- Fotók, videók mobillal
- Google Pixel topik
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Magisk
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Sony Xperia 1 V - kizárólag igényeseknek
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Google Pixel 8a - kis telefon kis késéssel
- Milyen okostelefont vegyek?
Új hozzászólás Aktív témák
-
M@trixfan
addikt
Sokan jönnek a kötöttségekkel (iTunes, DRM, fature-ök hiánya, stb...) ha iPodról van szó. Amíg nem volt mp3 lejátszóm addíg nekem is ezek tűntek fel leginkább. Ezért amikor döntenem kellett az iRiver iHP-120-at (H120-nak hívják most) választottam tudása és a biztos hangminőség miatt. A hosszantartó használatnak és a gyarapodó gyűjteménynek köszönhetően leszűrődtek a tapasztalatok. Megosztanám veletek szigorúan ''szvsz'' jelleggel:
1. Egy idő után elkerülhetetlen valamilyen rendszerező program, hogy átlátható és ami fontosabb, gyorsan kezelhető maradjon a zene. Bizony itt bukik meg a TotalCommanderes másolgatás, a pusztán könyvtárstruktúra alapú válogatás már nem elég. Belép a képbe az iTunes, ami szvsz a legszebb és legjobban használható rendszerező program. Használata egyszerű és nagyszerű, többet nem tudok rá mondani. Meg lehet nézni a Sony bug-gal teli SonicStage programját, de még a Creative Mediasource is elbújhat mellette. iTunes-ban 3 mp amíg megtalálok egy dalt, míg TC-ben turkálhatok egy darabig ha elfelejtettem hová tettem. Flash lejátszók kisebb kapacitása miatt gyakrabban kell szinkronizálni, playlist-ekekt pedig nem a lejátszón érdemes csinálni, hanem még a gépen.
2. Nagyobb gyűjteménynél sokkal jobb az id3 tag alapján navigálni (album, name, genre, style, stb...). Ebben pedig megintcsak az iPod a legjobb. Alapfeltétel persze a rendes katalogizálás.
3. Hiába van rádióm rajta, de egyáltalán nem használom. Otthon hallgatom a hifin a rádiót ha olyan kedvem van...
4. Felvételi funkciók minősége ver mindent a kategóriában, de komolyabb zenei felvételre nem használnám, mert egy alap hi-md sokkal profibb ebben.
5. iPod + mac az igazi. A mac-es iTunes sokkal jobban beleintegrálódik a rendszerbe. Szvsz ott vétek mást használni erre a célra. Egyébként nem titkolt célja az Apple-nek, hogy az iPod kapcsán vegyenek mac-et az emberek. A mac quicktime is mindig jobb. Nem is szólva olyan országokról ahol működik music store.
6. Láttatok már mac-es embert panaszkodni az iPod-jára, hogy nehézkes kezelni meg, hogy kötelező az iTunes? Személy szerint én nem bánnám annyira, hogy a legjobb programot vagyok köteles használni.
7. Legjobb kiegészítők az iPodhoz vannak. Ez persze marketingfogás is, de a tényen nem változtat. Meglehetősen komoly cuccok vannak. Még az autódba is beépítheted, Denon-nak van iPod-ot fogadó hi-fi-je, stb...
8. Egy idő után nem buzeráltam állandóan a lejátszó opcióit, egyszerűen elkezdtem használni. Ez mindennel bekövetkezik ha elmúlik az újdonság varázsa.
Ha most iPod-ra kellene váltanom egyedül az optikai kimenet hiányozna amivel az erősítőre kötöm a H120-at. Érdekes, hogy annak idején pont a plusz tudás miatt vettem az iRiver-t. Nagyon meg kell tudni állapítani, hogy tényleg mire van szüksége az embernek. Ahogy ''öregszem'' egyre kevésbbé szeretem az ''all in one'' dolgokat. Persze ez az egész személyfüggő. Mivel rendbentartom a zenéimet számomra nem lenne rosz a tag alapú navigálás. Az ár szuper lenne ha itthon is 249$ lenne, de erről álmodni sem lehet sajnos. Nekem tetszik a nano csak másodiknak kicsit luxus lenne ilyen áron.
Új hozzászólás Aktív témák
- Fotók, videók mobillal
- Gurulunk, WAZE?!
- Mikrokontrollerek Arduino környezetben (programozás, építés, tippek)
- Kuponkunyeráló
- Google Pixel topik
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Wuthering Waves
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- További aktív témák...
- Lenovo ThinkPad T570, T580, P51s, P52s eredeti Lenovo, külső akkumulátor eladó
- Latitude 5450 27% 14" FHD IPS Ultra 5 135U 16GB 512GB NVMe magyar vibill gar
- Új Steelseries Arctis Nova 4 Wireless gamer fejhallgató 1 év garanciával
- Urmet Dialog PA3120 180 wattos digitális erősítő 1 év garanciával
- Lenovo Thinkpad USB-C dokkoló
- Bomba ár! Dell Inspiron 15 5578 2in1: i7-7GEN I 16GB I 256SSD I 15,6" FHD Touch I Cam I W11 I Gari!
- DELL PowerEdge R730xd 12LFF+2SFF rack szerver - 2xE5-2680v3,64GB RAM,4x1GbE,H730 RAID v ZFS
- Eladó szép állapotban levő Huawei P30 Pro kék 6/128GB 12 hónap jótállással!
- Eredeti Sony PS4 Dualshock 4 kontroller - Vezeték nélküli
- Eredeti Lenovo 300W töltők - ADL300SDC3A
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest