- iPhone topik
- Samsung Galaxy S24 - nos, Exynos
- 200 megapixeles zoomkamerát sem kap az S26 Ultra?
- Xiaomi 14T Pro - teljes a család?
- Honor 400 - és mégis mozog a kép
- Telekom mobilszolgáltatások
- Motorola Edge 60 és Edge 60 Pro - és a vas?
- Fotók, videók mobillal
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
-
Mobilarena
Új hozzászólás Aktív témák
-
n0is3es
aktív tag
válasz
Ferenczi Áko #1322 üzenetére
Szia, régió váltást hogyan és mire? Megnézem kártya nélkül hátha frissít
Köszi a tippet
-
rdt89
addikt
válasz
Ferenczi Áko #1314 üzenetére
Sajnos több összehasonlítás után azt kell mondjam, kamerában nagyon sok esetben nem jobb a Magic5 Pro. Most mindkettő a birtokomba van, de a képeken tárolt részleteket nagyításkor olajfestményre keni a M5Pro és kevesebb a részlet rajta mint a Mate 40-en, pedig már a Magic OS 9 van rajta az M5Pro-n. De funkcionalitásra kb. ugyanaz, ez igaz, bár nekem a virtuális hangerőgomb szabályzás hiányzik. A rendszer sebességgel a M40 Pro-val se volt baj, na az üzemidő, az tényleg nagyságrendekkel jobb ezt aláírom és a kijelző is valami eszméletlen, olyan szemkápráztatóan szép, hogy nehéz lenne belekötni. Összességében amivel sokkal jobb mint a Mate 40 Pro, az az üzemidő és a kijelző, na meg a videórögzítés az is nagyon brutális. Meg akiket érint ugye teljesértékű GMS szolgáltatás. Én nem látom a 2 telefon között a 3 évnyi különbséget, de megvagyok a Honorral is elégedve, valószínű 2-3 évig marad, mert a telefonpiac nem nagyon fejlődik már, eléggé behúzták a kéziféket, egyre kevesebb a "must have" érzésem az új készülékeknél.
-
istvan71
csendes tag
válasz
Ferenczi Áko #1312 üzenetére
Gondolkodom egy ideje a Honor lehetőségén, de egyenőre még kitartok. A Magic 7 Pro jó választás lehetne.
-
dualcore
őstag
válasz
Ferenczi Áko #1289 üzenetére
És a Mate 40 pro az valamennyire kivétel, mert még ezen sok minden app fut, ami a többi huawei telefonon már különböző megoldásokkal csak. És igen, sjnos itt MO-n nagyon is kell a google. Olvasom sok fórumban, hogy szívnak az ujabb huawei telefon tulajok, mert egyre több app áll meg. És ezt én is tapasztalom. Fáj elengedni a huawei kezét, mert ilyen telefon csak évek múlva lesz, ha lesz más gyártónak egyáltalán. De a kényszer nagy úr.
-
dualcore
őstag
válasz
Ferenczi Áko #1272 üzenetére
Úgy néz ki nekem is az lesz a befutó. Azért szenzorok tekintetében is elmarad a mate 40 pro után.
-
törölt tag
válasz
Ferenczi Áko #1237 üzenetére
Garanciális vagy fizetős javítás volt?
Amúgy üdv itt. -
rdt89
addikt
válasz
Ferenczi Áko #1216 üzenetére
Látom sok telefon megfordul a kezedben, de a Mate 40 Pro-t te se tudod elengedni
Leszedtem az app-ot, kösz, mert a Vanced után nem találtam megfelelő alternatívát. Bejelentkeztem, kikapcsolt képernyővel is használtam és 4k-ban is lejátszottam semmi gond nincs, hibátlanul működik. Annyi, hogy a teljes képernyőnél nem lehet széthúzni a képméretet, lehet az app nem támogatja, de hibátlanul fut. /Nekem nincs babrálva a telefon, sima GMS nélküli rendszerrel fut, a legújabb EMUI-val/
-
LeMarci
tag
válasz
Ferenczi Áko #1216 üzenetére
Számomra a revanced működik, a microg-ben egy két beállítást kell átállítani hogy menjen.
-
törölt tag
válasz
Ferenczi Áko #1213 üzenetére
Helló!
Pár hónappal ezelőtt használtam a GSpace-t, illetve kipróbáltam a GBox-ot is. A GSpace-nél azt vettem észre, hogy a Play Áruház keresőmezőjébe nem lehet beírni semmit. A Google Térkép és egy szótár app (Dictionary - TheFreeDictionary.com/Farlex) miatt használtam ezt a megoldást. A Google Térkép esetében január közepáig teljesen működött, hogy egyéb app áruházból letöltöttem és telepítettem. Nekem teljesen megfelelt. Aztán a 11.111.0202 verzió után az app nem jelenítette meg a térképet, üres oldal jelent meg. A szótár app újabb verzióihoz is Google Play -szolgáltatás kell (de egy korábbi verzió most is fut a telefonon.
Aztán egy ideig hanyagoltam az említett 2 appot, de most úgy néz ki, hogy kénytelen leszek visszatérni valamelyikhez. Ugyanis, úgy néz ki, hogy gugliék kilótték a NewPipe-ot. Ez egy kitűnő Youtube-alternatíva (volt?). Nem kellett hozzá gugli-fiók, mindazt tudta, amit a Youtube Prémium, plusz a videókat le lehetett tölteni mp4 formátumban, illetve csak az audiót. Mivel nincs gugli-fiók, lájkolni, kommentelni nem lehet. Az app reklámok nélkül játszotta le a videókat és magában az appban sem volt egy hirdetés sem. A többi hasonló app (PlayTube stb.) ennek csak silány klónjai.
Lassan egy napja nem lehet a NewPipe-ban egy videót sem lejátszani. Az értesítési területen megjelenik egy hibaüzenet: hálózati hiba. A részletes hibajelentés azt írja, hogy a hiba oka: 403. Nagyon sajnálom, hogy így alakult, bár a gugli mér hónapokkal ezelőtt belengette, hogy a NewPipe-ot, a Revanced-et és társait tűzzel-vassal irtani fogják.
Benne vagyok egy Youtube Prémium családi csomagban. A Revanced-et nem tudtam sehogyan sem működésre bírni, illetve az EMUI 13-nál a microG több appnál is bekavar és az Optimalizáló is nyavalyog, hogy le kell szedni a telefonról a microG-t.
-
LeMarci
tag
válasz
Ferenczi Áko #1213 üzenetére
Én gspace-t csak arra használok amit gbox-ban nem tudok letölteni gbox alól használom az OTP-t, gmail-t és több google-s alkalmazást. Vannak alkalmazások amit a gbox oldaláról le tudsz tölteni, ezek olyanok mintha tényleges alkalmazások lennének és gboxból nyitja meg(máshogy mint a parancsikonok) ezek linkeket is meg tudnak nyitni
-
dualcore
őstag
válasz
Ferenczi Áko #1177 üzenetére
Nem, semmilyen módon sem.
-
dualcore
őstag
válasz
Ferenczi Áko #1161 üzenetére
Egyszerűen nem találok méltó utódot, így addig megy mig meg nem hal teljesen!
Az akku több mint 3 év után is 95%-os. -
kp78
addikt
válasz
Nálam még a P40 Pro tart ki, mint egyes számú telefon, de egy jó áron vett S22 van már mellé. Videóban a Samsung nagyon jó, túrákon, eseményeken az kerül elő, de az üzemideje ugye mint tudjuk csapnivaló.
Nem tudom, mire fogom cserélni a P40 Pro-t, Honor Magic 5 Pro-t már túl nagynak érzem. -
rdt89
addikt
válasz
Xiaomit semmi pénzért, volt sajnos, s a rendszere és a sok apró idegesítő kis hülyeség ami benne van, eléggé zavaró. S az ajánlott készülék elég sok mindenben gyengébb a Mate 40-nél. Nincs biometrikus azonosító, vezeték nélküli töltés, előlapi kamera nem állítható 3 módba és a videó felbontás/fps is korlátozott, meg a kamerák minősége is elmarad, valamint usb Type-C 2.0 vs 3.1. S akkor a sok apró ficsőrt amit a rendszer tud és az érzékelők, ki se elemeztem. Nekem 2 hónapja újították fel teljesen, ennek a készüléknek csak a Honor Magic5 Pro vagy a 6 Pro/Ultimate lehet a kompromisszum mentes utódja
De nekem még 1-2 évig tuti futni fog, meg nagyon nem találok alternatívát amire lecseréljem. A kíváncsiság sokszor magával ragad, de ez a telefon még a mai napig verhetetlen a kijelző aránya és kecsessége
-
törölt tag
válasz
2023 legelején vettem a Mate 40 Pro-t és egyelőre nem tervezek váltani másik telefonra. A gugli hiánya nem izgat, találtam alternatívákat, illetve néhány guglis appot tudok használni, nem kell hozzá a gugliba bejelentkezni. Most fent van a GSpace, pár appot azon keresztül használok.
Nekem nagyon bejött ez a telefon.
-
LeMarci
tag
válasz
Én még nyúzom, most van HA-n egy kínai piacos modell amivel szemezek, egy csere arra talán megérné 10-20k-s ráfizetéssel, már csak a frissítések és a google mókolhatósága miatt.
Egyébként Mate 50 Pro-n gondolkoztam még utódnak. -
pgemil
aktív tag
válasz
Ferenczi Áko #1132 üzenetére
XDA-n kérdezd meg...
https://xdaforums.com/c/huawei-mate-40-pro.11747/
[link] -
törölt tag
válasz
Szia!
Szerintem "házilag" nem lehet, mert valamikor 2018 elején a Huawei beszüntette a bootloader nyitókódok kiadását, a Huawei oldalairól eltűntek a letölthető teljes ROM csomagok. Nem tudom, hogy a szervizben foglalkoznak-e ilyennel.
Utoljára P9-essel csináltam ROM-cserét, Telekomos romot (C150) cseréltem általános európaira (C432)
-
rdt89
addikt
válasz
Ferenczi Áko #1134 üzenetére
Szerintem ez nem ilyen egyszerű, nem hiába kínálják eladásra. De hátha valaki nálam jobban vágja a témát, én is nézegettem, de már nem mernék nekifogni, mint régen ezeknek a moddolásos dolgoknak.
-
rdt89
addikt
válasz
Én is szemeztem vele
Ez egy jó kérdés, de amúgy láttam én már 130-ért is HA!-n Mate 50 Pro-t amit nem kellett mókolniEgyébként ma jött vissza a szervízből a csomagom, de hála a remek Magyar postának nem tudom péntekig átvenni... Imádom, hogy még üzemel ez a sz.r szolgáltatás...
-
rdt89
addikt
válasz
Ferenczi Áko #1126 üzenetére
Majd visszaküldöm megint, más hibával, had örüljenek nekem
-
rdt89
addikt
válasz
Ferenczi Áko #1124 üzenetére
Pedig kiterjesztett garancialevél van, mindegy, most megjavítják és ennyi.
Annyi még, hogy a leadott szervízigényt tudom módosítani, a hibához még írni? Akksi és kijelző cserét kértem csak és balga módon elfelejtettem a töltőcsatlakozót is beleírni
-
rdt89
addikt
válasz
Ferenczi Áko #1107 üzenetére
Nekem meg a Mate !0 Pro-n még mindig az Emui 12 van Augusztusi biztonsági javítással. C432-es a kódom, nem tudom miért rekedtem meg a frissítésekkel, Hisuite se segített, meg a szervízközpontos frissítése se
-
LeMarci
tag
válasz
Ferenczi Áko #1104 üzenetére
Előny, mivel az kap frissítéseket nem úgy mint a global piac + rá lehet rakni a google-t, nagyobb mók nélkül(nem kell rollback mint a p40/mate30on), az benne a kérdés, hogy hmos2-n ragadt c432 készülék vagy c00ra átbrandelt.
-
dualcore
őstag
válasz
Ferenczi Áko #1097 üzenetére
Az enyém eladó ha érdekel! 😁
-
rdt89
addikt
válasz
Ferenczi Áko #1097 üzenetére
Pedig ilyen jó készülékeket csak a Huawei tud gyártani
-
dualcore
őstag
válasz
Ferenczi Áko #1085 üzenetére
Üdv neked, legyen örömöd benne!
Én még kitartok! -
törölt tag
válasz
Ferenczi Áko #1081 üzenetére
Szia!
A rejoy.hu oldalán van lehetőség annak megállapítására, hogy kb. mennyiért veszik meg a telefont. Néhány kérdésre kell válaszolni és kijön egy öszeg a végén. A teendők le vannak írva a weboldalon, de lehet nekik emailt is írni, ha vannak további kérdések.
Úgy látom, hogy most megint van készleten Mate 40 Pro, a kiváló állapotút 211e Ft-ért adják.
-
rdt89
addikt
válasz
Ferenczi Áko #1081 üzenetére
Szerintem 120-130 ezer, ha el is akarod adni, hiába új tudod nincs GMS és így értéktelennek van titulálva.
-
törölt tag
válasz
Ferenczi Áko #1074 üzenetére
Remélem, bevűlik a Xiaomi.
-
törölt tag
válasz
Ferenczi Áko #1066 üzenetére
Szia!
Ismerős a helyzet, én is jártam így a GSpace appal, bár csak néhányszor raktam fel az appot. Viszont más appoknál is előfordult, hogy az alső sávban volt reklám, aztán máskor meg nem. A GSpace esetében végül fizettem a reklámmentes verzióért.
Szerintem próbáld meg a következőt:
A Beállítások > HMS Core > Hirdetések menüponton állítsd vissza a hirdetési azonosítót (elvileg egy csupa nullából álló karaktersor lesz az eredmény). Illetve nálam be van kapcsolva 2 opciü: a személyre szabott hirdetések tiltása, és a további inforáció menüpont alatt, a hirdetési azonosító alapú statisztikák gyűjtése.. Nekem pl. az AppGallery-ben nem jönnek fel az idióta játékok hirdetései.
-
törölt tag
válasz
Ferenczi Áko #1063 üzenetére
Ma kora este volt egy kis időm megnézni az új felületet/rendszert. Első ránézésre nincs sok újdonság, de ha jobban elmélyedünk, jó néhány új apróságot lehet felfedezni.
- Android 12-re frissült a rendszer,
- nekem gyorsabbnak, gördülékenyebbnek tűnik az új felület,
- a frissítés végén a telefon újraindul és utána jön az appok optimalizálása. Nos, én ennél a résznél egy appot elvesztettem. A rendszer eltávolította az appot, mert már nem kompatibilis (az apk-ból telepítés sem sikerült). Viszont találtam alternatívát az AppGallery-ben,
- van egy új téma, Boundless a neve,
- a Beállításokon belül sok menüpont neve ugyanaz, de van egy-két új dolog, pl. a SuperHub,
- az Optimalizálón belül eddig volt egy olyan, hogy nem használt alkalmazások, most ez annyival több, hogy a ritkán használt, vagy a régóta nem használt appok ÉS fájlok esetében feljaánlja az optimalizáló, hogy összetömöríti a javasolt fájlt vagy appot,
- a felnagyított mappákat át lehet méretezni, habár nem túl sok lehetőség van,
- van egy app, amelyet megnyitottam és volt egy figyelmeztetés, hogy ha nem akarom, hogy az app engedélyeit a rendszer visszavonja, illetve az adatokat törölje, akkor a jogosultságkezelőben ki kell kapcsolni egy engedélyt (más appoknál ezzel nem találkoztam),
- a kisegítő lehetőségekben van a nagyítás funkció, ahol van lehetőség arra, hogy a kijelző egészét nagyítsuk ki vagy csak egy részét. Ami furcsa az az, hogy ha a Nagyítás be van kapcsolva, a böngészőben (bármely böngészőnél) a kétujjas nagyítás nem nagyon működik,
- a sötét módnál be lehet állítani, hogy állandóan be legyen kapcsolva, vagy csak bizonyos időszakban,
- bizonyos előre telepített appok esetében, amikor az app ikonján alulról felfelé húzzuk az ujjunkat , megjelenik az apphoz tartozó service widget.
Amit még észrevettem, hogy weboldalakon a videókat a Huawei böngésző le tudja játszani, de pl. a Chrome nem játssza le ezeket. Nem tudom, hogy ez most egy bug-e. Erről már volt szó itt a fórumban korábban is.
Egyelőre ennyi. Ha esetleg lesz még valami újdonság, akkor még bővítem a listát. A napokban csinálni fogok egy gyári visszaállítást és igazán elmélyedek majd a beállításokban, ahogyan haladok előre. Nagyobb frissítések után általában csinálok gyári visszaállítást, nehogy később valami gubanc legyen. Eddig ez mindig bejött.
-
rdt89
addikt
válasz
Ferenczi Áko #1049 üzenetére
Mennyi idő általában? Köszi az infókat
-
rdt89
addikt
válasz
Ferenczi Áko #1047 üzenetére
Akkor lehet a jövőévet ezzel indítom
Háztól-házig?
-
rdt89
addikt
válasz
Ferenczi Áko #1045 üzenetére
Én is ezen gondolkodok, mert nekem is jövő év elején fog lejárni a garancia és nagyon töprengek, hogy leadjam-e vagy sem, Aryon87 kolléga a P40Pro-val megszívta a Telemax-nál
-
LeMarci
tag
válasz
Ferenczi Áko #1042 üzenetére
Gondolom revancedre gondolsz. Innen letöltöd a managert, kell mellé a vanced microg. A manageren belül megnézed most melyik youtube verzió a recommended, azt leszeded(nem kell telepíteni). Ezek után Manager--> Patcher--> Storage, itt kiválasztod az apk-t. Kiválasztod milyen modok kellenek( a defaultot ajánlom) megvárod míg patcheli az alkalmazást és ezután telepítesz
-
törölt tag
válasz
Ferenczi Áko #1034 üzenetére
Az jó. Akkor jöhet az EMUI 13.
-
rdt89
addikt
válasz
Ferenczi Áko #1034 üzenetére
Emui 13at kéne már dobálnia
-
Ferenczi Áko
addikt
válasz
Ferenczi Áko #1032 üzenetére
Megjavult.
-
rdt89
addikt
válasz
Ferenczi Áko #1029 üzenetére
Én is, pláne, hogy ez így már nem hallgat le mint a google-s szutykok és szórja tele a beszélgetés tartalmából kiszűrt hirdetésekkel az egész böngészőt...
-
rdt89
addikt
válasz
Ferenczi Áko #1027 üzenetére
Igen a P50 Pro nekem a P40 után hatalmas kiherélt készülék lett.
A P60 Pro-val is ez a gondom. Az a tekintetfigyelő szerintem marha jó, nekem folyton megy rajta, mert rengetegszer nem kell felemelni, meg megfogni a telefont, ha csak az idő, vagy az értesítések érdekelnek, hogy jött-e.
-
rdt89
addikt
válasz
Ferenczi Áko #1025 üzenetére
Nem feltétlen, mert a p40 nem volt teljesen 3d, nekem a kinézet miatt is sokat dobott rajta, valamint a videoknál a 4k60fpst az ultra kamera nem tudja, szóval az minőségben visszaélpés, inkább egy M50 Prot nyomkodnék meg
-
rdt89
addikt
válasz
Ferenczi Áko #1023 üzenetére
Kamerában és videózásban szerintem sokat lépett vissza még a P40 Pro-hoz képest is. De majd mikor nálad lesz meglátod miről írtam, valamint nekem nem szimpatikus, hogy elvették az előlapről a P40-ben bevezetett kis szigetkamerát.
-
dualcore
őstag
válasz
Ferenczi Áko #1016 üzenetére
Ez az, hogy bármit is nézek egy másik készülékben, csakis a Mate sorozat a nyerő. Ezért várok még, aztán talán jövőre a Huawei feltámad és még jobban odaver a konkurenciának. Addig marad a mate 40 pro.
-
dualcore
őstag
válasz
Ferenczi Áko #1013 üzenetére
Én tegnap likvidáltam a facebookot a telefonról, ma reggel 100%-ról estére csak 73%-ra merült. Ez eddig 50% alatt volt nap végére, és nem azért, mert egész nap a facét nézegettem. Cserébe a messenger most nem akar élőben működni, csak akkor kapom meg az üzeneteket, ha megnyitom. (háttérben futás engedélyezve van)
Sebaj, ennyi gondom legyen. A lite progit nem használtam soha, így nem tudom milyen volt élni vele. De ha jól tudom a Meta vissza akarja íntegrálni a messengert a facebookba, mint régen volt. -
LeMarci
tag
válasz
Ferenczi Áko #1004 üzenetére
Sajnos továbbra is maradt a csúszka 13on is
-
rdt89
addikt
válasz
Ferenczi Áko #1004 üzenetére
A P60 Pro tudja ezt alapjból és az Emui 13-on nyitott
-
pgemil
aktív tag
válasz
Ferenczi Áko #997 üzenetére
Ákos, nincs rajta semmi...
Beállítások
Este: automata, leica élénk színek
Foto: Leica élénk színek,
Pro: M (.), ISO autó., S autó, EV 0, AF-C, WB* AWB
(Mivel használtan vettem másfél hőnapja, nem tudom, hogy hardveres hiba, vagy csak én vagyok a béna.)
HM20Pro nem emlékszem, hogy ilyen lenne. -
dualcore
őstag
válasz
Ferenczi Áko #975 üzenetére
Vagy előfizetel rá, és nem kell vele bajlódni.
-
törölt tag
válasz
Ferenczi Áko #975 üzenetére
Igen, meg a gugli-fiókból kipucolni az előző "készüléket".
Már jó ideje a NewPipe nevű appot használom és nagyon bevált. A honlapról kell letölteni, mert az AppGallery tele van silány utánzatokkal, illetve régebbi verziók vannak fent.
A videóknál nem lehet lájkolni és hozzászólni, de a videókat meg lehet osztani, a videókat MP4 formátumban le lehet tölteni a telefonra. Nem kell hozzá gugli-fiók, a feliratkozásokat el lehet menteni fájlba és később vissza lehet importálni. Az appon belül lehet ellenőrizni, hogy van-e újabb verzió (a legfrissebb a 0.25.2). Az appon belül nincsenek hirdetések, a videókat sem szakítják meg az idióta reklámok. Van kép a képben, illetve ha lezárjuk a képernyőt a lejátszás megy tovább (ha esetleg valami miatt kilépünk az appból, akkor megjegyzi, hogy hol hagytuk abba a nézést és onnan folytatja a lejátszást).
-
törölt tag
válasz
Ferenczi Áko #973 üzenetére
Szia!
Új verzió van: 3.1.3. [link]
-
LeMarci
tag
válasz
Ferenczi Áko #967 üzenetére
Ha flagship árat kérnek el egy telefonért akkor ne középkategóriás processzor legyen benne...
Eközben kijött amúgy egy új geekbench teszt a mate 60ra és a kirin 9000 felett van a teljesítménye ezúttal, ami azért elég jó azt tekintve hogy ez az első proci amit maguk gyártottak -
LeMarci
tag
válasz
Ferenczi Áko #960 üzenetére
Mi lehetett a tiltás oka?
-
pgemil
aktív tag
válasz
Ferenczi Áko #948 üzenetére
Sajnos nem találom
-
törölt tag
válasz
Ferenczi Áko #942 üzenetére
Nagyon szívesen! Hívásrögzítő működik?
-
törölt tag
válasz
Ferenczi Áko #936 üzenetére
Szia!
Igen, a 11.0.0.109-es verzió, vagyis ugyanaz, mint az EMUI 11-nél, EMUI 12-re nem lett kiadva őjabb verzió.
Tökéletesen működik. Arra leszek kíváncsi, hogy EMUI 13 alatt fog-e majd menni.
-
törölt tag
válasz
Ferenczi Áko #926 üzenetére
Szia!
Ezt a jelenséget 1-2 alkalommal tapasztaltam én is. A videó alapértelmezett felbontását kell magasabbra állítani (sajnos, nem emlékszem már melyik menüpont ez a beállításokban, mert jó ideje nem a vanced van fent, hanem a NewPipe). Elvileg ehhez a beállításhoz nem is kellene nyúlni, de előfordult, hogy az alap beállításnál nálam is megállt a videó lejátszása. Nagyobb felbontásra állítottam. Ha esetleg megint elakadna a lejátszás, akkor állítsd vissza az automatikus felbontásra. Remélem, rendbe jön a lejátszás.
-
LeMarci
tag
válasz
Ferenczi Áko #924 üzenetére
Nekem nem ekkora a kollekció de azért én is beállok: Honor 8, Honor 20, P30 Pro,P40 Pro és most a Mate 40 Pro
-
Moszi
csendes tag
válasz
Ferenczi Áko #907 üzenetére
Ki fogom próbálni mindenképpen
-
rdt89
addikt
válasz
Ferenczi Áko #898 üzenetére
Ne szivass le, hogy ezeket telefonnal a Mate 40-el készítetted, azt a k.rva
Nem hiába nem reagálnak rá nagyon sok ember a fotós topikban.
-
dualcore
őstag
válasz
Ferenczi Áko #884 üzenetére
Én kicsit lemaradtam. Milyen topikról van szó? A link nem mutat semmit.
Szerintem nagyon jó képeket csinál a mobil, én már rég letolyom kinek milyen heppje van, csak mikor ua azt a témát fotózzuk és esik le az álluk, hogy mit tud a Mate 40 pro. Tegyétek ti is ezt.
Szerintem még mindig odaveri a konkurenciát!
Mit tud egy másik mobil, amit nem tud a mienk? -
törölt tag
válasz
Ferenczi Áko #884 üzenetére
Igen, a Nilkin frosted elég merev. Nálam a kitámasztó kis pöcökből tört le egy nagyon pici darabka, amikor legelőször szét akartam nyitni. Pedig annyira vigyáztam...
Az átlátszó szilikon tok azért is tetszik, mert az oldalakat és a sarkakat védi, illetve a Leica feliratú, kör alakú részt is fedi, így a kameralencsék nem érintkeznek közvetlenül azzal a felülettel, amelyre a telefont lerakom.
Egyetértek, elég rosszul eshet az, ha egyesek ennyire lenéznek, illetve levegőnek néznek másokat. Az egy belterjes, sznob banda lehet ott. Több külföldi tech híroldal esetében is hasonlót tapasztalok: 2019 közepe óta a Huawei mintha nem is létezne. Pedig nagyon sok más telefonmárkát lepipálnak, nemcsak az újabb modellekkel, de még a régebbiekkel is. Ennyi képmutató alakot! Ezért nem vagyok a fosbokkon se. Voltak eddig elegen, akik megpróbálták megmondani, hogy nekem mi a jó, meg olyanok, akik semmibe vettek.
-
rdt89
addikt
válasz
Ferenczi Áko #882 üzenetére
Szerintem a Mate 40 Pro még mindig ott van a nagyok között 3 év távlatából is. Mióta a Huawei nem tényező sokan lepihentek, megálltak a fejlesztésben. Abba a csoportba direkt ignorálják a Huawei készülékeket, ott csak az a vagány amit pár állandó tag hoz...
-
törölt tag
válasz
Ferenczi Áko #878 üzenetére
Helló!
Ezeket a tokokat vettem eddig a telefonhoz (mondjuk, nem mostanában és némelyik már nem kapható):
[link] [link] [link] [link] [link]
Egy jó ideje az átlátszó van rajta, mert az a sarkakat és az oldalakat is védi.
EMUI 13: itt azt írják, hogy hamarosan masszív EMUI 13 frissítési hullám indul el, a stabil verziót kezdik el kitolni. Nem lennék meglepve, ha már most augusztusban elindulna a frissítés (habár szeptemberre ígérték). Tavaly a P30 Pro esetében márciusra írták az EMUI 12 érkezését, de már február utolsó napjaiban megjött. Majd meglátjuk.
"a Huawei-es hittérítést ne itt csináljuk": aki ilyet leír, az idióta barom, az ilyennel nem kell foglalkozni. Az miért baj, ha kiraksz fotókat és odaírod, hogy ezeket Huawei készülékkel lőtted? Szerintem nyugodtan lehet továbbra is képeket kitenni, illetve posztolni. Egyébként is a moderátor dönti el, hogy mi kerülhet ki és mi nem.
-
rdt89
addikt
válasz
Láttam, s a képek alapján amit kitettél, azt kell mondjam mindenki tudja magába, hogy a S23 és a 400+ ezres szarjaikat lemossa egy 2020as modell, engem is zavarna.
Valamiért olyan mintha ki lennének tiltva onnan a Huawei készülékek, csak még épp nem bannolnak érte. A Honorral kapcsolatban is kb. így viselkednek, én már nem is posztolok oda egy ideje, csak nézem a fos Samsung és túlértékelt Pixeleket, meg néha betéved 1-2 Xiaomi /talán még azt nem köpik le éppen/ és mindig arra a döntésre jutok, hogy még kompromisszumokkal/már akinek azzal jár/ is jobb ez a kínai vacak.
-
LeMarci
tag
válasz
Én pont néhány napja vettem tokot, de még úton van
-
rdt89
addikt
válasz
Ferenczi Áko #876 üzenetére
Samsungra én se cserélném le a Huawei-t, megértem a nézőpontodat, de az kifejezetten biztató, hogy a Honor 5 Pro-t jobb készüléknek tartod, így lehetséges a méltő örökös a Huaweinél. Ezt már mástól is hallottam egyébként, hogy a Magic 5 pro Mate szintű lett.
-
LeMarci
tag
válasz
Ferenczi Áko #874 üzenetére
Azért csak néhány évvel újabb teljes google csomaggal rendelkező flagshipről van szó
-
rdt89
addikt
válasz
Ferenczi Áko #872 üzenetére
Ebben teljesen egyetértek, de úgy látszik döntenek helyettünk. Sose értettem a választás lehetőségének kihagyását.
Egy kérdés, ha nem tolakodó
A Magic 5 Pro és Mate 40 Pro miért kerültek eladósorba? Kütyümánia? -
rdt89
addikt
válasz
Ferenczi Áko #869 üzenetére
Én kifejezettem csípem ezt a megoldást
-
LeMarci
tag
válasz
Ferenczi Áko #869 üzenetére
Igen, olvastam, hogy a honor is behozta ezt. Engem személy szerint nem zavar, könnyen meg is lehet szokni de tudom hogy sokak csak emiatt az egy dolog miatt nem váltottak emui 11ről 12re
-
LeMarci
tag
válasz
Ferenczi Áko #867 üzenetére
Azt sajnos továbbra sem lehet megoldani.
-
LeMarci
tag
válasz
Ferenczi Áko #865 üzenetére
Igen, lehet időzíteni [kép]
-
LeMarci
tag
válasz
Ferenczi Áko #863 üzenetére
Egyet találtam eddig. Brave ben néhány böngészőbe épített lejátszó egyszerűen nem működik, próbálkoztam a brave adatok törlésével, frissítésével újratelepítésével és nem akar újra működni. De ha egyszerűen meg szeretném nézni azt a videót akkor a Huawei beépített böngészőjét használom
-
LeMarci
tag
válasz
Ferenczi Áko #861 üzenetére
Az üzemidő úgy érzem, hogy kicsit javult bár ehhez közrejátszhat a mobilnetem elfogyása és ezzel a mobilhasználati szokásaim megváltozása. A kamera eddig úgy érzem egy téren javult. Amikor dokumentumokat/monitort fotóztam nem egyszer megesett, hogy az AI szöveg helyett azt hittte hogy makró képet szeretnék csinálni és ezért a szélesre átváltott(amúgy a p40em is ugyanezt csinálta). Na ezt a hibát javítgatták mióta emui 13 van lényegesebben kevesebbszer csinálja
-
dualcore
őstag
válasz
Ferenczi Áko #858 üzenetére
Köszi az infókat. Én már várom a megujulást!
Tegnap voltak nálam a haverok, kaja, pia, buli. Aztán az egyik büszkén mutatja, hogy a xiaomi mobilja 940 Fps-ben milyen szépen lassítja a tüzet. Mutatom neki, hogy én ugyenezt tudom 3840 Fps-el. Hát kicsit leesett az álla. -
LeMarci
tag
válasz
Ferenczi Áko #856 üzenetére
Amiket még találtam:
Teljesen átdolgozott privacy menü:
SuperHub, ezzel szöveget képeket vagy éppen videókat lehet bemásolni egy átmeneti tárrészre egy húzással, ha például messengeren valamit meg akarsz mutatni képpel+ linkkel akkor behúzod és kész
Könnyű osztott és lebegő képernyő
Új androiddal új gboard kinézet(ha valaki ezt használja rajtam kívül)
Kb ezeket találtam még, ha valamit észreveszek beszámolok. Eddig stabil a rendszer, pörög minden
-
LeMarci
tag
válasz
Ferenczi Áko #819 üzenetére
Innen, hardverapróról animatrixtól, 1-2 minimális sérülés van rajta, szerintem reális áron is vettem meg 150 ezerért.
Már be is laktam, sokat segített a Huawei cloud benne.
My Huawei szerint még egy évig garis is -
rdt89
addikt
válasz
Ferenczi Áko #800 üzenetére
A P30 Pro hasonlóval debütált, majd szépen kiherélték onnan, szóval simán adott a technikai háttér.
LeMarci:
Akkor az már majd csak jövőre -
LeMarci
tag
válasz
Ferenczi Áko #800 üzenetére
Persze, ez csak a kamera ikonok újrarendezése
-
LeMarci
tag
válasz
Ferenczi Áko #798 üzenetére
-
LeMarci
tag
válasz
Ferenczi Áko #784 üzenetére
Olx az oldal neve a linket küldöm privátban
-
LeMarci
tag
válasz
Ferenczi Áko #782 üzenetére
Lehet megvan a következő.
Annyi a baj, hogy Romániában van, de HarmonyOs es rendszer van rajta. Lehetne rá googlet, bármit rakni. Annyi hogy annak töltője/ doboza nincs és az akksija 88%os de az az árán is látszik. Kínai modellben cserélnek szerintetek itt akksit(persze nem garanciálisan hanem fizetősen)? -
LeMarci
tag
válasz
Ferenczi Áko #776 üzenetére
Kábelen rajta volt a 6A és egyszer sikerült is tölteni 66 watton, de ha 20ból 1szer megy az nem egészséges. A konnektorban nem volt por, a kábel szépen kattant mikor bedugtam
-
rdt89
addikt
válasz
Ferenczi Áko #773 üzenetére
Gondolom a kodekek miatt amit le kellett Huwaeien tiltani.
-
LeMarci
tag
válasz
Ferenczi Áko #767 üzenetére
Meg olvastam is, hogy nem a beszédhangszórót hangosítják fel, hanem a felső is egy teljes értékű hangszóró
-
rdt89
addikt
válasz
Ferenczi Áko #763 üzenetére
Igen, nézd meg belezavarodtam a sok G-be
LeMarci:
Én is P40 Pro-ról váltottam, s nekem a P40 Pro-m másodjára jött össze, az elsőt az eladó / gsm bolt feladáskor ripityára törte, kárpótoltak, s már out of stock volt, így kereshettem máshonnan. A P40 Pro-t is imádtam, ez a készülék hajszálnyival jobb mindenben, egyedül a sok szenzor és minden extra funkció miatt az üzemidő rosszabb, de még így is átlag feletti! Viszont a P40 Pro csontrezgéses hangelőállítása eszméletlen egyedi feature volt, itt cserébe sztereó hangszóró van, ami meglepően jól szól. -
LeMarci
tag
válasz
Ferenczi Áko #763 üzenetére
Hát én holnap veszek egyet 140-ért(marketplacen találtam), persze személyesen, látátlanban nem bíznék meg ilyen emberekben, és annyira nincs is messze. Remélem adig nem töri össze(nem az első lenne). Amúgy jelenleg p40 Pro felhasználó vagyok, mókoltam de egy patch elbaszta az egészet és ~5 hónapja hms-el élek, és eddig minden ami nekem kell használható szinten van, ezért is határoztam el magam a mate mellett.
Szerintem egy két alkalmazást beszerzek gspacen, de a háttéroptimalizációt kikapcsolom hogy ne egye az akksit, amire kell az nem mindennapi használatos. -
törölt tag
válasz
Ferenczi Áko #757 üzenetére
Van egy Wi-Fi+ nevű funkció, amelynek az a lényege, hogy ha nincs mobilnet, automatikusan bekapcsolja a wifit, hogy a telefon ne legyen offline. Ez alapból be van kapcsolva, de kikapcsolható.
Beállítások > Wi-Fi > További beállítások > Wi-Fi+.
-
dualcore
őstag
válasz
Ferenczi Áko #754 üzenetére
Nekem akkor merül jobban, ha be van kapcsolva a mobiladat. Ha nincs és csak wifi meg BT megy egész nap (mert az folyamatos nálam) akkor lazán megvan a 2 nap. Bankolok, rengeteg hívás, kevés face, sok messenger, viber, és a többi sallang. Ha emellé bekapcsolom a mobilnetet, de ugyanúgy wifin vagyok, lemegy 1-1.5 napra, az okát nem tudom.
Nekem 12 van fent, a 11-es en tovább bírta nálam is. -
rdt89
addikt
válasz
Ferenczi Áko #754 üzenetére
Nekem a P40 Pro jobban bírta, igaz az nem is tudott ennyi kényelmi plusz funkciót, átlag használattal 2.5 nap kicsit jobban belemerülve 2 nap, ha nagyon csapatom neki 1.5 nap, de 1 nap alatt lemeríteni tényleg nehezen megy nekem is.
-
dualcore
őstag
válasz
Ferenczi Áko #746 üzenetére
-
törölt tag
válasz
Ferenczi Áko #746 üzenetére
Fokozatosan leválasztani az EU-t Kínáról, főleg gazdaságilag. Valahogy úgy, ahogy az oroszokat. Szerintem nagyon rossz az irány. Mi lesz ebből?
-
dualcore
őstag
válasz
Ferenczi Áko #744 üzenetére
Ezen nincs mit vitázni, csak a tényeket kell figyelembe venni. És akkor most készül az újabb szankciós törvény!
-
dualcore
őstag
válasz
Ferenczi Áko #740 üzenetére
Nemrég írtam, hogy Samsung és Iphone fóbiám van. Most már talán megérted miért van ez. Egyszerűen nem üti meg a szintet egyik sem.
-
dualcore
őstag
válasz
Ferenczi Áko #734 üzenetére
Ne vedd rossz néven előre elnézést kérek!
Ha az elmúl időt veszem figyelembe, amit írtál, abból már le lehetett szűrni, hogy te nam akarsz megválni a telefontól és ő sem tőled! Vágyol az újabb (talán jobb) készülékre, de nem kapsz!
Úgyhogy űljél le szépen a popódra és használd megelégedéssel a MATE 40 PRO-t
Tisztelettel egy boldog tulaj! -
törölt tag
válasz
Welcome back!!!
-
rdt89
addikt
válasz
Nagyon szabadulni akarsz tőle, de ő nem enged. Pláne egy Samsunghoz, üdv ismét itt
-
rdt89
addikt
válasz
Ferenczi Áko #731 üzenetére
Én se mertem onnan venni a koszlidércektől, megvártam még HA! - n lesz elérhető
-
rdt89
addikt
válasz
Ferenczi Áko #729 üzenetére
Az nem rossz pénz érte, pláne, hogy ma néztem, hogy 301 ezerre csuszott le a M50 Pro ára újonnan.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- Apple MacBook
- Villanyszerelés
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Ubiquiti hálózati eszközök
- sziku69: Szólánc.
- Renault, Dacia topik
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- További aktív témák...
- Xiaomi 13T Pro 12/512GB Jótállás: 2026.10.24.-ig Állapot: 10/10 Független
- iPhone 14 Pro Max 128GB Függetelen/1-3 hónap gar./Akku 86%/p4336
- Xiaomi Redmi A1 32 GB Kártyafüggetlen 1Év Garanciával
- Samsung Galaxy s23 256GB !!! (Snapdragon Gen 2-es SOC) Cream színű gyári gari + carbon szálas tok.
- Apple iPhone SE 32GB Kártyafüggetlen 1Év Garanciával
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad P43s - i7-8G I 8GB I 256GB SSD I Nvidia I 14" FHD I Cam I W10 I Garancia!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i3 10105F 16/32/64GB RAM RTX 3050 6GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 7 9700X 32/64GB RAM RX 9070 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÚJ- Lenovo ThinkVision T24i-10 - 24" monitor - Számla, garancia
- Tablet felvásárlás!! Apple iPad, iPad Mini, iPad Air, iPad Pro
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest