- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Google Pixel 8 Pro - mestersége(s) az intelligencia
- Honor 200 Pro - mobilportré
- Szívós, szép és kitartó az új OnePlus óra
- India felől közelít egy 7550 mAh-s Redmi
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Realme 9 Pro+ - szükséges plusz?
- Google Pixel topik
- Erős specifikáció, kompakt formában
-
Mobilarena
Huawei P9 téma összefoglaló
[Huawei P9-P9 Lite OFF Topikja!!]
Kötetlen beszélgetés a P9 és P9 Lite tulajdonosoknak!
Új hozzászólás Aktív témák
-
jolti
senior tag
válasz
ORCA58 #17669 üzenetére
Köszi!
Ismerem, azt használtam az előző Sony M4 Aqván. Nagyon jó kis program.
De itt tetszik ez a gyári is, -sokkal jobb, mint a sonyé volt- csak a kedvencek szerkesztése hiányzik egy kicsit.
Újra elolvastam Cunája blogját, de nekem egyszerűbbnek tűnik a holdra felbicózni, mint ezt megcsinálni, úgyhogy nemigen gondolom meg magam. -
Gatto75
csendes tag
válasz
ORCA58 #16291 üzenetére
Köszi a tippet, de sajnos nem jó. Mindenhol be van állítva a szinkronizálás, jók a szerveradatok is, be van állítva, hogy ne lője ki az email-appot a memóriából, de semmi. Bármilyen másik email app tökéletesen szinkronizál. Eddig az összes szoftververzión a gyárit használtam, de most meg sem nyikkan.
-
Shyciii
veterán
válasz
ORCA58 #16069 üzenetére
Elég vicces lenne, ha egy OTA frissítéshez nekem kell tisztogatni a memória tartalmát úgy, hogy közben az EMUI hirdhedten gyilkolja feleslegesen a programokat a memóriából. Amúgy pontosan mindig 66%-nál a verifying update-nél akadt meg, pedig a többi részét upgrade-lte (vagy 3-4-szer verífing-ol). Ráadásul factory resetet is próbáltam, bootloader zárását is, ugye mindkettő csontra legyalulja a rendszert, tehát semmi egyéb program nem került a memóriába. Amúgy meg HiSuite-al frissítve a B386-os működött gond nélkül, pedig az FULL változatot töltött le, ami kb 6-szor nagyobb méretben. Egyszerűen szarul írták meg az OTA-t.
-
Csonti9710
csendes tag
-
válasz
ORCA58 #15171 üzenetére
+1 A True Phone-ra. Én is azt használom a gyári tárcsázó helyett. 1 hónap alatt sem tudtam megszokni a gyárit, így hát lecseréltem.
Bár én leginkább a fekete háttér és nagy betűk ill. ikonok miatt. De számtalan egyéb módon is az ember keze alá dolgozik ez a tárcsázó. Jól átgondolt és ergonómikus'
-
-
-
Meglivorn
aktív tag
válasz
ORCA58 #14055 üzenetére
Ez most érdekes, hogy előjött a téma kipróbáltam, nálam sincsenek értesítések lock screenen (annyira nem tűnt fel, mert amikor jelzett hogy van valami, azonnal az ujjlenyomat olvasóval nyitottam fel, ami ugye megkerüli a lockscreent).
Értesítés nincs, de még a felső sávban a kis ikon se.
Visszaváltottam magazainosra de ott sincs semmi.
Fura. -
rothadt
aktív tag
válasz
ORCA58 #13782 üzenetére
Nem tudok elmenni ezen a témázáson és nem tudom van-e jelentősége, de alap gyári készülék is, nincs root, semmi. (Tudom csak kizárólag az óra helyét változtatni?)
Felhívtam huaweit, csináltatnak egy gyári visszaállítást, aztán ha nincs siker küldöm vissza. Teszteltem a folyamatos simogatásra minden ponton húzza a csíkot, de egy kisebb részen a szélén a pontszerű pötyögtetésre nem mindig reagál -
rothadt
aktív tag
válasz
ORCA58 #13727 üzenetére
Tudod van egy gyári témák alkalmazás a telefonon és azon belül lehet más témákat letölteni, abban van ikon séma, stb stb, és mivel zavar, hogy alul van az óra, letöltöttem egyet, de abban meg hiába volt beállítva, nem irt ki semmit a zárképernyőre
Másik kérdés, egy kódot sem tudok ebben használni, amivel tudnám tesztelni a készüléket, a jobb szélén nem igazán működik a touchpad.... volt a samunak egy*#0*# kódja, abban mindent lehetett ellenőrizni, viszont itt még az alap android kódok sem futnak... valakinek ötlet?
-
Cunaja
Topikgazda
válasz
ORCA58 #13737 üzenetére
Amíg a loader nem hal meg, addig nem teljesen tégla.
Tudom némi idegeskedéssel jár, meg nagy kitartás kell hozzá.
Már több mint 100 telefont hoztam vissza halálból online.
A lényeg, a teljesen pontos követése az utasításoknak.
MK VII kollégánál annyival könnyebb volt a dolog, hogy már csinált ilyet.
Dupla kopp. nem megy, azaz hiányozhat a senzor vagy silány a minősége. 2-es típusú teló.
Ezért ne haragudj meg, de ez az igazság!
Örülök, hogy tetszik! -
MK VII
veterán
válasz
ORCA58 #13737 üzenetére
Igen szerencsére nem lett totál tégla.
Annyi előnyöm van talán romolásban, hogy eddig kb mindegyik telefonomat romolgattam..
Azért ennél a telefonnál néha én sem mertem nekiállni egy két dolognak, de ezek után nekiállok..
Sok kérdőjel van még most is a fejemben pár dologgal kapcsolatban, de lassan már minden világos lesz
Most konkrétan kezdem előröl az egészet, mert a témázásom sem működik és biztonságot sem tudok beállítani neki. Se ujjlenyomatot se pin kódot. -
MK VII
veterán
válasz
ORCA58 #13727 üzenetére
Köszi..
Nem volt vele semmi gondom... Hisz pont ezt írtam le.. Romolgatás előtt tökéletesen működött minden.. Akkum is jó volt.. Romolás után indult meg a lavina.. Azóta meg próbálok visszatérni a gyári Telekomos romra, de látod mi lett a vége..
Szerencsére olyan alkat vagyok akit nagyon nem hat meg, ha kukában köt ki a telefon.. Juttattam én már másvilágra egy kamionnyi telefont saját kezűleg. Egy komplett kétszobás lakás árát már kidobtam a kukába..
Nem is az zavar, hogy esetleg nem tudom megcsinálni, csak kellene most pont a melóhoz.. -
moleculez
veterán
válasz
ORCA58 #13646 üzenetére
Én nem azért veszek onnan telót mert annyira megérné, sőt ráfizetek, viszont üzleti előfizut kaptam (fogalmam sincs hogy miért, és hogyan), viszont ha bármi baja van a telónak 24 munkaórán belül házhoz hoznak egy újat, meg a csomagom is elég jó, a szolgáltatás része is teljesen rendben van, ügyfélszolgálat is, szóval anyagilag tényleg nem éri meg, de kapok érte valamit. Csak frissítést, na azt nem
-
válasz
ORCA58 #12531 üzenetére
Ha ezek nem a rendszerrel szállított megoldások, hanem 3rd party külsős szoftverek / app-ok... akkor bizony előfordulhat.
De a gyári, rendszerrel szállított megoldások... max nem annyira hatékonyak, mint ahogyan azt a Marketing állítja, de én azért nem hinném, hogy pont ennék az akksit... Az illető a huawei gyári megoldásaira célzott. -
the_pimp
senior tag
válasz
ORCA58 #12513 üzenetére
Az csak egy szám, amihez tudok viszonyítani.
Mint pl most a 7.0 esetében, egy fos, ugyanolyan felhasználás mellett, mint korábban 6.0-nál.
De sot idő nélkül is látom, hogy ha éjjel leveszem töltőről, reggelre már leugrik majdnem 10% ot, úgy hogy csak az asztalon van
Kora délután meg már könyörög a töltőért.
Na azért ezt ne már. -
ORCA58
addikt
válasz
ORCA58 #12513 üzenetére
"Íme egy kép a 90" Ez meg hogy került a kép mellé?
Nem nyomtál entert és elfért mellé...
[ Módosította: philoxenia ]
-
gianone
őstag
válasz
ORCA58 #12082 üzenetére
Szerintem ez nagyon háttérkép és ikonfüggő. Önmagában az csak egy kék. Nekem ez így teljesen rendben van, bár ha én csináltam volna, kevésbé lenne szaturált.
Ízlésen amúgy nehéz vitatkozni, és ha megnézem itthon a családi és trásasházak színeit, teljesen felesleges is... -
Cunaja
Topikgazda
válasz
ORCA58 #11934 üzenetére
Sajnos igazad van, az adatoknál. Ugyanis az ember nem másnak akarja elmenteni az adatait, hanem saját magának.
Valami adatvédelmi irányelv baro.....g miatt nem állítják be úgy, hogy az összes adat mentve legyen.
A gyári appokat elmenti rendesen, de a külső alkalmazások data/app mappában lévő adatait azt nem.
Ha nem akarod a gyerkőc tombolását látni, akkor pedig érdemes root hozzáférést használni és pl. a Titanium Backup progival menteni.
Sajnos a Huawei a Nougat rendszernél már teljesen más kódolást használ a rom felépítésénél és ezért a titkosított partíciók elérése sokkal nehezebb, ezáltal a root is az.
Jelenleg megbízható root Nougatra csak a Kangvip romban van, de ott az ujjlenyomat olvasó nem megy sajnos.
Szétbontottam a kernelt és benne van a meghajtója, de valamiért nem megy.
Az XDA-n is van egy pár Custom rom, azokban is csak fél root van, de legalább mennek a dolgok csak alapon.
Jelenleg is egy Custom romot csinálgatok az XDA-s romok vegyítésével. Egyikben ez nincs, másikban az nincs és most átírogatom őket, meg néhány dolgot változtatok.
AZ L09-es Nougatra van fél root, de sajnos az L19-en ez nem stabil, rendszerösszeomlásokat okozz. -
C. Vieri
tag
válasz
ORCA58 #11301 üzenetére
Nekem pl. pont az értesítések, az új "felugró ablakok" (nem vágom hivatalos nevét - pl. ami akkor jön fel, mikor alkalmazások kérnek jogosultságot) meg a notification bar az, ami kifejezetten szúrja a szememet, pont azok, amik nem változtathatók. Ikonokat már átvariáltam, azok se tetszettek, de azokkal volt a legkisebb gondom.
Egyelőre nem vagyok hasra esve a Nougattól, főleg, hogy nekem is nem kicsit érezhetően gyorsabban merül az akksi, mióta fent van. Még persze kivárok, adok neki hosszabb időt, de fordult már meg a fejemben, hogy visszatérek B182-re, de L19-re még mindig nem találtam C432B136-os FULL firmware-t, de nem is annyira égeti a tenyerem a dolog egyelőre.
-
-
ujtzjani
tag
válasz
ORCA58 #11276 üzenetére
Na erről csak annyit hogy az első frissítést követően B360 Elég sokat leveleztem a HUAWEI szervízzel aminek a vége az lett hogy küldtek 2 linket hogy csináljam meg a Rollback-et és jó napot... Persze mindezek előtt beszéltem telefonon az ügyfélszolgálattal is...
Én nem mondom hogy nem foglalkoznak vele de akkoriban kerestem rá megoldást a neten és nem voltam egyedül a gondommal persze megoldás nem volt...
Ezért is reméltem hogy a B378 megoldja de nem...
Vissza tértem a régire persze nem teljesen olyan volt mint amikor megvettem a telefont mert egy jó pár alkalmazás nem volt már meg a gyáriak közül... És ami megmaradt PL a témaváltás az sem megy...
Szóval nagyon megbántam a verzió váltást.... -
ViZo72
tag
válasz
ORCA58 #10552 üzenetére
"Ez az új trendi. Nehogy már te döntsd el, hogy milyen alkalmazást akarsz futtatni. Vannak nálad okosabbak, majd ők megmondják a tutit! "
Vicces, hogy pont most írod ezt, mivel pár hozzászólásoddal ezelőtt a fórumtársak éppen elmagyarázták kimi02-nek, hogy neki tulajdonképpen nem kell ilyen telefon, mert nem arra használja amire szerintük való...
Nem vitaindítónak szánom, jobb a békésség, csak tényleg viccesen jött ki ez most.
Az a véleményem, hogy sokan használunk sokféle tárgyat, műszaki cikket amit nem feltétlenül használunk ki optimálisan, főleg nem mások szerint (nagy és drága autó, okos tv, okos telefon stb...)
Sokszor nem is racionálisan hozzuk meg a döntést a vásárlásról...Írok már P9-ről is mert teljesen OFF topic lesz...
Szóval konkrétan én a P9-et NEM azért vettem mert mindenképpen szükségem volt egy erős, szép, viszonylag drága, tűrhető akkuidős telefonra.
Azért vettem, mert:
- az előző BB Z10-et bár szerettem és NÁLAM a célnak megfelelő volt (talán jobban is mint a P9) de az egyrészt kihaló ágra került, másrészt 3éves múlt, esetleg jöhetnek meghibásodások, lassan akkucsere stb.
- érdekelt másik platform is, főleg az elterjedtebbek a támogatottság miatt
- P9 korrekt hardvernek látszott (ez android vonalon fontosnak tűnik) és maga a kinézet is tetszett
- ez volt a felső határ amit meg tudtam/akartam fizetni, olcsóbbat (gyengébbet) nem akartam...Kövezettek meg, de bevallom, hogy NEM HASZNÁLOM KI A TUDÁSÁT...
Illetve mégis, hiszen fent van a kommunikációs/üzenetküldő alkalmazások java része, használok banki alkalmazást, felhő szolgáltatást, jelszókezelőt stb...
DE...
Ezek java része csak kíváncsiság (valamennyire szakmai is), tudnék nélkülük élni.
Persze nálam az is benne van, hogy idősödve, az ember szeretne haladni/lépést tartani a korral, mert a mai világban könnyű lemaradni...Voltak buta Nokia telefonjaim is mint sokunknak, nekem az is elég volt, és ma is elég lenne sok mindenkinek, csak hát változik a világ, meg a divat...
-
malna88
tag
válasz
ORCA58 #10480 üzenetére
Köszi mindkettőtöknek, a billentyűzetet megpróbálom.
FR előtte, utána, közben, végig mindehol volt, biztosra mentem, nem is visszaállítással tértem vissza...
Témánál jól van minden, meg nem is változtattam semmit, csak a képekkel próbáltam variálni. De majd még próbálkozok, hátha megadja magát -
MK VII
veterán
válasz
ORCA58 #10322 üzenetére
CSR 2-vel szoktam játszani, az ami merítheti nekem a telefont, de fel sem figyelnék erre a merülésre, hogy, ha nougat előtt is lettek volna ilyenek.. Sosem volt.. Szoktam játszani a CSR 2-vel úgy, hogy simán megvolt akkor is a 6,5-7 óra kijelzőidő. Most úgy, hogy sokkal kevesebbet játszok vele úgy is alig van meg a 4 óra, de inkább 3,5..
Helymeghatározás ki van lőve mindig.
Google+ az első amit gyalulok a telefonról.Ha már itt tartunk.. Valaki linkelhetne nekem egy Telekomos coust-ot, hogy vissza tudjak menni C150B141-re, mert ott nem voltak akku gondjaim..
Ha ezek után ott is csinálja akkor másra tényleg nem tudok gondolni, csak arra, hogy fél év alatt ennyit romlott az akku.. -
vasi89
őstag
-
-
pepetech
őstag
Érdekes. Már több mint 7 hónapja védelem nélkül használom a kijelzőt és semmi baja. Építő iparban dolgozok. Aki össze tudja törni annak mindegy milyen védelem van rajta. MK VII kolléga megmondja a tutit. Ha bocsánat a kifejezésért béna vagy akkor a legdurvább védelemmel is össze töröd. Szerintem a 2,5 d-vel semmi baj nincs. Szép jó a szélein az újjam elhúzni. Nem tudok rá venni üveget na bumm. Sok ember annyi pénzt el költ fóliákra, hogy abból egy biztosítás is kijönne
-
bb_bence
csendes tag
Kipróbáltam, nekem elég körülményesen fut, igazából jobban idegesített, mintha fent maradnának a gombok, úgyhogy letöröltem.
Kár, nem tudom, miért nem lehet ezt az opciót beleépíteni a szoftverbe, amikor félig már így is benne van... pl. ha neten videót nézek, pöccintésre el tudom tüntetni/visszahozni, na így még nehezebb megszokni, hogy alapjáraton nem.
Többieknek is nagyon köszi a válaszokat!
Ujjperces trükkökről nincs valakinek tapasztalata?
-
Thunder86
tag
-
-
pepe10.10
tag
Közben sikerült megoldani, az volt a baja hogy először a sim kártyára mentettem a számokat, majd onnan a telefonba, és utána állítottam hozzá a telefonba képet. Letöröltem mindent a SIM ről, majd kép beállítása telefonba és utána másoltam vissza a simre. így már működik.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Autós topik
- Milyen légkondit a lakásba?
- Norvégia átmenetileg betiltja az áramigényes kriptobányászatot
- Nyomtató topik
- Ford topik
- A látszat ellenére helyesen működik az NVIDIA-féle Resizable BAR implementáció
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Samsung Galaxy Felhasználók OFF topicja
- További aktív témák...
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7700X 32/64GB RAM RTX 5070 GAMER PC termékbeszámítással
- HGST HUH721010AL5200 10TB 7.2k SAS HDD, DELL branded, nettó 38000Ft + ÁFA, 1 év garancia
- LG 55C4 - 48" OLED evo - 4K 144Hz - 0.1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync - HDMI 2.1 - A9 Gen7 CPU
- Bomba ár! Dell Latitude 5495 - Ryzen 5 I 16GB I 256SSD I 14" FHD I HDMI I Radeon I Cam I W10 I Gari!
- DDR3 BAZÁR! 8GB 16GB 1333MHz 1600MHz 2400MHz DDR3 memória garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest