Új hozzászólás Aktív témák
-
Synthwave
HÁZIGAZDA
válasz
WonderCSabo #16 üzenetére
Nem kell ahhoz az égvilágon semmi sem. Telepíted, aktiválod, aztán rendszeresen frissíted.
Én a Windows 8 helyett jobban örülnék egy korrekten működő Windows XP x64-nek...
-
Oké. Ha boldog vagy így, akkor jó. Az megint más kérdés, hogy a leírtak alapján te alig használsz valamit a gépen, inkább nehézségnek tartod, egy szükséges rossznak. Egyáltalán kihasználod te a gépedet?
"Szeretek régi játékokkal játszani, nekem mindegy, hogy 2006-os, vagy akár régebbi - ami jó, az jó."
Van, aki meg a modern játékokat szereti..."Tényleg nem értem, miért használnék 7-et, ami nagyobb helyet foglal, jobban terheli a gépem, nekem csúnyább, kevésbé kompatibilis, nincs olyan funkciója, amitől jobb, használhatóbb lenne, legalábbis számomra. Csak azért, mert "modern"?
Aki szerint igen, az sose süssön szalonnát a szabadban, fanyárson, mert van már mikró is!"
Ez pedig - már ne is haragudj - sajnos a te szintedet mutatta be. Legalább olvass utána!A Windows Commander - Total Commander és MP3 ID tag: no comment. Ha neked jó...
-
ceia
őstag
Én a különböző fórumokban mást olvastam a 7 telepítéséről, konfigurálhatóságáról, kompatibilitásáról. Mondjuk nem sok jót. Egyszer ki fogom próbálni, egy másik vinyóra fölteszem, ha tudom.. nem fogok előtanulmányokat folytatni egy OS telepítéséhez!
Az XP telepítése nem több, mint 25 perc. Csak a termékkulcsot kellett beírni, ami még van, az van a 7-nél is. (de nem kellett pl. AKTIVÁLNI)
Nem szoktam gyakran újratelepíteni az XP-t, évekig marad. Nekem volt egyből netem, az pedig természetes, hogy a hang, vga, stb.. drivereket föl kell raknom.
XP-n még nem láttam kékhalált - egyáltalán kék ezen is?Gyorsan bootol, és gyors a működése. Már jól ismerem - mi kell még?
Az OS konfigurálhatósága természetes igény, miféle felfogás az, hogy használjam úgy, ahogy a MS szerint jó nekem?
Szeretek régi játékokkal játszani, nekem mindegy, hogy 2006-os, vagy akár régebbi - ami jó, az jó.
A biztonságról: van tűzfalam, antivírus és antimalware szoftverem. Nem vásárolok neten bankkártyával, és nincsenek titkaim, még a levelezésem sem az. Akkor? -Botok? Na ne már! Azt úgyis észrevenném - ha pedig nem lehet észrevenni, kit érdekel?
Ha a ti gépeteken korszerű 7 van, akkor az nagyon biztonságos, és nem kaptok spamet a botnetes gépemtől, ugye?
Ezt a kereső mizériát tényleg nem értem: mit kerestek a 7 nagyon jó keresőjével a gépeteken? Nekem nem kell keresni, mivel emlékszem mindenre, mit hová tettem. Van minden típusú adatnak mappája (kép, video, hang, szöveg, játék, program, stb..), és a fájlkezelővel pillanatok alatt elérek bármit. Pedig van a vinyón sokminden. (Ja, és ki ne hagyjam: Windows Commandert használok!
Ez is elavult - csak éppen gyorsabb, mint a terebélyesedő Total, és tud mindent, amit elvárok..)
A vezérlőpult az XP-ben is elérhető a startmenüből könnyen, de nem sokat látogatom. Ha csak lehet, kerülöm a pdf-eket. Irtok minden ID taget az mp3-ból, a fájlnévben adom meg, mi az. Nem használok outlookot, a gmailból írok emailt. Akkor mire is jó az új kereső nekem?Az XP sem tökéletes, ami a kinézetét illeti, de barátságosabb, színesebb, mint a 7. Csak az ablakok lekerekített felső sarkai, az ablakkezelő gombok fehér körvonala, és a startmenü "start" felirata nem tetszik (elég lett volna egy win logo) - a többi rendben.
A 7 vastag tálcája aztán gyönyörű.. meg a komplikált menüje! Az ablakkezelő gombjai még elmennek, de az ablakok kerete már csúnya. Szeretek gyorsan dolgozni, nem fogom várni, hogy 3D efektek, animációk, meg áttűnések legyenek, és az erőforrás is a szívügyem. Ennyit az aero-ról.Tényleg nem értem, miért használnék 7-et, ami nagyobb helyet foglal, jobban terheli a gépem, nekem csúnyább, kevésbé kompatibilis, nincs olyan funkciója, amitől jobb, használhatóbb lenne, legalábbis számomra. Csak azért, mert "modern"?
Aki szerint igen, az sose süssön szalonnát a szabadban, fanyárson, mert van már mikró is!
-
válasz
WonderCSabo #283 üzenetére
Privátba ezt kifejthetnéd, ne offoljuk szét a topikot...
-
WonderCSabo
félisten
válasz
Fire/SOUL/CD #278 üzenetére
Többször is próbáltam a frissítést, mindegyik alkalommal elég szar eredményt adott.
-
-
törölt tag
ja és a legfontosabb 32 bites a Vista és 64 bites az új Windows7.
-
törölt tag
válasz
Fire/SOUL/CD #278 üzenetére
nagyon egyszerű, olyan szinten be volt lassulva a rendszer, hogy a használhatatlanság határát súrolta.
-
Tibor_560sec
aktív tag
válasz
ZsanKLÓD2 #270 üzenetére
Kedves ZsanKLÓD2 nem tudom miért az én hozzászólásomat emeled ki a porból a fénybe ....
szerintem a hozzászólásom igenis témába vág (ez viszont neked szól).
Szerintem ha okosítanak , ne utasítsd el , rád fér ... meg ne engem vegyél elő a topicból légy szíves ....
Gondolom megértettük egymást -
-
törölt tag
Éppen tegnap kezdtem egy gépet Vistáról Windows7 -re átállítani, a megrendelő kérése volt, hogy minden ugyanúgy legyen mint előtte. Másfél napja csinálom és még előttem van a programok telepítése (nagyon alapos vagyok, teljese backup , először, hogy mindent vissza lehessen állítani ha nem sikerülne aztán az MS költöztető progiját használom). Még vagy 50 progit fel dobok és meg is vagyok.
Megmondom nektek őszintén emberbaráti szeretetből ezt bizony nem csinálnám. Borzasztó időigényes. Erős indok nélkül nem éri meg váltani nekem ez a véleményem.
-
VIC20
őstag
válasz
WonderCSabo #265 üzenetére
Ez mind igaz, csak ez a mondatodat:
A Win7 az eddigi leggyorsabban fogyó Windows, tehát a legsikeresebb.
árnyalnám annyival (és ezt már említette valaki korábban), hogy úgy lenne teljesen igazságos az összehasonlítás, ha figyelembe vennénk a piac nagyságának változását is 2001-hez képest (az XP megjelenési éve). Tehát a nyers darabszám is sokatmondó adat, de a teljes képhez azért csak hozzátartozik az is, hogy "x eladott darab per y-milliós PC piac", nem?
(A legnagyobb Windows-"hisztériára" én a Win '95-tel kapcsolatban emlékszem.)
-
moonman
titán
válasz
miaoumaoi #273 üzenetére
Windowsból nem jön ki évente új verzió, a verziók közötti frissítések pedig mindig ingyenesek. OS X-ből ehhez képest évente adnak ki "újként" eladott javítócsomagokat, amikért bizony simán legombolják a teljes verzió árának egyharmadát. de személyeskedj csak tovább nyugodtan.
-
ZsanKLÓD2
csendes tag
válasz
WonderCSabo #269 üzenetére
Hát igen, a "jobban szedi a vírusokat" típusú hozzászólások végülis sokkal közelebb állnak a témához, mint az én általam felvázolt statisztikai grafikonok.
-
ZsanKLÓD2
csendes tag
válasz
PhoenixK #259 üzenetére
Legjobb tudásom szerint a Windows XP támogatása 2014-ig tart amint azt a Microsoft -KÖZKÍVÁNATRA- meghosszabbította.
Nos egyáltalán nem lesz szükség kivárni 2014-et , amint látod a Win7 nem fog trónfosztást elkövetni, mivel jövőre jön az utódja, aminek TALÁN majd nagyobb esélye lesz az XP trónfosztására.
Egyéb kérdés? Jóslásból, valószínűségszámításból ?
-
válasz
ZsanKLÓD2 #258 üzenetére
Ismét, merthogy szelektív olvasás módban vagy:
- Mikor indult az XP
- Mikor indult a Win 7Ehhez képest nagyon is jó ütemben halad. Mellesleg kíváncsi leszek a pánikszerű átállásokra amikor egyszer abban a távoli végtelennek tűnő jövőben véget ér a támogatása az XP-nek... Ott már nem ez az egyenes lesz a jellemző.
-
ZsanKLÓD2
csendes tag
válasz
PhoenixK #250 üzenetére
"- A két vonal erősen összetart..."
Akkor, most sasolj rá egy pillanatra, hogy az "erősített", statisztika szerint mikor is fog találkozni ez a két csík:
Ha ezzel a penzummal halad tovább, akkor mire jövőre kijön a Windows 8 addigra még mindig az XP lesz a nyerő !...
Gratulálok a Windows 7 teljesítményéhez !
-
VIC20
őstag
Elnézést, de a kisördög csak nem engedi, hogy ezt kihagyjam:Hozzájárultam én már az emberiség közös szellemi kincséhez annyival, amennyit sokak soha nem érnek el, egész életükben sem.
Kérhetnék egy listát, hogy hogyan keressem a műveket a könyvtárban, vagy múzeumokban, képtárakban, esetleg hanglemezboltokban?
Ha az alkotó szerénysége nem engedi a nyilvánosságot, akár privátban is.
Ígérem, Mester, nem fogom elárulni. Csak annyit fogok beírni, hogy mea culpa, és hogy
.
-
Tibor_560sec
aktív tag
"jobban szedi a vírusokat" hát nem szó szoros értelemben
(de gondolom azért megértetted amire céloztam
) jobban kifejtve az immunrendszere nem átható a védelmi rendszere gyenge (hiába van bármilyen vírusirtó , bárhogy konfigurálva mint halottnak a csók ... ) míg a szivacs a vizet az xp a vírusokat szívja magába ....
Nekem pl Novemberben lett rakva egy Xp Prof 32 bit pár eredmény lekottázásáért (onnan az a memória load eredmény is , már valószínű hogy valami vírus munkálkodott , azért az a szerintem is nagy igénybevétel) és körülbelül 30 napot ha fent volt a rendszer .... megnőtt napról napra a boot idő, elkezdett kilépegetni a játékok alatt, hibaüzenetek sorolnám de inkább már nem ..... mindent feltelepítenék csak xp-t nemmindig talál valami átkozott hibát, mindig frissít valamit magán és azonnali újraindítást akar stb ....
Szóval én nem szeretem ezt a tortúrát (főleg úgy , hogy ha gép elé ülök nem szeretem a ráfordított időmnek körülbelül a felét karbantartásra fordítani) amit el kell játszani minden egyes alkalommal.Ha hasonlatot kéne írnom valahogy így szólna :
-Agresszív fellépésű, beilleszkedési zavarokkal rendelkező, lusta > Xp Professional
-Szorgalmas, magára és környezetére egyaránt igényes, kedves > 7 UltimateDe most jövök rá , hogy milyen alapon hasonlítom össze a két rendszert
hisz van közöttük egy tucat év
Ha párhuzamban jeletek volna meg akkor lehetne bólogatni , de mivel hogy nem kis idő van a két rendszer között így nem érheti a szó a ház elejét a xp-nél(aki meg összehasonlítja a két rendszert az meg szerintem BOL
ND )
-
VIC20
őstag
Igazán megtakaríthattad volna ezt az agymenést. Tök fölösleges volt: ennyi árnyékra vetődést egy hsz-ban... (Magyarán: egyet sem állítottam azok közül, amiket sorra és hevesen cáfolsz. Vicces.)
A reakciód hevességéből arra következtetek, hogy nagyon érzékeny pontodat sikerült - akaratlanul - megtalálnom. Isten ments, hogy tovább hergeljelek!
Szóval elnézést, ha megsértettelek volna azzal, hogy megelőlegeztem: x év múlva majd Te is a csendes, családos többséghez fogsz tartozni; talán megbocsátható, ha az ember a normalitást feltételezi.
Én mindenkinek a fóbiáját tiszteletben tartom (köztük a "családfóbiát" is), de a viszonosságot azért ebben is elvárom: vagyis nem kéne egy csomó embert egyszerűen lustának bélyegezni, csak mert nincs idejük éjszakákat átjátszani vagy éppen havonta-kéthavonta-x havonta rendszert telepítgetni, migrálni. (Pláne ha nem is ugyanabban a cipőben jár az ítélkező - hisz akkor mondhatná: "Lám, ha én meg tudom oldani, akkor ti is meg tudnátok, lusta disznók." -, hanem bevallottan nincs ebben a szituációban.)
A "flémhez": mi viszi jobban félre a beszélgetést? Egy háromsoros, nem sértő megjegyzés vagy egy erre adott - teljesen fölösleges -, nyolcszor olyan hosszú kirohanás?
-
moonman
titán
válasz
Tibor_560sec #253 üzenetére
"jobban szedi a vírusokat"
LOL"Windows Xp Professional 32 bit (naprakész állapotban) üresjáratban 480-530 MB"
mi a franc fut azon, hogy ilyen baromi sokat eszik? -
Tibor_560sec
aktív tag
Belegondoltatok abba , hogyha kap az XP még egy javítócsomagot a Microsoft-tól akkor milyen volna a jelenlegi helyzet .....
talán még most is telepítenék új konfigokra a rendszert ...
De hát nem kapott ugyebár service pack-ot és így sajátos véleményem , hogy jobban szedi a vírusokat és hamarabb válik instabillá az op.rendszer ....
Meg ugye nagy mizéria a directX támogatása is ....
De kétségtelenül remek rendszer volt-az-és szerintem sokaknak még jó pár évig az marad ...Meggyőzhetetlen embereknek .... a memória load-ról
-Ezek saját adatok , de szerintem megközelítő pontosságúak ....
-Windows Xp Professional 32 bit (naprakész állapotban) üresjáratban 480-530 MB
-Windows 7 Ultimate 32 bit (naprakész állapotban) üresjáratban 680-720 MB
(*naprakész állapot* a legfrissebb javítások driverek)
(*üresjárat* semmilyen alkalmazást nem futtatok)
Szóval szerintem elenyésző a különbség .... -
BonFire
veterán
"Látom, lövésed nincs arról, milyen családban élni (úgy értem, "saját" családban, ahol te vagy a családfő), hogyan alakulnak ott az "szabadidőidő-viszonyok". Majd pár, jópár, tíz, stb. év múlva térjünk vissza a témára."
Mert mi lesz teszerinted jópár, tíz év múlva? Addigra megtanulod beosztani a saját idődet, vagy mi? Vagy az enyémet akarod? Kösz, azt beosztom magamnak. Ha nem tudnád, a család – mint közismert – opcionális. Az ember nevű élőlénynek meg szabad akarata van, és (elvileg) el tudja dönteni, mi neki a fontosabb. Az én életemben a családalapítás annyira a lista legvégén van, hogy max akkor vetemednék erre, ha felfordulnék az unalomtól. Tudod, nem való az sem mindenkinek, csak sokan még ezt sem ismerik be maguknak, és inkább pofozkodnak, bicskáznak és egyéb dolgokat művelnek családi élet címszóval. Köszönöm, ebből én nem kérek.
Senkinek sem fognak revolvert a fejéhez, hogy márpedig petézzed megfele a nődet, hogy legyenek neki hármasikrei egyből, aztán meg azért lógjon ki a beled a látástól vakulásig tartó melóban, hogy az ő szájukat betömd, de úgy, hogy magadra már semmi időd nem marad, és ötvenévesen befekhetsz a fődbe, mint oly sok ember. Nézz szét egy kicsit! Tele van ötvenévesekkel a temető. Kurva romantikus, mondhatom. Tudod: akkor maradok önző dög, és csak magamért hajtok, és nem kell senkinek megfelelnem. Sem a családnak, sem a társadalomnak. Hozzájárultam én már az emberiség közös szellemi kincséhez annyival, amennyit sokak soha nem érnek el, egész életükben sem.
Bármilyen elképzelhetetlen is számodra, sokféle életet lehet élni. A családos részen én már túl vagyok. Majdnem megdöglöttem bele, de csak majdnem. Aztán új életet kezdtem, és most azt csinálok, amit akarok.
Utánam lehet csinálni. De a szopással együtt. Ja, hogy végigflémelni a topicot könnyebb?
-
ZsanKLÓD2
csendes tag
Hát nem tudom, de a végső konklúziót bárki levonhatja a címlapofotón látható két darab csíkból is
Lehet hogy csak én látom úgy mintha az XP "egy kicsit" feljebb volna?Erre volt matektanárom mondta volna, hogy a párhuzamosok a végtelenben találkoznak.
-
moonman
titán
"Ja, kérem, akkor azokból a magasságokból könnyű az észt osztani. Ha zsebbe kéne nyúlni, lehet, hogy nem is lenne az XP olyan "gáz"..."
Vistából dobozos Ultimate-et vettem előrendeléssel. utánanézhetsz, milyen olcsó volt.
egyszerűen kihasználom a lehetőségeket.
"Sok évtizedes MS hagyományokat rúgna fel."
annyira azért nem: "Various versions of NT family operating systems have been released for a variety of processor architectures, initially Intel IA-32, MIPS R3000/R4000, and Alpha, with PowerPC, Itanium, and AMD64 supported in later releases."
"Mit szólnak majd a hardver-gyártók, akik mindig számítanak arra, hogy jót kaszálnak majd egy-egy új Windows-verziónál?"
nem szólnak semmit, csöndben ontják majd az újabbnál újabb processzorokat.
-
VIC20
őstag
a pénztárcám egyébként nem fogja bánni, mert a céges mennyiségi licencet használom, éves díj fejében mindig a legfrissebbet használhatjuk.
Ja, kérem, akkor azokból a magasságokból könnyű az észt osztani. Ha zsebbe kéne nyúlni, lehet, hogy nem is lenne az XP olyan "gáz"...
ha hihetünk a pletykáknak, a Windows 8 pont a gyengébb rendszerekre lesz optimalizálva (ha már mobil ARM chipeken is elfut), úgyhogy pont lesz okod váltani.
Hát, erre kíváncsi leszek! Sok évtizedes MS hagyományokat rúgna fel. Mit szólnak majd a hardver-gyártók, akik mindig számítanak arra, hogy jót kaszálnak majd egy-egy új Windows-verziónál?
-
Csakénvagyok
őstag
válasz
talpalavalo #244 üzenetére
Kb ez az oka mindenkinél. Még megfelel az XP, esetleg lusta vagyok újat megtanulni, ha baj van az XPt fél óra alatt feldobom, s főleg gond nélkül átverhető egy kulccsal s pici registry buherával, már ha nem direkt .exe-vel a űberlusták kedvéért
-
talpalavalo
aktív tag
Én sem váltottam még át win7-re ennek egyetlen egyszerű oka van, hogy nem szándékszom még újratelepíteni a rendszert hisz egész jól megy
De ha telepítek akkor mindenképpen win7 lesz belőle
Csak először rendet kell rakni a C-n szokásom ideiglenesen adatokat tárolni ott ami habár tudom nem helyes, de mégis előferdül :S
-
moonman
titán
válasz
#13260800 #242 üzenetére
"igen és sokallta jobban ismertek a hibái mint a Windows7 nek vagy a Vistának. Ez előny vagy hátrány?"
nyilvánvalóan hátrány. mellesleg anno Vistában valami egy év alatt találtak annyi hibát, mint XP-ben két hónap alatt. pontos számokat nem tudok, de volt egy ilyen megdöbbentő statisztika. Office 2010-nél pl. kerek fél év telt el, mire először patch-elni kellett, ezek az új szoftverek viszont alapból sandbox-technológiát használnak, így eredendően biztonságosabbak, mint a régiek.az, hogy nem rendszergazdaként használod, nagyon dícséretes, de ettől még ezerszer könnyebb megborítani számtalan módszerrel, mint egy post-Vista rendszert.
"A Windows XP SP3 egészen 2014-ig támogatott. Addigra te már Windows8 at fogsz használni és osztani fogod azokat akik az elavult régi Windows7 -t használják."
nem fogom. a Windows 7 2014-re olyan korban lesz, mint most a Vista, ami még mindig modernnek mondható. az XP viszont egy korábbi filozófia mentén épült és addigra már 13 éves lesz, ami nemhogy öreg, de matuzsálem kornak felel meg a szoftverek között. a pénztárcám egyébként nem fogja bánni, mert a céges mennyiségi licencet használom, éves díj fejében mindig a legfrissebbet használhatjuk."Az én itthoni 2,4 cerkám 2GB rammal és egy Matrox Parhelia VGA karival azt hiszem bőven el lesz 2014 -ig egy Windows XP -vel is."
ha hihetünk a pletykáknak, a Windows 8 pont a gyengébb rendszerekre lesz optimalizálva (ha már mobil ARM chipeken is elfut), úgyhogy pont lesz okod váltani. -
törölt tag
igen és sokallta jobban ismertek a hibái mint a Windows7 nek vagy a Vistának. Ez előny vagy hátrány?
Amúgy meg csak egy egyszerű dolog, nem rendszergazdaként ténykedek a gépemen. Máris irgalmatlan sokat tettem a biztonságért. Ezt miért is nem lehet megcsinálni XP -n?
"váltási kényszer pedig azért van, mert pár év és mindenféle support megszűnik hozzá. nem árt kicsit "előre" gondolkodni. egy 10 éves OS-t használni akárhonnan nézzük, gáz."
mikor is szűnik meg? A Windows XP SP3 egészen 2014-ig támogatott. Addigra te már Windows8 at fogsz használni és osztani fogod azokat akik az elavult régi Windows7 -t használják. Közben a pénztálcád vékonyabb lett pár tízezerrel de biztonságban fogsz böngészni és netezni! Persze tudom le is lehet tölteni az OS -t és akkor nem leszel vékonyabb. Csak hát creckelt Windowst még az MS szerint sem biztonságos használni.
Az én itthoni 2,4 cerkám 2GB rammal és egy Matrox Parhelia VGA karival azt hiszem bőven el lesz 2014 -ig egy Windows XP -vel is. Ami kell az fut rajta. Teljesen jól és gyorsan. Nincs okom váltani.
-
VIC20
őstag
"Tudom, hogy milyen érzés belemerülni egy játékba, böngészésbe, fórumozásba, csetelésbe, akármibe, hogy úgy elszáll az idő, hogy észre sem vesszük."
Látom, lövésed nincs arról, milyen családban élni (úgy értem, "saját" családban, ahol te vagy a családfő), hogyan alakulnak ott az "szabadidőidő-viszonyok". Majd pár, jópár, tíz, stb. év múlva térjünk vissza a témára.
-
moonman
titán
válasz
#13260800 #235 üzenetére
"A Windows XP is biztonságossá tehető ez egy hozzáértő embernek nem probléma."
akármennyire ért hozzá valaki, egy XP-t sosem lehet olyan biztonságossá tenni, mint egy Win7-et alapbeállításokkal, mert egyszerűen elavult, régi technológia.váltási kényszer pedig azért van, mert pár év és mindenféle support megszűnik hozzá. nem árt kicsit "előre" gondolkodni. egy 10 éves OS-t használni akárhonnan nézzük, gáz.
-
törölt tag
bár 5 perces meló lenne. De itt évek óta belakott gépekről beszélünk. Rengeteg program, beállítás játékokban mentett állás amit át kellene pakolni. És ami az egészben a legfájdalmasabb, hogy én mint gyakorló rendszergízda a vérjátékosokon kivül (DX10 - DX11) nem látom értelmét a váltásnak. Azonban a hálózati fejlesztések miatt vállalati környezetben ahol én felügyelem a dolgokat már a VISTA idején megkezdtük a váltást. Ott aláírom nem rossz mi több a fejlettebb AD kezelés miatt roppant kényelmes. De ott sem minden áron csak ha tényleg van értelme. Értem itt, hogy ha pl csak egy számlázó használata szükséges annak aztán teljesen mind1, hogy XP vagy Windows7.
Számolni kell minden esetben. A biztonságra való hivatkozásokat nem tudom elfogadni. A Windows XP is biztonságossá tehető ez egy hozzáértő embernek nem probléma.
Működő dolgokat sokan nem szeretnek bolygatni. Itt előttem többen is írták igazából nincs váltási kényszer. Ha pedig nincs amíg nem éget a probléma nem is lesz fejlesztve az OS.
-
sfdrakex
nagyúr
Persze XP is megfelel, bár egy 50 ezerből összerakott gépen már simán megy a W7. Visont ezen az elven haladva a régi Csepel bicajjal is lehet kerékpározni, mobil telefon nélkül is lehet élni, Trabantal is el lehet jutni egyik helyről a másikra. Nike cipő helyett jó a kínai. Sőt számítógépre sincs szükség, netezés helyett lehet menni könyvtárba olvasni, ezért az internet is felesleges. Sőt autó helyett lehet járni lóval, de akár ökrös fogattal is. TV se kell mert este a csűrben kukorica morzsolás közben lehet sztorizgatni. . . .
-
BonFire
veterán
válasz
#13260800 #223 üzenetére
"Teljesen megértem azokat akiknek nincs kedvük totjázni. Majd te is megérted őket ha az időd fontosabb dolgokra is el tudod költeni mint felesleges totojázások telepítgetések egy élettelen vacakon."
Erre szokták mondani, hogy oké, hogy kifogás van, de amúgy bevállalod, hogy lusta vagy rá, vagy képes vagy egy hétig magyarázni, hogy egy ötperces dolgot miért nem lehet megcsinálni. Mert az én apám ilyen volt, és nagyon utáltam ezt a tulajdonságát. Mert amúgy elektronikában olyan zseni volt, amennyire vagyok én kétbalkezes, de épp ezért, nekem a kezem szokott járni a szám helyett. Ne értsd félre, ne vedd flémnek, de szerintem a tetteink beszélnek. Nagyon jólesik egy jól végzett munka gyümölcsében gyönyörködni. Még akkor is, ha a munkát önmagadnak csinálod, azért senkitől nem kapsz érte pénzt, de még vállveregetést sem. Ha megveregeted a saját válladat, az ugyanolyan jó tud lenni.
Tudom, hogy milyen érzés belemerülni egy játékba, böngészésbe, fórumozásba, csetelésbe, akármibe, hogy úgy elszáll az idő, hogy észre sem vesszük. Én napi átlag 12-14 órát töltök a gép előtt (a többi alvás), és érzem, hogy ez az idő kevés. Olyan sok dologgal foglalkozom, hogy egyszerűen a napi 24 óra nekem kevés. No, de a nemszeretem dolgokat is meg kell csinálni előbb-utóbb, és inkább csináljam meg akkor, amikor én oszthatom be az időmet, kipihent vagyok, nyugodt vagyok, kiegyensúlyozott vagyok. Nem akkor, amikor váratlanul összeomlik a rendszer este 10 órakor, és még éjfélkor azon őrjöng az ember, hogy hogy mentse meg valahogy a jelszavait meg a könyvjelzőit; hogy mentse ki a beállításait; aztán mikor már epét hány az idegtől, és legszívesebben a nagykalapáccsal verné szét az egész gépet, akkor kénytelen nekiállni telepíteni. Ilyenkor szoktak sokan búcsút mondani néhány amúgy nélkülözhetetlen fájlnak, amire pár nap múlva rájönnek, hogy nem is kell már. Aztán egy csomó dolog kimarad. Mondjuk elfelejti az ember a fizikai különálló vincsesztert telepítés előtt leválasztani, és a Windows szépen bepakolja a másik vinyó két logikai partíciója közé. Én már ilyen miatt toltam fel kétszer egymás után a Windowst. És ez nem jó. Az ilyen dolgoknak csak higgadtan, hideg fejjel lehet nekiállni. Hamarabb elkészülünk, és egy csomó stressztől kíméljük meg magunkat.
Azt én egész egyszerűen nem vagyok hajlandó elhinni, hogy valaki egy év alatt egyetlen délutánt sem tud rászánni, hogy rendbe rakja a gépét. Ilyen nincs. Az embernek arra van ideje, amire szakít. Igen, én is be szoktam vallani magamnak, hogy ma nincs kedvem mondjuk az angollal foglalkozni, és aznap nem foglalkozom vele, de nem ideologizálom meg, hogy miért nem fér bele az aznapi szűkös időmbe 60-75 perc angolozás, amikor 14-15 órát vagyok ébren. Én bevallom, hogy erőt vett rajtam a lustaság, de azt már nem hagyom, hogy teljesen elhatalmasodjék rajtam, és úgymond szokásommá váljék.
Azt meg végképp nem értem, hogy ha valakinek amúgy vadiúj konfigja van, ráadásul ajándékba kapott egy jogtiszta OS-t, ezenfelül van valakije, aki megcsinálja helyette az egész hercehurcát, miért nem képes rá. Amint azt leírtam a #19-ben.
-
Zso2
őstag
Akik itt ilyesféle szövegekkel jönnek,hogy "minek a win7, amikor elég az xp is" azok tökéletesen azok akik akik lehurrogják pl a Mercedes-t, vagy a BMW-t , és jó nekem a Suzuki.. jó , hát persze,hogy jó ,de azért megnézném az arcát egy Merciben űlve..
és a kibúvók.. sokat eszik meg hasonló..,de 5x annyi ideig bírja majd(#230) rob400
Valljuk be hogy azért az otthoni PC-k is nagyon magas arányban csak szenvednének Win 7 alatt, fejleszteni meg pénz kérdése...
Ugyanakkor egy PIII-as gép is megfelelne 80-90%-ban minden irodai/otthoni munkára, de nem Win 7-el természetesen.Amin már a win7 szépen elmegy fillérekért lehet venni , erről ennyit. Aki olyan igénytelen,hogy a fáradságot nem veszi jó a 10-15 éves gép, az nem is való ebbe a felmérésbe, mert pl csak azért netezik mert éppen ott van a szobájában és véletlen bekapcsolja(nem érdekli különösebben az IT világ) A világot nézzük egy P3-as gép a balkáni országok alja... szemétdombon lehet találni,vagy lomtalanításnál...
-
rob400
csendes tag
Amíg a nagyobb cégek nem migrálnak tömegesen addig ez az arány nem fog sokat változni, és hát miért is tennék ha megfelel az XP is...
Valljuk be hogy azért az otthoni PC-k is nagyon magas arányban csak szenvednének Win 7 alatt, fejleszteni meg pénz kérdése...
Ugyanakkor egy PIII-as gép is megfelelne 80-90%-ban minden irodai/otthoni munkára, de nem Win 7-el természetesen. -
julius666
addikt
de windows7 alatt ez nálam elképzelhetetlen. csak XP alatt megy így:
Amikor baromi sok memóra volt szükségem (~3 giga és 4 giga van a gépben), az alap durván 1,8 gigás fogyasztásáról szépen visszahúzódott a rendszer 700 mega körülire (amikor kiléptem a 3 gigát zabáló alkalmazásból, ennyit mutatott a feladatkezelő). Ja, és 64 bites rendszer, ami állítólag sokkal többet zabál a 32 bitesnél. Mindemellett semmit sem butítottam rajta, szóval nincs semmi trükk.
Szóval én láttam már. És használható volt simán a rendszer, természetesen rövid idő után visszakúszott az eredeti méretre (valószínűleg amúgy a superfetch miatt zabál üresjáratban ennyit, de ezt tudja szabad memó alapján skálázni, illetve ettől csak gyorsabb lesz a rendszered).
-
VaZso
senior tag
"...Az XP folyamatosan csökkenő, de még mindig meghatározó részesedésén nem csodálkozok mert rengeteg céges vagy beágyazott rendszeren futak még ma is...
Akárhogy is, kétlem, hogy a beágyazott rendszerek jó része szerepelne egy webhasználaton alapuló felmérésben.
Ezeken az eszközökön jellemzően senki sem netezik, sok esetben a hálózathoz sincs semmi közük. -
McKane
senior tag
csak 2 apró megjegyzés,ami feltűnt az XP-Windows7 között:
Ugyanazon a gépen,egyazon hangkártya (notebookról van szó ) XP alatt a hang alig hallatszik a beépített zajkeltőkön. ( azért írok zajkeltőt,mert kemény 2x1,5 W-ot tudnak ,de tudnak..)
Szóval, XP alatt alig lehet hallani teljes hangerőn, windows7 alatt meg szép hangosak max.hangerőn. Ja,és mindkét esetben a legfrissebb illesztő-program volt rajtuk.A másik,meg ha frissült az XP, pár percenként dobálja ki ezt:
és nem lehet eltüntetni ,akkor sem ha az ember pl. játszik,filmet néz.. addig nem nyugszik,míg tényleg újra nem indítom a gépet..
de windows7 alatt ez nálam elképzelhetetlen. csak XP alatt megy így:
-
törölt tag
de azt szeretjük
mert karbantartja az agyam!
Egyéb iránt van itthon egy régi laptop Win7 Starter futkos rajta, tényleg gyors. Van egy kis gépecském amin egy Windows XP van egy Ubuntu atom szerverem, és amár emlitett nagy gépem. Ezen kivül a nagyobb családban rengeteg gép! Amin szinte mind XP van. Mivel nem nagyon értenek hozzá nekem kellene csinálni, de mivel nincs igényük rá, nem érzik szükségét. Én pedig igen LUSTASÁGBÓL nem fogom megcsinálni. Inkább csinálok mást.
-
törölt tag
pontosan ilyen ember vagyok én is amit leírtál
azért mert szebb én ugyan fel nem teszem, a biztonságot megoldottuk nálunk senki nem rendszergizda a gépen, ezen kivül viruskergető és "apám tyúkja" megvan. Az új gépünkre nem csak WIN7 került hanem dobtam rá egy Ubuntut és egy Gentoo -t is. Tudod mikor fogok totjászni, hogy a család kis gépein is a "modern" -nek hívott os legyen. De tényleg minek? Nem futnak alatta gyorsabban a játékok a gyerekem észre sem veszi a különbséget. Telepítgetni 2 gyerekkel meg a családdal a nyakamon már nincs időm. És ezzel jó sokan vannak még így. Majd ha muszáj telepítünk addig le van tojva.
Meg hát ezek így néznek ki. Telepítés után kiderül ez nem megy az nem megy, azmeg megy de valamiért néha beszar. Közben én meg csak netezgetni, videókat nézni webet szerkeszteni akarok néha egy egy régi játék. Teljesen megértem azokat akiknek nincs kedvük totjázni. Majd te is megérted őket ha az időd fontosabb dolgokra is el tudod költeni mint felesleges totojázások telepítgetések egy élettelen vacakon.
-
arnyekxxx
veterán
az xp-t röcögtettem, gurult is jól sokáig, nem, vagyok xp-utáló, komolyabb bajom soha nem volt vele, de a w7-et feltettem egy éve oszt minden röcögtetés nélkül azóta is köszöni szépen megy mint fiatal szüzlánykorában. És ugyan ez érvényes a kökori gépemre feltett meg a szarfujitsu laptopra feltett w7re is. Just works
-
Tomcat
őstag
1. Az XP folyamatosan csökkenő, de még mindig meghatározó részesedésén nem csodálkozok mert rengeteg céges vagy beágyazott rendszeren futak még ma is, és tudtommal egy teljes rendszer modernizálásig nem is fogják ezeket lecserélni. Mivel ezek döntően célszámítógépek nem is igazán lenne racionális oka. Nálunk is vannak még ilyen beágyazott zárt ipari rendszerű gépek fixen futó programokkal. Amíg megy addig marad.
2. A Vista részesedéséhez is aktívan hozzájárulunk mert több otthoni gépemen is dobozos Vista X64 Ultimate futtatok, de céges környezetben 2008-2009-ban sem volt más alternatívája a Vista Business x64-nek, így VL keretében regeteg gépet kaptunk előtelepítve vele amiket ma is aktívan használunk és még fogunk is néhány évig. Semmi gond velük SP2-vel és amíg mennek ezek is maradnak.
3. A Windows 7 döntően az új beszerzésű Notebook-okkal előtelepítve érkezett az utóbbi időben és szinte kizárólag Home Premium X64 kiadásban. Az otthoni gépeim némelyikén is ilyen kiadás fut. Ezek is kiszolgálnak majd amíg mennek.
Ha egyszer lesz 7x64 Ultimate SP1 dobozos, na majd abból veszek saját célra is. -
VIC20
őstag
válasz
Morden24 #193 üzenetére
szerk.: Ja, és a trim elég fontos az SSD-k miatt, nem egy jó befektetés Xp alatt tolni ezeket a szegény jószágokat éveken át. Márpedig ha terjednek (és fognak), akkor az még egy hatalmas szög az XP koporsójába.
Ezzel tökéletesen egyetértek - még akkor is, ha van olyan vezérlő, ami nagyjából feleslegessé teszi a trim-met (Toshiba TC58NC/JMicron JMF618: erre épülnek pl. az új Kingmax SSD-k). Szóval ha egy hoztzáértő XP-s SSD-t akar, akkor ilyennel áthidalhatja a problémát.
De persze az "átlagfelhasználó" fogalmában és szerepében már egyetértettünk, tehát a fő trend tényleg az "SSD? -> Win7" marad.
-
Telefunen
őstag
Nem, a regcleanerek legfeljebb találgatnak, azokat nem kell használni. Ha valamiért tényleg a registryhez kell nyúlni, akkor a legbiztosabb kézzel intézni, mert te legalább tudod hogy mit csinálsz .
Gyors winyával és olvasóval az XP telepítése is 20 perc. Természetesen ehhez többnyire asztali gép kell.
Egyébként jó a win7, szeretem, bár én totál klasszikus nézetet használok (igenis gyorsabbnak hat így, GPU gyorsítás ide vagy oda), a tálcát is winXP módra használom, a keresőt is letiltom (nem, nem csak az indexelést, a teljes szolgáltatást), mert ritkán keresek, akkor pedig jó a FileSearchEX. Így számomra éppen olyan mint egy XP, csak gyorsabban bootol, van DX11-em, tényleg jobb a hang (igaz, zenét ASIO-n keresztül hallgatok), a prefetch valóban megőrzi a gyorsaságot, és az ikonok így is szebbek
-
BonFire
veterán
"SilverLight valamiert rosszul telepult fel, es se levakarni, se frissiteni nem lehet, manualis telepitesre is kiakad."
Én a Revo Uninstallerrel szedtem le sikeresen. A Windows telepítőlemezzel sem lehet eltávolítani? Gondolom, a hiányzó uninstall-komponens megtalálható rajta, bár ki tudja...
-
nyunyu
félisten
A hazai statisztikákat a Gemius a gemiusTraffic weboldalforgalom-elemző szolgáltatásával magyar oldalakon gyűjtött adatok alapján készíti.
Amit a legtobb reklamirto alapbol blokkol
XP vs 7 temahoz: itthon miota megjelent, 7x64-et hasznalok, bar mostanaban random dob neha egy-egy kekhalalt, ismeretlen okbol kifolyolag.
Ami bajom van vele: SilverLight valamiert rosszul telepult fel, es se levakarni, se frissiteni nem lehet, manualis telepitesre is kiakad.
Ha este leteszem aludni a gepet, akkor 3-kor bekapcsol, mert a WU megint probalkozna.Sebaj, mar megvan a kovetkezo vinyom, csak meg nem volt idom beszerelni, azzal le lesz tudva az eves Win reinstall.
Melohelyi laptopomon fel evet birt az XP, ahelyett is 7-et raktam fel, de oda 32 biteset, mert van egy rakas sajat programunk ami egyaltalan nem megy 64 biten.
Kollegak igy is szivtak jo darabig, mire mindent be birtak konfiguralni, hogy 32 bites 7-emen menjenek a regi, mar nem letezo programnyelveken irt alkalmazasok (MS Java, Visual FoxPro)Par VPN szoftver miatt fel lett teve par virtualis XP, 2003 is, mert XP alatt nem, de 7 alatt nagyon osszevesznek a VPN kliensek.
Pl. amig fel van teve a CheckPoint, addig akarhanyszor telepitheted ujra a Cisco-t, akkor sem megy. -
BonFire
veterán
válasz
arnyekxxx #204 üzenetére
"rossz kompatibilitás a régebbi progikkal"
"Hát ja, van olyan 5-6 éves program ami nem megy."
Még ezt is programja válogatja. Nekem pl Win7-esen is kitűnően fut ez:
#200 ceia: Szóval ha egy program meg van írva tisztességesen, semmi nem indokolja, hogy ne fusson W7-en. Rossz duma. Telepítési macera? 0-ról 18 perc alatt elénk teszi munkakészen az asztalt. Az XP telepítője hozzávetőlegesen 1 órát molyol, és utána még neki kell állni az alaplapi drivereket telepíteni, mert anélkül még egy xar hálózatot sem tud konfigurálni, hogy lehúzhasd a kedvenc programjaidat a netről, ugyanis nincs net. Sem hang. Sem videolejátszás. Sem semmi.
Kevésbé buherálható? Nem is azért van az OS, hogy Vérpistikék hekkelgessék, hanem hogy a programjainkat futtassa és kiszolgáljon minket. Tele van XP-s registry hoaxokkal a net, de azt egyik cikk sem írja, hogy holnapután emiatt kékhalálod vagy teljes rendszer-összeomlásod lesz. Vannak karbantartó programok, amelyek tudják, hogy a registryben mit lehet és mit nem büntetlenül módosítani. Azokat kell használni. Aztán meg jöttök azzal, hogy az XP-t fél évente újra kell telepíteni. A ló valagát kell. Ismerek olyan munkahelyi gépet, amin 8 éve fut az XP gond nélkül. Ja, azt nem is piszkálhatja a felhasználó.
Ugyanez érvényes a W7-re is. Nem piszkapeti. Nem azzal kell játszani.
-
Köszi a helyesírási útmutatást, Barátnőm is mindig javítgat, van ilyen.
Lehet, hogy leírtátok. De még nem jártam utána. Igaz is, aminek nem járunk utána ne is beszéljünk róla. Mert elképzelhető, hogy valaki már elmondta a megoldást kétmilliárdszor. Ha komoly kiszúrás lenne most a felvétel, nyilván 2perc alatt megtaláltam volna a megoldást itt fórumon, vagy a keresővel. Mellesleg köszönet julius666-nak a választ.re: (#207) julius666
Egy hét után úgy döntöttem vissza a régit, mert feleslegesen foglalja a helyet, illetve semmi olyat nem hozott számomra amit tudnék használni. Mellesleg nem Te lennél aki erőltet, hanem a programozók (persze ebben az esetben van lehetőség, de pl az office-nál nem sok volt, csak utólagos babrálással, persze itt is meg lehet magyarázni, hogy mennyivel jobb nekünk). -
BonFire
veterán
válasz
benedekco #178 üzenetére
"népírtás" – jaj!
irt – pusztít, gyilkol; jelen idő
írt – sorokat papírra vetett; múlt időKéne ehhez is olyan, mint a muszáj.hu, mert bántsa a szemem!
"Ja és még valami. Amire nem találtam megoldást. Az alaplapi Realtek HDAudio, nem tudom rávenni, hogy az aktuális directsound-on megszólaló hangot rögzítsem. Annak idején a WinXP-ben volt erre módi. "What you hear" vagy vagy stereo keverő néven. Szal van pro és kontra is rendesen."
Ezt is csak kétmillió-hatszázhuszonötezer-százkilencvenkettőször írtuk le, hogy miért van. A W7-ből alapból kiszedték azt a funkciót, ami a Stero Mixből való felvételt lehetővé teszi, mert rájöttek, hogy egy szimpla hangrögzítővel az über-rommá titkosított DRM-es CD lemezt is szépen lejátszás közben fel lehet venni, oszt puszi. A szerzői jogvédelmi lobbinak köszönhetjük. Nem mintha bármit is megakadályoztak volna vele, mert egy 600 Ft-os jack-jack kábellel a kimenetet rákötve a bemenetre ugyanúgy rögzíteni lehet bármit. Csak megnehezítették a dolgot, de semmit nem oldottak meg vele.
De erről elsősorban nem a W7 a felelős, hanem a szerzői jogi lobbi.
-
Syl
nagyúr
válasz
julius666 #207 üzenetére
Ellenben ezt az ellenkezést sosem fogom megérteni, az új tálca (nem a startmenüről beszéltem) funkcionalitásában és kényelmi szempontból sokkal jobb mint a régi.
Ebbe belekötnék. Több mint két év használat után sem tudom megszokni az aero peak-et. Nekem csak hátráltató csicsa és ahol van rá lehetőség (sajnos nagyon ritka), ott kikapcsolom.
Az új tálca többi funkciójával semmi bajom. -
julius666
addikt
válasz
Alchemist #175 üzenetére
ha majd BD-rippeket felhőből akarnak lejátszásra megosztani, azért szembetűnő lesz, hol van a szűk keresztmetszet.
Ez az ilyen tényleg nagysebességű digi-s neteken keresztül már most is röhögve megvalósítható lenne, a gond inkább a szolgáltatás nyújtójának az oldalán van. De azt majd megoldják ők.
Mobil cuccokon meg úgy mondod mintha annyira kéne a BD minőség.
DVD minőséget progressive download módban (tehát nem streaming esetén, hanem mint ahogy a youtube videók jönnek be mondjuk) már most is tudnak a mobilnetek. A 720p már neccesebb, de mondhatjuk, minőségbeli kompromisszumokkal azt is (mondjuk youtube minőség vagy annál valamivel jobb).De nézd meg azt, mennyit fejlődtünk az elmúlt 10 évben net szempontjából. 10 éve volt kb. a sima GSM mobil adatátvitelre meg még menő volt az ISDN.
-
julius666
addikt
válasz
benedekco #178 üzenetére
2, Mert szeretem ha úgy működik a dolog ahogy szeretem. Minek használjam az új start menüt? Miért? Mert valaki kitalálta?
Nem, és Isten ments hogy téged ráerőltesselek. Eszem ágában sincs, leszarom ki mit használ. Ellenben ezt az ellenkezést sosem fogom megérteni, az új tálca (nem a startmenüről beszéltem) funkcionalitásában és kényelmi szempontból sokkal jobb mint a régi. És ez nem ízlés kérdése, egyszerűen hatékonyabb, többet tud. Tudom hogy sokan megszokásból a régihez ragaszkodnak, de én ostobaságnak tartom, hogy emiatt egy sokkal rosszabb megoldással akarnak direkt együtt élni. Egy-két hét alatt megszoknád az új tálcát is, és utána a régi szutykot a hátad közepére sem kívánnád vissza. Velem is így volt, hidd el.
Ez a személyes véleményem/jótanácsom volt, még egyszer mondom, azt használsz amit csak akarsz.
Jó pár ismerősöm mondta már ezt a gebaszt.
Hát én még nem is hallottam ilyenről.
Nem az ismerősöktől kapta el véletlenül a géped ezt a "náthát"?Ja és még valami. Amire nem találtam megoldást. Az alaplapi Realtek HDAudio, nem tudom rávenni, hogy az aktuális directsound-on megszólaló hangot rögzítsem.
De lehet, csak engedélyezni kell a stereo mixet. [link]
Azt hogy defaultból miért van kikapcsolva, ne tőlem kérdezd. Az alapbeállítások jópár helyen illogikusak Win7 alatt. -
WonderCSabo
félisten
Biztonság: nem érdekel
Kerső: mit? -a saját gépemen már csak tudom, mi és hol van
Kényelem: nekem kényelmes az XP - úgy csináltam meg.
Modern: Hiába, ha nincs rá igényem - az XP tökéletesen megfelel.
Szép??: -Ronda.
Aero: Oh noooo!Talán egyszer a világ 6 milliárdos népességéből felbukkan pár hero, akik írnak egy win kompatibilis, de mégis jó OS-t..
Azért még fizetnék is!
-
Syl
nagyúr
válasz
arnyekxxx #204 üzenetére
Akinek nincs sok tartalom a gépén, annak ez tényleg nem előny.
Már hogy ne lenne előny. Nem kell keresgélni az adott program parancsikonját, a vezérlőpult összes eleme azonnal elérhető. PDF tartalmában tud keresni, MP3 ID Tag bejegyzéseiben keres, oulook levelekben keres (akár a csatolmányban is!).
A Win7 keresője a felhasználói felület leghasznosabb újítása. Szerintem. -
arnyekxxx
veterán
Nagyobb gépigény,
Minél? 5éves, már akkor is alsókategóriás sempron 2800+ 1g Ram 128Mb vga gépemen jobban fut a w7 mint az xp SP3
macerás telpítés
dvd betesz, pár next, elmegy nasizni, fél óra mulva w7 mosolyogva üdvözli. Tényleg macera, be kell tenni a dvdt.
kevésbé buherálható
wérpistikéről magyarra fordítva: nehezebben szétgányolható
rossz kompatibilitás a régebbi progikkal
Hát ja, van olyan 5-6 éves program ami nem megy.
kinézet
mert az XP-t a szépségéért szerettük
Ok, dxxj koton nélkül afrikaival, de ha lehet a netet kíméld a gépedtől.
Akinek nincs sok tartalom a gépén, annak ez tényleg nem előny.
-
Morden24
nagyúr
Nagyobb gépigény
Tény.
macerás telpítés
XP-hez képest? Hát nem éppen. Mondjuk úgy, hogy ha a W7 telepítője az önindító, akkor az XP-é a kurbli.
kevésbé buherálható
Abszolúte nem igaz. Pontosan ugyanazokat tudod buherálni rajta, mint XP-n. Az talán igaz lenne, hogy kevesebb selejtes optimalizáló program van rá, de manapság már ez sem igaz.
rossz kompatibilitás a régebbi progikkal
Ezt általánosságban leírni nem túl jó dolog, mert egyszerűen nem igaz. A programok túlnyomó többsége kiválóan fut W7-en. Nyilván van pár, ami nem - pech, ha ez pont olyan, ami neked muszáj. Viszont az a program, aminek 2006 óta nem jött ki egy XP utáni updateje/verziója, az majdnem tuti megérett a lomtárra.
kinézet
Ez persze szubjektív.
Elég nagy baj. Nem baj, majd mi kapjuk a spamet a botnetes gépedről.
Én is tudom, hol van Nyíregyháza, de kocsival gyorsabban érek oda, mint gyalog...
szerk.: Ettől még nem gond, hogy neked okés az XP, és nem is mondja senki - legalábbis én tuti nem -, hogy válts. Csak az indokaid nagyrésze idejétmúlt, féligazság, vagy komplett butaság.
-
proci985
MODERÁTOR
válasz
Morden24 #193 üzenetére
a Crysis a 64bitet igényel kategóriába esik. meg tud enni 3.5 giga memóriát (igen, 4g mem fölött érzi tényleg jól magát, 6g már elég). szóval a tesztelők csodálkoztak, hogy nem gyorsabb, csak az nem tűnt fel neki, hogy már nem lépked ki fél-másfél óra után.
supreme commander detto, ugyanúgy textúraintenzív, ugyanúgy kétpofára falta a memóriát. hála égnek a kiegje már largeaddressaware.
Stalker SoC és Sacred2 viszont 32biten volt compilálva. utóbbi 15 perc alatt ette ki magát a memóriából maxon... szóval már az életbe nem lesz játszható.
na emiatt is kell 64bit és win7. szóval játékos szempontból megfelelően erős vassal (gyors vinyó, 4gb ram, quad) már a vista is lényeges előrelépés volt 3 éve, a win7retail meg főleg.
(meg akkor már lehet VMwareben 2giga memet rendelni virtuális eszközönként 3 rendszerre, több meg nekem nem kellett amúgy sem).
ja, az xp védelmében: van egy laptopunk, amin jelenleg 8 év fölött van az xp. soha nem volt újrarakva, pedig használtuk többen is (beleértve egy kattintókényszerest). szóval ennyit erről.
-
Morden24
nagyúr
válasz
Fire/SOUL/CD #198 üzenetére
Nos persze, ez igaz. Ez olyan szempontból jó, hogy aki kötelezően XP-hez van kötve, de profitálna egy SSD-ből, annak sem kell fognia a fejét, ebben egyetértek
(#199) benedekco: +1, facepalm szmájli nagyon kéne már...
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Számlás!Steam,EA,Epic és egyébb játékok Pc-re vagy XBox!
- Bontatlan - BATTLEFIELD 1 Collectors Edition - Játékszoftver nélkül
- Kaspersky, McAfee, Norton, Avast és egyéb vírusírtó licencek a legolcsóbban, egyenesen a gyártóktól!
- Windows, Office licencek kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól - Automata kézbesítés utalással is!
- Windows 10 11 Pro Office 19 21 Pro Plus Retail kulcs 1 PC Mac AKCIÓ! Automatikus 0-24
- Azonnali készpénzes Microsoft XBOX Series S és Series X felvásárlás személyesen/csomagküldéssel
- Crucial 240GB SSD eladó
- Bomba ár HP Pro X360 11 G1 - Intel N4200 I 4GB I 128GB SSD I 11,6" HD Touch I Cam I W10 I Gari
- Bomba ár! Dell Latitude E5570 Touch - i5-6300U I 8GB I 256SSD I 15,6" FHD I HDMI I CAM I W10 I Gari
- Telefon felvásárlás!! iPhone 16/iPhone 16 Plus/iPhone 16 Pro/iPhone 16 Pro Max
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest