- Aurát vált a Vivo V60
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Xiaomi 14T Pro - teljes a család?
- iPhone topik
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Samsung Galaxy Z Flip7 - kis fogyás is sokat jelent
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Garmin Instinct – küldetés teljesítve
- Motorola G86 - majdnem Edge
- Magisk
Új hozzászólás Aktív témák
-
Touch-ko
őstag
-
Lirion
addikt
Már megint fals példát hozol. Az lenne a szabadság korlátozása, ha nem vehetnél fegyvert semmilyen legális módon. De ez ugye nem igaz. Olyannyira nem, hogy a világ sok pontján még engedély sem kell hozzá. Tehát nem vagy lekorlátozva. Ha annyira akarsz, tudsz fegyvert vásárolni legálisan és ki tudsz menni vele a térre. Ha pedig legálisan szerezted, akkor vagy engedélyed is van rá, így nem tepernek le marcona egyenruhások, vagy nem kell rá engedély és megint ott vagyunk, hogy nem tepernek le. Ha illegálisan szerezted, akkor meg felelsz érte.
A törvények és szabályozások szövegeiben ugyan sokszor van benne az, hogy tilos, de nem vagy fizikailag meggátolva a tiltott dolgok kivitelezésében. Majd aztán ha megcsináltad, felelsz érte. Autóval ugye tilos 140-nel menni autópályán, mégis sokan megteszik, van, ahol fűré lépni tilos, vagy kutyát sétáltatni, de megteheted.A BT tiltás esetén viszont nincs választásod, ergo korlátozva van a szabadságod a gyártó önkényessége miatt. Persze feltörheted a rendszert és akkor használhatod arra, amire akarod, de ez nem változtat azon, hogy a gyártó korlátozni akarja a felhasználókat, ami nem etikus.
-
én sem használom valami gyakran a bt-t, de amikor igen, akkor kifejezetten jól jön
múltkor pl autóban hallgattunk zenét a telómról fm transmitter segítségével a rádión, ismerősömnek megtetszett néhány, és átküldtem neki így
pár hete néhány tucat névjegy szánkózott át így a telefonomra egy másik nokiárólmeg haverom küld át néha n8-ról képeket és videókat, amiket akkor készített
itthon én is wifin küldözgetek telefonra (kivéve ha tölteni kell, vagy ha nagy fájlokról van szó, akkor a kábel célszerűbb), bár az enyém még nem n-es, de így is gyorsabb, mint a bt
mobilnetem nincs egyébként, de az időm nagy részében wifi közelében vagyok
bár ha lenne sem használnám túl gyakran, mert telefonálni sem szoktam, így a gsm modul többnyire inaktív -
szoval pc-rol mobil eszkozre nem gyerekjatek, mobil eszkozrol mobil eszkozre pedig igen?
ne mar
akkor legy kovetkezetes, es a pc-rol cloudba lodd fel a motyoidat, aztan ott majd elered mobillal is.igazan nem ertem, mi rossz van abban, ha egy szolgaltatofuggetlen helyi adatatviteli szabvany is rendelkezesre all, foleg ha az fejlodik is
nem arrol van szo, hogy a cloud az ordogtol valo, epp csak van, aki nem akarja minden szarjat a nagy felhoben tarolni
-
hallerlaller
addikt
Most utána olvastam, nemcsak a bluetooth hangátvitel, hanem fájlátvitel is belekerült, oldal közepe: [link]
Nekem a samsung megoldása jobban tetszik, az nfc-vel párosít, majd wifi direct küldi át az adatokat, de sajnos sokat nem ér, ha egy készülék tud csak ilyet. Ha bekerül majd az iphoneba is az nfc akkor kéne írni erre egy multiplatform alkalmazást. -
Szerintem az utolsó bekezdéssel mindenki egyetért.
A vita szerintem részben félreértésből fakad, mert az elején elhangzott egy olyan állítás, hogy a BT file küldés fölösleges. Ez lehet, hogy igaz azokra, akiknek van mobilnet elérése ÉS nem akarnak file-t küldeni a 3G/4G lefedettségen kívül, de azoknál, akiknél szűk keresztmetszet a mobilnet (földrajzi vagy anyagi okokból), azoknál hasznos funkció.
És itt nem a BT technikán van a hangsúly, hanem egy mobilhálózattól független korlátlanul ingyenes adatátviteli technikáról, amivel még a kislányom butafonjára is tudok háttérképet küldeni.
-
Hatvan9
senior tag
"mostanság elérhető legtöbb készülék még a régi szabványt támogatja"
Jelenleg kapható android készülékek:
SGS 3 Bluetooth v4.0 szabvány
HTC One X Bluetooth v4.0 szabvány
HTC One XL Bluetooth v4.0 szabvány
Motorola DROID RAZR Bluetooth v4.0 szabvány
HTC One S Bluetooth v4.0 szabványNézzük az olcsóbb kategóriát:
Alcatel OT-991 Bluetooth v4.0 szabvány
HTC Desire C Bluetooth v4.0 szabvány
LG Optimus L3 Bluetooth v3.0 szabvány
Alcatel OT-995 Bluetooth v3.0 szabvány
Samsung Galaxy Ace Plus Bluetooth v3.0 szabvány
Samsung Galaxy Ace 2 Bluetooth v3.0 szabvány
Samsung Galaxy mini 2 Bluetooth v3.0 szabvány2010 -es Samsung Galaxy S Bluetooth v3.0 szabvány
Viszonyításképp: 2010 -es iPhone 4 Bluetooth v2.1 szabvány
Apple iPhone 4S Bluetooth v4.0 szabványSoha nem próbálhattál Bt fájl küldést-fogadást androidon, korábban volt itt arról szó hogy volt neked SGS1 -ed, de lefogadnám hogy kamuztál.
Ha mégsem akkor 2.eshetőség hogy soha nem próbáltad oktelefonként használni, mert csak leszarozni akartad alapból.
Hogy bizonyítsd mekkora überkirály az iPhone.
Le kéne szállni a földre és észlelni kéne hogy az sem tökéletes rendszer, sőt.. -
Styleboy
tag
Nem tudom miért jössz itt a nyakatekert állításokkal. Szerinted mindenhol van wifi. Pl ha én hazamegyek a szüleimhez ahol találkozhatok a bátyámmal és még mobilnet is edge megnézném hogyan küldenéd fel a 200mb-os videódat a youtubra, úgy hogy nem akarod hogy felkerüljön a világhálóra. Ja és bocs én 1,5Gb os fájlt küldök át bluetooth-on. Szerintem meg haladj a korral és nézd meg, hogy milyen sebességekkel rendelkezik az új szabvány. Ja és ne feled hogy a mobilnetted ha elfogy lelassul. NA és akkor hogyan töltesz fel. Ja és ha te a Niagarához mész akkor szerintem én a pillanatnak élnék a családommal. De ezek szerint te pont azok a trollok közé tartozol akik az élete legszebb pillanataiban is a telefonjába van bújva. Állhatsz az alma mellé, de itt arról van szó, hogy egy filléres dolgot hagynak ki belőle, és lehet itt hivatkozni bizonyos dolgokra, hogy ezért és ezért nem került bele, és tudtommal manapság olyan korszakot élünk ahol egyéni döntéseket hozhatunk. Ha valaki lopni akar az úgy is fog. Egyszóval mindenki azt küld át amit szeretne és ne más mondja már meg hogy én vagy más mit szeretne, hiszen ők vannak értünk és ne mi miattuk. És mivel mindenki potenciális vásárló, így vásárlásával szavaz az adott termékre hogy van e szüksége rá. Én pl. NEM-el szavazok.
Ha meg itt jönnek majd az Alma fanok hogy prémium minőség, hát én meg erre azt mondom, hogy Motorola RAZR, vagy hasonló kivitelű telefonok.
Ha meg azt mondod hogy el kellene már felejteni a Bluetooth-t szerinted akkor mivel csatlakozik az iMAC billentyűzete vagy egere a géphez. :S:S:S Szóval csöppet kínos, hogy néhány dologgal lovagolsz egy technológia ellen, mikor eszedbe juthatna hogy mennyi minden használja ezt a technológiát. De végül is jobb neked az e-mail. Tudod mit használd azt egérhasználathoz is, vagy használj Wifist, hogy többet fogyasszon.
De van még egy példám. HA két gyerek szeretne multiban játszani Ipadon, akkor szerinted a kapcsolat létesítéséhez a WIFI vagy egy modern Bluetooht adatátvitelt használnál. Azért mondom hogy modern, mert almafanok szerint elfeledték a régi szabványú WIFIT. Az se volt olyan gyors mint manapság. -
Traianus
tag
Ha az átlagos felhasználó az, aki mindent a felhőben csinál és e-mailt küld a tőle 2 méterre álló embernek, akkor valóban fordítva ülök. Ezzel csak az a probléma, hogy nem így van.
Részemről befejeztem ezt a vitát, ha neked lételemed, hogy a hülyeséget szajkózod és égeted magadat a baromságokkal amit leírsz, nyugodtan tedd ezt -
-
Szelley
senior tag
esélytelen vagy...évek óta nem lehet neked semmit elmondani, amiben nem értesz egyet tökmind1 mekkora fa***ág, úgy van ahogy te mondod és kész
Mindenkinek "okostelefonja" van? Mindenkinek van mobilnete? ugye hogy nem...
(#111) Kopi31415 Erre az a válasz szokott érkezni:
"Minek küldözgessem akárkinek is? Feltolom fb-re vagy g+ba és mindenki számára egyből elérhető!" -
<Adamsky>
nagyúr
".. BT-s küldözgetéssel kapcsolatban mindig csak izzadtságszagú erőltetett példákat tudtok felhozni .. "
Minden bizonnyal nem olvastad azt a hsz-em, amiben írtam, hogy egy működő (nem korlátozott) BT nem csak file küldésre jó, hanem pl. egy tablet-hez hozzá tudsz kötni egy külső GPS vevőt. Szerinted ipad-nál lehet ilyet (jailbreak nélkül)?
"... Egyszerűen ami elavul, az elavul. .. "
Ez a másik amit írtam, hogy almáéknál és picipuhánál tuti nem ezért korlátozott a készülékek BT képessége. Hanem mert mindent kontroll alatt akarnak tartani. Milyen dolog lenne már, ha az ember csak úgy tudna küldeni / fogadni bármit(!) ?
A másik kedvencem az iTunes. Tudtommal egy almás készüléket csak egyetlen készülékkel lehet szinkronizálni. Olyan nincs, hogy nekem van egy notim és egy asztali gépem is, és szeretném mind2vel használni a cuccut. Rosszul tudom? Lehet. Nincs ilyen ketyerém, mert az első ilyen alkalommal földhöz csapnám.
-
Traianus
tag
Te valamit rosszul csinálsz, ha ennyi bajod van vele ... Normál esetben mindkét fél bekapcsolja, rányomsz hogy küldés elfogadja, átment. Egyébként nem tudom honnan veszitek, hogy mindenkinek van mobilinternet előfizetése, hogy állandóan azzal töltögesse le az e-mail címéről a képeket meg küldözgessen össze-vissza. Az meg, hogy pl iskolások használják nem tudom miért nyakatekert példa neked, szerintem ez is egy elég nagy piac de te nyilván jobban tudod ezt is
Ja és állandóan ezekkel az "én speciel" kezdetű példákkal jössz amikből általános következtetéseket vonsz le utána. Már megbocsáss ezt nem sértésből mondom tényleg, de kit érdekel az, hogy te speciel egy azaz egy ember nem igényled ezt a funkciót? Még akad itt vagy 4 akinek nem kell, de mindegyikőtökre jut 5 olyan, aki szerint meg jó lenne.. Ez alapján te hogy vonod le azt a következtetést, hogy szükségtelen?xD
-
Szelley
senior tag
hogy ti minden szart meg tudtok magyarázni ami nem tetszik nektek...bizonyára kényelmesebb emailt írni, majd megvárni míg megérkezik neki és még szarakodjon a letöltéssel...mint rámenni hogy elküld, fogadja XY-tól? Igen! átment kész viszlát. Ne legyetek már ennyire elvakultak könyörgöm. Attól hogy te 10 képet inkább elküldesz emailen, én had küldjem már bt-n ha ott áll velem szembe az illető...
"Az a baj, hogy a BT-s küldözgetéssel kapcsolatban mindig csak izzadtságszagú erőltetett példákat tudtok felhozni, normál esetben én egyedül gyerekeknél láttam ezt használni, mert a suliban ezzel kényelmesen lehet egymásnak átküldeni csengőhangokat és vicces videókat."
Te hozol állandóan erőltetett/nyakatekert példát, de ezt az egész prohardver megszokhatta már tőled... -
Traianus
tag
"Szóval szegény UK pógárok, mivel annyira el vannak maradva internyet infrastruktúrával, így ha el akarnak küldeni pl. a céges partnernek egy dokumentumot, mint olyat, akkor felszállnak a vonatra, megkeresik az illetőt személyesen és mobiljukat fenyegetően ráfogva BT-al átküldik neki a cuccost."
Nem olvastam végig minden hsz-t, de mintha pont arról lett volna szó, hogy amikor 2 méterre vagytok egymástól, ne kelljen már e-mail-t küldeni...
-
<Adamsky>
nagyúr
A BT nem csak fájlküldésre jó. Én pl. névjegyeket szoktam átküldeni (fogadni) vele. Láttam már két iPhone-os kollégát papírozni csak azért, hogy az egyik telefonjában lévő kontakt (név, cím, e-mail, tel. szám, stb.) átkerüljön a másikra. Mondanom sem kell roppant szórakoztató volt. Az pedig, hogy ki mire (nem) használja az "okostelefonját" az megint más kérdés. Ez persze már nem márkafüggő, de nagyon sokszor tapasztalom, hogy az illető csak telefonálásra, fényképezésre, játékra és mondjuk netezésre használja a készülékét. Közben meg mondjuk határidőnaplónak cipel magával egy bazi nagy noteszt. LOL. De a korral haladni kell. Adjunk mindenkinek tapi telefont, és lőjünk mindent fel a felhőbe. Aki nem így tesz, az sikeres ember ma már nem lehet.
-
Picco
addikt
jobb ha tudod hogy pl. UK az egyik legelmaradottabb internet infrastrukturaval "megaldott" orszag europaban, csak hogy ne menjunk messzire. a mobilnetrol ne is beszeljunk....1-2 helyen 5-6mbit, mashol 10kbit.
nem is tudom h miert irom le ezt neked...elvakult fanatizmusodrol mar mindenki ismer a forumon...erdekes hogy mas alma-felhasznaloknak pont hianyozna, de majd megmagyarazod hogy az nemugyvan...
-
törölt tag
Mert tanyán nincs gyakorlatilag 3G sem nagoyn sok helyen. Nézz szét kicsit a világban, meg fogsz lepödni a net, mobilnet lefedettségeket tekintve. S ha linket kell küldened egy kéhez, akkor jön a kérdés, a képet hogy is lövöd fel a felhöbe mobilnet nélkül?
Az, hogy neked soha nem volt még rá szükséged nem jelenti azt, hogy senki másnak nincs rá sosem. -
Lirion
addikt
A kansasi tanyán meg nagy valószínűséggel gyorsabb netet találsz, mint amit most otthon használsz
Vagy nem, ugyanis amcsiban a net elég fostalicska szinten van még a legnagyobb városokban is, majd pont egy tanyán lesz hipernet..
Ez a ficsőr egyébként meg elképesztően marhaság, amennyi időt erre pazaroltak, azt lehetett volna értelmes fejlesztésre is fordítani.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- E-roller topik
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Székesfehérvár és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Milyen videókártyát?
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- Autós topik
- Borotva, szakállnyíró, szakállvágó topic
- Kertészet, mezőgazdaság topik
- Nintendo Switch 2
- További aktív témák...
- Apple iPhone 14 Pro Max 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Xiaomi Redmi Note 13 Pro+ 5G 12GB RAM / 512GB ROM (Garancia 2026.04.10-ig)
- Samsung Galaxy A23 5G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Xiaomi Redmi Note 14 5G 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Samsung Galaxy A26 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 12400F 16/32/64GB RAM RTX 4060 Ti 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- LG 65QNED87T / 65" - 164 cm QNED / 4K UHD / 120Hz & 3ms / HDR 10 Pro / FreeSync Premium / HDMI 2.1
- Jo Nesbo: LEOPÁRD (nem olvasott)
- Napirajz könyv
- Apple iPad (9th Generáció) Wi-fi + Cellular, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest