- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Feljutott a G96 a Moto széria csúcsára
- Milyen okostelefont vegyek?
- iPhone topik
- Vékonyabb lett, jobb kamerát kapott, de az akku maradt a régi: itt a Fold7
- 8300 mAh, maradhat?
- Változó design, tekerhető lünetta: megjött a Galaxy Watch8 és a Classic
- Samsung Galaxy S22 Ultra - na, kinél van toll?
- Samsung Galaxy Fit 3 - keveset, de jól
- Hat év támogatást csomagolt fém házba a OnePlus Nord 4
-
Mobilarena
Új hozzászólás Aktív témák
-
törölt tag
A DÁP-hoz natív GMS kellene. Korábban felraktam én is az appoz az APKPure-ból, nekem is azt írta ki, hogy rootolt a készülék. Még tavaly nyáron leveleztem a fejlesztőkkel, de semmitmondó választ kaptam. Ha az Egészségablaknak van HMS verziója, úgy illene, hogy a DÁP-nak is legyen.
-
törölt tag
Kedves Fórumtársak!
Úgy alakultak a dolgok, hogy a héten váltottam másik készülékre, másik operációs rendszerre. Mindemellett, továbbra is az a véleményem, hogy a Huawei toronymagasan kiemelkedik a többi telefongyártó közül, a legjobb hardvert ők rakják össze. Ráadásul, folyamatosan elő tudnak állni valami újjal. A többi gyártó évek óta a Huawei-t másolja sok mindenben. A Huawei volt az első, aki a telefon hátlapjára először dupla kamerát (P9), aztán 4 kamerát (P30 Pro) rakott.
Nekem is a szoftveres támogatás miatt vált egyre nehézkesebbé a Mate 40 Pro használata. Másrészt, tavaly november végén a több, mint 6,5 éve használt laptopom a végkimúlás jeleit kezdte el produkálni. Az öcsém megkérdezte, hogy esetle lenne-e kedvem kipróbálni a macOS-t. Vettem egy felújított MacBook-ot, most pedig a telefon tekintetében is váltottam.
-
törölt tag
Így van, a Huawei folyamatosan fejleszt. Még 2019-ben beperelte a cég az USA-t. miután az USA kormánya megtiltotta a kormányzati szerveknek, hogy bármilyen Huawei eszközt használjanak. Az ügyet tárgyaló bíró a per első tárgyalását 2026. januárjára tűzte ki.. [link]
Remélem, a 2019. májusi tiltás miatt is perelnek, a kémkedési vád szerintem is kamu.
-
törölt tag
válasz
dualcore #1283 üzenetére
Ahogyan már írtam, még egy ideig marad a Mate 40 Pro, de hogy utána mi lesz, az nekem is fejtörést okoz. Meg tudom érteni a dilemmádat.
Nekem az a félelmem, hogy a Mate 70 sorozat sem fog kijönni Kínából, ahogy a Mate 60 sorozat sem. A Rejoy-on most épp nagyrészt középkategóriás Huawei telefonok vannak. Bárhogy nézem, akármelyik visszalépés a Mate 40 Pro-hoz képest, pedig remek készülékek.
Ha nem lesz más, akkor lehet, hogy átmegyek az almához, a családban már többeknek is almás készülékek vannak. Szívesen kipróbálnám azt az ökoszisztámát is. A lényeg, hogy ne gugli legyen. A Mate 40 Pro-t is azért vettem, mert nincs gugli.
A Huawei nagy konkurencia az amerikai gyártóknak, tech cégeknek, már most is őrjöngenek, hogy a Huawei kerülő úton hozzájutott 5G-s és egyéb tiltott technológiához.
2019 első negyedévében a Huawei lett az első helyezett a világon a mobiltelefonok eladásában. Áprilisban megjelentek az adatok, májusban jött a tiltás.
-
törölt tag
Az én Mate 40 Pro-mat majdnem 2 éve használom és mág a tervek szerint marad is egy darabig. Nagyon jól összerakott készülék. Az utóbbi időben többen is láttak pár olyan fotót, amelyet a telefonnal készítettem és mind azt modták, hogy nagyon jók a képek. Minden app megvan, amelyikre szükségem van. Még guglis appokat is tudok GMS nélkül használni.
A múlt hét végén a recovery menüben, az erecovery-ben letöltöttem és telepítettem a 13.0.0.275 verziót (ez jött meg OTA kb. 2 hete). Azóta azt vettem észre, hogy az akku jobban bírja.
-
törölt tag
Megjött az októberi biztonsági frissítés.
-
törölt tag
Sikerült találnom egy egészen jó alternatívát a Google Lens-re. Korábban már írtam, hogy keresgéltem, de a legtöbb talált apphoz GMS kellene.
Az app, amelyet találtam, a Search by Image. Ez 4 keresőmotort használ, és úgy láttam, hogy a Google keresési találatait listázza az elején, így a keresési találatok oldal úgy néz ki, mint a Lens-nél.
Használtam a Lens-t GSpace-n és GBox-on keresztül is, de nekem jobban tetszik, ha az appot direktben tudom elindítani. Az APKPure app áruházából töltöttem le az apk-t.
-
törölt tag
Sziasztok!
Az történt, hogy egészen a közelmúltig tudtam használni a Google Lens-t úgy, hogy csak egyszerűen telepítettem a Google appot és a Lens-t. Azonban pár nappal ezelőtt azt vettem észre, hogy a Lens szinte semelyik képre nem adott találatot, amelyet a telefonról beolvastam. Még nevezetes épóleteket és más ismert képeket sem ismert fel, csak hibaüzenetet írt ki az app. Megnéztem pár alternatívát, de azok legtöbbje igényli a Google Play szolgáltatásokat, hogy megfelelően működjenek. Így felraktam a GSpace-t. Ezen belül minden OK.
Pár héttel ezelőtt volt nálunk egy kisebb csőtörés. A kárt az interneten jelentettük a biztosítónak, a bejelentéshez feltöltöttünk pár fotót is. Ezeket a Mate 40 Pro-val készítettem. Az ügyintéző telefonon vette fel velünk a kapcsolatot és megjegyezte, hogy milyen nagyon jók a feltöltött fotók. Még szép!
-
törölt tag
Megérkezett a 2024. júliusi frissítés.
-
törölt tag
De már meg is hegesztették. Újra működik a NewPipe- Kíváncsi vagyok, hogy gugliék mikor fognak megint betenni nekik.
-
törölt tag
Gugliék megint lelőtték a NewPipe-ot, így a Youtube Revanced-et használom.
-
törölt tag
EMUI 12-n én is a Chrome-ot használtam sokáig, a Huawei böngészőt le lehetett tiltani. A Chrome minden gond nélkül futott és nagyon fürge volt. EMUI 13-n a Chrome és a Brave jól megy ugyan, de bizonyos weboldalakon a beágyazott videókat nem tudja lejátszani, hibaüzenet jelenik meg, amint elindítanám a videót. Az Edge teljesen OK (lenne), de ha a hirdetésblokkoló be van kapcsolva, pl. a TikTok videókat nem lehet lejátszani. Maradt a Huawei böngésző. EMUI 13-n letiltani már nem lehet, mindenképpen fut a háttérben. Már megszoktam, nem rossz böngésző, igaz a telefonon nem szoktam sokat netezni. A Videósegéd nagyon hasznos, elég sok videót le tudok vele tölteni mp4 formátumban (YT, FB és X videókat nem lehet letölteni.
-
törölt tag
válasz
#91658752 #1229 üzenetére
Helló!
Nálam fent van a Google Lens (ehhez kell a Google app), a Google Fordító és a Google Térkép. Ezek önmagukban működnek. Igaz, a Térkép esetében egy korábbi verzió van fent, mivel a 11.111.0202 utáni verzióknál az app nem jeleníti meg a térképet. Youtube helyett ott van a NewPipe. Ehhez nem kell gugli-fiók, így nem lehet lájkolni, kommentelni, viszont a videók, illetve az audió letölthető és minden egyéb megvan, ami a Youtube Prémiumnál (kép a képben, háttérben való lejátszás, lezárt képernyő melletti lejátszás stb.). De jó a Youtube Revanced is.
A GSpace-t éés a GBox-ot is próbáltam (a GSpace-nél megvettem a reklámmentességet). Nem rosszak, de nekem a fent leírtak teljesen megfelelnek.
-
törölt tag
Hurrá!
Újra műxik a NewPipe!
-
törölt tag
válasz
LeMarci #1221 üzenetére
Köszönom szépen a választ!
Feltelepítettem a Youtube Revanced-et és hozzá a Huawei-hez fejlesztett microG-t (a fájl nevében a hw jelzi ezt). Működik minden, eddig minden OK. Remélem, a gugli ezt nem lövi le úgy, ahogy a NewPipe-ot. Nagyon kár ezért az appért, nagyon szerettem. Nem tudom, hogy a fejlesztőknek sikerül-e valami megoldást találniuk, hogy a tiltást megkerüljék.
Az normális, hogy a gugli-fiókban az eszköz neve Android device? A GSpace és GBox konkrét készülékneveket küld a gugli felé.
-
törölt tag
válasz
California1 #1222 üzenetére
Helló!
Igen, a Huawei még ott van a mobiltelefonpiacon. 2019-ben az USA tiltólistára tette a Huawei-t. Ezért a 2019 májusa után gyártott eszközökön (telefon, tablet) nincs Google Mobilszolgáltatások csomag (GMS) előre telepítve. A tiltás egyelőre maradni fog.
A Huawei a tiltás után egy kissé megdöccent és felborult az év eleji-év végi csúcskategóriás készülékek megjelenése, de mára már ez visszaállt. Kínában a telefonokon, tableteken a Huawei által fejlesztett HarmonyOS fut. Kínán kívül pedig az újabb tableteken és egyéb eszközökön (okosóra, aktivitásmérő stb.) HarmonyOS fut, a telefonokon pedig Android-alapú (AOSP) EMUI rendszer van.
A Google appok használatára vannak különböző megoldások, de ezek nem 100%-ban adják vissza az előre telepített GMS-élményt. A Huawei saját alkalmazásáruházában elérhető 2 olyan app, amelyeken keresztül elég sok Google Play szolgáltatásokat igénylő app futtatható. A 2 app a GSpace és a GBox.
A Huawei Mate 40 Pro egy nagyon jól összerakott, kiváló készülék. Több, mit másfél éve használom és ezalatt sikerült elég sok appot tesztelni és a legtöbb olyan appot tudom használni, illetve találtam Google-alternatívákat, amelyeket korábban a P30 Pro-n használtam. Az általam használt Mate 40 Pro felújított készülék.
-
törölt tag
Hát elkezdődött...
A gugli tényleg elkezdte kilőni a Youtube-alternatíva appokat. A Newpipe már biztosan nem működik. E cikk szerint a ReVanced még működik. Most a GSpace van fent és azon keresztül használom a Youtube-ot.
A ReVanced-hez miket kell feltelepíteni, mit kell beállítani? EMUI 13 van fent, 2024. áprilisi biztonsági szint-
Előre is köszi az infót!
-
törölt tag
válasz
Ferenczi Áko #1213 üzenetére
Helló!
Pár hónappal ezelőtt használtam a GSpace-t, illetve kipróbáltam a GBox-ot is. A GSpace-nél azt vettem észre, hogy a Play Áruház keresőmezőjébe nem lehet beírni semmit. A Google Térkép és egy szótár app (Dictionary - TheFreeDictionary.com/Farlex) miatt használtam ezt a megoldást. A Google Térkép esetében január közepáig teljesen működött, hogy egyéb app áruházból letöltöttem és telepítettem. Nekem teljesen megfelelt. Aztán a 11.111.0202 verzió után az app nem jelenítette meg a térképet, üres oldal jelent meg. A szótár app újabb verzióihoz is Google Play -szolgáltatás kell (de egy korábbi verzió most is fut a telefonon.
Aztán egy ideig hanyagoltam az említett 2 appot, de most úgy néz ki, hogy kénytelen leszek visszatérni valamelyikhez. Ugyanis, úgy néz ki, hogy gugliék kilótték a NewPipe-ot. Ez egy kitűnő Youtube-alternatíva (volt?). Nem kellett hozzá gugli-fiók, mindazt tudta, amit a Youtube Prémium, plusz a videókat le lehetett tölteni mp4 formátumban, illetve csak az audiót. Mivel nincs gugli-fiók, lájkolni, kommentelni nem lehet. Az app reklámok nélkül játszotta le a videókat és magában az appban sem volt egy hirdetés sem. A többi hasonló app (PlayTube stb.) ennek csak silány klónjai.
Lassan egy napja nem lehet a NewPipe-ban egy videót sem lejátszani. Az értesítési területen megjelenik egy hibaüzenet: hálózati hiba. A részletes hibajelentés azt írja, hogy a hiba oka: 403. Nagyon sajnálom, hogy így alakult, bár a gugli mér hónapokkal ezelőtt belengette, hogy a NewPipe-ot, a Revanced-et és társait tűzzel-vassal irtani fogják.
Benne vagyok egy Youtube Prémium családi csomagban. A Revanced-et nem tudtam sehogyan sem működésre bírni, illetve az EMUI 13-nál a microG több appnál is bekavar és az Optimalizáló is nyavalyog, hogy le kell szedni a telefonról a microG-t.
-
törölt tag
válasz
dualcore #1202 üzenetére
Egyetértek, szerintem is a winfos a ludas. Nálam sok évvel ezelőtt előfordult egy olyan eset, hogy a tesóm Nexus 7 tabletjére lehetett egyedi ROM-ot rakni. Volt egy program hozzá, amelyik win7-en tökéletesen működött, win10-en illesztőprogram probléma volt, és nem működött rendesen a program.
-
törölt tag
válasz
neo-geo #1189 üzenetére
Üdv a Mate 40 Pro topicban!
Alapvetően a rendszerfrissítések során nem törlődnek a telefonon tárolt adatok (fájlok, névjegyek, alkalmazások adatai stb.), kivéve, ha a frissítés visszafelé, egy korábbi verzióra történik (downgrade/rollback).
Általában ajánlani szokták a rendszerfrissítések előtt az adatok elmentését, de nincs kötelező előírás, hogy milyen adatokat kell menteni. A felhasználó döntheti el, hogy milyen adatokról készít biztonsági mentést.
1. A biztonsági mentést el lehet végezni a telefonon, amennyiben a telefon tárhelye memóriakártyával van bővítve, vagy van OTG-kábel és akkor külsö USB-meghajtóra lehet menteni az adatokat.
2 A másik lehetőség a Huawei Drive-ra történő mentés. Alapból minden Huawei-felhasználónak, aki Huawei ID-t regisztrál, van 5 GB ingyenes tárhelye (ez tovább bővíthető persze, de az már fizetős).
3. A harmadik lehetőség a telefon USB-kábellel történő összekapcsolása egy számítógéppel, a mentés a számítógépről a HiSuite nevű program segítségével végezhető el.
Az 1. és 3. opciónál pl. teljes mentést szoktam végezni, illetve korábban előfordult, hogy az 1. lehetőségnél csak egyes appokról készítettem biztonsági mentést. A Huawei Drive-ra történő mentés hetente 1 alkalommal, automatikusan történik és a telefonon nálam a következő adatok mentése van bekapcsolva:
A P Smart Z-n még van Google? Mert akkor talán (de ebben nem vagyok biztos) a Google Drive-ra is lehet adatokat menteni.
-
törölt tag
válasz
#91658752 #1184 üzenetére
Szia!
Igen, a GSpace esetében fizetni kell a reklámmentességért, a GBox egy ideje már reklámmentes és ingyenes. Mindkettőt próbáltam már, de az általam használt guglis appokat tudom gugli-fiók nélkül is használni, illetve vannak alternatívák. A Térkép esetében egy régebbi verzió van fent, mert a 11.111.202 utáni verziók esetében a térkép nem jelenik meg, üres képernyő van. Youtube helyett a Newpipe van, illetve a Google Lens-et használom még, ahhoz kell a Google alkalmazás is. Ezeken kívül még a Google Fordító van fent. Van egy online szótár is a Farlex-től, ahol a legújabb verzióhoz kell a Google Play szolgáltatások. Viszont találtam egy korábbi verziót, amelyik anélkül is prímán fut. Nagyon hasznos app, mert többnyelvű szótár és a neten fellelhető szótárakból szedi össze az infókat, illetve a Wikipedia-ról. Tavaly novemberben töröltem a gugli-fiókomat, de nemrég létrehoztam egy újat, tartalék megoldásnak, mert azt olvastam több helyen, hogy gugliék rá akarnak szállni az olyan Youtube-alternatívákra, amelyeken reklám nélkül lehet nézni a videókat. Sajnos, a Newpipe és a Revanced is a célkeresztbe került.
-
törölt tag
Egy érdekesség: az áprilisi biztonsági frissítés után már nem lehet megnézni az Android/data mappa tartalmát külső fájlkezelővel. A frissítés előtt ez lehetséges volt. A Solid Explorer appot használom, de próbáltam a MIXplorer fájlkezelő appal is. Csak a stock fájlkezelővel lehet elérni a mappa tartalmát.
-
törölt tag
Ma kora délután megjött az áprilisi frissítés a My Huawei appon keresztül.
-
törölt tag
Szia!
Nálunk a családban 2021-es MatePad 10.4 van, HarmonyOS 2.0 fut rajta. Mivel 2019 utáni Huawei készülékeken nincs GMS, ezért ezen a tableten sincs. Egy ideig a GSpace volt fent és azon keresztül ment a Youtube és talán még egy-két GMS-t igénylő app. A GSpace nem teljes megoldás, mert ahogyan olvastam, bizonyos szolgáltatások nem működnek (Wallet stb.). Minden a GSpace-n belül van, tehát amikor elindítunk pl. egy guglis appot, a GSpace indul el.
A Telekom TV GO-t a tableten nem próbáltuk, de nekem a Mate 40 Pro-n simán fut, nincs semmi probléma. Ha a készülék rootolt, vagy nyitva van a bootloader, a TV GO app nem működik!!! Az APKPure oldaláról vagy annak alkalmazásáruházából le lehet tölteni az appot. A Mate 40 Pro előtt P30 Pro volt és azon is fent volt a TV GO, az apk-t lementettem és első alkalommal az apk-t telepítettem, de utána az APKPure alkalmazásáruházából már tudtam frissíteni. Egyébként a Huawei AppGallery mellett az APKPure appstore-ból, az Uptodown appstore-ból és az apkmirror oldaláról szoktam az appokat frissíteni.
-
törölt tag
válasz
Ferenczi Áko #1161 üzenetére
2023 legelején vettem a Mate 40 Pro-t és egyelőre nem tervezek váltani másik telefonra. A gugli hiánya nem izgat, találtam alternatívákat, illetve néhány guglis appot tudok használni, nem kell hozzá a gugliba bejelentkezni. Most fent van a GSpace, pár appot azon keresztül használok.
Nekem nagyon bejött ez a telefon.
-
törölt tag
Szia!
Milyen alkalmazásból próbáltad a kivetítést?
A tévén való kivetítéssel kapcsolatban nincs tapasztalatom, de zene "átjátszását" már próbáltam. Van itthon egy Google Home Mini okoshangszóró, arra próbáltam meg régebben a Spotify-ból zenét, illetve podcastot átjátszani, de az appban nincs benne a Cast ikon. Valószínúleg amiatt, hogy nincs GMS. A P30 Pro-nál ment minden rendesen.
Esetleg GSpace vagy GBox appon belül nézd meg az az appot, amelyikkel a kivetítést próbáltad.
-
törölt tag
Nos, a korábban említett AdGuard app tesztelése eddig tartott. Nagyon jó volt, hogy blokkolta a reklámokat, de az emailek sem jöttek meg.
-
törölt tag
Üdv!
Találtam egy appot, amelyik szinte minden hirdetést blokkol. Eddig 2 appnál láttam, hogy alul ott van a reklámcsík, de az nem zavaró. A böngészőben (Huawei böngésző) eddig legalábbis minden reklámot blokkolt, illetve a süti-elfogadó ablakokat is. Az app neve AdGuard. Teljesen ingyenesen használom, még a 7 napos próbaidőszakot sem aktiváltam, mert ahhoz is regisztrálnom kellene. Annyi "bökkenő" van, hogy a telefon újraindítása után az appot el kell indítani.
Más: írtam az Aspiegel (ők üzemeltetik az AppGallery-t Európában és más régiókban is, illetve az ő nevük van feltüntetve több Huawei app fejlesztőjeként is) ügyfélszolgálatának azzal kapcsolatban, hogy a Google Térkép 11.111.02.02 utáni verzióinál az app nem jeleníti meg a térképet, csak üres oldal jelenik meg. Először a Google-hoz irányítottak, de visszaírtam nekik, hogy az AppGallery-ben, harmadik félen keresztül, elérhető verzióról van szó és azért az Aspiegel-nek írok, mert ők tették elérhetővé az appot az AppGallery-ben. Egy-két levélváltás után felfogták, hogy miről van szó (a 3. vagy 4. ügyintézővel sikerül értelmesem kommunikálni), kivizsgálják a dolgot.
Az a gyanúm, hogy a Google változtatott valamit, mert a Maps teljesen jól működik pl. P30 Pro-n és Honor 9-en (mindkettő GMS támogatással rendelkezik), viszont a Matepad 10.4 2021 (HMS, HarmonyOS 2.0) esetében ugyanaz a probléma, mint a Mate 40 Pro-nál (térkép helyett üres oldal). A Huawei ügyfélszolgálata azt írta válaszként, hogy ezt a konkrét problémát már mások is jelezték nekik.
Az Aspiegel-nek írtam arról is, hogy más böngészők pl. Chrome, Brave, bizonyos weboldalakon nem játsszák le a videókat. Azt írták vissza, hogy várjak, mert hátha a böngészők újabb verziójánál majd biztos javítják ezt a problémát. Írtam nekik, hogy a 2 említett böngésző legújabb verziójánál is megvan ez a jelenség, amely az EMUI 13-ra történt frissítés óta fennáll. Azt válaszolták, hogy akkor tudnak lépni, ha a böngészőt az AppGallery-n keresztül töltik le.
Kipróbáltam az Edge-et is, de ott meg bizonyos videótartalmakat (pl. Tiktok) nem lehet lejátszani, ha a hirdetésblokkoló be van kapcsolva.
Így maradtam a Huawei böngészőnél, itt minden videót le lehet játszani még az AdGuard-dal is. Eddig legalábbis ez a tapasztalat.
-
törölt tag
válasz
LeMarci #1145 üzenetére
Igen, Pro Plus-hoz van, csak a fekete színre figyeltem, a többi szín Pro-hoz van. Viszont tökéletesen passzol a Pro-ra ez a tok, csak a vezeték nélküli töltés nem megy vele. Az első tokkal viszont megy a vezeték nélküli töltés is. Mindkét tok elég masszív védelmet nyújt a telefon hátuljának.
-
törölt tag
Ma reggel megérkezett a januári biztonsági frissítés:
-
törölt tag
válasz
Ferenczi Áko #1132 üzenetére
Szia!
Szerintem "házilag" nem lehet, mert valamikor 2018 elején a Huawei beszüntette a bootloader nyitókódok kiadását, a Huawei oldalairól eltűntek a letölthető teljes ROM csomagok. Nem tudom, hogy a szervizben foglalkoznak-e ilyennel.
Utoljára P9-essel csináltam ROM-cserét, Telekomos romot (C150) cseréltem általános európaira (C432)
-
törölt tag
Lassan 2 hónapja fut a telefonon az EMUI 13, ezért úgy gondoltam, hogy írok egy pár sort a tapasztalatokról.
Összességében nagyon tetszik az Android 12 alapú rendszer, gyorsabb, mint az előző verzió (appok megnyitása, ujjlenyomattal, illetve arcfelismeréssel való feloldás). Az új service widget-ek közül többet is igen hasznosnak találtam eddig.
Az akku üzemideje nem változott, a kameránál sem vettem észre változást, a képek továbbra is nagyon szépek, élesek (AI ki van kapcsolva). A Bluetooth-párosítás is nagyon gyors. A turbótöltésnél a telefon éppen csak langyos.
Az appok is rendben futnak, a frissítés után a rendszer 1 appot távolított el, mivel az nem kompatibilis az új verzióval. Az appok esetében 2 területen van olyan érzésem, hogy a rendzser az előre telepített, alapértelmezett appok használatát preferálja. Az egyik a böngésző, a másik az email app.
EMUI 12-n a Huawei böngészőt le lehetett tiltani. Több böngészőt is kipróbáltam, de leginkább a Chrome-t használtam. EMUI 13 esetében a Huawei böngészőt nem lehet letiltani még a gyári verzióría történő visszatérés (frissítések eltávolítása) után sem. Kipróbáltam a Chrome-ot az új rendszeren is és nagyon jól fut, csak egyetlen bökkenőt találtam. Bizonyos weboldalakon a videókat nem tudja lejátszani a Chrome (a Brave sem, de az Edge igen). Úgy gondoltam, hogy maradok a Huawei böngészőnél és mostanra már megszoktam. Nagyon könnyen kezelhető, gyorsan fut, az oldalakat gyorsan betölti, és egyes weboldalakon lehetőség van az oldalon beágyazott videó letöltésére is. Ez utóbbi funkció nagyon tetszik. Mivel sokáig nem a Huawei böngészőt használtam, nem tudom, hogy ez a funkció új-e, vagy már korábban is tudta ezt a böngésző.
Az emailek kezelésére EMUI 12-n más appokat használtam (Outlook, Spark), az értesítések (értesítési terület, zárképernyő, értesítési pötty, illetve szám az app ikonján és a hangjelzés) rendben megvoltak. EMUI 13-nál viszont csak az előre telepített Email app esetében vannak meg a fent említett dolgok. Az általam korábban használt appoknál (bár ugyanúgy lettek beállítva, mint korábban, hogy fussanak a háttérben), nincs értesítés az értesítési területen és a zárképernyőn sem, hangjelzést sem hallani. Pedig az értesítések be vannak állítva. Sőt mi több, a Spark app egy idő után az értesítési beállítások menüben azt írja ki, hogy az értesítések le vannak tiltva.
Mindezeket nem tartom negatívumnak, csak hozzá kellett ezekhez szokni. Nem állok vissza EMUI 12-re, bár a HiSuite engedné, hogy az utolsó EMUI 12-es build-re visszaállítsam a telefont.
-
törölt tag
Sikerekben gazdag, boldog és békés új évet kívánok!
-
törölt tag
A Huawei Central-tól kaptam még október vége felé egy olyan választ, hogy nem tudják követni az EMUI frissítéseket, hiába kérdezek tőlük, nem tudnak mit válaszolni, a HarmonyOS frissítésekkel kapcsolatban viszont megvan nekik az egyértelmű és világos ütemterv.
Valamelyikőtök írta, hogy lehet, hogy egy emberre van bízva az egész, EMUI frissítési projekt, inkább erre tippelnék én is. Kínán kívül igencsak meghúzta a Huawei a nadrágszíjat a 2019. évi tiltás óta, leépítések voltak, most arra összpontosítanak, hogy Kínában megint ők legyenek a piacvezetők. A felhasználókat nem hagyják cserben, ha megígértek egy frissítést valamelyik modellre, azt ki fogják tolni.
-
törölt tag
Nem vagy egyedül. Tegnap olvastam egy hozzászólást (december 27.) a huaweiblog.de oldalon, a Mate 40 Pro EMUI 13 frissítéséről szóló cikk alatt. A hozzászóló felvette a kapcsolatot a Huawei ügyfélszolgálattal, ahol azt mondták neki, hogy Németországban egyelőre nem érkezik az EMUI 13.
Ha a build-számot és a sorozatszámot elküldöd emailben a Huawei ügyfélszolgálatnak, talán tudnak információt adni.
-
törölt tag
Kedves Fórumtársak!
Áldott, békés, boldog karácsonyt kívánok mindenkinek!
-
törölt tag
Szerintem érdemes lenne a Huawei Ügyfélszolgálatnak írni. Lehet, hogy ők abban a hiszemben vannak, hogy az EMUI 13 frissítés kitolása éppen zajlik. Másrészt viszont, ők tudnának jelezni a "központ" felé, hogy valami fennakadás van.
Korábban írtam nekik, de udvariasan "elhajtottak", mivel a telefonomon nem európai régiós (C432) szoftver van. Írtam az Egyesült Arab Emírségekbeli Huawei Support-nak, aztán kb. 1 héttel később megjött az EMUI 13 és utána az októberi frissítés. Véletlen?
-
törölt tag
Szaisztok!
Van valami újság az EMUI 13 frissítéssel kapcsolatban? Érkezett már esetleg frissítés?
-
törölt tag
Sziasztok!
Ennek a cikknek a végén az egyik hozzászóló azt írja, hogy nála a HiSuite feldobta az EMUI 13 frissítést.
-
törölt tag
válasz
Ferenczi Áko #1081 üzenetére
Szia!
A rejoy.hu oldalán van lehetőség annak megállapítására, hogy kb. mennyiért veszik meg a telefont. Néhány kérdésre kell válaszolni és kijön egy öszeg a végén. A teendők le vannak írva a weboldalon, de lehet nekik emailt is írni, ha vannak további kérdések.
Úgy látom, hogy most megint van készleten Mate 40 Pro, a kiváló állapotút 211e Ft-ért adják.
-
törölt tag
válasz
Ferenczi Áko #1074 üzenetére
Remélem, bevűlik a Xiaomi.
-
törölt tag
válasz
dualcore #1073 üzenetére
Érdekes. Nálam a Chrome akkor akadozott egy kicsit egyes weboldalakon, amikor belenagyítottam az oldalba. A frissítés után jött ez a videólejátszási hiba. Tegnap kipróbáltam valamit, de az sem oldotta meg. Még korábban, amikor éppen a Chrome volt fent, az AppGalleryben volt egy frissítés a Huawei Webview apphoz. Ennek elmentettem az apk-ját. EMUI 13-n az említett appnak egy korábbi verziója van fent alapból. Az apk-ból frissítettem az appot, de a lejátszási hiba továbbra is jelen van.
Az utóbbi napokban a Huawei böngészőt használtam és mostanra már megszoktam, maradok is ennél.
-
törölt tag
Első tapasztalatok az EMUI 13-nál az akkumulátor teljesítményéről és a töltésről, röviden:
Nem használtam semmilyen akkumérő appot, csak a szubjektív érzékelésemet írom le. Szerintem tovább bírja az akku, mint korábban. Ebbe lehet, hogy az is közrejátszik, hogy már nem az Outlook-ot használom. Az Outlook elég sok tárhelyet lefoglalt. Ami bizots az az, hogy nem romlott az akkuidő. Továbbra is figyelemmel kísérem az akku teljesítményét.
Van turbótöltés. Ezt úgy lehet aktiválni, hogy a gyári töltőfejjel (66W) és kábellel töltjük a telefont, és amikor töltőre tesszük, a kijelzőn megjelenik a töltési animáció. Erre kell egy rövid ideig hosszan nyomni és rövid időre megjelenik a turbótöltés felirat az animáció közepén. Valamint az értesítési területen is megjelenik egy értesítés. Ez figyelmeztet arra, hogy a telefon felmelegedhet. Nálam még langyos sem volt a telefon.
-
törölt tag
Még néhány dolog az EMUI 13-mal kapcsolatban:
A korábban említett videólejátszási problémával(?) kapcsolatban a Huawei ügyfélszolgálata képernyővideókat kért a (hiba)jelenségről. A jelenséget a Chrome és a Brave böngészőkben "sikerült" reprodukálni.
Elküldtem a 2 videót azzal a kiegészítéssel, hogy az Edge böngésző viszont nem produkálta ezt a hibajelenséget, lejátszotta a videót.
A válasz az volt, hogy vizsgáltassam be a készüléket, de előtte törljek gyorsítótárat/adatot, illetve telepítsem újra a böngészőt. Annyit írtam vissza, hogy szerintem a telefonnal semmi baj, a Huawei böngészőt fogom használni. Egyébként gyári visszaállítás is volt.
A böngészőhöz kapcsolódik a következő dolog, amelyet ma vettem észre. EMUI 12-nél, amikor a Huawei böngészőnél rányomtam a frissítések eltávolítására és az app visszaállt a 11.1x verzióra, az appot le lehetett tiltani. EMUI 13-nál, a frissítések eltávolítása után a 12.1x verzió marad és ezt már NEM lehet letiltani. Továbbá a Huawei nem nagyon akarja, hogy a felhasználók másik böngészőre váltsanak, mert amikor másik böngészőt akarunk beállítani alapértelmezettnek, egy figyelmeztetés jelenik meg.
Még egy dolog: Az EMUI 13-ra történő frissítés után az Outlook app nem jelzett, amikor új email jött. Az alkalmazásindítási beállítások ugyanazok voltak, mint a frissítés előtt, amikor voltak értesítések. De az is lehet, hogy az Outlook legújabb verziójával volt probléma (volt már ilyen). Visszatettem egy korábbi verziót is, de ugyanúgy semmi. Ez már korábban is előfordult az Outlook-nál, de aztán egy frissítés után az app megint jól működött.
Egy olyan email appot raktam fel, amelyet már korábban is használtam (Spark Email), itt üzembiztosan jönnek az értesítések. Az Outlook-nál a naptárt is szinkronizáltam a gyári naptár appba. Viszont találtam egy olyan naptár appot, amelynél csak be kell importálni az .ics fájlokat, így az egész offline van.
A Huawei Email appot is próbáltam, ott is jönnek az értesítések. Nem rossz, de nekem kicsit nehézkesnek tűnik az emailek kezelése, illetve az automatikus szinkronizálásnak folyamatosan bekapcsolva kell lennie.
-
törölt tag
Tegnap megvolt a nagy frissítést követő factory reset. A korábbi beszámolót kiegészítendő, leírok még pár dolgot:
- A Chrome és a Brave (ezt a 2 böngészőt próbáltam eddig) továbbra sem játssza le a videókat a weboldalakon, csak a Huawei böngészőben mennek a videók. Ezt jeleztem a Huawei Support felé, kíváncsi vagyok, hogy mit fognak reagálni.
- Működik a gyári hívásrögzítő (11.0.0.109 verzió)!!!
- A "hagyományos" widgeteket jól eldugták. Ha a főképernyőn a 2 ujjunkat egymás felé húzzuk, akkor alul bejön néhány opció. Balról jobbra haladva, a násodik menüpont eddig a 'Minialkalmazások' nevet viselte, ez mostantól (EMUI 13) 'Szolgáltatás-minialkalmazások' néven fut. Itt olyan widgetek vannak, amelyeket egymásra lehet tenni és lapozni lehet közöttük, illetve van olyan opció, hogy a widgeteket kombinálni is lehet. Az eddigi, "hagyományos widgeteket pedig a lista legalján lehet elérni, elég kis méretű betűkkel van kiírva. Beletelt egy kis időbe, míg rájöttem, hogy hol vannak.
- van lehetőség az állapotsáv testreszabására is. Beállítások > Értesítések és állapotsáv > Állapotsáv menün belül.
- Az állapotsávon az időpont kijelzése a jobbszélről középre került.
- a íbrállítások > Adatvédelem menün belül van Adatvédelmi központ (ez új), illetve a Biztonság menüpont alatt van Biztonsági központ.
-
törölt tag
válasz
Ferenczi Áko #1066 üzenetére
Szia!
Ismerős a helyzet, én is jártam így a GSpace appal, bár csak néhányszor raktam fel az appot. Viszont más appoknál is előfordult, hogy az alső sávban volt reklám, aztán máskor meg nem. A GSpace esetében végül fizettem a reklámmentes verzióért.
Szerintem próbáld meg a következőt:
A Beállítások > HMS Core > Hirdetések menüponton állítsd vissza a hirdetési azonosítót (elvileg egy csupa nullából álló karaktersor lesz az eredmény). Illetve nálam be van kapcsolva 2 opciü: a személyre szabott hirdetések tiltása, és a további inforáció menüpont alatt, a hirdetési azonosító alapú statisztikák gyűjtése.. Nekem pl. az AppGallery-ben nem jönnek fel az idióta játékok hirdetései.
-
törölt tag
válasz
Ferenczi Áko #1063 üzenetére
Ma kora este volt egy kis időm megnézni az új felületet/rendszert. Első ránézésre nincs sok újdonság, de ha jobban elmélyedünk, jó néhány új apróságot lehet felfedezni.
- Android 12-re frissült a rendszer,
- nekem gyorsabbnak, gördülékenyebbnek tűnik az új felület,
- a frissítés végén a telefon újraindul és utána jön az appok optimalizálása. Nos, én ennél a résznél egy appot elvesztettem. A rendszer eltávolította az appot, mert már nem kompatibilis (az apk-ból telepítés sem sikerült). Viszont találtam alternatívát az AppGallery-ben,
- van egy új téma, Boundless a neve,
- a Beállításokon belül sok menüpont neve ugyanaz, de van egy-két új dolog, pl. a SuperHub,
- az Optimalizálón belül eddig volt egy olyan, hogy nem használt alkalmazások, most ez annyival több, hogy a ritkán használt, vagy a régóta nem használt appok ÉS fájlok esetében feljaánlja az optimalizáló, hogy összetömöríti a javasolt fájlt vagy appot,
- a felnagyított mappákat át lehet méretezni, habár nem túl sok lehetőség van,
- van egy app, amelyet megnyitottam és volt egy figyelmeztetés, hogy ha nem akarom, hogy az app engedélyeit a rendszer visszavonja, illetve az adatokat törölje, akkor a jogosultságkezelőben ki kell kapcsolni egy engedélyt (más appoknál ezzel nem találkoztam),
- a kisegítő lehetőségekben van a nagyítás funkció, ahol van lehetőség arra, hogy a kijelző egészét nagyítsuk ki vagy csak egy részét. Ami furcsa az az, hogy ha a Nagyítás be van kapcsolva, a böngészőben (bármely böngészőnél) a kétujjas nagyítás nem nagyon működik,
- a sötét módnál be lehet állítani, hogy állandóan be legyen kapcsolva, vagy csak bizonyos időszakban,
- bizonyos előre telepített appok esetében, amikor az app ikonján alulról felfelé húzzuk az ujjunkat , megjelenik az apphoz tartozó service widget.
Amit még észrevettem, hogy weboldalakon a videókat a Huawei böngésző le tudja játszani, de pl. a Chrome nem játssza le ezeket. Nem tudom, hogy ez most egy bug-e. Erről már volt szó itt a fórumban korábban is.
Egyelőre ennyi. Ha esetleg lesz még valami újdonság, akkor még bővítem a listát. A napokban csinálni fogok egy gyári visszaállítást és igazán elmélyedek majd a beállításokban, ahogyan haladok előre. Nagyobb frissítések után általában csinálok gyári visszaállítást, nehogy később valami gubanc legyen. Eddig ez mindig bejött.
-
törölt tag
Ma reggel megérkezett az EMUI 13 frissítés:
Ezután pedig az októberi biztonsági frissítés:
-
törölt tag
Sziasztok!
A Revanced Manager appon keresztül felraktam a Revanced Extended appot és a Vanced microG-t (0.2.28), viszont a gugliba nem sikerült a bejelentkezés, hibaüzenetet kaptam. Valamit nem jól csináltam, vagy ez a Mate 40 Pro-nál tényleg nem működik?
Viszont elővettem a microG 0.2.27-es verzióját, amelyet korábban az appparks oldalról letöltött YT appon keresztül telepítettem fel és az apk-t lementettem. Így viszont a bejelentkezésnél volt Huawei opció és sikerült bejelentkeznem és minden (microG 0.2.27 + revanced extended) rendben fut most.
-
törölt tag
Teljesen jogos a felvetés. Valóban nem gyártottak és adtak el olyan sokat a Mate 40 Pro-ból, mint pl. a Mate 20 vagy a P30 sorozatok nodelljeiből.
Az utóbbi 1-2 napban emaileztem egy kicsit, aziránt érdeklődve, hogy mi a helyzet a Mate 40 Pro EMUI 13 frissítésével.
Először a Huawei Magyarországnál érdeklődtem, hogy mi a Huawei hivatalos frissítési ütemterve a Mate 40 Pro frissítéssel kapcsolatban. Konkrétan arra kérdeztem rá, hogy a C185 régiós frissítéssel kapcsolatban tudnak-e valamit mondani.
Ez a válasz jött: "Sajnos rendszerünkben egyelőre nem szerepel az Ön által említett régió az EMUI 13 frissítési tervben.
A C432 régió már benne van az ütemtervben, ezen régiós készülékek frissítése már folyamatban van."Mondjuk, a C432 (európai) Mate 40 Pro esetében csak 1-2 képernyőképet láttam eddig a neten. Valami fennakadás lehet?
A Huawei Central-nak is küldtem egy emailt, és leírtam, hogy mit írt a Huawei Magyarország.
Erre ez a válasz érkezett: "Yes, you are right, the delay should be removed soon. (Igaza van. A késedelemnek hamarosan meg kell szűnnie.)"
Szóval, valami gubanc lehet. Lehet, hogy valami bugot találtak a frissítésben???
Remélem, hogy hamarosan megindul a frissítés minden régióban.
-
törölt tag
Köszönöm a válaszokat!
-
törölt tag
Sziasztok!
A Huawei Central-nál érdeklődtem, hogy mi újság a Mate 40 Pro EMUI 13 frissítésével, mert ahhoz képest, hogy szeptember végén megírták, hogy elindult a frissítés, csak 1-2 képernyőképet láttam eddig a neten. Azok is az európai régióból (C432) valók és az EMUI 13 béta frissült stabil verzióra..
Válaszként azt írták, hogy folyamatosan kapják az európai régiós képernyőképeket az EMUI 13-as frissítésről. Valakinek közületek megjött már a frissítés?
-
törölt tag
válasz
Ferenczi Áko #1034 üzenetére
Az jó. Akkor jöhet az EMUI 13.
-
törölt tag
Nekem se hiányzik a gugli. A Mate 40 Pro-t használva látni lehet, hogy nagyon durván kémkedik ez a cég a felhasználók után. Kipróbáltam néhány guglis appot, és kiválóan futnak GMS nélkül is. 1-2 néha feldob egy ablakot, hogy jelentkezzek be a gugli-fiókba, de ezt be lehet zárni.
Már egy jó ideje nincs olyan mobileszközőm, amelyen be lennék jelentkezve a gugliba. Néha jön emlékeztető email, hogy felhívják a figyelmemet, hogy miként rendelkeztem a gugli-fiókom sorsa felől a halálom esetén.
A korábbi GMS által támogatott telefonjaimon használt appok túlnyomó többsége működik a Mate 40 Pro-n is, amelyik nem, arra találtam nagyon jó alternatívékat.
Az Eye on Display funkciót én is nagyon szeretem.
-
törölt tag
válasz
LeMarci #1018 üzenetére
Utoljára augusztus közepén jött az augusztusi biztonsági frissítés, azóta semmi. Érdekes, hogy a hónap elején a Huawei nem közölte hivatalosan, hogy szeptemberben mely készülékek kapnak frissítést. A Nova Y70, Nova Y90 és a P40 Pro kapott szeptemberi biztonsági frissítést eddig. A Huawei Central még augusztus végén, szeptember elején azt írta, hogy egyszerre sok készülékre fogják kitolni majd az EMUI 13-at.
-
törölt tag
Nagyon nagy a csend az EMUI 13 körül. A Huawei Central oldalán minden hónap elején közlik, hogy az aktuális havi frissítés milyen sérülékenységeket javít majd. Ezt már a múlt hét végén közölték. 2-3 nappal később közzé szokták tenni, hogy az adott hónapban mely telefonok kapnak havi, illetve negyedéves frissítést. Ez utóbbi eddig még nem jelent meg. Lehet, hogy készül valami?
-
törölt tag
Lehet, hogy mégis csak kapható lesz a Mate 60 széria Kínán kívül is? [link]
-
törölt tag
Szia!
A dload mappás frissítést még a G8-asnál csináltam, de az még az Android 7 előtt volt. Android 5 volt a telón, felrakták a netre az Android 6 béta csomagot. a dload mappa módszerrel simán felment. Aztán ugyanígy, minden egyéb mókolás nélkül, vissza tudtam rakni az Android 5-öt.
A P9-nél volt, hogy Firmware Finder-ből ráfrissítettem a telóra (ez már Android 7 volt), majdnem brick lett, a DC Phoenix programmal sikerült helyrehozni a dolgokat (pár ezer forintom bánta).
Nekem is pont ez a félelmem, hogy esetleg valami esetleg nem úgy alakul, ahogy kellene, ezért már évek óta nem mókolok. A P9-nél még annyit megcsináltam, hogy az előre telepített telekomos romot (C150) lecseréltem általános európaira (C432). A Mobilaréna P9 fórumán (akkor még nem volt tiltva a mókolások közzététele) még olyat is olvastam, hogy hogyan lehetett európai régióról kínaira váltani (Európában nem, Kínában megkapta a P9 az Android 8-at). Már a T-s rom lecserélése is annyira összetett volt. A régióváltás meg már rémálom.
A HarmonyOS Kínán kívül eddig csak tableteken jelent meg, nem tudom, hogy telefonok esetében a HarmonyOS ki fog-e lépni Kínából.
-
törölt tag
Ez a cikk azt írja, hogy le lehet tölteni a Huawei gyári hívásrögzítő app apk-ját EMUI 12-höz és 13-hoz.
Nos, felraktam egymás után mindkettőt. NINCS SEMII ÚJ, ugyanaz a verzió (11.0.0.109), mint amelyik eddig is volt az EMUI 11 óta. Szóval, ha már fent van a hívásrögzítő, nem kell bolygatni, mert a cikkben említett appok nem újabbak.
-
törölt tag
válasz
dualcore #977 üzenetére
Akkor is lenne vele nyűg, mert a hivatalos Youtube app nem működik (habár az app telepítése sikeres).
Korábban, amikor használtam a Youtube Vanced-et, én is tapasztaltam, hogy egyszer csak nem lehetett egy videót sem lejátszani. Mint kiderült, a fejlesztő kiadott egy új verziót és azt kellett telepíteni, hogy megint rendesen menjenek a videók.
-
törölt tag
válasz
Ferenczi Áko #975 üzenetére
Igen, meg a gugli-fiókból kipucolni az előző "készüléket".
Már jó ideje a NewPipe nevű appot használom és nagyon bevált. A honlapról kell letölteni, mert az AppGallery tele van silány utánzatokkal, illetve régebbi verziók vannak fent.
A videóknál nem lehet lájkolni és hozzászólni, de a videókat meg lehet osztani, a videókat MP4 formátumban le lehet tölteni a telefonra. Nem kell hozzá gugli-fiók, a feliratkozásokat el lehet menteni fájlba és később vissza lehet importálni. Az appon belül lehet ellenőrizni, hogy van-e újabb verzió (a legfrissebb a 0.25.2). Az appon belül nincsenek hirdetések, a videókat sem szakítják meg az idióta reklámok. Van kép a képben, illetve ha lezárjuk a képernyőt a lejátszás megy tovább (ha esetleg valami miatt kilépünk az appból, akkor megjegyzi, hogy hol hagytuk abba a nézést és onnan folytatja a lejátszást).
-
törölt tag
válasz
Ferenczi Áko #973 üzenetére
Szia!
Új verzió van: 3.1.3. [link]
-
törölt tag
A Mate 60 Pro-val kapcsolatban:
Itt azt írják, hogy a Mate 60 széria várhatóan nem lesz kapható a globális piacon, vagyis Kínán kívül.
-
törölt tag
Üdv!
A Huawei gyári hívásrögzítő appja. Korábban ez előre volt telepítve több Huawei telefonra is, de az EMUI 10 megjelenésével a legtöbb régióban már nincs előre telepítve a telefonokra. Jogi szabályozásokra hivatkoztak. A törököknék meg az indiaiaknál még EMUI 11-nél is elérhető volt. Valaki lementette az apk-t, aztán megosztotta a neten. EMUI 11-nél és a korábbi EMUI verziókon minden EMUI verziónak volt külön verziószámú hívásrögzítő appja. EMUI 12-nél nem adtak ki újabb verziót, az EMUI 11-eset (11.0.0.109) lehet feltelepíteni. Teljesen jól működik és mindkét fél hangja halllható.
Ha esetleg érdekel, innen le tudod tölteni. A hívásbeállításokban (Telefon app > jobb felső sarok menüjében Beállítások) be lehet állítani, hogy a hívásokat automatikusan rögzítse-e az app. Alapból ez ki van kapcsolva.
Egyébként ez a hívásrögzítő app az előre telepített Hangrögzítő appot egészíti ki, vagyis a Hangrögzítő mindenképpen kell hozzá. Ja, és a telepítés után egy telefon-újraindítás jól jön.
A hangfájlokat többféle módon is el lehet érni:
1. A Hangrögzítő appot megnyitva, lesz egy Hívások nevű mappa, abban lesznek a felvett beszélgetések m4a formátumban.
2. A Telefon appban a hívásnaplóban a hívott/hívó neve/száma melletti 3 pöttyre koppintva megjelennek a hívások részletei. Az időpont mellett lesz egy kis lejátszó gomb, ahol megint csak meghallgatható a hívás. (Ehhez azonban a Névjegyek appnak meg kell adni a Tárhely engedélyt, mert alapból ez le van tiltva. Beállítások > Alkalmazások > Alkalmazások > Névjegyek > Engedélyek és itt a Tárhelyet kell engedélyezni.)
3. A fájlkezelőben a Sounds/ CallRecord mappában vannak a rögzített beszélgetések hangfájljai.
-
törölt tag
válasz
Ferenczi Áko #942 üzenetére
Nagyon szívesen! Hívásrögzítő működik?
-
törölt tag
Üdv mindenkinek!
Elérhető a Youtube Vanced app új, javított verziója. A linkről CSAK a Youtube Vanced app tölthető le. Telepítés után, az app megnyitásakor megnyílik a böngésző és a github oldalára visz, hogy töltsük le a microG appot. Viszont, ha a YT 3.1.2 appból lett telepítve a Youtube Vanced és a microG, akkor ezt a microG verziót (0.2.24) nem szükséges letölteni, mert a már meglévő 0.2.27-es verzió.
-
törölt tag
válasz
Ferenczi Áko #936 üzenetére
Szia!
Igen, a 11.0.0.109-es verzió, vagyis ugyanaz, mint az EMUI 11-nél, EMUI 12-re nem lett kiadva őjabb verzió.
Tökéletesen működik. Arra leszek kíváncsi, hogy EMUI 13 alatt fog-e majd menni.
-
törölt tag
válasz
Ferenczi Áko #926 üzenetére
Szia!
Ezt a jelenséget 1-2 alkalommal tapasztaltam én is. A videó alapértelmezett felbontását kell magasabbra állítani (sajnos, nem emlékszem már melyik menüpont ez a beállításokban, mert jó ideje nem a vanced van fent, hanem a NewPipe). Elvileg ehhez a beállításhoz nem is kellene nyúlni, de előfordult, hogy az alap beállításnál nálam is megállt a videó lejátszása. Nagyobb felbontásra állítottam. Ha esetleg megint elakadna a lejátszás, akkor állítsd vissza az automatikus felbontásra. Remélem, rendbe jön a lejátszás.
-
törölt tag
válasz
philoxenia #911 üzenetére
Igen, habár az app felső sarkában nem írja ki, hogy Youtube Premium, de minden Premium funkció működik (a kísérleti funkciók csak akkor, ha egyébként is Premium előfizetés van). Egyébként van egy eldugott beállítás, ahol be lehet kapcsolni, hogy a Youtube Premium felirat legyen felül Youtube helyett.
A videók nem állnak le a képernyő lezárásakor, van kép a képben mód is. Nincsenek reklámok. A Youtube Vanced-ben ezek megvannak, csak sz a lényeg, hogy be kell jelentkezni a gugli-fiókkal. A microG app ehhez van. Ami fontos, hogy a bejelentkezéskor a bal alsó sarokban lévő Huawei opcióra kell koppintani és úgy bejelentkezni. A gugli-fiók felé az app egy olyan telefon azonosítóját küldi el, amelyen van GMS támogatás. Nálam, ha jól emlékszem, Pixel 4 XL volt. Egyszer nem figyeltem és simán a bejelentkezés gombra koppintottam a jobb alsó sarokban. Pár nap elteltével elkezdett nyavalyogni az app, hogy nem tudja lejátszani a tartalmakat.
Érdemes néha az app parks oldalán megnézni, hogy a YT appnak van-e újabb verziója. A legújabb verzió 3.1.2. Egyszer belefutottam abba, hogy a Youtube 17-es verziója volt fent (a YT ezt telepítette) és egyik nap bármelyik videóra koppintottam, hibaüzenet jelent meg, hogy a tartalom a Youtube újabb verziójában tekinthető meg.
Szerencsére, a fejlesztő egész hamar reagált és kitolta a mostani verziót, amely már a 18-as Youtube-ot rakta fel. A YT appot a telepítés után el lehet távolítani, mert ha elindítjuk, a korábban feltelepített appok (YT Vanced, YT Music Vanced és microG Vanced) eltávolítását ajánlja fel. Egyébként a Music nálam nem volt fent.
A microG app esetében engedélyezni kell a akkuoptimalizálás mellőzését, az Alkalmazásimdításon belül hagyni kell az automatikus kezelést.
-
törölt tag
Szia!
Nekem a Mate 40 Pro előtt P30 Pro volt, teljes GMS támogatással.
A P30 Pro-n használt appok nagy része a Mate 40 Pro-n is fent van és működnek. (Néhány app esetében van 1-2 nem lényeges funkció, amelyik GMS hiánya miatt nem megy, de ezeket amúgy sem használom.)
Egyáltalán nem hiányzik a gugli. Az AppGallery, a Petal Search és néhány a P30 Pro-ról átmentett apk, valamint az APKPure és az Uptodown app áruházak segítségével az appokat naprakészen tudom tartani, illetve az appokat ezekből a forrásokból szerzem be.
Néhány guglis app is tökéletesen fut GMS nélkül is. Pl. a Fordító, a Térkép, és még a Lens is megy (ehhez fel kellett tenni a Google appot, amelyik csak a Lens miatt van fent). De még a Chrome is teljesen jól működik (egyébként a Huawei böngészőt használom), illetve kipróbáltam a Fotók appot is. A Térképnél és a Fordítónál néha feljön egy ablak, hogy gugli-fiókba jelentkezzek be, de ezeket figyelmen kívül lehet hagyni.
Youtube helyett jó ideig használtam a Youtube Vanced-et (az app parks oldalról a YT nevű appot kell letölteni, az telepíti a Youtube Vanced, a Music Vanced és a microG appokat). Ha bejelentkezünk a gugli-fiókkal, a Youtube Premium összes előnye elérhetővé válik.
Aztán találtam egy olyan appot, amelyiknél nem kell a gugli-fiókkal mókolni, meg azon izgulni, hogy a gugli mikor fedezi fel, hogy nem kompatibilis eszközről használjuk a Youtube Premium funkcióit teljesen ingyen. A NewPipe apphoz nem kell gugli bejelnetkezés, a videókat megszakítások nélkül lehet nézni, van háttérben való lejátszás, kép a képben, be éehet állítani, hogy az app milyen füleket mutasson (pl. a Felkapott nevű részt ki lehet kapcsolni. Az App ingyenes, az appon belül ennek ellenére nincsenek reklámok. Az AppGallery-ben fent van az app, de egy régebbi verziója, a legfrissebb verzió az app honlapján (newpipe.net) érhető el és az appon belül is lehet ellenőrizni, hogy van-e újabb verzió.
A honlapról tölthető le az eredeti app, az AppGallery egy régebbi verziót és ki tudja, mennyi klónt dob fel. Rengeteg utánzat van. Pl. kipróbáltam a Play Tube appot is, de az tele van reklámokkal és vannak benne bugok is. A sok klón és utánzat közös vonása, hogy az app felülete, kinézete szinte teljesen olyan, mint a Newpipe-nál, de ezeknél a klónoknál nincs annyi testreszabhatósági lehetőség (pl. A felkapottak és a többi fül nem tüntethetőek el). Ami még fontos lehet, hogy a videókat nem lehet lájkolni, nem lehet hozzászólni. Viszont a videókat MP4 formátumban le lehet tölteni! A feliratkozásokat és az app beállításait el lehet menteni fájlba, illetve ezeket egy -két koppintással vissza lehet állítani.
Korábban kipróbáltam a GSpace-t, illetve a Gbox régebbi verzióját. A Gbox-szal alig tudtam valamit letölteni. Olvastam, hogy most már külön letölthető appok is használhatók a Gboxon kívül is, nem minden az appon belül fut.
-
törölt tag
válasz
dualcore #890 üzenetére
Az a gyanúm, hogy lehet, hogy miattam nincs már semmi a linkelt oldalon. Ugyanis írtam egy rövid bejegyzést válaszként. Csak annyit írtam, hogy mégis milyen jogon ír ilyen kifejezéseket, hogy "Huawei-hittérítés", miért kell fikázni a másikat, azért, mert feltölt egy képet és odaírja, hogy Huawei készülékkel készült a kép? Lehet, hogy nagyúri rangja van, de emberileg az ilyet nem sokra tartom.
Nem sokkal ezután kaptam egy prohardver üzenetet, hogy figyelmeztetnek, mert ezt a stílust "itt nem szeretjük". Valószínűleg emiatt törölték a reakciómat kiváltó posztot is.
-
törölt tag
Itt azt írják, hogy az augusztusi frissítés után már az EMUI 13 fog jönni.
-
törölt tag
válasz
Ferenczi Áko #884 üzenetére
Igen, a Nilkin frosted elég merev. Nálam a kitámasztó kis pöcökből tört le egy nagyon pici darabka, amikor legelőször szét akartam nyitni. Pedig annyira vigyáztam...
Az átlátszó szilikon tok azért is tetszik, mert az oldalakat és a sarkakat védi, illetve a Leica feliratú, kör alakú részt is fedi, így a kameralencsék nem érintkeznek közvetlenül azzal a felülettel, amelyre a telefont lerakom.
Egyetértek, elég rosszul eshet az, ha egyesek ennyire lenéznek, illetve levegőnek néznek másokat. Az egy belterjes, sznob banda lehet ott. Több külföldi tech híroldal esetében is hasonlót tapasztalok: 2019 közepe óta a Huawei mintha nem is létezne. Pedig nagyon sok más telefonmárkát lepipálnak, nemcsak az újabb modellekkel, de még a régebbiekkel is. Ennyi képmutató alakot! Ezért nem vagyok a fosbokkon se. Voltak eddig elegen, akik megpróbálták megmondani, hogy nekem mi a jó, meg olyanok, akik semmibe vettek.
-
törölt tag
válasz
Ferenczi Áko #878 üzenetére
Helló!
Ezeket a tokokat vettem eddig a telefonhoz (mondjuk, nem mostanában és némelyik már nem kapható):
[link] [link] [link] [link] [link]
Egy jó ideje az átlátszó van rajta, mert az a sarkakat és az oldalakat is védi.
EMUI 13: itt azt írják, hogy hamarosan masszív EMUI 13 frissítési hullám indul el, a stabil verziót kezdik el kitolni. Nem lennék meglepve, ha már most augusztusban elindulna a frissítés (habár szeptemberre ígérték). Tavaly a P30 Pro esetében márciusra írták az EMUI 12 érkezését, de már február utolsó napjaiban megjött. Majd meglátjuk.
"a Huawei-es hittérítést ne itt csináljuk": aki ilyet leír, az idióta barom, az ilyennel nem kell foglalkozni. Az miért baj, ha kiraksz fotókat és odaírod, hogy ezeket Huawei készülékkel lőtted? Szerintem nyugodtan lehet továbbra is képeket kitenni, illetve posztolni. Egyébként is a moderátor dönti el, hogy mi kerülhet ki és mi nem.
-
törölt tag
Értem. A Beta app-ban nálam nem engedi a Huawei ID-val történő bejelentkezést sem. Az app legújabb verzióját raktam fel.
Remélem, hogy nem okoz majd gondot Nálad a béta verzió. Én kivárom a stabil verziót. A havi frissítések így is jönnek. Épp délelőtt olvastam, hogy a Mate 40 Pro továbbra is a havonta frissülő készülékek listáján van Ha marad az eddigi ütemezés, akkor lehet, hogy már a héten megjön a júliusi patch (eddig pont 4 hetente jött).
-
törölt tag
Megvárom a stabil verziót. A Huawei Central-on olvastam, hogy csak a németeknél lehet majd bétatesztre regisztrálni Európában, és csak keveseknek adatik majd meg ez a privilégium.
Utoljára a G8-ra tettem fel bétaverziót (Android 6/EMUI 4) 2016-ban, de azt is azért lehetett, mert valaki regisztrált és lementette a telepítőcsomagot, majd kirakta az internetre. Nem volt nagy szám az a bétaverzió, pl. csak 3-4 gyári téma volt csak elérhető. Aztán simán vissza tudtam rakni a stabil, gyári Android 5-ös ROM-ot.
-
törölt tag
Ha C432 (európai) a firmware, akkor valószínű, hogy nem 328-as lesz a következő. Nálam 328, de a telefonomon Egyesült Arab Emírségek régiós firmware van.
Azt vettem észre, hogy az én telefonom viszonylag hamar megkapja az akutális havi biztonsági frissítéseket, a C432-es telefonok 3-4 héttel később.
A P30 Pro-nál (pedig azon európai firmware van) többször előfordult, hogy jóval később kaptam meg, mint mások. Szóval, türelmesnek kell lenni.
Esetleg annyit meg lhet tenni, hogy a Huawei ügyfélszolgálatnál meg lehet emailben érdeklődni, hogy az adott készülékre várható-e a közeljövőben frissítés. Azt, hogy lesz-e a közeljövőben frissítés, meg tudják mondani (sorozatszám és IMEI alapján), de azt, hogy mikor, nem. A frissítéseket egy zárt és automatizált rendszerben tolják ki régiónként és IMEI alapján.
1-2 alkalmommal ezt már "elljátszottam" és pár nappal később megjelent a frissítés. Érdekes, hogy EMUI 12 óta csak a My Huawei appon keresztül.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Számtech boltosok memoárjai, azaz amikor kiborulunk...
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Túra és kirándulás topic
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- Autós topik
- ZIDOO médialejátszók
- Anglia - élmények, tapasztalatok
- Milyen TV-t vegyek?
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Opel topik
- További aktív témák...
- Szerezd meg a tökéletes házat most!
- Microsoft Surface Laptop 3 - 15 col - Fekete
- Lenovo V130-15IGM laptop (Pentium Silver N5000/8GB/256GB SSD
- GYÁRI TÖLTŐK DELL LENOVO HP FUJITSU TOSHIBA Macbook---------- Budapest,/MPL/Foxpost
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 7 9700X 32/64GB RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest