- iPhone topik
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Fotók, videók mobillal
- Huawei Watch Fit 3 - zöldalma
- A Sony technológiáinak krémje lett az Xperia 1 VII
- Mobil flották
- Új design és okosabb AI: megjött a Galaxy S25 készülékcsalád
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- A karcsúság ára
- Apple AirPods Pro (2. generáció) - csiszolt almaságok
Új hozzászólás Aktív témák
-
törölt tag
Valaki már megkapta az új frissítést?
[link]
Meddig bírja az óra normális használat mellett? -
Ha esetleg valaki szeretne egy ezüst SS 44mm-es makulátlan órát akkor az imént raktam fel hw aprora. Tetszik az óra és szeretem is de világéletemben analóg óra párti voltam és egyáltalán nem használom ki az óra okosóraságát. Túrázás során nagyon szeretem, hogy végig követi, hogy merre jártam és, hogy milyen magasan járok de ezekből az utazásokból nincs annyira sok. Novemberben vettem a SES árkádban.
-
HSanyi
tag
Köszönöm : HoldfenyLuna, róland!
Samsung Gear Fit2-m van, azt cserélném a 44mm-s LTE NÉLKÜLI modellre.
Az óra ha csatlakoztatva van a telefonhoz, akkor annak a GPS adatait használja biztosan 2-3 napig.
A saját GPS-t az Actív 2 valószínűleg akkor használja, mikor nincs BT, WiFI kapcsolat a telefon és az óra és más eszköz (router) között.
Ebben az esetben érdekel az üzemidő.
Vagyos BT off, WiFi off, GPS, pulzusmérés ON!
Köszönöm! -
róland
veterán
Én a nagyobbat vettem. LTE mobilhálózaton, bekapcsolt GPS-szel, bluetooth-al, pulzusméréssel, teljesen feltöltött állapotban 2 nap 16 óra feletti várható üzemidőt jelez. Bár úgy tűnik ez inkább csak készenléti időre vonatkozó előrejelzés. Ma 10:30-20:00 között 14%-nyit merült az akkuja, minimális használat mellett.
-
HSanyi
tag
Sziasztok!
Nem találtam adatot arra, hogy GPS-l és pulzusméréssel milyen üzemidőre tudok számítani.
Valakinek van általános tapasztalata az üzemidőről?
Köszönöm! -
nbwpv9
csendes tag
válasz
HoldfenyLuna #887 üzenetére
Köszönöm a pontos választ!
Ahogy te is érezted, kerestem már a wear appban, csak azt mindig elfelejtem, hogy ott is lehet beállításokat keresgélni az alkalmazások között -
HoldfenyLuna
aktív tag
Egész pontosan Wearen belül Alkalmazások, ott megkeresed a telefont, mellette jobbra lesz fogaskerék. Material design, így alul plusz jellel adhatsz hozzá új szöveget, a jobb fentivel meg átrendezed a sorrendet, vagy törölsz. Hosszan nyomva egy üzenetre is ez történik. Ha csak ráböksz egyre, akkor meg szerkesztheted a meglévőt.
-
nbwpv9
csendes tag
sziasztok!
Nem találom hol lehet a hívás elutasító üzeneteket szerkeszteni.
Tudja valaki esetleg? Lehet egyáltalán? -
róland
veterán
válasz
HoldfenyLuna #883 üzenetére
Ha jól oldják meg, akkor nagyjából független melyik bank kártyája lesz mögötte. (Amúgy valószínű azokkal indulna itthon akikkel az ApplePay is indult.)
-
Fradipuma
tag
Amúgy használtan tényleg ennyire keveset lehet kapni vagy én keresgélek rossz helyen ( hardverapró, jófogás)? Úgy látszik mindenki elégedett vele és nem akarnak tőle megválni
-
galbi1972
tag
válasz
HoldfenyLuna #879 üzenetére
Reméljük ez hamarosan megváltozik majd...!
-
rikymeister
lelkes újonc
válasz
HoldfenyLuna #865 üzenetére
Most megnéztem, minden engedély meg van adva.
Azt hiszem az lesz a probléma, amit Skynet258 ír, hogy az android 10 dobálja el a kapcsolatot. Ez lehetséges. Viszont amióta kézi csatlakozásra van állítva, azóta egész stabil. Ha mégis ledobja, összevissza rezeg az óra. -
galbi1972
tag
Samsung galaxy watch active 2 -nél NFC fizetés Revolut kártyával működik már esetleg? Ha nem milyen megoldás létezik arra, hogy az órám NFC szólgáltatását itthon is kitudjam használni?
-
Kasya
nagyúr
válasz
trance89 #874 üzenetére
A 400m-t meg labor korulmenyek kozt is sokallom. En 200-250m-re emlekszem.
Az biztos, hogy az ora nem kepes ekkora teljesitmenyre. Azt ugyan nem tudom, hogy milyen Class van az oraban, de biztos vagyok benne, hogy nem Class 1. Nekem 2-3 fal utan is mar bontja a kapcsolatot. Kb egy szinten van egy regi LG HBS-900-al, ami csak BT 3.0. -
trance89
őstag
Az egyik leglényegesebb dolog ami minden ajánlásnál lemarad: BT 4.2 vs 5.0
Mindenki elfeledkezik róla, mégis az egyik legfőbb tulajdonsága egy ilyen órának, az 5.0 pedig lényegesen jobb, nyílt téren akár 400m is lehet a hatótávja ami nem túlzás, ellenben a 4.2 maximális 100m-ével
4 falon keresztül is megtartja a BT jelet egy 5.0 képes telefonnal, arról pedig nem is beszélve hogy lényegesen kevésbé szívja az akkut mint az előző 4.2 -
róland
veterán
válasz
Forrest Gump #872 üzenetére
Sok dologtól függ, hogy melyik okosórát érdemes választani.
Ha komolyan sportolsz, akkor érdemes megnézni egy komoly sportórát (pl. Garmin). Ha hobbi szinten, akkor először azt vedd figyelembe, hogy melyik fitnesz tracker mellet kívánsz elköteleződni. Samsungok előnye, hogy az Endomondo-t és a Strava-t is támogatják, mindenféle buherálás nélkül (némely Xiaomi-n buherálással megoldható a Strava szinkronizálás, Huawei/Honor-on erre nem találtam megoldást).
Én az Endomondo szinkronizálás miatt választottam ezt (Samsung-ot).Ha a megjelenést nézem, akkor szerintem a régebbi Galaxy Watch inkább hasonlít egy mai férfias órára. (S emiatt még a Xiaomi Amazfit GTR is versenyben volt nálam.)
Galaxy Watch Active 2 újabb, jobb a pulzusmérője, elvileg érkezik az EKG (ha ez is szempont), több műholdas helymeghatározó rendszert és több 3G/4G sávot támogat. Ugyanolyan felbontáshoz hajszálnyival nagyobb a kijelző. Kisebb és könnyebb a készülék.
Választanod neked kell.
-
Forrest Gump
tag
Sziasztok!
Szeretnék valamilyen okosórát venni.
Ezt vagy a Galaxy Watch-ot ajánlanátok, ha a sport funkciók is fontosak?Köszönöm
-
Fradipuma
tag
Szerintetek érdemes várni a február 11.-i bemutatóra, hátha lesz egy új óra bejelentés ami majd lejjebb nyomja az árakat, vagy ilyen most nem lesz csak teló?
-
FőDudu
veterán
Amikor weben a szijak hosszat megadjak, akkor az teljes hosszt jelol?
Gyari L borszij az nalam 82+133m hosszu (kiteritve).
Elso luktol az oraig pedig 105mm, a csattol oraig pedig 72mm. Osszesen 177mm.Az ora kb.45mm luktavolsagu (lug to lug), szoval kb. 220mm a csuklo keruletem az elso lukban hasznalva .
Ez jonak tunik, de nem tudom hosszabb-e a gyari szijnal.
-
róland
veterán
válasz
Hogyan lehet e telefonon beállított ébresztést szinkronizálni az órával? (Vagy egyszerűen csak vezérelhető a telefon ébresztése az óráról? Ebben az utóbbi esetben legalább rezeg az óra?)
-
HSanyi
tag
válasz
-
HSanyi
tag
válasz
Yogibear974 #863 üzenetére
-
HoldfenyLuna
aktív tag
válasz
rikymeister #857 üzenetére
Még az jutott eszembe, hogy talán a Wear appnak, vagy a watch plugin appnak nincs megadva minden engedély. Mikor android 9-ről 10-re váltottam az S10-esen, gyakorlatilag újra kellett raknom mindent, mert az ébresztő például nem működött az órán (mármint mikor a telefonon szól az ébresztő, az az órán is működött és onnan tudtam vezérelni). Ha nem működik, minden, amit felraktál Samu app (wear, watch plugin, meg talán Samu service) rakd újra. Az óra beállításait mentsd el. Én a végén 10-re váltásnál mindent 0-ztam a telefonon, mert a mentéseim olyan, mintha összeakadtak volna az új rendszeren...
Kasya: bőr sehogy, benne is van a használatiba.
HSanyi: nekem a hangerő max arra jó, hogy zárt helyen használjam. Bringán nekem amúgy sem biztonságos, hogy fél kezem mindig a számnál legyen, így ha kihangosítás, akkor marad a mobilom a kormányon, hogy ne kelljen fülest használnom.
-
Yogibear974
senior tag
Szerintem semennyire. Vízre ott a szilikon/fém. Persze ha néha kap zuhét, vagy mosogatásnál stb., az nem tragikus. Használatnál úgyis a lyuknál fog kitágulni és megtörni a szíj. Mint egy nadrágszíjnál
Én lecseréltem 2 másikat hordok felváltva, bőr meg alkalmi/prémium.
Amúgy a szilikon szíj is simán átszakadhat. Legalább is a Gear Fit gyári kékem szétporladt/átszakadt :-o -
HSanyi
tag
Sziasztok!
A kihangosító funkcióval mennyire vagytok megelégedve?
Bacajozásnál kellene, hogy ne kelljen mindig telót elővenni, vagy bt fülest használni. -
róland
veterán
Beléptem én is a klubba.
fekete fém - lehetőleg Milano - szíjat hol lehet hozzá kapni?
-
Kasya
nagyúr
A bőrszíj mennyire bírja a vizet és a terhelést? Van esetleg tapasztalata valakinek?
-
Skynet258
veterán
válasz
Nekem is Mate 20 Pro van, az Android 10 frissítésnél írták is, hogy van benne valami bug és eldobálja a kpacsolatot meg nem talál vissza. Android 9 alatt nem volt vele semmi gond.
-
Zsötie
tag
válasz
Nekem úgy sem kapcsolódik mindig automatikusan.
Nagyon zavaró tud lenni, jó lenne rá valami megoldás. -
trance89
őstag
válasz
rikymeister #855 üzenetére
Ez nem az óra hibája, akku optimalizálás ki van kapcsolva a watch app-ra?
Nekem még csak ezt sem kellett Mi A2-nél, minden értesítés jön időben és ha visszaérek a telefon hatótávjába szinte azonnal visszacsatlakozik
Nem minden telefon szoftvere kezeli rendesen a samu watch app-ját, többeknél vannak ilyen problémák, erről pedig nem igazán a samsung tehet
1 dologban nagyon pozitív csalódás ért amikor elkezdtem használni ezt az órát, a BT 5.0-s szabványnak köszönhetően gyakolratilag a családiház egész területén tartsa a bt jelet, még 3 falon keresztül is, jobb lefedettséggel bír mint az n-es wifi -
rikymeister
lelkes újonc
válasz
HoldfenyLuna #851 üzenetére
Köszönöm a választ. A helyzet az, hogy sajnos nem csatlakozik újra, bár nekem is ez volt az alap. Akkor vettem észre, mikor az órára nem jöttek az értesítések. Fura, mert - mint mondtam - a fülhallgatóval nincs probléma.
-
Fradipuma
tag
válasz
HoldfenyLuna #853 üzenetére
Értem akkor nincs mitől félni. Köszönöm a vàlaszt!
-
HoldfenyLuna
aktív tag
válasz
Fradipuma #852 üzenetére
Igen, ezek működnek, sőt az órára a Galaxy Store-t is eléred majd. Ami nem fog működni az a kamera irányítás,. meg nem lesz benne az óra menüjében az üzenetek opció, mert az gyári Samsung app, de ugyanúgy megkapsz minden értesítést és válaszolni is tudsz majd óráról, legyen az SMS, messenger. Ugyanúgy működik a Health app, mintha Samsungod lenne, itt nincs olyan, mint a Huawei/Honor karpereceknél, hogy a bringázás kültéren csak appból indítható, karperecről nem. EKG még egyelőre nem elérhető.
-
Fradipuma
tag
Sziasztok! Szeretnék venni egy ilyen okos órát, viszont nem tudom pontosan milyen hátrányok fognak érni, mivel egy mate 20cpro telefonom van. Miről kell majd lemondanom ha egy huawei telefonnal kell használnom ezt az órát? Főleg a health része érdekelne a pulzus és majd az ekg mérés, alvàs monitorozás meg a fitnes funkciók stb. Gondolom a spotify meg ilyenek simán működnek. Válaszokat köszönöm előre is !
-
HoldfenyLuna
aktív tag
válasz
rikymeister #850 üzenetére
Legjobb tudomásom szerint az óra alapból így működik, így az idevonatkozó beállítást a telefonodon keresd. Nekem az újra csatlakozás tökéletes a Samsung S10-essel, előtte pedig egy Meizu 15-tel is, már amikor utóbbin a BT hajlandó volt működni...
Új hozzászólás Aktív témák
ma Ránézésre nem sok minden történt a Watch Active szériával, de több, eddig hiányzó technológiát integráltak a jól bevált formaterv meghagyása mellett, többek között ismét van tekerőgyűrű. Csak nem látszik.
- Milyen légkondit a lakásba?
- iPhone topik
- Sorozatok
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Háztartási gépek
- Counter-Strike: Global Offensive (CS:GO) / Counter-Strike 2 (CS2)
- World of Tanks - MMO
- Interactive Brokers társalgó
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- További aktív témák...
- Samsung Galaxy Watch4
- Apple watch SE 2022 40mm GPS dobozos akku 94%
- ÚJ BONTATLAN Apple Watch Series 8 S8 41-45mm Azonnal Átvehető DEÁK TÉRNÉL 1 Év Apple Garanciával.
- Apple watch Ultra 2 black edt. 2028.03.21. Apple jótállás
- Apple Watch Nike S6 44mm Space Gray LTE, ajándék új szíjakkal, üvegfóliával és ütésálló tokkal!
- AKCIÓ! Dell Alienware AW2721D 27 QHD 240Hz 1ms monitor garanciával hibátlan működéssel
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone i5 10600KF 16/32/64GB RAM RX 7600 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- Telefon felvásárlás! Samsung Galaxy A15, Samsung Galaxy A25, Samsung Galaxy A35, Samsung Galaxy A55
- ASUS TUF Gaming F15 FX506 - 15.6"FHD IPS 144Hz - i5-11400H - 8GB - 512GB - RTX 3050 Ti - 1,5 év gari
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest