- Íme az új Android Auto!
- Xiaomi 15 Ultra - kamera, telefon
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- iPhone topik
- Azonnali mobilos kérdések órája
- Yettel topik
- Motorola Edge 60 és Edge 60 Pro - és a vas?
- One mobilszolgáltatások
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
Új hozzászólás Aktív témák
-
VIC20
őstag
válasz
Morden24 #193 üzenetére
szerk.: Ja, és a trim elég fontos az SSD-k miatt, nem egy jó befektetés Xp alatt tolni ezeket a szegény jószágokat éveken át. Márpedig ha terjednek (és fognak), akkor az még egy hatalmas szög az XP koporsójába.
Ezzel tökéletesen egyetértek - még akkor is, ha van olyan vezérlő, ami nagyjából feleslegessé teszi a trim-met (Toshiba TC58NC/JMicron JMF618: erre épülnek pl. az új Kingmax SSD-k). Szóval ha egy hoztzáértő XP-s SSD-t akar, akkor ilyennel áthidalhatja a problémát.
De persze az "átlagfelhasználó" fogalmában és szerepében már egyetértettünk, tehát a fő trend tényleg az "SSD? -> Win7" marad.
-
proci985
MODERÁTOR
válasz
Morden24 #193 üzenetére
a Crysis a 64bitet igényel kategóriába esik. meg tud enni 3.5 giga memóriát (igen, 4g mem fölött érzi tényleg jól magát, 6g már elég). szóval a tesztelők csodálkoztak, hogy nem gyorsabb, csak az nem tűnt fel neki, hogy már nem lépked ki fél-másfél óra után.
supreme commander detto, ugyanúgy textúraintenzív, ugyanúgy kétpofára falta a memóriát. hála égnek a kiegje már largeaddressaware.
Stalker SoC és Sacred2 viszont 32biten volt compilálva. utóbbi 15 perc alatt ette ki magát a memóriából maxon... szóval már az életbe nem lesz játszható.
na emiatt is kell 64bit és win7. szóval játékos szempontból megfelelően erős vassal (gyors vinyó, 4gb ram, quad) már a vista is lényeges előrelépés volt 3 éve, a win7retail meg főleg.
(meg akkor már lehet VMwareben 2giga memet rendelni virtuális eszközönként 3 rendszerre, több meg nekem nem kellett amúgy sem).
ja, az xp védelmében: van egy laptopunk, amin jelenleg 8 év fölött van az xp. soha nem volt újrarakva, pedig használtuk többen is (beleértve egy kattintókényszerest). szóval ennyit erről.
-
válasz
Morden24 #197 üzenetére
Persze alapvetően egyetértünk, csak kiegészítésnek szántam, mint ahogy ezt is: [link]
(Egyes vezérlők alapban takarítanak, mindegy hogy XP avagy W7 az OS, szóval még ebből a szempontból is "kicsit rugdalózhat" az XP, SSD vásárlásnál ez is egy szempont lehet XP tulajoknak) -
válasz
Morden24 #193 üzenetére
"Ja, és a trim elég fontos az SSD-k miatt, nem egy jó befektetés Xp alatt tolni ezeket a szegény jószágokat éveken át. Márpedig ha terjednek (és fognak), akkor az még egy hatalmas szög az XP koporsójába."
Hát ez csak a gyártókon múlik, pl az Intel 34nm SSD-k esetén, már XP alatt is támogatott a trim: Intel® Solid-State Drive Toolbox kell hozzá.
-
VIC20
őstag
válasz
Morden24 #153 üzenetére
Hogy trim-eljen? Akkor lemaradtam valamiről...
Azt nem. Csak a töredezettségmentesítő letiltására, meg a garbage collectorokra gondoltam.
(Ahogy annka idején Win98-hoz fel lehetett telepíteni mindenféle USD-drivereket pen-drive-hoz.) Szóval ismétlem magam: az SSD tény, hogy hasonló mérföldkő, mint tíz éve az XP volt az USB-s tárolóknál."Na most az összes többi olyan, amit gyakorlatilag nem vesz észre az ember.
Ez lenne a lényeg... hogy az ember minél kevesebbet vegyen észre."
Két malomban őrülünk.
Szerintem azért valamit vegyen már észre az ember, ha újból egy ötvenes ki akarnak húzni a zsebéből. Lehetőleg ne azt, hogy ebben vagy abban az új még egy kicsit lassabb is.
"Vagy hogy az ismeretlen eszközt a WinUpdate egyből feldriverezi"
Ez azért nem az új verzió kiválóságán múlik, hanem azon, hogy felteszik a drivert a WindowsUpdate-re."Fenét nem, amikor pl. egy tömörítés, rosszabb esetben másolás alatt lehetett ricegtetve húzni az ablakokat, vagy az ominózus "ablak-nyomvonal effektus", ugyebár. Az appokból kilépve swappolással tökölésrő nem is beszélve. Szépülnek az emlékek, de azért ácsi..."
Fura. Úgy elszaladt ez a tíz év, én meg mennyi mindenről lemaradtam...
Pedig még most is naponta használom az XP-t.
"A új DirectX-eket az egyik legnagyobb kamunak tartom Windows-vonalon. Külön téma ez már, megint csak azt mondom: ne menjünk bele.
De menjünk. Amúgy ha arra gondolsz, hogy csak az eladások miatt lett a dx10+ Vista-exkluzív, akkor azt mondom, hogy egy rakás 3rd party társulat esett már neki, olyan beígérések voltak, hogy ihaj, de egyikből sem lett semmi. Ennek nyilván több oka van annál, mint hogy a marketingosztály hozott egy döntést
Egyébként meg arról van szó, hogy ugyanazon effektek kisebb erőforrás-felhasználással hozhatóak létre, no meg persze szebbeket, jobbakat stb. is lehet csinálni. A dx9 high endje, ha úgy veszed, a CE2 engine, ami a Crysis-t mozgatta. Hát olyan is volt."- Na jó, menjünk.
- Nem, nem arra gondoltam.
- Nem tudom, mi bajod a Crysis grafikájával, vagy az pl. az Oblivion-éval. Annak idején ódákat zengtek róluk. Na persze, tudom: az idő megszépíti az emlékeket, de azért ácsi!Igaz, ami igaz, egyre kevesebbet játszom, de én arra emlékszem, hogy amikor megjelent a DX10, megvettük a DX10-es videókártyákat, aztán meg vártuk a csodát. Ami nem jött. Olyan tesztek viszont egyre-másra jöttek, ahol megállapították, hogy semmi észrevehető különbség nincs, vagy csak minimális, a sebesség viszont csökkent. Néha a programírók egyenesen kivettek elemeket a DX9-es verzióból, hogy valami különbséget fel tudjanak már mutatni.
Egyébként a DX9 óta nekem inkább a játékélmény (lenne) fontosabb. Még akkor is, ha "úgy is néz ki" a stuff.
-
VIC20
őstag
válasz
Morden24 #135 üzenetére
"SSD-k kezelése, asztal GPU-gyorsítása, superfetch, dx9<, memóriavezérlés átalakulása, swap használat átalakulása, beépített alkalmazások fícsör listájának bővítése, többmagos processzorok automatikus és jóval hatékonyabb kezelése, W7 esetében notebookoknál jobb üzemidő, biztonság"
Igen, az SSD-t elismerem, bár tény, hogy XP-t is be lehet állítani úgy, hogy rendesen kezelje ezeket. Emlékszem, annak idején Win95 és Win98 között az USB-kezelés jelentette a határvonalat (ha nem számítjuk az OSR2-t), 98 és XP között meg az USB-s háttértárak kezelése alapból. Igen, ez oké.
Na most az összes többi olyan, amit gyakorlatilag nem vesz észre az ember. Engem érdekel a gép, a rendszer "lelkivilága" (nem mondom, hogy értek hozzá, de érdekel), de ha "váltani kéne", és felmerül a gyanú, hogy a kedves bill bácsiék újabb bőrt akarnak lehúzni rólam, akkor igyekszem tudatosan is a hozzá nem értő felhasználó szerepét magamra venni. Magyarul: gyorsabb-é az asztal? Hát, XP alatt se volt soha lassú.... stb. Szóval ez nagyon szép, amit felsoroltál, én elhiszem, hogy ez mind benne van, de az is biztos, hogy én soha nem láttam azt az egetverő különbséget.
A új DirectX-eket az egyik legnagyobb kamunak tartom Windows-vonalon. Külön téma ez már, megint csak azt mondom: ne menjünk bele.
"és azt be kell látni, hogy egy mai modern gépen egyszerűen jobban teljesít egy W7, mint egy XP."
Én ezt belátom. Tényleg csak azoknak tanácsoltam, hogy ne váltsanak, akiknek jól bejáratott rendszerük van, amivel meg vannak elégedve.
Játékosoknál ugye ott a dx10.1/dx11 színvonalasabb erőforráshasználata, és ez kezd egyre többet számítani, hiszen most már bőven jönnek ki játékok ilyen engine-ekkel, már nem 2007 van. Az újabb engine-ek mind ennek fényében készülnek, tehát a trend erősödik.
Ezt most nem értem: a színvonalasabb erőforrás-kihasználás nagyobb gépigényt jelent?
Csak láttam itt a PH-n is videókártya-teszteket, ahol külön csináltak a DX9-10-11-es részt - elismerve, hogy utóbbiak egyre több erőforrást igényelnek. (Jó, lehet, hogy annyival szebb is a grafika, nem próbáltam még.)
A hiba okára meg a hardver kihasználtsága adja meg a magyarázatot: egy Vista, W7 sokkal aktívabban, jobban használja a rendszererőforrásokat (épp ezért érzi modern gépek esetén a tulaj a felhasználói élményben beálló pozitív változást), mint XP alatt. Ezért utóbbi valószínűleg eldöcögött a hibával, mivel nem futott bele.
Hát, nem tudom, nagyjából ugyanarra használtam a gépet, egyikkel ment, másikkal nem ment. Tehát nem éreztem nagyobb "felhasználói élményt". Tehát - ismét felvéve az "átlagfelhasználó" szemüvegét (=nem értem, de nem is kell értenem, viszont használom, és látom, amit látok) azt kell mondjam, hogy a régi jobb volt. (Persze tudom, hogy igazságtalan vagyok, de sarkítva ez jön le.)
Persze szeretem én a Win7-et, én se térnék már vissza, csak azt nem szeretem, ha elkezdik győzködni az embereket, hogy ez de mennyivel jobb, meg "forradalmi", ha a "felhasználói élmény" nem ezt támasztaná alá, akkor a felhasználó a béna, meg maradi.
-
gtasystem
őstag
-
bocsika
aktív tag
Az a legnagyobb baj hogy hiába internetezik a nép sajnos még taszítja is az információt. Bemegy a boltba. Rámutat a legcsillogóbb házra amire a pénztárcáján belül a legnagyobb szám van írva. pl.: 2*3000mhz=6000mhz és örül a maga tudatlanságában, hogy nincs ilyen a szomszédnak. Ha az ember kivágja a fizetése 1.5 szeresét (vidék) az ablakon akkor először kérjen ajánlatot majd kérdezzen meg 2-3 embert. Vagy ha irtózik az emberektől, vagy fél hogy hülyének nézik akkor legalább üsse be a google-ba. Mennyi hülyeséget megjavítottam már amihez lövésem sem volt csak beírtam a keresőbe. Arra van idejük hogy msn-en meg telefonon "zaklassanak". De a leírást nem olvassa el. Töltsem le valahonnan én és nézzem meg.
Bezzeg a divatcikkekért betudja írni hogy LV.
Boltosokról. Öcsém munkatársának kellett új gép. Mondta mennyi van rá, mi kellene. Összeválogattam neki az Iponból és mondtam hogy öcsém munka után 1 óra alatt beüzemeli neki. De nem akkor is bement a boltban a listával. Ott lazán rávágtak neki +10% árat. És a Phenom II + 5750 combóhoz próbáltak eladni neki egy 650 es tápot, hogy nem fogja vinni az eddigi 350 es. De mikor mondta hogy ennyi pénze már azért nincs akkor mindjárt jó volt az a 350-es. Még így is jól járt meg az öccse. Hasonló teljesítményű gépet rakatott ott össze 3 hónappal azelőtt 160ért. Ez meg volt 85 így. -
gtasystem
őstag
"süket duma"
"magadból kiizzadni"
"beszólás"
"szaros tény"
"olcsó duma"
"marhaság"
"picsogni"ezt nevezed te normális hangnemnek?csak kérdezem érted?
az objektív adatok vagy tények pedig a grafikonokon vannak mint már említettem de te nem érted vagy nem látod, innentől kezdve szerintem teljesen feleslegesen "picsogok"..
ha pedig utánam keresgélsz a bingen arra mit mondjak?ha neked ez okoz örömet..
de ez már színtiszta flém amit csinálsz itt..amúgy.. -
gtasystem
őstag
szerintem pedig simán személyeskedsz, mert olyasmit írtam le ami neked nem tetszik..
és szerintem én azért egy picit jobban tudom hogy miről vitáztam és kivel és hogyan, mint te aki kapaszkodásokat, zúzásokat és becsípődéseket vizionálsz..
ha pedig hozzá szeretnél szólni ahhoz a másik topikhoz akkor azt ott kellene és nem itt..
az ár/érték arányt pedig ha nem érted akkor mit tehetnék?
ami nem megy azt nem kell erőltetni..
most mondjam azt hogy olvass utána? de ha régi topikokat ráérsz olvasgatni akkor szerintem menni fog ez is.. -
gtasystem
őstag
nem gondolod hogy kicsit beteges dolog más régi hsz-eit idézgetni?
mi köze ennek a topikhoz?
csak kérdezem, érted..az ilyen "ár/érték arány nem létezik" típusú bölcseletekre pedig inkább nem reagálnék ha lehet..és senki sem mondta hogy bármi szar lenne.. ezt például honnan vetted?
nem szeretnék itt flémet, pláne egy ilyen távgyógyítóval úgyhogy tudod mit legyen igazad, win7 űberfasza mindenki hülye aki nem azt vesz..remélem így megfelel -
gtasystem
őstag
azt látom hogy nem érted..
egyébként pedig semmilyen zúzásra sem emlékszem, de valószínűleg majd jól megmondod hogy pedig az úgy volt..
egy ilyen becsípődés-szakértővel szerintem jobb ha inkább nem is vitatkozom..kapaszkodásról sincs szó ezt csak te látod így, egyszerű ár/érték arány kérdés az egész szerintem..de még mielőtt itt további flémet generálnál megnyugtatlak hogy új gépre valószínűleg én is win7-et vennék..
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Microsoft licencek KIVÉTELES ÁRON AZONNAL - UTALÁSSAL IS AUTOMATIKUS KÉZBESÍTÉS - Windows és Office
- Windows 10/11 Home/Pro , Office 2024 kulcsok
- 27%-OS ÁFÁS SZÁMLA I Jogtiszta Microsoft digitális és fizikai termékek I DIGITALKEYZ.COM
- Sea of Thieves Premium Edition és Egyéb Játékkulcsok.
- Számlás!Steam,EA,Epic és egyébb játékok Pc-re vagy XBox!
- BESZÁMÍTÁS! ASUS Z390 i5 9500 16GB DDR4 512GB SSD RTX 2060 Super 8GB Rampage SHIVA Thermaltake 500W
- BESZÁMÍTÁS! ASUS H81M-PLUS H81 chipset alaplap garanciával hibátlan működéssel
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 10600KF 16/32/64GB RAM RX 7600 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- Csere-Beszámítás! MSI Gaming X RTX 4060Ti 16GB GDRR6 Videokártya!
- Honor Magic7 Lite 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest