- Prohardver app (nem hivatalos)
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Milyen okostelefont vegyek?
- A HMD visszalép az USA piacáról
- Xiaomi 13 - felnőni nehéz
- Légies iPhone halvány színei
- Google Pixel 9 Pro XL - hét szűk esztendő
- 8300 mAh, maradhat?
- Sony WF-C710N - átlátok rajta
- Redmi Note 13 Pro 5G - nem százas, kétszázas!
Új hozzászólás Aktív témák
-
törölt tag
ja és a legfontosabb 32 bites a Vista és 64 bites az új Windows7.
-
törölt tag
válasz
Fire/SOUL/CD #278 üzenetére
nagyon egyszerű, olyan szinten be volt lassulva a rendszer, hogy a használhatatlanság határát súrolta.
-
törölt tag
Éppen tegnap kezdtem egy gépet Vistáról Windows7 -re átállítani, a megrendelő kérése volt, hogy minden ugyanúgy legyen mint előtte. Másfél napja csinálom és még előttem van a programok telepítése (nagyon alapos vagyok, teljese backup , először, hogy mindent vissza lehessen állítani ha nem sikerülne aztán az MS költöztető progiját használom). Még vagy 50 progit fel dobok és meg is vagyok.
Megmondom nektek őszintén emberbaráti szeretetből ezt bizony nem csinálnám. Borzasztó időigényes. Erős indok nélkül nem éri meg váltani nekem ez a véleményem.
-
törölt tag
igen és sokallta jobban ismertek a hibái mint a Windows7 nek vagy a Vistának. Ez előny vagy hátrány?
Amúgy meg csak egy egyszerű dolog, nem rendszergazdaként ténykedek a gépemen. Máris irgalmatlan sokat tettem a biztonságért. Ezt miért is nem lehet megcsinálni XP -n?
"váltási kényszer pedig azért van, mert pár év és mindenféle support megszűnik hozzá. nem árt kicsit "előre" gondolkodni. egy 10 éves OS-t használni akárhonnan nézzük, gáz."
mikor is szűnik meg? A Windows XP SP3 egészen 2014-ig támogatott. Addigra te már Windows8 at fogsz használni és osztani fogod azokat akik az elavult régi Windows7 -t használják. Közben a pénztálcád vékonyabb lett pár tízezerrel de biztonságban fogsz böngészni és netezni! Persze tudom le is lehet tölteni az OS -t és akkor nem leszel vékonyabb. Csak hát creckelt Windowst még az MS szerint sem biztonságos használni.
Az én itthoni 2,4 cerkám 2GB rammal és egy Matrox Parhelia VGA karival azt hiszem bőven el lesz 2014 -ig egy Windows XP -vel is. Ami kell az fut rajta. Teljesen jól és gyorsan. Nincs okom váltani.
-
törölt tag
bár 5 perces meló lenne. De itt évek óta belakott gépekről beszélünk. Rengeteg program, beállítás játékokban mentett állás amit át kellene pakolni. És ami az egészben a legfájdalmasabb, hogy én mint gyakorló rendszergízda a vérjátékosokon kivül (DX10 - DX11) nem látom értelmét a váltásnak. Azonban a hálózati fejlesztések miatt vállalati környezetben ahol én felügyelem a dolgokat már a VISTA idején megkezdtük a váltást. Ott aláírom nem rossz mi több a fejlettebb AD kezelés miatt roppant kényelmes. De ott sem minden áron csak ha tényleg van értelme. Értem itt, hogy ha pl csak egy számlázó használata szükséges annak aztán teljesen mind1, hogy XP vagy Windows7.
Számolni kell minden esetben. A biztonságra való hivatkozásokat nem tudom elfogadni. A Windows XP is biztonságossá tehető ez egy hozzáértő embernek nem probléma.
Működő dolgokat sokan nem szeretnek bolygatni. Itt előttem többen is írták igazából nincs váltási kényszer. Ha pedig nincs amíg nem éget a probléma nem is lesz fejlesztve az OS.
-
törölt tag
de azt szeretjük
mert karbantartja az agyam!
Egyéb iránt van itthon egy régi laptop Win7 Starter futkos rajta, tényleg gyors. Van egy kis gépecském amin egy Windows XP van egy Ubuntu atom szerverem, és amár emlitett nagy gépem. Ezen kivül a nagyobb családban rengeteg gép! Amin szinte mind XP van. Mivel nem nagyon értenek hozzá nekem kellene csinálni, de mivel nincs igényük rá, nem érzik szükségét. Én pedig igen LUSTASÁGBÓL nem fogom megcsinálni. Inkább csinálok mást.
-
törölt tag
pontosan ilyen ember vagyok én is amit leírtál
azért mert szebb én ugyan fel nem teszem, a biztonságot megoldottuk nálunk senki nem rendszergizda a gépen, ezen kivül viruskergető és "apám tyúkja" megvan. Az új gépünkre nem csak WIN7 került hanem dobtam rá egy Ubuntut és egy Gentoo -t is. Tudod mikor fogok totjászni, hogy a család kis gépein is a "modern" -nek hívott os legyen. De tényleg minek? Nem futnak alatta gyorsabban a játékok a gyerekem észre sem veszi a különbséget. Telepítgetni 2 gyerekkel meg a családdal a nyakamon már nincs időm. És ezzel jó sokan vannak még így. Majd ha muszáj telepítünk addig le van tojva.
Meg hát ezek így néznek ki. Telepítés után kiderül ez nem megy az nem megy, azmeg megy de valamiért néha beszar. Közben én meg csak netezgetni, videókat nézni webet szerkeszteni akarok néha egy egy régi játék. Teljesen megértem azokat akiknek nincs kedvük totjázni. Majd te is megérted őket ha az időd fontosabb dolgokra is el tudod költeni mint felesleges totojázások telepítgetések egy élettelen vacakon.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- Xbox Series X|S
- Otthoni hálózat és internet megosztás
- Budapest és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Gránit mosogató
- Milyen légkondit a lakásba?
- Gumi és felni topik
- ASZTALI GÉP / ALKATRÉSZ beárazás
- iRacing.com - a legélethűbb -online- autós szimulátor bajnokság
- További aktív témák...
- Vírusirtó, Antivirus, VPN kulcsok
- Bitdefender Total Security 3év/3eszköz! - Tökéletes védelem, Most kedvező áron!
- Eladó Steam kulcsok kedvező áron!
- Sea of Thieves Premium Edition és Egyéb Játékkulcsok.
- Kaspersky, McAfee, Norton, Avast és egyéb vírusírtó licencek a legolcsóbban, egyenesen a gyártóktól!
- Telenor 5G Indoor WiFi Router (FA7550) + töltő (bolti áruk 100.000Ft)
- Robbanj a jövőbe egy új Ryzen 7 5800X-szel! Kamatmentes rèszletre is!!
- LG 48C2 - 48" OLED EVO - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - A9 Gen5 CPU
- Bomba ár! Dell Latitude 5490 - i5-7GEN I 8GB I 256GB SSD I 14" HD I HDMI I Cam I W10 I Gari!
- 136 - Lenovo Legion Pro 7 (16IRX9H) - Intel Core i9-14900HX, RTX 4080
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest