-
Mobilarena
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
törölt tag
válasz
dualcore #1283 üzenetére
Ahogyan már írtam, még egy ideig marad a Mate 40 Pro, de hogy utána mi lesz, az nekem is fejtörést okoz. Meg tudom érteni a dilemmádat.
Nekem az a félelmem, hogy a Mate 70 sorozat sem fog kijönni Kínából, ahogy a Mate 60 sorozat sem. A Rejoy-on most épp nagyrészt középkategóriás Huawei telefonok vannak. Bárhogy nézem, akármelyik visszalépés a Mate 40 Pro-hoz képest, pedig remek készülékek.
Ha nem lesz más, akkor lehet, hogy átmegyek az almához, a családban már többeknek is almás készülékek vannak. Szívesen kipróbálnám azt az ökoszisztámát is. A lényeg, hogy ne gugli legyen. A Mate 40 Pro-t is azért vettem, mert nincs gugli.
A Huawei nagy konkurencia az amerikai gyártóknak, tech cégeknek, már most is őrjöngenek, hogy a Huawei kerülő úton hozzájutott 5G-s és egyéb tiltott technológiához.
2019 első negyedévében a Huawei lett az első helyezett a világon a mobiltelefonok eladásában. Áprilisban megjelentek az adatok, májusban jött a tiltás.
-
-
törölt tag
válasz
dualcore #1202 üzenetére
Egyetértek, szerintem is a winfos a ludas. Nálam sok évvel ezelőtt előfordult egy olyan eset, hogy a tesóm Nexus 7 tabletjére lehetett egyedi ROM-ot rakni. Volt egy program hozzá, amelyik win7-en tökéletesen működött, win10-en illesztőprogram probléma volt, és nem működött rendesen a program.
-
LeMarci
tag
válasz
dualcore #1200 üzenetére
Nekem volt ilyen problémám. Kb 3 hétig nem fogadta a supercharge-ot, gép nem ismerte fel. Azt hittem, hogy hibás az Usb-je a telónak és már készültem is szervízbe küldeni, de egyik napról a másikra megjavult. Mikor előjött ez a probléma természetesen volt újraindítás, frissítés keresés de még factory reset is de nem oldotta meg.
Esetleg self-diagnose-al ránéztél már? -
rdt89
addikt
válasz
dualcore #1151 üzenetére
Nekem se érkezik, augusztusi frissítésen vagyok, csevegtem úgyfélszolgálattal, azt mondták ez a legfrissebb és nincs okom aggódni ez frissnek számít.
LeMarci:
Nézd csak, ebben a listában benne van. -
-
törölt tag
válasz
dualcore #1073 üzenetére
Érdekes. Nálam a Chrome akkor akadozott egy kicsit egyes weboldalakon, amikor belenagyítottam az oldalba. A frissítés után jött ez a videólejátszási hiba. Tegnap kipróbáltam valamit, de az sem oldotta meg. Még korábban, amikor éppen a Chrome volt fent, az AppGalleryben volt egy frissítés a Huawei Webview apphoz. Ennek elmentettem az apk-ját. EMUI 13-n az említett appnak egy korábbi verziója van fent alapból. Az apk-ból frissítettem az appot, de a lejátszási hiba továbbra is jelen van.
Az utóbbi napokban a Huawei böngészőt használtam és mostanra már megszoktam, maradok is ennél.
-
Ferenczi Áko
addikt
válasz
dualcore #1014 üzenetére
Az nem lenne baj.. egyébként messenger nélkül, a Facebook appban is el lehet olvasni az üzeneteket..
Volt nálam pár napig egy Pixel 6 Pro.. az a kamera ami benne van, Gcam + nate cfg-vel olyan képeket csinált, ami irigylésre méltó.. Ami miatt marad a Mate: 3D arcfeloldás, a Pixel rendszere "fapados" volt, sok apró dolog hiányzott, ami az EMUI rendszerben benne van..
-
Ferenczi Áko
addikt
válasz
dualcore #1002 üzenetére
Szerintem nincs ilyen funkció.. Csak a véletlen érintések szűrése zsebben..
Más: a héten/jövő hét elején befut két lehetséges utód.. Google Pixel 6 Pro és Oneplus 10 Pro.. Nagyon kíváncsi leszek rájuk.. Ha esetleg valakinek van valamelyikkel tapasztalata, szívesen olvasnám
-
törölt tag
válasz
dualcore #977 üzenetére
Akkor is lenne vele nyűg, mert a hivatalos Youtube app nem működik (habár az app telepítése sikeres).
Korábban, amikor használtam a Youtube Vanced-et, én is tapasztaltam, hogy egyszer csak nem lehetett egy videót sem lejátszani. Mint kiderült, a fejlesztő kiadott egy új verziót és azt kellett telepíteni, hogy megint rendesen menjenek a videók.
-
törölt tag
válasz
dualcore #890 üzenetére
Az a gyanúm, hogy lehet, hogy miattam nincs már semmi a linkelt oldalon. Ugyanis írtam egy rövid bejegyzést válaszként. Csak annyit írtam, hogy mégis milyen jogon ír ilyen kifejezéseket, hogy "Huawei-hittérítés", miért kell fikázni a másikat, azért, mert feltölt egy képet és odaírja, hogy Huawei készülékkel készült a kép? Lehet, hogy nagyúri rangja van, de emberileg az ilyet nem sokra tartom.
Nem sokkal ezután kaptam egy prohardver üzenetet, hogy figyelmeztetnek, mert ezt a stílust "itt nem szeretjük". Valószínűleg emiatt törölték a reakciómat kiváltó posztot is.
-
törölt tag
válasz
dualcore #814 üzenetére
Épp ma olvastam, hogy a gugli decemberben nagyon sok inaktív, régen nem használt fiókot készül majd törölni. Mondjuk, engem nem zavar, ha esetleg törlik a gugli-fiókot. 2019-ben, amikor az usa tiltás bejelentése után a gugli azonnal beállt a sorba, elkezdtem eltávolodni a guglitól és alternatívákat kerestem. Tudom, hogy a távozásom a guglitól nem nyom sokat a latba, de számomra akkor is fontos lépés.
A gugli elég meszire jutott az eredeti szlogenjétől ("Don't be evil.")
-
törölt tag
válasz
dualcore #750 üzenetére
Igen, emlékszem rá, hogy
1) 2018 végén a Mate 20 széria bemutató rendezvényén bejelentették, hogy a Huawei 2019 végére meg akarja előzni az Apple-t és a Samsung-ot is. A Mate 20 Pro nagyon nagyot hasított.
2) 2019. március végén bemutatták a P30 szériát.
3) Aztán áprilisban kijöttek a 2019. első negyedéves adatok. A Huawei már ekkor elérte az év végére kitűzött célt: megelőzte a fent említett 2 márkát.
4) Májusban meg jött a tiltás.
Nem hiszek a véletlen egybeesésekben!
-
törölt tag
válasz
dualcore #743 üzenetére
Egyetértek. az usa ugye kémkedhet, mások nem. Ősi és nagyon ócska trükk az is, hogy vádold meg az ellenfelet/vetélytársat azzal, amit éppen te készülsz elkövetni/megcsinálni.
Az, hogy kinek melyik telefonmárka jön be, egyéni ízlés kérdése, erről pedig nem érdemes vitatkozni. Nálam a Huawei már többször bizonyított, nagyon jól összerakott, megbízhatóan és elég sokáig működő készülékeket gyártanak. Január eleje óta van meg a Mate 40 Pro, remélem, hogy egy pár évig ez marad.
-
Ferenczi Áko
addikt
válasz
dualcore #741 üzenetére
Igaz.. Van most a Hardverapron egy Mate 50 Pro eladó, de engem pl már a Mate 20 Pro-nál is zavart a notch, meg a Snapdragon is picit visszatart.. Talán kijelenthető, hogy ez a Mate volt a legjobban eltalált telefonja a Huaweinek? A Kirin proci azért odab@sz még mindig.. Rettentően stabil..
-
Ferenczi Áko
addikt
válasz
dualcore #728 üzenetére
Ahh nem tudtam képeket csinálni, mert el kellett már vinnem a telefont feladni.. :/
Amit írtatok, hogy a Mate 40 Pro Gcam nélkül tudja amit tud igaz.. Elékpesztő minőségben lehet vele fotózni..
Az S22 Ultra javára az szól, hogy Gspace nélkül tudja amit tud
Én a legtöbb Googe appot amúgy kukáztam is: Fotók, Dive, Gmail, Térkép, Youtube stb stb.. A Samsung gyári email kliensét használom most, meg a Petal térképet.. Majd meglátjuk idővel, hogy sikerül-e megszeretni a telót.. A Huaweit egyébként végig EMUI 11-el használtam, talán ha 2x próbáltam ki a 12-t, de nem jött be..
Összességében azt mondom, hogy a legjobb telefonom volt idáig. (190.000 ft.ért vitték el úgy, hogy 2-3 hétig hirdettem. A marketplace-n volt 4-5 aukciófigyelő, 600 megtekintés, és pár érdekődő. Akmikor megvették, aznap viszont rajta kívül még egy ember írt, hogy vinné..Csak támpont, hogy mennyiért lehet eladni) -
Ferenczi Áko
addikt
válasz
dualcore #703 üzenetére
Nem veszem kötekedésnek.. Mint látod az értékeléseimnél, telefonokat(is) adok-veszek.. Amolyan fizetés kiegészítés..Van egy kis faházam egy szerény telekkel, arra teszem félre a plusz pénzt, hogy fel tudjam pofozni..
Ami a telefonokat illeti.. Picit már unom a Huawei-t.. És nem azért mert problémám lenne vele, csak már annyira kivülről tudom, hogy mi hogy, hol van rajta, hogy belefásultam.. A Samsung meg akár hányszor van nálam, mindig újdonságot hoz magával.. De van egy plafon, ami felett nem költök mobiltelefonra, ami a saját használatot illeti.. Nekem jó lesz fél év múlva is, közelebb a 200.000 ft-hoz, 2 év garanciával -
Ferenczi Áko
addikt
válasz
dualcore #698 üzenetére
Jbl clip 4, Charge 4, Flip 6 ezekkel ment gond nélkül. Múlt héten volt egy Flip 6-om, ugyan ezzel a legfrissebb firmware-el, mint a mostanin, és azzal sem volt gond. Próbáltam már mindent, a Bluetooth adatokat is töröltem, a JBL-t Hard reseteltem, de semmi.. Hangszóró szoftver frissítés előtt előtt nem volt gond.. Emui 11 van a telefonon. Próbáltam egy P40 Pro-val, legfrissebb emui 12-vel,ugyan ez a helyzet. Viszont minden más telefonnal hibátlanul kommunikál.
Mint ahogy a telefonom meg minden más hangszóróval
Érdekes..Árulom, mert egy S22 ultra lesz az utód, de mindig az S22 ultra-t viszik el előbb és a Huawei marad meg😅
Most is van az S22 ultra-ra vevő, és olyan áron vettem, hogy buta lennék nem eladni.. -
törölt tag
válasz
dualcore #695 üzenetére
A tabletet nem én használom rendszeresen, de néha ránézek, ha megkérdezik, hogy bizonyos értesítések mit jelentenek. Kinézetre szinte ugyanolyan a HarmonyOS 2, mint az EMUI 12. Nagyon gyors, jól kezelhető, főleg akkor, ha valaki korábban EMUI felületet használt. Az AppGallery-ből és a Petal Search segítségével elég sok app telepíthető, de nem annyi, mint egy telefon esetében (az appok fejlesztői nem mindig gondolnak a tabletekre). GMS nincs, mivel a tablet 2021-es kiadás. Volt rajta GSpace, de aztán a Petal Search és az AppGallery segítségével sikerült sok appot telepíteni, így a GSpace már nem kell.
Összességében nagyon jól hasznáható, böngészéshez, videók nézéséhez teljesen jó, 10.4 colos a kijelző átmérője.
-
törölt tag
válasz
dualcore #691 üzenetére
Szia!
Jó kérdés. Az a probléma, hogy nincs róla több infó. Az is előfordulhat, hogy a téma, illetve a háttér HarmonyOS-hez köthető, de lehet, hogyEMUI-téma, mert bizonyos régiók esetében vannak plusz témák a készülékeken. Pl. az én Mate 40 Pro-mon C185 firmware van (Egyesült Arab Emírségek) és van egy-két olyan téma előre telepítve, amelyet más régiókban nem lehet megtalálni a telefonon, illetve, ha a netről letölthető gyári témák között nem szerepel. Mint pl. ez:
A téma neve Dubai Font, a betűtípus is eltér az alapértelmezettől.
-
törölt tag
válasz
dualcore #662 üzenetére
Az Egészség appnál kell a wifi+bluetooth+gps, amikor valamilyen eszközt (okosóra, okoskarkötő stb.) párosítunk.
Nálam nincs ilyen jelenség. Nem kapcsol vissza a gps, pedig a Find Device is be van kapcsolva. Szerintem azt kellene megnézni, hogy milyen alkalmazások vannak az akku optimalizálásnál hozzáadva a 'nem engedélyezett' listához. A nem engedélyezett appok esetében nincs engedélyezve az, hogy a rendszer az adott appo(ka)t egy idő után bezárja, vagyis ezek futnak tovább a háttérben. Ez a Doze mód, amely az Android 6 óta van meg minden androidos telefonon.
Bdállítások > Alkalmazások > Alkalmazások > jobb felső sarokban a menüben Speciális hozzáférés > Akkumulátor optimalizálása (legfelső menüpont). Itt alapból a nem engedélyezett appok listáját lehet látni. Ha rákoppintunk egy app nevére, alul bejön egy ablak, itt lehet kiválasztnai, hogy engedélyezzük-e az akku optimilalizálást (az app egy idő után be lesz zárva), vagy nem engedélyezzük.
Android 6 óta megmaradt ez a beállítás, de az EMUI 11 óta már az akkubeállításokon belül, az alkalmazásindítás menüpontban is be lehet állítani, hogy melyik app futhat a háttérben.
Nálam nincsenek appok a 'nem engedélyezett' listában, csak az alkalmazásindításnál állítottam be appokat (Viber, Outlook stb.) és minden rendben működik.
-
törölt tag
válasz
dualcore #654 üzenetére
Lehet, hogy az az app lesz a hunyó. Nálam az Egészség app kiabál néha, hogy gps kell neki. Mivel ez az app nem fut a háttérben (legelső bekapcsolás, illetve gyári visszaállítás után az Egészséf app alapból be van téve az akku optimalizálás kivételekhez), nem kapcsolja be a gps-t automatikusan.
-
törölt tag
válasz
dualcore #648 üzenetére
Szia!
Nekem sem csinálja ezt a telefont. Szerintem valamelyik háttérben futó alkalmazás csinálhatja ezt. Milyen appok futnak a háttérben, illetve mely appok kivételek az akkukímélés alól?
Beállítások > Alkalmazások > Alkalmazások > jobb felső sarokban lévő menü > speciális hozzáférés > Akkumulátor optimalizálása. Itt vannak appok a 'nem engedélyezett' csoportban?
Nálam nincs egy app sem, mert elegendő a Beállítások > Akkumulátor > Alkalmazásindítás menüben beállítani, hogy melyik app fusson a háttérben.
-
rdt89
addikt
válasz
dualcore #610 üzenetére
Bizony egy készülékről beszélünk, kisebb a szenzor is, s ott egy 2mp-es érzékelő. S nincs optikai zoom, se, infra se, vapamint a QI töltés is harmada a Mate 40nek. Itt a teljes specifikáció.
-
rdt89
addikt
válasz
dualcore #605 üzenetére
Én kifejezetten undorodom a Samsung-tól, túl sok volt a családban-baráti körben, hogy egy életre elmenjen telefonos fronton a kedvem tőlük, a Huawei-t, ha nem gurítanak valami jobbat a Mate 50-nél pár éven belül, még a Mate 40 kifutja a szolgálati idejét, valószínűleg Xiaomi lesz az utód, de annak meg olyan bugos a rendszere, hogy elsírom magam.
-
Ferenczi Áko
addikt
-
Ferenczi Áko
addikt
válasz
dualcore #563 üzenetére
Köszi, ez megvolt. Azt hittem, hogy a színhőmérsékletettel lehet valamit játszani, hogy telítettebb legyen.. De igazából mindegy.. :) (megint használtam 1 napig egy S21 ultrat, de nap végén már hiányzott a Mate 40 Pro, pedig az S21 is szerethető telefon, csak az a fránya üzemidő és kamera..)
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- iPhone topik
- Kerti grill és bográcsozó házilag (BBQ, tervek, ötletek, receptek)
- NBA és kosárlabda topic
- Samsung Galaxy Felhasználók OFF topicja
- Autós topik
- PlayStation 5
- GeForce RTX 5050 VGA-k a Palit értelmezésében
- Lakáshitel, lakásvásárlás
- BestBuy ruhás topik
- Xbox tulajok OFF topicja
- További aktív témák...
- Samsung Galaxy S25 Ultra (Új, Független, 256 GB, 12 GB RAM, titánium fehér-ezüst)
- Xiaomi Redmi A1 32 GB Kártyafüggetlen 1Év Garanciával
- iPhone 14 Pro Max 128GB Független Újszerű/1-3 hónap gar./Akku 84%/p4337
- iPhone 14 Pro Max 128GB Függetelen/1-3 hónap gar./Akku 86%/p4336
- új Pitaka Fusion Weaving MagEZ 4 MagSafe 600D iPhone 15 Pro és Pro Max aramid hátlap tok - overture
- Apple iPhone 7 128GB, Yettel függő, 1 Év Garanciával
- BESZÁMÍTÁS! Asus ROG Flow Z13 + ROG XG RTX 3070 - i9 12900H 16GB DDR5 RAM 1TB SSD + RTX 3070 8GB WIN
- Csere-Beszámítás! Prémium felsőkategóriás Gamer PC! X870 / R9 9950X / 9070XT / 64GB DDR5
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Apple iPhone 16 128GB Kártyafüggetlen 1Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest