- MIUI / HyperOS topik
- Motorola G86 - majdnem Edge
- Vivo X200 Pro - a kétszázát!
- Samsung Galaxy Z Flip7 - kis fogyás is sokat jelent
- Fotók, videók mobillal
- Szívós, szép és kitartó az új OnePlus óra
- Vékonyabb lett, jobb kamerát kapott, de az akku maradt a régi: itt a Fold7
- iPhone topik
- Xiaomi 15 Ultra - kamera, telefon
- Eurós árlista a Google Pixel 10 telefonokhoz
Új hozzászólás Aktív témák
-
Everman
addikt
válasz
Touch-ko #213 üzenetére
"Szoval amit az Apple mar 5 eve nem hasznal, az most kikerult a kuka OS-bol is. Ennyit a konkurens ceg(ek) fejlodeserol.."
Ez nem egészen pontos, mert a Google és az Android mint OS, alapból soha nem is támogatta a Flasht. Az Adobe volt a cég, amelyik eddig elkészítette ezt a kiegészítőt és ők álltak le teljesen fejlesztéssel és támogatással.
-
Everman
addikt
"Ha annyira akarsz, tudsz fegyvert vásárolni legálisan és ki tudsz menni vele a térre. Ha pedig legálisan szerezted, akkor vagy engedélyed is van rá, így nem tepernek le marcona egyenruhások, vagy nem kell rá engedély és megint ott vagyunk, hogy nem tepernek le."
Próbáld meg mondjuk itthon a Hősök terén, de előtte szólj, hogy menjek filmezni
"van, ahol fűré lépni tilos, vagy kutyát sétáltatni, de megteheted."
Teljesen igazad van, átmászhatsz a kerítésen és lophatsz a szomszéd gyümölcsöséből, max pofán ver, ha rajta kap. Feltörheted az iOS védelmét telepíthetsz BT protokolokat és használhatod a fájltranszfert, max, ha olyan helyen csinálod, ahol nem lehet, ott nyakon csapnak érte. Hol itt a különbség?
-
Everman
addikt
"A szabadság korlátozása vmilyen illegális tevékenység visszaszorításáért nem etikus és dícsérendő. Ezt egy értelmes ember felfogja, egy elvakult fanatikus meg nem."
Pedig erről szól az összes létező törvény és szabályozás, egy értelmes ember ezt felfogja.
Mondjuk ballagj ki egy forgalmas térre pisztollyal a kezedben és csodálkozz rá, ha pár perc múlva marcona egyenruhás emberek a földre tepernek
pedig te csak azt csináltad amihez éppen kedved volt és milyen jogon korlátoznak benne
Néha tényleg elcsodálkozom rajta, hogy egyes emberek hogy tudnak ilyen elvakultan, minden józan észt félresöpörve gyűlölni egy terméket, vagy gyártót.
-
Everman
addikt
válasz
FoxiestFox #176 üzenetére
"szoval pc-rol mobil eszkozre nem gyerekjatek, mobil eszkozrol mobil eszkozre pedig igen?"
Egyébként igazad van, doksik, képek és pdf-ek esetén, amiket a géptől távol akarok használni valóban a felhőt (Dropbox, GDrive) használom.
De egy romot, vagy telepítendő fájlt egyszerűbb közvetlenül a készülékre tölteni, mert azt nem szándékozom/tudom más eszközön igénybe venni, így nincs értelme megosztani.
"igazan nem ertem, mi rossz van abban, ha egy szolgaltatofuggetlen helyi adatatviteli szabvany is rendelkezesre all, foleg ha az fejlodik is"
Még mindig nem érted...
Egyrészt, mert két mobil között ritkán van szükség adatcserére (egyszerűen a hétköznapi életben erre nincs értelmes ok, a mobilok még ma sem fő rendszerek, hanem csak kiegészítők, így nem ezeken fogunk elsődlegesen képeket, videókat nézni, doksikat olvasni, hanem egy desktop gépen, vagy notebookon, így értelmetlen egy adatcserénél közbeiktatni) és ha mégis, akkor a BT erre még mindig lassú és körülményes.Másrészt már vannak erre a feladatra gyorsabb és kényelmesebb megoldások, amik elterjedését pont az elavult technológiákhoz való ragaszkodás hátráltat.
-
Everman
addikt
válasz
hallerlaller #174 üzenetére
Kettőt előre, egyet hátra
Elég értelmetlen a dolog, mert amúgy is csak azokkal a készülékekkel működik amik erre fel vannak készítve (NFC), azokban meg alapból ott már a Wifi-Direct service, nincs szükség a visszafele kompatibilitásra.
A Beam nem hinném, hogy valaha is multiplatform protokol lesz, én már annak örülni fogok, ha a Wifi-Direct támogatásra találna a többi gyártónál is. Nem, nem a két mobil adatcseréje miatt, azt továbbra is gyerekjátéknak tartom, viszont utálom a kábeleket és a mobilom csak akkor kerül madzag végre, ha töltöm, így viszont nem kéne FTP szervert indítanom a készüléken, ha a desktop géppel akarok fájlt cserélni wifin keresztül.
-
Everman
addikt
"Nekem erre nincs időm, játszd mással a kis játékod."
...és duzzogva elvonul a sarokba, mikor belátja, hogy az érvei nem állnak meg egy vitában...
---
Lehet, hogy nincs igazam, hisz mindenki csak a saját szemszögéből ítél, de ha nyitott szemmel körülnézel, akkor azt látod, hogy az emberek zöme nem használja ezt a funkciót és sok gyártó is kihagyja már a készülékekből (nem, nem csak az Apple, bár látom neked ez a fóbiád), innentől lehet, hogy te még használod, de valld meg, ha lesz egy jobb technológia, amit képes vagy használni (akár azért, mert elterjed mint a DirectWifi, vagy azért, mert lesz végre normális adatcsomagod a készülékedhez), akkor nem fogod siratni...
-
Everman
addikt
válasz
hallerlaller #168 üzenetére
Fájlátvitelről volt szó a vitában, az meg nem BT alapon működik.
(A 4.0-val igazad van, csak a mostani I/O miatt olvastam róla és ez maradt meg.) -
Everman
addikt
A BT v4.0 maximális adatátviteli sebessége 25 Mbit/sec, átlagban 15-18 Mbit/sec a valós átvitel. Ha te ezzel 1,5 GB-os csomagokat küldözgetsz, akkor nagyon türelmes emberke vagy.
Innentől nem egészen értem mire vered magad, attól, hogy növelték a biztonságát és plusz funkciókat kapott, attól még az általam elavultnak tartott fájltranszfer semmit nem fejlődött.
"Soha nem próbálhattál Bt fájl küldést-fogadást androidon, korábban volt itt arról szó hogy volt neked SGS1 -ed, de lefogadnám hogy kamuztál."
Én nem szoktam "kamuzni", volt SGS, SGS II és most Note, de ettől még a BT mint fájlátviteli lehetőség túrót sem ér. Én nem a pajtásaimnak szoktam vicces videókat és csengőhangokat küldeni, hanem doksikat céges ügyfeleknek, akik nem 10 m-en belül ücsörögnek. A fotóimat meg eleve a neten tartom, így azokat sem kell sehova átküldenem, max megosztanom. Attól, hogy te nem tudsz élni az új technológiákkal az a te bajod.
Mellesleg micsoda meglepetés, a 4.1-ben megjelenő Android Beam sem BT alapú, vajon miért?
"Hogy bizonyítsd mekkora überkirály az iPhone."
Ok, akkor azt is bizonyítom, hogy mennyire überkirály a WP7/8 is, mert az sem támogatja ezt a funkciót?
Amikor az Apple elhagyta a floppy-t, a soros/parallel portot akkor is ilyen bölcs hozzászólások voltak, hogy az mennyire kell, milyen nélkülözhetetlen és fontos... Aztán kiderült, hogy csak ők léptek először és a többiek követték őket és ma már nem nagyon találkozunk ezekkel más platformokon sem.
Kidobták a Flash-t, mindenki fújjolt, most meg lesnek, hogy maga az Adobe kukázza ki és két hónap múlva nem lesz mobil OS ami támogatná.
Az iPhone sok mindenért "überkirály" de azért, mert nincs benne BT fájltranszfer, amiatt nem, egyszerűen azért mert fel sem merül a felhasználók zöménél, hogy erre szükség volna egy mai készülékben, így érdektelen a dolog. Attól, hogy pár geek fórumon 10-20 ember rázza a billentyűzetét ezért, még 2-300 millió másik meg elégedetten használja nélküle.
-
Everman
addikt
válasz
Styleboy #152 üzenetére
"Ja és bocs én 1,5Gb os fájlt küldök át bluetooth-on. Szerintem meg haladj a korral és nézd meg, hogy milyen sebességekkel rendelkezik az új szabvány"
Bocs, de a mostanság elérhető legtöbb készülék még a régi szabványt támogatja, amivel 1,5 GB kb. fél nap alatt át is érne egyik készülékről a másikra.
"Ja és ha te a Niagarához mész akkor szerintem én a pillanatnak élnék a családommal. De ezek szerint te pont azok a trollok közé tartozol akik az élete legszebb pillanataiban is a telefonjába van bújva."
Bocs, de nem én akarok lépten nyomon mindenkinek a telefonjára képeket küldeni, szóval vakvágány. Nekem elég az, ha este a szállodai szobából el tudok küldeni egy levelet az otthoniaknak pár fotóval, hogy merre járok.
"Állhatsz az alma mellé, de itt arról van szó, hogy egy filléres dolgot hagynak ki belőle"
Senki mellett nem állok, már csak azért is, mert ma már a droidon kívül szinte semmi nem támogatja ezt a funkciót, így eleve nem csak az Apple-ről van szó.
"Ha meg azt mondod hogy el kellene már felejteni a Bluetooth-t szerinted akkor mivel csatlakozik az iMAC billentyűzete vagy egere a géphez."
Ennek mégis mi köze van a fájlátvitelhez? Egyre jobban belelovalod magad, hogy bizonygass egy idejétmúlt megoldást. De semmi gond, használj BT fájltranszfert 1,5 GB-os állományokhoz, a kisebb anyagokat meg lehetőleg floppyn hordozzad, a leveleidet meg írógéppel írjad és postagalambbal juttasd célba, hisz ezen megoldások is kipróbált, hosszú ideig jól működő dolgok voltak, minek szakadjunk el tőlük.
Az olyan eretnek dolgok, mint a directWifi, vagy cloud computing meg ugyebár az ördögtől való, nehogy már elkezdjük használni."HA két gyerek szeretne multiban játszani Ipadon, akkor szerinted a kapcsolat létesítéséhez a WIFI vagy egy modern Bluetooht adatátvitelt használnál. Azért mondom hogy modern, mert almafanok szerint elfeledték a régi szabványú WIFIT. Az se volt olyan gyors mint manapság."
Bocs, de ez már logikai káosz és elég meleg van hozzá, hogy megpróbáljam szétbogozni.
Annyit segítek, hogy gép-gép közötti gyors adatkommunikációra már jó ideje nem BT-ot használnak, két iPad is wifin kommunikál és már a B/G-s Wifi is lényegesen gyorsabb volt, mint akár a legújabb BT szabvány. -
Everman
addikt
válasz
Styleboy #146 üzenetére
"Aki szüksége van a bluetoothra az olyan telefont vesz amiben van akinek meg nem kell azt meg úgy se fogja érdekelni. "
Ámen..
"De viszont azt ne feledjük el hogy a bluetooth a mai napig fejlődik, és akadnak olyan élethelyzetek hogy a mobilinternet is csődöt mondana."
Apró gubanc, hogy a mobilnet, illetve a wifis net ki tudja váltani könnyedén a BT-ot, de ez fordítva nem igaz. Külföldön hiába van BT-od és hiába drága a roaming, a fotózott képet nem az utcán sétáló másik turistának akarod elküldeni, hanem az otthon maradt rokonoknak.
"Én pl használok néhányszor bluetoth-t, de általában családi képek megosztására, mert a bátyám fotóz és van néhány jó kép akkor nem mondom hogy majd küld át e-mailben, hanem ott helyszínen átküldi és megyek és másolom felfele a gépre. És nem kell arra várnom hogy mikor fogja átküldeni."
Persze, mert ugye nincs a lakásban wifi... és egyszerűbb előbb a te telefonodra percekig küldözgetni a képeket és neked azt áttölteni a gépedre, mintha egyből a gépedre kapnád meg (mondjuk nálam ez fel sem merülne, mert a fotózott képek mennek fel rögtön a Picasara, onnan meg annak osztom tovább, akinek csak akarom).
Erre szoktam mondani, hogy igencsak nyakatekert példákat tudtok mondani, hogy igazoljátok a bt fájltranszfer hasznosságát."És megnézném azt a Iphone tulajt ki 17perces videókat vesz fel FullHD-ban hogy mennyit töltene fel belőle."
Én meg megnézném, hogy te mikor küldesz át BT kapcsolaton keresztül 100-200 megás videót
én speciel fellököm Youtube-ra és kész, max megvárom, amíg wifi közelbe jutok, de még azzal együtt is egyszerűbb és gyorsabb, mint két telefonnal zsonglőrködni.
---
Kollégám jót nevetett az itteni kis hajcihőn, az ő véleménye az volt, hogy nem kéne leragadni a múltban, régen sokkal egyszerűbb volt ásni egy gödröt és abba pottyantani, de azért ma már elég természetes dolog a vízvezeték és az angol WC....
-
Everman
addikt
"nem lenne nagy cucc engedélyezni a funkciót."
A nem nagy cucc pár milliárd dollárt jelenthet.. Ennyit vesztene az Apple, ha engedné, hogy a készülékről közvetlenül megosztható legyen a tartalom.
Sokan el nem tudják képzelni mennyi mindennek kell megfelelniük, hogy az a csapatnyi kiadó amelyik az iTunes mögött mint tartalomszolgáltató áll ne lépjen vissza, vagy ne emeljen árat. Ebben az esetben meg nem csak az Apple lenne a vesztes, hanem a felhasználók is világszerte.
Ugye megvan, hogy a Google Music miért lett olyan amilyen?
-
Everman
addikt
válasz
<Adamsky> #123 üzenetére
" Olyan, mintha az általad említett FM vevő is ott lenne, de mondjuk csak a Mária Rádiót lehetne rajta fogni."
Kapaszkodj meg az asztal szélében, ott van az az FM vevő, sőt adó is, de csak arra van használva, hogy a Nike futócipő szenzorával kommunikáljon
Erre még én is azt mondom, hogy baromság, de ez van. -
Everman
addikt
"Most őszintén, mit tartana megadni a lehetőséget mondjuk a BT fájlküldésre vagy az FM rádióra, aztán akinek kell, használja, akinek nem kell, az meg nem."
Ok, akkor sírjuk vissza az IrDA-t is, mert milyen mókás volt régen PDA-val távirányítani a TV-t
Rétegigények, amik a többség számára szükségtelenek és idővel kikopnak a feature listákból. Lehet ezen rugózni, de felesleges.
-
Everman
addikt
válasz
<Adamsky> #107 üzenetére
"BT nem csak file küldésre jó, hanem pl. egy tablet-hez hozzá tudsz kötni egy külső GPS vevőt. Szerinted ipad-nál lehet ilyet (jailbreak nélkül)?"
El vagy tévedve (illetve én nem voltam egyértelmű)...
Nem a BT az elavult (sőt azt folyamatosan fejlesztik), hanem az ezen alapuló fájlcsere, én erről írok végig. Az egyéb felhasználása audio és más eszközök illesztése más történet és szükséges.Egyébként tudtommal nem lehet.
"Ez a másik amit írtam, hogy almáéknál és picipuhánál tuti nem ezért korlátozott a készülékek BT képessége. Hanem mert mindent kontroll alatt akarnak tartani. "
Illetve azért, mert legtöbbször olyan tartalmat akarnak megosztani, ami illegális és ezt előzik meg.
"A másik kedvencem az iTunes. Tudtommal egy almás készüléket csak egyetlen készülékkel lehet szinkronizálni."
Igen és nem
Sokan nem értik, hogy az Apple-nél nem a telefon, vagy a lejátszó a központ, hanem az iTunes Library, az eszközök csak ennek fizikai kiterjesztései így közvetlenül ehhez kötődnek.
Ha több géppel akarod szinkronizálni, akkor mindegyiken ugyanannak az iTunes Librarynak kell jelen lenni.
Ez is a jogvédelem miatt szükséges és kivételesen nem az Apple sara, hanem a kiadóké, akik csak ilyen feltételek mellett szerződtek az Apple-vel. -
Everman
addikt
válasz
Traianus #106 üzenetére
"Normál esetben mindkét fél bekapcsolja, rányomsz hogy küldés elfogadja, átment."
Ez az ami a legritkább esetben történik.
"Egyébként nem tudom honnan veszitek, hogy mindenkinek van mobilinternet előfizetése, hogy állandóan azzal töltögesse le az e-mail címéről a képeket meg küldözgessen össze-vissza."
Egy mai smartphone net nélkül nem sok mindenre jó, max játékra.
"Az meg, hogy pl iskolások használják nem tudom miért nyakatekert példa neked, szerintem ez is egy elég nagy piac"
Nem figyelsz, én az egyetlen normál példaként hoztam ezt fel. Az iskolások egyébként kinek piac?
"Ez alapján te hogy vonod le azt a következtetést, hogy szükségtelen?xD"
Elég sok embert ismerek, de egyet nem tudnék mondani, aki ne nézne nagyot, ha bármit BT-on szeretnék neki átküldeni.
De már írtam, akinek kell, az meg tudja oldani bármelyik rendszeren, akár iOS-en is. Gyárilag meg nem sokára egyiken sem lesz elérhető a mai formában.
-
Everman
addikt
"bizonyára kényelmesebb emailt írni, majd megvárni míg megérkezik neki és még szarakodjon a letöltéssel...mint rámenni hogy elküld, fogadja XY-tól? Igen! átment kész viszlát"
Rámegyek a képre - megosztás - e-mail cím - küldés.. kész...
Bekapcsolom a BT-ot - készülékek keresése - ja, kapcsold be te is - nem látlak - állítsd be, hogy mindenki lásson - hogy kell? - ##@# - párosítás - kép kiválasztása - megosztás - küldés - megszakadt - #@## - kép kiválasztása - megosztás - küldés - átért? - nem, megállt - kezdjük újra? - ne, küld el e-mailben...
-
Everman
addikt
válasz
agyas11111 #98 üzenetére
A smiley miatt félreértettem
-
Everman
addikt
"De a mondandóm lényege változatlanul az, hogy vannak esetek, amikor nincs mobilnet (Niagara vízesés, Yellowstone park, hogy még véletlenül se "Magyarisztán"-ról beszéljek.), ahol még GPRS sincs, de azért a fényképeket átküldenéd másoknak."
És a Niagara vízesésnél ugyan már kinek és miért küldenél BT-n képeket?
Én speciel max a családnak küldenék haza, ez esetben meg a hajadra kenheted a BT fájltranszfert.Az a baj, hogy a BT-s küldözgetéssel kapcsolatban mindig csak izzadtságszagú erőltetett példákat tudtok felhozni, normál esetben én egyedül gyerekeknél láttam ezt használni, mert a suliban ezzel kényelmesen lehet egymásnak átküldeni csengőhangokat és vicces videókat.
Ettől eltekintve ötletem sincs mire lenne jó.
Mindegyik készülékemben van erre lehetőség (sőt még iOS alá is van erre megoldás), de soha nem volt rá szükségem (illetve egyszer próbáltam névjegyet küldeni egy Nokiára az SGS-ről, az sem sikerült és 3 perc vacakolás után inkább megcsörgettem az illetőt és elmentette a számom, ez megvolt 5 másodperc alatt).
Egyszerűen ami elavul, az elavul. Az Android kivételével a többi mobil OS-ben már nincs is benne ez a lehetőség, mint ahogy a Flash sincs (igaz ez utóbbi Androidra sem lesz már sokáig, mert a 4.1-re már nem lesz eleve, augusztus 15-től meg a régebbi rendszerekre sem lesz elérhető a Play-ből).
-
Everman
addikt
válasz
agyas11111 #93 üzenetére
"2 meterröl is gyorsabb az email mint a BT"
Sokkal...
Egyrészt vegyed alapul, hogy mennyi a BT transfer maximális sebessége ideális esetben, másrészt még pluszban párosítani is kell a két eszközt, hogy küldeni és fogadni is tudj.
Mire elkezded átküldeni BT-n én már el is köszöntem és már rég megkapta (arról nem beszélve, hogy e-mailben, vagy más netes technológiával megosztva a célszemély nem csak a mobiljára kapja meg a tartalmat, hanem a desktop gépére, ahova BT esetén még külön át kéne neki küldeni.
Összeségében sokkal-sokkal lassabb és körülményesebb, mint a netes lehetőségek. -
Everman
addikt
"Nem olvastam végig minden hsz-t, de mintha pont arról lett volna szó, hogy amikor 2 méterre vagytok egymástól, ne kelljen már e-mail-t küldeni..."
Ne is, hisz a fejletlen nyugati infrastruktúra miatt a BT-vel sokkal gyorsabb, egyszerűbb és szárazabb érzés.
Bár én még mindig nem tudok életszerű okot arra, hogy bárki telefonjára bármit küldjek a sajátomról. De hát én már csak ilyen elmaradott vagyok, aki nem használ már ilyen lassú és körülményes dolgokat, mint a BT.
-
Everman
addikt
"jobb ha tudod hogy pl. UK az egyik legelmaradottabb internet infrastrukturaval "megaldott" orszag europaban"
Szóval szerinted Kansas UK-ban van, értem..... No comment.
Szóval szegény UK pógárok, mivel annyira el vannak maradva internyet infrastruktúrával, így ha el akarnak küldeni pl. a céges partnernek egy dokumentumot, mint olyat, akkor felszállnak a vonatra, megkeresik az illetőt személyesen és mobiljukat fenyegetően ráfogva BT-al átküldik neki a cuccost. Érthető... teljesen világos... már csak egy kérdésem van, Te melyik téridő síkból írogatsz ide?
"1-2 helyen 5-6mbit, mashol 10kbit."
Szegény angolok, 10 kbittel neteznek...
a hülyék, mikor a BT-al fénysebességgel küldhetnék az adatokat
De tudok jobbat, a BT is túl modern, ajánlanám a legújabb készülékekbe az IrDA ismételt felhasználását, esetleges nagyobb távolságokhoz, meg a füstjeleket, térjünk vissza a jól bevált technológiákhoz"elvakult fanatizmusodrol "
Te beszélsz?
-
Everman
addikt
válasz
hallerlaller #48 üzenetére
Repülőn elvileg a készülék rádió egységeit ki kell kapcsolni, vagy tévedek?
-
Everman
addikt
A nagyvárosokban azért fostalicska (legalábbis a mobilnet), mert egy cellában elég szép mennyiségű mobil fordul meg, ez egy tanyán nem egészen így van.
"Ez a ficsőr egyébként meg elképesztően marhaság"
Én inkább apró figyelmességnek tartom, ami sajnos a droid kocka szemléletéből gyökeresen hiányzik.
-
Everman
addikt
válasz
#06658560 #41 üzenetére
"kansas tanya alsón hogy tudod átküldeni a fileodat a fél méterre levönek, ha készítettél róla egy képet?"
Az elmúlt 15 évben egyetlen egyszer sem merült fel, hogy bárkinek a telefonjára küldözgessek bármit is.
A mobilomról rendszeresen küldök doskikat, pdf-eket, képeket stb. de nem az egy lépés távolságban lévő embereknek. Az e-mailt régóta feltalálták, a felhős tárolók elterjedése óta meg elég egy linket átdobni, ami akár még SMS-ben is küldhető.A BT-s fájlküldés elavult és ma már szükségtelen, max játszadozni jó (egy rögzített videót hamarabb feltolok a YouTube-ra, mint ahogy te átszenveded BT-on).
A kansasi tanyán meg nagy valószínűséggel gyorsabb netet találsz, mint amit most otthon használsz
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- BESZÁMÍTÁS! Intel Core i9 9900K 8 mag 16 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- Apple MacBook Air Megbízható társ a mindennapokra!
- Bomba ár! HP ProBook 440 G7 - i5-10GEN I 8GB I 256SSD I HDMI I 14" FHD I Cam I W11 I Gar
- Bomba ár! Dell Latitude E7450 - i5-5GEN I 8GB I 256SSD I 14" FHD I HDMI I Cam I W10 I Garancia!
- Honor Magic6 Lite 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest