-
Mobilarena
Huawei P30 összefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
teleahocipöm
senior tag
Be van kapcsolva. Közben találomra állítgattam már mindenhol, de nem segített, majd a Google Fotók súgóján nézelődtem és az Akkumulátorhasználati részletek > Alkalmazás indítás -nál át állítottam Kézi kezelésre, így kipróbálva a fotózás után már rögtön felkerült a kép. Ebben az a pláne, hogy eredetileg is ez volt be állítva, de kb. 15 perccel előtte raktam át (B)Automatikus kezelésre(/B), (nem kellett volna) akkor nem is lett jó, úgyhogy utána még átállítottam valamit,
. Most hagyom, holnap lövök pár képet és kiderül tartós lett-e.
Közben megjött a frissítés, 2-4 között települ. -
-
Peathee
senior tag
Az azért nem életszerű, hogy minden képet én vágok le 16:9-esre...
Értem én, hogy a hőskorban minden film meg polaroid 4:3-as volt (vagy 3:2-es) de ma ez egy telefonnál nem számít. Főleg, hogy ennek a kijelzője szélesebb is mint 16:9 és minden ahol visszanézed, TV Monitor is 16:9-es.A facebook appot megoldottam.
Megjött a világosszürke Huawei tok, abban van most ameddig nem ér ide az Easyskinz matrica meg a kamerapúp védő alukeret üveggel.
Ikonpackot már találtam egész megfelelőt, de a magyar appokra nincs bennük ikon. Azokat sztem mappába rejtem. -
AtHoS
nagyúr
Ha már akku idő, akkor lájtos felhasználásról is némi stat (.178 szoft):
8% maradvány töltöttség, 7 nap 16 óra akksiról
- 2ó 35p SoT,
- 20..30 közötti fotó és 10 körüli videó készült (szumma 10 perc időtartamban), közte 2-3 slow motion
- wifi folyamat aktív 10h-02h között hálón lógva, telepített szoftverek aktuál frissítése
- 1 kártya és 2G hálózat, mobil adat kikapcsolva, mindössze kb. 3 órányi telefonálás és néhány SMS
- BT+GPS OFF
- 1 időjárás szinkron mikor wifin lóg
- mail használat nincs, netezés nagyon minimális kb. 20 perc alatti
- AoD nincs használva, Missed Notification Reminderrel hangjelzés van beállítva elmulasztott értesítésekhez, fel nem vett hívásokhoz - ez tetszik -
teleahocipöm
senior tag
Hallottam, erről a villogó kijelzőről, csak soha nem láttam, pedig többször nyomogattam már mind a kettő telefont. Tök tanácstalan is vagyok, melyiket vegyem, mindegyik mellett vannak érvek-ellenérvek, ráadásul most láttam, hogy le van akciózva a p30 170e Ft-ra ráadásul az S10e is ugyanennyi. Ha belegondolok most egy Samsung J5-öt használok a P20 is óriási előrelépés. Bocs, hogy tétovaságommal fárasztom a fórumot.
-
teleahocipöm
senior tag
Ahogy lenne alkalom, ha tudná a jelenlegi telcsim biztos használtam volna, de így előre nem tervezem. Ezért írtam, hogy sokan nem használják ezt a funkciót, ezért nem is prioritás a gyártóknál, sőt sokan nem is tudják, hogy van ilyen lehetőség. Most kíváncsiságból megnéztem pár Iphone 6s, 7, slo-mo vidót és volt nagyon jó, de volt rossz is. Jó lett volna, ha ennyi pénzért ezt is jobb minőségű, de igazából fényképet készítek sokat, pár videóval.
Hétfőn például őt pár perces videót csináltam, meg/össze kellene vágni, de linuxon nem nagyon van normális videó vágó, de ez más téma. -
mugencivic
tag
Megértem az érveidet, de miért szebb az samu UI?
Ez már nagyon szubjektív dolog, sok apróságból tevődik össze, ezért nem hiszem hogy van értelme, hogy belemenjek, pontosan miért is látom így. (Ha megpróbálhatnám, valószínűleg csak elvesznék a részletekben...). Arról viszont szó sincs, hogy az EMUI -val ne lehetne élni, az is egész jól néz ki már a maga módján, abban is vannak igényesen megcsinált dolgok, stb.
(Btw, a témázás része viszont engem őszintén nem érdekel egyiken sem, 95%-ban csak rontani tudtam vele mindig az alap kinézeten, a rengeteg izléstelen vagy giccses ikonnal, fonttal, hiába próbálkoztam.).
-
mugencivic
tag
A DSLR-ekben, MILC-ekben legalább 3:2-es arányú a szenzor (általában), én már annak is örülnék. Azt nagyjából persze sejtem én is, hogy lencse kör alakja (vagy más technikai ok) miatt a szenzor méretét az 1:1-hez közelítve lehet kimaxolni a rendelkezésre álló szűk helyen, de azért az is könnyen belátható, hogy abban a világban, ahol minden egyes kijelző legalább 16:9 - vagy még szélesebb - képarányú, a négyzethez közelítő 4:3 -as képek már elég bután mutatnak, 19:9-es telefonon lassan a képernyő felét sem töltik ki.. Na mindegy, majd remélem egyszer belátják és megoldják valahogy.
-
Pompi
nagyúr
"[Tessék egy kép]"
Pont a múlt héten jártam itt, jó, de erről csak az tudja, hogy milyen sötét van bent aki már volt ott
De, hogy ON is legyek, szerintem is nagyon jó az "esti" mód, én már a P20-on is élveztem, ebben meg még jobb lett.
- - - - - - - - -
@Bennyboy Nekem a Nillkin Nature TPU van, szerintem korrekt, jó minőségű. Nem tudom mit tudhat ezen felül a Spigen 2,5x ennyiért.
- - - - - - - - - -
Ja, és FF-ben approved lett a 178-as fw, lassan el fog indulni az OTA szerintem.
-
AtHoS
nagyúr
Nyomtam én hosszan, de nem történt semmi, ekkor előszedtem a dobozból a töltőt, összedugtam, majd bekapcsoltam az elosztót. Na ekkor feléledt a képernyő, bár lehet olyan gyors voltam a kábellel, hogy ekkorra jutott el az előző bekapcsolás próbálkozás végére
mert amúgy azóta többször is próbáltam bekapcsolni és nem volt gond vele
A hívás felvételéhez ez egy jó tipp, ki fogom próbálni
Lock screen-nél szerettem, hogy duplakopp után mikor csak csekkoltam az érkezett értesítéseket nem kellett feloldani a telót, hanem a zárképernyő állapotsávján duplakoppolva elment aludni ismét. Gyakorlatilag nem kellett használni a bekapcsoló gombot. P30-on zárképernyőn nem működik ez a fícsör, csak beugat, hogy ne takarjam le a képernyő tetejét
Ha minden kötél szakad, akkor kidobom azt a widgetet amit említettélGPS, hát lehet ez a pontosabb csak a kmóra talán a legpontosabb a 3ból és ahhoz képest a P30 tévesztett nagyobbat. Végül is nem létkérdés, mivel lesz majd egy Bryton 310T a bringára, aztán komoot-ra csak áttöltöm majd az adatokat (ha lehet, mert stravara lehet azt olvastam, szóval váltok, ha úgy adódik stravara
)
Amúgy a GPS status APP érzékelő tesztjéből kiderült, hogy a légnyomásmérőn kívül hőmérséklet szenzor sincs a P30-ban..na bumm, talán utóbbit sosem használtam4G-t 1 érintésre bekapcsoló alkalmazás nincs véletlenül köztudatban? 2G-n használom a telót, mivel bazira nem netezem vele csak ritkán, de akkor 4G-n használnám. Állapotsávot lehúzva/szerkesztve nincs 4G ikon a választhatóak között. Mondjuk a mobiladatot hosszan érintve bedob a SIM menübe, ahol át tudom rakni végül is, de csak kényelmesebb lenne 1 érintéssel be/ki kapcsolni
GSAM Battery Monitort megADB-ztem, így már rendesen mutatja majd az akkufogyasztást statisztikát, bár a gyári megoldás is elég részletesnek tűnt
Akartam még kérdezni valamit, de bazira elfelejtettem
No, majd legközelebb...
-
AtHoS
nagyúr
Közben kiderült, hogy 1 hónapja Telekomnál céges vásárolt 2 év garos, Telekom jótállási jeggyel, így végül megvettem.
Nem vagyok híve a ping-pong ütő méretnek telefon téren, de mivel szélességre kb. akkora, mint a 4 éves Z3c-m, gondoltam csak nem lesz gond a + 2 cm magasság. Kézbe fogva eléggé "kompakt" hatása van, már ha lehet ilyet írni egy közel 150 mm magas telóra, bár ezen hatás eléréséhez valószínű hozzájárul a lekerekített szélek.
Tok nélkül eléggé csúszós, szóval várom a rendelt tokokat (Nillkin és egy szimpla áttetsző szilikon, innen e topikból "loptam" a linkeket), bár még ebből azért szemezek egy kékkel [link]. Üvegfóliából széleken gumírozottat rendeltem, meglátjuk milyen lesz, ha felrakom (addig a gyári műanyag védi)
Elsőre nem sikerült bekapcsolni, gondoltam le van merülve, így odaraktam tölteni, viszont amint rákapcsoltam az elosztót bekapcsolt és 64%-ot mutatott az akkura -> le is vettem töltésről. SIM-et bakker nem tudtam pofával lefelé vagy felfelé kell belerakni, amit a mellékelt könyvecskékből sem sikerült kideríteni (csak azt melyik az 1 és 2 slot ill. hova kellene rakni a memcard-ot) így YT-hoz fordultam segítségért
Első hívás fogadásnál sikerült elutasítani a hívást, mivel megszokásból a zöld kagylót húztam a piros felé (bár nem értettem elsőre, hogy középre húzva miért nem veszi fel, így másodjára húztam a pirosig...ki is nyomta
) Ezek szerint középről kell majd a zöld kagylóra húzni a köröcskét
Akku jól bírja, tegnap 17h magasságától 64% akkuról szoftvert frissítettem 161-re, majd nyomkodtam a beállításokat, My Backup Pro-val migrálgattam z3c-ről, APP beállításokat TC wifi plugin segítségével másolgattam, telepítettem, APPokat konfigoltam, egy fotót is lőttem
, hajnal fél 2 körül raktam le 26% maradék akkuval. Ma még nyomkodtam egy keveset, majd 22% akkuról indulva elmentem bringázni úgy 3 órácskát, amit komoot progival GPS-el rögzítettem és lőttem közben pár fotót is. Mire hazaértem és fellőttem netre az adatokat maradt még 11%. Megint volt egy kis nyomkodás és közben érkezett 26 APP frissítés amiből nem raktam fel 2-t (Fotók, Duo) végül most 4%-on van az akku 7 óra 5 perc kijelzőidővel (komoot-ra ír 16,5%-ot, többi 5% alatt)
z3c-n és P30-on párhuzamosan futó komoot által rögzített adatok között azért van némi eltérés. P30 59,4 km-t rögzített, míg z3c 60,1 km-t. A kerékpárkomputer pedig 60,5 km-t. Szintemelkedésben +100m-t mért a P30 (1100m vs. 1200m). Első blikkre nem győzött meg a kétfrekis GPS, bár fogalmam nincs komoot tudja-e használni így vagy hogyan is működik ez a GPS megoldás
Amúgy az érdekes volt, hogy a 26 frissítésből volt pár, amit nem találtam meg a telepített APP-ok között:
- android kisegítő
- szövegfelolvasó
- ARCore a googletől
- Huawei Healt
- Huawei Mobile Serviceezeket lefrissítettem azért és utána sem jelentek meg az alkalmazások listájában.
Telepítettem a Super Lock Screen - Screen Off alkalmazást (ezen telónál állapotsáv alatt - amúgy állapotsávon működik z3c-n, de p30-on folyton lenyitja a sávot - duplán érintve elküldi a telót aludni, gyak. duplakopp ébresztés ellentettje) amihez a minden felett rajzolást be kell kapcsolni és innentől kezdve - Android rendszerüzenetnek hála folyamat ott figyel az értesítések között, hogy ezen kva APP megjelnik más alkalmazások felett és sajnos kikapcsolhatatlan, csak elhalasztani lehet max. 1 órával. Tudtok rá megoldást, hogy eltüntessem ezt infót, amit anélkül is tudok, hogy folyamat látnám a lehúzott értesítési sávon, mivel én engedélyeztem
Első blikkre sikerült egész jól bekonfigolni, amihez a topikban már korábban felmerült infókat tudtam használni. Még az AoD-ot kell belőnöm vagy valami ilyesmi progit beüzemelni LED Blinker Notifications
Illetve wifi hálózatok priorizálására (melyiket részesítse előnyben, ha több is elérhető adott helyen pl. a kertben csak 2.4GHz-es wifi érhető el, míg a szóbában ugye 2.4GHz és 5GHz is, így a szobában ugorjon át 5GHz-re) mit használtok, mert a wifi beállításokban nem lehet ezt megtenni.
-
Ahgy nézegettem a lehetőségeket, szerintem a turbado garanciája eddig a legkényelmesebb. Két évig háztólházig gari alap esetben. De ha kifizetsz +10 %-ot a prémium garira akkor két évig nincs javítás, hanem azonnali csere van. Ha viszont két évig nem használod a garanciás szolgáltatást, akkor ezt a +10% pénzt a következő telefon vásárlásába beleszámítják.
Aki nagyon fontosnak érzi a garanciát, annak ezt érdemes megfontolnia. -
artid
aktív tag
Igazad volt. az első mondatodnál beugrott, mi lehet a gond.
Igen, a fejegységen múlik.
Mivel a céges kártyám volt benne, amikor először párosítottam őket, ezért az lett az alap. Most kivettem a cégest, csatlakoztam, s most már a másik, privát az alap. Újrakapcsolódáskor isKöszi.
Másik kérdés, hogy a GPS-t nem lehet "Energiatakarékos"-ra tenni? Jól tudom, hogy ez a Oreo óta nem lehetséges?
Üdv.
-
Maffia91
aktív tag
Nem szándékoztam eladni a telefont, csak bosszant... Sosem gondoltam volna, hogy egy ekkora céget így eltudnak kaszálni. Persze én is olvastam korábban a "háborúzgatásokat", de gondoltam, hogy csak f**ok méregetés.
Az, hogy a tech és mobil boltok nem adják olcsóbban, nem azt jelenti, hogy ne értéktelenedett volna el a telefon. De bizony sajnos értékét vesztette. Mert ha el is akarnád adni HA-n, nem hiszem hogy a normál árért bárki is megvenné. Persze bagóért ráugranak...
Nagyon kíváncsi leszek erre az egészre, hogy mi fog belőle kisülni, és ha sok változás nem is történt az Android főverziók között, én úgy gondolom, hogy a frissítéseket és a fejlesztéseket a készülékkel együtt megvásároltam minimum 2 évre... Na most jelen helyzetben ezektől elköszönhetek... -
Pompi
nagyúr
Az AsiaTimes szerint a három cég az az Ericsson, Nokia és a Huawei.
De a két skandináv cégnek sem a tudásuk, sem a kapacitásuk nincs akkora, hogy elvigyék a melót, tehát nem jelentenek komoly kihívót a Huawei számára, inkább együttműködve a kínai céggel képzelik el a hálózat kiépítését.
Szóval Európában nagyon úgy néz ki, hogy a Huawei fogja építeni a hálózatot - a cikk szerint.
Egyébként pedig:
-
Maffia91
aktív tag
Az tény, hogy sok minden nem változott. De, könyörgöm nem 2 Ft-ot adtunk a készülékért...
Én naív, gondoltam hogy OTA-n simán jönnek majd a legújabb Android frissítések és verziók.
Arról nem is beszélek, hogy a telefon konkrétan értékét vesztette, mert a kutya nem venné meg...
Tehát összegezve, buktuk az újabb verziókat, és súlyos összegeket is...
Ezt akárhogy is nézem, ez nagyon nem frankó... -
tuki2200
senior tag
Nem valószínű, hogy lefogják. A ZTE "csak" kémkedett, a Huawei-el a nagyobb baj, hogy sok helyen befutók az 5G hálózat kiépítésére, mert ők ezzel is foglalkoznak, telekommunikációs fejlesztésekkel(nálunk is ők csinálják), amit a ZTE nem csinált.
Az USA nem fogja hagyni(jogosan), hogy egy kvázi ellenséges nagyhatalom építse ki és üzemeltesse az 5G-t a világ nagy részén, mert kb. mindenhez hozzáférhetnének.. -
h3lios
addikt
Ha kínából kitiltják az Apple-t akkor nekik annyi. Eddig apró pénzért gyártottak kínában mindent, ha ezt a világ bármelyik másik pontján szeretnék egyik napról a másikra megtenni, minimum 2-3x osára ugranának fel a költségeik, a gyártósorok felszámolásáról már nem is beszélve. Nekik ez egyenlő lenne 1 halálos ítélettel, hiszen eddig is ők dolgoztak a legnagyobb haszonkulccsal a mobilos szegmensből. A telefonjaikat pedig nagyon drágítani nem lehet, mert a kutya nem venné meg őket.
Nagyon kíváncsi vagyok 1 hivatalos álláspontra, mert play áruház nélkül jelenleg minden Androidos telefon halott.
-
droti25
őstag
Ne 100%ról nézd az éjszakai merülést, hanem mondjuk 95%ról. 100ról 99re nagyon lassan merül.
Nekem sajnos még mindig kiábrándító a merülés.
Tegnap este 22:00től reggel 7-ig, 58%ról 46%ra merült. Úgy hogy az AOD csak 3 óra hosszat volt bekapcsolva..Ezt leszámítva, nagyon szeretem a telót.
-
realist
őstag
-
h3lios
addikt
Bízok benne.
Mai vicces story: (szolgáltatónál melózom) Meséltem az egyik ügyfelemnek, hogy mennyire cool telefon a P30 és mondta, hogy neki is az van.
Mondom finoman bekérdezek, hogy neki bejött -e az ujjlenyomat olvasó.
Első kérdése jó-jó, de nem értem miért villog...Mondom jólvan, akkor nem csak én sz.ptam be vele..
-
h3lios
addikt
Azért remélhetőleg csak SW update kell. Most utána olvasva fórumon van, aki emiatt vitte vissza és a cserés telefon nem csinálja. Másnál a cserés is csinálja csak nem olyan gyakran.
Holnap rákrdezek Huawei-nél dolgozó ismerősnél, hogy ez micsoda. Ha hibás széria, akkor búcsúzok is a telefontól.
-
h3lios
addikt
De az.
Leraktam az ágyra 2 méterre álltam tőle, hogy véletlen se zavarhasson be az arc feloldás. Lezárt kijelző mellett 2 perc alatt 10-15x felvillant az ikon, úgy hogy nyugalmi helyzetben volt a telefon. Nem nyúltam hozzá, nem jött értesítés.
Amit már valaki fentebb is írt, ha letakarod az előlapi kamerát nem csinálja.
Itt a hivatalos UK fórumon el is ismerik a hibát és májusra ígérnek frissítést. Nem 1 felhasználó tapasztalja a hibát, P30 Pro-n ugyan úgy előfordul. Úgy néz ki, hogy a userek csak 1 része érintett, mindenestre zavaró, mert ha melózol akkor a szemed sarkából csak azt látod, hogy villog valami melletted.
Emiatt ki is kapcsoltam, most maradt az arc feloldás, ami meglepően gyorsan és pontosan működik.
-
jeni
félisten
A páromnak se tel.szám - sem mobil csere nem volt.
Csak 1.
Előfizetői hosszabbítás.
Hibajelenség: Nem lehetett netezni vele vagyis nem volt 4G.Vodafone szolgáltatóhoz vissza mentünk 10 percen belül-mivel kellett várni kellett míg központilag a rendszer vált az adott vonalon.
Ilyenkor szokásos szöveg,hogy mikor sms-ben küldik az értesítést a módosításról,akkor újra kell indítani a mobilt.
és a SIM csere megoldotta a problémát. ami természetesen 0 Ft volt.
-
7Heads Drago
veterán
Páran írták itt, hogy szar képeket készít a P30.
Hát a fenti képekből pedig marhára nem ez jön le.
Ezeket a telokat biztos hogy veri nappali fotóban.
A makrónál szerintem bekavarodott és nem tudta mit mosson és mit ne.
Az esti fotókat meg hagyjuk. Brutális nekem.
Köszönjük a munkádat! -
Teljesen egyetértek veled. Ma már ezek a hangzatos szavak váltanak ki negatív érzelmeket miért nem tudja ezt vagy azt. Én használom a telefont, tök jó működik, szép képet csinál, videó is rendben. Nyilván láttam ettől jobbat is de nem biztos, h annyival jobbak azok mint amennyit kérnek érte.
Szóval lájkolom a készűléket 😎
-
ladapower
tag
Oké, a 86-os hozzászólásod alapján a P30 inkább az S10 ellenfele merthogy az S10E többmindenben gyengébb. Még mindig nem derült ki, hogy mi az a sok dolog amiben az S10E gyengébb a P30-nál. (Eddig az üzemidőt említetted)
Valóban érdekel mert a P30 megjelenése előtt már-már elhitettem magammal, hogy nekem is P30 lesz!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Windows 11
- Elektromos cigaretta 🔞
- Steam, GOG, Epic Store, Humble Store, Xbox PC Game Pass, Origin Access, uPlay+, Apple Arcade felhasználók barátságos izgulós topikja
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- NBA és kosárlabda topic
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Hosszabb bemutatót kapott a Borderlands 4
- Genshin Impact (PC, PS4, Android, iOS)
- Windows Insider Program
- További aktív témák...
- BONTATLAN Új Iphone 16 PRO 128Gb - 1TB Független 1év Apple GARANCIA Deák Térnél Azonnal Átvehető.
- BONTATLAN Új Iphone 16e 128-512GB 1év APPLE garancia gyári független Deák AZONNAL Átvehető Deák térn
- BONTATLAN Új Iphone 15 PRO MAX 256-512GB Független 1év Apple GARANCIA Deák Térnél Azonnal Átvehető
- BONTATLAN Új iPhone 16 PRO MAX 256-512GGB Független 1év Apple GARANCIA Deák Térnél Azonnal Átvehető.
- Apple iPhone 16 128GB Kártyafüggetlen 1Év Garanciával
- Csere-Beszámítás! AMD Ryzen 5 9600X Processzor!
- BESZÁMÍTÁS! MSI Crosshair 17 HX Gamer notebook - i7 14700HX 64GB RAM 1TB SSD RTX 4060 8GB WIN11
- ÚJ HP EliteBook 840 G8 - 14"FHD IPS - i5-1145G7 - 32GB - 512GB SSD - Win10 - 6 hónap Garancia
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7700X 32/64GB RAM RTX 5070 GAMER PC termékbeszámítással
- LG 27UL550-W - 27" IPS / 3840x2160 4K / 60Hz 5ms / HDR10 / AMD FreeSync
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged