Hirdetés
-
Mobilarena
Új hozzászólás Aktív témák
-
rdt89
addikt
válasz
Ferenczi Áko
üzenetére
Én most néztem S22 Ultra-t a fotós topikba és a Mate 40 fotóba bőven jobb, ennek tükrében a S21 Ultra se lesz a közelében. Én valamiért Samsungot sose vennék, volt elég a családban és baráti körben, hogy eltántorítson.
-
Ferenczi Áko
addikt
Itt volt olyan fórumos aki használt Samsung Galaxy S21 Ultrat? Miben jobb/rosszabb a Mate 40 pro-tól? Most akarok venni egyet kipróbálni..
-
rdt89
addikt
-
hockeyapu
senior tag
válasz
Ferenczi Áko
üzenetére
Rohadtúl nem akar beesni !
Várom a dxomark, mikor ad ki új listát ! -
hockeyapu
senior tag
Van ára a mate50 pronak !
[link] -
dualcore
őstag
válasz
Ferenczi Áko
üzenetére
Egyetértek veled, nem egy GMS készülék melletti elhangzott beszélgetés után, a chrome simán reklámozza azt amiről előtte beszéltünk. Szóval még csak be sem kell gépelni!!! Simán a lezárt készülék fülel mint a vesztés! Na nekem ilyen a Mate 40 pro-val nem fordult elő.
-
rdt89
addikt
válasz
dualcore
üzenetére
Erre azt tudom mondani, hogy a Pixel pl VoLTE és 5G hálózatot nem támogatja Magyarországon, azaz tudja a készülék csak le van itthon tiltva, és a Google tud róla és nincs esze ágában se feloldani ezt a dolgot, akkor köszöönm, hogy a Huawei a szar, akinek meg megvan a lehetősége szarik a felhasználóira.
-
rdt89
addikt
válasz
Ferenczi Áko
üzenetére
Végig olvastam az összeset, ezek a megmondók szoktak odaböfögni minden Huawei hírhez, de ugyanezek okoskodnak a képek videók telefonnal topikban is, oszt a Mate 40 Pro képét egyik se tudta lefikázni, mert a Samsungot lepisilte meg az egész 2021-22-es mezőnyt.
Mindegy ezekkel nem kell foglalkozni, amit írtál se fogták fel, nem értették meg, nem is akarják megérteni, s nem is fogják, el kell engedni, aztán egyszer visszatér a Huawei mint a főnixmadár s majd lehet nekik írogatni, hogy mi történt? 
-
Ferenczi Áko
addikt
Én nem szoktam más márkát leszólni, de egy ilyen kijelentéssel igenis vitába szállok, ha valaki azt mondja, hogy Kínában nincsenek biztonságban az adataink. Miért, Amerikában igen? Mutassanak már egy olyan usert akinek nincs GMS a telefonján és Kínából leszedték a bankkártyájáról a pénzt, vagy visszaéltek valami adatával.. Leírtam ebben a hozzászólásban, hogy nekem miért nincs szükségem GMS-re..
-
rdt89
addikt
válasz
Ferenczi Áko
üzenetére
Engedd el én ezekkel a b.lf.szokkal már régóta nem állok le vitázni, úgy okoskodnak, hogy sose volt HMS készülékük, csak a hsz mennyisége miatt fröcsögik évek óta ugyanazt a hülyeséget, közben a Samsung zsebét tömik, hogy Exynoss procival megáldott akadozó szemetet nyomkodjanak és erre verjék ki otthon, hogy ez a legjobb márka, közben meg na hagyjuk.

-
dualcore
őstag
Azért nem hallani sokat e felől a készülékről, mert sokan megszabadultak tőle a GMS hiánya miatt. Nekem eszem ágában sincs tőle megválni. Vannak kompromisszumok, de a sok jó dolog bőven kárpótol a hiányuk miatt. Szerintem klasszisokkal jobb készülék igen sok más gyártó csúcs készülékeinél. Ha nem lett volna a szankció, nagyon kíváncsi lettem volna a Mate széria fejlődésére.
-
rdt89
addikt
válasz
Ferenczi Áko
üzenetére
Akkor onnan vagy ismerős.
Sajnos én eladtam, de az a telefon a mai napig a Notch mentes telefonok királya főleg képernyő arányban.Bár képernyő arányban a Mate 40 Pro van most ha jól emlékszek az abszolút első helyen a 94.1%-ával, de ha nem is a top 1 akkor is a 2 vagy a 3ik. Nem találtam jobbat nála, de nem merem kijelenteni.

Szerk.:
Az összes 2021-2022-es modell-t megnéztem, még a ZTE kijelző mögé rejtett szelfi kamerás készüléke is 92,9%. -
rdt89
addikt
válasz
Ferenczi Áko
üzenetére
Igen, pont ezt írtam, hogy annyira bejött és megszoktam mintha minden telefonom tudta volna. Nekem a dupla kopp a tok miatt kell, mert abba szinte elérhetetlenek a gombok. Még annyit a Mate 40 Pro-ról, hogy annyira gyönyörű és különleges ezzel a kijelzővel és egyedi, mint anno a Lenovo Vibe Z2 Pro volt, istenem az a telefon még mindig fáj a szívem, hogy a Lenovo úgy félbehagyta a folytatást és fejlesztést.
-
Ferenczi Áko
addikt
Igen amiket leírtál az is mind helytálló. A dupla koppos dolog nekem nem hiányzik, viszont nem tudom, hogy tudtad-e, hogy a Mate 30 Pro-ból átvették a virtuális hangerőszabályzó gombot: a hangerőszabályzó gombnál ha az edge részhez koppintasz 2x,akkor bejön a hangerő állítás lehetősége, és mind a kettő oldalon működik.. Nem rossz feature, ha nem akarod a gombokat nyomkodni :)
-
rdt89
addikt
válasz
Ferenczi Áko
üzenetére
A P40 Pro után én se tudok rosszat írni, ahol kellett fejlődött s rengeteg szoftveres kis finomság van benne, amit valamiért a P40-ből kihagytak. A kijelző tényleg pazar és a fényereje is jobb a P40-nél. A készülék annyival nem jobb, mint amennyi különbség van köztük használt árban. Magam viszont nem bántam meg a váltást még a nagy felár tekintetében sem. Féltem a fele mp-re csökkentet Ultrawide kamerától, teljesen feleslegesen. A főkamerában nincs OIS, még se veszem észre használat közben, cserébe van lézeres fókusz és a videó tényleg most először dobogós helyen van, a P40 Pro is szépet lépett előre benne, de a Mate 40 abszolút a legjobb videós téren a Huaweiek között és a legjobbaktól sincs már annyira lemaradva. A 4k/60fps minden kamerán viszont még mindig ritka, az előlapi kamera is olyan képet csinál még a legsötétebb helyzetekben is, hogy a másik félelmem is eloszlatta a AF-es előlapi 32mp-s P40 Pro-éval szemben. A 3 szögben állítható látószög az szelfi kamerán külön elismerést érdemel. A EOD meg egy olyan dolog, amit minden Amoled kijelzős telefonba szorgalmaznék, a P40 Pro-ba is bele tudták volna tenni, ha már a gesztusvezérlést megkapta. A másik dolog ami miatt különleges, az a betekintést figyelő kijelző forgatás, még ilyennel nem találkoztam, de nagyon jó. A kijelző érintéses hangerő szabályozást olyan gyorsan megszoktam, mintha minden telefonom ilyen lett volna, ez is nagyon adja. A videó és képszerkesztő is sokkal funkcionálisabb mint amit a Petal a P40 Pro-n elérhetővé tett. Egy dolog hiányzik, ami érthetetlen számomra, mert a többi Huawei tudta, a dupla érintéses kijelző elaltatás, felébresztés még oké, de visszafele már nem reagál. Még külön kiemelést / elismerést szeretnék adni a rezgőmotornak, az valami brutális, konkrétan rezgőre véve a telefont se lehet nem észre venni az értesítést olyat vibrál. A P40 Pro egyik előnye egyben a hátrányát is adta neki, az pedig a sztereó hangszóró, cserébe a kijelző általi hang valami durván jó cucc volt, bár az az egy hangszóró is olyan szépen szólt a P40-ben, hogy már-már feledtette a sztereó hangszórót, aztán a Mate 40-be ebből a fasza kis keltetőből kettő is került, háromnegyed hangerőig még konkrétan basszus van a kütyüben, itt van az egyetlen kompromisszum a kijelző által generált hang már nincs jelen. Mondjuk nem sokat telefonálok, így ez nem gond, plusz a beszédhangszóró is olyan erélyes, hogy már fél hangerőn olyan mint más készülék kihangosítva. A kamera meg a szokásos odab.sz szint! Egyenlőre ennyi jutott eszembe a bő 1 hónapos közös együttlétünk óta.

-
Ferenczi Áko
addikt
Nem tudok róla rosszat írni, de tényleg.. A rendszer gördülékenysége, a kijelző minősége elsőrangú, a tartalomfogyasztás ilyen méreten nagyon nagy élmény faktor. Még a P40 Pro-hoz képest is. Pláne úgy, hogy sztereó hangszóró van benne, ami az alsó- és felső éleken, valamint az előlapi hangszórón is megszólal, szóval pazar.. A kameráról szerintem nem kell bővebben írnom, mert hozza a szokásos felső kategóriás Huawei színvonalat, az akksiidő a többi csúcstelóhoz képest jobban bírja sokkal. Pláne készenléti időben, ha nem babrálja az ember a telefont, akkor szinte nem is merül.. Nekem kellett egy hét amíg beállt az akksiidő, kezdetben jobban merült, de gondolom miután már kimaxoltam minden alkalmazásbeállítást, meg a felhasználói szokásomat is megtanulta a telefon, simán kibír egy napot úgy is, hogy nyomkodom szinte egész nap. Ha a két telefon (P40 Pro vs. Mate 40 Pro) használt piaci árát nézzük, nem mondom, hogy megér 100K felárat, viszont én alkalmi áron jutottam hozzá és bár picit vacilláltam, hogy kell e nekem egy ilyen telefon(P40 Pro volt a másik telóm), végül úgy döntöttem, hogy ezt tartom meg. Egyáltalán nem bántam meg..
-
rdt89
addikt
válasz
Ferenczi Áko
üzenetére
Átolvastam az egész fórumot, konkrétan a telefonról szinte semmi nincs, az első 100-200 hozzászólás jóformán csak köpködés, bezzeg a P40 Pro fóruma szerintem a HMS-es Huaweiek legaktívabbja.

S hogy muzsikál eddig a telefon? -
Ferenczi Áko
addikt
Na végül sok P40 Pro és pár Mate 40 Pro után itt kötöttem ki én is.. Bár nem túl aktív a fórum, de ha kérdése van bárkinek aki ide téved, tegye fel nyugodtan.. Elképesztő jó telefon az egyszer biztos..
-
rdt89
addikt
válasz
Ferenczi Áko
üzenetére
Nekem 2 hete van meg kb., akkumulátorban a P40 jobb volt, kamerában a Mate 40 Pro jobb minden téren, de melegedésben is erősebb. A P40 Pro 1.5-2 havonta kapta a frissítést, s még Szeptemberben érkezett a Mate-re a frissítés szeptemberi integrációval. A Mate széria mindig jobban és sűrűbben kapta a frissítést, szerintem még 2 évig kapunk frissítést simán. A P30 Pro is kap még frissítést.

-
Elit3Zotya
addikt
válasz
Ferenczi Áko
üzenetére
Mate 40 pro nagyon erős kamerában is..
-
dualcore
őstag
válasz
Ferenczi Áko
üzenetére
Én az elmúlt héten 2 db biztonsági frissítést kaptam. Szóval foglalkoznak még a készülékkel.
-
Ferenczi Áko
addikt
Eléggé pang a topik.. Egy hét után azt mondatom, hogy hibátlan a telefon minden téren.. Kapunk rá még frissítést szerintetek? Nem mint ha nem lennék el a jelenlegivel csak érdekelne.. Vagy ennyire le lett tojva ez a készülék? A P30 Pro a mai napig kapja a biztonsági frissítéseket..
-
Ferenczi Áko
addikt
válasz
Ferenczi Áko
üzenetére
Ha frissítem 12-re,vissza lehet állni 11-re ha nem tetszik otg-vel? Azért kérdezem, mert a Hisuite szerintem nem fogja engedni, mivel frissítés keresésekor sem írja ki, hogy nincs frissítés, csak pörög, hogy keresi..
-
Ferenczi Áko
addikt
válasz
Elit3Zotya
üzenetére
Lehet hogy akkor így hagyom, 11-es emui-n, mert hozzászoktam már a P30 Pro-n, meg a 12-esnek nem tetszik az értesítési sáv lehúzása😅
-
Elit3Zotya
addikt
válasz
Ferenczi Áko
üzenetére
Én már 12-vel vettem, így nem tudom. De nem érzek semmi problémát, akadást semmit. Képek meg szerintem nagyon jók amit csinál, de nem tudom hogy jobb volt e még ennél is.
-
Ferenczi Áko
addikt
Viszont a kérdésem az lenne, hogy érdemes-e frissíteni 12-es emui-ra? Van hátránya a 11-es emuihoz képest? Nem tapasztalható akksi idő, kamera vagy teljesítmény romlás? A biztonság javítási szintek nem érdekelnek..
-
Ferenczi Áko
addikt
válasz
Ferenczi Áko
üzenetére
Szerk.: E-recoveryből egyből talált.. Nice!
-
dualcore
őstag
válasz
Elit3Zotya
üzenetére
Kapcsold ki az AI módot, és jobb eredményeket kapsz, főleg kevés fények között.
-
Ferenczi Áko
addikt
válasz
Elit3Zotya
üzenetére
Néztem, elég meggyőzőek
-
Elit3Zotya
addikt
válasz
Ferenczi Áko
üzenetére
Pár kép a telóval. [link]
-
Ferenczi Áko
addikt
válasz
Elit3Zotya
üzenetére
Köszönöm, jövő hét közepe felé érkezik hozzám is

-
Elit3Zotya
addikt
válasz
Ferenczi Áko
üzenetére
Helló.!
Én is most szereztem be egyet pár napja, szerintem 200 körül lehet az ára egy hibátlannak, garival kicsit több. De a piacot elnézve a p50 pro is ekörül van. Nekem volt az is, de ez jobban fekszik nekem.
-
Ferenczi Áko
addikt
Sziasztok! Mennyit ér egy ilyen telefon manapság használtan, hibátlan állapotban, papírok nélkül?
-
rdt89
addikt
Esetleg jó áron, keveset futott Mate 40 Pro nincs senkinek eladó?

-
cinikis
tag
Hahó, valaki!
-
cinikis
tag
Sziasztok.
Mate 20pro tulaj vagyok jelenleg,mint innen sokan valamiért nekem is a P40 pro jött képbe váltásképp.
Esetleg vízállósági tapasztalatot olvasnék szívesen, mivel anno Samu s7 edgemet rendszeresen strandoltattam, viszont az első a betont nem bírta, a második a 40 fokos melegből, a medence alján lévő hirtelen 10 fokot nem🙄🤣. Illetve volt egy Lg g6 használtan, na az sehogy nem bírta.
Második lényegesde állandó kérdés, hol tart a googlis mizéria.
Mobilfizetés/autómatikus bejelentkezések game,youtube,face stb.
Harmadik a kamera tényleg nagy lépés a Mate 20 pro-hoz képest?
Az esetleges válaszokat előre is köszönöm. ✌️ -
tonyi
tag
Sziasztok!
Telefon csere előtt állok. A mostani P20 Pro is lényegében tökéletes, csak az akkuideje már rövid. Mivel 4 éves a készülék.
P50 Proban vagy Mate 40 Proban gondolkodom. Teszteket, összehasonlításokat végignéztem. Várom a pro és kontra érveket egyik vagy másik mellett. Árban kb. a kettő egyforma lenne nekem.
Köszönöm! -
Zototh64
őstag
válasz
Zototh64
üzenetére
Ezt a választ kaptam:
"Ellenőriztem a GBB......... sorozatszámot, mely alapján a készüléke forgalmazási régiója magyar.
Valamint a Build-szám alapján a régiónkban elérhető legfrissebb verzió fut rajta. Jelenleg nincs további elérhető frissítés erre a típusra."Ez van nálunk állítólag, egy zászlóshajóval.

Vagy, nem szabad itthon ilyen telót venni.
-
Zototh64
őstag
Sziasztok!
Van még valaki rajtam kívül, aki 12.0.0.218 fw-n van?
Sehol nem talál frissítést még mindig, és így a biztonsági frissítésem is december 1.
Ez utóbbi aggaszt kicsit. -
Zototh64
őstag
Jött már meg valakinek a 228-as frissítés?
-
hockeyapu
senior tag
P40 pro vagy P50 pro legyen? Mate sajnos a kijelző miatt nem játszik !
-
hockeyapu
senior tag
Köszi a részletes választ ! Most rendeltem P40 prot 10 perccel ezelőtt.
Engem is a kamera érdekel . Volt p10 prom és utána p30 leica (amit megúsztattam
)
Nagyon gondolkoztam a mate-n, de az többe kerül és mint mondod a kijelző íveltsége... Én meg munka közben használom és nem irodában dolgozom !
Gondolkodtam még a használt p30 pron, de a használt az használt...
Illetve a pro50-esen, de az megint nincs a vodánál.
Mindenesetre még lesz 2 hetem ha mégsem.
Tavaly nyáron belenyúltam egy iphone 12proba
, sajna nem online rendeltem így nem tudtam visszaküldeni , 8 hónap alatt sem tudtam kibékülni vele !
Azt mondod a p30 pro jobb mint a p40 pro ? -
BaDaBoo
csendes tag
válasz
hockeyapu
üzenetére
Szia!
Én nemrégiben váltottam P40 Pro-ról Mate 40 Pro-ra. Amit el tudok mondani így ilyen rövid idő alatt (~3 hét), hogy minimálisan fürgébbnek érzem a rendszert, illetve a kijelzőjét szebbnek látom. Viszont a kijelző íveltsége miatt nem volt egyszerű tokot találni rá, a "klasszikus" Spigen tok pl. nem létezik rá - vagy legalábbis én nem találtam. (A nagyon lehajló ívek miatt szinte az összes tok olyan, hogy oldalról alig védi a telefont, így egy véletlen leejtésnél ha az élét kapja el akkor biztos annyi a kijelzőnek - nyilván nem kell dobálni, de az élet produkálhat érdekes dolgokat...)
Fényképezés tekintetében a P40 Pro gyengébbnek bizonyult nekem pl. makróban és éjszakai módban a P30 Pro-nál, de a Mate 40 Pro hozza azt a szintet, sőt, automata módban is "nagyon jó" képet lő este/félhomályban. Bár a P30 Pro szuper makró üzemmódban talán még a Mate 40 Pro-nal is jobbat tud (kb. 1,5 cm-ről).
Volt Mate 20 Pro-m is, azt is nagyon szerettem és most a Mate 40 Pro is nagyon bejön. Hozzá kell hogy tegyem, hogy jó áron jutottam hozzá, így megérte váltanom. Ha anyagi szempontból nézzük, akkor Neked kell eldöntened, hogy rászánsz-e ennyit, mert a P40 Pro-val se lősz mellé, én azt a készüléket is nagyon kedveltem.
Ha bármi kérdésed lenne írj nyugodtan akár PM-et is.

-
hockeyapu
senior tag
Vásárlás előtt vagyok, melyiket vegyem a mate-t vagy a sima p40 prot ? Mennyivel tud többet a mate a 40 pronál kijelző méretén kívül ?
-
BaDaBoo
csendes tag
válasz
dualcore
üzenetére
Nyilván a legjobb védelem, ha nem ejtem le/verem oda valahova, de véletlenek/balesetek mindig vannak. Anno Samsung S8-am volt, az masszív tokban volt, de a sarkára esett, tovább pattant és olyan szerencsétlenül érkezett le, hogy az útpadka beton szegélyének sarkát kapta el a kijelző.
Természetesen egyből jobblétre szenderült az egész kijelző, de a sarka sértetlen maradt.
Szóval most adok egy esélyt a "csúnyaságnak", aztán meglátjuk hogy bírom.
-
BaDaBoo
csendes tag
válasz
dualcore
üzenetére
Beneveztem egy [LOVE MEI Defender] tokra, elvileg szerdára ide is ér. Kicsit szerintem elcsúfítja, de félek a leejtéstől, akkor meg ha az élére esik tuti "kakukk" lenne a kijelzőnek, azt meg nem szeretném.
-
dualcore
őstag
Üdv a klubban.
Nekem a fólia még a gyári van rajta, az is sok sérüléstől védte már meg. Lassan csereérett.
Tokot pedig ezt használom, igaz az íveket nem védi, cserébe nagyon szép és praktikus. -
BaDaBoo
csendes tag
válasz
lefkosia
üzenetére
Meglepett, hogy ennyire ívelt a kijelző. Utoljára talán a Mate 20 Pro és az S8 volt hasonló.
Az első tok nagyon tetszik, de az oldalsó élek ott nagyon szabadon vannak. A másik meg egy "tank"
, de abban igazad van hogy abban tuti nem nyiffan ki ha netán leesik.Eddig klasszikus Spigen fekete Rugged Armor tokot használtam a készülékeimen, de tartok tőle hogy az élek jelen esetben ott is szabadon lennének.
-
lefkosia
őstag
Szia!
Üdv a klubban
Évek óta a [Mobile Outfitters ] fóliát használok a telefonokra. A mate 40 pro-n is ez van.
Jelenleg [ez ] a tokot használom, de van egy [LOVE MEI Defender] tok, de ez valami nagyon brutál, bár véleményem szerint ez a legjobb védelem....
-
BaDaBoo
csendes tag
Sziasztok!
Mate 40 Pro tulaj lettem.
Érdeklődni szeretnék, hogy ki milyen tokot illetve fóliát használ rá? Tokból elsősorban olyan érdekelne, ami megvédi az ívelt kijelzőt.
Válaszotokat előre is köszönöm!
-
lefkosia
őstag
-
-
illjo
senior tag
P40 lite topikban osztották meg. Mók nélküli simple nfc fizetéshez, a hsz írója szerint működik a megoldás:[link]
-
Beres1978
csendes tag
válasz
Zototh64
üzenetére
Szia
A készülék az nagyon jó
Gyors és gyönyörű képeket csinál
A rossz hír hogy a frissítések terén szomorú a helyzet
Az én készülékemre ( vodafonos) 1x jött egy kisebb javító csomag és ennyi
Sajnos a biztonsági frissítés is tavaly októberi
Ahogy néztem a huawei oldalát ott folyamatosan frissítik a biztonsági frissítéseket de gondolom hogy a szemét Vodafone leszarja mivel nem sokat adhattak el belőle így nem vesződnek vele 😥 -
Zototh64
őstag
Sziasztok!
Erősen gondolkodom, hogy vissza térek kis kitérő után (Mate 30 Pro-t váltottam le egy Samu Note 20 Ultrára) a Huaweihez.
Így a Mate 40 Pro lenne a gondolat tárgya.
Kérdésem, hogy frissítések terén hogy áll ez a széria?
Egyéb gondolatokat is szívesen meghallgatok. :-)Előre is köszönöm!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Motorola Edge 50 Pro 512GB Black Beauty Karcmentes állapot 12GB RAM 6 hónap garancia
- 0perces! Samsung Galaxy Book5 360 2in1 Core Ultra 7 256V 16GB 2TB 15.6 FHD AMOLED TOUCH 1évgar
- Huawei Watch GT 3 42 mm 6 hónap Garancia Beszámítás Házhozszállítás
- Eredeti Lenovo 300W töltők - ADL300SDC3A
- MacBook Air 13" M2 16gb ram/256gb ssd 27% Áfás (0357AB)
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest