Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• proci985

MODERÁTOR

válasz Morden24 #193 üzenetére

a Crysis a 64bitet igényel kategóriába esik. meg tud enni 3.5 giga memóriát (igen, 4g mem fölött érzi tényleg jól magát, 6g már elég). szóval a tesztelők csodálkoztak, hogy nem gyorsabb, csak az nem tűnt fel neki, hogy már nem lépked ki fél-másfél óra után.

supreme commander detto, ugyanúgy textúraintenzív, ugyanúgy kétpofára falta a memóriát. hála égnek a kiegje már largeaddressaware.

Stalker SoC és Sacred2 viszont 32biten volt compilálva. utóbbi 15 perc alatt ette ki magát a memóriából maxon... szóval már az életbe nem lesz játszható.

na emiatt is kell 64bit és win7. szóval játékos szempontból megfelelően erős vassal (gyors vinyó, 4gb ram, quad) már a vista is lényeges előrelépés volt 3 éve, a win7retail meg főleg.

(meg akkor már lehet VMwareben 2giga memet rendelni virtuális eszközönként 3 rendszerre, több meg nekem nem kellett amúgy sem).

ja, az xp védelmében: van egy laptopunk, amin jelenleg 8 év fölött van az xp. soha nem volt újrarakva, pedig használtuk többen is (beleértve egy kattintókényszerest). szóval ennyit erről.

• proci985

MODERÁTOR

válasz Gregorius #7 üzenetére

persze, xpből az x64 nem opció gamer szinten (driverekkel elég sok baj volt), vista win7hez képest kevésbé jó, akinek meg kell 2g+ memória és dx10-11, annak váltania kell. és idén lassan már négy éve vannak a piacon olyan játékprogramok, amik profitálnak a 64bitből és dx10ből, szóval ideje váltani.

én lassan három éve vagyok 64biten.

más kérdés, hogy VMben bent egy xp, bár az inkább csak tanulmányi célok miatt.

Új hozzászólás Aktív témák