Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• vili13

őstag

''nem nagyon izgat, hogy egy év múlva ki milyen lejátszókkal fog kijönni, ha most akarok venni''

Engem viszont izgat, bár most nem akarok venni. Ha akarnék, még jobban izgatna, hátha érdemes még várni egy kicsit.

''ami baromira nem tetszik benne, az a kék háttérvilágítás''

Engem egy lejátszó kijelzője annyiban izgat, hogy legyen rajta (nem úgy, mint pl. a kifutó iPod mini-n), legyen rajta minden szükséges info, és ne legyen túl sérülékeny (mint pl. a nano-é). A háttérvilágítás színe szvsz teljesen mellékes szempont.

''Az AAA akku miért is jó nekem?''

Mert ha éppen kifogy, gyakorlatilag bárhol és bármikor kapsz bele elemet! A beépített akku a hordozhatóságot erősen lerontó tényező is, legyen bármilyen kényelmes, amíg normálisan működik. Az első generációs iPod-ok akkuja meg már amúgy is közröhely tárgya elfogulatlanabb körökben, az én bizalmamat így az Apple jó időre elvesztette.

''Bedigizek egy albumot és megcsinálom. Nem fogok egyszerre 200 albumnak nekiállni, mert nem vagyok hülye''

Én meg vagyok olyan hülye, hogy van kb. ennyi bedigizve, és ha mind meglenne eredetiben, akkor sem állnék neki újra. Ha nekikezdenék, csak az egészet volna érdemes megcsinálni, de szerencsére ezt egyelőre megúsztam, mert hihetetlen érzékkel kerülöm az olyan lejátszót, ami ezt megtkövetelné.

''Tényleg vannak elfogult apple fanok, de ebben a topicban nekem a legdurvább is sokkal korrektebbnek tűnt nálad.''

Szerintem meg az Apple korrektségével van probléma, amikor ügyes marketinggel hülyíti be fiatalok millióit, és divatot csinál egy több szempotból megkérdőjelezhető lejátszóból. Ez nekem undorító.

''Látványosan korrektebb hozzáállás isteníteni egy terméket, mint zsigerből fikázni mindent.''

Isteníteni kb. semmit nem korrekt szerintem (a saját lejátszómat is beleértve), a fikázás részemről viszont nem csupán zsigeri, de tudatos, őszinte, és szívből jövő!

''Senki nem tiltja meg neked, hogy az apple fanokhoz hasonlóan ódákat zengedezzél a lejátszódról''

Nem fogok ódákat, és különösen nem zengedezni, de szerencsére a fórumszabályzat a negatív véleményeket sem tiltja. Itt meg éppenséggel kell is az ilyen a teljes képhez.

''azzal, hogy fikázod a miénket, nem fogsz meggyőzni senkit''

A bizonytalanok, tájékozatlanok, és elfogulatlanok számára talán mégis csak adhatok további szempontokat saját véleményük kialakításához...

• vili13

őstag

válasz GP-Sz #121 üzenetére

Az a helyzet, hogy bár az Apple volt az első, lassan már más is gyárt 4GB-os memóriás lejátszót: Bővebben: link - és ez legalább rendes AAA elemmel megy. Szvsz hamarosan leszenek többen is, akik a paramétereidnek megfelelő lejátszót gyártanak, és szolgáltatásokban a nano-t sem lehetetlen felülmúlni, sőt...

A tagek rendezésére szánt szerinted max. 5 perc 200 album esetén már meghaladja a 16 órát. Ha sok esetben a címeket az internetről kell levadászni ehhez, és újra kell archiválni az egészet, akkor sokkal több lehet, rámehetne 2-3 hétvégém is. Nem állítom, hogy teljesen értelmetlen, de az biztos, hogy jól megvagyok nélküle, és semmiképp nem egy lejátszó kedvéért fogom megcsinálni. Volt már lejátszóm, amihez kellet volna, de teljesen az idegeimre ment a sok írogatás, és hamar lecseréltem.

Az ellenséges hangnemről meg annyit, hogy számomra valóban komoly frusztrációt jelent, hogy egy ilyen jó hardvert szoftveresen számomra használhatatlanná butítanak. A generált divathullám mentén a gyártó mégis érdemtelenül tarolja a lejátszó piacot, és így szerintem minden megalapozott fikázást kiérdemelnek, és muszáj ellensúlyozni valahogy az apple fanok végsőkig elfogult véleményét. :DDD

• vili13

őstag

válasz Jared #120 üzenetére

Bár én a Tag&Rename helyett a TagScanner-t preferálom, a tagek szerinti rendezés helyett szívesebben maradok a számomra sokkal kézenfekvőbb és rugalmasabb könyvtárszerkezetnél. Ez nekem kötelező alapszolgáltatás egy lejátszónál, és ha egy csomó pénzt kiadok érte, nem én akarok alkalmazkodni! :(

• vili13

őstag

válasz GP-Sz #114 üzenetére

''az iTunes legalább rászoktatott arra, hogy rendesen karbantartsam az ID tageket'' :(
    ''mindenféle szedettvedett mp3mal gázos lesz a rendszer'' :C

Engem viszont lehetőleg semmire se szoktasson rá egy nyavalyás lejátszó. Napokba, hetekbe tellne, amíg tényleg rendbe raknám a tageket a szedett-vedett mp3 gyűjteményemben. Szerencsére ez teljesen felesleges, mert az iAudio gond nélkül kezeli így is, és nem csinál nekem egy csomó (számomra) értelmetlen plusz munkát! Ez az egyik egy nagy különbség a sz@r és a lejátszó között: az utóbbi képes a felhasználó igényeinek megfelelően is működni, az előbbi meg csak a gyártó hülye elképzelései szerint... :DDD

• vili13

őstag

válasz Alex91 #41 üzenetére

''Hat, ha az ember mar vesz egy Apple cuccot, ...'' - akkor hajlamos abban a téveszmében élni, hogy megérte?!

• vili13

őstag

Az is jó az Apple új lejátszóban, hogy sokféle kép- és szvsz kevés hang formátumot támogat. Majd ha ogg-ot és wma-t is lejátszik, lesz benne rádió, üzemidőben utoléri a Sony-t és funkciókban az iRiver-t, és lehet rá saját progi nélkül zenét másolni, talán veszek majd egy ilyet... :DDD

Új hozzászólás Aktív témák

Hirdetés