- Milyen okostelefont vegyek?
- Telekom mobilszolgáltatások
- Realme GT 2 Pro - papírforma
- Xiaomi Smart Band 10 - a hetedik napon megpihen
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Szinte csak formaság: bemutatkozott a Pixel 6 és Pixel 6 Pro
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Megjött a Honor szuperakkumulátoros mobilja
- Vékonyabb lett, jobb kamerát kapott, de az akku maradt a régi: itt a Fold7
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
WonderCSabo #283 üzenetére
Privátba ezt kifejthetnéd, ne offoljuk szét a topikot...
-
-
-
válasz
Morden24 #197 üzenetére
Persze alapvetően egyetértünk, csak kiegészítésnek szántam, mint ahogy ezt is: [link]
(Egyes vezérlők alapban takarítanak, mindegy hogy XP avagy W7 az OS, szóval még ebből a szempontból is "kicsit rugdalózhat" az XP, SSD vásárlásnál ez is egy szempont lehet XP tulajoknak) -
válasz
Morden24 #193 üzenetére
"Ja, és a trim elég fontos az SSD-k miatt, nem egy jó befektetés Xp alatt tolni ezeket a szegény jószágokat éveken át. Márpedig ha terjednek (és fognak), akkor az még egy hatalmas szög az XP koporsójába."
Hát ez csak a gyártókon múlik, pl az Intel 34nm SSD-k esetén, már XP alatt is támogatott a trim: Intel® Solid-State Drive Toolbox kell hozzá.
-
-
Miben hatékonyabb? (és ne feledjük, hogy miről is szól a topik)
Elsősorban költségben, mivel egy W7-re váltás bizony nem elhanyagolható költséggel jár, mivel az OS ára + új konfig. Akinek van egy konfigja, amin megvásárolt XP tökéletesen fut, az nem feltétlenül fogja csak azért ilyen költségbe verni magát, hogy ugyanazt csinálja W7 alatt, amit eddig is XP-n. Ez még magánszemélyek esetén is nagy költség, nem hogy nagyvállalatok esetén, és nyilván az sem mindegy mire van használva a géppark. Adminisztrációs munkákhoz teljesen mindegy, hogy XP avagy W7 alatt használnak irodai szoftvercsomagokat, stb. Gyártástechnológiánál/vezérlésnél sem fog több termék "lepotyogni" a gyártósorról, mert W7 alatt fut a szoftver.Nem tudom mire gondolnak azok, akik azt sugallják, hogy XP alatt nem lehet bizonyos dolgokat megcsinálni.
Stabilitás? Hmm, nekem erről az a tapasztalatom(és az van), hogy semmivel sem sérülékenyebb az XP, mint a W7 vagy épp fordítva. A stabilitást csak elcseszni szokták, de azok jelentős része user error, vagy hibás szoftver vagy fertőzés, stb stb.
W7-et ugyanúgy le lehet amortizálni, mint az XP-t.Az XP vagy bármely korábbi MS OS a maga idejében ugyanazt a pozíciót töltötte be, mint jelenleg a W7. Természetesen akkoriban kevesebb PC volt a világban, és az internet-et sem bagóért szerezhette az ember(magánszemélynek pláne nem), de ha pl Win95 korszakban lettek volna olyan volumenű felmérések, mint ami a témaindító írásban szerepel, akkor arányaiban ugyanilyen diagramokat láthattunk volna csak W 3.10 vs. W95 viszonylatban.
Az óhatatlan, hogy előbb utóbb váltani kell majd, hisz erről a hardvergyártás is "gondoskodik", hisz már relatív rég óta lehet olyan alaplapokat/hordozható gépeket vásárolni, amikhez már nincs XP támogatás/driverek, stb.
De ez nem ugyanaz, mint amit páran sugallni akarnak, nevezetesen hogy az XP egy ócska szemét lenne, és ezért váltson mindenki W7-re, mert ez igazából egy jó nagy baromság.
Manapság persze én is W7-ket használok(meg XP-t), de ha megtehettem volna, akkor a kedvenc OS-emnél maradtam volna: XP x64 Edition.
De hát ugye a támogatás megszűnt, jött a Vista...
-
válasz
gtasystem #65 üzenetére
[link]
Szóval szerencsésebb lenne, ha egy MS által közzétett eladási statisztika képezné alapját ennek a topkinak, mert mint a linkben szereplő statisztika nem eladás alapján készül. Ezzel meg csak az szokott gond lenni, hogy csak azt vizsgálják, hogy adott oldalra látogató user gépén milyen OS fut, azt nem, hogy az illegális avagy megvásárolt példány, pedig a kettő közt számban meglehetősen nagy eltérés lehet(és van is általában)Én magam is használok a mai napig XP-t, mert van olyan fejlesztőkörnyezetem, ami W7 x64 alatt nem működik megfelelően.
Korábban valaki említést tett a kőbaltáról, neki csak annyit: Van amikor a kőbalta célszerűbb és (költség)hatékonyabb eszköz, mint a lézerszike...
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Windows 10 11 Pro Office 19 21 Pro Plus Retail kulcs 1 PC Mac AKCIÓ! Automatikus 0-24
- Több mint 70.000 eladott szoftverlicenc
- Windows, Office licencek kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól - Automata kézbesítés utalással is!
- Adobe Előfizetések - Adobe Creative Cloud All Apps - 12 Hónap - NYÁRI AKCIÓ!
- Windows, Office licencek kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól - Automata kézbesítés utalással is!
- AKCIÓ! MSI B460M i5 10400F 16GB DDR4 512GB SSD RX 6650XT 8GB Cooler Master MB600L Chieftec 600W
- Dell USB-C dokkolók: (K20A) WD19/ WD19S/ WD19DC + 130W, 180W, 240W töltők
- Azonnali készpénzes Intel i3 i5 i7 i9 8xxx 9xxx processzor felvásárlás személyesen / csomagküldés
- Honor 200 256GB Kártyafüggetlen 1Év Garanciával
- BESZÁMÍTÁS! ÚJ AMD Ryzen 8500G / 8600G AMD Ryzen 7 8700G / 7800X3D processzor 3 év garancia 27% áfa
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest