Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• sing1ep1ayer

őstag

válasz NGA #100 üzenetére

Nem vagyok a fejlődés ellensége, sőt! Abban is biztos vagyok, hogy idővel jobb lesz a vezeték nélküli töltés hatásfoka... de olyan sosem lesz, mint a vezetékesé. Én korábban is azt írtam, hogy előbb-utóbb feltehetően nekem is ilyen készülékem lesz, de nem most, mert jelenleg teljesen felesleges. Pillanatnyilag az országban ennek semmi értelme a felvágáson kívül, mert egyrészt a készülék nem merül le fél nap alatt (nagyjából ennyit tölt az átlagember távol az otthonától), de ha mégis, akkor majd gyorsan beülsz vele a Starbucksba? :C Bocs, lehet hogy eleve jársz oda így is napi rendszerességgel, de mégis mennyi időt töltesz el ott? Az a fél óra, amit ott ücsörögnél az asztalnál jó esetben már elég, hogy a teló kihúzzon egy napot, de anélkül nem bírná?

De tudod mit? Őszintén azt kívánom, hogy legyél vele boldog és váltsa be a reményeket, ami miatt fizettél érte. Nem vagyok irígy. Ha megtehetted hogy beruházz ilyesmibe és szükséged volt rá valamilyen oknál fogva, akkor szükség volt rá és kész. Nekem nem fáj... csak szerintem jelenleg itthon ez még felesleges. Legalábbis arra a célra, hogy a mobil üzemidejét növeljük meg vele. Persze én is örömmel használnám - otthon - mert megspórolná nekem a töltő vezetékének bedugását és kihúzását, de ugye eredetileg abból indult a vita, hogy mégis mit ér ez, mivel növelheti meg egy készülék értékét, hogyan lesz a hatvanezres WP mobilból százötvenezres és miért, ha már előbbi is tökéletes felhasználói élményt nyújt? Erre most is azt mondom, hogy a vezeték nélküli töltés nekem semmit nem érne, nem fizetnék érte plusz pénzt. Talán maximum 1-2 ezret.

(mod)
    @ Azie
    Látom derekasan gyűjtöd a hozzászólásokat. :C Ezt a rengeteg dolgot egy kommentbe is beírhattad volna, pláne hogy idézted is mire reagálsz. :U

"Ez melyik készülék lenne? o.O"
    Szinte bármelyik. Nem akarok senkit reklámozni, de nálam sem egy ZTE Blade, sem egy HTC Desire, sem egy Note 2 nem merült még le azalatt, amíg nem tartózkodtam otthon, annak ellenére sem, hogy rendesen használva voltak. Bármennyire is alulméretezett a legtöbb okostelefon akksija, azért ahhoz eszetlen mód kell használni, hogy ennyit ne bírjon. De ha mégis az van, hogy lemerülne, akkor ezen mit segít az a fél óra a Starbucksban?

Forintosítva? Az SGS3 áráért, ami a tárgyaltak közül semmit nem tud, ingyen kapom meg...
    Én nem mondtam sehol, hogy az SG3 jobb, mint egy Lumia 820. Itt a WP telefonokról volt szó, meg arról hogy miért 150k ez egyik, ha a hatvanezres is hozza ugyanazt a szintet felhasználói élményben. Semmi köze ehhez az androidos csodáknak és azok árainak sem.

ha már bringával járok, ennyit hadd "ártsak" a környezetnek, hogy töltöm a telómat
    Semmi gond, csak ezek után ne mondd majd büszkén, hogy Te mindent megteszel a környezetért.

• Azie

őstag

válasz NGA #100 üzenetére

A másik, ami fontos és sokan elfelejtik, hogy lehet, hogy egy fejlesztés a maga formájában nem terjed el, de lökést v. ösztönzést ad másiknak majd ami jó lesz és el is terjed. :)

• sing1ep1ayer

őstag

válasz NGA #94 üzenetére

A kérdés már csak az, hogy szükséged is van-e erre valóban? Mert azt gondolom hogy nem tétel a 110k-s teló mellé, csak tényleg kell-e?

A probléma pedig a rettenetes energiaigény. Én ugyan nem vagyok a fejlesztői team tagja, de józan paraszti ésszel azt gondolom, hogy itt bizony több energia kell veszendőbe menjen, mint a vezetékes töltésnél. Ugyanez az elektromos autók problémája is. Nagyon klassz, hogy árammal megy, nem szennyezi a környezetet, csak az erőmű teszi azt, ahonnan az áram jön... no meg mivel végesek a forrásaink a megújuló energiát kivéve (amit marhára nem használunk), így nem igazán nyerő olyasmit preferálni, ami jobban pazarolja a készleteket, mint a jelenleg alkalmazott technológia. Én speciel épp ezért nem hogy támogatnám a teljesen elektromos autókat, de még büntetném is a gazdáikat, hacsak nem szélerőműből, napenergiával, vagy hasonló módon töltik a járműveiket.

• Pixa

aktív tag

válasz NGA #93 üzenetére

Trendiség a köbön! :F
    Ahelyett, hogy rendes akkumulátort pakoltak volna a gyártók a készülékekbe, inkább ilyen marha fontos fejlesztésbe ölték/ölik a pénzt... Csodás! Tényleg milyen jó, hogy a prémium készülékem üzemideje már lassan csak telefonként saroktól sarokig tart, de tudom tölteni vezeték nélkül.
    Hát mit ne mondjak egyből felizgultam ettől a fejlesztéstől. :U

Tényleg igaza lesz annak a rétegnek aki azt vallja, hogy a technika fejlődésével szinte minden egyre szarabb lesz!

• sing1ep1ayer

őstag

válasz NGA #85 üzenetére

Semmi újat nem mondtál. Ettől nem lett értékesebb számomra egyik fejlesztés sem. Szerencsére ötévente talán ha egyszer fordul elő, hogy mínusz 18 fokban kelljen felvennem a készüléket, de olyankor kibírom, hogy lekapom a kesztyűt. Telefonból pedig olyat választok, amit nem kell a kávézóban a töltőre dobni, mert minimum addig bírja, amíg hazaérek, annak ellenére hogy napközben rendszeresen beszélek rajta, netezek és még játszom is. Most komolyan: ezekért miért fizetnék? Hogy a kávézóban hallhassam, hogy "Úúú bmeg, a csávó hogy kicsapta a vezeték nélkül töltősét!"? :U A jelenleg használt mobilomat két éve vettem (közben volt még pár, de mind eladtam) és az eredeti akksijával megy a mai napig. Olyan még sosem volt hogy lemerüljön nap közben, hiába éhesek az érintős okostelefonok. Csak itthon töltöm, a melóhelyen nem, de ha kell ott is bedughatnám. Konnektor van mindenhol, vagy USB csatlakozó. Persze idővel jobban elterjed majd a vezeték nélküli töltés és valóban kényelmesebb lesz csak úgy lerakni a telefont az adott helyekre akár otthon, akár az irodában, akár a kávézóban, de akkorra már az összes olcsó mobil tudja majd ezt. Most nem fizetnék érte, szerintem totál fölösleges. De ha Te igen, akkor forintosítva mégis mekkora összeget ér ez meg szerinted?

(mod)
    @ (#87) AMD Power
    Az én kesztyűmben akkor sem tudnád, ha lehet. Mondjuk erre hivatkozva legalább vissza tudja vetetni az ember, ha megunja, mert a kesztyűre vonatkozólag nem ír elő semmit a gyártó. ;]

• AMD Power

titán

válasz NGA #85 üzenetére

Arról nem is beszélve ,hogy a Lumia 920 lehet használni kesztyűben is! ;)

• Pixa

aktív tag

válasz NGA #85 üzenetére

"cserébe viszont jóval több áramot fogyaszt"
    Vagy nem! Az új töltők már bontják az áramfelvételt. Ebből adódik, hogy nem melegszenek többek között... Vagy nálad még formázni kell mondjuk egy Galaxy S2 akkumulátorát? :U

• Pixa

aktív tag

válasz NGA #50 üzenetére

"Az Instagram alapja egy mobiltelefonra telepíthető alkalmazás, amivel a mobilon készített fényképeket jópofa (művészi hatású) szűrőkkel lehet ellátni.
    A legtöbb embernek valószínűleg ez a legizgalmasabb: a leghétköznapibb fényképet is pár mozdulattal olyanná lehet varázsolni, mintha profi fotós készítette volna. Legalább is majdnem."

Szerintem egy olyan dolog ami a mobilozók igen csekély részét érdeklik. Maximum tesztelik aztán kuka!
    Értelmes ember számítógépen korrigálja a képeit valami normális programmal, nem egy mobile app-al ami... :)

[ Módosította: eszterencs ]

Új hozzászólás Aktív témák

Hirdetés