- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- Brutál akkuval érkeztek az Ulefone X16 modellek
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Motorola Edge 60 és Edge 60 Pro - és a vas?
- Telekom mobilszolgáltatások
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Amazfit Active 2 NFC - jó kör
- Samsung Galaxy S24 - nos, Exynos
Új hozzászólás Aktív témák
-
Tomika81
csendes tag
Végigolvastam az egészet!
Furcsa hogy semmit nem tudtam meg a nanoról csak azt hogy mindennél jobb meg hogy mindennél szarabb!
Nem hiszem el hogy nem lehet felsorolni az előnyeit és hátrányait.
Én nemrég döntöttem úgy hogy veszek 1-t.
3 márka közül választottam: Apple, Iaudio, Iriver
az Iriver egyből kiesett mert méreg drága és nem szól jobban mint a másikk kettő.
Az Iaudio lenne számomra a tökéletes, a rádió miatt de sajnos az I5 50e ft 1Gb-al míg a nano 57e Ft 2Gb-al.
Az x5 pedig már nagyon drága, ráadásul én zenét akarok hallgatni nem pedig a Terminátort nézni egy 2 colos kijelzőn(vagy kisebb).
Az applenél igenis bosszant hogy nem rendezgethetem a számaimat a saját ízlésem szerint és még csak másolni sem tudok PDA-ról vagy bármi másról amin nincs Itunes
Viszont ami nagy előnye hogy jól szól, szép, és arra tervezték hogy zenéljen. Ez nem multifunkciós kisokos vagy csodavillogó zenére táncoló, rezgő bigyó. Ez egy zenelejátszó.
Én még a szar naptárját is kivenném meg az ócska játékokat is belőle.!!!! MINEK????
Aki azt akarja hogy az mp3 lejátszója mindent tudjon az vegyen PDA-t! Én azt tettem mert én is megesküdtem rá hogy az a jó ha egy kütyüvel csinálok mindent. Már nem így látom. A PDA maradjon PDA és ne legyen belőle zenemasina! Ugyanez fordítva az mp3 lejátszóm se szóljon hogy hé haver találkozód van este 8-kor.
Szóval aki csak egy zenelejátszót akar az elgondolkodik az apple termékein, aki meg mindent akar (zene film rádió wifi stb) az mást vegyen. -
ponti_ak
addikt
Gonosz on:
Hiba-mentes kivitelű, lakkozott, 1,5'' vastag tömör bükkfa anyag ..
Gonosz off
Ha komolyan gondolod, akkor:
Ár: max 3-4k
Anyag: vízhatlan szövet, csatlakozók gondosan eltakarva, gumis szalaggal ellátva, esetleg... (karpánt, iylenek..)
Kijelzőnél, kezelőszerveknél átlátszó műanyag fólia, ..
Többféle szín (Győzikés is!)
[Szerkesztve] -
ByB
addikt
HELP ME!
Szeretnék indulni az iPod toktervező pályázatán és ennek kapcsán kérném a segítségeteket: kérlek írjátok meg nekem, hogy milyen elvárásaitok lennének a Nano-hoz vásárolható tokkal kapcsolatban? Értem ezalatt az árát, anyagát, tudását... Minden infóra kíváncsi vagyok!
köszi a segítséget
üdv
Binsz -
a|_ex
csendes tag
válasz
Tangerine #180 üzenetére
Kicsit ez szar hogy mindenki fikázza az apple-t, csak azért mert jobban középpontban van mint esetleg másik pár márka. Miért nincs arról cikk/statisztika, hogy hány romlik el... mittudomén ... az iriverekből vagy a sonykból? Ha azokból van egy hibás sorozat, ami mellesleg legtöbbször nem is a gyártó hibája, hanem egy beszállítóé, arról mérnem keringenek netszerte fikázások? Meg persze h karcolódik, ha kulcs mellett van a zsebedben, meg jó hogy betörik a kijelzője, ha ráülsz. Aki megengedheti magának, igenis vegyen bátran nanot, mert jó!!!
a|_ex -
Tangerine
senior tag
Karcos a nano, perlik az Apple-t: [link]
-
a|_ex
csendes tag
Na szép sorban:
Nem tudom hogy meddig bírta az akksi, sőt azt se tudom h meddig bírja általában, mert mindig rádugom a gépre, mielőtt lemerülne, meg nem is szoktam nézni az időt.
A zokni elvileg kompatibilis, mert rugalmas. Ha nem kompatibilis, akkor az előző mondatot kéretik figyelmen kívül hagyni
Kép + zene: belemész a képekhez, slideshow settings, aztán ott kell playlistet választani. De ezt nem érdemes használni, mert eszi az aksit. Vagy lehet simán nézegetni a képeket miközben megy a zene.
Németországban a hivatalos német áron, vagyis 250euro-ért vettem Bővebben: link. Egyébként apple centerekben nem volt, sétáltunk münchenben, bementünk egy bevásárlóközpontba, és véletlen találtunk. Szóval ha ezért megy ki valaki, érdemes utánajárni.
Zoknit még mindig keresek, mert most egy sima titokzoknit használok, és az nem annyira esztétikus
a|_ex -
Gordiann
őstag
Hol lehet jeleneg venni olcsón Nano-t?
2Gb-os kellene 50k-ért.
Németországban vannak mr boltban példányok, hogy bemegy az ember és elhozza? vagy csak rendelésre van olyan árban, mint az apple honlapon? -
Chandler
senior tag
azt nem tudjatok hogy az album kepet hogy lehet felrakni ugy hogy mikozbe lejatszik megjelenjen?
-
a|_ex
csendes tag
Nekem nano-m van, és tudjátok mit? Tetszik! Szeretem nyomkodni mert egyszerűen igényes. És igenis apple fan vagyok, de ez nem jelenti azt h lenézek bárkit akinek nem ipodja van. És nem csak az ipod miatt vagyok apple fan, hanem a mac-ekér is rajongok, de persze ez sem jelenti azt h mindig mindeben egyetértek az apple-lel. Az itunesról meg annyit hogy a zenerendszerező funkciói nem hiánytalanok és pl a mediaplayer szerintem jobban szól, de kb rohadt sok másik progi van amikkel lehet az ipodot kezelni és hallgatni meg egyszerűen nem az ituneszal kell a zenét. Kész.
Meg nézzük meg a nano ár-érték arányát, mert amellet hogy az abszolút ára nem kevés, igenis megéri, egy 4gigás memóriakártya annyiba kerül, mint a nano, és még nincs is körülötte mp3lejátszó
Mielőtt vettem, én is végignéztem a kínálatot, és bárhogy kerestem, nem találtam olyat ami jobban megfelel az igényeimnek és nem kerül jelentősen többe(lásd akármelyik 2Gs iaudio ~70k és nincs is belőle nagyobb). Hozzátartozik, hogy németországban vettem és ott sokkal olcsóbb volt, de sztem itthon is megvettem volna ha nem tudok épp kimenni.
És nem hiányzik róla a rádió se meg a diktafon se (mutassatok telefont diktafon nélkül), a line-in se. Minek?
Kicsit zavarosan törtek elő belőlem a dolgok, de a véleményem nagyjából tükrözik.
Ja és nemtud valaki eladó ipod zoknit?
a|_ex -
GP-Sz
senior tag
Kár volt szerintem, annyira nem volt durva. Mondjuk olyan szempontból tényleg érdektelen volt a beszélgetés, hogy vili szemmel láthatóan képtelen a pozitív gondolkodásra, csak fikázni tud. Ha jól rémlik, én még meg is kértem, hogy ajánljon nekem a nano helyett alternatívákat, győzzön meg, de ez a lehetőség nem villanyozta fel annyira, inkább maradt az ócsárolásnál
-
Macc
aktív tag
http://www.iwoodnano.com/miniot/index.htm
mik vannak -
Grafiqs
őstag
A topikot megszabadítottam az offtól és a flémtől.
vili13: Elkönyvelhetsz magadnak a topikban tanusított magatartásodért egy moderátori figyelmeztetést. Ha nem változtatsz sürgősen a hangnemen és mégegyszer meglátok hasonlót azonnali bant kapsz. -
GP-Sz
senior tag
Konkrétan a szín engem sem izgat, csk az, hogy olvasható legyen. Eddig ami kék háttérvilágítást láttam, mindet utáltam az első másodpercektől.
Amit az akkuról írsz, az tiszta sor, csak éppen sajna ha az ember kisméretű cuccot akar, akkor azt csak beépített akkuval lehet. Mindenesetre a mininél sem zavar különösebben a dolog. Az meg, hogy az első generációs ipod akksija milyen volt, kb semennyire nem érdekel
Az apple senkit nem kötelez arra, hogy megvegye a lejátszóját, úgyhogy ha valaki van akkora lúzer, hogy megvegye csak a márka miatt, úgy, hogy nem tud róla semmit, aztán rájön, hogy ez neki nem jó, akkor tudom sajnálni.
Valamit félreértettél, a negatív véleménnyel semmi baj, de a fikázást rühellem. A kettő elég messze van egymástól. -
vili13
őstag
Sorry, a shuffle-ra gondoltam. A lényegen ez nem változtat.
-
vili13
őstag
''nem nagyon izgat, hogy egy év múlva ki milyen lejátszókkal fog kijönni, ha most akarok venni''
Engem viszont izgat, bár most nem akarok venni. Ha akarnék, még jobban izgatna, hátha érdemes még várni egy kicsit.
''ami baromira nem tetszik benne, az a kék háttérvilágítás''
Engem egy lejátszó kijelzője annyiban izgat, hogy legyen rajta (nem úgy, mint pl. a kifutó iPod mini-n), legyen rajta minden szükséges info, és ne legyen túl sérülékeny (mint pl. a nano-é). A háttérvilágítás színe szvsz teljesen mellékes szempont.
''Az AAA akku miért is jó nekem?''
Mert ha éppen kifogy, gyakorlatilag bárhol és bármikor kapsz bele elemet! A beépített akku a hordozhatóságot erősen lerontó tényező is, legyen bármilyen kényelmes, amíg normálisan működik. Az első generációs iPod-ok akkuja meg már amúgy is közröhely tárgya elfogulatlanabb körökben, az én bizalmamat így az Apple jó időre elvesztette.
''Bedigizek egy albumot és megcsinálom. Nem fogok egyszerre 200 albumnak nekiállni, mert nem vagyok hülye''
Én meg vagyok olyan hülye, hogy van kb. ennyi bedigizve, és ha mind meglenne eredetiben, akkor sem állnék neki újra. Ha nekikezdenék, csak az egészet volna érdemes megcsinálni, de szerencsére ezt egyelőre megúsztam, mert hihetetlen érzékkel kerülöm az olyan lejátszót, ami ezt megtkövetelné.
''Tényleg vannak elfogult apple fanok, de ebben a topicban nekem a legdurvább is sokkal korrektebbnek tűnt nálad.''
Szerintem meg az Apple korrektségével van probléma, amikor ügyes marketinggel hülyíti be fiatalok millióit, és divatot csinál egy több szempotból megkérdőjelezhető lejátszóból. Ez nekem undorító.
''Látványosan korrektebb hozzáállás isteníteni egy terméket, mint zsigerből fikázni mindent.''
Isteníteni kb. semmit nem korrekt szerintem (a saját lejátszómat is beleértve), a fikázás részemről viszont nem csupán zsigeri, de tudatos, őszinte, és szívből jövő!
''Senki nem tiltja meg neked, hogy az apple fanokhoz hasonlóan ódákat zengedezzél a lejátszódról''
Nem fogok ódákat, és különösen nem zengedezni, de szerencsére a fórumszabályzat a negatív véleményeket sem tiltja. Itt meg éppenséggel kell is az ilyen a teljes képhez.
''azzal, hogy fikázod a miénket, nem fogsz meggyőzni senkit''
A bizonytalanok, tájékozatlanok, és elfogulatlanok számára talán mégis csak adhatok további szempontokat saját véleményük kialakításához... -
vili13
őstag
Az a helyzet, hogy bár az Apple volt az első, lassan már más is gyárt 4GB-os memóriás lejátszót: Bővebben: link - és ez legalább rendes AAA elemmel megy. Szvsz hamarosan leszenek többen is, akik a paramétereidnek megfelelő lejátszót gyártanak, és szolgáltatásokban a nano-t sem lehetetlen felülmúlni, sőt...
A tagek rendezésére szánt szerinted max. 5 perc 200 album esetén már meghaladja a 16 órát. Ha sok esetben a címeket az internetről kell levadászni ehhez, és újra kell archiválni az egészet, akkor sokkal több lehet, rámehetne 2-3 hétvégém is. Nem állítom, hogy teljesen értelmetlen, de az biztos, hogy jól megvagyok nélküle, és semmiképp nem egy lejátszó kedvéért fogom megcsinálni. Volt már lejátszóm, amihez kellet volna, de teljesen az idegeimre ment a sok írogatás, és hamar lecseréltem.
Az ellenséges hangnemről meg annyit, hogy számomra valóban komoly frusztrációt jelent, hogy egy ilyen jó hardvert szoftveresen számomra használhatatlanná butítanak. A generált divathullám mentén a gyártó mégis érdemtelenül tarolja a lejátszó piacot, és így szerintem minden megalapozott fikázást kiérdemelnek, és muszáj ellensúlyozni valahogy az apple fanok végsőkig elfogult véleményét. -
vili13
őstag
Bár én a Tag&Rename helyett a TagScanner-t preferálom, a tagek szerinti rendezés helyett szívesebben maradok a számomra sokkal kézenfekvőbb és rugalmasabb könyvtárszerkezetnél. Ez nekem kötelező alapszolgáltatás egy lejátszónál, és ha egy csomó pénzt kiadok érte, nem én akarok alkalmazkodni!
-
GP-Sz
senior tag
Én nem vagyok apple fan, tehát várom a javaslatodat egy kb 4Gs, max 1 centi vastag, max 50 grammos mp3 lejátszóra. Mondjuk úgy, nekem ezek a paraméterek a legfontosabbak. Nem az, hogy albumonként rá kell szánnom max 5 percet a tagek (mellesleg egyáltalán nem értelmetlen) rendezésére.
PS: Nem értem, hogy mire fel jön mindig ez az ellenséges hangnem. Annyira gagyi dolog ez. Mindig azt hajtjátok, hogy az apple tulajok fensőbbségesen viselkednek és fikáznak mindent, ami nem apple. Nos, én ebben a topicban is azt látom, hogy bármi áron fikázni kell mindent, ami apple. Ez valami frusztráció? Én szarok az applere, azt a lejátszót veszem, ami nekem a legjobban megfelel. Ha ez történetesen apple, akkor azt, ha más, akkor meg azt. Mindenesetre nem ilyen idegbeteg fixációk mentén hozom meg a döntésemet...
[Szerkesztve] -
vili13
őstag
''az iTunes legalább rászoktatott arra, hogy rendesen karbantartsam az ID tageket''
''mindenféle szedettvedett mp3mal gázos lesz a rendszer''
Engem viszont lehetőleg semmire se szoktasson rá egy nyavalyás lejátszó. Napokba, hetekbe tellne, amíg tényleg rendbe raknám a tageket a szedett-vedett mp3 gyűjteményemben. Szerencsére ez teljesen felesleges, mert az iAudio gond nélkül kezeli így is, és nem csinál nekem egy csomó (számomra) értelmetlen plusz munkát! Ez az egyik egy nagy különbség a sz@r és a lejátszó között: az utóbbi képes a felhasználó igényeinek megfelelően is működni, az előbbi meg csak a gyártó hülye elképzelései szerint... -
GP-Sz
senior tag
Nem volt itt flamelés szerintem, csak dumálunk. Ha figyeltél, én nem utasítottam el zsigerből ezt a sandisk lejátszót, egyszerűen elmondtam a véleményem róla az alapján, ami a cikkben volt. És nemcsak a negatívumokat. Annál többet viszont nemigen tudni róla, úgyhogy ezzel egyelőre a téma lezárva.
-
bumper
senior tag
Nem mondtam, hogy nem szar a kijelzője. Biztos az.
De
MP3 lejátszónál a kijelző sokadrangú szempont lévén audió eszköz
PL ezek nálam mind előtte vannak a rangsorban:
hangminőség !
kompakt !
működési idő !
tartósság/megbízhatóság !
egyszerű -fizikai- kezelhetőség
jó menürendszer
másolási sebesség
szoftver igény/nélküliség
szerintem...
[Szerkesztve] -
bumper
senior tag
-
GP-Sz
senior tag
MP3 lejátszónál a kijelző sokadrangú szempont lévén audió eszköz
Ne haragudj, de ez már enyhén erőltetett magyarázkodásként hat. Egy mp3 lejátszónál, amin akár 1000 szám is lehet simán, igenis fontos a kijelző. A kék háttérvilágítás pedig igenis úgy szar, ahogy van. Asszem pár éve lecsengett már ez a téma, hogy legyen mindenen ilyen, mert az cool
+pro: nem kell hozzá fostver hogy zenét másolhass rá.
Én nem értem, mindig ezzel jönnek azok, akiknek nem apple lejátszójuk van, de megmondom őszintén, én divottal értek egyet: az iTunes legalább rászoktatott arra, hogy rendesen karbantartsam az ID tageket, ami azért nem olyan nagy munka, ellenben van értelme. Ha meg ez megvan, onnantól az iT-t teljesen korrektül lehet használni, ahogy az ipodot is (az tény, hogy mindenféle szedettvedett mp3mal gázos lesz a rendszer).
Randa ??? Ki nem sz@rja le?
Nem vagyok egy divatmajom, de ha veszek valamit 50-100ezerért, akkor az nézzen már ki valahogy -
-
GP-Sz
senior tag
Pro: fm rádió és hangfelvétel (bár ezeket soha nem használnám
), 19 órás akku (ez tényleg), ár
Con: randa (ez persze szubjektív), kék háttérvilágítás (kifolyik tőle az ember szeme), a méreteiről meg nem tudni semmit (én most kizárólag a méretek miatt veszek egy nanot a mini helyett) -
bumper
senior tag
Bővebben: link
nano sux -
a|_ex
csendes tag
Aki nano-t akar venni, ne magyarországon tegye, ha módja van rá. Én pl Münchenben jártam egyéb okból (Oktoberfest
), és mivel tudtam hogy ott olcsóbb, szét is néztem és megvettem 250euróér (61kHUF vs itthon 74-75), tehát ha ki tudsz menni vagy ismerős van, rajta.
Más: van valakinek EGY azaz 1 db apple zoknija? Nem akarok tudnillik 5öt vagy mennit venni 8ezerér. Ha meg valaki vett annyit, biztos nem kell mind neki...
alex
tuareg_@freemail.hu
[Szerkesztve]
[Szerkesztve] -
aDM|RaL^
őstag
de jó lenne ha megengedhetném magamnak hogy nem a 128 megás MONBEQ lejátszómat halgassam. bár az is full jó, csak szeretnék egy picit jobb hangminőséget
-
doors
tag
van már valakinek nano-ja?
-
dabadab
titán
''A szervít pedig nagyon megvan oldva,2-3 hétbe telt és kaptam az uj iPod minit''
Hat, nekem egyszer vmelyik magyar ceg ennyi ideig ult egy hibas cuccomon, mire kicsereltek, baromi pipa voltam rajuk. De ugy latszik, ha ezt egy Mac bolt csinalja, akkor nemhogy elviselheto, hanem direkt kovetendo pelda -
N.Y.P.D.
tag
Üdv!
Én is Németországban vetettem ipod minit több mint 1 éve,és kifogtam egy szériahibáast,ami fél év mulva behalt,akkro jött a para h mi legyen. Bevittem egy helyi apple boltba,és kiderült h ők se tudnak vlee mit kezdeni(mert arra gyanakodtak h a szoftver szállt el). De nem jött be,kérték be az ipodot hozzá a külföldi garipapírt és küldték fel szervízbe,ahol egy komplett új ipodot kaptam költség nélkül,mivel világgarisok az ipodok. A szervít pedig nagyon megvan oldva,2-3 hétbe telt és kaptam az uj iPod minit. Mivel egyedi gyártásszáműak az apple cuccok így tényleg nem érhet meglepetés. Én se hittem ,hogy ez almáéknál így müködik,de így müködik,meglepődtem,máskor is volt pár garanciális problémám és erősen nem hajlott senki a cserére,hanem sumákoltak erősen.
Szóvla szerintem mindenképpen külföldről szerezz akkor,ha 1 év gari elég neked,bár nemtom,hogy ittho nadnak rá plusz garit,de asszem az plusz pénz,kivétel a sulinetes ipodokra,azokra asszem 3 év van -
a|_ex
csendes tag
Üdv!
Kicsit drágállom az ipod nano-t, de bele vagyok szeretveÉs mivel minden bizonnyal fogok mostanában németországban járni, gondoltam megvenném ott, még mindig olcsóbb. De van rá nemzetközi garancia? Származna belőle valami hátrányom ha ott venném meg? Ha valakinek van tapasztalata, ne tartsa magában...
-
Deluxe00
senior tag
válasz
M@trixfan #95 üzenetére
Ez egy elég korrekt hozzászólás volt!Én is hamarosan macel fogom használni az iPodot de igy win alatt sincs semmi baja!És mondhatjátok azt h hazabeszélek, de én még egy olyan embert sem láttam aki vett volna egy iPodot és azt mondta volna h hüüdeszar...és itt nem arrol van szo h ''sznob ájpodosok''' meg ''igénytelenek'' vitája...nem is tom má ki irta ezt a baromságot, hanem arrol h aki még nem is probált ilyet, de még feltételezem h más lejátszot sem, elkezdi lehordani, szarozni, amikor fogalma sincs arrol h mi hogyan van.
És ez azért tulzás picit... -
M@trixfan
addikt
Sokan jönnek a kötöttségekkel (iTunes, DRM, fature-ök hiánya, stb...) ha iPodról van szó. Amíg nem volt mp3 lejátszóm addíg nekem is ezek tűntek fel leginkább. Ezért amikor döntenem kellett az iRiver iHP-120-at (H120-nak hívják most) választottam tudása és a biztos hangminőség miatt. A hosszantartó használatnak és a gyarapodó gyűjteménynek köszönhetően leszűrődtek a tapasztalatok. Megosztanám veletek szigorúan ''szvsz'' jelleggel:
1. Egy idő után elkerülhetetlen valamilyen rendszerező program, hogy átlátható és ami fontosabb, gyorsan kezelhető maradjon a zene. Bizony itt bukik meg a TotalCommanderes másolgatás, a pusztán könyvtárstruktúra alapú válogatás már nem elég. Belép a képbe az iTunes, ami szvsz a legszebb és legjobban használható rendszerező program. Használata egyszerű és nagyszerű, többet nem tudok rá mondani. Meg lehet nézni a Sony bug-gal teli SonicStage programját, de még a Creative Mediasource is elbújhat mellette. iTunes-ban 3 mp amíg megtalálok egy dalt, míg TC-ben turkálhatok egy darabig ha elfelejtettem hová tettem. Flash lejátszók kisebb kapacitása miatt gyakrabban kell szinkronizálni, playlist-ekekt pedig nem a lejátszón érdemes csinálni, hanem még a gépen.
2. Nagyobb gyűjteménynél sokkal jobb az id3 tag alapján navigálni (album, name, genre, style, stb...). Ebben pedig megintcsak az iPod a legjobb. Alapfeltétel persze a rendes katalogizálás.
3. Hiába van rádióm rajta, de egyáltalán nem használom. Otthon hallgatom a hifin a rádiót ha olyan kedvem van...
4. Felvételi funkciók minősége ver mindent a kategóriában, de komolyabb zenei felvételre nem használnám, mert egy alap hi-md sokkal profibb ebben.
5. iPod + mac az igazi. A mac-es iTunes sokkal jobban beleintegrálódik a rendszerbe. Szvsz ott vétek mást használni erre a célra. Egyébként nem titkolt célja az Apple-nek, hogy az iPod kapcsán vegyenek mac-et az emberek. A mac quicktime is mindig jobb. Nem is szólva olyan országokról ahol működik music store.
6. Láttatok már mac-es embert panaszkodni az iPod-jára, hogy nehézkes kezelni meg, hogy kötelező az iTunes? Személy szerint én nem bánnám annyira, hogy a legjobb programot vagyok köteles használni.
7. Legjobb kiegészítők az iPodhoz vannak. Ez persze marketingfogás is, de a tényen nem változtat. Meglehetősen komoly cuccok vannak. Még az autódba is beépítheted, Denon-nak van iPod-ot fogadó hi-fi-je, stb...
8. Egy idő után nem buzeráltam állandóan a lejátszó opcióit, egyszerűen elkezdtem használni. Ez mindennel bekövetkezik ha elmúlik az újdonság varázsa.
Ha most iPod-ra kellene váltanom egyedül az optikai kimenet hiányozna amivel az erősítőre kötöm a H120-at. Érdekes, hogy annak idején pont a plusz tudás miatt vettem az iRiver-t. Nagyon meg kell tudni állapítani, hogy tényleg mire van szüksége az embernek. Ahogy ''öregszem'' egyre kevésbbé szeretem az ''all in one'' dolgokat. Persze ez az egész személyfüggő. Mivel rendbentartom a zenéimet számomra nem lenne rosz a tag alapú navigálás. Az ár szuper lenne ha itthon is 249$ lenne, de erről álmodni sem lehet sajnos. Nekem tetszik a nano csak másodiknak kicsit luxus lenne ilyen áron. -
rumos14
nagyúr
ahogy az várható volt, a topic a ''sznob ájpodosok'' és az ''igénytelen felhasználók'' vitája lett.
részemről annyi, hogy én nem vennék sosem iPod-ot, mert nem a külalak a minden, és az áráért nagyobb tudású és számomra szimpatikusabb eszközöket lehet venni. pl iPod photo vs. iAudio X5. nomeg a falra mászok a megkötésektől (saját feltöltő program és tsai).
szóval elhiszem hogy design és vevőcsalogatás szempontjából az Apple megint tökéleteset alkotott, de azért sántít az összkép.
a 4 gigás nano 250 dolcsi -> ez kis hazánkban legalább 60 ropi lesz -> ez pont az iPod mini ára -> vagy a nano vagy a mini felesleges. -
N.Y.P.D.
tag
artisjus:
Kép- és hanghordozóként használható memóriakártyák (kártya MP3 lejátszóhoz, CF, MMC, MS, Smart Media, SD, mini SD, xD, Microdrive-típusú kártyák)
128 MB-ig 320 Ft/db
256 MB-1 GB 1.500 Ft/db
1 GB-20 GB 3.000 Ft/db
20 GB felett 5000 Ft/db
15. A jelen jogdíjközleményben meghatározott jogdíjak az áfa összegét nem tartalmazzák. A jogdíjat a törvényes áfát is tartalmazó összegben kell megfizetni.''
asszem csak a franciáknál magasabba jogdíj,mint nálunk -
zlaboncz
tag
Debizony lenne értelme a Wifinek, mert ugye az ember hazaér, lefejti a fejéről a fülest, kiveszi az iPodot, belerakja a hifihez hozzácsatlakoztatott dokkolójába, hallgatja tovább a zenét megállás nélkül, közben a gépe a napközben letöltött zenéket rászinkronizálja az iPodra, közben tölti is az akksit, és mire átöltözött, hogy mehessen futni/bringázni/mittudomén, már viheti is.
Na ez valódi innováció lenne. Lenne.
Szép utópia, kár hogy nem tudjuk megvalósítani, főleg anyagi okok miatt.
ZooLee -
zlaboncz
tag
Mi volt akkor az innovativ? Mondjuk a rendkivul konnyu (egykezes) kezelesi. Mondjuk a rendkivul jo kijelzo. Mondjuk a nagyon jo hangminoseg. Mondjuk a nagy kapacitas. Mondjuk a komplett csomag (iPod+iTunes ebben minden benne volt/van, hogy a komplett zenetaradat felepitsd.)
Ennyi nem eleg? Amikor kijott az iPod, akkor ezekkel igencsak lelépett mindenkit. Most már más lejátszók is tudják ezeket, ezért abban igaza van annak, aki azt mondta, hogy ez most nem volt nagy innováció. Abban szerintem viszont nincs, hogy ez csak felzárkózás lenne.
ZooLee -
karib
addikt
Az iPod már régóta nem arról szól, hogy technikailag a legfejlettebb eszközt kapod. Az egész csomag egyben megfelelő minőségű, tudású és főleg kívánatos. Ennél több nem nagyon kell. Ok, agyon lehet bonyolítani, és még 5 geek megveszi, nagy siker.
Wifinek addig nincs értelme, amíg nincs vmi normális akkumulátor, így is alig bír ki egy napot.
A consumer fejével gondolkozz, ne egy gadgetománéval -
La Palma
csendes tag
mai utolsó válaszom, mert bazi álmos vagyok...
- létezik ms office X for mac is (ami az ms által bevallottan jobb lett, mint a pc-s verzió)
- az eladott mp3 lejátszókban vezet az apple (73%). a zenei eladásokban nagyon el van még maradva, ott ha jól tudom az amazon a listavezető.
asszem látható a hozzászólásaimból, hogy nem vagyok híve a flame-nek, pedig az itthon lévő huszonegypár mac alapján elég nagy fanatikus vagyok
'ccakát -
bumper
senior tag
a hsz 3. részére reagálva:
sajnos igazad van,
és annak amit írsz nagy veszélye van, ugyanis a windows nem csak piacvezető, de szinte monopolhelyzetben van az oprendszerek terén köszönhetően (többek között) ennek a hozzáállásnak
nagyon remélem, hogy a sony és az apple féle ''csakis a saját formátum és saját szoftver'' erőltetés nem fog ide vezetni az mp3 lejátszók terén.
Az USA.ban már közel áll hozzá az apple...
[Szerkesztve] -
bwoay
nagyúr
remélem, hogy a HSZ-em senki nem veszi állásfoglalásnak, de
kénytelen vagyok észrevételezni,
hogy sok igazság van bumper irományában.
én úgy vettem észre, hogy az iPod tulajok és/vagy rajongók zöme
határozott fanatizmussal képes fellépné, ha az Apple lejátszóit bárki is rossz szóval meri illetni. Pedig szvsz nem feltétlelül hülye az, aki:
1. szívesen használná a lejátszót UMS eszközként zenemásolásra is
2. hallgatna rajta rádiót (ez a céleszköz szöveg nem igazán hiteles,
tekintve, hogy színes LCD & képnézegető feature bezzeg van benne)
3. a támogatott formátumokon kívül történetesen mást favorizál
(pl: ogg vorbis)
nem lenne rossz, ha végre sikerülne tudomásul venni,
hogy bármilyen csúcsminőség/csúcsdesign/kultusztárgy is egy iPod lejátszó,
attól még nem fog MINDEN EMBER elvárásainak megfelelni.
Akinek más kell, az mást vesz,
de ettől még lehet ő is értelmes ember.
Rádió téma:
ha a rádióban játszott zene kielégítene, akkor mp3 player helyett vettem volna egy rádiót. Én a rádióban nem zenét szoktam hallgatni,
hanem híreket, meg beszélgetős rádióműsorokat. És szerintem nem rossz dolog,
hogy ezeket meghallgathatom az mp3 lejátszómmal is.
ja! azt el is felejtettem leírni, hogy nekem tetszik ez az iPod nano,
végre az Apple is kirukkolt egy flash playerrel,
az első 4GB kapacitású flash lejátszót meg már amúgy is régóta vártam.
[Szerkesztve] -
N.Y.P.D.
tag
érdekes dolgokat olvasok itt
-az itunesal nemtom mi a gond,beadom a számokat,rákeresek,áthuzom,ipodon rajta van,legalább rendesen tagelt átlátható rendszer.persze az elejáén roppant idegesitő,hogy nem csak úgy átrántom zenét és mehet. Legalább rendezetten van rajta a zene,minden 1 helyen. Más lejátszónak is van szoftvere,báraki szeret CTRL+C-zni annak valszeg nem lesz a kedvence
-aksiidőről pedig annyit,persze akármi le tud játszani 50 órát 64kb/secbenValahogy 192kbit/s nálam a belépő,és az ipod minivel azt az időt hozza nem peig h 50 óra,és ott egy pici csillag,jelmagyarázatban pedig apróbetűvel 54kb/sec,szóvla erről ennyit. Aksi jobb megoldás mint az elem méret szempontból,de ababn van igazság,h lehetne jobb aksi is egy ipodban. De!!! tökéletesen megfelel a célnak,nemtom ki az aki naponta 14 óránál többet hallgat mp3at
-szerintem az ipod nagyon jó kis szerkentyű,a célnak megfelel,és anyni pénzért az ember nem egy pár grammos műanyagot kap,ami össze visza kopik meg stb,hanem tartós,persze nem lehet tökéletes mindenkinek,nekem se az,de én elégedett vagyok vele,azt kaptam annyi pénzért amit kapnom kellett,mindezt minőségben. -
Alex91
félisten
De mennyire nem ertitek, hogy mit akar ez az ember!
Fogja az iPod-jat, totalcommander megnyit, mp3 atmasol. Ha ezt csinalja, akkor a havernal a masik PC-re felmasolhatja szinten mondjuk TC-vel, de utkozben nem tudja hallgatni.
Ha meg iTunes-szal teszi fel, akkor hallgatni tudja, de a havernal a TC nem fogja latni a szamokat.
Magyaran: Valamilyen segedprogi kell! O MEG PONT EZT NEM AKARJA!
[Szerkesztve] -
La Palma
csendes tag
-
dabadab
titán
''csak ezt a honi artisjus-origózeneáruház kettőst kellene már felrobbantani a francba és akkor jöhetne végre ide is az itms hungary''
Tomoren: egy csudat.
Abszolut semmi akadalya nincs annak, hogy az iTunes bolt magyar vevoket is kiszolgaljon, a dolog az Apple gazdasagi osztalyan mulik egyedul (akik termeszetesen eppen olyan mocsok banda, mint az altalad emlitettek, erdemes pl osszehasonlitani a kulonbozo orszagokban ervenyes araikat). -
La Palma
csendes tag
ha úgy nézed sérül, de ez csak és kizárólag jogi akadályok miatt van így.
az apple csak úgy tudott megállapodni a kiadókkal az itms létrehozásakor, hogy a megvásárolt és ipodra feltöltött zenéket nem lehet visszatölteni ezzel akár másik ipodra vagy akármire újra feltölteni. tehát amit én megvettem és az ipodomon tárolok, azt a te ipododra ne tudjuk felrakni. csak és kizárólag jogi akadályok miatt
verstanden? -
dabadab
titán
Az mp3-akat siman lejatssza, siman lehet hordozhato vinyokent is hasznalni, egyetlen dologra kell figyelni, konkretan arra, hogy nem ugy talalja ki, hogy mit lehet lejatszani, hogy vegignyalja az egesz vinyot/memoriat (ami azert jopar giganal mar eltartana egy ideig), hanem van egy kis adatbazis is rajta, ezt is frissiteni kell (egyebkent ugy remlik, hogy mas HDD-s lejatszok is igy mukodnek).
Bar ennek az adatbazisnak a reszleteit nem publikaltak, azota mar visszafejtettek a formatumot, vannak opensource cuccok is, amik kezelik (pl. gnupod, gtkpod).
[Szerkesztve] -
bumper
senior tag
tehát a mezei windows explorerrel az -iTunes-sal előtte felmásolt- mp3-at viszamásolva (1. akadály?), le tudom játszani a fáljt egy csak mp3 lejátszón (2. akadály?)
oké, akkor: hordozhatóság := általában (nem konkrétan) kompatibilis és mobil
ha csak iTunessal lehet rámásolni vele lejátszható mp3-at, akkor ez a szempont sérül(, ha pedig csak átalakítva tudná akkor meg már nem is áll fenn)
azthiszem letöltöm ezt az iTunest és megnézem magam
[Szerkesztve] -
La Palma
csendes tag
hordozható mp3 lejátszó és nem pedig mp3 hordozó (de akár az is). tehát fogod, feltöltöd a gépről az mp3-at, elmész otthonról és hallgatod az mp3-at.
a fájl ugyanaz marad, hidd el. vannak módszerek, amivel nemhivatalosan vissza lehet szedni az ipodól a zenéket és azt egy bármely más mp3 lejátszón le tudod játszani. tudom, mert tapasztaltam. emellett az ipod is csak simán rejtett könyvtárakba helyezi a zenéket.
utólag szerkesztve: belenéztem az ipod belibe. annyiban átalakítja a zenéket, hogy új nevet ad nekik és adatbázis-szerűen tárolja az ipodon. de ettől még ugyanúgy mp3, m4a, aac stb...
egy dolgot tisztábban kellene látni. az ipod egy kütyü (kinek tetszik, kinek nem embere válogatja), amihez jár az itunes program, ami viszont nem csak feltöltő szoftver, hanem egy olyan cucc, amivel elérsz egy szolgáltatást, nevezetesen az itms-t. az ipod egy remek kütyü, az itunes kicsit több, mint egy középszerű alkalmazás, de az itms viszont forradalmi dolog, mégpedig azért, mert legálisan juthatsz a kedvenc zenéidhez, albumaidhoz és legálisan töltheted fel az ipodra (vagy akár más mp3 lejátszóra). és ettől olyan mocskosul sikeres az ipod.
csak ezt a honi artisjus-origózeneáruház kettőst kellene már felrobbantani a francba és akkor jöhetne végre ide is az itms hungary
[Szerkesztve] -
bumper
senior tag
hmmm.
nekem egyértelműen azt mondtak egy korábbi hszben hogy csak átalakítva tudja lejátszani az mp3-akat, és copy&paste -el nem!
akkor most mia az igazság??
mert ha így van akkor nem lehet valóban hordozható mp3 lejátszóként használni, mivel csak a saját szoftverével átmásolt és átalakított (a fájl nem marad ua) fájlt tudja lejátszani.
Azthiszem ebből egyértelmű, hogy hogyan értelmezem a ''hordozható mp3 lejátszót'' és a hordozhatóság alatt a hardware informatikai hordozhatóságát értem, ha ez mond vkinek egyáltalán vmit (sonynak tuti nem! apple-nek?) -
dabadab
titán
A konvertalos dolog azert erosen tulzas, mp3-at tud nativan, marpedig a zenek nagyobb resze azert abban van, azonkivul az AAC sem az Apple talalmanya.
Az USA-ban meg azert piacvezeto, mert irdatlan sokat koltottek a marketingjere (pl a Blade III egy jo hosszu iPod reklam volt), es az atlagember nagyjabol ott tart, hogy mp3 lejatszo=iPod, a geek kozonseg kedvenceirol (iRiver, iAudio, Creative, mittomen) nem is igazan hallottak, mig az iPodbol meg divatkiegeszito lett.
-
La Palma
csendes tag
valamit rosszul értelmezel. mi az hogy nem használható mp3 lejátszóként, mert cak a saját szoftverével másolt és konvertált fájlokat...
1. nem konvertálja át az itunes a fájlokat saját formátumára. ugyanazt az mp3-at használja, mint bármelyik más. emellett hadnál mégg aac-t, apple lossless és még egy pár formátumot
2. a winamp is tud az ipodra fálokat másolni (mac os alatt is van néhány warez alkalmazás, amivel közvetelenül cd-ről ipodra tudsz zenét tenni az itunes kihagyásáva)
3. adják a készülékhez az itunest, tehát tudod használni... (ha párhuzamot akarok vonni, akkor az ms office for win nem valódi irodai alkalmazás, mert csak a windows alatt hajlandó futni)
még egy gondolat: már nem csak az usában piacvezető. már japánban is...
[Szerkesztve] -
dabadab
titán
válasz
duracell89 #61 üzenetére
Podcasthoz volt szerencsem a maga valojaban, iPodhoz meg egy megnyomkodas erejeig meg olvastam a speceket.
Egyebkent nem flemelek, csak annyira nyilvanvaloan a valosagtol elszakadt vmit sikerult megeresztened, hogy nem hagyhattam szo nelkul. A radio akkor jon jol, ha az ember eppen unja a memoriaban levo cuccokat, vagy friss infokat akar hallgatni, esetleg bejon neki vmi radiomusor.
Ezek kozul max az utolsonal van esely arra, hogy ki lehessen valtani podcasttal, de azert ez meg messze nem altalanos, raadasul, mint vki erre mar ramutatott, a podcast uj ''talalmany'', az iPodok radionelkulisege meg eleg regre nyulik vissza. -
Mattyer
tag
http://www.xms.hu/-n van ár
-
bumper
senior tag
Úgy néz ki, hogy az iPodot érzelmi szempontból kezelik és a ráció meg az ellenérv rögtön ellenérzést vált ki a fan-okból az érvelővel szemben.
Mert nyilván:
+az iPod -ha nem is tetszik mindenkinek- de csúcsdizájn
+a legjobb termék kiegészítők terén
+kialakított egy olyan imázst a reklámnak és a dizájnak köszönhetően ami sokak számára státusszimbólummá tette kelet-közép európában (és sok más országan)
/ USAban azért piacvezető, mert minőségi és amerikai (az amcsik szemlélete ilyen lásd a kocsikat pölö) /
-viszont nem használható valóban hordozható mp3 lejátszóként, mert csak a saját szoftverével másolt ás átkonvertált fáljokat hajlandó lejátszani.
-a gazdag nyugati fogyasztói magatartásra apellálva nem foglalkozik sokat a vásárlókkal, ha elromlik vegyél újjat vagy fizess sokat a javításért -
duracell89
senior tag
válasz
janpotocki #59 üzenetére
zsír, koszi
-
janpotocki
senior tag
válasz
duracell89 #53 üzenetére
amikor írtam a hírt, a német és az osztrák webshop árait tudtam ellenőrizni. most végignéztem a többi európai boltot is (kicsit korrigáltam is fölfele az árat), az eurós országok közül egyedül a franciák lógnak ki fölfele, mégpedig nem(csak) a magas adótartalom miatt, hanem ott a nettó ár is eleve több.
Bővebben: link -
Alex91
félisten
''Nekem szimpatikusabbak azok a kisebb gyártók, akik még kénytelenek foglalkozni a vásárlók igényeivel.''
Akkor gondolom, hogy MS termeket se hasznalsz, hanem Linuxot nyomsz ezerrel, es ott is inkabb forrasbol telepitesz, mert igy biztos, hogy az igenyeidhez lesz igazitva.
De van egy erzesem, hogy ezt rosszul hiszem.
Van akinek pont ez elegiti ki az igenyeit, es van, akinek meg nem. -
dabadab
titán
válasz
duracell89 #53 üzenetére
Fogalmad sincs arrol, hogy mi a podcast, ez is nyilvanvalo.
-
Mattyer
tag
válasz
duracell89 #53 üzenetére
a podcast nincs még fél éves, az ipod már pár generáción túl van...
-
duracell89
senior tag
Üdv
Mattyer: Az Apple azért nem rak rádiót a lejátszójába, mert ott a Podcast. Nyilvánvaló.
Másrészt, hogy a hírhez is hozzászóljak, vagy kiegésztsem: a PSD _csak_ Mac-es psd lehet, semmilyen más, meg még annyit, hogy nemtom az eu. árat honnan vettétek, mert eddig _csak_ a US ár van kint, és csak ott jelent meg, 200 és 250 dollárért. Ha valahol megjelent az eu. ár és spec, akkor plz riasszatok mailben. Másrészt meg kellet volna említeni, hogy az Apple a nano behozásával teljesen kivonja forgalombol a Mini-t, és hogy ezután jön az uj 2gigás shuffle, ami annyiban fog különbözni a 2gb-os nanotol, hogy nem lesz rajta szines kijelzo.
Nah üdv. -
bumper
senior tag
Sok olyan emberke hozzászólását olvastam már, hogy vki az apple ipod lejátszó megvásárlása után becsapva érezte magát. Többet várt ahhoz képest amit kapott. (pl akku idő, átmásolási idő)
angolul úgy mondta az egyik, hogy sokan akik iPod-ot vesznek inkább a sercegést veszik meg és nem az ízt (értsd barbekjú sütés)
[Szerkesztve] -
Mattyer
tag
szerintem az apple azért nem rak rádiót (és meg merem kockáztatni nem is fog) az ipod-ba, mert azt akarja, hogy jó minőségű zene szóljon a termékéből, legalábbis jobb, mint ami a rádióból jön.
egyébként meg nézzétek meg alaposabban a nano képeit! mekkora ez, hihetetlen, még jó hogy ráfért a fülhllgató aljzat. ha megérkezik Magyarországra, vegyétek a kezetekbe aztán lehet keresni a földön az állakatplusz színes kijelző, klikk-víl. nem értem, hogy mivel lehetne lenyűgözni a népet ha ezzel nem.
aszzem berendelek egyet -
Alex91
félisten
Miert, mondjuk 100k-ert agy video kartyat megvenni megeri?
Ha megvagyok vele elegedve, es nyujtja azt, amit elvarok tole, akkor igen.
En se vennek egy dual G5-ot, mert nem hasznalnam ki. De ha szuksegem lenne ra, es ugy ereznem, hogy nekem megeri, akkor megvennem.
Es mondjuk a Samsung 173P se volt olcso, vehettem volna joval kevesebbert is moncsit. De azert latom, hogy az olcsobb moncsi kivitele joval gagyibb. Xarabb anyagok, rosszabb design. Es amiben a legkevesebb tan a kulonbseg, az pont maga a TFT resze. De azt mondom, hogy amennyivel tobbe kerult, az nekem megerte. (Pedig nem 4 ms-os, meg csak 1 gombja van
.)
-
bumper
senior tag
az Apple a saját formátumokat, saját zenefeltöltő programot, saját zeneletöltő szolgáltatást erőltet a tömegekre
ez olyan dolog mint a Sonynál az, hogy mindig átnyomja a szoftvere az mp3-at egy ogm formátumba?!
ergo mindig alakít egy kicsit az mp3-on??????
[Szerkesztve] -
Alex91
félisten
Valoszinuleg a tobbi gyarto is orulne, ha ''kevesebb szabadsaga'' lenne a termekeik hasznaloinak
. Az Apple-nek a lenyeg az iMusic, hosszu tavon abbol (is) jon a penz. Persze, ehhez el kell adnia az ingyenes iTunes-t (es nem veletlen, hogy ezt PC-re is kiadtak). Meg az iPod-ot is, hogy hasznaljak az emberek az iMusic-ot. (A GSM szolgaltatoknak is ugye nem a telo eladasabol jon a haszon, hanem a szolgaltatasbol.) Es gondolom ertheto, hogy FM radio miert nincs az iPod-okban (es podcast miert
.
Es az is bizta, ha erosen csokkenne a hordozhato lejatszok piacan a reszesedese, akkor o tudna lefele nyomni a HW arakat, hisz az iMusic a lenyeg! (Ugye a konzolnal is sokszor veszteseges maga aHW eladas, de a Game eladsboll behozzak ezt.)
Ja, es a nano mar magyarul is tud.
-
Alex91
félisten
Hat, ha az ember mar vesz egy Apple cuccot, akkor mind a design, mind a minoseg teren mar eleg valogatos lesz
. De amig nem probalta ki az ember, addig tenyleg csak ugy beszelhet, mint te
.
(Mar maga a termekek csomagolasa is mas dimenzio.)
[Szerkesztve] -
Deluxe00
senior tag
legfontosabb kérdésemet hagytam ki..............akik értenek hozzá akkor mit vesznek?
-
Deluxe00
senior tag
Figyi te dobálozol!Legalább alapoznád vmire....sztem én több külföldi mac-es oldallal foglalkozok mint te össszevetve számtech forumot.Remélem nem veszed sértésnek!Hadd halljam ezzel mi a bajod?
Tényleg szar mert nagyon styleos és vékony, tényleg szar mert egy 4 gbos flash van benne tényleg szar mert nagyon éles kijelzöje van!Jol értem azt amit akarsz mondani?
Mert akkor van benne logika
Imádom h az Apple cuccok szarok mert nem kerülnek 10.000 ft-ba mint a többi lejátszo. -
-
bumper
senior tag
Akit bővebben érdekel a dolog
www.iloungecom -on talál róla egy bővebb leírás fotókkal.
Később állítólag lesz cikk is róla- -
janpotocki
senior tag
egy ilyen?
-
vili13
őstag
Az is jó az Apple új lejátszóban, hogy sokféle kép- és szvsz kevés hang formátumot támogat. Majd ha ogg-ot és wma-t is lejátszik, lesz benne rádió, üzemidőben utoléri a Sony-t és funkciókban az iRiver-t, és lehet rá saját progi nélkül zenét másolni, talán veszek majd egy ilyet...
-
Macc
aktív tag
Sztem neked egy feltegla meretu lejatszo lenne idealis, 3 honapos lejatszasi idovel FM es WiFivel... ezt a poent meg meg egy gyarto sem lotte le
Vagy celluxozz ossze egy notit 4 akkumlatorral
Remelem veszed a lapot, hogy poenkodni probalok. Amugy kerlek linkeljel mar be egy lejatszot, ami szted jo, es ezt is ubereli... Nem is kell hogy uberelje, csak nagyon kivancsi vagyok mi az amit nem fikazol szet.
[Szerkesztve] -
joe69
senior tag
a tegnapi bemutato stream-en Steve Jobs prezentalasaban
Den
veterán
válasz
Fade_Away #12 üzenetére
1. mert nem kell szarozni a kábellel
2. a zenéket úgyis azért töltöm le hogy az mp3 lejátszón hallgassam, így egyből rá tudnám tölteni
3. az amcsiknál meg tőlünk nyugatabbra az ingyenes wifi hotspot már nem kuriózum ígyszinte bárhol tudnék zenét letölteni. Pl. hallok vmit a nemlétező rádióját hallgatva ami tetszik, és letöltöm magamnak... stb...
4. lehetne vele netrádiót hallgatni -
Den
veterán
egy pendrivenál elég az elsőséghez hogy neki van a legnagyobb kapacitása, de ez nem pendrive hanem mp3 lejátszó, és mp3 lejátszóként semmi új nincs benne, a konkurensek már jó egy éve lelőtték az összes poént amit ez tud. már láttam ilyen árban 2xx ezer színű _oled_ kijelzős masinát is, kisméretű is van jópár, etc...
ez nano csak az applenak újdonság -
PrinczA
őstag
''Nagyon sok embernek eleg a 14 ora, de mi magyarok mindig 160ora-t akarunk''
Csak igy lehet elorehaladni, a II VH.-s tengeralatjarok ugy 20-30 percet mentek akurol, ful terheles alatt
A manapsag eveket atomrol!
Belegondolva 1 ora a munkaba 1-2 ora haza, az 5 munkanapot kibirja. -
Mike T.
tag
Ennyi pénzért még fotósoknak is jó. Csak vesz hozzá egy CF olvasót, és olcsóbb, mintha CF kártyából vett volna ennyit. És még zenehalgatásra ''is'' használható...
/SanDisk Compact Flash Card 1GB ULTRAII 19600Ft +ÁFA (24500Ft)/ kb 100 euro -
bumper
senior tag
Két fontos kérdés:
-Külső meghajtóként használható külön progi nélkül?
-mp3-at másolhatok rá külön progi nélkül és lejátsza? -
bumper
senior tag
Nagyon ott van még árban is a 4 gigás, a többi 3-5-6 gigás merevlemezes böszméhez képest!
Az tuti, hogy ekkora tárkapacitásban nincs konkurense a flashek között, és van egy olyan érzésem, hogy pár hónapig sajna még nem is lesz.
Az egyetlen ellenérzésem az, hogy nem bírja a sima ceruza elemet. Ami relatíve azért drágít a dolgon kb másfélévente egy 6-8 ezressel... -
Macc
aktív tag
Mert fotokat is nezhetsz vele azert kell ra szines.
Nagyon sok embernek eleg a 14 ora, de mi magyarok mindig 160ora-t akarunk legalabb fele ennyi penzert. Hazamez, radugod a dock-ra, tolt, te meg zeneket toltesz ra. Nem tudom miert lenne jo a WiFi + $20-40 -ert?
En a 3. gen iPodom 8 oras aksi idejet sem fogyasztottam meg le soha. -
PrinczA
őstag
Minek bele szines kijelzo?
Nem lenne eleg egy monocrom?
Tudom ma mer nem trendi, de amig nincs atommeghajtasu cucc, minek csokkenteni a mukodesi idot? -
Den
veterán
ennél kicsit több kéne az appletől, ez már nem piacvezetés hanem piackövetés. Én már 2 ipod generáció óta azt várom hogy wifi-t rak az új gépbe egy integrált itunes-al, az nagy durranás lenne. ez a nano csak felzárkózás.
-
crab
senior tag
szerintem elég gáz az a 14 óra, ami jóesetben is csak kb 10. mostmár nagyon ideje lenne kitalálni valami normális akkumulátort, mert ez már a kütyük használhatóságának rovására megy. a mobilokéra és a notebookokéra is...
-
TommyGun
őstag
Rádió mondjuk tényleg lehetne benne mit ne mondjak...
-
Peet
senior tag
Ha lenne benne rédió és ocso lenne akko talán ilyet vennék.
-
Shim
őstag
-
Macc
aktív tag
Megelozendo a fikahegyeket, kicsit dicsernem: kurvajooooo
)
-
ReFleXx
addikt
Cuki
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- World of Tanks - MMO
- Milyen TV-t vegyek?
- Milyen légkondit a lakásba?
- Több évig húzódó per várhat az Apple-re az iPhone-ok uralma miatt
- Nintendo Switch 2
- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- Gitáros topic
- További aktív témák...
- Bomba ár! Dell Latitude E6420 - i5-2GEN I 4GB I 250GB I HDMI I 14" HD I W10 I Gari!
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte A620M R5 7600 32GB DDR4 512GB SSD RTX 5060 Ti 16GB Zalman i3 NEO Enermax 650W
- REFURBISHED - HP USB-C Dock G4 docking station (L13899-001)
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone i9 14900KF 64GB RAM RTX 5080 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- AKCIÓ! Dell Precision 5820 XL Tower PC - Xeon W-2123 112GB RAM 512GB SSD 1TB RX 580 8GB Win 11
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest