- Azonnali mobilos kérdések órája
- Google Pixel topik
- Saját chipekkel enyhít NVIDIA-függőségén az OpenAI
- Samsung Galaxy S24 - nos, Exynos
- Új design és okosabb AI: megjött a Galaxy S25 készülékcsalád
- Akciófigyelő: 120 wattos hangprojektort kínál olcsón a Banggood
- Redmi Watch 5 - formás, de egyszerű
- Külföldi prepaid SIM-ek itthon
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- Redmi Note 9 Pro [joyeuse]
-
Mobilarena
Huawei Mate 10 Pro - mestersége az intelligencia
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
Summi72 #8989 üzenetére
Sok embernek feleslegesen járt szervizben a telefonja, mert a Telenor erőltette, hogy a 4G-s problémája miatt szervizeltessék, tette ezt a szolgáltató még azt követően is, amikor a hivatalos szerviz már kimondta, hogy nem a készülékkel van gond.
Olyan telefon nincs, amire egyáltalán nincs panasz, de a problémák jelentős részére született megoldás itt is, illetve folyamatosan optimalizálják a külsős alkalmazásokat is az Oreóra, így már azokkal kapcsolatban is egyre kevesebb a hiba, arról viszont nem a telefon és annak a gyártója tehet, ha nem minden harmadik féltől származó alkalmazás fejlesztője jutott még el odáig.
Ami valós probléma, az hiba, letagadni senki sem fogja szerintem, továbbá az Oreónak is vannak még bogarai - nem csak ezen a telefonon, de érthetően ezt is érinti némelyik -, viszont amiről nem a készülék vagy annak gyártója tehet és nem is az oprendszere, hanem például harmadik féltől származó, külsős alkalmazás optimalizálatlansága miatt van, esetleg felhasználói hiba, azt a helyén kell kezelni.[ Szerkesztve ]
Réges-rég, egy messzi-messzi galaxisban...
-
Aryon87
félisten
40 képet dobtam be a fotósba, hadd örüljön a nép nekem
Számomra ezzel a sorozattal jelesre vizsgázott a teló, kiemelten az éjszakai potrékkal, ahol a Note nem tudott megfelelően teljesíteni.
Xiaomi 14 Ultra / Huawei Mate50Pro & Huawei Watch GT2 Sport / Honor Magic 5Pro / Huawei P40Pro / Xiaomi 12X // Huawei P8 Lite / LG G4 / Xperia SP
-
gusthy
veterán
válasz
ForRedGlory #8993 üzenetére
.... Viszont picit más a fogyasztás is.
-
gusthy
veterán
válasz
Summi72 #8989 üzenetére
Az, hogy valakinek egyszer valami nem ment a YouTube-on, nem hinném, hogy bughalmazzá tenné egy készüléket. A Telenor hiba nem csak ezt a készüléket érintette, tehát ne írjunk hülyeséget.
Nincs kedvem végigirkálni a listádat, az egyetlen ismert probléma, amiről én is tudom, a két simes dolog, azt gondolom, hogy ez nem "bughalmaz", nem tudok olyan készüléket, amiben ne lenne valamilyen hiba.
Az, hogy többeknek volt szervizben, nem látom, mire érv, igen, néha a telefonokkal baj van, és erre való a gari, nem hiszem, hogy ez specifikus lenne erre a telefonra.[ Szerkesztve ]
-
válasz
Nem túlzás.Mate 10 pron előfordulnak 10 óras kijelzőidők is(nekem is volt rengetegszer)note 8 meg 5 óra körül produkál.Az pont a fele
[ Szerkesztve ]
-
S e t h
nagyúr
válasz
Neki tuti hibás készüléke volt, remélem erre felhívta a figyelmet, amikor értékesítette.
This signature is completely useless! Don't waste any time by reading it!
-
S e t h
nagyúr
válasz
Summi72 #8964 üzenetére
A prémium kategória egyfajta tech demo a gyártók részéről, belezsúfolnak mindent, megmutatják, hogy aktuálisan mire képesek, ezzel nagyjából üzennek a többi riválisnak is, akik ötletet merítenek ebből, új irányokat szab számukra.
Természetes, hogy nem mindenki használja ki az összes lehetőséget, ami ezekbe zsúfolva van, de igazság szerint nem is lehet. De ez van pl. egy számítógép, autó, nő esetén is, máshogy "használja" őket az ember.
Mindenkinek el kell döntenie mire használná a készüléket, mik a prioritások, amelyek megszabják mire is van szükségem.
Szóval nem, ha vki beéri kevesebbel is és tudja, hogy számára nem nyújtana többet egy flagship, akkor felesleges megvennie.This signature is completely useless! Don't waste any time by reading it!
-
kosmoo81
tag
Sziasztok.
Használ valaki mibandet a telefonnal?
Híváskor jelez a karkötő de pl viber vagy whatsappal már nem.
Ez a kettő van beállítva a miband appban de nem akar sehogy sem működni.
Megkapott minden jogot, fut a háttérben is de mégsem... -
Summi72
kezdő
Itt az én videóm is a SIM-váltásról. Láthatjátok, nincs net a második simen akármit csinálok.
gusthy: Olvasgass vissza a fórumon s te is láthatod: van panasz nem kevés. Vagyis nem csak 1db készüléket érint. S ez szerintem független attól hogy van akinek semmi baja vele. Pl engem sem zavar a net (nem) váltás, mert nincs rá szükségem. Ha itt nem olvasom, rá sem jövök.
Ma írták a youtube video hang eltolódás dolgoz. Ott volt a telenor baki. (tudom, szolgáltatói hiba, de csak ezt a telót érintette). Akkor van akinek az érintés érzékeléssel van baja. Többeknek járt már szervizbe.
Nem akarom rátok erőltetni hogy nem jó a teló. Isten ments. De attól hogy nekem ilyen telóm van, nem fogom mindenütt azt hirdetni hogy mennyire baba minden benne. Ha valami nem kerek, attól még meg lehet mondani. S nem fogom védeni, csak mert nekem is ilyen van. Pár fórumtársnál ezt érzem. Akinek nem inge...[ Szerkesztve ]
-
válasz
Summi72 #8983 üzenetére
A telefonnak van alapértelmezett felvevője, lehúzod a rolót és ott a Képernyőfelvétel.
Nálam, vagy nálad tart tovább a váltás?
Nálam most/itt viszonylag sokáig tart, mert mint írtam, mindent benehezítettem, de az a lényeg, hogy így is probléma nélkül működik.
Akinél nem működik megfelelően, az "üsse" a szolgáltatót, SIM kártya csere...stb.[ Szerkesztve ]
-
Summi72
kezdő
Sajna nálam nem megy így. Bár olybá tűnik, nálad mintha tovább tartana a váltás mint nálad. Melyik programot használtad képernyő felvételre, én is készítenék egy ilyet.
Z.É.T: nem veszem élnek. Azért van e fórum, hogy ezen témákat megvitassuk.
Úgy javítanám a mondatod: hogy olyan flagship-re nincs szükségem, ami egy bughalmaz vagy nem az aminek mondja / mutatja magát. -
Macka
veterán
Sziasztok.
Ma váltottam P9-ről eme szerkezetre. Esetleg le lehetne szedni valahonnan a Porsche Design gyári témáját? -
Készítettem videót a kétkártyás működésről nehezítő tényezők mellett, azonos frekvencia/csatorna és VoLTE is adott, minden lehetséges opció bekapcsolva, illetve ki is használva, bárhányszor válthatok alapértelmezett mobiladatot, mindig beáll mind a két SIM kártyán felváltva a 4G-re: Link
A telefon bekapcsolásakor is mindig rááll a megfelelő adatkapcsolatra, nem kell letiltogatott SIM kártyával bekapcsolni vagy újraindítgatni, de akinek hibalehetőség a/valamelyik SIM kártya, annak marad sajnos az a módi, hogy csak akkor engedélyezni bekapcsolás után a második SIM kártyát, amikor az első már felcsatlakozott a hálózatra.[ Szerkesztve ]
-
Z.É.T.
őstag
válasz
Summi72 #8964 üzenetére
Szerintem tényleg semmi szükséged egy flagshipre, minden bántó él nélkül.
Nekem meg van. (minden túlzás nélkül)
Az összes 2017-es csúcsot volt szerencsém kipróbálni - a Pixel XL2 és az Essential-ön kívül - és egyértelműen ez számomra a legjobb kompromisszum.
Nagyobb szenzort a kamerába és szélesebb kijelzőt tudnék még elképzelni magamnak, de ezt a kettőt leszámítva semmi hiányérzetem nincs. (de, személyre szabható AOD jöhetne)Kesztyűt nem tudom próbálni, a többi nálam hibátlanul működik.
-
Aryon87
félisten
válasz
Summi72 #8974 üzenetére
Note8-rol jovok. Az feleannyit adott akksiban mint ez.
Most fotozasbol tartok haza, meg mindig van benne nafta, a Note mar reg powerbankrol enne..Xiaomi 14 Ultra / Huawei Mate50Pro & Huawei Watch GT2 Sport / Honor Magic 5Pro / Huawei P40Pro / Xiaomi 12X // Huawei P8 Lite / LG G4 / Xperia SP
-
Summi72
kezdő
Japy: Ugye te is érzed, hogy ez nem válasz!
Koxx: ezt elfogadom. Igen, ez igaz. Hajtépés és powerbank. Ez a flagship mellett szól.De az is, hogy a több pénzért kvázi hibátlanságot várok el.
Imi4199: Samuból már régen kiábrándultam. Kollégám Note 8 telója ugyanezen felhasználás mellett délben már ebédel.
-
zoleeno1
veterán
Kamera alapertelmezettbe allitas után nalam is 1x mukodik a szűrő, utana megint nem. Mondjuk pont nem erdekel, sosem hasznalom
Esetleg szoftver verzio akinel nem jo? Nalam Telekom, 128-as.Honor Magic5 Pro
-
Aryon87
félisten
válasz
toronyhaz #8944 üzenetére
Szurok nalam is mukodnek, eddig nem is figyeltem ra, nem hasznalom, ha effektet akarok, arra ott a snapseed.
Kesztyube meg nem hasznaltam, igy passzolom. Videolejatszassal nalam nincs gon. Ha oldalra forditom, pillanyatnyi hangakadas van, mert akkor sztereoba valt at, de a hang nem csuszik szet.
(L09, single sim, B131)Koxx: en az Xperia SP utan fogadtam meg, meg is latszik (alairasom)
[ Szerkesztve ]
Xiaomi 14 Ultra / Huawei Mate50Pro & Huawei Watch GT2 Sport / Honor Magic 5Pro / Huawei P40Pro / Xiaomi 12X // Huawei P8 Lite / LG G4 / Xperia SP
-
toronyhaz
aktív tag
Köszönöm a visszajelzéseket.
Nagyon remélem hogy szoftverfrissítések után működik majd minden. Ezeket tényleg nem szabad megvenni egyből. Legalább fél évet kell várni megjelenés után.
Amúgy a kesztyű mód a 4 éve bejelentett S5-ön röhögve működik nem hozzá való kesztyűvel.[ Szerkesztve ]
-
válasz
Summi72 #8964 üzenetére
Bármelyik droiddal meg tudod ezeket csinálni csak az a kérdés, hogy hány hajszálamat tépem ki a lassúság miatt
gyűlölöm ha akadozik a telefon, miután eladtam a SE xperia arc telómat akkor megfogadtam, hogy soha többet nem veszek droidból alsó-középkategóriát.
Eladó Razer DeathAdder V3 Pro - Fortnite Edition
-
imi4199
tag
Az a "plusz" kicsit többe kerül... Más nagy márkákhoz flagship-jei rendszeresen 30% ártöbblettel nyitnak a piacon... Ár-érték... Ha neked megfelel a P9-lite, akkor add el a telót, megveszem, asszony a P9-lite és P9 után meg van veszve ezért...
Ugye ki mire használja... Próbáltam mindkettőt személy szerint én is, de nem cserélnék...
-
Summi72
kezdő
Ez igaz, de most éppen azon filozofálok, hogy tud-e a készülék annyival többet mint amennyivel többe kerül. 2-2,5x ár. S most szigorúan csak a tudásra esetleg a tartósságra gondolok. Vegyük az előbb említett példát: a két említett telefon közt a hardwer ég és föld. De kérdés: kihasználjuk-e?
Nézzük az én felhasználási szokásaimat:
- melóban rengeteg telefon. Bluetooth fülessel. Ki és bejövő hívások szinte egész nap.
- céges (exchange) levelezés egész nap + naptár írás-olvasás. (képek excel táblák) 8-16-ig gépen, utána mobilon. Terepi tartózkodás esetén akkor is mobilon.
- Hangouts üzenetek 4 partnertől. Napi 20-30 db. +pár kép
- Messenger üzenetek a terepi kollégáktól (pár db +képek) telefonálás alatt megbeszéljük
- chrome böngésző: hírek + fórum naponta 3-4x
-Facebook (bele-bele nézek naponta 3-4x) nem vagyok aktív rajta, csak readonly
-időjárás widget (2db). Kell a melóhoz, fontos az időjárás
-google maps-on engedélyezve van a saját idővonal. Sokszor (többször) jól jön, mikor merre jártam.
- sms-call histori backup. sms mentés a gmailba tartalommal. Call log mentés a naptárba hogy visszakereshető legyen mikor ki hívott vagy fordítva. Nem nagyon van rá szükség, de ezer éve használom. (nem, nem rögzítem a hívásokat)
-feedme hírolvasó reggel meg du (kézi szinkron)Fent van még az excel, word, powerpoint, drive, simple (néha használom is fizetésre) icsekk (havi egyszer kell),
3G watchdog (lássam mennyi az annyi) google fotók (wifin mennek fel a képek) Kréta a gyerkőc miatt, eset mobile security (cég megköveteli) ,két banki alkalmazás (havi 2-3 alkalommal használom)
Aszem ennyi. Játék nincs, fotó se sok, videó meg évente ha egy.Na most tessenek nekem megmondani, a fenti listából melyiket nem tudom megcsinálni az említett P9 Lite 2017-es telóval, vagy bármely mással.
De komolyan, elfogultság nélkül.Staker: igen, online rendeltem. De még nem gondolkodom a visszaküldésen, csak csalódott vagyok. Ahogy fentebb is írták: nincs meg az a bizonyos +. Flagship de nem érzem annak. S még hibái is vannak, nem is kevés.
[ Szerkesztve ]
-
válasz
1. Szűrők tökéletesen működnek
2.Kesztyű kezdettől fogva be van kapcsolva,semmiféle problémát nem vettem észre,kesztyűben nem használtam soha,ha mégis kellene,akkor nyilván olyan kesztyűt használnék ami telefonhoz van.
3.Többféle Bluetooth fülest használok,semmi probléma nincs,kihangosítóval,egyéb hangszóróval sem."Aki ad,az nyer"
-
válasz
grabowsky #8961 üzenetére
Nincs telepítve valami kapcsolódó külsős alkalmazás, ami befolyásolhatja?
Nálam visszaállítás sem kellett, alapban megfelelően működik, ahogy a korábbi hozzászólásomban készített videón is látszik, ott háromszor indítottam egymást követően, de ha tízszer teszem, akkor mind a tízszer rendben van.[ Szerkesztve ]
-
golyós
addikt
válasz
1 és 3 = gond nélkül működik nálam.
A kesztyű módot nem tudom próbálni.
A Flagship nézetében van igazságod, én Xiaomi RN3 proról váltottam és nem érzem a 3-4x ár jogosultságát.
Ez az inteligens proci vagy mi a szösz szerintem sima parasztvakítás, sosem tudnánk meg milyen lenne nélküle.( vagy vele ?)
Jó teló, ez vitathatatlan de nekem hiányzik belőle valami "plusz" amitől flagship valami.Honor 200 Pro & Samsung GalaxyS23 Ultra & Note 10 lite & Iphone 13PM
-
Summi72
kezdő
-
törölt tag
válasz
spanyoll #8941 üzenetére
Huawei tripodon volt a telefon.
Amúgy fura, mert tudom mi az a TimeLapse, és elvileg abban a módban is volt. Kíváncsi voltam, kiraktam egy 5 percre, feltöltöttem, linkeltem. Meg se néztem az eredményt, arra már nem volt időm.
Fújt a szél nagyon, és a pici tripodot is megmozgatta valamennyire. -
zermi
aktív tag
Van esetleg valakinek infója az L29-re a 131-es frissítésről?
-
válasz
- A szűrők nálam tökéletesen működnek, a választó opció is mindig megjelenik: Link
Nyomj a kamera alkalmazásban az Alapértelmezett beállítások visszaállítására, hátha segít.
- Nem használok kesztyűt, de ha tenném, akkor vennék direkt a telefonokhoz készítettet, amivel megfelelően működik.
- Nem akad meg és nem csúszik el soha, mindig szinkronban van a kép és a hang.[ Szerkesztve ]
-
Summi72
kezdő
Huh. Kezdek megijedni. Olvastam sokat a fórumot mielőtt megvettem a telót. Prémium telefonhoz képest, azért van egy-két...sok baj ezzel a telefonnal. (azt érvet ugye nem kell komolyan venni, hogy új kiforratlan technika).
Összevettem a barátosném p9 lite 2017-es telkójával. Hát...az aksin kívül nem tudnék több előnyt mondani.
Ma kíváncsiságból kipróbáltam ezt a simes tesztet. (egyik kártyáról átteszem a netet a másikra) basszus, nekem sem jó, nekem sincs net.(másik sim letilt újraindít s utána ok, de ha váltok megint nem megy) Végül is nem zavar, mert nincs rá szükségem. De akkor is! Úgy gondoltam (eddig) hogy a Huawei nem az a gagyi kínai márka, de ez a flagship model nem jött nekik nagyon össze. Vagy csak túl hamar dobták piacra.
+1 gondolat: az első napon 6.30 sot-om volt. Váááá, mondtam. De mióta teljesen belaktam, éppen csak 4 óra.
Persze, felhasználó függő, de ezt a sot-ot a korábbi telcsim is hozta 3300-as aksival.
Bocsi Urak, nem flame akart lenni, de ezt ki kellett mondanom. -
zoleeno1
veterán
válasz
Nos..
1: kamera: dettó, a szűrőknél a 3 pötty 20 próbálkozásból 1x jött be, összes többinél szinte kifagy az app, vissza kell lépni az asztalra és újra be... szoftveres bug, szervizben ezzel nem tudnak mit kezdeni szerintem.
2: kesztyű mód: olyan kesztyűvel, ami telóra van csinálva, tehát a hüvelyk, mutató ujj teló kiképzéses működik rendesen, sima szövetkesztyűvel semmi, kb nem is érzékeli...
3: ezt most nem tudom tesztelni
Eddig ezek fel sem tűntek, mert sosem használtam egyiket sem
[ Szerkesztve ]
Honor Magic5 Pro
-
válasz
Kesztyű mód nálam abszolúte nem működik.Be van mindig kapcsolva mert amikor megvettem a telefont akkor sokszor volt hogy nem érzekelt a telefon érintője. Jött rá 2 frissítés is és sokat javult a helyzet de pl.ha leteszem a telót ágyra es úgy akarok vele írni akkor sok leütést nem érzékel.Kézbe kell vennem es akkor újra tudok írni vele...
-
toronyhaz
aktív tag
Ma volt a napja hogy visszavittem a telefont.7nap/5 munkanap után.
Közölték hogy szervizbe küldik mert a csere az csak 3 napon belül él.
Mondom nagyon örülök. Internetes rendelésnél van csak 14 nap.Ezt sem értem miért.
A konkrét problémák a következők:1.Kamera app,szűrők 3 pötty,hogy kiválasztom milyen legyen és nem jön be a 9 választható szűrő élő képpel.Illetve már egy idő után rájöttem hogy egyből a kijelzőre nyomok 2-3 érintést és akkor nagy nehezen előjön.
2.Kesztyű módban alig érzékel valamit.S5-öm van és lazán érzékel vastag kesztyűben is! Ennél meg egy nagyon vékony darabnál is át kell lyukasztanom a képernyőt akkor érzékel.
3.Csatlakoztatom a jbl fülest amit eddig használtam az S5-tel. Youtube videó indít. mindig megakad a kép 1 pillanatra és elcsúszik a hang/kép. a hang normálisan jön de ahogy a kép megakad lemarad és nem hozza szinkronba.
Minden alkalmazás frissítve,a telefon is.
Valaki megnézi ezeket hogy működik-e másnál?
ÉS még kitudja mennyi minden nem működik benne amit az életben nem fogok használni de megfizettetik velünk hogy benne van.
Telenor kolléganő pedig engem nézett hülyének mikor mondta,hogy a memóriakártyát vegyem ki a készülékből és azt mondtam hogy ebbe nem megy Microsd. És ő 3* állította hogy lehet bele tenni.
Ezt a témát hagyjuk is inkább.
[ Szerkesztve ]
-
KZP
őstag
válasz
#04441088 #8940 üzenetére
Ez egy Time-lapse videó, igaz, nem Mate-tel készült, hanem egy kis akciókamerával. De állvány valóban ajánlott a hasonló felvételekhez.
(Van még ott autóból készült Time-lapse is.)[ Szerkesztve ]
-
Risard
aktív tag
válasz
prince0065 #8936 üzenetére
Én ezt a márkát ajánlom
[link]Hajlított kijelzőkre is az egyik legjobb választás!
Vagy őt
Szinte ugyanaz de mintha a skinomi jobb lenne note 8 on!
[ Szerkesztve ]
-
spanyoll
addikt
válasz
#04441088 #8940 üzenetére
Legközelebb rakd fix állványra a telefont, valami stabilra, amin nem billeg a szélben, másrészt ezt nem timelapse, hanem 5 percnyi videó simán csak magában. Ha ez 20mp lenne, akkor már timelapse lenne.
Amúgy nem rossz próbálkozás!"Super perfundo on the early eve of your day."
-
törölt tag
Csináltam egy videót. Nagyon tre?
-
wrrs
tag
Tudom, van ezer más, de tényleg nem vagyunk rajta a listán?
-
prince0065
csendes tag
válasz
zoleeno1 #8937 üzenetére
Ebben egyetértünk, hogy lehetne több színben, az én készülékem is mokka és kicsit "barátkoznom" kellett a gondolattal, viszont miután a gyári mágneses tokot használom az autós tartó miatt, mely alapban takarja a telefont, így már nem sokat nyomott a latba (pedig gyönyörű a mobil maga).
Ez előtti készülékem egy OnePlus 3 volt, melynek a gyári üvege egész felületen tapadt az ívelés ellenére (a többi Oneplus üveg is tudja ezt) és itt is ugyanez a szituáció ezzel az üveggel, innentől kezdve azt kell mondjam, hogy számomra minden más nem méretpontos, ha másnak sikerül, csinálja meg a Nilkin és haverjai is. Ráadásul nekem nagyon nem tetszett, hogy 1 mm mellette még ott lóg a kijelzőből magából is, mintha alkoholos irónnal húztam volna körbe egy keretet és, amit már fórumtársak írtak, így a sarokra mért ütésből semmit nem véd, ahol a legsérülékenyebb az eszköz, ha pofára esik.[ Szerkesztve ]
-
zoleeno1
veterán
válasz
prince0065 #8936 üzenetére
A Nillkin pl nem "nem meretpontos", hanem a lekerekites miatt nem tudjak megoldani, hogy szélesebb legyen, mert akkor buborekos maradna a szele mindig.
Azt amit linkeltel mar rendelnem is, ha lenne barnaban, a sajat szineben, de ez a fekete nalam felejtosHonor Magic5 Pro
-
prince0065
csendes tag
válasz
Tybike81 #8906 üzenetére
Üdv mindenkinek, sokan kérdezték, hogy ki mit ajánl a telefon kijelzőjére.
Én próbáltam a Nilkin-t, rettenetesen sz.r és nem méretpontos, próbáltam az Xprotectort, akkora hely volt még mellette, hogy etiópok tudtak volna reggelizni rajta és le is szedtem azonnal, mert a sarkokat nem védi, volt pár E-bay és Amazon próbálkozás, azok említésre sem méltóak...
Az egyetlen, amit találtam, mely kiér a kijelző széléig és tökéletesen passzol a következő:https://www.amazon.de/Kiomi-Schutzfolie-Panzerfolie-Displayschutz-Displayschutzfolie-Huawei-Mate-10-Pro/dp/B079JSFL8R/ref=sr_1_1?ie=UTF8&qid=1520855015&sr=8-1&keywords=kiomi+huawei+mate+10+pro+panzerglas
Teljes méretben fed, egész felületen tapad(!), nincs szivárvány meg manó a végén, langyos vízzel mosható ellentétben a Mofi-val (mely ez után sz.rrá vált) és utána ismét visszahelyezhető, a fekete szél pedig üveg (külön réteg a kijelző felettitől) plusz alatta kissé gumis kialakítású, így ha a sarkára esik a telefon még rugalmas is és az üveg sem törik azonnal szét, ami még fontos, hogy a gyári mágneses tok és szilikon tok mellett is elfér és egy szintbe kerül így a swype iszonyat kényelmes. Egyetlen hibája, hogy 0,3 mm-t kitakar befelé, de ha szemből nézem a telefont ez nem tűnik fel, más meg ne nézze...
Este készítek képet, remélem pár embert megkímélek felesleges próbálkozástól, én kb 9-10 db után találtam rá. Amazon-on van még egy beszállító, akinél most nincs, ezért azt írja, hogy Mo.-ra nem rendelhető, de idő kérdése és máshol is fellelhető.
Plusz jó tanács, felhelyezés előtt vizezzétek be a fóliát és a telefon kijelzőjét, így nem lesz por, lehet még tologatni is amerre kell és a végén pöcc középre majd mehet a simítgatás. Így fél napon belül eltűnik a maradék buborék, ha lenne, és nem lesz porszemcse.
[ Szerkesztve ]
-
wrrs
tag
Oké, szóval beleöltem még pár órát, hogy valami konkrét infót kapjak.
Szóval a helyzet "siralmas".
A Zhiyun androidos alkalmazása erősen frissítésre szorul. Almákkal nincs baja, de a robotnál iszonyat bugos. Több helyen írják, hogy eladás lett a dologból, mert pl. timelapse-nél még képes kifagyni is, stb.Be is futott a Smooth 4-is, aminek az alkalmazása UGYANAZ!!!
A gyártó meg hozzá sem nyúl a szoftverhez. Tök gáz, pedig az egyetlen pont, ami ha javulna, akkor kirabolnák a raktárakat a vevők.Így egyelőre tényleg marad az Osmo Mobile 2-re várás, mert az bizony még nincs itthon.
Ezzel együtt azonban az is tény, hogy ez majd 20ezer forintos felár a kütyüért. Szomorú dolog...
-
wrrs
tag
Szia!
Ohhh, de örülök, hogy valaki pont ebben a cipőben jár!
Én nem vagyok videós, egyszerűen csak méltó módon szeretném használni a Mate 10 Pro videós tulajdonságait. Én nem látom rossznak, sőt.Nem kell itt nagy dolgokra gondolni, jön a tavasz és nyilván lesz majd mit fotózni, videózni.
Állványból ha már kisebb méret, akkor számomra ez a befutó:
[link]Másban nem is gondolkodom. Tripoddá alakítható, BT shutter, bőven elég.
Amit linkeltem állványt az a videókat nézve elég kicsi ahhoz, hogy nem kelljen utánfutó hozzá, illetve ha kapna egy gimbal-t, azt is elbírná elborulás nélkül, míg egy BW nem biztos. De valóban több értelme van egy kis táskás szettnek.Nade, gimbal.
Végigjártam ezeket én is. Egy nagyon fontos szempont van: az ár. Ez teljesen érthető.
Az Osmo 2 nálam is a szoftver miatt izgalmasabb, de érdekes, hogy ami tesztet olvastam a Smooth Q-ról azért annyira nem vészes a dolog ott sem. A telefon koppanását láttam én is, de én nem szeretném amúgy sem vadul tekergetni, vagyis sem futkározni, sem bicajozni nem akarok vele, ettől függetlenül valóban létező dolog.A teszvideókat nézve ha mellérakom az árát a Q-nak már csapok is a megrendelés gombra. Minden mellette szól. De a szoftvertől félek én is.
A Smooth 3 és 4 nekem nincs a képben most. Én az Osmo 2 és a Q között vacillálok. Itthon sajnos totálisan túl vannak árazva. Osmo 2-t nem, de Q-t kapok itthon is, igaz alig használt darabok, de még így is 30 felett járunk. Legfeljebb ha nem jön be elpasszolom.
Valójában pörögnek ezek a cuccok rendesen, szóval bármelyiket is veszi az ember én biztos vagyok benne, hogy lesz benne hiba.
Még annyit, hogy a Q-nak a videókban tényleg sokkal simább és jobb a követési funkciója.
Zárásként: én ma valamit veszek, hogy megkapjam még az ünnepek előtt és írok majd véleményt, hogy itt is okosabbak legyünk.
Köszönöm a választ!
-
-
deka10
senior tag
Én is néztem már, kb 0-1/3 hangerő dobozhang 1/3-2/3 között előjönnek a mélyek sokkal jobb a hang 2/3-max hangerő ismét dobozhang, szerintem erre írták a tesztben is, hogy nem jönnek ki a mély hangok kihangosítva.
Ha azt akarod, hogy ne essen le a telefonod akkor rakd repülőgép üzemmódba!
-
apezka
aktív tag
Szia!
Én kb. 1 hónapja érdeklődtem erről de senki nem tudott segíteni. Folyamatosan nézegetem a Zhiyun-os videókat kezdetben a Smooth Q-t de utóbbi időben inkább a Smooth 3-t. Az ok egyszerű, a Q-nál nagy a gyanúm, hogy ha "vadul tekered" a gimbal-t akkor koppan a telefon. Eddig szifon X-el és S8-al láttam csak videót, de számomra feltűnően óvatosan forgatták. Ellenben a 3-as bőven nagy mozgásteret enged (és a napokban felkerült a gyári oldalra a Smooth 4 is!). Ettől függetlenül a sok video megnézése után én az Osmo Mobile 2 felé hajlok. Bár nem tud, 360 fokos forgást de jobb a telefon szoftvere, ezt többen is kiemelik, valamint a zoom folyamatos nem úgy mint bármelyik Zhiyun esetében ahol "ugrik" a kép. Az is kiderült a sok videóból, hogy a Zhiyun-ok jobbak az objektum követésben, pontosabban a megtalálásukban , mert ha elveszti a célt, akkor megpróbálja megkeresni azt és ezt elég jól teszi.
A videók alapján abban nem láttam különbséget, hogy mennyire remeg a kép a két (három) típus esetén. Teljesen egyik sem szünteti meg, függ attól is hogy milyen talajon sétálnak/futnak vele.
Én úgy döntöttem, hogy várok március végéig. És amikor már az itthoni üzletben is megfogható, nyomkodható a Osmo Mobile 2 akkor megfogdosom, nyomkodom, hogy elegendő-e az a méret (koppan-e a telefon). Ha kicsi akkor Smooth 3-ra esik a választás majd, ha nem lesz vészes akkor pedig az Osmo marad.Állványügyben szerintem előbb inkább csak egy mini tripodban gondolkodj. Egyrészt olcsóbb is másrészt tapasztalatból mondom, hogy az ember nem cipeli magával az állványt, pláne, ha nincs hozzá rendes táska. Míg a mini tripodot csak beleszúrod a táskád oldal zsebébe és bármikor eléred. plusz ha nagyon szeretnéd használhatod selfi botnak is. Pár kirándulás, családi/baráti buli után már látni fogod szükséged van-e a nagy állványra.
A stressz akkor jön, amikor nincs kit pofán b...!
-
Sly189
senior tag
Fura dolgot vettem észre YouTube hallgatás közben. (vagy bármi hallagása közben)
Média hangereje maxon, és ha a csengőhang hangerejét is mozgatom, akkor ha azt felviszem maxra akkor több a mély hang, ha leviszem a csengőhang erejét akkor szinte doboz hangja lesz. WTF? Észlelte már ezt valaki?
-
sompetike
aktív tag
Rájöttem valamire. Tegnap telefon optimalizálót nyomkodtam, és nem tudtam 78%nál jobb eredményt elérni. Közbe a firmware finder is, befagyott egy frissítés, mindegy is. Újra raktam a telefont s rögtön 100%a optimalizáló...
[ Szerkesztve ]
n450-n1610i-e318-e628-e688-n3210-e10-e20-e28-er310-et65-sm35-sme45-n3650-n6220-mv360-n6230-n6230i-mitacmio a701-n5630xm-n8-NEXUS 4-mate7-Honor 7 Samsung Note7-S7edge-Huawei MATE 10 PRO-Samsung Note10–Iphone 13PM
-
Alakul akkor lassacskán.
Nekem a Vodafone-os SIM kártya NFC-s, a Telekomos 3D-s, ebben a felállásban tökéletesen működnek együtt.Z.É.T.: Videózni ritkán szoktam, de megnéztem és tényleg javult a videó minősége is.
[ Szerkesztve ]
-
bébi67
aktív tag
Panzer glass az ebay. de-ről? Nem próbálta ki valaki?
-
Z.É.T.
őstag
Szerintem a Mate 10 pro videóban nem túl izmos. Én csak akkor javasolnám a gimbalt, ha nem csak ehhez tervezed megvenni.
Nánási Pál is M10pro - t használ, a Nánásiék YT csatornán találhatsz az I Lapp You videók között néhányat, ahol használja, de a darabosság gimbal mellett is ugyanúgy megmarad.
Sajnos ebben a Huawei telefonok nem remekelnek.
-
thebeegee
tag
Szia! Nekem SIM1 Vodafone NFC kártya, ezen megy a hívás, SIM2 Telenor korlátlan flottás adatkártya, ez az alapértelmezett adat. Vodán csak akkor enged adatot, ha hívás van rajta, egyébként mindig átvált vissza a SIM2-re. Nekem soha nincs baj a váltásokkal, így megy már lassan két hónapja, és ez a két hónap alatt egyszer jártam úgy, hogy a SIM2-t eldobta - azt vettem észre, hogy a SIM2-nél nem írt ki hálózatot és térerőt - de egy repülő mód be-ki megoldotta gyorsan, azóta semmi gond vele.
-
Sly189
senior tag
Mindenki a nillkinrol ír. Sok reklámban találkozok Xprotector termékeivel. Róluk infó?
-
golyós
addikt
Friss info dual simre:
Délután betértem Telekomékhoz és kértem 1 új simet biztos ami biztos alapon.
A változás: 1sim foglalat továbbra is Voda flottás, 2es sim foglalat Telekom magán. 1.sim alapértelmezett adatforgalom. Átváltok Telekom adatra: van mobilnet.
Visszaváltok Vodára: nincs mobilnet.
Viszont a lényeg: már nem kell kikapcsolni-újraindítani a telefont, elég a Telekomot simet inaktiválni és abban a pillanatban visszajön a Vodára a 4G!
Tehát egy újraindítással beljebb vagyok.
Összehasonlítottam a két Telekom kártyát és az új kártya nem NFC-s, a régi viszont az volt.
Ez már fél siker, mondjuk úgy, hogy 98%-os a telefon.Dual simes kollégákhoz intézném a következő kérdést:
A Voda kártyájuk NFC-s??
Létezhet, hogy az NFC sim kavar be a telefonnak?Honor 200 Pro & Samsung GalaxyS23 Ultra & Note 10 lite & Iphone 13PM
-
wrrs
tag
Sziasztok!
Gimbal-on gondolkozok és hozzá való állványon is majd.
Ezt néztem ki:
[link]Odákat zengenek róla és az ára is jó. Van valakinek tapasztalata erről a cuccról?
Esetleg a Mate 10 Pro-val való közös tesztet talál valaki?Osmo 2-től ez a cucc sokak szerint jobb, így nem is agyalok máson.
Illetve ez az állvány elég szimpatikus még:
[link]Ha bárkinek van tapasztalata mobilos gimbalokról kérem írja le! Köszi!
-
zoleeno1
veterán
válasz
#04441088 #8909 üzenetére
Lehetseges, az elozo telomon is az volt (LG V10), de azt semmi fele erobehatas nem erte szerencsere, ugy adtam el, hogy rajta volt a kb 1 eves uvegfolia. Ezen is nillkin volt elsonek, de kisebb koccanastol berepedt a bal sarka... Mar az uvegnek. De azt hittem, csak szerencsetlenul koccant. Nem jartam utana, hogy az utobbi idoben mas is panaszkodik erre... Ami biztos: kozel sem gyujti annyira az ujjlenyomatokat se nem tükröződik ennyire, mint pl ez a full kijelzot takaro, muanyag mofi. Cserebe nem er ki teljesen a szeleig (lekerekites miatt), de meg mindig jobban, mint az a 3-4, par100 ft-os kinai, amit probaltam rajta.
Honor Magic5 Pro
-
törölt tag
válasz
zoleeno1 #8902 üzenetére
zoleeno1, hacki87: Régebben szinte az összes telefonom Nillkin tempered glassal volt védve. Ismertem és szerettem is ezt a márkát. Volt jó pár példa esésre. Pl. öltözőből kabát kiránt, telefon elrepült...vagy részegen teraszról leesett és baja nem lett. Mostanában meg nagyon sok az olyan sztori, hogy csak koppant egyet, csak hozzáért valamihez és rotty. Ezek leadtak a minőségből szvsz..
[ Szerkesztve ]
-
hacki87
senior tag
válasz
#04441088 #8901 üzenetére
G4re is nillkin ment fel és az speciális eset volt a homorú kijelző miatt, és ejtettem is el. Azon nem tört el. Pénteken fa villanyoszlopot pakoltunk de direkt a kocsiba hagytam. Max a takkoba koppant amikor a kabátot felakasztottam, de nem hiszem hogy akkorát koppant hogy 4 irányba repedjen.
-
Tybike81
őstag
Mit ajánlatok akkor a kijelzőre? Esetleg link?
Samsung Galaxy S24 Ultra 512gb, SGW 7 Ultra
-
válasz
zoleeno1 #8902 üzenetére
Ezért használok én szinezett PEt-et ami ugyan nem üveg de tökéletes védelmet nyújt.Nekem is leesett vagy 6x eddig de semmi baja nemhogy a telefonnak de még a kijelzővédő is csak a bal felső sarkában sérült meg egy kicsit amikor a minap hatodjara ejtettem le betonra 1,5 méteres magasságból.Lehet hogy neked hiper szuper vékony üveg van rajta de az nem ér ki a szélekig és egy ilyen esés utan ripityára tört volna a kijelződ.Marha sokra mész vele akkor.Lehet szídni ezeket a szinezett pet kijelzővédőket de a fő funkciójukat a kijelző védelmét maradéktalanul ellátják
-
zoleeno1
veterán
Jahh, jo lenne, de gondolom az csak Pesten mukodik...
staker: nekem a nillkin uvegek kb 3-4 telomat védték meg vagy 20x, amikor az uveg ugyan tört, de a kijelzo sértetlen maradt. Ezen is azt hasznalnam, ha kierne teljesen a szeleig, de e miatt az idiota lekerekites miatt ez nem lehetseges...
[ Szerkesztve ]
Honor Magic5 Pro
Új hozzászólás Aktív témák
ma Hosszított kijelző, MI, Leica kamera, üvegborítás, OLED kijelző: tényleg beleraktak mindent, a kérdés az, hogy ez elég-e.
- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Milyen cserélhető objektíves gépet?
- PlayStation 5
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Ubiquiti hálózati eszközök
- Spórolós topik
- Azonnali mobilos kérdések órája
- Renault, Dacia topik
- Google Pixel topik
- Saját chipekkel enyhít NVIDIA-függőségén az OpenAI
- További aktív témák...
Állásajánlatok