Hirdetés
- Xiaomi 14 - párátlanul jó lehetne
- Nubia Flip 5G - kagylót, jó áron
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- iPhone topik
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Mobil flották
- Itthon is elérhető a OnePlus 11 és a Buds Pro 2
- Fotók, videók mobillal
- Poco F3 - a mindenes, de nem mindenkinek
-
Mobilarena
Huawei P9 téma összefoglaló
[Huawei P9-P9 Lite OFF Topikja!!]
Kötetlen beszélgetés a P9 és P9 Lite tulajdonosoknak!
Új hozzászólás Aktív témák
-
kbadam83
senior tag
Tulajok, Viber értesítéssel mi a helyzet? Hadiláb mint a Mate 8, vagy működik?
[ Szerkesztve ]
-
őstag
A flickr-en a képre kattintva, lent látható, hogy valóban P9-el készült-e.
Értelemszerűen itt már több hozzáértőbb tölt fel. Ezek alapján én elégedett vagyok fele. Korrekt képeket lehet vele lőni.[ Szerkesztve ]
Meliora sunt bono inimica
-
Tekergő82
tag
Sziasztok! Itt vannak az ígért képek, eme link formájában.
https://drive.google.com/open?id=0B7pvFnli4XE7U294WGxKLXNRWFU -
törölt tag
válasz próbakocka #394 üzenetére
PH rontja a képminőséget, nem ide kellene feltenni.
-
próbakocka
senior tag
válasz próbakocka #393 üzenetére
Haha, na mégis!
Meglepő, de valahogy nem ilyen eredményre számítottam. Lehet hogy erősen manualban kellene használni ahhoz, hogy jobb eredmény jöjjön ki?
/// DS918plus + Chromecast 1/2/Ultra
-
Tekergő82
tag
Igen átméreteztem, mert csak 8 megapixelt enged feltenni. Éjszakai képeket majd szerintem csak holnap fogok csinálni, most töltőn van a kicsike. Majd lehet, hogy Drive-ra teszem fel őket.
[ Szerkesztve ]
-
Quqesz
nagyúr
Ha majd legközelebb megnézed a kamera ablakban felül középen van egy körökből álló ikon, azt nyomd meg és kb 9 fajta lehetőség van benne a fekete/fehértől a sárgáson át a normálig. Lehet itt volt vmi elnyomva(tudod ff,sephia,norm,stb)
Fotóban nincs gixer, ha van nálad egy Pixel! 7pro
-
soko70
aktív tag
válasz bluemirage #385 üzenetére
A wifi kimondottan kiválónak nevezném, a LG G3-mal a munkahelyemen éppen 1/3-ig van ugyanazon a helyen addig ezzel még full. Szerintem elég érzékenynek tűnik, de ott néztem Samsung S6 edge+ is, azzal is kisebb volt a jel, legalábbis amit a wifi analyzer programmal mértem.
Reggel töltő le, míg ennyire újdonság többet foglalkozom vele, és most este van 70%-on. Email, wifi, mobilnet egésznap. Játszani nem játszok, programokat nézegetek, olvasok híreket stb.[ Szerkesztve ]
-
őstag
Én még csak készülök megvenni, Lumia 925-ről váltok majd, újra droidra.
Tekergő82: köszi a képet, de amit beraktál az szerintem átméretezett és más is történhetett vele, mert az exif infó is hiányzik belőle.
Bár én nem félek a kamera minőségétől. Inkább az üzemidő, wifi érzékenység stb... ami érdekel.
[ Szerkesztve ]
-
Tekergő82
tag
Sziasztok! Mai napon én is P9 tulajdonos lettem, asszonyé lett a P8. Nappali képek szerintem jobbak a P8-nál. Több a részlet, éjszaka majd most fogom kipróbálni, addig is 2 nappali képet teszek fel nektek.
[ Szerkesztve ]
-
bajbal
tag
válasz Newlachka #379 üzenetére
"1x leírja neki nem jön be ok cső ennyi."
Ennyi történt. Bocs, hogy leírtam Szerintem senkit nem ijesztettem el. Egyébként látott már a G4-em szoftver frissítést
A fényképekhez nem értek. Ezt le is írtam. Teljesen szubjektív volt a véleményem...
Részemről befejeztem, vegyed. Ennyi -
bajbal
tag
válasz bluemirage #378 üzenetére
Ezért hangsúlyoztam ki, hogy laikus vagyok. Nem azt mondtam, hogy szarok a képek csak azt, hogy a G4 képei nekem szebbnek látszanak. Ettől még lehet jó. Maximum én nem értek hozzá. Ezt is leírtam
Esetleg mint hozzáértő neked van véleményed a P9 kamerájáról? Komolyan érdekelne ha van véleményed róla.
Köszi! -
Newlachka
őstag
válasz bluemirage #378 üzenetére
egyetértek,
de itt feljebb arról van szó,hogy lőtt pár képet egy telefonnal aminek az elsődleges funkciója nem a fényképezés. és mivel nem tudja beállítani megfelelően így az eszköz már nem megfelelő.
Nem úgy gondolom,hogy az eszközt ami most kerül piacra fényezni kell,de nem is szabad elhamarkodott döntéseket hozni. Ezzel lehet szépen elijeszteni olyanokat akik, úgy gondolják,hogy ó igen tud más is szubjektív lenni. DE nem! Jön egy egy éves készülékkel, ami kb még sw frissítést sem látott, és pedálozik,hogy jobb képet csinál. Egészségére
Sokszor megosztom a véleményemmel az embereket.De a pár gyorsan lőtt fotóval nem lehet kiértékelni egy eszközt.
Én nem vagyok nagy fotós, soha nem is volt nagy elvárásom ilyen téren így soha nem is fogom egy eszköz vásárlását a fényképezési képességére alapozni. 1x leírja neki nem jön be ok cső ennyi.
Részemről befejeztem, majd visszanézek ha megvettem.
Ciao -
őstag
válasz Newlachka #374 üzenetére
Ha valaki ért a fényképzés alapjaihoz (!):
- WB, záridő, témaválasztás, fókuszpont, iso érték stb...
akkor megértem, hogy egy olyan telefont akar amivel olyan fényképet tud készíteni amivel az ő (emberi) tudását is ki tudja használni.De azt sosem tudtam megérteni, ha valaki csak nyom egy gombot oszt kész... és jé nem lett jó a kép. Ez az un. automata üzemmód arra és csak arra jó, hogy 2 eltérő gép (jelen esetben G4 vs. P9) automata szoftverének tudását összehasonlítsuk.
... meg talán arra is jó, hogy ha valaki nem ért a fényképezéshez nyomjon egy gombot, az egyetlent és akkor lesz ami lesz... Ebben az iPhone valóban verhetetlen.Egy jó fényképész szarnak titulált géppel is tud jó képet lőni, csak előtte meg kell ismernie az eszköz határait és ki kell ismernie azt. Egy már megszűnt másodállásos munkám miatt én szerencsésnek mondhatom magam, mert valamennyire ki tudom használni egy mobil kamerájának tudását is, így megértem ha valakinél ez fontos... mint pl. nálam is. Ma már egy jobb mobil némi emberi tudással párosítva a legtöbb kompakt fényképezőt lekörözi.
-
bajbal
tag
Írtam valahol, hogy az miatt veszem?
Nem AKAROK fényképezőt venni és a pénzemért a legjobb TELEFONT akarom megvenni amiben a pénzemért a legjobb kamera van. Ennyi...
Nyílván ha x telefonban jobb van mint y telefonban akkor azt veszem meg. Én csak leírtam a tapasztalataimat egy G4 hez képest. Gondolkoztam, hogy váltok de valószínűleg így nem fogok... -
klooo
tag
Sziasztok!
P9 4/64GB-os verziót lehet itthon kapni? Én nem tálaltam sehol.Samsung Galaxy S23 Ultra, PS5
-
Looserke
őstag
A mai telefonok már nem egy Nokia 3210 szintjén vannak és sokan sokfélére használják őket többek között fényképezésre. Nem mindenki cipel magával egy fényképező gépet mindenhova. Néha fontos, ha valamit gyorsan meg kell örökíteni az jól sikerüljön. A lényeg, hogy van akinek szempont hogy milyen képet készít egy telefon.
[ Szerkesztve ]
-
bajbal
tag
Ebből a szempontból a G4-et is hasonlónak tartom hiszen ott is rengeteg a beállítási lehetőség. (ájfonon nyílván semmi). Mondjuk korántsem olyan könnyű elbabrálni az LG-t. Nem is nevezném ezeket a képeket rossznak de volt valami nagyon furcsa minden képen. Valahogy oda nem illő színek, foltok. A vaku pedig kifejezetten gyenge volt.
Néha nem sok idő van elkapni egy-egy pillanatot és akkor szerintem zavaró lehet, hogy a kép nem úgy sikerült ahogy elképzeltem. Hansúlyozom, hogy lehet az én szemem csal, de a G4 képei nekem sokkal szebbek voltak.
Tényleg nem lenne rossz ha valaki tenne fel képeket mert így nehéz eldönteni a kérdést. Mondjuk ez egy kicsit ízlés dolga is -
Zolom89
senior tag
A kamerás app nagyon összetett. Sok fajta beállítási lehetőség van, automatán belül is. A sárgás fotók az irodában azért lehet mert a fehéregyensúly rossz volt, vagy az automata lőtte be vagy kézzel lett el állítva.
Ugyan ez igaz a bemozdult képre is, beállítási dolgok.Egy kicsit én is fogdostam a telefont és ami feltűnt elsőre hogy nagyon könnyen el lehet állítani a kamerát. Nem figyel oda az ember és már valamit állított. A kamera részt tanulmányozni kell, meg kell tanulni használni.
Nekem pl pont ez tetszik benne a legjobban amit ott lehet művelni. Az iPhone pont az ellenkezője, semmi beállítási lehetőség, csak megnyitod az alkalmazást és lősz vele...semmi kérdezés gyorsan csinálja.. de ez meg pont a másik véglet.Személy szerint köszönöm az infót amit megosztottál, evvel is előrébb vagyok. Nagyon gondolkozom hogy váltok, tetszik az S7 Edge is, bár azért a felárért nem tud többet nyújtani annyival..
[ Szerkesztve ]
“LG C2 + Samsung Q990B” Asus Rog Strix G17
-
bajbal
tag
Sziasztok!
Én ma nézegettem egy pár órán keresztül. Lőttem vele pár fotót változatos körülmények között. Sajnos fotókat nem tudok felölteni mert nincs már nálam a készülék. Amit én mint laikus láttam:
- nagyon gyenge vaku. Gyenge fényviszonyok mellett nagyon sötét képek.
- irodán belül sárgás, fakó fények
- a legkisebb kézremegésre is bemozdul
- utcai képek napsütésben nagyon szépek, részletesek.A jelenlegi G4-emmel összehasonlítva én úgy látom nem érdemes erre a készülékre váltanom pedig komolyan megtetszett. Nekem nagy csalódás.
Hangsúlyozom laikus vagyok de én abszolút nem láttam szépnek az elkészült képeket.[ Szerkesztve ]
-
JNSK
aktív tag
Ma en is csatlakoztam a boldog tulajdonosok korebe. Az LG G3hoz kepest elkepeszto a sebesseg kulonbseg. Minden egybol tortenik, minden atmenet folyamatos. Szuper gyors.
[ Szerkesztve ]
-
detre15
csendes újonc
Üdv!
Tegnap frissült az EMUI .
-
őstag
-
kovaccs
tag
válasz bluemirage #364 üzenetére
Köszi, Honor 6 van nekem, és a Honor 7 gold prémium (telekom) lett volna jó, de pár nap alatt elfogyott, lemaradtam..Utódja, mire gondolsz?
-
őstag
-
kovaccs
tag
Nagyon szimpatikus a készülék, de mivel nekem a kamera nem elsődleges szempont, de a rádió hiányzik, ezért megvárom a lite változatot. Tudja esetleg valaki, hogy mikor érkezhet? Külső méretben valóban nagyobb a "kisebb"?
-
spawn21
veterán
Ma akartam venni egy ilyen ketyerét német MM -ben, de csak a single sim verzió van
Maradt a Máté, mert a v10-em 2,5 kijelző ideje nem valami acélos
s24U+15p
-
detre15
csendes újonc
Üdv!
A mult héten vettem és kérdezem,érdemes-e üvegfóliát tenni rá? Eddig szuperul működik. Kezelési utmutatót honnan lehet letölteni? A gyári honlapról az utolsó a Mate8.[ Szerkesztve ]
-
Zolom89
senior tag
Sracok ha időtök engedi légyszi minél több képet publikálni amit evvel csináltok! Nagyon érdekel mit tud a kezetekben
-
törölt tag
válasz bluemirage #352 üzenetére
Ezt nem tudtam, ezért kérdeztem. Azt csak egyszer vettem újként.
Nem nagyon hiszem, hogy ennek itt lenne jelentősége. Érdekesnek tartom, hogy magánszemélynél más a garancia. A Huawei üfsz. egyébként nagyon készséges. Az FB -n elég rövid a válaszidő.
[ Szerkesztve ]
-
őstag
-
StPadre82
csendes tag
Sziasztok! Aki a Telekomnál vette a készüléket meg nézné hogy esetleg nem független? Még a p6-nál volt, hogy az első szériások függetlenek voltak.
-
törölt tag
válasz próbakocka #349 üzenetére
A készülékre vonatkozik, nem a kapcsolódó szolgáltatótól függ. Vásárlói értelemben meg mindegy, hogy magánszemély vagy cég.
Mire gondolsz, milyen trükk volt?
-
próbakocka
senior tag
A 3-3-3 garancia céges vevő esetén is érvényes, vagy csak magánszemélyekre vonatkozik?
(x-y-z gyártónál voltak már ilyen trükkök, ezért érdekelne a kérdés)
-
gyerecske
senior tag
válasz próbakocka #343 üzenetére
Igen , jöhetnének az "amatőr" fotók, mert a teszteknek nem hiszek.
Én úgy gondolom, hogy azt gondolom!
-
Quqesz
nagyúr
Ma megnéztem én is az MM-ben és tényleg szép telefon. A kijelzője nagyon jó, a kamera is jónak tűnt és a rendszersebesség is rendben volt. Egy dolog viszont érdekes volt: a kamera körüli betét inkább műanyagnak tünt mint üvegnek és teljesen egybe volt öntve/egy síkban volt. Nos a jövő adja meg a választ ez mennyire sérülékeny.....le a kalappal a huawei elött....csak ne a fehér lett volna kirakva.....
[ Szerkesztve ]
Fotóban nincs gixer, ha van nálad egy Pixel! 7pro
-
próbakocka
senior tag
Esti, szürkületi fotókat tudna valaki feltenni, aki már használja a telefont?
Képzaj mennyiség érdekelne.
[ Szerkesztve ]
-
soko70
aktív tag
válasz szaboc78 #339 üzenetére
Üdv! Szombaton kaptam meg a készüléket a Telekomtól, de egyszerűen nem tudok betelni vele. Hasonló érzésem volt amikor a Samsung s6 edge plusznál, de ez szerintem túltesz rajta. A fém ház, az üveg rajta annyira igényes, és életemben ez az első készülék amire azt mondom, hogy végre amire érdemes volt költeni. Egyáltalán nem bántam meg, a fotós részével meg en is ismerkedek. A készülék pedig nagyon gyors. Egyenlőre ennyi
-
szaboc78
csendes tag
Üdv mindenkinek. Arra gondoltam megosztom a hétvégi benyomásokat a telefonnal kapcsolatban. Én már több éve két generáció sony xperiát fogyasztottam el, és mivel csalódások sorozata ért úgy gondoltam váltok gyártót. Az újdonság varázsa teljesen megfogott. De ez több annál. Prémium összeszerelés és gyönyörű kijelző. Tökéletes fogás. Nem gyűjti az új lenyomatot, nem zsírosodik az üveg. Először érzem egy telefonon, hogy nincs szükség tokra. (De azért körülnézek a piacon
A rendszertől nagyon féltem, főleg attól hogy nincs főmenü. Alaptalan volt. Gyorsan megszoktam. Olyan mintha már évek óta együtt dolgoznánk. A rendszer logikus és kiszolgál. Ez a legfontosabb. Semmi bonyolítás. A sebesség eszméletlen. Azt gyorsan hozzá teszem, hogy én nem szoktam játszani telefonon, viszont minden mást igen. Hívások, közösségi háló, email, hírek, fotók, gps.A fotós programot nagyon szeretném jobban kiismerni. Szerintem nagyon sok potenciál van benne. Ebben bátran segíthet mindenki
Remélem sikerült mindent elmondani. És még egy gondolat. Rég nem okozott ekkora lelki örömet egy telefon, mint a huawei p9. Köszönöm.
-
szaboc78
csendes tag
Nekem a kijelző idő vegyes használat mellett, 5 óra és 33 perc lett és még bírja.
-
papi77
addikt
GSPLR: Azért ezt így nem kellene...Szerk: Ja már törölték!
Egyébként nekem is volt P7 em,és valahogy nálam sem volt az igazi!
[ Szerkesztve ]
Az első: NOKIA 1611
-
-
ORCA58
addikt
válasz Prime110 #313 üzenetére
Ez a plusz tényleg messze nem ér ennyit.
Nagyon elpimaszodtak a gyártók. Egy kis filléres "újításért" ami legtöbb esetben nem is az, akár tízezreket is elkérnek, pedig lehet azok között van olyan is, ami évekkel ezelőtt termés tartozéka volt a készülékeknek. (Lásd. Samu SD bővítés, vagy a mára már olcsóbb AMOLED felárat jelent.) -
szaboc78
csendes tag
Nekem eddig 52 % akku fogyasztással közel 3 óra képernyő időt sikerült elérni. Egyébként a kamera funkciói eléggé bonyolultaknak tűnnek. Remélem a beállításokban tud valaki segíteni.
-
-
törölt tag
válasz Mr.Silkó #322 üzenetére
Ott lehet valami hardveres gond volt, ilyennel már én is találkoztam.
-------
P9 -nél én majd a kijelzőre leszek kíváncsi. P7 -ről P8 -ra változott némileg az "új technológia" miatt, de fényerőben és színhűségben én éreztem különbséget a P7 javára. Minden másban sokat fejlődött. Bár egyéni vélemény (amit elég sokan osztanak), szerintem a P6 és a P7 dizájn szempontjából a legjobbak voltak (eddig).
P9 engem a kamera miatt vonz, meg az említett kijelző tesz kíváncsivá napi használat során. DE majd csak G5 után.
-
törölt tag
válasz Mr.Silkó #320 üzenetére
Ott inkább más probléma volt.
P7 -en lazán ment mondjuk egy Fifa vagy egy Kritika. Még a magok, vagy a maximális órajel kényszerítése nélkül is.
Általában ilyen dolgok felhasználói hibából fakadnak, vagy a játék korábbi droidra volt megírva. Szemetelést se nagyon értem, régóta van erre megoldás az EMUI -ban.
P6 -nál még megértem az akadást, ott azért volt probléma egyéb okból kifolyólag is játékok terén. Meg ott azért volt pár frissítés is, ami nem volt az igazi.
Az persze igaz, hogy a GPU mindig kicsit hátrébb sorolta az SoC -t, ha a konkurencia teljesítményéhez mérjük. Ezért nem volt kompatibilis számára az MC5 sem.
[ Szerkesztve ]
-
Mr.Silkó
veterán
válasz Looserke #319 üzenetére
Azért írtam, hogy a teszt alapján, mert még nem volt a kezemben. Viszont a P6-P7-nél is az volt a tapasztalatom, hogy hamar elfogyott a processzoros erő, amit a túlzsúfolt emui is tovább terhelt, néhány alapszintű játék - ami egy közepes Samsungon vagy Sony-n simán elfutott -, szaggatottan ment csak, ráadásképp pedig hosszútávon teleszemetelődött a telefon és nagyon lelassult.
[ Szerkesztve ]
-
Mr.Silkó
veterán
Szépnek szép, kétségtelen, és ez az új garanciájuk is példás, de a teszt alapján továbbra is azt érzem, hogy a Huawei egy lépéssel le van maradva grafikus szinten a konkurenciától. Inkább egy Snapdragonos vagy Exynosos telefont vennék, ha Android kéne.
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
válasz próbakocka #316 üzenetére
Semmiképp ne kézből, mert az is rossz lesz. Hiába támasztja ki. Inkább az utóbbi, vagy ha lehet állvány.
-
próbakocka
senior tag
Akinek már a kezében van egy P9 lenne olyan kedves, és csinálna vele ilyen körülmények között képeket?
(némi fény van, de nem rengeteg, mozgó tárgy, + a telefont vagy kezet megtámasztva, stb)Néhány teszten irreálisan rossz fotókat készítettek vele félsötétben és éjszaka, ami azért elbizonytalanít ...
-
Prime110
aktív tag
Sajnos az, és _annyival_ nem ad többletet. A Huawei-nek ez a 200.000-es plafon (még ezt is rossz kimondani) de áll jól a Mate 8-al, ami e felett van az csúnyán elvérzik, ott csak a Apple és a Samsung van helyzetben a brand-image miatt. Mert van Sony is a felett, meg HTC is, de látszik, hogy ezek a márkák abban az árszegmensben merre tartanak... (nagyon sehova).
-
rafis83
tag
Én ezt olvastam a plus verzió megjelenéséről:
A P9 „nagytestvére”, a szintén Londonban bemutatott Huawei P9 Plus Single SIM-es verziója várhatóan a 2016 június közepétől kerül először hazai forgalomba a Telekomnál, ahol a készülék egy exkluzív ajánlat keretében 8 héttel hamarabb lesz megvásárolható, mint a Huawei többi kiskereskedelmi partnereinél. A P9 Plus Single SIM-es verziója szürke és ezüst színekben lesz elérhető, javasolt bruttó fogyasztói ára 259 990 forint. -
-
migabi24
nagyúr
Úgy látom ez nem olyan megosztó telefon mint a G5, ez mindenkinek tetszik, amin nem is csodálkozom, a P8 is egy szuper készülék nemhogy ez
-
Zolom89
senior tag
Hát gyerekek ez tényleg jó.. Westend MM néztem, fogdostam.. Itt van a zsebemben az i6s és azt kell h mondjam gondolkozom h kiprobalom. Nagyon tetszett a kamera menüben a pro mód, meg úgy az egész telefon..
-
törölt tag
válasz brainticket #296 üzenetére
Ez már P7 óta így van sajnos. Bár azt hiszem P6 is így tolta, csak belőle nem nagyon volt az EU -ban dual. A második SIM vagy SD, illetve az NFC sztorival.
Pedig létezik erre már jobb megoldás (több is), csak hardveresen egyszerűbb így megoldani... kár érte.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest