Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• Fire/SOUL/CD

félisten

válasz #13260800 #281 üzenetére

Na igen, ott nem lehetne frissíteni, bár az előző HSZ-od alapján akkor is teljesen mindegy lett volna. :DDD (Mindegy, hogy x86-os van teljesen lassulva vagy az x64-es, akkor is teljes/tiszta telepítést eszközöltél volna)

• Fire/SOUL/CD

félisten

válasz #13260800 #277 üzenetére

És mi volt az oka, hogy nem frissítést választottál? :U
    (Akkor ugyanis minden fájl, program stb érintetlen marad)

• ZsanKLÓD2

csendes tag

válasz #13260800 #261 üzenetére

Én is képzelem hogy pánikba fog majd esni, mikor eddig is le volt neki kapcsolva a frissítés (már csak azért is mert a kamu windózával darázik a frissítéstől)

• moonman

titán

válasz #13260800 #242 üzenetére

"igen és sokallta jobban ismertek a hibái mint a Windows7 nek vagy a Vistának. Ez előny vagy hátrány?"
    nyilvánvalóan hátrány. mellesleg anno Vistában valami egy év alatt találtak annyi hibát, mint XP-ben két hónap alatt. pontos számokat nem tudok, de volt egy ilyen megdöbbentő statisztika. Office 2010-nél pl. kerek fél év telt el, mire először patch-elni kellett, ezek az új szoftverek viszont alapból sandbox-technológiát használnak, így eredendően biztonságosabbak, mint a régiek.

az, hogy nem rendszergazdaként használod, nagyon dícséretes, de ettől még ezerszer könnyebb megborítani számtalan módszerrel, mint egy post-Vista rendszert.

"A Windows XP SP3 egészen 2014-ig támogatott. Addigra te már Windows8 at fogsz használni és osztani fogod azokat akik az elavult régi Windows7 -t használják."
    nem fogom. a Windows 7 2014-re olyan korban lesz, mint most a Vista, ami még mindig modernnek mondható. az XP viszont egy korábbi filozófia mentén épült és addigra már 13 éves lesz, ami nemhogy öreg, de matuzsálem kornak felel meg a szoftverek között. a pénztárcám egyébként nem fogja bánni, mert a céges mennyiségi licencet használom, éves díj fejében mindig a legfrissebbet használhatjuk. :)

"Az én itthoni 2,4 cerkám 2GB rammal és egy Matrox Parhelia VGA karival azt hiszem bőven el lesz 2014 -ig egy Windows XP -vel is."
    ha hihetünk a pletykáknak, a Windows 8 pont a gyengébb rendszerekre lesz optimalizálva (ha már mobil ARM chipeken is elfut), úgyhogy pont lesz okod váltani. :)

• moonman

titán

válasz #13260800 #235 üzenetére

"A Windows XP is biztonságossá tehető ez egy hozzáértő embernek nem probléma."
    akármennyire ért hozzá valaki, egy XP-t sosem lehet olyan biztonságossá tenni, mint egy Win7-et alapbeállításokkal, mert egyszerűen elavult, régi technológia.

váltási kényszer pedig azért van, mert pár év és mindenféle support megszűnik hozzá. nem árt kicsit "előre" gondolkodni. egy 10 éves OS-t használni akárhonnan nézzük, gáz.

• BonFire

veterán

válasz #13260800 #223 üzenetére

"Teljesen megértem azokat akiknek nincs kedvük totjázni. Majd te is megérted őket ha az időd fontosabb dolgokra is el tudod költeni mint felesleges totojázások telepítgetések egy élettelen vacakon."

Erre szokták mondani, hogy oké, hogy kifogás van, de amúgy bevállalod, hogy lusta vagy rá, vagy képes vagy egy hétig magyarázni, hogy egy ötperces dolgot miért nem lehet megcsinálni. Mert az én apám ilyen volt, és nagyon utáltam ezt a tulajdonságát. Mert amúgy elektronikában olyan zseni volt, amennyire vagyok én kétbalkezes, de épp ezért, nekem a kezem szokott járni a szám helyett. Ne értsd félre, ne vedd flémnek, de szerintem a tetteink beszélnek. Nagyon jólesik egy jól végzett munka gyümölcsében gyönyörködni. Még akkor is, ha a munkát önmagadnak csinálod, azért senkitől nem kapsz érte pénzt, de még vállveregetést sem. Ha megveregeted a saját válladat, az ugyanolyan jó tud lenni.

Tudom, hogy milyen érzés belemerülni egy játékba, böngészésbe, fórumozásba, csetelésbe, akármibe, hogy úgy elszáll az idő, hogy észre sem vesszük. Én napi átlag 12-14 órát töltök a gép előtt (a többi alvás), és érzem, hogy ez az idő kevés. Olyan sok dologgal foglalkozom, hogy egyszerűen a napi 24 óra nekem kevés. No, de a nemszeretem dolgokat is meg kell csinálni előbb-utóbb, és inkább csináljam meg akkor, amikor én oszthatom be az időmet, kipihent vagyok, nyugodt vagyok, kiegyensúlyozott vagyok. Nem akkor, amikor váratlanul összeomlik a rendszer este 10 órakor, és még éjfélkor azon őrjöng az ember, hogy hogy mentse meg valahogy a jelszavait meg a könyvjelzőit; hogy mentse ki a beállításait; aztán mikor már epét hány az idegtől, és legszívesebben a nagykalapáccsal verné szét az egész gépet, akkor kénytelen nekiállni telepíteni. Ilyenkor szoktak sokan búcsút mondani néhány amúgy nélkülözhetetlen fájlnak, amire pár nap múlva rájönnek, hogy nem is kell már. Aztán egy csomó dolog kimarad. Mondjuk elfelejti az ember a fizikai különálló vincsesztert telepítés előtt leválasztani, és a Windows szépen bepakolja a másik vinyó két logikai partíciója közé. Én már ilyen miatt toltam fel kétszer egymás után a Windowst. És ez nem jó. Az ilyen dolgoknak csak higgadtan, hideg fejjel lehet nekiállni. Hamarabb elkészülünk, és egy csomó stressztől kíméljük meg magunkat.

Azt én egész egyszerűen nem vagyok hajlandó elhinni, hogy valaki egy év alatt egyetlen délutánt sem tud rászánni, hogy rendbe rakja a gépét. Ilyen nincs. Az embernek arra van ideje, amire szakít. Igen, én is be szoktam vallani magamnak, hogy ma nincs kedvem mondjuk az angollal foglalkozni, és aznap nem foglalkozom vele, de nem ideologizálom meg, hogy miért nem fér bele az aznapi szűkös időmbe 60-75 perc angolozás, amikor 14-15 órát vagyok ébren. Én bevallom, hogy erőt vett rajtam a lustaság, de azt már nem hagyom, hogy teljesen elhatalmasodjék rajtam, és úgymond szokásommá váljék.

Azt meg végképp nem értem, hogy ha valakinek amúgy vadiúj konfigja van, ráadásul ajándékba kapott egy jogtiszta OS-t, ezenfelül van valakije, aki megcsinálja helyette az egész hercehurcát, miért nem képes rá. Amint azt leírtam a #19-ben. :(((

• Glenda

addikt

válasz #13260800 #223 üzenetére

Telepítgetni 2 gyerekkel meg a családdal a nyakamon már nincs időm.

Mert a Gentoo arrol híres, hogy 20 perc a telepítés, ugye? :)

Új hozzászólás Aktív témák

Hirdetés