Hirdetés
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Samsung Galaxy Z Fold4 - egyre megy, honnan nézed
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- VoLTE/VoWiFi
- Milyen okostelefont vegyek?
- iPhone topik
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Samsung Galaxy S21 és S21+ - húszra akartak lapot húzni
- Samsung Galaxy S24 - nos, Exynos
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
Új hozzászólás Aktív témák
-
losilee1337
aktív tag
válasz
Tailorzsolt #3897 üzenetére
Szerintem ez igy sokkal jobban nézki a gyarinàl.
-
Tailorzsolt
tag
Üdv! Ringke szíj és Ringke gyűrű.. Van akinek ez a kombó nem tetszik, nekem viszont nagyon.
Nagyon minőségi darabok, a gyűrű már 2-3 odakoccanástól megmentette a kijelzőt.
A szíj nagyon ott van, kifejezetten Active Watch 2-höz készült, az óratest falára is tizedmiliméter pontosan illeszkedik.
[kép] [kép] [kép] [kép]
-
bbendre
őstag
válasz
SpongyaBob #3894 üzenetére
Nekem is 45-46 éjszaka az alsó értéke. Ébren 53 az alsó érték a mai napra és 56 az átlag. nem tudom mennyire pontos, de kb a sportorvos is ilyesmit mér évente.
-
SpongyaBob
veterán
-
kátú
őstag
válasz
ratcache #3892 üzenetére
Ez nálam sem jelent bajt
Olyan értelemben gondoltam, hogy mennyire lazul meg, vagy valami, de amit leírtál teljesen vállalható
alvás, nekem azt, hogy mettől meddig alszom, nagyon pontosan méri, és a pulzusom is, ami egyébként sok embert megrémít, alvás közben nekem lemegy 44-46 közé a pulzusom
-
Igazából semmi különös. Mondjuk én ha alszom, akkor tényleg alszom
Zavarni egyáltalán nem zavar, néha picit meglazul reggelre, ezt onnan is látom, hogy beaktiválódik a pin kód kérése mint amikor leveszem. Alvást ettől még mér ugyanúgy a maga pontatlan módján. Egyébként ilyesmi a szilikonnal is előfordult (másik kettő nekem nem volt komfortos aludni, így azokat nem is erőltettem).
-
HSanyi
tag
Probléma megoldva.
Mivel felkelés után fogtam a telefont és elindultam dolgomra, a telefon által rögzített alvást vette előre és jelenítette meg.
A napi listázásban alul megjelent az óra által rögzített alvás is, de inaktívan, kiírva, hogy csak egy adat lehet aktív.
Töröltem a telefon által rögzített alvásidőt, így az óra adatai egyből aktívak lettek.
-
Smirty
tag
A vérnyomásmérő mennyire pontos nektek?
-
bbendre
őstag
Valaki találkozott esetleg vagy tudja, hogyan és honnan lehetne letölteni ezt a watch 3 watchface-t a Watch Active 2-re? Elérhető? Mert nekem a témák fele elérhető, de pl ezt pont nem látom sehol...
-
Skynet258
veterán
Én a milánánói szíjamat eladom mert nem használom - pedig előtte évekig csak az volt. Meguntam vagy nem tom.
-
-
Szintén milánói. Mióta megvan (kiszolgált már egy előd GWA-t is) csak ezt használom, annyira kényelmes és praktikus. Van mellette gyári szilikon, gyári bőr és alis csatos fém is, de azóta egyiket sem használtam, max. úszni a szilikont teszem fel.
Még egy jófajta szövetszíjat azért kipróbálok, de elég magas a léc... szerelés közben a mágnescsat a világ legjobb csavartartója
-
GuruZone
őstag
[#3769] -re valaki? Vérnyomásmérő továbbra sem működik.
-
kátú
őstag
válasz
SpongyaBob #3874 üzenetére
Akkor én vagyok erre túl érzékeny úgy látszik, de nekem kell hozzá valami fém szíj
Milanoit fogok szerintem beszerezni mellé -
HSanyi
tag
Egy kezdő kérdés.
A werable alkalmazásban mindig csak egy mentést látok., a fiókban sem találtam többet.
Valahogy le lehet küzdeni valahonnan, hogy akár több is meglegyen, hogy ne csak az utolsó automatikusan, vagy kéziben mentett? -
HSanyi
tag
Lehet elpiszkáltam valamit, mert az alvás rögzítés nem szinkronizálódik csak látszólag minden másnap.
Az órán rajta, az SH-ban pedig csak az alap, hogy ettől eddig aludtam. -
gyuri2008
veterán
Erre : Emeletet nem számol?
Ma Mentem 3 emeletet és a heált 0 mutat.tudtok választ adni?
Köszönöm -
adamklark
senior tag
van úgymond 'rendes' órám is, helyén kell kezelni (bár Murphy törvénye hogy sajnálom hordani /féltem a rendes órát ezért kb sose hordom)
-
Lac-coo
őstag
Üdv !
Hivatalos samsung infó nincs, hogy most mi a l...asz van megint az EKG-val meg a többive l? Eddig a 3. negyedév volt a kamu, legalább meghosszabították ?
-
S.J.
tag
sziasztok,
ilyen órát használok kb. fél éve.
sokat sportolok mindenfélét. emiatt is vettem az órám, hogy ezt dokumentáljam, pulzosomat mérje.viszont megfigyeltem hogy a pulzusom következetesen rosszul méri. a gond akkor jelentkezik mindig ha hirtelen esik vagy csökken a pulzus. pl. 130-140 között mozog, minden rendben, és teljesen ugyanazt mutaja mind egy másik (profibb mérő). viszont ha leszállok a biciliről és esik 110 -re a pulzusom, az órán növekszik.. 150, 155, 160, és 2-3 perc után (!) tér magához, és áll be a rendes érték.
hirdetlen pulzusnövekedés esetén pont fordítva, ugyanezt eljátsza. Én arra tippelek, hogy az érzékelő teljesen jó, de a szoftver ami rajta van rossz.
Van valakinek hasonló tapasztalata? Esetleg garanciával ezt visszacserélik? Nagyrészt emiatt vettem az órát, hogy a pulzusom nézzem, és dokumentáljam az edzéseket.
Köszönöm !
-
Parallaxis
addikt
válasz
Schuler888 #3848 üzenetére
Mar hogyne lenne
Nincs infra szenzor az A2-ben, ez csak az A3-ba került be. Szinte ez az egyetlen szenzoros különbség a két óra között.
A stresszintmeres eleve a pulzus es a veroxigenszint ertekeit nezi.
Nem, a stresszmérés a pulzus ingadozását méri.Nem hiaba ajanl legzogyakorlatot is!
Azt azért ajánlja, hogy lenyugodjál
-
gyuri2008
veterán
Emeletet nem számol?
Ma Mentem 3 emeletet és a heált 0 mutat. -
adamklark
senior tag
off: ha nagyon technikai akarok lenni a víz (színtiszta, desztillált) nem vezeti az áramot, a benne lévő szennyező anyagok másik tészta
on:én se látom vér oxigén mérést, wearables alkalmazásban hozzá adtam, óra kiirta hogy szinkronizálva de nincs az órán, nem vagy egyedül ezzel a problémával (vagy nagyon vak vagyok)
-
HSanyi
tag
válasz
pczinder #3845 üzenetére
Az első alapvetés:
Az órába magába folyadék nem hatolhat be, mert akkor nem víz álló (vagy megáll vízben, mint a régi kínai5atm-s órák )
Második alapvetés: ugyan megkülönböztetünk édes/sós vizet, DE mindegyik tele van mindenféle összetevővel, ami kimondottan jól vezeti az áramot. Elég megnézni egy "édes vízzel" érintkező telefon, kínai vízállóságú óra belét. (valahol még talán mindegyikből akad a lomosomban)
Harmadik alapvetés: a sós víz igenis alapvetően káros az órára, mert a barometrikus magasságmérőn, hangszórón kirakódód só, amit le nem tudsz mosni, befolyásolja, vagy lehetetlenné teszi működésüket, de az órán is komoly esztétikai problémákat okozhat ha nem sikerül jól eltávolítani.
Szóval főleg a harmadik pont miatt zárják ki a garanciából a tengeri használatot.
Ezért magam is azt mondom, hogy tengerbe mindenki saját felelősségére vigye!!!!!
Viszont mivel folyamatosan jönnek az új modellek és a megvásárolt óra ára is rohamosan csökken (én 310 €-t vettem, most volt akcióban 145€-t) és a használat egyre inkább látszik az órán, akár mennyire vigyáz is rá az ember, nem kell tartani attól, hogy a garancia vesztés miatt fogom cserélni.
De mint írtam, mindenki maga dönt, akár kalapáccsal is verheti óráját, ha akarja, hiszen ő fizette. Max nézzük, hány ütést bír ki komoly kár nélkül. :-) -
kazmerr
aktív tag
Sziasztok!
Kijött az update az órámra, felraktam, minden szép és jó...
Tizen: 5.5.0.1
SW version: R820XXU1CTI4Egyedül a Blood oxygen nem akar menni, és a widgetek között nem tudom rögzíteni a véroxigént az aktív widgetek közé.
A Galaxy Wereable-ben megvan a widget, és tudom mozgatni, mentés után visszaugrik az elérhetők de nem aktívak közé. Az órán egyáltalán nincs ilyen. Samsung health-et elindíva csak a telefon akar mérni.Valaki találkozott már ezzel?
-
Schuler888
senior tag
válasz
Parallaxis #3844 üzenetére
Mar hogyne lenne
A stresszintmeres eleve a pulzus es a veroxigenszint ertekeit nezi. Nem hiaba ajanl legzogyakorlatot is! -
róland
veterán
válasz
Van hardver hozzá az órában, mivel a pulzust is ugyanaz a pulzoximéter szenzor csoport méri.
(Kisker áron kb. 5-6k HUF egy pulzoximéter, ami csak pulzust és oxigén szaturációt [véroxigén szintet] mér. Gondolom a gyári beszerzési ár ennek töredéke.)
S a VO2Max-hoz is ezeket a szenzorokat használja.Valószínű, hogy tényleg valami felhasználói hiszti lehet a háttérben, mert annak idején a Galaxy S8 telefon SHealth alakalmazásából is kivették az SpO2 mérést, de az kb. 1-1,5 hónapja visszakerült.
-
SpongyaBob
veterán
válasz
Én úgy tudom, hogy alkalmas (lenne) SpO2 mérésre - még a korábbi watch-ok is azok - de valami felhasználói hiszti miatt kivették ezt a funkciót.
-
pczinder
tag
Egy kolléganőm méregdrága Garmin óráját vágta haza egy könnyed reggeli úszkálás a tengerben. Nem az a baj, hogy a sós víz jobban bemegy valahová, mint az édesvíz, hanem az, hogy az édesvízzel ellentétben vezeti az áramot. Rövidzárlat keletkezhet a szenzoroknál, gondolom.
-
Parallaxis
addikt
válasz
bbendre #3842 üzenetére
Nem jó a vér oxigén.
Az nem is lesz (SpO2), mivel nincs hozzá hardver az órában
Ami az új szoftverbe bekerült az a szervezet maximális oxigénfelvételére (VO2 max) vonatkozó adatok kijelzése. Ami azt mutatja, hogy mennyi a szervezet által maximálisan felvehető és szállítható oxigén mennyisége. [link]
Ezt csak erős terhelés alatt figyeli, nyugalmi állapotban nem és az edzés végén az összesítésben mutatja.. -
Lacielvtárs
nagyúr
válasz
kakuk.tamas #3837 üzenetére
amúgy ilyeneket én is tapasztalok, bringázok, izzadok, ver a szívem mint az állat és azt írja az óra hogy 86 a pulzusom
majd egyszer csak felugrik 160-ra
kicsit fura az tény, de néha lehet halok lennék a mért eredmények alapján -
Lacielvtárs
nagyúr
válasz
Schuler888 #3831 üzenetére
Igen a méretek pontosak csak nem ragad
-
VIBO
őstag
Sziasztok
Nektek új frissítéssel, ha kaptok messenger üzenetben képet akkor az látszik az órán?
Illetve nálam nem lett véroxigén mérés sem....
Mi lehet a baj? :R
-
toto0569
addikt
válasz
Schuler888 #3835 üzenetére
Igen,de nagyon bosszantó,hogy mindenki jót jelzett vissza az alin... Mondjuk nem is tudok mást visszaírni...más volt a rendelés helye is...
-
toto0569
addikt
válasz
Schuler888 #3831 üzenetére
A gyűrű méretei nem voltak pontosak. Kb. 0.2 kellett volna átmérőben,hogy rámenjen. (Mondom ezt mint esztergályos)
-
toto0569
addikt
válasz
Schuler888 #3829 üzenetére
Olyan kb. mint a sziloplaszt (állagra),de attól merevebb.Nagyon jól ragad és maradéktalanul eltávolítható...
-
toto0569
addikt
válasz
Schuler888 #3827 üzenetére
Ez amit linkeltem az kijelző ragasztó.Nagyon jó,nem pillanatragasztó hanem van idő igazítani és a fölöst letakarítani.
[link] -
Schuler888
senior tag
válasz
toto0569 #3826 üzenetére
Kulsore egykaptafa, mint a wishes amit mi rendeltunk... bar nem lepodnek meg ha a minosegbeli szoras nagy aranyt mutatna, mivel echte kinai termek, itt meg ugye mm pontossag kell. En azota rendeltem meg belole egyreszt tartaleknak, masreszt mert ezt az elsot ugye "megtuningoltam". De tenyleg jo lenne talalni valami jo ragasztot, mert sztem ha egyszer leszedem sokkal gyengebb hatasfokkal ragad vissza, tehat a cserelgetes viszonylag limitalt
-
toto0569
addikt
válasz
Schuler888 #3825 üzenetére
[link] ez volt...de nem ajánlott termék...
-
toto0569
addikt
válasz
Lacielvtárs #3816 üzenetére
Én az Aliról rendeltem már 2x,de mind a kettő a kukában landolt.
Állandóan leesett mert csak az egyik oldalon ragadt rá,félrebillenve.
Nagyon szűk...senki se rendeljen az Aliról.
Schuler888 : Nem az a baj,hogy nem marad erő,hanem nem lehet rányomni ütközésig.Én az asztal lapján próbáltam rányomni,de úgy sem ment le.Mindig féloldalasan állt...Egy ragasztó van ami nem károsít: B-7000 a neve az alin kapható,de ne kelljen már szenvedni vele...
-
SpongyaBob
veterán
válasz
Parallaxis #3813 üzenetére
Ennek sajnos semmi köze a hüvelykujjhoz. Tehetem én azt akárhova.
Egyébként pl. itt írnak róla.
Most meg kell várnom amíg hivatalosan itthon is elérhető az EKG, utána irány a szerviz.
-
Lacielvtárs
nagyúr
válasz
Schuler888 #3820 üzenetére
Fbs ami szilikon alapú?
Vagy lehet hagyom nehogy kinyirjam -
Schuler888
senior tag
válasz
Lacielvtárs #3819 üzenetére
Loctite
Miutan ugy letisztittoad ahogy irtam nem maradt mar eleg ero a gyari ragasztoban? Vmi olyan kene ami ovatosan felkenheto de egyben lehet eltavolitani, barkacsuzletekben erdeklodnek -
Lacielvtárs
nagyúr
válasz
Schuler888 #3818 üzenetére
Oooo értem én azzal próbáltam amit adtak hozzá...
Esetleg milyen ragasztót javasolsz?
Újra megpróbálnám -
Schuler888
senior tag
válasz
Lacielvtárs #3816 üzenetére
Hat ez tenyleg gyors volt
nekem azota is rajta van, plusz meg raragasztottam egy 46os bezelt is erre a 44esre mert az en kezemen nagyon kicsinek tunt, alkohollal korbetoroltem a feluleteket meg a szeleket es kulonosebb nyomogatas nelkul csak ratettem
Ja es nem a gyarilag csomagolt semmit nem ero tisztító vackokkal. Alkohol+mikroszalas törlőkendő -
Schuler888
senior tag
válasz
Parallaxis #3813 üzenetére
Nalam akkor is siman lemeri, bar enis fogom huvelykujjal mert ugy kenyelmesebb, de most kiprobaltam, hogy csak a mutatoujjam vt rajta es csinalta szepen
-
Parallaxis
addikt
válasz
SpongyaBob #3792 üzenetére
Hát épp ez az, hogy a rajzolásig sem jutok el. Kéri, hogy tegyem rá az ujjam. És ennyi.
A hüvelykujjaddal is érinted az órát alul?
Ha nem akkor az a gond. Nálam sem történik semmi, vagy össze-vissza mér, ha csak a gombot érintem. -
kátú
őstag
Valakinek van valami ötlete, hogy a wearable alkalmazásban látott és kihejezhető VO2 mérő widget miért nem jelenik meg az órán?
-
-
Eiki
tag
Használ valaki GWA2-t Google Pixel 2 XL-el? Az első párosítás sikerül, jól is működik, de miután egyszer disconnected lett az óra/telefon többet nem akar visszacsatlakozni...
-
subset
senior tag
válasz
Schuler888 #3793 üzenetére
Szerinted nem égetted be magad eléggé, mikor azzal magyarázod az "igazad", hogy az óra azt írja, hogy hidratálj nem pedig hogy "vizezz" ?
Aztán kiderül számodra is, mi a hidratál szó definíciója, emlékeztetőül:
1. vízzel telít száraz anyagot
És még folytatod ezek után is, hogy mennyire tudod a tutit.
Példákat is hoztam miért zselézik az elektródák alatt a bőrfelületet. A hidratáltság miatt, ami pedig azért kell, hogy minél jobb legyen a bőröd víztartalma miatt a vezetőképessége.
A wiwe is azt írja, hogy nedvesítsd meg mérés előtt az ujjad ha nagyon száraz a bőröd. Na ebbe is belekötöttél, hogy ha "nagyon száraz"....
Ész érvekkel, példákkal nem, csak egy-egy szóba való belekötéssel tudtad a "vitát" folytatni."ha a viz eleg lenne feluleti bor hidratalasra , nem lennenek kulon hidratalok, eleg lenne mindent bevizezni
"
Hát pedig pont elég, ott vannak a példák fentebb, hogy csinálják is ha nekem nem hinnél. Az óra is kiírja nem ? Kéri, hogy növeld a bőröd víztartalmát. Nem ? Nem azt írja ? Azt írja, hogy töröld szárazra bőrfelületeidet ??
ez azert 1fokkal bonyolultabb dolog
(ezert is van ha nyalogatod a szad szelet kifujja a szel es kiszarad, de ha egy hidratalo ajakapolot hasznalsz, az valoban hidratal is.)"
Igen, de nekünk ugye csak 30mp-re kell hidratált bőrűnek lennünk, amíg tart a mérés, nem egy életre
és nem is az ajkunkon keresztül történik a mérés
Itt amúgy pont képbe jön a hidratált szó, 2. definíciója:
2. vizet vegyileg megköt más anyagban
Látod a definícióban a "víz" szót ? Azt kell megkötni. Sejted, hogy még mindig a víz a lényeg ? Az ajakápolóban és társaiban a sok sz@r kemikáliával csak azt akarják elérni, hogy minél tovább fennmaradjon ez a hidratált-vizes állapot.Ha például egy jó beb@szás után dehidratált állapotba kerülsz másnapra, te testápolót iszol, mert ugye a víz szerinted nem hidratál eléggé ?
-
TheGerike
tag
Tudom szentségtörés, de ez van...szóval sikerült már valakinek a Samsung Health adatait Apple Health alkalmazásba átjuttatni?
Fel sem merült bennem, h ne működne flottul, mert a 10k-s kis Amazfit Bip-em zokszó nélkül szinkronizál minden adatot, minden alkalmazásba.
Köszi a segítséget
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
ma Ránézésre nem sok minden történt a Watch Active szériával, de több, eddig hiányzó technológiát integráltak a jól bevált formaterv meghagyása mellett, többek között ismét van tekerőgyűrű. Csak nem látszik.
- AKCIÓ! Asus Vivobook M1502IA 15 notebook - R5 4600H 8GB RAM 256GB SSD AMD Radeon Vega IGP WIN
- BESZÁMÍTÁS! ASRock Z390 i7 8700K 32GB DDR4 500GB SSD RTX 3050 8GB Zalman i3 Edge Seasonic 650W
- Dell és HP szerver HDD caddy keretek, adapterek. Több száz darab készleten, szállítás akár másnapra
- magyar bill. - Lenovo ThinkPad Z13 G1 - AMD Ryzen R7 Pro 6850U, 13.3" 2.8K OGS érintőkijelző
- Apple iPhone 15 Pro 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest