Hirdetés
-
Mobilarena
Huawei P9 téma összefoglaló
[Huawei P9-P9 Lite OFF Topikja!!]
Kötetlen beszélgetés a P9 és P9 Lite tulajdonosoknak!
Új hozzászólás Aktív témák
-
philoxenia
MODERÁTOR
válasz sirokipatrik #18495 üzenetére
A komáromi erődben laksz?
Menczer érvelési stílusához nekem is jogom van...
-
weinmaker
őstag
válasz sirokipatrik #18495 üzenetére
Akkor viszont lehet, hogy hibás a telefonom.
Www. Kavekorzo.hu - Gyanús vagy nekem, mint a krematórium büféjében a hamubasült pogácsa!
-
Pozitron
tag
válasz Cunaja #18493 üzenetére
Igen, minden rendben volt, viszont most továbbléptem valahogy. Lehet nem volt a bootloader unlockolva, bár azt mutatta, de adtam neki egy unlockot, visszadobott utana TWRP-be, majd ujra bootloaderbe tettem TWRP-ből és utána ráment a gyári recovery. Időközben felmászott a 432-es ROM is.
Most már megy az OTA update. Ez azt jelenti hogy stock 6.0-an van? Azért fontos a stock mert a telefon nem nekem lesz, hanem egy barátomnak, és eléggé pánikol a custom ROM-októl
-
sirokipatrik
aktív tag
válasz weinmaker #18490 üzenetére
Nekem a Bluetooth nagyon jól működik. Most hétvégén az autóban lévő transmitter össze volt kapcsolódva a kinti rádióval. A telefon meg a transmitter-hez. Kb 10-15 méterről tudtam vezérelni úgy, hogy az autó ajtaja zárva volt. A hangzás ugyan olyan volt mint közelről. Úgyhogy nekem a Bluetooth az normális kerülhetett a telefonomba. Ja meg az autóban akartam kapcsolódni egy másik telefonhoz, a P9 a házban volt és érzékelte! (nem volt párosítva előtte és ez kb 5 méter vastag falakon át)
-
Cunaja
Topikgazda
válasz Pozitron #18491 üzenetére
Itt vagyok!
Minden az adb mappában? Nagybetű kis betű érzékeny.
A telefonon az oemfeloldás és az usb hibakeresés engedélyezve van?A gyári rom miatt én jobban idegeskednék.
[ Szerkesztve ]
A fórumozás egy élmény volt, de jöttek a trollok és tönkretették az egészet! Már semmi nem olyan, amilyen régen volt.
-
Pozitron
tag
Na srácok elakadtam egy kicsit. Ott tartok, hogy tenném fel a C432B136 ROM-ot, ehhez ugye vissza kellene tennem a gyári recoveryt, na ezt nem akarja. USB debug bekapcsolva, bootloader unlocked, és a lenti hibát dobja. Ilyenkor mi van?
[ Szerkesztve ]
-
gretzky77
veterán
válasz Sungoo #18488 üzenetére
Sztem azért a füles sem mindegy! Van egy meizu ep51-es fülesem,ott már én is észrevettem,hogy főleg ha merül a füles akkor tényleg még a zseb sem mindegy,viszont az AKG fejesemmel soha nem produkál ilyet!
iPhone 15 Pro Max Blue Titan & Apple Watch Ultra 2 & Fiio FF3 & fiio ka3 & Edifier Stax S3
-
weinmaker
őstag
A korábban említett Bluetooth probléma másnál nincsen? Csak mert senki nem válaszolt.
Www. Kavekorzo.hu - Gyanús vagy nekem, mint a krematórium büféjében a hamubasült pogácsa!
-
Tybor99
tag
válasz Pozitron #18478 üzenetére
Én is gyári telekomos romrol váltottam véletlenül majd kerültem ide és mindenki nagyon segítő kész ha érted a blogban le írtakat olvasd el vagy 10-15x és kezdj neki én v5 lite vagyok megvagyok vele elégedve újra szeretem a telomat most per pillanat az egészség alkalmazás zabálja az akut ezzel akarok valamit kezdeni. Valakinek valami ötlet?
-
Cunaja
Topikgazda
válasz Pozitron #18476 üzenetére
Nem!
Vissza kell térni 6.0-ra és azután mókolni. Gyári FULL rom nincs 7.0-ra, még akkor sem ha annak nevezik.
6.0 és utána ott lehet mókolni, majd eldönteni mit szeretnél.
Helyedben ha már ilyeneket csinálok, akkor elfelejteném a gyári romot és ha csak nem használsz VR-t, amit a kolléga ír, hogy nem jó. ( Hallkan jegyezném meg, hogy máshol is panaszkodnak rá ) Felraknám a V5-Lite verziót.
Kifogják cserélni a telefonod.Már mint mit fog engedni?
A frissítéseket C432-re?[ Szerkesztve ]
A fórumozás egy élmény volt, de jöttek a trollok és tönkretették az egészet! Már semmi nem olyan, amilyen régen volt.
-
Pozitron
tag
Sziasztok!
Szóval a következővel fordulnék hozzátok: Adott egy P9, Telekom custom ROM-al. Ezt szeretném lecserélni gyárira. Nem kell más custom, szimpla stock ROM. Root sem kell. (tudom hogy ez az SL-t nem szünteti meg, nem ez a cél, hanem a magenta megszüntetése a telefonon)
Vann erre valami mód? Értek a telefonokhoz, csináltam már pár updatet különböző telefonokon, de erre valahogy nem akar felmászni a stock ROM, SD-ről telepítéssel. Csak van itt valaki aki T-s ROM-ról stockra váltott.
Pls help
-
bardo
tag
Cunaja elsősorban Neked, de ha bárki tud rá megoldást az is jó. A Brave böngésző nekem is tetszik, de a Chrome-ot azért kell használnom, mert asztalon és mobilon is abba szinkronizálom a könyvjelzőket. Ti ezt hogy oldjátok meg?
Köszi,
BárdóHuawei P9 L09C432, Mate 10 Pro Telekom single sim
-
kesz_
csendes tag
-
bollizolee
tag
Megvan a letöltési probléma. Chrome kuka. Tegnap éjjel kb 20-szor szakadt meg a letöltés gépen is meg telefonon is. Mérgembe felraktam Cunaja által ajánlott böngészőt és elsőre leszedtem vele a Cunaja V5 lite-t. Ma este megy fel végre az új rom.
-
Casillero
tag
3 gombossal elindítottam dload mappa nélkül és ugyanúgy 5%-nál megáll mint amikor a B390-es romot akartam feltenni. Akkor nem is a dload mappában keresi?
-
kesz_
csendes tag
Sziasztok!
Cunaja leírása alapján szeretnék romot cserélni de elakadtam a Frissítés 5. pontjánál (5. Gyári recovery visszaállítása a fenti módszer szerint). A telefonom Telekomos EVA-L09
C900B130-on vagyok és a gyári recovery-t nem tudom visszarakni, mert az alábbi hibát kapom:
c:\adb>adb devices
List of devices attached
MWS7N16A18000255 devicec:\adb>adb reboot bootloader
c:\adb>fastboot flash recovery recovery.img
target reported max download size of 471859200 bytes
sending 'recovery' (35734 KB)...
OKAY [ 0.754s]
writing 'recovery'...
FAILED (remote: Command not allowed)
finished. total time: 0.754sc:\adb>fastboot reboot
rebooting...finished. total time: 0.031s
c:\adb>
Tudnátok segíteni, hogy innen hogyan kellene tovább indulnom?
Előre is köszönöm a segítségeteket!
-
weinmaker
őstag
Sziasztok! Nektek nem tűnt még fel, hogy a teló bluetooth hatótávolsága nagyon kaki? Akar a spéci sportórammal, akár a samsung bluetoothos fejhallgatőval, vagy jbl go hangszórőval próbáltam, gyakran edobja a jelet.
-
dajdaj
tag
Mester! Most van időm és teszem fel a Cunaja V5-t.
-
FIREBLADE78
addikt
Most olvasom mit írtam,sorry. Asztali nézet telefonon eléggé szar Nem az enyém a teló,alkalmazotté. Kiscsaj besírt,hogy most mi lesz. Mondom vidd el szervizbe ultrahangos tisztításra. 10-esből kijön. Nekem i6 kibírta anno,akkor ez is és én egyből töltőre is dugtam Biztosan gyári rom volt rajta,múlt héten vette talán. 17 éves csajszi nem fog nekiállni főzött romokat rakosgatni Köszi a linket. Holnap kiderül mi lett a vége.
[ Szerkesztve ]
Macbook pro retina 2013 late, ájfon 14 pro, BMW i4
-
hi1212
újonc
Sziasztok!!
Én bevallom, nem értek a telefonokhoz, és előre is bocsánatot kérek, amiért az időtöket rabolom, de tanácstalan vagyok. Le kell cserélnem az előző készülékemet, ami HTC One S, és ami elég sokáig kihúzta mellettem. Hasonló teljesítményt várok a következőtől is, ez lehet a P9 is? Nektek mik a tapasztalataitok, érdemes még beruházni egy P9-re? Vagy jobban járok, ha helyette a márkahűséget választom és a HTC 10-et?
-
MK VII
veterán
Minden jót skacok..
Elköszönök a topiktól... Jó romolgatást és hosszú üzemidőt kívánok mindenkinek..
Szevasztok. -
Shyciii
veterán
válasz FIREBLADE78 #18444 üzenetére
A vízbeejtés nem játék. Az oké, hogy új romot raksz rá stb, de az alapvető probléma az, hogy a víz hatására kémiai reakciók lépnek fel az áramkörökkel, és egy idő után parajelenségek lesznek. Én a helyedben elvinném szervizbe rendesen kitisztítattni, hogy ezt a folyamatot megállítsák.
[ Szerkesztve ]
-
Cunaja
Topikgazda
válasz FIREBLADE78 #18444 üzenetére
[Ez megcsinálja, ha látja a PC]
Nincs rajta se rendszer, se kernel. Ez a baj.
Azt azért nem ártana tudni, hogy mi volt rajta?[ Szerkesztve ]
-
FIREBLADE78
addikt
[kép] Hali. Van egy p9 amot vízbe ejtettek. Csak ki is kapta belőle azonnal stb. Mondtam h kapcsolja ki,várjon egy napot. Bekapcsolta 1-2 órára és és ez a kép fogadott. Sajnos nem lehet kikapcsolni a telot. Próbáltam revoverybe rakni,de nem tudom. Anno samukat romoltam, itt van olyan program mint az odin? Láttam összefoglalóban,hogy ha az sd-n a rom,akkor lehet romolni,de uhye itt nincs rajta. Vki telefonon alaplap cserével riogatta,de szerintem csak újra kéne rakni. Nem?
Macbook pro retina 2013 late, ájfon 14 pro, BMW i4
-
Cunaja
Topikgazda
TV-Go és banki appok beüzemelése, azaz root eltávolítása V5_Lite alatt.
Csak V5-Lite-ra jó.
1. Belépünk a TWRP recoverybe és Biztonsági mentés, majd elmentjük
a boot.img-t Root néven.
2. Újraindítás után flashelünk
Letöltjük [EVA-B396 stock boot.img] majd az adb mappába másoljuk.
Teló PC-összeköt, USB hibakeresés engedélyezése.
adb reboot bootloader
fastboot flash boot boot.img
fastboot reboot3. Ha készen vagyunk, megint belépünk a TWRP recovery-be és elmentjük megint a boot.img-t. Unroot néven.
Ezután már ha kell Root, csak visszaállítjuk a Root boot.img, de ha nem kell akkor meg az Unroot boot.img-t.
4. Root visszaállítása, ugyanígy megy a root eltüntetése később, csak az Unroot nevü mentést kell visszaállítani.
Semmi mást nem törlünk, a SuperSu-t sem kell törölni.
Egyes funkciók mint pl. Advanced settings, Adaway, és root igénylő alkalmazások nem fognak működni root nélkül.
A telefonon a TotalCommanderben nem fogjuk elérni a külső sd-kártyát. TotalCommander>beállítások>Root jogok haszn. mindenhol résznél vegyük ki a pipát. A Fájlrendszer győkér mappa se lesz elérhető.Tesztelve és üzemel reklámblokkoló alatt is. L09 és L19-re is jó!!!
.[ Szerkesztve ]
-
rokarudi
aktív tag
válasz Shyciii #18438 üzenetére
Köszi, hogy megnéztétek.
Van esetleg ötlet, hogy mitől lehet?
Még egy dolog. Én Chrome-ot használok, és az asztali gépes (és mobilos) könyvjelzőimet ki szoktam rakni a kezdőképernyőre egy widget-ként, viszont újraindításkor ezek eltűnnek, és újra ki kell raknom a chrome widgetet, hogy újra megjelenjenek.
[ Szerkesztve ]
-
Cunaja
Topikgazda
válasz Casillero #18439 üzenetére
Meg, de mindent állítsatok be előtte.
Lesz egy zip, ami kilövi teljesen a root elérést és lesz egy másik ami visszarakja. Nem egyszerű, de megoldom.
Ha így megfelel?
Megcsinálom, tesztelem és felrakom.
Viszont lehet a TV-GO a reklám blokkolást sem szereti. Kipróbálom ezt is.[ Szerkesztve ]
-
Casillero
tag
Cunaja tudnál csinálni root eltávolító zip-et és rootoló zip-et? Root jó reklámblokkolónak, renszerapp eltávolításra, renszerbuheráló appoknak. Viszont néha jó lenne teljes unroot tvgonak, bankoknak, stb. Mikor az ember belőtte, kigyomlálta, finomhangolta a rendszert, utána már lehetne root nélkül használni. Megoldható ez a dolog?
-
rokarudi
aktív tag
válasz Cunaja #18431 üzenetére
Szia, tegnap raktam fel a V5 lite-ot L19-re, és sajnos az üzeneteim (gmail, outlook, line) nem érkeznek meg, pedig minden olyasmit beállítottam, amit szoktam (korlátlan adathasználat, ne zárja be alvó állapotban, optimalizálás mellőzése). Ha rámegyek az app-ra, akkor minden megérkezik. Van valami ötleted?
-
Cunaja
Topikgazda
válasz sebijani1982 #18428 üzenetére
Nem kell app.
Beállítások>Jogosultságok>Itt megkeresed a Chrome-ot és az Engedélyek megadása egyesével választod. Ezután alul engedélyezed a Főképernyős gyorsindítók létrehozását.
Az EMUI 5.1 dolgait szokni kell, ha megnézed a telefonkezelőt, az is változott, sőt elég sok minden.Brave böngészőt használom. Az is azon alapul, csak jóval gyorsabb.
szerk.
Kevesebbet eszik mint a Chrome. Amúgy meg az adatmegtakarítót bekapcsolod, az nagyon sokat jelent. Ugyanis a Google szinkron, illetve a backup képes leszedni 1GB netet 1 nap alatt. Ez miatt a billentyűzetekre is figyelni kell, mert volt rá pl. hogy a Google bill ette meg valaki adatmenyiségét. Egyszerűen nem kell engedélyezni neki a mobil adat szinkront.[ Szerkesztve ]
-
Cunaja
Topikgazda
válasz sebijani1982 #18428 üzenetére
Nem kell próbálkozni, törölve a romból.
Mindjárt linkelem leírással.
Nagyon sokan nem használnak Chromot, ezért töröltem.[ Szerkesztve ]
-
sebijani1982
senior tag
válasz Cunaja #18415 üzenetére
Chrome böngészőben a Hozzáadás a kezdőképernyőhöz funkció hatástalan marad. Az eddigi verziókban kirakta az adott oldalt, most V5-lite L09 alatt nem.
Esetleg van valami korlátozás, ami blokkolhatja?A Chrome kiírja, hogy az oldal hozzáadva a kezdőképernyőhöz, de sajnos nem.
Megpróbálná valaki ezt a funkciót?
Előre is köszönöm![ Szerkesztve ]
"Ob's stürmt oder schneit, Ob die Sonne uns lacht, Der Tag glühend heiß Oder eiskalt die Nacht. Bestaubt sind die Gesichter, Doch froh ist unser Sinn, Ist unser Sinn; Es braust unser Panzer Im Sturmwind dahin."
-
sebijani1982
senior tag
válasz bollizolee #18426 üzenetére
Üdv!
Nálad lesz valami, közvetlen telóval szedtem Chrome alól ma éjjel 1-kor. Kb. 20 perc alatt jött le 10 megás nettel wifin."Ob's stürmt oder schneit, Ob die Sonne uns lacht, Der Tag glühend heiß Oder eiskalt die Nacht. Bestaubt sind die Gesichter, Doch froh ist unser Sinn, Ist unser Sinn; Es braust unser Panzer Im Sturmwind dahin."
-
bollizolee
tag
Valaki nem tudná felrakni a megára vagy valahova az új Cunaja V5 lite romot? Már két napja próbálom leszedni telóval meg géppel is de akár hányszor elindítom a letöltést mindig meghiúsult letöltés lesz a vége. Nem tudom mi lehet a hiba de egyszerűen nem tudom letölteni a drive-ról. Előre is köszönöm.
-
marco0007
aktív tag
Akkor ha fent van a sima V5 a LITE verziót ugyan úgy 11. ponttól kell rá felrakni? Köszönöm a helpet!
-
Tybor99
tag
válasz zizike22 #18421 üzenetére
állítsd be hogy futhat a háttérben és hogy képernyő lezárásánál ne zárja be szerintem ez megoldhatja , én mondjuk alap rendszeren is úgy használtam az aksi miatt hogy csak akkor frissüljön mikor megnyitom legalább nem csipog a telefon folyamatosan és csak akkor nyomkodom mikor én akarom így nem zavar meg egyéb dolgokba !
-
bollizolee
tag
válasz Cunaja #18413 üzenetére
Mi nem azt írtuk hogy abba a 30mp ben nem csinál semmit hanem bekapcsolom hogy raw-ban mentsen és már meg is fagy a fényképező. Ha kilépek utánna még vissza már csak fekete képernyő fogad. Kikapcsolással minden jó lesz addig amíg a raw-nál el nem húzom a csúszkált. Este leszedtem a V5 lite-t drivra (sajnos nem egyszerre a telefonra)de onnan még le kell töltenem a telóra. Neten elfogyott . Marad a két megás vezetékes net ami siralmas lassú.
-
sebijani1982
senior tag
-
Cunaja
Topikgazda
[Itt] van minden, ha hiba van szóljatok!
Cunaja romok alul.Mentem tanulni!
Megjegyzés!
A sima V5 verziót ne keressétek, mert letöröltem.[ Szerkesztve ]
-
Cunaja
Topikgazda
válasz Tybor99 #18411 üzenetére
Most lőttem 30mp zárídővel raw képet és megcsinálta.
Az, hogy közben nem csinál semmit, vagyis gyűjti a fényt, nem hiba. Ajánlatos sötét helységben kipróbálni, mert tök fehér lesz a kép világosban.
Szóval a Lite verzión jó.
Nem véletlenűl készült új verzió. A másik törlésre kerül majd.[ Szerkesztve ]
-
raven12
senior tag
köszi a tippeket, aztán végül kiderült, hogy a rohadt ES file explorer valami hülyesége volt...
-
Tybor99
tag
válasz bollizolee #18410 üzenetére
Írd meg holnap hogy jó e a lite al akkor én is rahuzom 😊
-
bollizolee
tag
válasz Tybor99 #18408 üzenetére
Kipróbáltam V5 alatt raw fotót akartam készíteni de a fényképező lefagy, valahogy össze keveredett a zseblámpával mert azt írja, be van kacsolva azért nem működik a fényképező. Zseblámpa ikon is kiszürkült fenn az ikonok között. Felrakom holnap az új Cunaja romot addig kibírom.
-
Tybor99
tag
Valaki help mee kamera hosszú zaridonel kifagyott ki lett lőve cache törölve restart de nem jó más app nem tudja a kamerat kezelni
Közben megjavult v5 alatti hiba raw ba nem fotózik a telo vagyis kifagy a kép mentes folyamata alatt
[ Szerkesztve ]
-
Shyciii
veterán
válasz Cunaja #18404 üzenetére
Juuuj ne haragudj. Nekem már felment egy 45 perce a Lite romod (L19), és eddig hibátlanul megy. Progijaimat visszatöltöttem már Hisuite-al, de még a beállítások hiányoznak, mert időközben barátnőm észrevette, hogy a holnapi buli tortájához nincs elég margarin, így most nyitva levő üzletért rohangáltam, és csak most értem haza, szal köszönöm mégegyszer a Lite verziót
-
raven12
senior tag
sziasztok!
Appok közben a képernyő sarkából elhúzva az ujjam előtűnik valami körkörös quick menu, ami baromi idegesítő, ha a sarokban van valami gomb játékban pl. Ki lehet ezt kapcsolni?
-
Cunaja
Topikgazda
[Egy kis off] ezt kell teljesíteni itt is.
A romban ugyanazokat írtam át és tuningoltam.A leírást képekkel, holnap délelőtt rakom fel és utána már tényleg tanulok.
Gboard, Huawei időjárás, TrustAgent,TrustSpace, már ki is irtottam magamtól.
A fél telefon meg fagyasztva van.
Ez a módszer jó, de ha ezeket is töröltem volna, akkor pl: Face nem lenne jó.[ Szerkesztve ]
-
Shyciii
veterán
válasz Cunaja #18402 üzenetére
Most kezdek neki a telepítésnek. 11-es ponttól kezdve, mert a mentéseket megcsináltam HiSuite, és TWRP alatt is már. Eresszek előtte a belakott B386-os rendszeremre egy factory resetet, vagy nem szükséges?
Nem szóltam semmit. Most látom előre olvasva hogy miket kell csinálni, hogy faszságot kérdeztem, mert úgyis lesz egy komplett törlése
[ Szerkesztve ]
-
Cunaja
Topikgazda
válasz dajdaj #18401 üzenetére
Igen, aki szeret mókolni, az mindig a legfrissebb rendszert használja. Ez köszönhető annak, hogy én is szeretem a friss verziókat, de utálom a gyári romot.
Ez a verzió sehol nincs még, csak Kínában és itt EU formában.[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest