-
Mobilarena
Huawei Mate 10 Pro - mestersége az intelligencia
Új hozzászólás Aktív témák
-
Ti^Em
aktív tag
válasz
Tybike81 #10157 üzenetére
megkeresed a google alkalmazást, ott nekem lent a jobb sarokban a 3. csík, beállítások, google segéd, beállítások, és ott találod, a telefonszám menü alatt leszürkítve az OK google re aktiválást meg mindent, mert magyar nyelven vagy, ha a nyelvet átállítod Angolra, akkor ezek működnek, hangmintát vesz és üzemképes
-
válasz
Tybike81 #10098 üzenetére
Azt még nem teszteltem komolyabban, de a hétvégén sor fogok rá keríteni.
Nálam a kétkártyás 4G kezelés eddig is jól működött adott Telekom + Vodafone SIM kártyáimmal, így azt is hiába nézném, de az jó, ha javult azoknál, akiknél eddig gond volt.
Az adatforgalmi számláló egyedig fordulónapos állíthatóságának a bevezetése a 131-es firmware óta adott, de a kétkártyásokra ezzel a verzióval lett hivatalos (bár ez sem érint, mert korlátlan mobilnetem van, de többen is hiányolták korábban, nekik biztos jól jött).
A Google asszisztens fejlődött sokat, már a belakáskor feltűnt, hogy írta a sok újdonságot, bár eddig nem igazán használtam, de kipróbálom majd, hátha tényleg frankó már. -
spanyoll
addikt
válasz
Tybike81 #9915 üzenetére
A kamera pedig alapjáraton vagy közeli dologra fókuszál, vagy valami mozgóra, vagy egy nagyon kontrasztosra. Érthető, hogy középen lévő dolgokra fókuszált automatán nagy szín és fénykülönbséggel, nem a háttérre. Még mindig azt mondom: lőj olyasmi képet mint én és akkor tudunk segíteni.
-
-
válasz
Tybike81 #9910 üzenetére
Eltér kicsit a szög a két képnél, ami miatt más is változik a képen, , ezért nehéz pontosan összehasonlítani, de ettől függetlenül arra gondolnék, hogy máshová nyomsz fókuszt (ha csak kicsivel is bizonyos esetekben), mint teszi azt az automatika, így a távol(abb)i részek másként alakulhatnak.
Az esetleges hibát úgy lehetne inkább vizsgálni, ahogy spanyoll is írta, tehát ne legyenek távolabbi és közelebbi tárgyak...stb. a témán, hanem minden azonos távolságra legyen a készüléktől és párhuzamosan a készülék hátlapjához képest, továbbá ügyelni a fényviszonyokra, hogy ne valamelyik oldalról essen be a fény, ami bekavarhat a jobb és bal oldal összehasonlításakor, aztán úgy készíteni (ideális esetben állványról és időzítővel, hogy ne ránthass bele...stb.) képet auto fókusszal. -
spanyoll
addikt
válasz
Tybike81 #9904 üzenetére
Kérdéses, hogy egyáltalán ilyen picsányi lencsében van-e annyit tag és azok elcsúszhatnak-e. Ha nem kapott a telefon egy esést akkor szerintem nem kéne ilyennek lennie. Ha úgy ahogy írtam is jelentkezik a hiba akkor vedd fel a kapcsolatot a szervizzel mindenképp. DE tesztelt ujjal rábökéssel is. Ha úgy jó, akkor viszont szoftveres a probléma, mert az elcsúszott lencsetag fókuszálási módtól függetlenül problémát okoz.
@beyruth82: Hardveres okok miatt. Feltelik gondolom a buffer, nincs elég hely tárolni azt a nagyon kis idő alatt keletkezett baszott sok adatot, ezért korlátozzák időben. Nem véletlenül kerülnek dollár tízezrekbe a komoly slowmo kamerák, amik tudják időkorlát nélkül felvenni az ilyeneket.
Meg aztán ez játékra van leginkább, a max 720p-s (bár vannak gyanúim, hogy az is skálázott) kép leginkább játékra jó, bár arra nagyon.
Én akkor fogom cserélni a telefont, ha valamelyik megkapja a 4k@120fpst elsőként. Na az jól hangzik -
spanyoll
addikt
válasz
Tybike81 #9900 üzenetére
Próbáld ki egy sima felületnél is. Legyen a telefon párhuzamos a felületre (laptyával'), aztán ha akkor is jelentkezik a hiba, akkor reménykedjünk, hogy csak valami szoftveres bugba futottál bele és nem az amire gondolok...
(rendes objektíveknél ezt decenterességnek hívják, egy lencsetag elmozdulása miatt nem lesz éles ott ahol kéne. namármost kérdés, hogy itt van-e egyáltalán annyi lencsetag, el tud-e csúszni, stb). -
törölt tag
válasz
Tybike81 #9782 üzenetére
A visszaállításnak?
Igen. 128-on voltam, 131-et tettem fel, aztán mivel nem láttam eget rengető változást, viszont egy gyári visszaállítás után eltűnt az egyedi telekomos ROM, ezért inkább visszatettem a 128-at.
Annyi, hogy nálam a telefon telepítés után először nem bootolt be. Hibával megállt, recovery kinézetű menü jött be, ahol volt egy reboot lehetőség. Utána már bekapcsolt. -
prince0065
csendes tag
válasz
Tybike81 #8906 üzenetére
Üdv mindenkinek, sokan kérdezték, hogy ki mit ajánl a telefon kijelzőjére.
Én próbáltam a Nilkin-t, rettenetesen sz.r és nem méretpontos, próbáltam az Xprotectort, akkora hely volt még mellette, hogy etiópok tudtak volna reggelizni rajta és le is szedtem azonnal, mert a sarkokat nem védi, volt pár E-bay és Amazon próbálkozás, azok említésre sem méltóak...
Az egyetlen, amit találtam, mely kiér a kijelző széléig és tökéletesen passzol a következő:https://www.amazon.de/Kiomi-Schutzfolie-Panzerfolie-Displayschutz-Displayschutzfolie-Huawei-Mate-10-Pro/dp/B079JSFL8R/ref=sr_1_1?ie=UTF8&qid=1520855015&sr=8-1&keywords=kiomi+huawei+mate+10+pro+panzerglas
Teljes méretben fed, egész felületen tapad(!), nincs szivárvány meg manó a végén, langyos vízzel mosható ellentétben a Mofi-val (mely ez után sz.rrá vált) és utána ismét visszahelyezhető, a fekete szél pedig üveg (külön réteg a kijelző felettitől) plusz alatta kissé gumis kialakítású, így ha a sarkára esik a telefon még rugalmas is és az üveg sem törik azonnal szét, ami még fontos, hogy a gyári mágneses tok és szilikon tok mellett is elfér és egy szintbe kerül így a swype iszonyat kényelmes. Egyetlen hibája, hogy 0,3 mm-t kitakar befelé, de ha szemből nézem a telefont ez nem tűnik fel, más meg ne nézze...
Este készítek képet, remélem pár embert megkímélek felesleges próbálkozástól, én kb 9-10 db után találtam rá. Amazon-on van még egy beszállító, akinél most nincs, ezért azt írja, hogy Mo.-ra nem rendelhető, de idő kérdése és máshol is fellelhető.
Plusz jó tanács, felhelyezés előtt vizezzétek be a fóliát és a telefon kijelzőjét, így nem lesz por, lehet még tologatni is amerre kell és a végén pöcc középre majd mehet a simítgatás. Így fél napon belül eltűnik a maradék buborék, ha lenne, és nem lesz porszemcse.
-
válasz
Tybike81 #8698 üzenetére
Fix hely nincs, mert mindig a környezeti tényezők és a téma függvénye, de azonnal látod a kijelzőn a változást, ha kihúzod a körből és más és más helyekre teszed, fényképezni sem kell hozzá, hogy megfelelően beállítsd, ahol és ahogy a leginkább tetszetősebb számodra, úgy lövöd a képet.
-
Aryon87
félisten
válasz
Tybike81 #7853 üzenetére
Este csinaltam tesztvideot a Mateval.
Esti koenyezet, ugyanugy rangaazott a taska, es a Mate jobban turte. A Note az rendesen kilengett a videoban, mig a Matenal csak rezdulesek formajaban mutatkozott. A kepminoseg pedig eg es fold. Notenal ott valami nagyon felrement.
Nem is jottunk ra a miertjere. -
Pongi1975
tag
-
válasz
Tybike81 #7198 üzenetére
Az S8 egy szép csomagolású semmire való készülék számomra. Lehet én fogtam ki rossz darabot. (bár ezt 3szor egymásután kétlem) . Akkuban iszonyat gyenge volt számomra. 3,3-5óra max kijelzö idövel.
A 10pro-t tegnap vettem , de már most imádom. Kézben nekem kicsit nagy de már szokom.
-
rhonin
senior tag
válasz
Tybike81 #6192 üzenetére
129-es rom, képek ahogy ígértem:
[link]Én nem látok pirosas narancsos elszíneződést.
Nem válogatott képek, csak kiragadtam párat amit meg is osztanék. Néha azért nem mindig jön össze, hogy jó legyen a kép, de azt mondanám, hogy 10ből 8 az rendben van.
Automata módban készült képek 99%-ban. -
telapobacsi
csendes tag
válasz
Tybike81 #6192 üzenetére
Nekem is 125 van, szinten szinezodik, illetve az elesseg is extrem, azota rawban fenykepezek, rawbol jpg mentes utan tokeletes a kep, szinek is, elesseg is. Azert remelem majd a kamera szoftveren is javitanak, veletlen nem rakom pro modra, akkor szivok azokkal a kepekkel.
-
gusthy
veterán
válasz
Tybike81 #5809 üzenetére
Kiválasztod a megfelelő fw-t, ha L09 C432 telefonod van, akkor a 127a-t, aminek a build száma 107477. Kiválasztod azon belül a Get an update through DNS menüpontot. Feljön egy ablak, végignyomogatod mind a három gombot, ami rajta van, majd beállítások->rendszerfrissítés, és onnan a szokásos módon.
-
törölt tag
válasz
Tybike81 #5683 üzenetére
Nem is azzal van a baj amikor nem rontja el, hanem amikor elrontja
De felesleges egymást erről gyözködni, ez most pont olyan mintha én fotóznék egy százlábút vagy egy pókot, erre te hoznál egy képet amin madarak vannak és közölnéd hogy márpedig az állatoknak 2 lába van nézzem a képet, milyen jól látszik hogy egynek sincs több mint kettő
(csak próbáltam mondani egy analógiát)
-
válasz
Tybike81 #5257 üzenetére
Beállítások -> Bejelentkezés Huawei azonosítóval -> Bejelentkezve -> Cloud -> Tovább -> Cloud szolgáltatási feltételek elfogadása -> Menteni/szinkronizálni kívánt tartalmak kiválasztása -> Folytatás -> Galéria...stb. bekapcsolása
Különböző folyamatokhoz kér engedélyt a szükséges album...stb létrehozásához, azokat meg kell adni. -
válasz
Tybike81 #4737 üzenetére
Vissza kell néznem, mert nem automata frissítéssel nyomom és néha kiesik egyik vagy másik nap, amikor nem nézek rá, de néhány napon belül a Diák és a Quick biztosan.
hacki87: Gyakran használom - decemberben még erőltettem is kicsit a visszatérítési akció miatt -, működik rendesen, sosem volt gondom ezen telefonnal történő fizetéskor.
-
dutrás
őstag
válasz
Tybike81 #4181 üzenetére
Ez egy nagyon új dolog még gondolom frissítésekkel sokat fog javulni a helyzet.
A Pixel 2 telefonokba is építettek hasonlót csak a mostani frissítésekkel vált elérhetővé.
Lehet hogy a kameránál még nem működik helyesen de a háttérfolyamatokat biztos monitorozza. Nem véletlenek a 10+ órás kijelzőidők plusz a rendkívül flott működés.
Már Kirin 960-ban érezhető az elődje. Gyakorlatilag közel fél év elteltével sem érzékelek semmilyen lassulást. -
molacika91
tag
válasz
Tybike81 #4181 üzenetére
Szia!
Amikor először bekapcsoltam a telefont akkor működött nekem is a téma felismerés, utána nem, de csináltam egy gyári visszaállítást és attól kezdve mindig működik (egyedül a kutyámat nem ismeri fel, de minden más kutyát igen).
Minden új telefonál így szoktam kezdeni. Szerintem ha van kedved és időd újra belakni a telefont akkor próbáld ki. -
válasz
Tybike81 #4181 üzenetére
Nem tudom, hogy néhány embernél mi okozhatja, én bármikor nézem, működik, pedig néha 200 órája nem volt újraindítva a telefon és sokszor fényképezek közben. Meg ugye mások is írták, hogy nincs vele gond, szóval random a dolog, de csak kibukik majd az oka.
Próbáltam azt is, hogy nem adok semmilyen netet a telefonnak - mert más telefonnál bizonyos okos funkciók ahhoz vannak kötve -, de akkor is aktiválódott az opció, tehát ez az sem lehet gond.dutrás: Többen is másként értik, értették.
-
gusthy
veterán
válasz
Tybike81 #3842 üzenetére
Még nem tudom, hogy van - e
Firmware finderrel, álarc kolléga tanítása szerinti verziót,107477 , és nekem a DNS változtatásos módszer működött, a Proxy-nem.
Az meg úgy megy, hogy Get an update through DNS, ott először Register update, aztán change DNS gombok megnyomása, és működik. -
pusihusi
addikt
válasz
Tybike81 #3619 üzenetére
"A Huawei Mate 10 az iPhone X és a Samsung Galaxy Note8 mezőnyében mozog. Éppen ezért dicséretes, hogy a gyártó az iménti két konkurens 380 és 335 ezres árcédulái mellett egy 255 ezer forintos összeggel szállt be a versenybe. Így kell ezt csinálni." [link] Csak mindig ezt tartsátok szem előtt!!!! [link] Ezt még hozzá!!!
-
törölt tag
válasz
Tybike81 #3619 üzenetére
Erről a dologról már mások is megfogalmazták sommásan a véleményüket (és most tökmindegy hogy melyik gyártóról van szó), hogy amennyiben elfogadjuk azt hogy majd egy esetleges későbbi frissités rendbe tesz ezt-azt, akkor a gyártók is elfogadják hogy én most csak félárat fizetek ki és majd odaadom a többit amikor megjön a frissités?
Ha a kamera nem teljes értékü, akkor a vételár 25%-át megtartom és majd odaadom amikor megjavul, elfogadható vajon nekik?Ismétlem, ez most nem erről a gyártóról szól és nem erről a hibáról, hanem úgy általában.
-
SystemNorbi
tag
válasz
Tybike81 #3619 üzenetére
Aki csak a kamera miatt akarja megvenni, az vegyen inkább kamerát...
Tény és való, hogy kell egy szoftveres javítás a kamerának. Mondjuk az is csak azért leginkább, hogy az automata módban a totál laikus ember is jó képet tudjon csinálni.Ez a kamera mizérián kívül nem tudok olyan dologról amiért szidni lehetne a telefon. Na igazából ez a lényeg számomra.
-
válasz
Tybike81 #3338 üzenetére
Akik konkrét kérdéseket tettek fel ilyenekkel kapcsolatban, arra általában írtunk megoldást, a módját is leírtuk az értesítési és tiltási opciók konfigurálásának, de mivel mindenki más és más alkalmazásokat és beállításokat használ, illetve eltérők az elvárások, ezért ha az összefoglalóba konkrétum kerülne ezzel kapcsolatban, akkor félő, hogy úgy lenne kezelve, mint anno az egyik Samsung telefonos leírásom, amiben tételesen felsoroltam néhány embernek, miszerint azokat ellenőrizzék, ami azokból nem kell, mert nem használják, azokat kapcsolják ki...stb.
Na, ezt a leírásomat jóindulatúan betette valaki egy másik telefon topikjának az összefoglalójába, ami pedig problémát eredményezett, mert sokan nem jól értelmezték a leírást, azt látták benne, mint itt is néhány ember, hogy minek lebutítani a telefont, pedig én nem azt írtam, hogy mindenki minden felsorolt opciót kapcsoljon ki, hanem igény szerint a nem használtakat, ami sok embernél megoldást is jelentett végül.
Annyit viszont megcsinálhatok majd, ha úgy gondoljátok, hogy az értesítési, tiltási...stb. opciók mikéntjét beírom, de nem konkrtét alkalmazásokra levetítve, hanem csak általánosságban, így mindenki arra alkalmazza majd, amire neki személyre szabottan kell.zoleeno1: Rossz ilyeneket olvasni, de a lényeg, hogy nem lett nagy gond, ilyenkor jól jön a külön védelem is.
-
válasz
Tybike81 #3174 üzenetére
Én is belenagyítok legtöbbször a képekbe és nem akarok szándékosan elsiklani a hibák felett, de van itthon egy nagyobb kalibrált monitor is, inkább azon teszem ezt, bár alapvetően a telefonon sem látom problémásnak a fényképeket.
Több dolog is befolyásolhatja, de ha teljesen azonos helyen, időben és feltételek mellett készíted a képeket a két eltérő telefonnal, akkor nem igazán lehetne az említett eltérés, legfeljebb egyéni nemtetszést válthat ki egyik vagy másik - ahogy a fotós topikban, vagy bárhol máshol is írják, hogy nekik ezzal vagy azzal a telefonnal készített képek jönnek be jobban, vagy nem jönnek be, de ez nem jelenti azt, hogy a másik rossz.
Találsz itt és más topikokban is volt S7 és S8 tulajokat, nem mindenki látja rosszabbnak a Mate által készített fényképeket, olyanok is vannak, akik szerint ez jobb. -
válasz
Tybike81 #3165 üzenetére
és beyruth82: Nézzetek rá a fotós topikban rlaci2 vagy mások által készített jó képekre (akiknek volt például S7 szériás telefon is), még az S8 vagy Note 8 sem alázza porig, az S7 széria meg pláne nem, pedig auto módban van használva a Mate is, más lesz ott a gond nálatok, nem a telefon hardvere vagy szoftvere.
Néhány alap dologra kell figyelni, amit már többször kitárgyaltunk, mert beyruth82 még vissza is kérdezett azzal kapcsolatban, színes képeknél 12 MP-t kell beállítani...stb., de amúgy semmi extra, a PRO mód a hozzáértőbbeknek való inkább, de az automata is teljesen jó alapban.
Más kérdés, hogy a többi, adott tekintetben legjobbak közé tartozó telefonok topikjaiban is mindig vannak néhányan, akiknek valami nem sikerül, ez ilyen dolog sajnos, nem mindenkinek jön be minden...
A Samsung telefonok színezik amúgy kicsit a képeket, aki azt szokta meg és olyat vár - annak ellenére, hogy nem mindig az a valós szín -, annak úgy kell beállítani más telefonokat, amik színhelyesebbek.Pongi1975: Honoron is néztem, amin még 7-es van, azon sem ment akkor.
-
válasz
Tybike81 #3165 üzenetére
Nem csinálsz semmit rosszul szerintem. Lehetséges, hogy profi módban kihozható több is a kamerából de én is azt vettem észre ha automatan használom akkor a kollega S8-a szebb kepeket lő jóval. Mivel az is automatán van használva es nem kell semmit babrálni rajta ahhoz hogy jó legyen ezért jobb mint a mate 10 pro kamerája.Ez így ebben a formában ennyit tud
-
SystemNorbi
tag
válasz
Tybike81 #3126 üzenetére
Szia,
Nekem is vannak gondjaim vele... A folyamatos kijelzésre a tok esetében nincs lehetőség. Ami engem továbbra is zavar, hogy a frissítés után sem javították az szerintem anomáliát. A tok becsukásakor nem csak az óránál világítja meg a ledeket, hanem az egész csíkot megvilágítja "fakófekete" színnel... Erre semmi szükség nem lenne, mivel a kijelző OLED. Nem elviselhetetlen hiba, de elég gagyi hatást kelt... továbbá azbakumlátort is feleslegesen terheli.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Debrecen és környéke adok-veszek-beszélgetek
- ASUS routerek
- Milyen videókártyát?
- Hobby rádiós topik
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Kompakt vízhűtés
- Vélemény: nem úgy tűnik, de Lip-Bu Tan most menti meg az Intelt
- Feketehalálra váltja a kékhalált a Microsoft
- Mobil flották
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- További aktív témák...
- Samsung Galaxy S25 Ultra (Új, Független, 256 GB, 12 GB RAM, titánium fehér-ezüst)
- Xiaomi Redmi A1 32 GB Kártyafüggetlen 1Év Garanciával
- iPhone 14 Pro Max 128GB Független Újszerű/1-3 hónap gar./Akku 84%/p4337
- iPhone 14 Pro Max 128GB Függetelen/1-3 hónap gar./Akku 86%/p4336
- új Pitaka Fusion Weaving MagEZ 4 MagSafe 600D iPhone 15 Pro és Pro Max aramid hátlap tok - overture
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 4500 16/32/64GB RAM RTX 3050 6GB GAMER PC termékbeszámítással
- Bitcoin miner Bitmain Antminer S9 S9I 13.5 - 14 Th 1250W eladó
- Xiaomi Redmi A3 64GB Kártyafüggetlen, 1Év Garanciával
- BESZÁMÍTÁS! Sony PlayStation4 PRO 1TB fekete konzol extra játékokkal garanciával hibátlan működéssel
- Samsung Galaxy Xcover 5 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest