- Aurát vált a Vivo V60
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Xiaomi 14T Pro - teljes a család?
- iPhone topik
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Samsung Galaxy Z Flip7 - kis fogyás is sokat jelent
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Garmin Instinct – küldetés teljesítve
- Motorola G86 - majdnem Edge
- Magisk
Új hozzászólás Aktív témák
-
Everman
addikt
válasz
Styleboy #152 üzenetére
"Ja és bocs én 1,5Gb os fájlt küldök át bluetooth-on. Szerintem meg haladj a korral és nézd meg, hogy milyen sebességekkel rendelkezik az új szabvány"
Bocs, de a mostanság elérhető legtöbb készülék még a régi szabványt támogatja, amivel 1,5 GB kb. fél nap alatt át is érne egyik készülékről a másikra.
"Ja és ha te a Niagarához mész akkor szerintem én a pillanatnak élnék a családommal. De ezek szerint te pont azok a trollok közé tartozol akik az élete legszebb pillanataiban is a telefonjába van bújva."
Bocs, de nem én akarok lépten nyomon mindenkinek a telefonjára képeket küldeni, szóval vakvágány. Nekem elég az, ha este a szállodai szobából el tudok küldeni egy levelet az otthoniaknak pár fotóval, hogy merre járok.
"Állhatsz az alma mellé, de itt arról van szó, hogy egy filléres dolgot hagynak ki belőle"
Senki mellett nem állok, már csak azért is, mert ma már a droidon kívül szinte semmi nem támogatja ezt a funkciót, így eleve nem csak az Apple-ről van szó.
"Ha meg azt mondod hogy el kellene már felejteni a Bluetooth-t szerinted akkor mivel csatlakozik az iMAC billentyűzete vagy egere a géphez."
Ennek mégis mi köze van a fájlátvitelhez? Egyre jobban belelovalod magad, hogy bizonygass egy idejétmúlt megoldást. De semmi gond, használj BT fájltranszfert 1,5 GB-os állományokhoz, a kisebb anyagokat meg lehetőleg floppyn hordozzad, a leveleidet meg írógéppel írjad és postagalambbal juttasd célba, hisz ezen megoldások is kipróbált, hosszú ideig jól működő dolgok voltak, minek szakadjunk el tőlük.
Az olyan eretnek dolgok, mint a directWifi, vagy cloud computing meg ugyebár az ördögtől való, nehogy már elkezdjük használni."HA két gyerek szeretne multiban játszani Ipadon, akkor szerinted a kapcsolat létesítéséhez a WIFI vagy egy modern Bluetooht adatátvitelt használnál. Azért mondom hogy modern, mert almafanok szerint elfeledték a régi szabványú WIFIT. Az se volt olyan gyors mint manapság."
Bocs, de ez már logikai káosz és elég meleg van hozzá, hogy megpróbáljam szétbogozni.
Annyit segítek, hogy gép-gép közötti gyors adatkommunikációra már jó ideje nem BT-ot használnak, két iPad is wifin kommunikál és már a B/G-s Wifi is lényegesen gyorsabb volt, mint akár a legújabb BT szabvány. -
Everman
addikt
válasz
Styleboy #146 üzenetére
"Aki szüksége van a bluetoothra az olyan telefont vesz amiben van akinek meg nem kell azt meg úgy se fogja érdekelni. "
Ámen..
"De viszont azt ne feledjük el hogy a bluetooth a mai napig fejlődik, és akadnak olyan élethelyzetek hogy a mobilinternet is csődöt mondana."
Apró gubanc, hogy a mobilnet, illetve a wifis net ki tudja váltani könnyedén a BT-ot, de ez fordítva nem igaz. Külföldön hiába van BT-od és hiába drága a roaming, a fotózott képet nem az utcán sétáló másik turistának akarod elküldeni, hanem az otthon maradt rokonoknak.
"Én pl használok néhányszor bluetoth-t, de általában családi képek megosztására, mert a bátyám fotóz és van néhány jó kép akkor nem mondom hogy majd küld át e-mailben, hanem ott helyszínen átküldi és megyek és másolom felfele a gépre. És nem kell arra várnom hogy mikor fogja átküldeni."
Persze, mert ugye nincs a lakásban wifi... és egyszerűbb előbb a te telefonodra percekig küldözgetni a képeket és neked azt áttölteni a gépedre, mintha egyből a gépedre kapnád meg (mondjuk nálam ez fel sem merülne, mert a fotózott képek mennek fel rögtön a Picasara, onnan meg annak osztom tovább, akinek csak akarom).
Erre szoktam mondani, hogy igencsak nyakatekert példákat tudtok mondani, hogy igazoljátok a bt fájltranszfer hasznosságát."És megnézném azt a Iphone tulajt ki 17perces videókat vesz fel FullHD-ban hogy mennyit töltene fel belőle."
Én meg megnézném, hogy te mikor küldesz át BT kapcsolaton keresztül 100-200 megás videót
én speciel fellököm Youtube-ra és kész, max megvárom, amíg wifi közelbe jutok, de még azzal együtt is egyszerűbb és gyorsabb, mint két telefonnal zsonglőrködni.
---
Kollégám jót nevetett az itteni kis hajcihőn, az ő véleménye az volt, hogy nem kéne leragadni a múltban, régen sokkal egyszerűbb volt ásni egy gödröt és abba pottyantani, de azért ma már elég természetes dolog a vízvezeték és az angol WC....
Új hozzászólás Aktív témák
- E-roller topik
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Székesfehérvár és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Milyen videókártyát?
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- Autós topik
- Borotva, szakállnyíró, szakállvágó topic
- Kertészet, mezőgazdaság topik
- Nintendo Switch 2
- NVIDIA GeForce RTX 4060 / 4070 S/Ti/TiS (AD104/103)
- További aktív témák...
- Apple iPhone 14 Pro Max 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Xiaomi Redmi Note 13 Pro+ 5G 12GB RAM / 512GB ROM (Garancia 2026.04.10-ig)
- Samsung Galaxy A23 5G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Xiaomi Redmi Note 14 5G 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Samsung Galaxy A26 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Bomba ár! HP EliteBook Folio 1040 G2 - i5-G5 I 8GB I 256GB SSD I 14" HD+ I Cam I W10 I Garancia!
- Csere-Beszámítás! Asus Rog Thor II 1200W 80+ Platinum tápegység! Olvass!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 10600KF 16/32/64GB RAM RTX 3060 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- AKCIÓ! HP USB C G5 Essential (5TW10AA) dokkoló hibátlan működéssel garanciával
- 135 - Lenovo Legion Pro 7 (16IRX9H) - Intel Core i9-14900HX, RTX 4090 (ELKELT)
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest