- Apple Watch Ultra - első nekifutás
- iPhone topik
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Honor 400 - és mégis mozog a kép
- Xiaomi 13 - felnőni nehéz
- Honor 200 - kétszázért pont jó lenne
- Hónap végén érkezik a Xiaomi Band 10, ára is van
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Fotók, videók mobillal
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
Új hozzászólás Aktív témák
-
Just486
senior tag
válasz
tomboy0013 #141 üzenetére
Én nem érzem butítottnak a rendszert ellenben sokminden nincs benne, ami amúgy sem kéne (annak ellenére hogy így is sokminden benne van, ami amúgy sem kell). És legalább nem kell megküzdenem azzal a - platformból adódó - nonszensz marhasággal, hogy minden egyes funkcióra előre van telepítve legalább kettő, de inkább több alkalmazás.
Láttam én már nem egy "gyártói" droidot, telepakolva mindenféle előretelepített szoftvercsomaggal amik csúnyák, az android többi részével nem alkotnak kohéziót, és úgy általában sok aspektusukban az igénytelenséget tükrözik vissza (ezek alól a google saját alkalmazásai nem képeznek feltétlen kivételt, viszont mindenki más ennél csak rosszabb).
A probléma gyökere szerintem ott van, hogy ezek a gyártók android előtt mind valamilyen jól megkülönböztethető, saját operációs rendszert használtak, ahol megszokták, hogy a saját szoftvereiket kínálják az adott rendszeren (ezek nélkül nem is lenne használható, zárt rendszerre nehezen tudsz utólag névjegyzéket telepíteni, ugye...), és ezt a modellt próbálják átültetni androidra is. Egyszerűen szégyellik a felhasználó elé tárni, hogy tulajdonképpen az összes ma kapható telefon alapja ugyan az. Így az okos marketingesek kitalálták, hogy muszáj valamivel továbbra is megkülönböztetni magukat a többi márkától; hát nagyjából erre érzem én nagyon izzadtságszagú és kényszer-szülte megoldásnak a mostani gyártók android forkjait az előre telepített szarságokkal együtt...
Persze, nagyon sokaknak nem hiányoznak az android frissítések, ám ők egyben jellemzően a kevésbé tudatos vásárlók is, akik azért vesznek ilyen-olyan telefont meg, mert látták a reklámban, hogy milyen elégedetten mosolygott az adott modellt használó karakter miközben valamelyik haszontalan (de fú de milyen király) funkciót használta.
Amúgy mindenféle indulat nélkül, nem önigazolás céljából szutykozom le ezeket a márkákat, bizonyosokat meg nem véletlenül hagytam ki. Szerintem mondjuk a piacon jelenleg kapható összes okostelefon ipari hulladék... Csak vannak amik SZERINTEM egy kicsit kevésbé (Ide sorolom mondjuk az Apple, a Google, esetleg a OnePlus, Jolla, meg még esetleg pár márka telefonjait), de vannak akikről én úgy gondolom, hogy objektíven nézve is, szánt szándékkal szart gyártanak (hogy egy példát mondjak, a Samsung Galaxy S szériában a 4-5-ösnél már a fogyasztóknak is erősen kilógott a lóláb, aztán feltalálták az üveg hátlapot fém kerettel, és a kedélyek megnyugodtak - annak ellenére, hogy az alap koncepció a termékkel kapcsolatban nem sokat változott, de ugye az LG G5 ötletét se vette be minden ember gyomra)
A Pixelt is lehet fikázni, sokan meg is teszik. Nagyon helyesen. Negyedmilla egy telefonért? Tényleg jó vicc, bár sajnos ezzel nem egyedül poénkodik. Hogy hogy néz ki a hátlap? Szubjektív, nekem tetszik. De az hogy képesek ráhányni egy akkora sík üveglapot, ami egyben a kamera lencséje is, mindenféle védelem és perem nélkül és ezzel még hencegnek is... Ki gondolt mondjuk abba bele, hogyha valaki nem vitrinben tartja két évig ezt a sz_rt, akkor mire lesz használható a nagyra tartott kamerájuk a sok karctól a lencse előtt? És ez mondjuk csak egy dolog, van még bőven, de nem folytatom inkább. (nem, az hogy miért van akkora kávája, nem tartozik ide.)
fú de sokat tudnék még idehányni de ez is sok már belőlem. jóccakát.
-
Just486
senior tag
válasz
Den Hadnagy #138 üzenetére
Jelentkezek, mint régi Nexusos. Inkább vettem ennyi pénzért Pixelt, mint ugyanennyiért a Samsung / Sony / LG / HTC, aktuális szutykát, ahol a rendszerfrissítések egy év elteltével le vannak tudva, és ha akár platformfrissítést, akár a gyártó ocsmány skinjének az új verzióját akarod, veheted meg az új csúcsmodellt mégegyszer annyiért.
Szerintem aki flagship droidot akart, annak eddig se volt semmi választása, mivel ha nem Nexust vesz, oda köt ki, hogy két év múlva maximum csak folyathatja a nyálát az aktuális verzió újdonságaira, javításaira.
Másik előkerülő opció, amivel eddig nem nagyon kellett számolni, mert a Nexusok ára aránylag jó volt, hogy egyszerűen venni kell egy kínai vanilla valamit, (pl. Oneplus) aminek ha nem is garantált a frissítése, egy Pixel árából másfél évente háromszor lecserélem és ezzel a frissítés le van tudva. A következő vásárlásomnál már lehet ezt is figyelembe kell venni.
Nem tudom hányan vannak ezzel még így - lehet nem sokan - de nálam ma egy telefon értékének túlnyomó részét a szoftvertámogatás adja ki, a furfangos marketingcsapat által kitalált gyökérségek hidegen hagynak. Nem kell hajlított oled, káva nélküli lekerekített képernyő, 4gb ram, vízállóság, (képszerkesztés miközben fényképezel, - új LG ugye.) stb. Persze nem baj, ha tudja a felsoroltakat, de nem mérvadó. Legyen minél tovább naprakész, ennyi.
Új hozzászólás Aktív témák
- Milyen légkondit a lakásba?
- Motorolaj, hajtóműolaj, hűtőfolyadék, adalékok és szűrők topikja
- Mielőbb díjat rakatnának a görögök az olcsó csomagokra az EU-ban
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Okos Otthon / Smart Home
- BestBuy topik
- Apple Watch Ultra - első nekifutás
- Lakáshitel, lakásvásárlás
- További aktív témák...
- BONTATLAN Új Iphone 16 PRO 128Gb - 1TB Független 1év Apple GARANCIA Deák Térnél Azonnal Átvehető.
- BONTATLAN Új Iphone 16e 128-512GB 1év APPLE garancia gyári független Deák AZONNAL Átvehető Deák térn
- BONTATLAN Új Iphone 15 PRO MAX 256-512GB Független 1év Apple GARANCIA Deák Térnél Azonnal Átvehető
- BONTATLAN Új iPhone 16 PRO MAX 256-512GGB Független 1év Apple GARANCIA Deák Térnél Azonnal Átvehető.
- Apple iPhone 16 128GB Kártyafüggetlen 1Év Garanciával
- Asus Rog Strix G16
- Menő retró konfig: Q9550, Gigabyte P43, 4GB RAM, ASUS GT730,
- AKCIÓ! Gigabyte H610M i5 12400F 32GB DDR4 512GB SSD RTX 3060Ti 8GB Rampage SHIVA Be Quiet! 730W
- LG 48GQ900-B - 48" OLED - 4K 3840x2160 - 138Hz & 0.1ms - G-Sync - FreeSync - HDMI 2.1
- Csere-Beszámítás! Asus Számítógép PC Játékra! R5 1600X / GTX 1080 8GB / 32GB DDR4 / 256SSD + 2TB HDD
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged