- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
- Google Pixel topik
- Realme 9 Pro+ - szükséges plusz?
- iPhone topik
- Redmi Note 13 Pro 5G - nem százas, kétszázas!
- Xiaomi 14T - nem baj, hogy nem Pro
- Xiaomi Watch 2 Pro - oké, Google, itt vagyunk mi is
- Telekom mobilszolgáltatások
- Honor 200 Pro - mobilportré
- Vodafone mobilszolgáltatások
-
Mobilarena
A Nexus 4 a Google 2012 novemberében kiadott fejlesztői telefonja. A fórumban lehetőleg kerüljük az iPhone-Android háborút, mert senki sem kíváncsi rá, valamint mindenféle Flame és Off témát, amennyire csak lehetséges.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Cseri0058
őstag
Tegnap megjött az eredeti bumperem...eddig egy utángyártottat használtam. Hát ég és föld a külömbség. Ez az eredeti sokkalta jobb. Most már bumperrel is jó megfogni a telefont!
[ Szerkesztve ]
-
secler07
tag
Köszi mindenkinek a segítséget! Igazából még jobban gondolkodóba estem Eddig az SP volt a kiszemelt, de nagyon sok bug van benne, plusz ocsmány a kijelző, egyedül az szólt mellette, hogy szolgáltatónál részletre eltudnám hozni, de valószínűleg inkább beruházok egy nexus-ra, szerintem ezerszer jobban járok
-
w333
félisten
válasz secler07 #40594 üzenetére
Teljesen mindegy milyent kapsz, mondjuk nem árt ha Made in Korea
Igazából nem nagyon van mire odafigyelni ... megveszed kipróbálod ha esetleg van vele valami gyári hiba, pl. pixelhiba vagy hasonló akkor másnap visszaviszed és 99% hogy kicserélik[ Szerkesztve ]
iPhone 13 Pro Max & iPhone SE
-
petipetya
nagyúr
válasz secler07 #40591 üzenetére
A zug gsm tekintetében a Partnero gsm-et javaslom. Én is ott vettem, előttem bontották ki. Valaki(k) itt a topicban már gariztatták is általuk, elmondásuk szerint egyből cserélték a telefont, tehát nem volt szarrágás (amúgy 1 év gsm bolti garanciát vállalnak rá).
Érdemes nyomatékosan jelezni azt, hogy eu-s töltőt kérsz hozzá. Nekem az volt benne, de valakinek azzal az usa töltővel adták az ígéretük ellenére (szintén itt írták a topicban anno).
[ Szerkesztve ]
"nincs rá lezsóidő"
-
secler07
tag
Sziasztok !
Hol érdemes Mo.-n Nexus 4-et venni ? Gondolkozom rajta, mert igen jó készülék, számomra elfogadható áron "Zug" GSM-ek közül is melyikben érdemes gondolkodni ?
Előre is köszi ! -
petipetya
nagyúr
válasz ronaldo #40584 üzenetére
Talán a safe mód megoldja (ez hasonló, mint a win alatt a csökkentett mód):
- kapcsold ki a telefont
- nyomd be a bekapcsoló gombot, majd engedd fel
- ezután nyomd le és tartsd lenyomva a hangerő le gombot, amíg be nem bootol a teló
- ekkor a bal alsó sarokban látod, hogy ott figyel a biztonsági üzemmód felirat
- menj a beállítások / alkalmazások / letöltött / skype menübe, majd nyomd le ezeket a gombokat ilyen sorrendben: kényszerített leállás + adatok törlése + eltávolítás[ Szerkesztve ]
"nincs rá lezsóidő"
-
SW8
újonc
Nos SIM kártya probléma volt
-
törölt tag
Sziasztok!
régebben voltak olyan pletykák, hogy lesz nexus4 LTE-vel. lett végül?
-
ronaldo
őstag
skype hívás közben összerottyantotta magát, azóta folyamatosan bootol. Mit tudok csinálni? Teljesen gyári rendszer. Ugye akksi kivesz dolog nem nagyon megy...
-
Misi1980
senior tag
válasz Peet91 #40580 üzenetére
Megpróbálom másik kábellel hátha az a baj.Van itthon két darab pc és mind a kettőnél ugyan az a hibajelenség.Most sikerűlt úgy lementenem az adatokat a telefonról hogy mappánként másoltam pc-re és úgy sikerűlt.Az usb drivert törőltem és az xda-ról töltöttem le másikat és telepítettem.Remélem adatvisszamentésnél is működni fog.Köszönöm a segítséget!
-
boken
senior tag
válasz tamas.nick #40581 üzenetére
Szerintem ezek azok a dolgok amikről soha nem fog kiderülni hogy mitől van és miért adott embereknél.
Nekem pl egyik sem jelentkezett még,pedig aránylag sokat fotózom munka közben,és erre ébredek reggelente.(gyári 4.4.2+ root)
Mások pedig bármit csinálnak sorra jön elő náluk a hiba.Tanulj, tinó, ökör lesz belőled!
-
tamas.nick
aktív tag
És azokkal a reboot-okkal mi van, amikor fényképezés közben száll el a telefon? Többen is jelezték, én is tapasztaltam + a fel nem ébredés probléma.
-
Peet91
aktív tag
válasz Misi1980 #40567 üzenetére
Szia!
Előfordulhat driver hiba. Úgy tudod lebányászni a meglévő drivert, hogy rádugod a telefont a gépre, eszközkezelőben megkeresed, (ha jól emlékszem az usb eszközök között lesz) jobb klikk a nexus 4-en, tulajdonságok, és ott az illesztőprogram fülön megtalálod az újratelepítés, törlés stb. opciókat. Én azt javaslom, hogy először próbáld meg újratelepíteni, majd ha nem javul, akkor töröld az eszköz illesztőprogramját, majd restartold a gépet, és után ha újra rádugod a gépet, és telepíteni akarja az illesztőprogramot, akkor tallózd be, az első hozzászólásból, vagy a toolkittel letölthető drivert, és ha minden jól megy működni fog.
Egyébként nem feltétlenül a driver a rossz, lehet a kábel rossz, vagy az usb port (mindkettőből próbálj ki egy másikat, ha van lehetőség)
Ugyan már, én nem vagyok kötekedős! Csak mindenki más az!
-
-
SW8
újonc
hát ez a kártya már elég régi, több mint 4 éves
-
NTonee
veterán
ez esetben a telefon lehet a hibás, vagy ha esetleg túl régi kártyából lett kivágva a sim, akkor még az is okozhat ilyen problémát. Ha új a sim, akkor egyértelműen telefon.
truefx: a lényeg, hogy nem a kiadott android verzióval van baj. Lefagyás lehet akár hardverhiba miatt is, de valószínűbb, hogy egy általad használt app okozza.
(#40575) SW8: egy 4éves kártyának szerintem mennie kellene. De lehet próbálkozni, be kell menni a szolgáltatóhoz és közölni velük, hogy a kártyával nem hajlandó működni a telefonod. Ilyen hiba esetén ingyen cserélniük kell a kártyát elvileg. Egy próbát megér a dolog, de ha nem jön be, akkor azonnal vissza kell vinni a boltba a készüléket.
[ Szerkesztve ]
-
SW8
újonc
Régi telefonban (Nokia X2-00) visszahelyezve működik
-
SW8
újonc
Hali
2 napja vásároltam a GSMPalotából Nexus4-et, ma sikerült microSIM-et belevarázsolnom, viszont a telefon kapcsolódik a T-Mobil hálózatára, néztem az APN-ek teljesen üres, mobilszolgáltatóknál felsorolja mindhármat, de ha rámegyek a t_mobilra a regisztrálás meghiusul és azt írja ki, hogy a SIM kártya nem teszi lehetővé a kapcsolódást a hálózaton. Most ilyenkor mi a teendő
-
truefx
aktív tag
Nekem is vannak spontán lefagyásaim - nem reboot! - 4.4.2-n. Szóval azért mert xy-nak minden király 500 órás uptime, attól még lehetnek problémák nem?
-
őstag
Hali!
Most crdroid rom van fent. Nagyon nagyon bejön. Csak kérdem, hogy ez alá fel lehet rakni franco kernelt vagy nem? Slimkat is bejön, de azt még nem próbáltam. Az alá felmegy franco kernel? A színbeállítás és uv miatt kérdem.
Köszi!
-
Misi1980
senior tag
Sziasztok!Lassan nem tudok úgy átmásolni egy mappát pc-ről telefonra amiben kb.30 kép van hogy ne akadjon meg a másolás.Ilyenkor meg hülyül a pc is a windows intéző újraindul.Ezt a problémát okozhatja driver hiba?Ha igen hogy tudom a pc-ről törőlni a drivert?
-
heidricha
őstag
Hali!
A "Médiaszerver" elszabadult, órák óta eszi az akksit, ébren tartja a telefont. Nem alkalmazás, Wakelock detector nem is látja, csak az akksi stat.
Reboot mellett más ötlete van valakinek?
Szinte sosem hallgatok zenét, talán 20-30 zeneszám lehet a telefonon összesen.
-
senior tag
válasz ricsip #40554 üzenetére
Nálam is tökéletesen megy a gyári 4.4.2. Tudod ez úgy működik, hogy ha valami szépen teszi a dolgát, azzal nem szokták tele(s)írni a fórumot.
De van egy ötletem. Ereszd rá a telefonra a "teszteletlen" 4.4.2-t és kezdje el a barátnőd használni. Aztán majd kiderül, hogy van-e vele problémája...Nothing Phone (1) | Samsung Galaxy Watch5 Pro
-
dombila
senior tag
Stock 4.4.2-vel 653 óra 32 perc üzemidőnél jár most a telefonom; 27 napja nem volt újraindítva, akkor is ha jól emlékszem lemerült. Nincs újraindulás, nincs fagyás, minden működik.
Lehet parázni, meg olvasgatni, de érdemes kérdezni is. A 4.4 megjelenése utáni napokban megjelent "jaj, sz@r az egész; folyton újraindul; nem működik;..." hibákból ebben a fórumban nem jelentkezett semmi.
Miért vettél Nexus-t, ha nem kell a legfrissebb Andoid? Vegyél HTC-t, akkor majd fél év késéssel kapsz egy frissítést, és soha többet. Akkor sem, ha abban hiba maradt...
[ Szerkesztve ]
-
mtcob
senior tag
Wikipédiát bármilyen 10 éves hülyegyerek szerkesztheti, szerintem érdemesebb erre a ~20-30 topikban lévő tulajra hallgatni, nekik/nekünk tapasztalatunk is van a 4.4-el, nem úgy mint ott....nem akarlak hitegetni, de tényleg......atomstabil a telefon 4.4.2-vel.....annyi hogy nem árt egy gyári visszaállítást nyomni frissítés előtt, úgy minden esetleges hibát el tudsz kerülni
De amúgy semmi se kényszer, akkor ne frissíts, pereld be a googlet, és olvass wikipédiát, furcsamód itt mindenki elégedett[ Szerkesztve ]
-
NTonee
veterán
válasz ricsip #40543 üzenetére
Te érted, mit jelent az, hogy google referencia készülék? Ha kint van egy frissítés, akkor szerinted mit fog csinálni azonnal?
Ki mondta neked, hogy hibás a szoftver? Azok a hibák, amikről itt olvastál (az a kemény 2), valószínűleg hardver hiba.
Ki kérte, hogy naponta hekkelgesd a telefont? Semmi szükség rá, kiválóan működik a 4.4.2 (is).
Az jó hosszú procedúra, amíg visszaállítod akár 4.2.2-re ... most halkan megsúgom, figyelj... 5perc max!Kicsit gondolkodj el, mielőtt ilyen zöldségeket kezdesz bepötyögni!
(#40554) ricsip: Ugye tudod, hogy wikipedia-t is a közösség szerkeszti? Elég, ha egy olyan hisztis nekiáll szerkeszteni az N4 témát, mint most azt te csinálod! Különben meg wikit felhozni forrásként ilyen témában... már bocs, de ez röhejes!
[ Szerkesztve ]
-
mtcob
senior tag
Stock 4.4.2-t használtam 1 hónapig, meg merem kockáztatni hogy gyorsabb (és szebb) mint a legfrissebb 4.3, szóval téged nagyon átb*sztak
Te vagy kevered a sony/samsung -al a google-t, vagy nem tudom hidd el semmi baja, SENKI nem panaszkodott a 4.4.2-re itt a topikban (vagy aki igen annak vagy user error volt vagy valami gebasz volt a készülékkel).....
Nexuson nincs olyan h teszteletlen szoftver....na jó talán az első 4.4 ben volt pár apróbb bug, de már azóta kijött két alverzió, minden hiba javítva van már egy jó ideje.....[ Szerkesztve ]
-
ricsip
addikt
Nokia 920am van 1 eve, a baratnomnek vettem a nexust hogy ha nem tetszik neki a wp8 ultra fapados kinezete es rugalmatlan testreszabhatatlansaga (en tudom kezelni ezt sajatmagamnak), a nexust legalabb ugy tudja widgetekkel testreszabni ahogy o szeretne, es nincs ott mellette a sok crapware, ami ot zavarna. Arra almomban se mertem volna gondolni, hogy mostantol folyton azon aggodhatok mikor tol ki ra a gogol keretlenul ujabb katasztrofalisan teszteletlen androidot, ami utan mehetek megint rom rollbackelest csinalni szombatonkent.
-
-
pasztell
csendes tag
üdv! nekem egy elég fura kérdésem van... az, akinek mindenféle módosítás nélküli a nexusa (nincs rootolva, meg egyéb olyan dolgokkal teletűzdelve, amihez egy laikus nő nem ért), megnézné, hogy megy-e a telefonon a sims free play? (igen, igen, ez egy fontos szempont nálam!) köszönöm szépen
-
dnelb
veterán
te biztos trollkodsz, de amugy fastbootból 2 perc visszarakni a 4.2-t. Az való neked, rakd fel.
" azt hinné az ember kapott egy szabadon babrálható telefont, amin a tulaj az úr mert nincs teleszemetelve mindenféle crapware-el." a stock android neked crapware? normális vagy? nem[ Szerkesztve ]
-
tomiii007
senior tag
hát nem tudom nekem 4.4.2 van és semmi hibám nincsen....
Akinek van hibája az a kamera vaku miatti újraindulás vagy hogy alvó állapotból nem ébred fel a telefon, de az vszeg hardware hiba mivel nem mindenkinél jön előSzóval az hogy updatelt gyári hibás szoftverre az egy kicsit erős... bugok mindenhol vannak és lesznek.
hudyfiu: köszi a választ
[ Szerkesztve ]
-
szentkuti11
addikt
Úristen haver, én komolyan nem szoktam ilyet mondani, de veled valami nagyon nincs rendben.
4.4.2-re lefrissíted a telefonodat, és semmi baja nem lesz. Ha van, akkor hibás a telefon, vidd vissza és gariztasd.
[ Szerkesztve ]
-
ricsip
addikt
válasz petipetya #40540 üzenetére
gunyolodhatsz itt profin, de akkor is hol van az leirva hogy keres nelkul updatel a telefonom gyarihibas szoftverre, amirol raadasul jo hosszu procedura visszaallni korabbi verziora. Nem azert vettem gogol referenciatelefont, hogy naponta hekkeljem, hanem mert egy szemeteles mentes elegans stock telefont akarok hasznalni, gyorsan, egyszeruen.
-
-
tomiii007
senior tag
-
krypton
senior tag
Franco kernelt frissíteni annyi, hogy elindítom az FKU Free-t és auto-flash, vagy biztonságosabb ha magam csinálom recovery alatt?
[ Szerkesztve ]
-
appel
őstag
válasz ricsip #40536 üzenetére
Ő, te nem egy Nexus telefont vettél?
Tudod ez a Google referencia telefonja, amire elsőként adja ki a frissítéseket.
Egyébként azt csinálsz vele, ami jól esik, úgy szabod testre, ahogy akarod.
Kettőt pislogsz és megrootoltad. Hármat pislogsz, és már vissza is tetted a factory image-t. Keress rá akár ebben a fórumban, hogy hogyan lehet elkerülni az ota frissítést. -
ricsip
addikt
Ma megvettem a telefont. Amint megkapta a wifi jelszót, mint valami eszelős őrült ment és kérdés nélkül töltötte le a sytem software update-t a gyári 4.3-ról 4.4-re. Mivel véletlenül olvastam a neten h. a 4.4.2 egy sor embernek mindenféle hibákat kezd okozni, nem örültem ennek. Nekem már csak annyi választási lehetőséget ad, hogy eldönthetem mikor engedjem ámokfutni. Gondolom amit egyszer már letöltött így, azt az életben nem pucolom ki belőle, az installálást ember nem ússza meg. Nem hittem volna h. ennyire agresszívan nyomul a google, azt hinné az ember kapott egy szabadon babrálható telefont, amin a tulaj az úr mert nincs teleszemetelve mindenféle crapware-el. Ehhez képest mintha valami apple-s cucc lenne a kezembe, mindenféle automatizmusok lelőhetetlenül matatnak a háttérben.
Szóval röviden leírhatnátok az összefoglalóba, h. a pénztárgépnél kicsengetéssel ebbe is beleegyezik az ember, ha ilyen telefont vesz. Én ennek tényleg nem voltam tudatában. Tudom lehet(ne) rá tenni kismillió custom ROM-ot, de a gyáritól én többet vártam volna el testreszabhatóság címén.
-
-
-
eastsider
nagyúr
válasz szentkuti11 #40529 üzenetére
mondjuk lehet, hogy pont a FLAC-ek lagolnak be... vegyesen van rajta. majd megfigyelem...de úgy emlékszem aze xtrább mp3-ak is be szoktak lagolni... akár PHzás közben is
nekem van egy sanda gyanúm, hogy a poweramp nem szereti a KK-t..[ Szerkesztve ]
-
trance89
őstag
válasz szentkuti11 #40529 üzenetére
Player Pro nem FLAC-re való de még a PowerAmp sem, FLAC-re kizárólag Neutron
-
eastsider
nagyúr
válasz szentkuti11 #40526 üzenetére
nekem a poweramppal lejátszott mp3-jaim (jó minőségűek) web böngészés során is belagolnak
ez mitől lehet?
eddig egy telefonomnál se találkoztam ezzel[ Szerkesztve ]
-
trance89
őstag
válasz szentkuti11 #40526 üzenetére
nem szoktam zenehallgatás közben játszani
amúgy aki Neutron-t használ a gyártó oldaláról szedje le az ARMv7+NEON verziót, Play-en csak a sima van fentAround 25% faster version of Neutron but suitable only for devices with ARMv7 CPU and NEON SIMD extensions.
If CPU of your device has NEON support, please try downloading NEON instead, it is much faster!-már az összes valamirevaló soc támogatja a NEON utasításkészletet ezért nem értem miért a régi soc-okra optimalizált verziót nyomják még mindig az emberek képébe Play-en
[ Szerkesztve ]
-
trance89
őstag
válasz headhunter86 #40523 üzenetére
? ilyenről sem hallottam még, ám nyugodtan megveheted, nincs fordítva kötve
én koss-al hallgatok rajta néha és bőven átlagon felüli a hangzása neutron-al (persze nem mp3-al) -
eastsider
nagyúr
válasz headhunter86 #40523 üzenetére
olyat vegyél ami iphonehoz való, annak is olyan a jack lábkiosztása mint a nexusnak
-
headhunter86
senior tag
válasz Diamond500 #40519 üzenetére
Van itt aki AKG fülest használ a telefonnal? Mert most akarok ilyen telefont venni, és jó lenne tudni, jó-e vele az AKG K375-ös fülesem, mert van olyan telefon ahol fordítva van bekötve a csatlakozó és elég érdekesen szól.
Most HTC-m van és azzal jó, de pl. asszem Nokiával nem jó. -
Misi1980
senior tag
Ma kicseréltem házilag a ki/be kapcsoló gombot sikerrel.Ezúton is hálás köszönetem Mesterlovesz kollégának aki segített benne.
-
catroot
veterán
Akik feltették a miui-t, azoknak szokott rá frissítés jönni?
"I live in the weak and the wounded, Doc."
-
Peet91
aktív tag
válasz Diamond500 #40519 üzenetére
Szerintem korrekt a hangerő. EQ-nál, esetleg a bal szélső "fő" csúszkát ha feljebb tolod, akkor nyerhetsz még némi plusz hangerőt, de egy bizonyos szint felett már torzít. Egy kevés viszont még nem vágja haza a hangminőséget.
Ugyan már, én nem vagyok kötekedős! Csak mindenki más az!
-
RootRulez
félisten
A mai cm11 nightly 205MB lett, a szokásostól kicsit nagyobb...
═════════════════════════════════════════
-
pcnet
addikt
válasz zoltannovak #40515 üzenetére
Kb olyan gyorsan tölt mint a gyári töltővel. Azt olvastam ~75% a hatásfoka, ehhez mérten értem a gyors töltést.
“A szervizben munka folyik, nem víz. Ezért a szerviz rövid i.” by Fagyallo
-
pcnet
addikt
Ma nekem is megjött a 2400ft-os qi töltö (pad). 99%ig tölt, de amúgy elég gyorsan. Ennyi pénzt szerintem bőven megért.
“A szervizben munka folyik, nem víz. Ezért a szerviz rövid i.” by Fagyallo
-
Cseri0058
őstag
válasz tamas.nick #40488 üzenetére
Mikor gyártották a telódat?
-
tomiii007
senior tag
Csak nekem van olyan ha simán oda teszem a fülemhez a telot akkor ilyen kis "sistergéseket" hallani benne ?
-
w333
félisten
Mivel van beépített "Témák" alkalmazás így úgy szabod testre ahogyan neked tetszik ... a Holo kinezetről meg csak annyit hogy MiUi -hoz is lehet telepíteni a Nova / Apex launchert
Én mindenképp ajánlom hogy próbáld ki, azzal semmit sem veszítesziPhone 13 Pro Max & iPhone SE
-
atike
nagyúr
A szépség viszonylagos... Nekem pld túl csilli-villi, túl kínai, és ráadásnak túl almás.... Lehet, hogy nincs igazam, de én így látom. Az mennyire igaz még (ami korábban állítás volt), hogy még mindig vannak benne (eldugva igaz, meg apróságok) nem lefordított részek? A kinézetnél nekem pontosan a Nexus 4 "alap" Holo kinézete tetszik - semmi csicsa, egyszerű, stílusos. Anno részben ezért is választottam ezt a telót...
-
Slukkica
őstag
válasz zoltannovak #40492 üzenetére
Egy párszor ki lett tárgyalva. Nexus 4-en is lehet a Call Recorder-t használni
3 dolog kell hozzá. Play-ről maga a program. [link]
Kell egy olyan kernel ami tartalmazza a szükséges patch-t. Van egy pár. Az enyém is ilyen többek között.
Harmadszor a romban kell lennie egy mediaserver patchnek. [link]
Ezek után megy a wav és mp3-ban való rögzítés is. Kívételt képez persze ahhoz zavarják ezt (pl 1430, 1412)
info:
[link]
kernel patch₪₪₪ 4K streaming /-GL / ₪₪₪
-
GrooveHero
addikt
Ne ítélj elsőre Sztem nagyon szuper patent kis rendszer, több alkalommal volt szerencsém használni. Sok rendszer megirigyelhetné Na jó, offot befejeztem. Kár, hogy a leendő nexus 5-re még nincs miui.
[ Szerkesztve ]
Words like a weapon, sharp as a knife Fallen from heaven, darkest of nights Long live the rebels hunting for blood I saw the devil, he's one of us
-
atike
nagyúr
válasz GrooveHero #40500 üzenetére
Nem használtam csak láttam... Nem az én világom....
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Apple iPhone 13 Pro 128GB - Sierra Blue + Sok Kiegészítő
- Samsung Galaxy A40 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- ÚJ aktiválatlan Független Apple iPhone 16 128GB ! 1Év nemzetközi APPLE GARANCiA
- Hibátlan Karcmentes Apple iPhone 15 Pro Max 256GB Blue Titánium 98% ! 1 Hó Nemzetközi APPLE GaranciA
- Xiaomi Poco F3 5G 8/256 Ocean Blue
Állásajánlatok
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest