Új hozzászólás Aktív témák
-
BonFire
veterán
"Látom, lövésed nincs arról, milyen családban élni (úgy értem, "saját" családban, ahol te vagy a családfő), hogyan alakulnak ott az "szabadidőidő-viszonyok". Majd pár, jópár, tíz, stb. év múlva térjünk vissza a témára."
Mert mi lesz teszerinted jópár, tíz év múlva? Addigra megtanulod beosztani a saját idődet, vagy mi? Vagy az enyémet akarod? Kösz, azt beosztom magamnak. Ha nem tudnád, a család – mint közismert – opcionális. Az ember nevű élőlénynek meg szabad akarata van, és (elvileg) el tudja dönteni, mi neki a fontosabb. Az én életemben a családalapítás annyira a lista legvégén van, hogy max akkor vetemednék erre, ha felfordulnék az unalomtól. Tudod, nem való az sem mindenkinek, csak sokan még ezt sem ismerik be maguknak, és inkább pofozkodnak, bicskáznak és egyéb dolgokat művelnek családi élet címszóval. Köszönöm, ebből én nem kérek.
Senkinek sem fognak revolvert a fejéhez, hogy márpedig petézzed megfele a nődet, hogy legyenek neki hármasikrei egyből, aztán meg azért lógjon ki a beled a látástól vakulásig tartó melóban, hogy az ő szájukat betömd, de úgy, hogy magadra már semmi időd nem marad, és ötvenévesen befekhetsz a fődbe, mint oly sok ember. Nézz szét egy kicsit! Tele van ötvenévesekkel a temető. Kurva romantikus, mondhatom. Tudod: akkor maradok önző dög, és csak magamért hajtok, és nem kell senkinek megfelelnem. Sem a családnak, sem a társadalomnak. Hozzájárultam én már az emberiség közös szellemi kincséhez annyival, amennyit sokak soha nem érnek el, egész életükben sem.
Bármilyen elképzelhetetlen is számodra, sokféle életet lehet élni. A családos részen én már túl vagyok. Majdnem megdöglöttem bele, de csak majdnem. Aztán új életet kezdtem, és most azt csinálok, amit akarok.
Utánam lehet csinálni. De a szopással együtt. Ja, hogy végigflémelni a topicot könnyebb?
-
BonFire
veterán
válasz
#13260800 #223 üzenetére
"Teljesen megértem azokat akiknek nincs kedvük totjázni. Majd te is megérted őket ha az időd fontosabb dolgokra is el tudod költeni mint felesleges totojázások telepítgetések egy élettelen vacakon."
Erre szokták mondani, hogy oké, hogy kifogás van, de amúgy bevállalod, hogy lusta vagy rá, vagy képes vagy egy hétig magyarázni, hogy egy ötperces dolgot miért nem lehet megcsinálni. Mert az én apám ilyen volt, és nagyon utáltam ezt a tulajdonságát. Mert amúgy elektronikában olyan zseni volt, amennyire vagyok én kétbalkezes, de épp ezért, nekem a kezem szokott járni a szám helyett. Ne értsd félre, ne vedd flémnek, de szerintem a tetteink beszélnek. Nagyon jólesik egy jól végzett munka gyümölcsében gyönyörködni. Még akkor is, ha a munkát önmagadnak csinálod, azért senkitől nem kapsz érte pénzt, de még vállveregetést sem. Ha megveregeted a saját válladat, az ugyanolyan jó tud lenni.
Tudom, hogy milyen érzés belemerülni egy játékba, böngészésbe, fórumozásba, csetelésbe, akármibe, hogy úgy elszáll az idő, hogy észre sem vesszük. Én napi átlag 12-14 órát töltök a gép előtt (a többi alvás), és érzem, hogy ez az idő kevés. Olyan sok dologgal foglalkozom, hogy egyszerűen a napi 24 óra nekem kevés. No, de a nemszeretem dolgokat is meg kell csinálni előbb-utóbb, és inkább csináljam meg akkor, amikor én oszthatom be az időmet, kipihent vagyok, nyugodt vagyok, kiegyensúlyozott vagyok. Nem akkor, amikor váratlanul összeomlik a rendszer este 10 órakor, és még éjfélkor azon őrjöng az ember, hogy hogy mentse meg valahogy a jelszavait meg a könyvjelzőit; hogy mentse ki a beállításait; aztán mikor már epét hány az idegtől, és legszívesebben a nagykalapáccsal verné szét az egész gépet, akkor kénytelen nekiállni telepíteni. Ilyenkor szoktak sokan búcsút mondani néhány amúgy nélkülözhetetlen fájlnak, amire pár nap múlva rájönnek, hogy nem is kell már. Aztán egy csomó dolog kimarad. Mondjuk elfelejti az ember a fizikai különálló vincsesztert telepítés előtt leválasztani, és a Windows szépen bepakolja a másik vinyó két logikai partíciója közé. Én már ilyen miatt toltam fel kétszer egymás után a Windowst. És ez nem jó. Az ilyen dolgoknak csak higgadtan, hideg fejjel lehet nekiállni. Hamarabb elkészülünk, és egy csomó stressztől kíméljük meg magunkat.
Azt én egész egyszerűen nem vagyok hajlandó elhinni, hogy valaki egy év alatt egyetlen délutánt sem tud rászánni, hogy rendbe rakja a gépét. Ilyen nincs. Az embernek arra van ideje, amire szakít. Igen, én is be szoktam vallani magamnak, hogy ma nincs kedvem mondjuk az angollal foglalkozni, és aznap nem foglalkozom vele, de nem ideologizálom meg, hogy miért nem fér bele az aznapi szűkös időmbe 60-75 perc angolozás, amikor 14-15 órát vagyok ébren. Én bevallom, hogy erőt vett rajtam a lustaság, de azt már nem hagyom, hogy teljesen elhatalmasodjék rajtam, és úgymond szokásommá váljék.
Azt meg végképp nem értem, hogy ha valakinek amúgy vadiúj konfigja van, ráadásul ajándékba kapott egy jogtiszta OS-t, ezenfelül van valakije, aki megcsinálja helyette az egész hercehurcát, miért nem képes rá. Amint azt leírtam a #19-ben.
-
BonFire
veterán
"SilverLight valamiert rosszul telepult fel, es se levakarni, se frissiteni nem lehet, manualis telepitesre is kiakad."
Én a Revo Uninstallerrel szedtem le sikeresen. A Windows telepítőlemezzel sem lehet eltávolítani? Gondolom, a hiányzó uninstall-komponens megtalálható rajta, bár ki tudja...
-
BonFire
veterán
válasz
arnyekxxx #204 üzenetére
"rossz kompatibilitás a régebbi progikkal"
"Hát ja, van olyan 5-6 éves program ami nem megy."
Még ezt is programja válogatja. Nekem pl Win7-esen is kitűnően fut ez:
#200 ceia: Szóval ha egy program meg van írva tisztességesen, semmi nem indokolja, hogy ne fusson W7-en. Rossz duma. Telepítési macera? 0-ról 18 perc alatt elénk teszi munkakészen az asztalt. Az XP telepítője hozzávetőlegesen 1 órát molyol, és utána még neki kell állni az alaplapi drivereket telepíteni, mert anélkül még egy xar hálózatot sem tud konfigurálni, hogy lehúzhasd a kedvenc programjaidat a netről, ugyanis nincs net. Sem hang. Sem videolejátszás. Sem semmi.
Kevésbé buherálható? Nem is azért van az OS, hogy Vérpistikék hekkelgessék, hanem hogy a programjainkat futtassa és kiszolgáljon minket. Tele van XP-s registry hoaxokkal a net, de azt egyik cikk sem írja, hogy holnapután emiatt kékhalálod vagy teljes rendszer-összeomlásod lesz. Vannak karbantartó programok, amelyek tudják, hogy a registryben mit lehet és mit nem büntetlenül módosítani. Azokat kell használni. Aztán meg jöttök azzal, hogy az XP-t fél évente újra kell telepíteni. A ló valagát kell. Ismerek olyan munkahelyi gépet, amin 8 éve fut az XP gond nélkül. Ja, azt nem is piszkálhatja a felhasználó.
Ugyanez érvényes a W7-re is. Nem piszkapeti. Nem azzal kell játszani.
-
BonFire
veterán
válasz
benedekco #178 üzenetére
"népírtás" – jaj!
irt – pusztít, gyilkol; jelen idő
írt – sorokat papírra vetett; múlt időKéne ehhez is olyan, mint a muszáj.hu, mert bántsa a szemem!
"Ja és még valami. Amire nem találtam megoldást. Az alaplapi Realtek HDAudio, nem tudom rávenni, hogy az aktuális directsound-on megszólaló hangot rögzítsem. Annak idején a WinXP-ben volt erre módi. "What you hear" vagy vagy stereo keverő néven. Szal van pro és kontra is rendesen."
Ezt is csak kétmillió-hatszázhuszonötezer-százkilencvenkettőször írtuk le, hogy miért van. A W7-ből alapból kiszedték azt a funkciót, ami a Stero Mixből való felvételt lehetővé teszi, mert rájöttek, hogy egy szimpla hangrögzítővel az über-rommá titkosított DRM-es CD lemezt is szépen lejátszás közben fel lehet venni, oszt puszi. A szerzői jogvédelmi lobbinak köszönhetjük. Nem mintha bármit is megakadályoztak volna vele, mert egy 600 Ft-os jack-jack kábellel a kimenetet rákötve a bemenetre ugyanúgy rögzíteni lehet bármit. Csak megnehezítették a dolgot, de semmit nem oldottak meg vele.
De erről elsősorban nem a W7 a felelős, hanem a szerzői jogi lobbi.
-
BonFire
veterán
"Persze, vérpistikék gyakrabban installnak OS-t, mint én alsógatyát cserélnék. (Megjegyzem, napi rendszerességgel veszek tiszta f.neműt
)"
Rosszul csinálod, vagy nő vagy ezek szerint. Rendes férfiember minimum két napig hord egy alsót. Egyik nap felveszi, másnap reggel kifordítja, és kész.
Jó még az; nem pocsékoljuk a vizet, a mosóport, villonyt; nem koptatjuk a gépeket...
-
BonFire
veterán
"ha valami működik akkor felesleges piszkálni"
Erre a következő hsz-ben Sweet Lou meg is válaszolt. Semmi nem működik, akkora kupi van, hogy fel kéne robbantani, tele van malware-rel, az összes létező fiókját már feltörték, és nekem küldözgeti a spamet, amivel ha nem lennék óvatos, az én gépemet is tönkre tehetné! Így csak beraktam az összes email-címét a spamlistába, és nem tud nekem emailt küldeni. Majd akkor fogadok tőle bármit is, ha tiszta lesz a gépe. Előbb nem.
És vannak, akiknek az XP Windows mappájuk 56 GB-ra hízott!
Lehetne még a végtelenségig ragozni a témát, de már unom, mert az érvek ötmilliószor ütköztetve lettek. Ha valaki szeret különmunkát csinálni magának, tegye, de ne az én káromra. Ennyi.
-
BonFire
veterán
Rettenetes tényező egyébként, amiről senki nem beszél, a lustaság. Ismerek olyat, akinek Win7-ese van, ajándékba kapta, és ott porosodik, mert nem teszi fel. És jönnek a kifogások. Hogy akinek családja van, az nem ér rá napokig a már belakott számítógépet telepítgetni, meg konfigurálgatni; meg hogy "de nálunk három felhasználói fiók van, és háromszoros munka", meg bla-bla-bla. Majd, ha szabadságon leszek. Majd hétvégén. Majd, ha lesz egy kis időm. STB. Mert egyszerűen akkora a kupleráj a gépen, hogy a büdös életbe nem tudja rendszerezni a fontos fájlokat, azokat biztonságba helyezni, mielőtt a rendszert feltolná.
Meg ez az átkozott Pató Pál-szindróma: ej, ráérünk arra még. Majd, amikor már kirohad alól a vas, és úgyis újat veszünk, majd arra telepítünk újat; meg majd, ha összeomlik a rendszer és kénytelenek leszünk, akkor már újat teszünk fel; meg majd ha már végképp megszűnik hozzá a terméktámogatás, és rá leszünk kényszerülve, majd akkor újat teszünk fel... – holott aki megvár egy rendszerösszeomlást, annak sokkal tovább tart újra rendet raknia és belaknia a gépét, ráadásul nagy sansza is van rá, hogy egy csomó fájlja elszáll. Mondjuk a böngészőből a belépési kódok. Utána mehet sírni, meg ezer oldalra küldeni a jelszó emlékeztetőt. Persze a nem akarásnak mindig nyögés a vége.
Hiába mondom, hogy megmondod, milyen segédprogramokat használsz, és ha nincs telepítőd, én letöltöm, egy délután alatt gatyába rázzuk a gépet, nem és nem. Mer' akkor fél napig nincs MSN, és nem tudunk a barátnőkkel fecserészni a semmiről, meg fészbukolni.
És ott van a polcon a jogtiszta szoftver és nem rakja fel!!! Áhhh!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Bontatlan - BATTLEFIELD 1 Collectors Edition - Játékszoftver nélkül
- Számlás!Steam,EA,Epic és egyébb játékok Pc-re vagy XBox!
- Sea of Thieves Premium Edition és Egyéb Játékkulcsok.
- Bitdefender Total Security 3év/3eszköz! - Tökéletes védelem, Most kedvező áron!
- Windows 10 11 Pro Office 19 21 Pro Plus Retail kulcs 1 PC Mac AKCIÓ! Automatikus 0-24
- Bomba ár! HP Elitebook Folio 9470M - i5-3GEN I 8GB I 256GB SSD I 14" I DP I Cam I W10 I Garancia!
- Vidd haza a jövő RAM-ját már ma!
- Update 07.01. Bomba árak 2025-ben is! Üzleti - Consumer laptopok DELL FUJITSU HP LENOVO
- AKCIÓ! ASUS STRIX B650E-E R7 7700 64GB DDR5 1TB SSD RTX 3080 10GB Thermaltake Ceres 500 850W
- LG 27UL500-W - 27" IPS - 3840x2160 4K - 60Hz 5ms - HDR10 - AMD FreeSync - 300 Nits - sRGB 99%
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged