-
Mobilarena
Új hozzászólás Aktív témák
-
LógaGéza
veterán
válasz
tboy93 #42776 üzenetére
Mivel 4.4.4-en vagy, először mindenféleképpen egy 5.1.1-es Factory Image flashel kezdeném a bootloader, és a modem frissítése miatt. Utánna felmásolod a zipeket (Slim-Zero GApps-t használok), cserélsz egy recoveryt (Philz Touch CWM-et ajánlom), és mehet a flash - Philz CWMében van olyan, hogy "Clean to install new ROM", elég azt lefuttatni, ha más recoveryhez ragaszkodsz, akkor /system /data /cache és Dalvik/ART Cache wipe kell a tiszta telepítéshez.
Scooter74
Én jó ideje használom megelégedéssel a Hammerhead CAFos változatát, stabil, nem merül, bajom nem nagyon volt még vele, és elég szépen jönnek rá a frissítések is.Martinitius
Igen, CM alapú, de nem majmolja a CMet, jók a saját fejlesztéseik is, és nem félnek átvenni dolgokat más ROMokból (SlimPIE, OmniSwitch, SlimRecents, etc.). -
Martinitius
tag
válasz
tboy93 #42781 üzenetére
én frissíteném előbb a twrp-t. parancssorból, vagy telefonról flashify-al. belépsz recoverybe -> wipe -> advanced wipe-> minden legyen bepipálva, kivéve az internal storage (!!!) , mert nyilván onnan fogod felrakni az új romot. Szépen lewipeol, utána install (rom, gapps, supersu), reboot system és kész.
nyilván kell új gapps. egyrészt mivel törlöd a rendszert is (így azt is), másrészt kell lolli kompatibilis gapps
-
LógaGéza
veterán
-
gery2123
őstag
-
s3nsitivity
addikt
válasz
tboy93 #34541 üzenetére
Hát én az N5 + qi töltő + 13e mAh power bankra cseréltem így nem bánom, viszont ,hogy összeget rádobni megéri-e .. hát abba már nem lennék biztos. Nagyon jól összerakott készülék az N5, ha bár ha valakinek van esélye lecserélni valami korrekt értkben és nem fél a nagy készülékektől annak ajánlom.
Ja még annyi, hogy a globális(kínai) verzió kicsit furcsán bán a frekvenciákkal.. ahogy néztem ahol eddig alig volt térerőm most még kevesebb van, sőt van ahol semennyi.. az LTE-t is kicsit vontatva eszi meg de ha megette akkor repül.
Ja meg nehezen áll fel a hálózat de ezek csak apróságok és ha nem figyeltem volna direkt akkor lehet észre se vettem volna.
-
Just486
senior tag
válasz
tboy93 #34524 üzenetére
Erre nagyon jól ráéreztél
Nem hiszem hogy valaha ezt ki fogja bárki az egyszerű fogyasztó számára is érthető módon fejezni, de jó hogy van, aki magától / számára hiteles emberektől meglátja. És ez nem attól függ, hogy ki milyen rendszert vagy telefont preferál, a Nexus se kivétel, mint ahogy egyik modell sem. Meg amúgy nem csak itt figyelhető meg ez a tendencia, hanem úgy általánosan is.
-
zolka95
őstag
válasz
tboy93 #34524 üzenetére
Minél nagyobb a felbontás annál nagyobb képernyő kell neki, hogy észrevehető legyen. Telefonoknál bőven elég a Full HD. Még lehet a sima HD is ugyanolyan, mint a Full HD. Filmeknél, játékoknál lehet észrevennéd a különbséget, de általános használatnál tuti ugyanúgy nézne ki. Már egy 100centis Full HD-s tv és gyönyörű. A képjavító szoftverek is javítanak rajta, de sztem önmagában is elég éles lenne a kép. Kíváncsi vagyok mi különbség lenne egy HD-s és Full HD-s nexus 5 között, ilyen kis képernyőn.
Ha lehetséges lenne, hogy 10-20K felbontás között váltogassuk a teló felbontását tuti nem lenne különbség ilyen, viszonylag pici képernyőn. Lehet 720p - 1080p között sem
-
zolka95
őstag
válasz
tboy93 #34521 üzenetére
Vannak olyan üvegek, amik betörhetetlenek és meg sem karcolódnak.
Biztos drágábbak ezek, de ha már telefonon Gorilla glass nevű üveg, az ember arra számít, hogy az ütéseket is kibírja. Jó kis bizniszt csináltak ebből. "Fejlesztik", hogy azt higyjék még jobb. Marketingnek jó ha egy telefon leírásában GG4 van már. Lehet valaki ez miatt veszi, mert bízik bennük, de hiába.
-
zolka95
őstag
válasz
tboy93 #34507 üzenetére
A kisebb karcoktól megvéd a gorilla glass 3. De amúgy csak marketing az egész szerintem. Gorilla glass 1, 2, 3 és most jön a 4. Mégis mit fejlesztenek rajta? Semmit. Ha tényleg fejlesztenék akkor a gorilla glass 3-nak már ki kéne bírnia sokkal nagyobb ütéseket is. Gorilla Glass 4 meg minimum legyen tűzálló
. Persze a reklámjaiban bemutatják hogy ezt meg azt kibírja, pár ember felvesz egy fehér köpenyt, hogy valami eszes tudósnak látszódjon és elmondják, hogy most már kicsit jobb lett az új GG.
Nézz töréstesztet nexusról, aztán nézz töréstesztet pl nillkin edzett üveggel.
Kicsit betörik, leveszik, a képernyőnek semmi baja.Ne a reklám videókat nézd, mert azok sosem megbízhatóak. Egyszerű emberek tesztjeit nézd.
Elég nagy hülyeség a gorilla glassban hinni, azért mert ez már a 3-as. Kisebb karcoktól megvéd, azt elhiszem.
De ha elejted attól sem kéne legyen baja a képernyőnek. Eleve GORILLA glass a neve, tehát már az elsőnek is ilyennek kellett volna lennie.
Vagy tesztelésnél odaadták egy gorillának nyomkodni és ezért ez a neve? xD
baromság -
válasz
tboy93 #34507 üzenetére
Lehet hogy a GG3-n lehet szalonnát szeletelni (a Te szavaiddal élve), és azt kibírja karc nélkül, de csak kerüljön egy kis homok a zsebedbe, ami azért gyakrabban előfordul, mint a telefonon szalonnaszeletelés és nézd meg utána a GG3 kijelződet. Én jobb a békesség alapján raktam rá egy ezer forintos (Kínából 500 Ft-os) üveget, ami nem látszik hogy rajta van, tapintásra ugyanolyan üveg, és leejtés esetén van rá esély, hogy a védőüveg törik csak össze a kijelző helyett. Ha van egy kis időd, nézd meg ezt a videorészletet...
-
batai15
félisten
válasz
tboy93 #33731 üzenetére
Adjatok rá pénzt.
Másrészt ez nem válasz. Dió héjban arra lennék kíváncsi hogy Lajcsi pop alatt a third party appok hozzák e végre a gyári alkalmazas minőséget. Kérdésem továbbra is él.
Igen nekem is csak arra kell ha látok valami jót és még örökítsem, de mint mondtam a gyári app kezelés rossz viszont az lövi a legjobb képeket. -
Dzsuri89
őstag
válasz
tboy93 #29238 üzenetére
Max majd visszakérem a pénzt, ha esetleg nem jön meg.
Csak tényleg ilyennel még nem találkoztam, hogy jelölték be a hajókázási négyzetet.Aki SwiftKey-t használ, annak figyelmébe ajánlom ezt a témát, ami a képen látszik. Sokkal jobban passzol így már a rendszerhez, 359 Ft-ot meg nem sajnáltam rá.
-
szpali
addikt
-
Megvagyok
tag
válasz
tboy93 #29061 üzenetére
tboy93, tothak: Nekemis tavaly decemberi a telefonom, és nekemis csoda ha elérem néha a 2,5 óra SOT-t... Én általában ezeket szoktam mindig használni: FB(+Messenger,WeChat,Whatsapp), Chrome, Wifi/3g mindegyik folyamatosan megy, összes szinkronizálás is, fényerőt szoktam alacsonyon hagyni, Youtube, Foursquare/Swarm.
Wakelock detectorral megnéztem, hogy a GoogleFit ébreszti a legtöbbször a telót a háttérből... érdekes..
-
tothak
tag
válasz
tboy93 #29058 üzenetére
Van egy 10.000-es, de ez is olyan, hogy most akkor mindenhova hordjam magammal azt is?... nincs annyi zsebem basszus... külön táskát meg nem akarok hordani a telefon miatt... akkor már veszek egy N6-ot, egy 4.0-ás headset-et meg egy Moto 360-at... és ugyan úgy meg tudok nézni minden értesítést, és tudok reagálni a telefonhívásokra... éppen csak a táskához kell hozzászoknom...
Nem, ez így nincs rendjén... itt vagy valaki kamuzik, vagy tényleg gyári hibás mind a kettőnk készüléke...
-
DeathAdder
veterán
-
DeathAdder
veterán
válasz
tboy93 #27298 üzenetére
Szerinted egy agyondíszített Samu Galaxy fóliát se venne le?
Tudod Samoled, nfc, wireless egyéb feliratokkal?
Amúgy nekem is van ismerősöm, aki a gyári zacskójában használja a Tv-je távirányítót már több mint 10 éve.
Annyira matt és koszos már az a nejlon, hogy alig lehet látni a gombokat rajtaDe van még jobb, egy ismerős akinek a szemüveglencséjén (!) rajta van a ragasztás amin a dioptria van feltültetve
Mondom bazzeg vedd már le, erre ő, jólvan az ott, nem zavarja -
-
DeathAdder
veterán
válasz
tboy93 #26974 üzenetére
Mobilnál kb semmi értelme valóban, bár jól lehurrogták a fejemet, amikor ezt mertem mondani miután egyforma képeket nézegettem egymás mellé téve a note 3 és 4 készülékeken, hogy szinte semmi különbség a kettő között.
Monitort, tv-t meg lehet nem láttál még, de ott nagyon is szembetűnő a fullhd feletti felbontásbeli különbségNekem mondjuk nem igényem a vízhatlanság, meg hogy dugaszoljam mindig a nyílásokat, tudok vigyázni a cuccaimra. Eső meg felőlem eshet rá, az összes eddigi telómra esett, mégis mindegyiken úgy adtam túl h patika állapotú volt
-
[P]laci
senior tag
válasz
tboy93 #26974 üzenetére
kövezz meg érte nyugodtan, de amíg nincs teljesítménybeli deficit a full HD és QHD között és nem dob az áron, addig tárt karokkal várom a QHD mobilokat.
Egyébként nekem kifejezetten tetszik, hogy javul a felbontás, csak azt nem értem hogy miért csak a tabletekben és okostelefonokban...
4,7 colos teló és 720p felbontás, 5 colos teló full HD felbontás -> 15,6 colos laptop 1366*768, 22 colos monitor full HD
néha örülök, amikor a telót kell nézegetni, mert sokkal szebb annak a kijelzője, mint az összes többi általam használt dolognak (kivéve a 4-5-6 megapixeles radiológia diagnosztikai monitorok). -
[P]laci
senior tag
válasz
tboy93 #26967 üzenetére
attól hogy szerinted nem jó/túl nagy/felesleges attól még más lehet, hogy a potenciális következő telefonját látja benne...
plusz az senkinek meg sem fordult még a fejében, hogy talán egy ilyen "trükkel" próbálja majd rávenni a szoftverfejlesztőket a Google, hogy phablet kompatibilis legyen az appjuk, illetve elkezdjenek érdemben foglalkozni a QHD felbontással, phablet témakörrel?
mert konkrétan a Samut leszámítva (meg talán mostmár egy kicsit az LG is rácuppant) senki nem ad semmi értelmes megoldást az ilyen eszközökre... csak ontja mindenki magából a pingpongütőket, de sw oldalról meg nulla kb. a támogatás az ilyen mérethez. -
Kari1
aktív tag
válasz
tboy93 #26108 üzenetére
Mindenképpen szedd ki, ha tudod szedd darabokra majd akár tiszta alkohollal töröld át a nyákot. A lényeg hogy a vizet és egyéb szennyeződést amint lehet el kell távolítani az alkatreszekről mert korrodálódni fognak. (sokan a rizst ajánlják de ha nincs totál szétszedve nem segít azt is csak azért mondják mert valamennyi nedvességet képes megkötni)
-
Zsotti824
tag
válasz
tboy93 #25528 üzenetére
a kedves jó édes anyám megtréfált és az ő telefonját cserélte ki az enyémre reggel.nem kicsit voltam beszarva hogy ráfeküdhettem és összetört a telóm,aztán mikor már eléggé megkínoztak bevallotta hogy az az övé,mert tegnap félre lépett a lépcsőn.elesett,kezében volt a teló és ahogy reflexből letette esés közben a kezét betörte a teló érintőjét
jövő héten küldik LG szervízbe,viszont most mind a ketten szeretnénk ezt az üveg védő "fóliát" az n5-re hátha ez véd a kisebb ütésektől is.használ valaki ilyet?tudna linkelni valaki olyat ami minőségben is jó? néztünk egyet ami 5ezer ft az árából ítélve talán egész jó minőség is lehet de ha valaki tudna ajánlani bevált,kipróbált példányt azt szívesen megnézném.köszi
-
adamka1313
tag
-
válasz
tboy93 #23495 üzenetére
KÖSZI!
Igazából még felesleges rákeresnem, egyelőre csak infókat gyűjtök, még nem döntöttem el , melyiket vegyem N5 vagy G2. De valamiért a szívem az N5-höz húz, valahogy külsőre az jobban bejön, pedig van pár dolog, amiben jobb a G2, fénykép, üzemidő , pár szoftveres dolog. Részben, ezért is kérdeztem ezeket N5-el ki lehet-e valahogy váltani. Koppantós feloldást sajnálom, mert az baromira tetszik.
-
mtcob
senior tag
válasz
tboy93 #23431 üzenetére
elhiszem, pont azért tettem fel mert itt mindenki elégedett volt vele
természestesen full wipe volt előtte, szóval nem is értem...esetleg az lehet hogy a gyári mahdi kernel lehet a hiba okozója? ugyanis kernelt nem cseréltem rajta, ahogy települt zip-ből, úgy hagytam... -
Sajtqukac
tag
válasz
tboy93 #23082 üzenetére
Ehhez annyit tennék hozzá hogy a Váci úti szervizbe egy hónapja adtam be a telefont és 12 napig volt náluk. Viszont cserébe abszolút profi munkát végeztek és meg hagyták nekem az élvezetet hogy a védő fóliákat én távolítsam el róla. 35063Ftot fizettem nekik. Viszont mielőtt be viszitek a telefont felesleges fel hívni őket mert át fognak irányítani a Telemax budaörsi szervizébe.
-
gabro0
őstag
válasz
tboy93 #23105 üzenetére
Az utolsó Play Services frissítés a szar. A fejlesztői lehetőségekbe be se lehet lépni, mert lefagy. Induláskor vagy 3 ablakot dob fel, hogy lefagyott az áruház, a telefon, a google...
-
slice14
veterán
válasz
tboy93 #22174 üzenetére
Ha csináltál nand backupot, akkor mehet vissza. És utána törlöd amit kell, majd flashelheted a mahdi-t. De ha van tb backup-od az app adatokról, akkor inkább clean install.
Amúgy én még nem foglalkoztam a frissítéssel, mert lusta voltam hozzá. Főleg azért, mert ilyen f@szsággal még nem találkoztam más romnál (CM). Na majd ha haza mentem melóból, frissítem a mahdi-t.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
A telefonhoz nem szervesen kapcsolódó témákat, észrevételeket a Nexus off topikban lehet kitárgyalni.
- Apple iPhone 14 Plus 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Iphone 14 Pro fehér-ezüst 128GB nagyon szép
- újszerű iPhone 15 Pro 128GB black titanium fekete titán független 3 év garancia ajándék tok
- Honor 90 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Xiaomi Redmi 13128GB Kártyafüggetlen 1Év Garanciával
- BESZÁMÍTÁS! ASUS B450 R7 1700X 16GB DDR4 512GB SSD RX 580 8GB Rampage SHIVA Corsair 450W
- Apple iPhone 13 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Bomba ár! Dell Latitude 3590 - i5-8GEN I 8GB I 256SSD I HDMI I 15,6" FHD I Cam I W11 I Garancia!
- AKCIÓ! Acer Predator Triton Neo 16 15 notebook - Ultra 9 185H 32GB RAM 2TB SSD RTX 4070 WIN11
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte A620M R5 7500F 32GB DDR5 512GB SSD RX 6700 XT 12GB ZALMAN S3 TG CM 700W
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged