá. Én pl. NEM-el szavazok.
Ha meg itt jönnek majd az Alma fanok hogy prémium minőség, hát én meg erre azt mondom, hogy Motorola RAZR, vagy hasonló kivitelű telefonok.
Ha meg azt mondod hogy el kellene már felejteni a Bluetooth-t szerinted akkor mivel csatlakozik az iMAC billentyűzete vagy egere a géphez. :S:S:S Szóval csöppet kínos, hogy néhány dologgal lovagolsz egy technológia ellen, mikor eszedbe juthatna hogy mennyi minden használja ezt a technológiát. De végül is jobb neked az e-mail. Tudod mit használd azt egérhasználathoz is, vagy használj Wifist, hogy többet fogyasszon.
De van még egy példám. HA két gyerek szeretne multiban játszani Ipadon, akkor szerinted a kapcsolat létesítéséhez a WIFI vagy egy modern Bluetooht adatátvitelt használnál. Azért mondom hogy modern, mert almafanok szerint elfeledték a régi szabványú WIFIT. Az se volt olyan gyors mint manapság. -
Totheground
addikt
válasz
hallerlaller #148 üzenetére
Bu.mp
-
Everman
addikt
válasz
Styleboy #146 üzenetére
"Aki szüksége van a bluetoothra az olyan telefont vesz amiben van akinek meg nem kell azt meg úgy se fogja érdekelni. "
Ámen..
"De viszont azt ne feledjük el hogy a bluetooth a mai napig fejlődik, és akadnak olyan élethelyzetek hogy a mobilinternet is csődöt mondana."
Apró gubanc, hogy a mobilnet, illetve a wifis net ki tudja váltani könnyedén a BT-ot, de ez fordítva nem igaz. Külföldön hiába van BT-od és hiába drága a roaming, a fotózott képet nem az utcán sétáló másik turistának akarod elküldeni, hanem az otthon maradt rokonoknak.
"Én pl használok néhányszor bluetoth-t, de általában családi képek megosztására, mert a bátyám fotóz és van néhány jó kép akkor nem mondom hogy majd küld át e-mailben, hanem ott helyszínen átküldi és megyek és másolom felfele a gépre. És nem kell arra várnom hogy mikor fogja átküldeni."
Persze, mert ugye nincs a lakásban wifi... és egyszerűbb előbb a te telefonodra percekig küldözgetni a képeket és neked azt áttölteni a gépedre, mintha egyből a gépedre kapnád meg (mondjuk nálam ez fel sem merülne, mert a fotózott képek mennek fel rögtön a Picasara, onnan meg annak osztom tovább, akinek csak akarom).
Erre szoktam mondani, hogy igencsak nyakatekert példákat tudtok mondani, hogy igazoljátok a bt fájltranszfer hasznosságát."És megnézném azt a Iphone tulajt ki 17perces videókat vesz fel FullHD-ban hogy mennyit töltene fel belőle."
Én meg megnézném, hogy te mikor küldesz át BT kapcsolaton keresztül 100-200 megás videót
én speciel fellököm Youtube-ra és kész, max megvárom, amíg wifi közelbe jutok, de még azzal együtt is egyszerűbb és gyorsabb, mint két telefonnal zsonglőrködni.
---
Kollégám jót nevetett az itteni kis hajcihőn, az ő véleménye az volt, hogy nem kéne leragadni a múltban, régen sokkal egyszerűbb volt ásni egy gödröt és abba pottyantani, de azért ma már elég természetes dolog a vízvezeték és az angol WC....
-
Styleboy
tag
Én nem tudom mit kell ezt túl hezitálni. Aki szüksége van a bluetoothra az olyan telefont vesz amiben van akinek meg nem kell azt meg úgy se fogja érdekelni. Mindenki azt vesz amire szüksége van és kerete engedi. De viszont azt ne feledjük el hogy a bluetooth a mai napig fejlődik, és akadnak olyan élethelyzetek hogy a mobilinternet is csődöt mondana. Na meg a másik hogy a mobilinternetből se működik mindegyik más országban, mert más szolgáltatók hálózatát használjuk más tarifákkal. Egy biztos hogy ezzel rá van kényszerítve a felhasználó hogy adatforgalmat generáljon. Régen furcsamódon mindenki meg volt mobilinternet nélkül, ha meg anyira fontos volt a kép helyszínen átküldték egymásnak. De ha meg ráért hazamentek és megosztották. Én pl használok néhányszor bluetoth-t, de általában családi képek megosztására, mert a bátyám fotóz és van néhány jó kép akkor nem mondom hogy majd küld át e-mailben, hanem ott helyszínen átküldi és megyek és másolom felfele a gépre. És nem kell arra várnom hogy mikor fogja átküldeni. És megnézném azt a Iphone tulajt ki 17perces videókat vesz fel FullHD-ban hogy mennyit töltene fel belőle. Mert had ne mondjam nem mindenkinek van mobil előfizetése, és ha van is akkor 500 vagy 1000mb. Hát 2Gb-os fájlokat azért feltöltögetni. Elég vicces lenne.
Én meg a 3.0-ás Bluetoothon átküldöm. És pl a családban csak nekem van mobil előfizetésem. És én nem szívesen töltögetek fel és le fájlokat. Mert arra ott a rendes internet. A telefonszám csere meg, egy vicc. Ne legyünk már ennyire Trollok hogy már telefon számomat is e-mailben küldöm át. Hiszen megfogjuk megcsörgetjük és meg is van. Az e-mailes megoldásról meg egy film jut az eszembe. Ne légy barom míg iszod a dzsuszt a gettóban. Szerintem emberek vagyunk szeretünk elkényelmesedni, de ne feledkezünk már meg az egyszerű megoldásokról. Hiszen ahogy a eklám is szól, ,,hol vannak már azok a régi szép idők,, Most komolyan egyre több fiatalt látni hogy baráti társaság és együtt vannak és mindegyik a telefonjába van bújva. És ez után csodálkozunk egy állás interjúnk ,hogy szegény gyermek már csak e-mailben jó, de szóban meg ott nyögdécsel, mert gy olyan hülye életfelfogást nyom a média, hogy arról ódákat lehetne regélni. Én egyet mondok amit szerintem mindenki betart. Mindenki olyat vesz elsőnek amit meg tud fizetni, aztán ami ki elégíti az igényeit. A többi meg már úgy is csak mellékes. Legfeljebb később jön egy volt Iphone tulaj hogy milyen szar ert senki se világosította fel őt a korlátokról. De nem hinném hogy nem tudott volna utána olvasni. Én nekem LG p920-van nekem meg az elégíti ki az igényeimet. Szeretek 3D-s képeket csinálni, és használni más területen is a benne rejlő képességeket. De hogy hú de nagy viasz lenne ez a dolog is. Hát nem. De ha szeretem attól még nem fogom azt mondani annak aki azt mondja hogy felesleges, hogy igaza van. Szerintem nézőpont kérdése. Hiszen minden relatív.
-
Lirion
addikt
-
joey04
titán
válasz
Totheground #138 üzenetére
Igazából egy olyan verziónak lenne értelme, hogy csak a galériából engedjen küldeni képet/videót, vagy a hangrögzítővel felvett hangokat. Meg ugye esetleg névjegyet. Annak nem lennének jogi akadályai sem, azzal a kiadók sem buknának semmit. Plusz érthető ugye az Apple hozásállása, csak én mint user ezt leszarom.
Nézd meg a médialejátszók piacát. Csúnya dolog a töltögetés (jó, jogilag itt megtűrt kategória, stb, de mindenki tudja, hogy azért filmért zenéért fizetni kéne), de ott pl pont azzal hirdetik magukat, hogy mindenféle "warez" formátumot visz a gép. Persze mondom, érthető az Apple álláspontja. Valamint az is tény, hogy ez anno az első iPhone megjelenésekor jóval nagyobb hiányosság volt, mint ma. Manapság már csak nagyon gyenge kötözködésnek tartom ezt felhozni. Ettől függetlenül persze nagy ritkán jó lehetne, de ezerszer inkább az sbsettings kapcsolóit tenném bele a rendszerbe, mint ezt a funkciót. Ha jól tudom, van is rá megoldás jb után, 4.x-en volt valami valóban stabil megoldás, de pénzes tweak, annyira meg nem kell.
-
Touch-ko
őstag
válasz
Traianus #137 üzenetére
Mivel az iPhone tulajok nagyon nagy resze elofizuval veszi a telefont, amihez jar net elerhetoseg, mellesleg Mo-tol nyugatra mar par dollarert, vagy fontert, esetleg euroert lehet kapni netes elofizetest, igy a felhasznalok jelentos reszenek van net az iPhone-jan. Hidd el, eleg sok ismerosomnek van iPhone-ja (nem 10-20, hanem tobb) es mindenkinek van netes elofizetese. Csak otthon megy ez, hogy `veszek egy iPhone-t mert fel akarok vele vagni`, es netre mar nem futja, no meg a 300 forintos Appokra sem
Tovabba szerinted a kepekre nincs szerzoi jog? Ha en lovok par kepet, az mas, viszont vannak olyan kepek amiken ugyanugy szerzoi jogvedelem van. Ezt hogyan tudod kikuszobolni?
Tovabba az Apple tudja, hogy vannak eszkozok amiken van BT. Egyszeruen nem ertem hogy miert kellene azzal foglalkoznia, hogy valaki nem tud mondjuk a Samsung telefonrol mp3-at, vagy fingos videot atkuldeni az Apple telefonjara..
Tovabba azt sem ertem, hogy a 21. szazadban miert kell eroltetni a BT-t. Ennyi erovel szidhatnank az iPhone-t, mert nincs benne Flopyy meghajto. Miert nincs? Mi van, ha eppen floppyrol akarok valamit atmasolni az iPhone-ra? Menjek haza, es ott csinaljam mert nincs az iPhone-on floppy meghajto?? Ez kb hasonlo pelda, mint amin 1-2 ember frocsog, kommentek ota.
Ezt az utolso mondatreszt pedig Everman-nek irtad, de engedd meg, hogy reagaljak ra:
`a hülyeséget szajkózod és égeted magadat a baromságokkal amit leírsz, nyugodtan tedd ezt `
-Szerintem nem O egeti magat a baromsagaival, hanem Te.
Tovabba megint oda jutottunk, hogy miert sz.r az Apple, meg az iPhone.. Nem kellett 120 komment sem, maris itt vannak a TROLLOK!
Felhaborito, hogy nem lehet normalisan forumosni 1-2 troll miatt. Nem tetszik, nem erdekel az Apple?? Akkor ne vedd meg, ne olvasd a forumot, a cikkeket rola. Ha valamit nem szeretek, vagy nem erdekel nem olvasom. Nem jarok meleg vagy tranny forumokra, vagy nem olvasok szobrasz forumot, mert nem erdekel. Ettol meg nem megyek oda trollkodni sem.
Ez most az osszes trollnak szolt!
-
-
peje
tag
Hát élvezettel olvasom ezeket a vitákat.
Egyszer jó volna egy ilyen vitat ugy megnézni, hogy mindenki odairja a valós életkorát a hsz után.Egyébként 100 ismerősöm közül 3 használ bt kuldest. Ők is max érdekes fingos csengohangokat küldenek.
Ellentétben az ő kisgyerekeik sokat bt-oznak. -
Totheground
addikt
De most komolyan, valaki avasson be, hogy miért akarnék egy mellettem álló embernek annyira képet vagy bármit küldözgetni. Zenét ugyebár nem illik (az, hogy ezt -főleg ebben az országban és valamennyire keletebbre- mindenki telibeszarja, más kérdés, az Apple nme véletlen tud olyan kiadokkal is megállapodni, akikkel más nemigen). Appot detto. Képet/videót megmutatom, egyedül egy fileküldést tudnék elképzelni mondjuk egy laptopra, de akkor meg valszeg úgyis van infrastruktúra, mert nem a Niagaránál jön rám a szerződésterv írhatnék.
A lényeg, hogy én akkor se használtam, amikor évekkel ezelőtt volt a 6600-mban. -
Traianus
tag
Ha az átlagos felhasználó az, aki mindent a felhőben csinál és e-mailt küld a tőle 2 méterre álló embernek, akkor valóban fordítva ülök. Ezzel csak az a probléma, hogy nem így van.
Részemről befejeztem ezt a vitát, ha neked lételemed, hogy a hülyeséget szajkózod és égeted magadat a baromságokkal amit leírsz, nyugodtan tedd ezt -
Traianus
tag
Nekem nem az a bajom, hogy iPhone-al nem lehet fájlokat küldeni bluetooth-on, mert nincsen iPhone-om tehát nem érint, hanem az hogy itt néhány geek ítéletet mond egy hasznos dolog fölött és feleleslegesnek titulálja azt, csak azért, mert személyesen neki nincs rá szüksége.
-
Gadgetfan_
senior tag
Fárasztó és unalmas már ez a mindig ugyanoda kilyukadó parttalan és értelmetlen vita. Kiszálltam...
-
-
Everman
addikt
"nem lenne nagy cucc engedélyezni a funkciót."
A nem nagy cucc pár milliárd dollárt jelenthet.. Ennyit vesztene az Apple, ha engedné, hogy a készülékről közvetlenül megosztható legyen a tartalom.
Sokan el nem tudják képzelni mennyi mindennek kell megfelelniük, hogy az a csapatnyi kiadó amelyik az iTunes mögött mint tartalomszolgáltató áll ne lépjen vissza, vagy ne emeljen árat. Ebben az esetben meg nem csak az Apple lenne a vesztes, hanem a felhasználók is világszerte.
Ugye megvan, hogy a Google Music miért lett olyan amilyen?
-
joey04
titán
ipod nanoba került is fm radio. szóval nem értem miért nincs iphone-ban. szerencsére nekem nem hiányzik.
-
Everman
addikt
válasz
<Adamsky> #123 üzenetére
" Olyan, mintha az általad említett FM vevő is ott lenne, de mondjuk csak a Mária Rádiót lehetne rajta fogni."
Kapaszkodj meg az asztal szélében, ott van az az FM vevő, sőt adó is, de csak arra van használva, hogy a Nike futócipő szenzorával kommunikáljon
Erre még én is azt mondom, hogy baromság, de ez van. -
Everman
addikt
"Most őszintén, mit tartana megadni a lehetőséget mondjuk a BT fájlküldésre vagy az FM rádióra, aztán akinek kell, használja, akinek nem kell, az meg nem."
Ok, akkor sírjuk vissza az IrDA-t is, mert milyen mókás volt régen PDA-val távirányítani a TV-t
Rétegigények, amik a többség számára szükségtelenek és idővel kikopnak a feature listákból. Lehet ezen rugózni, de felesleges.
-
Mr X
veterán
válasz
Gadgetfan_ #122 üzenetére
Egyrészt fogadni mernék, hogy bár nem használja, de megvannak azok a liszenszek az Apple-nak. Másrészt az árát úgyis a fogyasztó fizetné ki végső soron. De ha annyira ragaszkodnak az x99 USD-s árcímkéhez, akkor sem mennének csődbe, ha benyelnék a költséget. Ennyit a BT-ről.
Az FM rádiónál magyarázat lehet a helyhiány, csakhogy azon az alaplapon bőven lenne hely egy nyüves FM chipnek. De ugye ámerika nem igényli, és a funkciókat oda lövik be.
De még mindig ott vagyunk, hogy egyik sem járna nagy befektetéssel vagy munkával, cserébe aki igényli, boldog lenne, aki nem, arra meg nem lenne negatív hatással.
Az utolsó bekezdésedben leírtak meg többé-kevésbé teljes koncepcióváltást igényelne, ne hasonlítsuk már ezekhez.
-
<Adamsky>
nagyúr
válasz
Gadgetfan_ #120 üzenetére
" ... vannak funkciók amik szép lassan kikopnak .. "
Jó vagy! A normális BT nem kikopott az almás cuccokból, hanem sose volt
Arról nem is beszélve, hogy a BT ott van a készülékben, csak "buta". Korlátozva van. Direkt! Olyan, mintha az általad említett FM vevő is ott lenne, de mondjuk csak a Mária Rádiót lehetne rajta fogni.
-
Gadgetfan_
senior tag
Először is mert drágítja a készüléket, mert liszenszdíjat, jogdíjat stb. kell fizetni utána (ha csak mondjuk 2 dollárral több, az pl. 50 millió telefonnál, már komoly összeg) , másodszor amikor azon rugóznak, hogy mickro sim, vagy nano sim, mert annyira kell a hely a telefonban, ez nem lehet kérdés. Minden gyártó eldönti, hogy mit tart fontosnak a telefonjába, nyilván előbb feltérképezve a júzerek igényeit. NEM LEHET MINDENKINEK MARADÉKTALANUL MEGFELELNI! Az Apple így döntött, a felhasználói elfogadták ezt, mert nyilván nem érzik hiányát. Nem tudom hogy írhatnám még jobban körül, hogy érthető legyen.
"akinek kell, használja, akinek nem kell, az meg nem."
Ezzel a logikával, miért nincs fizikai gomb, miért nincs stylus, miért nincs kihúzható antenna stb... ezekre is szükség lehetne időnként ha úgy alakul
-
Mr X
veterán
válasz
Gadgetfan_ #120 üzenetére
Most őszintén, mit tartana megadni a lehetőséget mondjuk a BT fájlküldésre vagy az FM rádióra, aztán akinek kell, használja, akinek nem kell, az meg nem.
Nem, nem küldök semmit BT-n és nem rádiózok, de akkor is felesleges megkötésnek tartom ezeket.
-
Gadgetfan_
senior tag
Ez így rendben is lenne, ha nem mindig azon indulna el a flame ebben a témában, hogy valaki végső "érvként" bedobja, hogy "ezmilyenmár" hogy az iPhone ezt nem tudja, bezzeg a... Nem tudja mert az Apple szerint ez felesleges funkció, és számos más lehetőséggel ki lehet váltani, és nyilván aki iPhone-t vesz ezzel egyetért, különben nem venné meg. Akinek meg fontos BT-os fileküldés, az vesz más telefont. Van válaszék elég. De ezt az érvet vannak akik képtelenek elfogadni és beindul a fingreszelés tucatszorra. Nem vagyok elvakult fanboy, sok olyan "hibáját" fel tudnám sorolni az iPhone-nak amit nem tud, de én örülnék neki (pl. kikapcsolt állapotban ébresztés, sms-ek tárolása, rendezése stb...), de speciel ez nem tartozik közé, szerintem felesleges funkció.
(#119) <Adamsky> Te meg képtelen vagy elfogadni, hogy vannak funkciók amik szép lassan kikopnak. Nem lehet mindent megtartani csak azért, mert egyszer valakinek még valamikor szüksége lehet rá. Ilyen szerintem az FM rádió, az MMS, vagy a szolgáltatásokban meg a hangposta, ami szerintem pár éven belül csak emlék lesz. A mobil internet elterjedése sok mindent felülír lassan...
-
<Adamsky>
nagyúr
válasz
Gadgetfan_ #116 üzenetére
"Akkor most nekem hasznos lenne?"
Látom egy páran még mindig nem értik. Nem az a lényeg, hogy te speciel használod-e azt a funkciót vagy sem. Sokkal inkább az, hogy egy okostelefonba helye van-e ennek a dolognak vagy sincs.
Én is jöhetnék azzal, hogy tök fölösleges a kamera pl. a mobilokba, mert én nem használom (van rendes fényképezőgépem). De nem teszem, mert tudom, hogy egy ilyen készüléknek része kell, hogy legyen, mert ezáltal is egyel több dologra használható (ugye nem csak fényképezésre)
Ha maholnap kivennék mondjuk az SMS küldést, akkor sokan azt is megmagyaráznák, hogy az egy ósdi dolog, és aki mondjuk Viber-es vagy WhatsApp-os üzenetküldés helyett mégis azt használja az egy szerencsétlen hülye.
-
Lirion
addikt
válasz
Miért is? Te azt mondod, hogy amit X használ néha, az egy elavult és fölösleges fícsör, csak mert te személy szerint nem használod.
Az rendben van, ha neked nem kell, de neked nem okoz gondot, ha a lehetőség megvan rá. Míg X-nek okoz gondot, ha hiányzik. Ez a lényeg. És ezt nem vagytok képesek megérteni. -
válasz
Ha az emberek egy részének szüksége van rá, akkor már hasznos a funkció.
Senki nem állította, hogy mindenkinek szüksége van rá. -
Gadgetfan_
senior tag
40 éves vagyok, 16 éve használok mobiltelefont, ÉLETMBEN EGYSZER használtam BT-os fájlküldést, kb. hét évvel ezelőtt. Akkor most nekem hasznos lenne?
Akinek van egy hangyaf@sznyi esze, az fel tudja fogni, hogy vannak emberek, akiknek a legkevésbé sem fontos, hogy lehet-e BT-on fájlt küldeni.Innen nézve a dolgot kábé rád is áll amit Evermanról írtál, talán gondolkodj el ezen...
-
Lirion
addikt
Szerintem az lenne a legjobb, ha mindenki ignorálná everman hsz-ait. Nem vitaképesek, minden hsz-a öntelt és egoista... Minek vitázni egy olyan emberrel, aki a sajátjától különböző igényeket elképzelni se tud, nemhogy megérteni?
Akinek van egy hangyaf@sznyi esze, az fel tudja fogni, hogy vannak helyzetek, amikor hasznos lehet a bt fájlküldés is.
-
válasz
Gadgetfan_ #113 üzenetére
ez a másik szélsőség...
-
Gadgetfan_
senior tag
Nem hiszem el, hogy fórumról fórumra, huszadszorra is ezen a nyomorult BT-on folyik a meddő vita!
IGEN!!!!!444négy Nincs az iPhone-on Bluetooth-os adatküldés, mea culpa, hogy mégis ilyen leavult ócska szart használok, és így nem jutokhatok be az "igazak szektájába", ahol a nagy szent szertartáson összejönnek a júzerek, és holdtöltekor a Grand Canyon mélyén, ahol még térerő sem jár, csengőhangokat és képeket osztanak meg egymással, és örülnek neki vala, mert láták, hogy ez így jóóó...
-
Szelley
senior tag
esélytelen vagy...évek óta nem lehet neked semmit elmondani, amiben nem értesz egyet tökmind1 mekkora fa***ág, úgy van ahogy te mondod és kész
Mindenkinek "okostelefonja" van? Mindenkinek van mobilnete? ugye hogy nem...
(#111) Kopi31415 Erre az a válasz szokott érkezni:
"Minek küldözgessem akárkinek is? Feltolom fb-re vagy g+ba és mindenki számára egyből elérhető!" -
Everman
addikt
válasz
<Adamsky> #107 üzenetére
"BT nem csak file küldésre jó, hanem pl. egy tablet-hez hozzá tudsz kötni egy külső GPS vevőt. Szerinted ipad-nál lehet ilyet (jailbreak nélkül)?"
El vagy tévedve (illetve én nem voltam egyértelmű)...
Nem a BT az elavult (sőt azt folyamatosan fejlesztik), hanem az ezen alapuló fájlcsere, én erről írok végig. Az egyéb felhasználása audio és más eszközök illesztése más történet és szükséges.Egyébként tudtommal nem lehet.
"Ez a másik amit írtam, hogy almáéknál és picipuhánál tuti nem ezért korlátozott a készülékek BT képessége. Hanem mert mindent kontroll alatt akarnak tartani. "
Illetve azért, mert legtöbbször olyan tartalmat akarnak megosztani, ami illegális és ezt előzik meg.
"A másik kedvencem az iTunes. Tudtommal egy almás készüléket csak egyetlen készülékkel lehet szinkronizálni."
Igen és nem
Sokan nem értik, hogy az Apple-nél nem a telefon, vagy a lejátszó a központ, hanem az iTunes Library, az eszközök csak ennek fizikai kiterjesztései így közvetlenül ehhez kötődnek.
Ha több géppel akarod szinkronizálni, akkor mindegyiken ugyanannak az iTunes Librarynak kell jelen lenni.
Ez is a jogvédelem miatt szükséges és kivételesen nem az Apple sara, hanem a kiadóké, akik csak ilyen feltételek mellett szerződtek az Apple-vel. -
Everman
addikt
válasz
Traianus #106 üzenetére
"Normál esetben mindkét fél bekapcsolja, rányomsz hogy küldés elfogadja, átment."
Ez az ami a legritkább esetben történik.
"Egyébként nem tudom honnan veszitek, hogy mindenkinek van mobilinternet előfizetése, hogy állandóan azzal töltögesse le az e-mail címéről a képeket meg küldözgessen össze-vissza."
Egy mai smartphone net nélkül nem sok mindenre jó, max játékra.
"Az meg, hogy pl iskolások használják nem tudom miért nyakatekert példa neked, szerintem ez is egy elég nagy piac"
Nem figyelsz, én az egyetlen normál példaként hoztam ezt fel. Az iskolások egyébként kinek piac?
"Ez alapján te hogy vonod le azt a következtetést, hogy szükségtelen?xD"
Elég sok embert ismerek, de egyet nem tudnék mondani, aki ne nézne nagyot, ha bármit BT-on szeretnék neki átküldeni.
De már írtam, akinek kell, az meg tudja oldani bármelyik rendszeren, akár iOS-en is. Gyárilag meg nem sokára egyiken sem lesz elérhető a mai formában.
-
<Adamsky>
nagyúr
".. BT-s küldözgetéssel kapcsolatban mindig csak izzadtságszagú erőltetett példákat tudtok felhozni .. "
Minden bizonnyal nem olvastad azt a hsz-em, amiben írtam, hogy egy működő (nem korlátozott) BT nem csak file küldésre jó, hanem pl. egy tablet-hez hozzá tudsz kötni egy külső GPS vevőt. Szerinted ipad-nál lehet ilyet (jailbreak nélkül)?
"... Egyszerűen ami elavul, az elavul. .. "
Ez a másik amit írtam, hogy almáéknál és picipuhánál tuti nem ezért korlátozott a készülékek BT képessége. Hanem mert mindent kontroll alatt akarnak tartani. Milyen dolog lenne már, ha az ember csak úgy tudna küldeni / fogadni bármit(!) ?
A másik kedvencem az iTunes. Tudtommal egy almás készüléket csak egyetlen készülékkel lehet szinkronizálni. Olyan nincs, hogy nekem van egy notim és egy asztali gépem is, és szeretném mind2vel használni a cuccut. Rosszul tudom? Lehet. Nincs ilyen ketyerém, mert az első ilyen alkalommal földhöz csapnám.
-
Traianus
tag
Te valamit rosszul csinálsz, ha ennyi bajod van vele ... Normál esetben mindkét fél bekapcsolja, rányomsz hogy küldés elfogadja, átment. Egyébként nem tudom honnan veszitek, hogy mindenkinek van mobilinternet előfizetése, hogy állandóan azzal töltögesse le az e-mail címéről a képeket meg küldözgessen össze-vissza. Az meg, hogy pl iskolások használják nem tudom miért nyakatekert példa neked, szerintem ez is egy elég nagy piac de te nyilván jobban tudod ezt is
Ja és állandóan ezekkel az "én speciel" kezdetű példákkal jössz amikből általános következtetéseket vonsz le utána. Már megbocsáss ezt nem sértésből mondom tényleg, de kit érdekel az, hogy te speciel egy azaz egy ember nem igényled ezt a funkciót? Még akad itt vagy 4 akinek nem kell, de mindegyikőtökre jut 5 olyan, aki szerint meg jó lenne.. Ez alapján te hogy vonod le azt a következtetést, hogy szükségtelen?xD
-
Everman
addikt
"bizonyára kényelmesebb emailt írni, majd megvárni míg megérkezik neki és még szarakodjon a letöltéssel...mint rámenni hogy elküld, fogadja XY-tól? Igen! átment kész viszlát"
Rámegyek a képre - megosztás - e-mail cím - küldés.. kész...
Bekapcsolom a BT-ot - készülékek keresése - ja, kapcsold be te is - nem látlak - állítsd be, hogy mindenki lásson - hogy kell? - ##@# - párosítás - kép kiválasztása - megosztás - küldés - megszakadt - #@## - kép kiválasztása - megosztás - küldés - átért? - nem, megállt - kezdjük újra? - ne, küld el e-mailben...
-
Everman
addikt
válasz
agyas11111 #98 üzenetére
A smiley miatt félreértettem
-
Szelley
senior tag
hogy ti minden szart meg tudtok magyarázni ami nem tetszik nektek...bizonyára kényelmesebb emailt írni, majd megvárni míg megérkezik neki és még szarakodjon a letöltéssel...mint rámenni hogy elküld, fogadja XY-tól? Igen! átment kész viszlát. Ne legyetek már ennyire elvakultak könyörgöm. Attól hogy te 10 képet inkább elküldesz emailen, én had küldjem már bt-n ha ott áll velem szembe az illető...
"Az a baj, hogy a BT-s küldözgetéssel kapcsolatban mindig csak izzadtságszagú erőltetett példákat tudtok felhozni, normál esetben én egyedül gyerekeknél láttam ezt használni, mert a suliban ezzel kényelmesen lehet egymásnak átküldeni csengőhangokat és vicces videókat."
Te hozol állandóan erőltetett/nyakatekert példát, de ezt az egész prohardver megszokhatta már tőled... -
Everman
addikt
"De a mondandóm lényege változatlanul az, hogy vannak esetek, amikor nincs mobilnet (Niagara vízesés, Yellowstone park, hogy még véletlenül se "Magyarisztán"-ról beszéljek.), ahol még GPRS sincs, de azért a fényképeket átküldenéd másoknak."
És a Niagara vízesésnél ugyan már kinek és miért küldenél BT-n képeket?
Én speciel max a családnak küldenék haza, ez esetben meg a hajadra kenheted a BT fájltranszfert.Az a baj, hogy a BT-s küldözgetéssel kapcsolatban mindig csak izzadtságszagú erőltetett példákat tudtok felhozni, normál esetben én egyedül gyerekeknél láttam ezt használni, mert a suliban ezzel kényelmesen lehet egymásnak átküldeni csengőhangokat és vicces videókat.
Ettől eltekintve ötletem sincs mire lenne jó.
Mindegyik készülékemben van erre lehetőség (sőt még iOS alá is van erre megoldás), de soha nem volt rá szükségem (illetve egyszer próbáltam névjegyet küldeni egy Nokiára az SGS-ről, az sem sikerült és 3 perc vacakolás után inkább megcsörgettem az illetőt és elmentette a számom, ez megvolt 5 másodperc alatt).
Egyszerűen ami elavul, az elavul. Az Android kivételével a többi mobil OS-ben már nincs is benne ez a lehetőség, mint ahogy a Flash sincs (igaz ez utóbbi Androidra sem lesz már sokáig, mert a 4.1-re már nem lesz eleve, augusztus 15-től meg a régebbi rendszerekre sem lesz elérhető a Play-ből).
-
válasz
agyas11111 #93 üzenetére
nem feltétlenül gyorsabb az e-mail...
ahol nincs mobilinternet, vagy csak nagyon lassú - például csak gprs - ott még működik a bluetooth, és gyorsabb is, mint egy gprs útján küldött e-mail! arról nem is beszélve, hogy néha az e-mail szereverek sem állnak a helyzet magaslatán, késnek jócskán - igen, néha a jobbak is!
kényelmi szempontból én is inkább (mobil)internetes megoldásokat választok - amikor csak lehet -, de nem mindig okés, néha kellene az a bluetooth!valósághű fényhatás? sokadlagos igényt elégít ki - legalább is szerintem...
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Synology NAS
- Linux kezdőknek
- Apple MacBook
- Eredeti játékok OFF topik
- Nintendo Switch 2
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- További aktív témák...
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 32/64GB RAM RX 9070 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Samsung Galaxy S23 Plus 256 GB Kártyafüggetlen 1Év Garanciával
- Lenovo magyar laptop billentyűzetre van szükséged? Akármelyik verzióban segítünk!
- Bomba ár! HP EliteBook Folio 1040 G1 - i5-G4 I 8GB I 256GB SSD I 14" HD+ I Cam I W10 I Garancia!
- Konzol felvásárlás!! Xbox Series S, Xbox Serries X
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest