- Samsung Galaxy S24 - nos, Exynos
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Vivo X200 Pro - a kétszázát!
- Fotók, videók mobillal
- Átlépi végre az iPhone az 5000 mAh-t?
- 200 megapixeles zoomkamerát sem kap az S26 Ultra?
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Íme az új Android Auto!
- iPhone topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
Stalker-2572
veterán
válasz
Stalker-2572 #109 üzenetére
UP!
-
válasz
Winner_hun #114 üzenetére
SLI-t sosem fog tudni, az AMR pedig nagyban eltér az SLI-től.
Igaza van Höhö-nek, alaposabban kellene megfogalmazni a hozzászólásokat. -
höhö
csendes tag
válasz
Winner_hun #114 üzenetére
és ebben azt irná hogy ''az ati slit fog tudni''?
-
höhö
csendes tag
ezzel ''a majd lenyomja az árát'' okoskodással az a gond hogy nem áll meg.... ugyanis max ~50Kra nyomja le és kész ugy mint a 9800ast azt is hogy majd igy meg ugy lenyomja és baszott ugy lenyomni egyszerüen nem gyártják tovább és annyi és mivel nincs ugy felhalmozva mint pl a memoria ezért nem fog olyan mértékben esni az ára mint azt várják
-
Winner_hun
félisten
-
viharhozo
addikt
válasz
Kosh Naranek #108 üzenetére
mert ugye erről beszélünk?
Nem, nem errol beszelunk, mi tobb, koze nincs ennek a temahoz. Itten SM3-rol, SLI-rol meg HDR-rol volt szo, legalabbis en ezekrol ertekeztem. Aztan fogta magat a csizma (illetoleg a DX9), es szamomra ismeretlen modon fellevitalt az asztalra.
Mindenesetre ugy dontottem, h a hasonloan hasznos es elmelyult eszmecsereket csak az ujabb szeriak megjeleneset kovetoen folytatom. -
-Jackson-
őstag
szeretem amikor jönnek itt az fps-el, hogy 100+.... igen, cs 1.6-ban szinte fix 150fps-em van, de amikor elkezdtem a játékkal játszani 5 éve, akkor igencsak nemvolt mégcsak a harmada sem az akkori hardvereken (pedig elég ütős vasam volt akkoriban is)
-
Winner_hun
félisten
remélem direcx 10-et fogja támogatni
-
Stalker-2572
veterán
Mikor jön az új nVidia kártya KB?
-
Kosh Naranek
tag
válasz
viharhozo #100 üzenetére
Jó, akkor elmagyarázom smile-k nélkül, szépen, lassan, szájbarágva.
Ezt állítottad:
''Az Ati megoldasai akkor jonnek ki, amikor legalabb elmeleti esely van az opciok hasznalatara.''
Ez egy hatalmas hülyeség.
Az R300 (de írhatnám, az R200-at vagy a GF256-ot is) megjelenésekor semmi sem használta ki a képességeiket játék téren (mert ugye erről beszélünk?). Hónapokkal, évekkel később jelentek meg azok a játékok, amelyek részlegesen vagy teljesen a feat listára építettek.
Ha a DX9 támogatásra gondoltál, akkor evidens, hogy a kártya csak akkor jöhet ki, amikor megvan a használatához szükséges DX verzió vagy a gyártó koppanna egy nagyot, ha a MS teljesen más feat-ket építene be az adott verzióba (pl. ATI az R100-al vagy az NV a GF4TI szériával).
Egyébként pedig valamire (itt DX9) csak akkor lehet fejleszteni, ha a fejlesztői készleteken (szoftver) kívül a hardver is rendelkezésre áll. Tehát ebből az irányból sincs értelme a leírt mondatodnak.
[Szerkesztve]
[Szerkesztve] -
P4Laca22
tag
Tudjátok mit mondok? Én az XGI-nak és az S3-nak drukkolok, hogy végre valami ütőképes cuccot adjanak ki, és legyen nagy sikerük
, így még nagyobb árverseny lehetne, ami nekünk, mezei felhasználóknak lenne a legjobb. A Volari Duo Ultra sem lett volna rossz, ha lett volna hozzá valami korrektül megcsinált Reactor-uk. Ez az egy slotos hűtést meg már most lehet temetni, mert ha egy 6800 Ultrának 2-3 hely kellett, akkor egy ennél jóval többet zabáló (és jobban fűtő...
) kártyának úgysem tudnak majd egy helyes hűtést csinálni (Hacsaknem megint valami porszívó-jellegű coolert bele nem raknak, vagy pedig a Deltától hozatnak FFB ''hajszárítókat''
). Azt, hogy van-e igény az új feat-ekre, ki-ki döntse el maga, én személy szerint úgy vagyok vele, hogy mire csak ezekre a feat-ekre fog épülni egy játék, addigra ''múzeumi darab'' lesz mind a 6xxx, mind az X8xx.
Szal hajrá XGI,S3 -
Most megtörtént, hogy a harcverekkel odáig elszaladtak már, hogy szofver nincs, ami kihasználná. Erre készül a Creative is az új audi chipjével.
Szép, nagyon szép.
Az ATInak nem kell szerintem annyira félnie, mint itt írták páran, az R520 is hatalmas erejűnek ígérkezik. -
lenox
veterán
Na vegre, hogy bejelentettek, mar tokre untam, hogy kussolnom kell... Szal keressetek ra google-on az nv47-re meg a g70-re, es szerintem jol latszik, hogy ugyanarrol van szo, szal csak marketing okokbol van uj neve (hogy ne mondja az ati, hogy az nv47 csak egy uj nv4x valtozat). Specifikaciot meg nem publikaltak, ha jol sejtem (szal akkor en se mondhatok), de a talalgatasok nagyreszt helyesek szoktak lenni ;). Amugy tudtommal egy honap mulva lesznek kartyak is. Meglatjuk.
-
TeeJay
félisten
minek ide csúcs VGA???
5millió FPS meg ilyenek
nekem a Geeforce 2 is tökéletesen jó
úgyse játszok csak netezek egész nap szóval mindegy nekem a játék.
de ha játszok akkor is egy sima Minimum VGA kártyával is tudok játszani mert leveszek mindent minimumra és csá
minek nekem hiper szuper látvány meg minden
ti is adjatok lentebb az igényeken és akkor nem kell sok pénz új VGA-ra -
viharhozo
addikt
válasz
Kosh Naranek #96 üzenetére
A szmajlikat latom, a szovegnek sztem semmi ertelme sincs, de ma amugy is rossz napom van.
Az elso DX9es jatek emlekeim szerint a Halo volt, de az is lehet, h nem, egyebkent sincs semmi koze az egeszhez. -
golyani
őstag
1024-be szűrők nélkül minden maxon és azon a pályán ami tele van lávával azon 25-35 körül mozog.
ott lőnek is meg dolgozni is kell a cuccnak. engem személy szerint nem éedekel h ezertrillió FPS legyen ne akadozzon és a többi felejtős. -
Kosh Naranek
tag
válasz
viharhozo #68 üzenetére
Tudod, ha lenne sírva röhögős, asztal püfölős smile, akkor most azt szúrtam volna be, de nincs.
A GF6 széria feat listájából minden kihasználható, csak akarat kérdése. Érdekes módon volt, akik akarták használni, hogy ez pénzbeli támogatást is jelentett, ez a végeredmény szempontjából mellékes.
''Az Ati megoldasai akkor jonnek ki, amikor legalabb elmeleti esely van az opciok hasznalatara.''
Hát hogyne. Melyik is volt az első játék, ami képes volt teljes egészében az R300 képességeinek (Dx9.0a) kihasználására? Talán HL2? Hány évvel jelent meg az R300 után? Most hirtelen nem is tudom, de azért respect a letisztult, logikailag támadhatatlan gondolatmenetedért. Csak így tovább.
Még egy apróság. Ne védd az ATI-t, én sem védem az NV-t. Nem szorulnak rá, azért tartják a marketing osztályt. -
golyani
őstag
hát én bizony fullon 13-as HDR-rel tolom a fárcrájt. és általában 35-55 között mozog az FPS ritkán esik le 25 alá. szeritnem teljesen élvezhető.
-
orbano
félisten
Én már alig várom, hogy mit hoz ki ténylegesen a két stáb. Mert amit eddig hallottunk az szép és jó, de kb. annyi mint erőemelőnek a mézes müzli.
Mondtátok itt sokan, hogy milyen jó az nVidiának, mert már a második generációban implementálja a sm3.0-át... és? Mit gondoltok az Ati-nak nincs működő verziója? Szerintetek mit fejlesztenek 2-3 éve folyamatosan? (már az r300 idején is fejlesztették a 400-as és 500-as szériát is) -
MUŁĐER
addikt
válasz
viharhozo #89 üzenetére
Furthermore, modern hardware does not allow to play FarCry with HDR with high speeds.
nem megy 100 FPS-el? Hú de lassúúúúú...hát, szerintem simán játszható volt...
This, basically, confirms ATI’s claim that virtually everything that may be done with Shaders 3.0 today can be done with Shaders 2.0b.
ja, ATi mondja.....
[Szerkesztve] -
viharhozo
addikt
Errol mindig a regi Xbitlabsos FC teszt jut eszembe:
Shader Model 3.0-optimized rendering engine. The first implementation of the Pixel Shaders 3.0 brought some additional performance to NVIDIA GeForce 6 hardware. It did not, however, improve image quality.
Shader Model 2.0b-optimized rendering engine deserves the same comment as the Shader Model 3.0 engine – additional speed, no IQ improvements. This, basically, confirms ATI’s claim that virtually everything that may be done with Shaders 3.0 today can be done with Shaders 2.0b.
OpenEXR HDR rendering delivered some major image quality improvement to NVIDIA’s GeForce 6 GPUs. This implementation had been tested for months by Crytek and also it looks great, it still deserves better implementation. Furthermore, modern hardware does not allow to play FarCry with HDR with high speeds.
Lehet, h november ota megfordult a vilag, de errol en meg nem ertesultem. -
he7edik.
addikt
válasz
Alvin_ti4200 #87 üzenetére
''de szerintem inkább a játékfejlesztőknek kéne szólni, hogy csináljanak már valami olyan game-et is, ami miatt érdemes egyáltalán új VGA-kat tervezni''
Inkább olyan kártyát amiből ki lehet csikarni a fix 100+ fps-t 1280x1024-ben full beállitások mellet.Mert amig a feat-ek így eszik az fps-t addig még a vsync is off, nemhogy a SM3.0 vagy a 6x élsimítás.
Ezért értelmetlen egyenlőre az nV kártyák új feat-jei mert ki akar 15-20fps-el szaggatni, komoj játékos biztos nem. -
Alvin_ti4200
félisten
Fasza, hogy jönnek a gyorsabbnál gyorsabb és Paksnál is többet zabáló VGA-k, de szerintem inkább a játékfejlesztőknek kéne szólni, hogy csináljanak már valami olyan game-et is, ami miatt érdemes egyáltalán új VGA-kat tervezni.
És itt most nem a grafikára gondolok...
-
És az árak csak csökkenek...
-
Raymond
titán
válasz
viharhozo #84 üzenetére
Azt az aprosagot meg kell jegyezni hogy SM3 alatt sokkal tobb van szamolva mint az X850XT-vel PS1.1 alatt
Igy az a ''kis'' kulombseg mar mashogy nez ki.
Szerk:
DX8 Shader Model 1.1 version
Shaders architecture with diffuse and specular lighting parameters + environment reflection
All lighting components are considering the normal map
Specular lighting can be tuned depending on material properties (glossiness and strength)
Procedural animated texturing is available on all shader components (diffuse, normal map, specular mask, environment map)
Available for transparent materials
Real time reflection materials on flat surfaces
Complex character lighting with average compensation and translucency
Filtered soft shadow maps with bleeding removal
High resolution and no compression on character normal maps
DX9 Shader Model 3.0 version (includes all SM 1.1 features)
Parallax mapping with height map support (virtual displacement mapping)
Enhanced filtered soft shadows
High dynamic range rendering
Tone mapping
Advance skin shader for character with subsurface scattering and improved light bleeding
High internal precision rendering (remove banding artefacts)
[Szerkesztve] -
rocket
nagyúr
Itt Bővebben: link valaszt talalsz, #74-es hozzaszolas
[Szerkesztve] -
Scream007
őstag
ez mind szép és jó amit leírtak kérdés mi lesz igaz belőle.
-
BEE
addikt
Ez a kétszeres teljesítmény kicsit duma ízű.
Mert mondani mondhatom én is, hogy most naponta háromszor... ,
de a jövő hónaptól a duplája.
Hiszem ha látom !
Vagyis inkább hinném ha látnám, mert van a dolognak
egy erőteljes '' anyagi vonzata '' is.
Nem baj, addig is GF3 Ti200 a király!
BEE -
viharhozo
addikt
válasz
Kosh Naranek #63 üzenetére
Az ember feltetelez vmennyi szovegertelmezesi keszseget. Belatom, hibaztam.
Tehat: az NV 6XXX sorozataba 1 eve bekerult egy rakas ficsor, amibol az azota eltelt egy ev alatt gyakorlatilag semmit nem lehetett hasznalni. Az Ati megoldasai akkor jonnek ki, amikor legalabb elmeleti esely van az opciok hasznalatara.
Ettol meg a teny teny marad: szoftvertamogatas nelkul semmit sem ernek a fejlesztesek, marpedig a szoftverek jelen allas szerint legalabb 1-2 evvel a hardver mogott kullognak. Engem meg nem erdekel, h egy most megvasarolt hardveren ket ev mulva majd milyen fasza dolgok lesznek. -
Egon
nagyúr
Természetesen, amennyiben a hír igaz is, akkor is tartalmazhat némi marketinget. Magyarán: elképzelhető, hogy _optimális_ esetben kétszer olyan gyors az új cucc, mint a régi csúcskártya (értsd: adott felbontás és/vagy különféle fokozatú látványjavító szűrők).
Kérdés, hogy mit tud lépni majd az Ati. Ami meg a piaci részesedést illeti: az Ati (vagy akár az nV) megszűnése nég odébb van: több generáció egymás utáni leszereplése szükséges hozzá (az FX-ek idején még az nV volt piacvezető; a gyengébb szereplés csak egy generációval később realizálódott ilyen téren). -
Thom!
veterán
biztosnak tartom nem ráncfelvarrás lesz, mert arra ott volt az NV50, a G70 vmi más lesz
-
Thom!
veterán
Olyan meglepetések várhatóak, amilyet ember még nem látott...
-
Kosh Naranek
tag
válasz
viharhozo #24 üzenetére
''Az SLI altalaban nem eri meg...''
Természetesen igazad van. Nem is értem, hogy ezek a hülye ATI mérnökök miért törik kezüket lábukat a saját SLI implementáción.
Az ostoba Cry-os fejlesztők is tök fölöslegesen csináltak SM2.b HDR prezentációt az ATI X800 széria számára.
Az utolsó hozzászóláshoz csak annyit, a TNT1/Rage128 óta a hardver a szoftver előtt jár feat lista területén (itt spec 32 bit render), holott akkor még a 16 bites render volt az általános.
Tehát ezt a három állításodat leszámítva minden másban teljesen igazad lehet.
[Szerkesztve] -
Ez kicsit hasonlít a TNT/TNT2 esetre. Ők a TNT megjelenése előtt a TNT2 speckóit hangoztatták, aztán 0,35 mikronból csak a TNT-re futotta (90-100 MHz chip), és a 0,25 mikronból tudták csak kihozni a 150+ MHz TNT2 chipeket.
Erre mondják, hogy a történelem ismétli önmagát. De végül is a GF256-nál is ez volt, ott is volt egy 0.22 mikronról való átállás a GF2 GTS-nél 0.18 mikronra. -
Na, arra én már rájöttem, hogy nem szabad megvenni a legdrágább cuccost, mert iszonyatosat bux rajta. Ezért én inkább a használtpiacon mozgok, és a t*köm fog kifizetni új árat bármire is, ami megvehető megbízható forrásból itt a PH-n, jóval olcsóbban és ugyanúgy működik. Egyedül csak vinyót meg ventiket érdemes újonnan, mert az mégiscsak mozgó alkatrész, abból jobb az új. Így nem bukok 2 éva alatt 300e forintot, mint pl sajnos te.
-
Frigo
őstag
-
Integra
titán
lehet hogy az nv40-nel a cél pusztán a stabil piaci szereplés volt időben és már akkor bőven dolgoztak az utódján és erre feküdtek rá.
mint pl a kisebb csíkszélesség, amit akkora egyszerűen fizikai képtelenség volt nekik megcsinálni. és most lesz kint az végre amit szerettek volna már akkor piacra dobni. -
csudri
őstag
Ha az nV új GPU-ja (és talán az Ati cucca is) tényleg kétszer gyorsabb lesz, akkor talán nem is kell majd olyan sokat várni, hogy a PC beérje a nextgen konzolokat. Remélem így lesz és nem kell 2-3 évet várni, max 1-et! Csak sajnos ehhez az Intel ill. az Amd-nek is fel kell kötnie a gatyát, mert ezeket a szörnyeket kihajtani brutál lesz!
(Sajnos ahogy látom az árat 5xx$ ez magában is drágább, mint egy XBox360, ami 299$-nál kezdődik! Ez pedig nagyon nem jó így!) -
engusz
veterán
Optimalizálni, csiszonli szvsz. lehetett volna az NV40-en is. De, úgy gondolom, hogy a gyorsabb paper launch miatt úgy döntött az nVidia, hogy nem kapkodja el a dolgot. Optimista hozzállás lenne, de ez csak az én véleményem.
Rémísztő lenne a 150+W, szerintem ez nem lesz így. De a tények úgy is majd magukért fognak beszélni. -
rocket
nagyúr
Szerintem nem tudtak mar magasabb orajeleket kipreselni az nv40-bol annyira maximumon van a teljesitmenye, ezert nem jottek ki semmivel az x850 sorozat ellen.
Ha igaznak bizonyul az a pletyi Bővebben: link ,hogy az nv a pcisig-nel kopogtat ujabb 75 watt-ert (2x75-on felul), akkor bizony boven 150 watt felett fog fogyasztani a kartya.
Szeptember-oktobernel elobb nem lesz se g70, se r520 szerintem, paper launch meg egy dolog, ha azt nem kovetik a tettek, nem er semmit
Jo pelda az nv40 is, elobb volt a paper launch mint az r420-nal, es kapni joval kesobb lehetett valojaban. -
SystemRoot
őstag
Sebességben, nem lasabb (->gyorsabb), viszont a tuningpotenciállal már gáz van. Azt a szerencsétlen GPU-t csak kín-keservel lehet feljebb tornászni... és ha a maximális tuningal elért teljesítményt vesszük szem elött akár már egyértelműen a 6800GT nyer. Nem is beszélve a fejletebb featurekről. Az árat illetően pedig, nem vagy egészen pontos. Az X800XL-nek csak a PCI-E es verzója olcsóbb a 6800GTnél. Az AGP-re átalakított ugyanannyi, sőt drágább...
-
engusz
veterán
Gondolom a G70 miatt nem hozott fel semmit sem az nVidia az X850 ellen. Ha jóval előbb kerül a boltokba, mint az R520, akkor az szerintem is előnyt jelent. Már csak az kell, hogy normális, ''csendes'' hűtése legyen. A fogyasztással sem kellene elszállniuk, mert úgy gondolom, hogy az FX sorozat csúfos bukása után a 6-os jó kezdés.
-
rocket
nagyúr
Az a 70% nem a highendre vonatkozik, hanem a 100 millio tranzisztorbol allo dx9 kartyaktol felfele szamoljak a highend kategoriat a mercury researchnel.
Bővebben: link -
Integra
titán
ez világos.
de most nálam a következő van.
épp úgy tűnik bebaszódik az alaplapom ami eddig hűségesen szolgált, állandóan pio-ra vált a vinyóm és már kizárásos alapon tényleg vagy az alaplap vagy a vinyó megy tönkre, ezt még nemtom.
a lényeg, hogy új gépet kell vennem hamarosan.
megúsztam eddig az alap a64-eket, most már tudom hogy s939-et se szabad venni, mert mindjárt itt az m2 foglalat. akkor még jól járok.
veszek egy drágább, korrekt teljesítményű karit és utána fél évvel dobhatom ki a francba.
eddig volt valami normális ciklus vga és játékok ügyben, de most ha évente, de mondjuk kétévente új generációs, ''duplázós'' vga-k jönnek ki, egyszerűen nem érdemes belefogni se, mert még élvezni se lehet, hogy egyszer valami jót megvett az ember...
ezt a konfigom 350ezer nettóért vettem anno, csak a belét a gépnek. tudod mit kapni most ennyi pénzből?? -
Vitus
őstag
Igen ez így van jót is tett az áraknak. Amikor elindult a gf6 és x széria árusítása az ati próbálta meglovagolni a megszerzett jó hírnevet és érthetetlenül magas áron adta a termékeit. Amikor meglátta, hogy a gf6 tarol az ő arai mellett minden szinten észhez kapott és mostmár kiegyenlítettek az árak és van jó nagy választék. Drágának drága de legalább ugyanazért a pénzért van választék és nem csak a nevet meg a reklámot fizeted meg. Bár most is drága de majd ha kijönnek az újak talán még olcsóbb lesz.
-
AMD Power
titán
Én nagyon bízok benne, hogy ezzel a kártyával újra magáénak tudhatja az Nvidia a felső kategoriát is. Mert ugye a közép kategoria a 6600-al az öve! Bízok a kártya sikerébe!
-
-
2004. nyár elején jött a GF6800Ultra. A G70 nem kerül boltokba 2005. október előtt, az biztos (talán szeptember). Namost azt tudjuk, hogy az árak nem a mi pénztárcánkhoz vannak szabva, hanem a tőlünk nyugatra és a távol-keleten élők zsebéhez. Őnekik egy évenkénti VGA csere nem probléma, mi meg csak szívjuk a fogunkat a dolog miatt.
Ez van, tessék elfogadni. Egyébként is, kell a fejlődés. Mi lenne, ha még most is GF256-on Doom3-azna és HL2-zne a nép? (Bár ez utóbbi megy is G256-on.) -
Vitus
őstag
válasz
viharhozo #24 üzenetére
Ezeknél inkább az a lényeg, hogy nekik van kész működő amit tesztelhetnek és továbbfejleszthetnek. Már megtapasztalták az esetleges buktatókat stb.. Ha valakinek valamilyen technológája nincs akkor nem tudja leszűrni a tapasztalatot és nem tud tovább lépni. Nem véletlen, hogy az NV a gf6800-asal 70%-os részesedéssel megy az ati elött a high end piacon. Őszintén szólva ha lenne rá pénzem akkor én is 6800-at valasztanám a gyorsabb X800-al szemben, az a pár % ezen a szinten mind1 de ha már valaki ennyi pénzt kiad akkor elvárja, hogy a pénzéért a legújabb ficsúrok is benne legyenek még ha ma ennek igazi hasznát nem is látja. Persze akinek van pénze vagy valaki megveszi neki annak mind1 mert megveszi a leggyorsabbat és nem jelent neki problémát 1-2 hét múlva lecserélni 1 másikra ha a helyzet úgy hozza.
Az meg, hogy az ATI-nak lőttek nagy butaság az Nv óriási hiba után lábon tudott maradni az Ati pedig semmilyen hibát nem követett el csak picit most le van maradva és nem a sebesség terén.
[Szerkesztve] -
Integra
titán
ha ez így megy tovább, mire lesz m2 foglalatos amd deszka, jön hozzá az új 7x geforce is, hihetetlen, egy-másfél év alatt ''elavul'' a mostani csúcskari..
ha ez ilyen ütemben megy, ki fogja tudni tartani a lépést és hogy fog megtérülni? -
e-biza
őstag
minden gyárto következö generációja 2x teljesitményt hoz
persze várjuk a g70-et, és kiváncsian várom az ATi-nak hogyan sikerül elsöre összehozni azokat a feature-öket amik benne lesznek a köv generációs nvidiában. -
Loretto
veterán
Háát elég kecskegtetőnek tünik. Ami bennem kétkedésre ad okot az az fx vs 6xxx seria. Melyik nyomába/sorsára fog lépni/jutni? Ha az utóbbi akkor nagyon nagyon....
-
Esmein
nagyúr
válasz
bolondember #27 üzenetére
Miert is löttek ? Még 2 év múlva is lesz olyan vga a piacon, amit bele érdemes tenni agpbe. X850xt pe példának okáért. Majd mikor már váltani kell majd váltasz.
-
nap
addikt
Szep dolog, hogy nyomjak a g70-et, de lassan ott tartunk, hogy nyitniuk kellene egy processzorfejleszto osztalyt a videokartyagyartoknak, hogy legyen mivel etetni ezeket az ehes fenevadakat.
-
Comm
senior tag
Hurrá!!!!Legalább olcsóbbak lesznek a Geforce 6 Series karik
Köszi Nvidia -
bolondember
MODERÁTOR
6800GT is megfizetheto - persze nem akkor, ha kozel egyhavi fizetesembe fajna...
Talan, ha kijon az uj, akkor lenyomja a regi arait... En is gondolkodtam a 6600GT-n, de ugy erzem, nem erne meg valtani a mostani szenne huzott FX5900XT-mrol... Es (meg) nem PCIE-s deszkam van, tehat a kesobbi fejlesztesnek is lottek... -
Esmein
nagyúr
válasz
bolondember #23 üzenetére
Én akarok egy 6600gt-t az még megfizethető, de már így is baromi drága a 15e ftos alaplap és a 22 e ftos proci mellé.
-
viharhozo
addikt
válasz
Kosh Naranek #18 üzenetére
Tenyleg nagy ficsorok ezek.
Az SLI altalaban nem eri meg, a 2x6800GT-nek ertelme sincs, a 2x6600GT meg annyit tud, mint egy 6800GT. Tudom, fejleszthetoseg, mert majd vmikor vehetek a mostani melle meg egyet.
Bekapcsolt HDR-rel gyakorlatilag semmilyen jatek nem jatszhato, mert keves a vas.
Az SM3.0-at az elso tamogato kartya megjelenese utan 1 evvel is elvetve hasznalja nehany jatek. Raadasul megeshet, h meg igy lassabb vmivel a GF6.
De ha ezeket leszamitjuk, akkor valoban hasznos ficsorok ezek. -
bolondember
MODERÁTOR
-
válasz
Kosh Naranek #18 üzenetére
Ha tartja az Nvidia a jó szokását, akkor ez a G70 egy jól optimalizált NV40 lesz.
Jó szokás alatt értem az alábbi, optimalizálási sorozatot:
TNT -> TNT2
GF256 -> GF2 GTS
GF3 -> GF4 Ti
FX5800 -> FX5900
GF6800 -> G70
Nekem ennyi elég is lenne, és legalább megmaradna a jó öreg rendszer. -
Szerintem kár bármilyen következtetést is levonni igy elsőre ugy az atiról ugy az nvidárol ... ezeke töbnyire valoltlan találgatások , a végén ugy is kiderül hogy hogy fog alakulni.
Én inkább annak szurkolok h. jó szoros verseny alakuljon ki , s3 is össze szedhetné magát , hátha lejjebb mennek az árak akár legalább egy 10e sel is de lejjebb
és az sem zavar ha minnnél nagyobb teljesítményű vga-dobnak a piacra
a lényeg h. minnél szebb életszerübb grafikát varázsoljanak a monitoromra megfizethető áron legyen az ati nvidia vagy akár S3 -
válasz
bolondember #14 üzenetére
Ezt a ''rendesen tudnának programozni'' dolgot lehet elfelejteni. Igenis kell a fejlesztés, ugyanis még mindig elég messze vagyunk a fotorealisztikus játékoktól, márpedig az a cél, hogy azt a minőséget elérjék. Ahhoz viszont iszonyatos erő kell a VGA részéről, főleg, ha az ''eye-candy'' cuccok be vannak kapcsolva.
Másfelől nézve azért kell az ilyen ''sokat zabáló'' fejlesztés, hogy aztán a következő körben optimalizálni tudják a hardvert, és kisebb fogyasztásúvá lehessen tenni ugyanolyan teljesítmény mellett. -
Kosh Naranek
tag
Igaz. Valamint ha figyelembe vesszük, hogy az ATI a feat lista területén mennyi területen van elmaradva: SLI, HDR, teljes 32 bites precizitás megfelelő sebességgel (ezen ugye az NV is elcsúszott elsőre), SM3.0 (amit az NV már abszolvált), akkor nem kell csodálkozni a várakozó állásponton. Ui a tervező mérnökök kivételével jelenleg senki sem tudja, hogy lesz-e új feat a G70-ben (vagy nem).
Ugye a HL2 sem tudta biztosítani az ATI számára a piaci egyeduralmat, a sok luzer user nagyon is vonzónak találta a feat-ek terén felmutatott vezető pozíciót (GF6800), a pár százaléknyi sebesség előnnyel szemben (X800/850). -
Obi-1
őstag
Piacra kerüléséről még szó sincs. Tényleg túlságosan elhúztak a GPU-gyártók, de ez jó nekünk. Verseny van.
-
Esmein
nagyúr
válasz
Nem kell megvenni. Nem az adódból fizetik, és nem jelent konkurrenciát a céged számára. Akkor meg miért fáj ?
-
Gdi
senior tag
válasz
gondolj arra hogy a fejlesztők családjait etetni kell.
-
bolondember
MODERÁTOR
ugy oszinten: MI ERTELME VAN ENNEK?!
fel evente dobjak piacra az erosebbnel erosebb, melegebbnel melegebb es egyre tobbet zabalo kartyakat...
De hiszen most sem hasznalja ki minden a mai csucskartyakat (es, ha rendesen tudnanak programozni, nem is kellenenek, de ez meg mar az ''Osszeeskuves elmelet''-topikba tartozik...)...
Ehhhh... -
Hun'reeth
őstag
Már megint ez a 2x gyorsabb.....ehh
Eszem f@szom megáll! -
ciao
senior tag
ez alá milyen processzort akar tenni az nvidia ami ki is hajtja rendesen?
ha így elhúz a videókártya teljesítményben a prociktól kényszerszabadságra kell küldeni a fejlesztőket -
Proky
senior tag
Nem tartom kizártnak hogy az ATI direkt várta meg hogy az Nvidia lépjen először. Így legalább ha az R520 jelenleg gyengébb, akkor még van idő javítani/alakítani rajta valamit. Szvsz, így úgymond biztosra mennek.
-
TeeJay
félisten
de ha már a 6800 teljesítmények kétszeresét nyomja akkor minek még azt is SLI be tenni?
ha 2x 6800teljesítményét nyémja 1 kártya akkor szerintem 1 is bőven nagyon sok ezekből
biztos lesz majd rajta 512vagy 1gigbájt ram meg vagy egy baromi nagy ventis hűtő
az ára meg a poén a végére
tuti lesz vagy 250ezer
nemde? -
Gdi
senior tag
Mikor esik a GF6800GT-k ára 60K alá?
-
Club
őstag
''G70-es széria a GeForce 6800-asok teljesítményének mintegy kétszeresét nyújtja''
Na ha ez igaz, akkor az Atinak löttek -
HERR Z
veterán
hmm...illene ati-nak is ilyen paper-lunch-ot csinálni, csak h nehogy lemaradjanak
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Milyen légkondit a lakásba?
- Formula-1
- Autós topik
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Milyen autót vegyek?
- Házimozi haladó szinten
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- Windows 10
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- További aktív témák...
- BESZÁMÍTÁS! SAPPHIRE NITRO+ RX 7900 XTX 24GB GDDR6 videokártya garanciával hibátlan működéssel
- ASUS Radeon HD6950 DirectCU II 2GB 256bit GDDR5 EAH6950 DCII/2DI4S/2GD5 Videokártya eladó
- EVGA RTX 2070 XC GAMING 8GB GDDR6 Videokártya!
- Asus rog strix gtx 1060 6gb
- GIGABYTE GeForce RTX 4070 WINDFORCE OC V2 12GB GDDR6X 192bit
- Telefon felvásárlás!! iPhone 12 Mini/iPhone 12/iPhone 12 Pro/iPhone 12 Pro Max
- BESZÁMÍTÁS! HP Victus 16-D0655NG notebook - i5 10400H 16GB DDR4 512GB+1TB SSD RTX 3060 6GB WIN10
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i7 14700KF 32/64GB RAM RTX 5070Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Tablet felvásárlás! Samsung Galaxy Tab S10+, Samsung Galaxy Tab S10 Ultra, Samsung Galaxy Tab S10 FE
- Gyors, Precíz, Megbízható TELEFONSZERVIZ, amire számíthatsz! Akár 1 órán belül
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest