Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• benedekco

addikt

válasz BonFire #210 üzenetére

Köszi a helyesírási útmutatást, Barátnőm is mindig javítgat, van ilyen.
    Lehet, hogy leírtátok. De még nem jártam utána. Igaz is, aminek nem járunk utána ne is beszéljünk róla. Mert elképzelhető, hogy valaki már elmondta a megoldást kétmilliárdszor. Ha komoly kiszúrás lenne most a felvétel, nyilván 2perc alatt megtaláltam volna a megoldást itt fórumon, vagy a keresővel. Mellesleg köszönet julius666-nak a választ.

re: (#207) julius666
    Egy hét után úgy döntöttem vissza a régit, mert feleslegesen foglalja a helyet, illetve semmi olyat nem hozott számomra amit tudnék használni. Mellesleg nem Te lennél aki erőltet, hanem a programozók (persze ebben az esetben van lehetőség, de pl az office-nál nem sok volt, csak utólagos babrálással, persze itt is meg lehet magyarázni, hogy mennyivel jobb nekünk).

• benedekco

addikt

válasz Zso2 #195 üzenetére

Kéne már egy "facepalm"-os mosolygós arc is. Hehehe! Most milyen jól jönne! Ja, te vagy az aki az ati totyikokat is ilyesmi hsz-ekkel szoktad szennyezni? Hajrá!

• benedekco

addikt

válasz VIC20 #184 üzenetére

Nem is kell, hogy az legyen. Én se vagyok az. Csak mondom a dolgokat. Okokat, ezt meg azt. Pro-t és kontrát. De Fire/SOUL/CD leírta frankón, nomeg Alchemist is. Stol meg megmutatta a tutit :D
    Valljuk be őszintén, azt hiszem sokaknak csak kényszerűség a váltás Xp-ről. Főleg ha a tiszta szoftverekben gondolkodunk, nem két fillér egy oprendszer.

• benedekco

addikt

válasz Penge_4 #170 üzenetére

Nekem úgy tűnik a helyzet, hogy az a bolti eladó amiről írt, inkább csak a szar deer 650-est akarta elsózni a már meglévő 350-es chieftech helyett ;) Sajna sok ilyen eladóval találkoztam már.

re: (#161) julius666
    1, tudom mindenki ezt mondja... remélem majd a java, flash és egyéb szarok frissítéseivel megoldódik a dolog, meghajtó frissítés már megvolt, mellesleg nagyon ritka eset... egy hete már nem találkoztam vele, előtte meg szinte minden nap egyszer. Szal az is lehet, hogy már megoldódott.
    amik háttérben futnak azok kellenek is... leszámítva a vírus írtót... de azért néha nem árt az se... xp alatt meg nem fogott vissza ;)
    2, Mert szeretem ha úgy működik a dolog ahogy szeretem. ;) Minek használjam az új start menüt? Miért? Mert valaki kitalálta? Ha mostantól kitalálják, hogy a bringán nem lehet beállítani az ülést akkor mit teszel? Használod a régit (WinXP), vagy megoldod, hogy lehessen változtatni a méretet (visszaállítod régi nézetre) és kiderül, hogy szívsz egy azaz két progival, mert a skype és az msn-en kívül mind letakarodik az óra mellé(micsoda buták). Nem érintőképernyőn nyomom... miért ne használhatnám úgy ahogy akarom? Szerintem minden valamire való program teljesen testre szabható. (elnézést a hangnemért, de valamiért mindig felhúz ha valaki nem érti miért szeretem ha Én mondom meg hogy mi hogy nézzen ki, ráadásul akkor ha lehetőséget kapok a módosításra, most is zavar, hogy a témák szolgáltatás nélkül nem segít a gpu, mert utálom a csicsát ami rajta van... nembaj idővel megszokom.)
    3, Jó pár ismerősöm mondta már ezt a gebaszt. Nálam eddig csak két progi csinálta. Mind kettő megjavult egy uninstall -> regedit -> népírtás (ezt kihagyva, reinstall után is rossz maradt) -> reinstall után.
    Történet a következő. Progi indít. Progi megjelenik a tálcán, de ablak sehol. Az istenért se látni, progit nem használ, keres alternatívát. Vagy megógya a problémát ha ért hozzá.

más, Ja és még valami. Amire nem találtam megoldást. Az alaplapi Realtek HDAudio, nem tudom rávenni, hogy az aktuális directsound-on megszólaló hangot rögzítsem. Annak idején a WinXP-ben volt erre módi. "What you hear" vagy vagy stereo keverő néven. Szal van pro és kontra is rendesen. De a W7 az új, erre egy idő után át kell állni, nincs mese. És számomra több a pro. Igaz az SBLive!-om se jó már 7 alatt, mert recseg a KX driverrel.

re: (#154) Inv1sus
    kössz a bókot ;)

• benedekco

addikt

válasz VIC20 #147 üzenetére

Zene "szerkesztésnél", zenélésnél igenis belefutnál problémákba. Pl hogyspec hangkari kell, hogy egy progi rendes késleltetéssel menjen. Az ASIO4ALL megoldott sok mindent XP alatt is, de W7 alatt fele annyi mint XP-n. Ami nem kevés, főleg ha élő dolgokat akarunk csinálni.
    Amúgy feladatkezelőt nyisd meg és nézd meg XP alatt mennyi a CPU használat egy ablak mozgatásánál. Persze ha ki van kapcsolva az "ablak tartalmának mutatása mozgatásnál" című dolog akkor mindegy. Namost ilyen esetekben az energia takarékos funkciók úgy működnek, hogy megemelkedik ezerrel az órajel, hogy kielégítse a rendszer éhségét a proci. Ez most úgy néz ki 7 alatt, hogy 1-2%-al nő a cpu usage ablak mozgatásnál és a gpu számol. Ami kevesebbet zabál, ügyesebben oldja meg a dolgot, illetve nem emeli az órajelet, mert nem számottevő az "éhség".
    Jó az XP, de szerintem a 7 változása nem külsőleg nagy hanem a beleiben van. Szerintem nem csak sminket kapott a cucc. Azaz volt a Microsoftnak egy XP-vel teli gyomra amikor hányt egy óriásit. Addig okádott míg kitisztult a rendszer. Aztán gyomormosás jött, majd egy étkezés kezdődött el, most ebben vagyunk. Friss kaja van a rendszerben, majd lesz ennél jobb és újabb is... a W8. Na most lehet, hogy a hányást nem egy természetes folyamat idézte elő, hanem a fácán toll. Ez az amit Te is mondasz, hogy az XP-t is fejleszthették volna tovább. Ők így látták jónak. Nyilvánvaló hogy pénzügyi kérdés az egész.

• benedekco

addikt

válasz Inv1sus #140 üzenetére

Pedig nem lottó ötös, mert nekem is van nem egy ilyen ismerősöm, aki sose kapcsolta ki a masináját és legalább ennyit ment a gépük. Az XP nem volt szar, csak jól kellett beállítani/használni, de ez igaz a 7re is :)

• benedekco

addikt

válasz VIC20 #132 üzenetére

"Szerintem egyszerűen nem ad újat, pluszt, az elődhöz képest a Win7 (itt most természetesen az XP-t értem előd alatt). A csillivilli új külcsín kevés - ráadásul a régi is felcicomázható."
    Új amit írtam. Az egész hangrendszer át lett tákolva. Sokkal tisztább, okosabb, kisebb késleltetés, stbstbstb. A DX szerves része lett, már az ablakok mozgását is gyorsítja a hardver. Szal azért van alőre lépés, de van akinek ez nem fontos. Ennyi. Nekem is csak most lett az. Ja és a biztonság, ezt ne feledjük. Hamarosan abba hagyják az XP támogatását.
    A csillivillit Én is utálom. Sajnos ahhoz, hogy az igp gyorsítsa a felületet futnia kell a témák szolgáltatásnak. Az XP úgy volt szép, ha teljesen le volt tiltva ez a szolg. Azt nem szeretem ha w98 téma van beállítva, az ocsmány. Szal most nálam is dizájn van, de csak annyi csics amennyi szükséges ahhoz, hogy legyen gyorsítás.

• benedekco

addikt

válasz Morden24 #129 üzenetére

:) Na erre valamiért nem gondoltam... és az is igaz, hogy még nem mentem neki a problémának komolyabban. :R

más:
    Azért már szépen jön fel a 7. Jóval erősebben mint annak idején a Vista.

• benedekco

addikt

Úgy döntöttem fél éve, hogy váltok 7-re. Különböző okok miatt. DX10.1-es alaplapi igp, asztal gyorsítás, multimédiás képességek jobb kihasználása stbstbstb. Ami szar volt eleinte az a kinézet. Az, hogy minden teljesen máshol van és nincs lehetőség xp-s "nézetre"(nem a téma a lényeg, hanem a dolgok elhelyezkedése). De persze ez nem volt gond, a második-harmadik héten már általában megvolt minden. Ami XP-nél sose vlt azok az apró megállások, néha a mp tört részére megáll az egér mutató. Általában netezés közben. Mitől van azt nem tudom, bár mostanában egyre kevesebbszer.
    Sokan mondják itt, hogy az XP-t karban kellett tartani, meg hogy instabil, meg hogy pár hónap után reinstall meg ilyenek. Konkrétan a saját gépemen 2évig futott és általában utána hardver váltás miatt reinstall. Faterom gépén is általában 2-3 évet eldöcög, a harmadik év vége felé már tényleg lelassult, de karbantartással helyre hozható volt. Szerintem a 7 is kb ezt fogja hozni, de majd meglátjuk! Sose voltak kékhaláljaim xp-n, csak ha valami buzerált drivert, vagy valami tapló szoftvert telepítettem. W7 alatt is volt már, pont ugyan ezen okok miatt. x64 alatt volt eddig vagy tíz régi jól működő progim amiket le kellett váltanom. Újabbakra, amik ugyan számomra nem voltak használhatóbbak, cserébe nagyobbak a rendszer követelmények, több helyet zabálnak és van rajtuk csingi-lingi.
    Szerintem a W7 igenis jó rendszer, az XP is az volt már az SP 1 főleg a 2 után. Számomra a 7 csak amiatt maradt fent, mert a hang/video -rendszer új alapokon fekszik. Szerintem akinek régebbi masinája van és állandóan frissíti az XP-jét nincs hátrányban semmivel. A kőbaltára meg már más is reagált, azért nem fejlesztették mert nem volt rá szükség. A kőbalta úgy tökéletes ahogy van. A fém kalapács meg másra van. szerintem a tegnap hardverén ha az XP ma jól frissítve van és értelmesen van kezelve, akkor nincs nagy hátrányban a 7-el szemben. Egyébként a kézreálló redszerről annyit, hogy számomra a régi jobban bejött és hamarabb megtaláltam a dolgokat ;) ez szerintem csak megszokás kérdése, hamarosan az újat megint gyorsabban fogom kezelni mint a régit.

szerk: Ja meg még valami. Mióta a 7-est használom azóta rühellem az MSN-t is megnyitni, nem képes kisikonban futtatni az óra mellett, el kell rabolnia a helyet a tálcáról. Ráadásul kettőt, mert valami bibije van neki. Nem is értem. No meg néha vannak ilyen finomságai, hogy ablakok nem jelennek meg, mikor fel kéne ugorniuk. Hát van ilyen. Van még mit javítani. Várjuk az SP1-et.

Morden, gtasystem, befejezhetnétek már ezt a süket vitát. Szerintem már mindenki érti miről beszéltek, ménd két álláspontot látjuk, felesleges itt tovább tépnetek egymást. Szerintem egyikötök sem volt minta fórumozó. Mellesleg ez az ár érték marhaság tényleg hülyén hangzik, egy XP-vel, hiszen használtan "nem" lehet oprendszert venni.

Új hozzászólás Aktív témák

Hirdetés