- Milyen okostelefont vegyek?
- Telekom mobilszolgáltatások
- Amazfit Active 2 NFC - jó kör
- Porba hullhat a Pixel 10 Pro Fold
- Kézbe fogták az ultravékony Z Fold7-et
- A Galaxy Z Fold7, minden színben és oldalról
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Hat év támogatást csomagolt fém házba a OnePlus Nord 4
- Google Pixel topik
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- hcl: MS Office365 Linuxon
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- droidic: YouTube videók és playlistek letöltése GUI-alkalmazással
Új hozzászólás Aktív témák
-
BonFire
veterán
válasz
benedekco #178 üzenetére
"népírtás" – jaj!
irt – pusztít, gyilkol; jelen idő
írt – sorokat papírra vetett; múlt időKéne ehhez is olyan, mint a muszáj.hu, mert bántsa a szemem!
"Ja és még valami. Amire nem találtam megoldást. Az alaplapi Realtek HDAudio, nem tudom rávenni, hogy az aktuális directsound-on megszólaló hangot rögzítsem. Annak idején a WinXP-ben volt erre módi. "What you hear" vagy vagy stereo keverő néven. Szal van pro és kontra is rendesen."
Ezt is csak kétmillió-hatszázhuszonötezer-százkilencvenkettőször írtuk le, hogy miért van. A W7-ből alapból kiszedték azt a funkciót, ami a Stero Mixből való felvételt lehetővé teszi, mert rájöttek, hogy egy szimpla hangrögzítővel az über-rommá titkosított DRM-es CD lemezt is szépen lejátszás közben fel lehet venni, oszt puszi. A szerzői jogvédelmi lobbinak köszönhetjük. Nem mintha bármit is megakadályoztak volna vele, mert egy 600 Ft-os jack-jack kábellel a kimenetet rákötve a bemenetre ugyanúgy rögzíteni lehet bármit. Csak megnehezítették a dolgot, de semmit nem oldottak meg vele.
De erről elsősorban nem a W7 a felelős, hanem a szerzői jogi lobbi.
-
julius666
addikt
válasz
benedekco #178 üzenetére
2, Mert szeretem ha úgy működik a dolog ahogy szeretem. Minek használjam az új start menüt? Miért? Mert valaki kitalálta?
Nem, és Isten ments hogy téged ráerőltesselek. Eszem ágában sincs, leszarom ki mit használ. Ellenben ezt az ellenkezést sosem fogom megérteni, az új tálca (nem a startmenüről beszéltem) funkcionalitásában és kényelmi szempontból sokkal jobb mint a régi. És ez nem ízlés kérdése, egyszerűen hatékonyabb, többet tud. Tudom hogy sokan megszokásból a régihez ragaszkodnak, de én ostobaságnak tartom, hogy emiatt egy sokkal rosszabb megoldással akarnak direkt együtt élni. Egy-két hét alatt megszoknád az új tálcát is, és utána a régi szutykot a hátad közepére sem kívánnád vissza. Velem is így volt, hidd el.
Ez a személyes véleményem/jótanácsom volt, még egyszer mondom, azt használsz amit csak akarsz.
Jó pár ismerősöm mondta már ezt a gebaszt.
Hát én még nem is hallottam ilyenről.
Nem az ismerősöktől kapta el véletlenül a géped ezt a "náthát"?Ja és még valami. Amire nem találtam megoldást. Az alaplapi Realtek HDAudio, nem tudom rávenni, hogy az aktuális directsound-on megszólaló hangot rögzítsem.
De lehet, csak engedélyezni kell a stereo mixet. [link]
Azt hogy defaultból miért van kikapcsolva, ne tőlem kérdezd. Az alapbeállítások jópár helyen illogikusak Win7 alatt. -
julius666
addikt
válasz
benedekco #127 üzenetére
Ami XP-nél sose vlt azok az apró megállások, néha a mp tört részére megáll az egér mutató. Általában netezés közben. Mitől van azt nem tudom, bár mostanában egyre kevesebbszer.
Pont fordítva, ilyen pont hogy XP alatt volt. Win7 alatt mióta GPU számolja az egész felületet, valaminek nagyon be kell indulnia hogy akadozzont (nálam ilyen akkor fordult csak elő, amikor egy külső szoftver elkezdett leakelni mint állat és pillanatok alatt bekajálta a 4 giga memómat).
Esetleg videokártya-driver frisssítéssel próbálkozz, mert ott lehet a gebasz.Ráadásul kettőt, mert valami bibije van neki.
Ott bizony bibi van, mert mindenki másnál csak egyet foglal. Amúgy miért is olyan gáz ez hogy nem megy le az óra mellé? Vagy te vagy az a típus, aki régi fajta tálcát használ Win7 alatt aztán csodálkozik hogy nincs helye?
No meg néha vannak ilyen finomságai, hogy ablakok nem jelennek meg, mikor fel kéne ugorniuk.
Na ilyennel sem találkoztam még, igazából azt se tudom ez mit jelent pontosan.
#133 arnyekxxx: magától felébred készenlétből
User error, ezt a funkciót ki lehet kapcsolni a vezérlőpultból. Egyszerűen arról van szó, a default beállítás szerint bizonyos ütemezett események (pl. vírusirtó-frissítés/keresés) felébreszthetik a gépet.
nem ment le hibernálásba
Ezt most így nem tudom, de erős a gyanúm, ez is user error.
elment a hang, összevissza müködött a hangkimenet
Egyértelműen szar driver, egy driverfissítés megoldaná szerintem a problémát. Ha nem, akkor a gyártó sara, nem az oprendszeré.
-
VIC20
őstag
válasz
benedekco #136 üzenetére
"Új amit írtam. Az egész hangrendszer át lett tákolva. Sokkal tisztább, okosabb, kisebb késleltetés, stbstbstb. A DX szerves része lett, már az ablakok mozgását is gyorsítja a hardver. Szal azért van alőre lépés, de van akinek ez nem fontos. Ennyi. "
NEM.
Ld, amit legutóbb írtam.
Elhiszem, hogy van előrelépés. De hogy ebből nem látszik túl sok, az is igaz. És nem azért, mert "van, akniek ez nem fontos". Nekem XP alatt se volt soha lassú az ablakkezelés. A hang meg biztos tisztább az Audigy2-mön, de abból se vettem észre sokat. (Nem túl hi-end az erősítőm, hangfalaim. Meg foobar2000 alatt kernel streaming-gel nem hiszem, hogy sokat jelentene...)
Erről van inkább szó. (Legalábbis én erről beszéltem.)
-
arnyekxxx
veterán
válasz
benedekco #127 üzenetére
szerintem a tegnap hardverén ha az XP ma jól frissítve van és értelmesen van kezelve, akkor nincs nagy hátrányban a 7-el szemben
Nekem a tegnapelőtt hardverén is jobban müködik a w7 mint az XP. Mondjuk nálam az sp3 hozott látványos belassulást, azzal szenvedés volt az öreg sempronos gép, a 7 meg "hasít" rajta. Ettől még más rendszereken lehet ellentétes tapasztalata, hugom gazdaságos gépén (valami asrock alaplap athlon x2 proci 2g ram) mindig baja volt a w7-el (magától felébred készenlétből, nem ment le hibernálásba, elment a hang, összevissza müködött a hangkimenet) aztán visszarakatta az xp-t és azóta boldog. meg persze gondolom jó kis botnet részese is mert a pasija valami tunningxpt tett fel neki, feltételezem kikapcsolt frissitéssel, de ez van.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Eredeti Microsoft termékek - MEGA Akciók! Windows, Office Pro Plus, Project Pro, Visio Pro stb.
- Eladó steam/ubisoft/EA/stb. kulcsok Bank/Revolut/Wise (EUR, USD, crypto OK)
- Windows 10/11 Home/Pro , Office 2024 kulcsok
- Antivírus szoftverek, VPN
- ROBUX ÁRON ALUL - VÁSÁROLJ ROBLOX ROBUXOT MÉG MA, ELKÉPESZTŐ KEDVEZMÉNNYEL (Bármilyen platformra)
- Lenovo Thinkpad L14 Gen 4 -14"FHD IPS - i5-1335U - 8GB - 256GB - Win11 - 2 év garancia - MAGYAR
- BESZÁMÍTÁS! 4TB Samsung 870 EVO SATA SSD meghajtó garanciával hibátlan működéssel
- Realme 7i 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Telefon felváráslás!! Xiaomi Redmi Note 11, Xiaomi Redmi Note 11 Pro, Xiaomi 11 Lite
- BESZÁMÍTÁS! GIGABYTE AORUS ELITE Z790 i7 14700K 64GB DDR5 1TB SSD 7900XTX 24GB be quiet! SB802 1000W
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged