Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• Den Hadnagy

senior tag

válasz Just486 #140 üzenetére

Ok, vannak pontok, ahol egyetértek veled száz százalékban.

Nekem is azért értékes a Nexusom, mert a sok marketingfa..ág helyett csak simán teszi a dolgát Nougaton. Viszont megjelenésekor én se voltam hajlandó érte kifizetni 220k magasságában a bánópénzt, inkább vártam egy évet, és megvettem 118ért. Ez a baja a Pixelnek is, tényleg fain kamera, frissnek mondható vas... Nade ez az ár akkor sem racionális, igaz egy telefonért sem az. De így nem fognak piacot robbantani, az tuti. Azért drukkolok nekik, hátha bejön a termékvonal, és kapunk egy szép telefont is, addig marad a most tesztelt ZTE vagy a O+3T a célkeresztemben.

• tomboy0013

veterán

válasz Just486 #148 üzenetére

Azért pakolják tele különböző szoftverekkel a gyártók a telót, mert tudják hogy sokat a Play store használatára is képtelenek (ex telefonboltoskent nekem is ez a tapasztalatom). Így ezek az emberek nem mondhatják azt, hogy ezt meg azt nem tudja a telefon. Több ember számára maradnak így használható opciók ezek a telefonok amikor legközelebb vesznek telefont. Mellesleg ezek tilthatók 95%-ban.

149 kakuk100 : 5X-em van mint már írtam. Ahhoz képest az anyaghasználat ön kívül mi olyan pluszt ad egy Pixel XL ami miatt ne irhatnék véleményt róla? Merthogy a szoftveres rész az asszisztensek kívül ugyanaz, meg a kezdőképernyőt is Pixel-esre állítottam a Nova segítségével :) Ezért nem is látom indokoltnak miért érné többet egy 120 ezres Nexus 6P-től például. Miért erne több mint dupla annyit? A plusz 1 év szoftveres támogatás ennyit érne?

• tomboy0013

veterán

válasz Just486 #140 üzenetére

És mivel jobb folyton naprakésznek lenni ha alapvetően butítva van a szoftver egy gyártós telóhoz képest? Kérdezem ezt nexus tulajként. Maximum érzésre jó az is mint másnak a 6 GB RAM meg a dupla kamera(na jó az LG esetében ennek még haszna is van). Nem annyira bonyolult megérteni, hogy mások vagyunk más igénnyel. Felesleges indulatosan szutykozni más telefonokat mert ugyanannyi joggal szutkozhatják le a Pixel-t ami csak azért drágább mert fel akar nőni a nagyokhoz árban, kb nulla extrával a fedélzeten. Nem vagyok ellene ne érts félre nekem sem véletlenül van Nexus-om, de leszutykozni más gyártók telefonjait az önigazolás kedvéért nem túl okos dolog.
    Gondolkodtam én is a Pixelen az 5X után, de igazából semmi extrát nem adna ahhoz képest, még a kiemelkedően jó kamerájától sem áll távol az 5X-em kamerája. Nincs ok amiért ennyi pénzt kifizessek bárhogy töprengek rajta, mert igazából a naprakész rendszerrel sokat nem érünk hisz a stock android butább mint mondjuk egy EMUI vagy egy UX.
    Meg az a támogatási ciklus sem olyan hosszú. 2 év + 1 év biztonsági mentés (bár az 5X esetében már erre sem fogadnák). Utána root-olhatod ha új verziót akarsz, de ezt ugye más telóknál is meg lehet tenni.
    Így a következő telóm már nem Stock android-os lesz mert árban már nagyon nem reális amit elkérnek ezekért a telefonokért. Valószínűleg G6 lesz az 5X utódja.

Új hozzászólás Aktív témák