Új hozzászólás Aktív témák
-
Gabi 8906
senior tag
válasz
TheBikerider #190 üzenetére
Megvolt, köszönöm.
-
-
Gabi 8906
senior tag
Sziasztok!
Csatlakoztam egy Google Pixel XL2 64 GB készülékkel a táborhoz. Van ez az átalakító hozzá, 3,5 es jack. 2 fülessel próbáltam de nem megy, nem támogatott tartozék...
Valakinek esetleg valami ötlet rá? -
Tekergő82
tag
Sziasztok! Hamarosan lesz egy Google Pixel XL telefonom. Azt szeretném kérdezni, hogy vannak-e tipushibái, vagy mire kell figyelni?
-
enginev3.0
félisten
Magától felvillan a kijelző és bekapcsolva marad, ez mitől lehet?
-
enginev3.0
félisten
Érdemes felrakni a béta verziós új droidot?
-
GrooveHero
addikt
válasz
enginev3.0 #184 üzenetére
Nekem szerintem Xiaomi Mi Mix 3 lesz. Nem, nem elírás.
-
enginev3.0
félisten
Itt vagyok!
Még nem tudom meddig, Mi 8 -on múlik
-
Hejakut
csendes tag
Sziasztok!
Használtan vennék egy XL-t. Hogy tudom ellenőrizni, hogy B20-as sávot (LTE 800 MHz) viszi-e? Előre is köszönöm a választ. -
Attila091588
újonc
Sziasztok.Gondolkodom,hogy vegyek egy Google Pixel XL-t.Írjatok légyszi személyes tapasztalatokat mert nem ismerem ezt a telefont.Előre is köszi.
-
ez_meg_emaz
őstag
Sziasztok!
Rég szemezek már vele. Lehet eladom az S7-et és veszek helyette egy Pixel-t. Magyarországon hol tudom, hol érdemes megvenni?
Láttam pár gsm webshopban, de őszintén szólva nem bízom egyikben sem annyira. -
kakuk100
őstag
Sziasztok!
Ma jött új frissítés a telefonomra az Android 8. -
outdoor
aktív tag
A Google Pixel xl arra jött létre, hogy megmutassa a világnak, az iPhone 7 plus lekörözhető a kamerás képességekben is, mialatt az ár androidhoz sok, de iPhone-hoz még mindig kedvező marad.
A dpreview szerint ez a legjobb mobilos kamera.
Részemről megnyugtatónak találnám, ha a Google Pixel kivívna magának egy állandó helyet az iPhone kamerákkal szemben, mert már nem szívesen váltanék rendszer platformot a legjobb kameráért.
Meglehet, hogy összességében nem ezt veszem majd, a szintén kellemes android konkurencia, S8, G6 árfekvése miatt, de számomra ez a referenciakészülék. Miatta tudom elhelyezni minőségben az androidot az iPhone-nal szemben. Innentől nem szégyen, hanem büszkeség. Innentől van értelme, dimenziója.
A tükörreflexes fényképezőkkel csak a Google Pixel és az iPhone 7 plus vethető össze (figyelembe véve a merőben eltérő felhasználást).
-
MK VII
veterán
Az a hátlap.......
-
-
kakuk100
őstag
válasz
GrooveHero #164 üzenetére
Köszönöm szépen mindkettőtöknek!
-
-
kakuk100
őstag
-
Den Hadnagy
senior tag
válasz
tomboy0013 #161 üzenetére
Az nekem kicsi
-
tomboy0013
veterán
válasz
Den Hadnagy #159 üzenetére
Jah azt hittem neked is 5X-ed van.
-
Den Hadnagy
senior tag
válasz
tomboy0013 #158 üzenetére
2015 novembere, Expansys, Motorola Nexus.
-
tomboy0013
veterán
válasz
Den Hadnagy #157 üzenetére
Mikor vetted? Én tavaly április elején vettem 84 ezerért, azaz közel egy éve
Na ennyit bőven megért az 5X. Ehhez mérten a Pixel jelenleg nagyon nem ér számomra háromszoros árat csak azért mert fém és üveg a külseje meg picit fürgébb. A 6P akkoriban volt 150 000, így nagyjából a Pixel XL-nek is ennek a környékén kellene lenni.
-
Den Hadnagy
senior tag
Ok, vannak pontok, ahol egyetértek veled száz százalékban.
Nekem is azért értékes a Nexusom, mert a sok marketingfa..ág helyett csak simán teszi a dolgát Nougaton. Viszont megjelenésekor én se voltam hajlandó érte kifizetni 220k magasságában a bánópénzt, inkább vártam egy évet, és megvettem 118ért. Ez a baja a Pixelnek is, tényleg fain kamera, frissnek mondható vas... Nade ez az ár akkor sem racionális, igaz egy telefonért sem az. De így nem fognak piacot robbantani, az tuti. Azért drukkolok nekik, hátha bejön a termékvonal, és kapunk egy szép telefont is, addig marad a most tesztelt ZTE vagy a O+3T a célkeresztemben.
-
*RLaci*
addikt
válasz
tomboy0013 #155 üzenetére
Ebben igazad van.A Pixelek legnagyobb hibája az ára.Ha egy 20-30℅-kal kisebb áron nyitottak volna, sokkal több lenne belőle használatban itt nálunk is. Mondjuk nem ide nekünk szánta a Google ezt a telefont, ahová meg igen,ott a pénz nem annyira számít.
-
tomboy0013
veterán
Amiket felsoroltak abból csak a minőség valódi előny amit én is mondtam. Az, hogy most egy leheletnyivel gyorsabb nem annyira számottevő a mindennapi használat során ahogy a kijelző sem. De ezek közül egyiket sem hoztam fel negatív példának (ez ugye ennél is ugyanúgy alap dolog mint a konkurencianal). Annyit mondtam, hogy nem nyújt közel sem annyival többet mint egy 6P. Sőt igazából attól szinte semmivel nem nyújt többet, de mégis több mint kétszer annyiba kerül. Én csak annyit mondtam, hogy nulla plusz és az ár meg ugyanaz mint a többieknél. Nem lenne gond ha nem ennyibe kerülne.
-
*RLaci*
addikt
válasz
tomboy0013 #150 üzenetére
Azért a működésbeli különbség igen jelentős egy XL és egy 5X között.Sokkal jobb üzemidő,szebb kijelző,sokkal gyorsabb,fluidabb működés az azonos gyári szoftverrel.S nem utolsó sorban a minőség érzet is teljesen más.Persze nem egy kategória.Mint írtam nekem is van 5X-em.Az említett 6p remek telefon de lassan , kihal.Így akinek fontos a mindig legfrissebb rendszer és megteheti,az ilyet vesz magának.Persze,hogy nem ér ennyit, mint ahogy egyik gyártó flagshipje sem.
(#153) sheratan Én ezt az álláspontot is teljesen megértem. Nekem is volt nem egy Huaweiem,Xiaomim stb....Mondjuk mindig is a Nexusok álltak hozzám a legközelebb, abból is több meg volt.
És igen,mocsok drága volt az XL,de egyáltalán nem bántam meg.
Mert remekül teszi a dolgát.Ha nem így lenne már rég a következő páciens teljesítene napi szolgálatot nálam. -
törölt tag
Mondjuk az ára sajnos tényleg nagyon elborult a Pixeleknek, és nem is nagyon megyeget lefelé. Egy sima Pixelre beneveznék, de nem 200+ ezer forintért. Még nem is kell nekem bele a 821, elég lenne egy 650, vagy akár 625 is, de adják 100 körül (alatt). Mert így eszek mondjuk 70-ért egy ZUK-ot, ami lehet, hogy nem frissül (eddig mondjuk frissült), de amúgy is esélyesen évente cserélek telefont, így ha mondjuk feltételezzük, hogy a Pixel 3 évig fog frissülni, akkor is vehetek 3 ilyen kínai telefont, mindig aktuális rendszerrel, és árban nem járok rosszabbul egyáltalán.
-
kakuk100
őstag
válasz
tomboy0013 #150 üzenetére
Nem elsősorban rád írtam amit írtam, hanem inkább azokra akik a topik elején írtak mindent össze vissza.Abban is igazad van, hogy nagyon drága a telefon. Túl van árazva szerintem is. Van S7 Edgém és régi androidos vagyok ezért van egy kis összehasonlítási alapom. A Pixel XL-t jó telefonnak tartom és az igényeimnek megfelelő.Amiket hiányolnak belőle én nem használom, vagy nem fontos nekem. Gondolom mindenki olyat vesz amiben lehetőleg benne van az amit rendszeresen használ. Remélem én is így tettem.Sajnos az utóbbi időben a márkásabb telefonok nagyon drágán jönnek ki. Nagy a rizikó és nyerni akarnak. Behozni a lemaradást a veszteségek miatt. Pl. Note7
-
tomboy0013
veterán
Azért pakolják tele különböző szoftverekkel a gyártók a telót, mert tudják hogy sokat a Play store használatára is képtelenek (ex telefonboltoskent nekem is ez a tapasztalatom). Így ezek az emberek nem mondhatják azt, hogy ezt meg azt nem tudja a telefon. Több ember számára maradnak így használható opciók ezek a telefonok amikor legközelebb vesznek telefont. Mellesleg ezek tilthatók 95%-ban.
149 kakuk100 : 5X-em van mint már írtam. Ahhoz képest az anyaghasználat ön kívül mi olyan pluszt ad egy Pixel XL ami miatt ne irhatnék véleményt róla? Merthogy a szoftveres rész az asszisztensek kívül ugyanaz, meg a kezdőképernyőt is Pixel-esre állítottam a Nova segítségével
Ezért nem is látom indokoltnak miért érné többet egy 120 ezres Nexus 6P-től például. Miért erne több mint dupla annyit? A plusz 1 év szoftveres támogatás ennyit érne?
-
kakuk100
őstag
válasz
tomboy0013 #145 üzenetére
Szia!
Én is azok közé tartozom akiknek teljesen megfelel a Pixel XL.Nekem nem szükséges a vízállóság mert nem akarok a telefonnal fürödni . A Kamerából is elég egy. Ha az jó képet készít. Tudom, hogy mindenkinek más az igénye, de az azért nem túl szimpi hogy azok mondanak lekicsinylő véleményt akik még csak nem is látták nem hogy használták volna, de ez már csak így szokott lenni nálunk mikor megjelenik egy telefon. -
Just486
senior tag
válasz
tomboy0013 #141 üzenetére
Én nem érzem butítottnak a rendszert ellenben sokminden nincs benne, ami amúgy sem kéne (annak ellenére hogy így is sokminden benne van, ami amúgy sem kell). És legalább nem kell megküzdenem azzal a - platformból adódó - nonszensz marhasággal, hogy minden egyes funkcióra előre van telepítve legalább kettő, de inkább több alkalmazás.
Láttam én már nem egy "gyártói" droidot, telepakolva mindenféle előretelepített szoftvercsomaggal amik csúnyák, az android többi részével nem alkotnak kohéziót, és úgy általában sok aspektusukban az igénytelenséget tükrözik vissza (ezek alól a google saját alkalmazásai nem képeznek feltétlen kivételt, viszont mindenki más ennél csak rosszabb).
A probléma gyökere szerintem ott van, hogy ezek a gyártók android előtt mind valamilyen jól megkülönböztethető, saját operációs rendszert használtak, ahol megszokták, hogy a saját szoftvereiket kínálják az adott rendszeren (ezek nélkül nem is lenne használható, zárt rendszerre nehezen tudsz utólag névjegyzéket telepíteni, ugye...), és ezt a modellt próbálják átültetni androidra is. Egyszerűen szégyellik a felhasználó elé tárni, hogy tulajdonképpen az összes ma kapható telefon alapja ugyan az. Így az okos marketingesek kitalálták, hogy muszáj valamivel továbbra is megkülönböztetni magukat a többi márkától; hát nagyjából erre érzem én nagyon izzadtságszagú és kényszer-szülte megoldásnak a mostani gyártók android forkjait az előre telepített szarságokkal együtt...
Persze, nagyon sokaknak nem hiányoznak az android frissítések, ám ők egyben jellemzően a kevésbé tudatos vásárlók is, akik azért vesznek ilyen-olyan telefont meg, mert látták a reklámban, hogy milyen elégedetten mosolygott az adott modellt használó karakter miközben valamelyik haszontalan (de fú de milyen király) funkciót használta.
Amúgy mindenféle indulat nélkül, nem önigazolás céljából szutykozom le ezeket a márkákat, bizonyosokat meg nem véletlenül hagytam ki. Szerintem mondjuk a piacon jelenleg kapható összes okostelefon ipari hulladék... Csak vannak amik SZERINTEM egy kicsit kevésbé (Ide sorolom mondjuk az Apple, a Google, esetleg a OnePlus, Jolla, meg még esetleg pár márka telefonjait), de vannak akikről én úgy gondolom, hogy objektíven nézve is, szánt szándékkal szart gyártanak (hogy egy példát mondjak, a Samsung Galaxy S szériában a 4-5-ösnél már a fogyasztóknak is erősen kilógott a lóláb, aztán feltalálták az üveg hátlapot fém kerettel, és a kedélyek megnyugodtak - annak ellenére, hogy az alap koncepció a termékkel kapcsolatban nem sokat változott, de ugye az LG G5 ötletét se vette be minden ember gyomra)
A Pixelt is lehet fikázni, sokan meg is teszik. Nagyon helyesen. Negyedmilla egy telefonért? Tényleg jó vicc, bár sajnos ezzel nem egyedül poénkodik. Hogy hogy néz ki a hátlap? Szubjektív, nekem tetszik. De az hogy képesek ráhányni egy akkora sík üveglapot, ami egyben a kamera lencséje is, mindenféle védelem és perem nélkül és ezzel még hencegnek is... Ki gondolt mondjuk abba bele, hogyha valaki nem vitrinben tartja két évig ezt a sz_rt, akkor mire lesz használható a nagyra tartott kamerájuk a sok karctól a lencse előtt? És ez mondjuk csak egy dolog, van még bőven, de nem folytatom inkább. (nem, az hogy miért van akkora kávája, nem tartozik ide.)
fú de sokat tudnék még idehányni de ez is sok már belőlem. jóccakát.
-
*RLaci*
addikt
válasz
tomboy0013 #145 üzenetére
Értem én,csak ezekre nincs szükségem.A dupla kamera biztos jó,de nincs jelen pillanatban minőségbeli előnye a Pixel szimpla kamerájával szemben.Az összehasonlító tesztek ezt alátámasztják.Nem fürdök a telefonnal.A csepp és porállósága bőven elég egy esőben pl. De ha utána nézel láthatod,hogy a vízalatti létet is igen jól bírja.Persze nincs rá gari,de az elég meredek egyes gyártók vízálló telefonjainak esetleges beázásakor is.Nagyon sokat fotózok,viszont nagyon keveset videózók. Így,hogy a család,hogy kiabál
azon az évi két-három felvételen,számomra nem releváns. Nekem ez a jó telefon,hiába mások szerint "ciki,undorító,hányadék,okádék" stb......Másnak meg más a jó,azért vett azt.
Na mindegy,várjuk a vasárnapot,hogy milyen lesz a G6
-
*RLaci*
addikt
válasz
GrooveHero #143 üzenetére
Ja,ja.Volt még benne 5%,és 1 nap 10 óra volt az üzemidő.Volt benne minden.Vagány az a sárga dbrand,bár nekem kicsit meredek lenne
Majd dobj fel képet ha felraktad,kíváncsi vagyok milyen.Hátha beruházok egy kevésbé feltűnőre.
-
tomboy0013
veterán
Vízállóság, dupla kamera, szoftveres extrák (oké az asszisztens ott van de itthon ez nekünk sokat nem számít), OIS, stereo hangfelvétel videózáskor stb. Hirtelen ezek jutottak eszembe. Én értem, hogy tökéletesen megfelel neked, de ha kicsit nagyobb másnak az igénye és ugyanezért vagy kevesebb pénzért többet szeretne kapni akkor bizony van miből válogatni és ez nagyon nem válik a Pixel előnyére. A frissítések szempontjából annyiból jobb itt a helyzet, hogy azonnal vagy legalábbis hamar jönnek a főverziók is, a gyártóknál meg hónapos csúszás van, de ott sem ritka már, hogy akár 2 főverziót is frissülnek a telefonok. De mivel szoftveresen alapból fejlettebbek a nevesebb gyártók telefonjai így igazából nem látom a valódi előnyét a friss szoftvernek. Érzésre jobb, hogy azonnal előtted van a friss szoftver de gyakorlati haszna nem igazán van.
-
*RLaci*
addikt
válasz
tomboy0013 #141 üzenetére
Akkor viszont Te nem jól választottál telefont. Huaweit vagy LG-t kellett volna.
Gondolom végig olvastad a hsz-kat kapott szutykot,mocskot eleget ez a készülék a sok IQ betyártól.Soha eszembe nem jutna egyik topicba sem okádni,azért mert valami nekem nem tetszik.Ha esetleg mégis negatív véleményt kéne alkossak, biztosan nem így tenném mint egyesek...Szóval valahol érthető Just486 kirohanása.
Az XL általad említett 0 extrája nekem tökéletesen megfelel.Nem ad sokat,de amit ad azt úgy adja,ahogy én azt ma elvárom egy készüléktől.Mindenki egyéni preferencia alapján választ telefont.Mint írtad is, nem vagyunk egyformák.Más telefonok említésekor milyen extrákra gondoltál?
Ja,a G6 valószínűleg nekem is játszik.Mármint a Páromnak.Az 5X-ét váltja.
Ő LG fan.
-
*RLaci*
addikt
válasz
GrooveHero #139 üzenetére
Na végre !
Már azt hittem tényleg csak nekem+kakuk100 kolleginának van Magyarországon XL-je.Ha nem haragszol dobnék is egy űberfotót.
50%-os auton van mindig a fényerő. Amúgy teljes mértékben adom amit a telóról írtál,illetve még kiegészíteném az igen jó kamerával.
(#140) Just486 Bár elég sarkosan fogalmazol +1.Nekem is sokat számít a szoftveres rész.Túl vagyok legalább 50-60 droidos telón,de egyszerűen beleuntam a gyártók állandó kamuzásába a frissítéseket illetően.Akár merre olvasgatok mindenhol csak a sírás megy,hogy mikor jön már,mikor jön már........Persze a gyártóknak nem érdeke szorgalmazni az új verziók mielőbbi érkezését.Eddig Nexus,most Pixel tulajként van a legtöbb esély arra,hogy ezt megkapja az ember.Ez valakinek megér ennyi pénzt,valakinek nem.
-
tomboy0013
veterán
És mivel jobb folyton naprakésznek lenni ha alapvetően butítva van a szoftver egy gyártós telóhoz képest? Kérdezem ezt nexus tulajként. Maximum érzésre jó az is mint másnak a 6 GB RAM meg a dupla kamera(na jó az LG esetében ennek még haszna is van). Nem annyira bonyolult megérteni, hogy mások vagyunk más igénnyel. Felesleges indulatosan szutykozni más telefonokat mert ugyanannyi joggal szutkozhatják le a Pixel-t ami csak azért drágább mert fel akar nőni a nagyokhoz árban, kb nulla extrával a fedélzeten. Nem vagyok ellene ne érts félre nekem sem véletlenül van Nexus-om, de leszutykozni más gyártók telefonjait az önigazolás kedvéért nem túl okos dolog.
Gondolkodtam én is a Pixelen az 5X után, de igazából semmi extrát nem adna ahhoz képest, még a kiemelkedően jó kamerájától sem áll távol az 5X-em kamerája. Nincs ok amiért ennyi pénzt kifizessek bárhogy töprengek rajta, mert igazából a naprakész rendszerrel sokat nem érünk hisz a stock android butább mint mondjuk egy EMUI vagy egy UX.
Meg az a támogatási ciklus sem olyan hosszú. 2 év + 1 év biztonsági mentés (bár az 5X esetében már erre sem fogadnák). Utána root-olhatod ha új verziót akarsz, de ezt ugye más telóknál is meg lehet tenni.
Így a következő telóm már nem Stock android-os lesz mert árban már nagyon nem reális amit elkérnek ezekért a telefonokért. Valószínűleg G6 lesz az 5X utódja. -
Just486
senior tag
válasz
Den Hadnagy #138 üzenetére
Jelentkezek, mint régi Nexusos. Inkább vettem ennyi pénzért Pixelt, mint ugyanennyiért a Samsung / Sony / LG / HTC, aktuális szutykát, ahol a rendszerfrissítések egy év elteltével le vannak tudva, és ha akár platformfrissítést, akár a gyártó ocsmány skinjének az új verzióját akarod, veheted meg az új csúcsmodellt mégegyszer annyiért.
Szerintem aki flagship droidot akart, annak eddig se volt semmi választása, mivel ha nem Nexust vesz, oda köt ki, hogy két év múlva maximum csak folyathatja a nyálát az aktuális verzió újdonságaira, javításaira.
Másik előkerülő opció, amivel eddig nem nagyon kellett számolni, mert a Nexusok ára aránylag jó volt, hogy egyszerűen venni kell egy kínai vanilla valamit, (pl. Oneplus) aminek ha nem is garantált a frissítése, egy Pixel árából másfél évente háromszor lecserélem és ezzel a frissítés le van tudva. A következő vásárlásomnál már lehet ezt is figyelembe kell venni.
Nem tudom hányan vannak ezzel még így - lehet nem sokan - de nálam ma egy telefon értékének túlnyomó részét a szoftvertámogatás adja ki, a furfangos marketingcsapat által kitalált gyökérségek hidegen hagynak. Nem kell hajlított oled, káva nélküli lekerekített képernyő, 4gb ram, vízállóság, (képszerkesztés miközben fényképezel, - új LG ugye.) stb. Persze nem baj, ha tudja a felsoroltakat, de nem mérvadó. Legyen minél tovább naprakész, ennyi.
-
GrooveHero
addikt
Na akkor hogy ne csak a sok fika legyen. November óta van egy fekete 32-tes pixel xl-em. 649 fontért vettem itt kint Angliában, a black friday miatt olcsóbb volt 70 fonttal.
Nagyon szeretem, a méretét is megszoktam már. Eleinte nagyon paráztam, hogy le fogom dobni. Aztán megjött rá a spigen átlátszó tok, és a nillkin üveg, azóta már nem féltem annyira, persze vigyázok rá, mint a szemem fényére. Vettem rá dbrand skint is, így fog kinézni, ha végre lesz rá időm, hogy feltegyem.Amúgy maga a telefon szuper, gyors, a kijelzője nagyon szép, a kijelző méret miatt pedig élvezet a használata.
Az újjlenyomat olvasó nekem jó helyen van így is, azelőtt egy Xiaomi Mi5-öm volt, annak elől van, mégsem volt semmi probléma. A telefon hibátlan, teszi a dolgát, nem kérdez, nem szöszmötöl, pörög rendesen, a 7.1.1 pedig vajsima, sehol egy lagg, sehol egy akadás.
Akksi?Eddig ezt sikerült kipumpálnom belőle, ebben van vagyesen minden, wifi, 4G, HSPA+, 2 gmail fiók szinkron, jútúb, böngészés, stb...
Ha valaki többet akarna megtudni róla, akkor kérdezhet.
-
Den Hadnagy
senior tag
Ezt az elcseszett designt, te jó ég. Már 2015-ben is ciki lett volna. Ezért kukázni a Nexus vonalat, nemár...
Régóta droid oldalon állok, de ezt most nagyon benézte a Google. Szerintem ez simán két szék közé esés lesz: régi Nexusosok nem fognak Pixelt venni, a prémiumkategóriába meg nem fog betörni, akármennyire akarnak szifonosodni. Szvsz nem lesz piaca, max. akkor, ha beesik az ára 1-1,5 év alatt egy középkategóriás szintre. Akkor még mindig jobb ex-flagshipet venni, mint aktuális echte középkategóriát szvsz.
-
Exian
addikt
válasz
Meridius11 #30 üzenetére
"900 euróért mono hangfelvétel
nincs több kérdésem"Na ez tényleg érdekes. A 60-ezres telefonomba tudtak rakni értékelhető, normális sztereo hangfelvételi lehetőséget a két szélén elhelyezett mikrofonnal (telefon alján, tetején, nyilván fekvő módban az igazi).
-
macskea
őstag
válasz
whatwhatwhat #113 üzenetére
Minden nagy kávájú telefon a HTC-kre hajaz, eddig nem úgy volt?!
Egyébként az iPhone 6 esetén még igaz is lehet az azonos korú One-nal való párhuzam. Az Ativ S-ben viszont én sem látom az iPhone-t, vagy fordítva.
-
janeszgol
félisten
Nekem tetszenek ezek a Pixelek. Kamera frankó, kijelző jónk tűnik. A Google nem indít Pixelt a középkategóriában? Nincs erről infó? (80-150 ezer között.)
-
Integrale
veterán
válasz
tomboy0013 #129 üzenetére
Olvasd el a tobbit is. Amikor azert ment a pereskedes a ket emlitett gyarto kozott, mert ugyan ugy lekerekitett, meg a gomb, meg ikonok, egyebkent ha ugy nezted ahogy te irod, akkor az eg vilagon semmi hasonlosag.
Nezd ebbol a szemszogbol is.
-
G-Guts
aktív tag
Neked is lehetne csiszolni a stílusodon, ez egy eléggé faragatlan megnyilvánulás volt tőled. Pláne, hogy tetted ezt úgy, hogy itt a Mobilarénánál vagy moderátor, ráadásul még ékezetet sem használtál. Az ilyen megnyilvánulással csak a Mobilaréna oldal tekintélyét sérted.
Más. Azzal nem tudok vitatkozni, hogy a telefon nem kapott plecsnit, de ha tetszett plecsnit kapott volna, azzal sem tudnék, mert a kamerája tényleg jó. Annál többet ilyen ár mellett viszont tényleg nem érdemel. A magas ár miatt úgy gondolom, hogy főleg USA a célközönség, a cél pedig az iPhone visszaszorítása az új Google telefonok javára.
-
turbulencia8
őstag
válasz
Jeanne d'Arc #123 üzenetére
Szamomra is erthetetlen a Pixel koncepcioja.
-
RaveForce
veterán
válasz
csubbaka #125 üzenetére
Szuper. Ennek a kommentednek se sok volt. Legalabb tetted volna off-ba.. de latom te is magadra vetted az inget, ha azert szeretnel sertegetni, mert nonszensznek talalom, hogy a hTC fanok azon hisztiznek hogy kritikaval illetik a google pixel xl keszuleket(vagod nem a hTC-t kezdtek szidni, es nem az a baj hogy ok gyartottak, itt ok csak bergyartok, a google a megrendelo), es egybol megy a sertodes a fanoktol, hogy a hTC-t mindig fikazzak...
-
.Szaki.
addikt
Akkor Te jól választottál! Használd egészséggel!
A szerkesztő több mindent felsorolt, igazából úgy lehetne talán ezt máshogy megfogalmazni, hogy egy kis színház mehetett volna köré. Én nem őt választanám, de továbbra is azt mondom, hogy szerintem rendben van a Pixel XL.
-
*RLaci*
addikt
A G5 modularitását sztem hagyjuk,tudjuk mennyire nem jött össze.Az S7 edge kijelzője vagy bejön valakinek vagy nem.Sokaknak igen,nekem nem.A duplakamerák a Huaweinél, Applenál jó dolgok,de jelen pillanatban semmi minőségi előnye nincs a Pixel kamerájával szemben.Az IOS-al egyet értek.
-
Olvasom , olvasom a cikket és nem tudom ez a telefon mi lett? Mi volt céljuk ezzel a fejlesztőknek? Százszorta egy 6p-re ruháznék be mint erre.
-
.Szaki.
addikt
válasz
danieltailor #63 üzenetére
Azért azt a többi gyártó meg tudta oldani, hogy nagy kijelző ellenére is használható legyen egy kézzel. Valamilyen segéd mindenkinek van. Az iPhone amióta nagyobb telefonokat is gyárt úgy segít, hogy lejjebb viszi az ikonokat, hogy könnyebben elérd a fentebb lévőket. A Huawei/Honor páros lebegő gombot ad, amit megérintve a négy ikont hozza elő. (Vissza, Home, Futó alkalmazások, a negyedikre nem emlékszem már) stb..
Sipy kollégádnak a példája pedig valóban nagy volt, nagy marhaság, ugyanis nem azt írta a cikk szerzője, hogy a konkurensek a felsorolt dolgok mindegyikével rendelkeznek, hanem azt, hogy ebben a kategóriában már nem elég jónak lenni, hanem nem árt, ha tud valami különlegességet. Így a Samsung edge kijelzője, az iPhone 7 Plus és a Huawei/Honor duplakamerája, a G5 moduláris lehetőségei. Az iPhone ilyen példában való említése meg már csak azért is hülyeség, mert neki a másik különlegessége maga az iOS. Más telefont nem tudsz vásárolni, amin ez a rendszer fut, Androidból viszont van választék bőven a Mate-től a Galaxy S7 edge-ig. Ezek pedig egytől egyig kiváló telefonok. Nem rossz mobil ez, sőt, nekem kifejezetten tetszik, leírtam már a véleményem róla, de azért elájulni sem kell tőle. Ahol ki lehet használni az asszisztenst, ott ez egy jó alternatíva a többi Androidos telefon mellett.
Más:
Azt viszont nem értem miért kell kiakadni azon, hogy az asszisztens nem beszél magyarul, egy telefonról sem tudok, de autóról sem, aminek a hangvezérlése beszél magyarul, nekem például igényem sincs rá, az iPhone-om tökéletesen megérti, az esetek 90%-ában, hogy mit kérek tőle. Nem azt jelenti, hogy perfekt angolul kell beszélni ahhoz, hogy megértse a telefon a parancsot. Középfokú angolja pedig azért szerintem a többségnek van, de ehhez még az sem kell. -
Lacy6
senior tag
Úristen mi folyik itt... szánalmas komolyan mondom.
Divatfikázás -
wolfman
veterán
az új hangasszisztens, ám magyarul nem tud
Volt már bármikor az életben olyan mobil ami tudott magyarul hangvezérléssel? Vagy autó vagy bármi, amiben volt magyar lokalizáció? Nem hiszem vagy elenyészve.
-
total90
veterán
Minden gyártó Appleösödni akar és ez a baj.
Nem a külsőre értem, hanem csak a felső szegmensben akar lenni. Ezt az imidzset az Apple jól kidolgozta, sőt annyira jól, hogy ebbe bele lépni más gyártónak szinte esélytelen.Google is ezzel a telefonnal egy réteget célzott meg, de semmi extrát nem ad. Apple sem, de ott ki van alakítva valami "mágikus", és épp ezért aki nem android őrült és egy telefonért ennyit kiad, az iPhonet fog venni.
Aki meg Android freak, az inkább vesz jártasabb gyártótól. -
én a mate 9 eredményeit nem értem , akárhányszor futtatom 140-143 pontot kap
ami 10% al jobb mint amit mobil arénán közzé tesznek ...
Nem mint ha fontos lenne de , van kollégámnak s7 edge annál ugye gyorsabb és van ip. 7 plus annál meg ugye lassabb az valami 177 ezer pontot tol ki már ha össze hasonlítható ennyire két különböző platform
-
lezuvius
őstag
Ez ennyiert vicc...
Premium kategoriaban mar nem eleg egy pusztan jo telefont gyartani, oda kell egyedi es igenyes dizajn valamint megannyi plusz funkcio es csucshardver.
El nem tudom kepzelni ki az, aki ezt veszi egy S7,i7,Mate 9-el vagy a 3T-vel szemben... -
whatwhatwhat
aktív tag
-
xxman
senior tag
válasz
Integrale #104 üzenetére
Ez annyira erőltetett, remélem csak viccnek lett szánva. Azért az i6 design sem csak abból áll hogy le van kerektve körbe... Annyira hasonlítanak egymásra mint egy görögdinnye és egy sárgadinnye
Maga a Telefon meg ennyiért nem opció, fele ennyiért nagyon jó lenne de így túl sok a hiányosság. Nekem már az kiverte a biztosítékot hogy egy normális füles nem fért el mellette majdnem 3kilós ár mellett. (De ha "csak" negyed misi az annyi, akkor is helytálló a dolog.)
-
Rick4
félisten
Ezt a mondatot nem sikerült értelmeznem.
A beszélgetési mikrofon a jófajta hangszórónak és aktív zajszűrésnek köszönhetően mindkét oldalon kifogástalan, a hangerő megfelelő
Van több hiba is, de ez végképp érthetetlen.
-
JayZ
tag
Nem rossz, de túl drága. A kicsi pixel nagyon jó lett volna annak, akinek nem kell az előző évekből a tepsi hatos nexus, vagy a vérszegény 5x (OnePlus szintén tepsi), de egyszerűen nevetséges ennyiért, x hónappal a release után. Stock droid, 3500as akku, 5 óra sot, azigen.
Mi a jóistent csinál ez a telefon a háttérben? Gondolom valami jó custom kernellel ki lehet hozni belőle 7-8 órát.
Ez a design meg.. bezel by HTC. Kényelmesebb talán a gombokat nyomogatni, hogy ráadásul nem az alsó káván, hanem a kijelzőn vannak, de sokkal nagyobb a telefon így. Mondjuk valakinek biztos álomtelefon, de ár/értékben egy raklap ... . -
Integrale
veterán
válasz
tomboy0013 #106 üzenetére
-
ToMmY_hun
senior tag
A 6-os nemes egyszerűséggel szép, ez viszont valami más... Nekem egyáltalán nem jön be, a dizájn évekkel van lemaradva. Hatalmas a kihasználatlan terület a kijelző alatt és felett, és az oldalsó káva sem kicsi. Ez már 2016-ban sem volt szép, az idei évre pedig fokozottan igaz lesz az állítás. Kár érte, és főleg a nexusokért.
-
niof
veterán
Én gyakorlatilag a Nexus vonal módszeres kinyírása miatt álltam át a másik oldalra. És a cikk összefoglalója tökéletesen tükrözi a saját véleményemet is arról, amit a Google művelt. A szinte kizárólag amerikában hozzáférhető fícsörök nélkül szinte semmi értelme ennyi pénzt kiadni erre a készülékre...
-
Örömmel látom, hogy az iPhone 6 designja még mindig etalon az androidos gyártók körében.
-
tzsolesz
nagyúr
Az árától eltekintve csak annyi, hogy MUST HAVE. Iszonyatos birtoklási vágy.....
Egyéni megítélés: Nekem eddig ez a legszebb android mobil az elmúlt 1-2 évben, és a kamerája finoman szólva is lenyűgözött.
-
judas13
addikt
De nem kéne!!
Az a gagyi érzésű hátlap mindent visz nálam...
-
Hallosz
senior tag
Ez egy vérszegény, tucat készülék.
-
doooo
veterán
#94:
HTC... -
tybsen
addikt
válasz
RedSwallow #19 üzenetére
Azért időtállónak sem mondanám, mert a két év frissítéssel vége is van a dolognak.. ráadásul mire elérhetővé válik addigra már bőven lement egy félév szóval max másfél év frissítés amiben van mondjuk 2 fő verzió meg néhány hiba javítás,.. hát nem tudom mennyire éri meg ezt az óriási összeget érte.
-
blackman00
újonc
“A Google tehát lepett egy Apple-t.“
Am. jó lenne ez a telo csak túl drága. Meg az előlap is elég ronda.Inkább S7! -
joey04
titán
válasz
Just_Reboot #84 üzenetére
még így sem volt elég...
-
Drakmusz
addikt
Ne haragudj de ezt nem értem!A hosszú záridőtől indultunk,amit már az elődöknél sem engedett a Google.Nézzünk utána,és ne hasonlítgassuk egy OnePlus 3-hoz mert semmi értelme!Nem megy,másik alkalmazással sem.Amúgy nagyon fölélőttek ezzel az árral!A kamera meg nekem egy módosított 5X-6P (IMX377) egységnek tűnik,szerintem csak szoftveresen reszeltek rajta.
-
madgie
titán
Én is így vagyok vele, aztán mégis azokban a napokban készült képek a legjobbak, amikor nem voltam rest azt a MILC-et bedobni a szimatszatyorba a pénztárca meg a többi lom közé.
Sokan ott rontják el, hogy mindent vinnének nyaralásra is. Illetve vinni lehet, hajnalban meg éjjel, mikor alszanak a többiek, akkor elbóklászom én állvánnyal a vállamon, négy objektívvel is, de napközben elég az az 1-2 kisebb, ami nem hátraltat a városnézésben.
-
India
aktív tag
válasz
Just_Reboot #72 üzenetére
Kicsit vegyél vissza , tudjuk a legjobb a Nexus ( csak volt) Pixel a király.
-
m_makai
tag
Valahogy mindig megmosolygom azokat a teszteket amikor az előre telepített app kínálatot hiányolják bármelyik androidos telefonról. Észre kellene venni, hogy az okostelefon és a PC eléggé közelít egymáshoz, na most PC-n is csak azt programot használod ami vásárláskor rajta volt? Ami egyszer pozitív az másszor negatív: "Nincs telepítve semmilyen vírusirtó, rendszererőforrás-felügyelő, harmadik féltől származó maszlag, játékdemó, közösségi alkalmazás vagy bármi olyan felesleges app, ami arra engedne következtetni, hogy a gyártó kétségbe vonja a képességeimet, hogy be tudom a Play Áruházból szerezni, amire szükségem van. Igen, a fájlkezelőn, az Időjáráson, az órán és a OnePlus fórumos Community appon kívül tényleg minden stock droid, finoman módosított Google-alapszoftver vagy a kötelező felhozatal része (Drive, Térkép és a haverok). Ám számomra pont ez az ideális: szinte minden gesztusfunkciót örömmel használok, és nem hiányzik egy alapszoftver sem, mert megvannak a saját áruházas preferenciáim." onePlus 3T teszt
Egykezes mód és hivatalos magyar képviselet és asszisztens hiánya mint hiba elfogadható.
(siri tud magyarul? nem tudom azért kérdezem)
Az árát meg majd az új S8 fényében ítéljük meg. Ja és amíg egy telefonon korábbi android van addig nem nagyon kéne összehasonlítani, ha már stabilan egy verziószámon vannak akkor persze minden ér.
Csináljatok már egyszer egy kiadáshoz képest két éves tesztet: Iphone, pár Android flagship; flagship killer és top közép kategória. Mit érdemes cserélni a következő genre mi az ami használható és mi az már kuka. Kiderülne hogy melyik telefon érte meg az árát. -
válasz
Just_Reboot #52 üzenetére
Kicsit csiszolj ezen az utszeli stiluson, nem a kocsmaban vagy.
-
batai15
félisten
hát valahogy nem hoz lázba
-
KIFLEE
tag
A mountain view-ban nem kecskék nyírják a füvet? Legalábbis azt mondják?
-
Integrale
veterán
Szazalekos kijelzest, be kell kapcsolni kulon.
-
leslien
nagyúr
válasz
Just_Reboot #72 üzenetére
az a baj h nem azzal foglalkozik.. pl mostani frissítéssel csak a kamera hangot lehet kikapcsolni...
-
torma99
aktív tag
Ez egy ugyanolyan best buy telefon lesz , mint az utolsó Nexusok, miután leesik az ára a béka segge alá. Nyilvánvaló, hogy a konkurencia jobbat tud, kevesebbért. A filozófia tetszik, egy év múlva 300 euróért szürkeimportból jó kis vétel lehet.
-
whatwhatwhat
aktív tag
Az értelmetlen/haszontalan extra az nem extra... Persze vannak hasznosak is, nem mondom hogy nem. De ahogy danieltailor írta, nem mindegyik hiányát van értelme felhozni hibának. Pl iphone ellen sem érvelhetsz azzal, hogy "de hát ebben kevés mag van, mért nem adnak többet ennyi pénzért" gyors vagy nem gyors? Így pl a pixel ellen se hozhatod fel hogy nincs benne ois, stabilizál vagy nem? Akkor meg nem mind1, hogy hogyan?
Egykezes mód az viszont tényleg kell... -
leslien
nagyúr
válasz
Just_Reboot #50 üzenetére
vagy mégsem?! mert akkor miért nem lehet megoldást találni a 1080p/ 60fps ?! vmi módosítás csak van benne...
-
tomboy0013
veterán
Mert nem kell egy plusz eszközt mindig magamnál hordani amikor kedvem támad fényképezni és sokkal jobb érzés kevésbé profi cuccal jó képeket csinálni. Annyira ezt sem bonyolult megérteni. Meg amúgy sem költenék még külön egy gépre ahhoz, hogy fényképezzek, főleg most, hogy már a mobil kamerák zömével is elég jó képeket lehet csinálni felső kategóriában, amire úgyis beruházok. Szerintem nem egy különleges igény ma már mobil kameráknál a jó manuális mód, így nem értem miért kell ezen folyton valakinek meglepődni, hogy ez is igény manapság...
67: ne fárassz már kérlek... Elmondtam, hogy létező funkciót várok csak el egy jó kamerás telónál. És nyilván én a saját igenyemet fogom leírni nem a tiédet vagy nem a másét...
-
Scrydhan
senior tag
válasz
Egyetértek sok mindennel, minusz az egykezes móddal. Bocsásd meg bűnöm ha szeretném a villamoson is használni és otthon is kényelmesen videókat nézni. De nem érted mi a baj szerintem. Az a legnagyobb baja kb mindenkinek hogy drágább mint egy mate 9 vagy s7 de azok adnak minden nap érzékelhető extrákat. A pixel semmi hardveres extrát nem ad, OP3-mon meg már így is fél éve megy a google asszisztens nagyszerűen.
-
törölt tag
válasz
tomboy0013 #65 üzenetére
És te kit érdekelsz? A többség leírta, hogy neki mi a fontos.
Nem értem miért kell ilyen demagóg módon hozzáállni mindenhez. Lehetne amúgy még kísérletezni, hogy CM/LOS alatt megy-e, meg hasonlók, de annyi más készüléket lehet venni helyette, hogy nem biztos, hogy ezért érdemes.
-
tomboy0013
veterán
És kit érdekel a többség? Leírtam hogy nekem fontos... És mivel létezik nem 1 olyan telefon aminél ez mókolás nélkül elérhető így egy 270 ezres telótól is elvárható, hogy minimális extra legyen benne, ha már egyébként kb semmivel sem tud többet mint a konkurencia olcsóbb telói, de kamerában meg pont kiemelkedő is lehetne ha nem lennének benne ilyen buta korlátok.
60: Ezzel már megy, köszönöm. De az alkalmazás maga eléggé fapados. És még finoman is fogalmaztam
-
dolphy17
tag
válasz
Te sem szeretsz többet kapni kevesebb pénzért.
-
danieltailor
csendes tag
Pár észrevétel a cikkel kapcs:
minek a másodkamera ha a p9 azzal se csinál szebb képet?
minek az optikai képstabilizátor ha a kép úgy se rezeg be mert meg van oldva?
minek olyanokat felsorolni ami CSAK egy egy telefont jellemez csak?
minek a több RAM? szoftvert kell irni rendesen és lám lám máris nem kell.
Aki ekkora telefont vesz akkor gratulálok ha egykezes módot akar, vegyen kisebbet.
üzemidő százalékos kijelzését tudja, de nem baj csak be kell menni a beállításokba vagy a google.hu megmondja!Amúgy meg mint az egyik előttem szóló mondta, tölts le hozzá vmi extrát ha akarsz, a gyári androidnak pont ez a lényege hogy nincs telepakolva annyi hülységgel.
Aki ezt nem ismeri fel vagy ne irjon tesztet vagy ne kommenteljen baromságot.
Jah és az iphone hasonlat nagy volt Sipy888 jár a like!
-
jacis
nagyúr
Én Google párti vagyok de ez most csunya.
-
taptaq
aktív tag
válasz
tomboy0013 #43 üzenetére
-
madgie
titán
válasz
tomboy0013 #58 üzenetére
Nagyjából akkora tömegigény ez a 30 másodperces éjszakai fotózás, mint amikor én a gitárt akarom telefonra/tabletre dugni. Szép, szép, nekem talán fontos is, de a többség lesz*rja. Na, a hosszúexpót is. Jól mutat a fécbúkon a Huawei reklámban meg hasonlók, de gyakorlatilag pont két tucat kép után nem fogod az állványt magaddal vinni éjszaka. Persze ha neked fontos, a szíved joga... de mondom, a többséget nem érdekli, míg állvánnyal, meg egyéb letámasztással kell bohóckodni. Majd ha olyan hatékony stabilizátort tesznek a kamerához, mint az Olympus az E-M1 II-ben (15 másodperceket kézből (!) kitartasz), akkor válik érdekessé ez a feature.
-
moleculez
veterán
Vártam a tesztet. Valamiért tetszik a telefon, saját összeesküvés elméletem, hogy pszichológusok is besegítenek, csakúgy mint az anyaghasználat, színek, stb. Még ki is használnám a tudását kb, a kamerát is nagyon odarakták, de ez így, ennyiért sok. (Viszont van hozzá valami e-ink/Nfc hátlap ami bármilyen képet kirajzol, na az igen jó ötlet, ha valaki csúnyának találja a hátlapot)
Lehet, hogy au Android iPhone-ja akar lenni, de a mai mezőnyben elég nehéz.
#53 kihagytad a varázsszót ami: szerintem -
törölt tag
válasz
#06658560 #55 üzenetére
Én már az árát sem nézem el ennek a telefonnak, de nyilván én vagyok a fanboy
Amúgy meg elég egyértelműen a szifonok ellen indult ez a (két) telefon, látszik a méreten, az árazáson, a külsőn, mindenen. Ez van. Ha nem tetszik, akkor lehet még mást venni, nagy a piac. Én is mást veszek, mert ez így nem elfogadható.
Just_Reboot: Engem nem érdekel a kamera, nem használom szinte soha telefonon. Csak próbáltam segíteni, de ez így tényleg szar. Nem értem miért van korlátozva, bár igazából azt sem, hogy telefonon miért akar valaki 15 másodperces záridőt, de ez már nem az én problémám.
-
*RLaci*
addikt
Néha játszom a tesztben említett játékkal,nem tapasztaltam még benne semmilyen dadogást,akadozást.Lemértem az előbb 24 mp. alatt töltött be.Ugyanez elmondható az egész rendszerre.Nincs akadás,dadogás,fagyás,gondolkodás,stb......semmi.Persze ezt el is várom,mert már rég tovább állt volna az XL ha nem így lenne.
-
->Raizen<-
veterán
Ez a telefon ronda.
-
doooo
veterán
válasz
#16820480 #47 üzenetére
"Egykutya"
Pontosan. Kár vitatkozni vele.
Még mindig gusztustalan a kinézet, ezek a dolgok meg, hogy nincs százalékos kijelzés az akkunál...
És mindezért annyit, vagy még többet, mint pl. egy S7 Edge-ért?
A kamera ellenben elég jól szerepel, csak a színek tűnnek fakónak, de valóban részletgazdag a végeredmény. De ez nem menti meg. Az asszisztens meg pláne.
-
Departed
őstag
Látom a cél a legrosszabb ár/érték arány elérése volt, sikerült google (és htc), gratulálok!
-
törölt tag
válasz
Just_Reboot #44 üzenetére
És te próbáltad? Gondolom nem. Akkor meg? Egykutya, nyilván.
-
alexandrakis
csendes tag
Nem rossz !
-
Hát igen, sajnos nem sokkal többet ad egy OnePlus 3T-hez képest, ami feleennyibe kerül.
-
törölt tag
válasz
Just_Reboot #41 üzenetére
És a Pixelen? Mert senki nem beszélt itt Nexusról, egyedül te.
-
törölt tag
válasz
#06658560 #33 üzenetére
Tényleg nagyon sok utánajárás kellett, beírtam Googlebe, hogy android camera long exposure, ez volt az első találta, feltettem, kipróbáltam, működik. Az egész kb 10 másodpercig tartott. Aki ennyire nem szánja rá magát, az ne vegyen okostelefont, ahol az elsődleges funkcionalitás még mindig az, hogy appokkal bővíthető.
Just_Reboot: Okké, színvonal megvan
-
A 2. Vesztes
senior tag
Amikor megjelent teccett, és komolyan elgondolkodtam rajta. De még jó, hogy nem ugrottam bele!! Bár nekem fontos, hogy a következő telefonom jó képeket tudjon készíteni, de ez azért kevéske ilyen árhoz!
Szimpi volt a beszélgetősszoftver is, el is kezdtem miatta angolul tanulni, de aztán mivel nem értettem meg a befejezett jelen időt, inkább feladtam.
G6 jöjj!
Vuff.
-
whatwhatwhat
aktív tag
Sose írtam még olyan kommentet, hogy +1. De most:
+1
Ugyanezt tudnám leírni amit te...
Annyi különbséggen, hogy amúgy megértem, hogy nem kapott plecsnit, amiatt, hogy hivatalosan nem elérhető és hogy nem elérthető minden funkció magyarországon. De ez a sok "extra" felsorolása... És akkor mivan, ha ezek valakinek nem kellenek?? Mennyivel lenne ez jobb egy nyomásérzékeléstől pl?
Ez a telefon valóban az iphone-ra hasonlít funkciók terén, nem sok mindent tud, de azt jól. Érdekes, az iphone-t nem szólják meg emiatt a tesztben.. Még mindig értetlenül állok az előtt, hogy az tetszik-et kapott... ANNYI PÉNZÉRT. -
tdhenry
tag
"plusz ext4 fájlrendszerével egy Real Racing 3-féle 3D-s játékmonstrum 20 másodperccel több idő alatt tölt be, mint a fenti, F2FS-fájlrendszerű riválisokon." Ez nekem kicsit furcsa...
Most én.mint tudatlan kérdezem, hogy akkor ez a Pixel kurva lassú, vagy a konkurencia tölt be másodpercek alatt? Mert a Honor 8-on összesen 20 mp még betölt. -
joey04
titán
Ja és az IPhone 7 Plus nyitó ára 100 e-e magasabb volt a Pixelnél
iphone-nál nincs "nyitóár". A 32 GB-os Pixel XL 900 euro, ahogy az iphone 7 plus is. A szürkeimportos 270-es pixel xl árhoz pedig szürkeimportos iphone 7 plus árat nézzünk, ami 233k.
viszont így is kapott tetszett plecsnit
Hogy is van ez?így.
Pixel XL:
A rendszersebességre furcsa volna egy referenciamobil esetében panaszkodni, a Pixel XL is roppant fürge és azonnal reagál a legfinomabb érintésre. Ezért furcsa, hogy egyszer-egyszer pár másodpercre is elgondolkozik, plusz ext4 fájlrendszerével egy Real Racing 3-féle 3D-s játékmonstrum 20 másodperccel több idő alatt tölt be, mint a fenti, F2FS-fájlrendszerű riválisokon. A memóriakezelés rendben van, sok alkalmazás a gyorsítótárban marad és zavaró erőforrás-felszabadítási alkalmazások sem zavarnak bele, mindenesetre csúcskészülék és csúcskészülék között is van különbség: a 3T érzésre fürgébb és kevésbé melegszik. A játékok többsége azért panaszmentesen fut és a böngészésé élménybe sem kontárkodik bele komolyabb dadogás, a fenti autóverseny viszont nem megy el tökéletesen.
iphone:
...ezért tapasztalhattunk remek készenléti fogyasztást, miközben a rendszer sebességébe egy pillanat erejéig nem lehetett belekötni: minden villámgyorsan történik, akadozásokkal nem találkozunk, és az iOS továbbra is nagyon stabilnak tűnik, program váratlan bezárásával vagy lefagyással sem kellett szembesülnünk.
A 3 gigabájt RAM-nak köszönhetően ráadásul tucatnyi app a gyorsítótárban marad – több, mint amennyit a OnePlus 3 6 gigabájttal megőriz.
-
csipszikutya
senior tag
A hátlapon a fém és üveg kombinációja addig szép és jó amig nem sérült az üveg és véletlen garanciáztatnád, mert ha az megsérül akkor ugrott a gari. Sajnos saját tapasztalat. Csodaszép a P8 üveg plexije hátul amig véletlen pókhálósra nem reped de pedig élnél a garanciáddal egy teljesen más problémával és addig szóba nem állnak veled amíg házat nem cseréltetsz rajta.
Kidobhatnák már ezt kva üveget a telefon hátuljáról... Ha meg tokba hordom, mi értelme a "szép" telefonnak? -
taptaq
aktív tag
válasz
tomboy0013 #11 üzenetére
LCamera az app neve, most 5 sec a maximum, természetes állvány kötelező hozzá, ment raw-ban is.Nem fizetős, nincsenek reklámok.Tedd fel mellé a 60fps + video stabilizátor hacket is.
-
Szegény Google-nak elgurult a gyógyszere. Ha csúcs tepsifont akar valaki, vannak szebbek és jobbak olcsóbban - az assistant pedig nem ér meg ennyi felárat.
A Nexus népszerű volt, mert a geekeknek szólt, ez viszont a geek gazdagoknak szól, de őket aligha tudja megszólítani...
-
arn
félisten
500 eur kornyeken erdekes lenne. Ennyiert kenjek a hajukra.
-
Meridius11
aktív tag
900 euróért mono hangfelvétel
nincs több kérdésem
-
Just_Reboot
addikt
válasz
Juhaszatti #28 üzenetére
Igen? A 6P is tudja a camera2 apit és még sincs hosszú záridő.
-
Juhaszatti
addikt
válasz
Just_Reboot #26 üzenetére
A Pixel is tudja a Camera 2 apit, akkor pedig az is tudja a hosszú záridőt ezzel az appal..
-
.Szaki.
addikt
Nagyon korrekt lett ez a cikk!
Na igen a telefon nem kis hazánkban lesz a legnépszerűbb, az biztos, ahol viszont ezeket a plusz funkciókat ki lehet használni, ott viszont egy teljesen vállalható kis telefon a Pixel szerintem.
-
törölt tag
válasz
Just_Reboot #22 üzenetére
OP3. De mivel ez e-shutter, így inkább csak kamera API-tól függ.
-
NandorHUN
addikt
Wow, ennyiért veszek két OnePlus 3T-t, és még jobb is.
-
xmaas
őstag
Kellemes keszulek de van benne par hiba ami azert ennyi penzert szerintem elfogadhatatlan mono hangszorok illetve mono video hangfelvetel 2016-2017 ben szerintem rohejes minimum 270 ezer forintert .Az arazas az meg persze kulon megerdemelne egy par miset annyit tudok mondani hogy horror osszegeket kernek el manapsag egy "csucs" keszulekert
Meg egy dolog amit nem igazan viselnek el hogy az asszistens folyamatosan pasztaza a kornyezetet "hallgatozik" , akkor rendben van ha teljesen kikapcsolhato/kigyomlalhato a rendszerbol semmi root es mas hulyesegek nelkul es majd EN dontom el hogy mikor kapcsolom be mikor hallgatozon de maskep semmi joga hozza hogy figyelje a beszelgeteseket .
-
törölt tag
válasz
tomboy0013 #11 üzenetére
Ez nekem engedi 30 másodpercig, az elég hosszú?
-
sipy888
aktív tag
válasz
#82729984 #16 üzenetére
ahhoz képest a cikk az Iphone-t is megemlíti, mint versenytársat, így érdemes lett volna az azzal szembeni előnyét is kidomborítani, nem csak a hátrányát: "Összefoglaló. A Pixelek, akár az iPhone, a Galaxy S vagy a Mate, a prémiumkategóriát nézték ki maguknak, és ehhez passzol a 4/32 gigabájtos XL 270 ezer forintos, szürkeimportos ára."
Ja és a SIRI az tud magyarul?
Egyébként meg miért kellene androidot csak androiddal hasonlítani? Évek óta hasonlítgatják az emberek az androidot - iphonne-al...
-
*RLaci*
addikt
Köszi a tesztet.Már vártam.Nagyjából osztom is az írtakat,bár egy tetszett plecsnit megérdemelt volna szerintem.Mondom ezt két hónap használat után,ami alatt fel sem merült bennem,hogy bármi másra elcserélném.
-
kengyel
nagyúr
Nekem tetszik a telefon, hibátlan a kamerája.
-
szami777
addikt
Köszi a tesztet, kíváncsi leszek rá, hogy hosszú távon merre fog elindulni a google, mert ez nem csak nekem tűnik kevésnek ennyiért.
Speciel nekem nem annyira jön be, főleg az a hátlap.
-
ZolkoW
őstag
tetszett a teszt, és egyetértek a végszóval is...
-
sipy888
aktív tag
"Ennyiért a konkurencia ráadásul mellérak egy másodkamerát, egy optikai képstabilizátort, vízálló borítást, egykezes módot, nyomásérzékelést, napfény alatti extra fényerőt, ívelt kijelzőt, több RAM-ot, nagyobb tárolót, dupla kártyafoglalatot, bővítési lehetőséget, moduláris kialakítást és/vagy tekintélyes szoftver/szolgáltatáscsomagot"
Azért nem tisztességes a teljes konkurencia VS Pixel összehasonlítása. A fentiek közül pl. kíváncsi lennék az Iphone-ban van-e ívelt kijelző, több ram, nagyobb tároló, dupla kártgyafoglalat, moduláris kialakítás, bővítési lehetőség és tekintélyes szolgáltatáscsomag....
Ezeket mind fel lehetett volna sorolni az Iphone 7 Plus tesztnél is, mint az Iphone hiányossága. Ja és az IPhone 7 Plus nyitó ára 100 e-e magasabb volt a Pixelnél, viszont így is kapott tetszett plecsnit
Hogy is van ez? -
tomboy0013
veterán
Long expo képet melyik alkalmazással fogok tudni készíteni? Nekem a Nexus 5X-emmel is csak ennyi a problémám, van egy marha jó kamerája de sehogy nem tudok long expo képet készíteni, mert le van minden app-ban korlátozva negyed másodpercre a záridő, abból meg nem sokmindent hozok ki...
-
Heisenberg69
senior tag
Kamera nagyon ott van, de a többi...ennyiért...
-
törölt tag
válasz
Just_Reboot #7 üzenetére
Van egy rakás kamera app, amiben vannak manuális beállítások, és menthetsz akár raw-ba is. Mégis mit szeretnél, egy blende állító gyűrűt a telefon hátára...?
-
Fejvadi
nagyúr
Nem mondanám csúnyának, csak nem lett szép. Köszi a részletes tesztet.
-
törölt tag
válasz
Just_Reboot #4 üzenetére
Most figyelj, mert varázslat következik: felteszel egy olyan appot, amiben vannak! Voilá
Amúgy a hátlap továbbra is csúnya ezzel a kettős kialakítással, de mondjuk ezt még megoldja egy fólia, vagy tok. Viszont az árcédulát már nem oldja meg semmi, sajnos.
-
Csapoati
nagyúr
Alapvetően tetszik, de drága és a kétszínű hátlap szerintem gagyi hatást kelt így képről.
-
Wesder
titán
Balra el...
-
hemaka
nagyúr
A kameraja popec, de a mobil maga nem kellene.
-
Crafter32
őstag
"üzemidő százalékos kijelzése" - értem én, hogy egy kopasz android, de ennyire? Tényleg értelmetlen egy ára van,ráadásul szerintem nem egy szépséges vmi.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- PlayStation 3
- Motorolaj, hajtóműolaj, hűtőfolyadék, adalékok és szűrők topikja
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Óvodások homokozója
- iPhone topik
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Revolut
- Spórolós topik
- További aktív témák...
- Új, makulátlan állapotú Samsung Z Fold 6 256GB Tengerészkék, független, 2 év garancia
- Apple iPhone 12 Pro 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Samsung Galaxy S24 Ultra 5G 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Google Pixel 9 Pro 5G 16/256GB Szürke Színben Bontatlan 12 Hó Garanciával
- iPhone XS Max 64GB LEÍRÁST OLVASS!
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A12/Samsung Galaxy A22/Samsung Galaxy A32/Samsung Galaxy A52
- Azonnali készpénzes AMD Radeon RX 6000 sorozat videokártya felvásárlás személyesen/csomagküldéssel
- Lenovo Thunderbolt 3 kábel (4X90U90617)
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy S24/Samsung Galaxy S24+/Samsung Galaxy S24 Ultra
- Xiaomi Redmi Note 13 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged