Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• ceia

őstag

Én a különböző fórumokban mást olvastam a 7 telepítéséről, konfigurálhatóságáról, kompatibilitásáról. Mondjuk nem sok jót. Egyszer ki fogom próbálni, egy másik vinyóra fölteszem, ha tudom.. nem fogok előtanulmányokat folytatni egy OS telepítéséhez!

Az XP telepítése nem több, mint 25 perc. Csak a termékkulcsot kellett beírni, ami még van, az van a 7-nél is. (de nem kellett pl. AKTIVÁLNI)
    Nem szoktam gyakran újratelepíteni az XP-t, évekig marad. Nekem volt egyből netem, az pedig természetes, hogy a hang, vga, stb.. drivereket föl kell raknom.
    XP-n még nem láttam kékhalált - egyáltalán kék ezen is? ;) Gyorsan bootol, és gyors a működése. Már jól ismerem - mi kell még?

Az OS konfigurálhatósága természetes igény, miféle felfogás az, hogy használjam úgy, ahogy a MS szerint jó nekem?

Szeretek régi játékokkal játszani, nekem mindegy, hogy 2006-os, vagy akár régebbi - ami jó, az jó.

A biztonságról: van tűzfalam, antivírus és antimalware szoftverem. Nem vásárolok neten bankkártyával, és nincsenek titkaim, még a levelezésem sem az. Akkor? -Botok? Na ne már! Azt úgyis észrevenném - ha pedig nem lehet észrevenni, kit érdekel?

Ha a ti gépeteken korszerű 7 van, akkor az nagyon biztonságos, és nem kaptok spamet a botnetes gépemtől, ugye?

Ezt a kereső mizériát tényleg nem értem: mit kerestek a 7 nagyon jó keresőjével a gépeteken? Nekem nem kell keresni, mivel emlékszem mindenre, mit hová tettem. Van minden típusú adatnak mappája (kép, video, hang, szöveg, játék, program, stb..), és a fájlkezelővel pillanatok alatt elérek bármit. Pedig van a vinyón sokminden. (Ja, és ki ne hagyjam: Windows Commandert használok! :Y Ez is elavult - csak éppen gyorsabb, mint a terebélyesedő Total, és tud mindent, amit elvárok..)
    A vezérlőpult az XP-ben is elérhető a startmenüből könnyen, de nem sokat látogatom. Ha csak lehet, kerülöm a pdf-eket. Irtok minden ID taget az mp3-ból, a fájlnévben adom meg, mi az. Nem használok outlookot, a gmailból írok emailt. Akkor mire is jó az új kereső nekem?

Az XP sem tökéletes, ami a kinézetét illeti, de barátságosabb, színesebb, mint a 7. Csak az ablakok lekerekített felső sarkai, az ablakkezelő gombok fehér körvonala, és a startmenü "start" felirata nem tetszik (elég lett volna egy win logo) - a többi rendben.
    A 7 vastag tálcája aztán gyönyörű.. meg a komplikált menüje! Az ablakkezelő gombjai még elmennek, de az ablakok kerete már csúnya. Szeretek gyorsan dolgozni, nem fogom várni, hogy 3D efektek, animációk, meg áttűnések legyenek, és az erőforrás is a szívügyem. Ennyit az aero-ról.

Tényleg nem értem, miért használnék 7-et, ami nagyobb helyet foglal, jobban terheli a gépem, nekem csúnyább, kevésbé kompatibilis, nincs olyan funkciója, amitől jobb, használhatóbb lenne, legalábbis számomra. Csak azért, mert "modern"?

Aki szerint igen, az sose süssön szalonnát a szabadban, fanyárson, mert van már mikró is!

• ceia

őstag

Az én gépem bár nem egy erőmű, de azért simán menne rajta a 7. Mégsem fog felmenni rá, remélem, még sokáig. Egyszerűen SEMMI olyant nem tud, amit ne tudna az XP, és amire nekem szükségem van. Viszont pár dologban nem is tetszik:
    Nagyobb gépigény, macerás telpítés, kevésbé buherálható, rossz kompatibilitás a régebbi progikkal, kinézet.

Többen a biztonságot, keresőt, kényelmet, modernséget, szépséget!, és aerot emlegetik a 7-nél.
    Biztonság: nem érdekel
    Kerső: mit? -a saját gépemen már csak tudom, mi és hol van ;]
    Kényelem: nekem kényelmes az XP - úgy csináltam meg.
    Modern: Hiába, ha nincs rá igényem - az XP tökéletesen megfelel.
    Szép??: -Ronda.
    Aero: Oh noooo!

Persze örülnék egy még letisztultabb, felhasználóbarátabb, minden ízében konfigurálható OS-nek, de muszáj windowst használni a sok progi és játék miatt, és a MS-tól pedig ezeket nem várhatjuk, hiszen szarnak ránk. Talán egyszer a világ 6 milliárdos népességéből felbukkan pár hero, akik írnak egy win kompatibilis, de mégis jó OS-t.. :F Azért még fizetnék is!

Új hozzászólás Aktív témák