Új hozzászólás Aktív témák
-
Alvin76
tag
Nem egy millát keresek, de nem is 100ezret. pont annyit, hogy 8-9 órai munkával (és havi 7-8 otthoni rövid telefonnal) kényelmesen megélek. Nem győzőm hangsúlyozni, hogy nyilván másképp áll az hozzá, aki kizsákmányoltnak érzi magát, mert "fingért-húgyért" kidolgoztatják a belét, és még otthon is molesztálják, dolgoztatják. Ha engem felhívnak, akkor az inkább szívességkérés, informálódás, sűrű elnézések között.. és "cserében" én is kérhetek...
-
Penge_4
veterán
Aki 1 millát keres annak máshogy tennék fel a kérdés. Pl. "Szeretnél-e itt dolgozni továbbra is annak fejében, hogy vállalod, hogy 24/7 elérhető vagy (még mikor a Bahamákon pihensz, akkor is)?"
Persze ha utána átmegy B céghez, aki meg kifizeti neki az 1 millás fizut még úgy is, ha nem "dolgoztatja meg" érte, akkor mit sem ér az egész. De ha B, meg C meg D cég még kedvezőtlenebb ajánlatot kínál, akkor lehet, hogy az 1 millát kereső is gondolkodóba esik.
-
Alvin76
tag
Nincs választási lehetőségem. Beosztásomhoz hozzátartozik, hogy rám bízott részleg menjen. Egy beosztáshoz felelőség, +telefon jár, a felelőséghez meg megfelelő díjjazás.
Ha ez összhangban van, akkor mindenki elégedett... Főleg akkor, ha a főnökök, vagy munkatársak olyanok... Én nem panaszkodom. Gondolom mindenki úgy van vele, hogy mondjuk havi 50ezerrel megtoldják a fizuját, azért egész másképp áll hozzá. Én szeretem amit csinálok, megbecsülnek a cégnél, számíthatok a főnökeimre, ők is rám.
A magánhasználatot csak bónuszként említettem. -
lapa
veterán
vannak látom olyanok, akik elég pengének tartják magukat ahhoz, hogy csórón, de nyugodt hétvégékkel éljenek.
az van, hog nyugaton se kérdeznek meg senkit. a gyári munkás szakszervezettel persze védve van, de privát cégeknél ugyanez megy. a kapitalizmus nem állhat meg.
szar főnöknél mindegy mit csinálsz, ez is igaz. de ettől még nem általánosságban igaz.
-
debrejo
senior tag
Egyetértek, minél magasabban vagy a szamárlétrán, annál biztosabb hogy a kezedben landol a céges telefon. Ezt persze nem azért kapod főleg hogy munkaidőben ingyen csevegj a családdal hanem hogy elérhető légy munkaidő után is. Amikor eljön ez a pillanat, el kell tudni dönteni, mi a fontosabb, mi fér még bele. A második munkahelyemet "koptatom" szakmán belül, két év után itt is eljött az idő hogy feljebb léptem azon a bizonyos szamárlétrán, leültünk, megbeszéltük hogy ők mit várnak el azért cserébe hogy céges telefon, laptop ill. bizonyos esetekben a céges autók egyike a rendelkezésemre áll, én meg elmondtam hogy én mit várok el ha céges telefont, laptopot meg bizonyos esetekben céges autót kell használnom, MUNKAIDŐN KÍVÜL.
Megegyeztünk, ezt szerződésbe foglaltuk és voilá! Mindenki happy.
Ki-ki saját magának dönti el, mi fér bele és mi nem. -
Alvin76
tag
Engem csak sürgős esetben keresnek, akkor is kolégák, beosztottak kérnek segítséget. havi 10 hívás emberi időben belefér.
De le lehet halkítani, vagy kikapcsolni.
Egy dolgot nem említett senki, a magán célú használatot... nekem nem szólt senki, hogy céges telóról intéztem az építkezésem, autóvásárlásom, meg nagyjából mindent..
Asszony, gyerekek, megcsörgetnek, és visszahívom őket. így minimalizálva a családi kommunikációs költségeket..
Amíg azt érzem, hogy megbecsülnek jó állásom van, jó pénzért, és nem szólnak a magánhasználatért, addig az a pár hívás belefér. -
Muton
addikt
most leírod nekem az, amit én mondtam?
de itt a lényeg az, hogy ha nem vagy munkaidőn túl elérhető, és ezért ki akarnak rakni (most függetlenül attól, hogy igazságos-e), akkor ki fognak, ha késel egy percet is, vagy akármilyen apró szabályt megszegsz. és meg fogod szegni. ennyi. -
Dany007
veterán
válasz
#43680768 #79 üzenetére
"Ide eljutni 3-4 munkahely és 10-15 év, én is ott kezdtem, hogy fel kellett venni hétvégén is, pénz nélkül... Most sincs pénz, de van emberi megközelítés, ami sokat számít!"
Valamit szerintem elszúrtál akkor. Vagy fizessenek annyit - nem kell külön - , hogy beleférjen a munkaidőn kívül ügyfélszolgálat tartása részedről vagy ne csináld. Ennyi.
Ahogy korábban is írtam vannak olyan munkahelyek ahol kötelező az elérhetőség és elvért. Tiszta sor, de ilyen munkát csak akkor szabad elvállalni ha ezt meg is fizetik.Én egyszer csak meguntam a dolgot és kikapcsoltam a céges telefont és otthagytam a cégnél. Majd másnap reggel 7-kor bekapcsoltam. És ennyi.
Mondjuk én más munkakörben vagyok. Nekem ügyfeleim vannak, nem szervereim amit felügyelni kell vagy biztosítani a folyamatos működését, de ennek megfelelően nem is vagyok kellőképpen megfizetve, akkoriban meg még inkább nem voltam.
Nálunk a cégnél munkaidő után zárják a kapukat, bekapcsol a riasztó stb stb ... nincs portaszolgálat. Tehát ha egy ügyfélnek kell valami munkaidő után akkor kb semmit nem tudok érte tenni otthonról. Az ügyfél pedig úgyse fogja megfizetni azt, hogy felkeltsek / felzargassak 3 másik embert a város különböző pontjairól hogy jöjjenek oda a céghez, nyissák ki a kaput, riasszák ki az épületeket hogy tudja dolgozni az illetőnek pár órát. Továbbá azt sem fogja kifizetni az ügyfél hogy én mindezek mellett hétvégén bemegyek neki hétvégi túlórába dolgozni. Innentől kezdve meg teljesen fölösleges egymást szívatni. Ő azzal, hogy engem hívogat én meg azzal, hogy úgyse tudok segíteni rajta, ha mégis azt úgysem fizetné meg.Szóval mondom az, hogy neked nem fizetnek érte sem külön sem a havi fizetésbe intergálva és mégis hagyod hogy random időpontokban hivogassanak az maximum téged szivat egyedül. A kellemesebb hangvétellel sehol se vagy előrébb érdemben.
Meg kell nézni, amit rwu kollega a #77-ben leírt. Na úgy korrekt a dolog. Van pénz, van megbecsülés, van elismerés, van "jutalom".
Nálunk viszont nem is a főnökkel volt gond, mert ő ugyan nem fizet meg minket, de legalább ha ritkán is, de normálisan hív be munkaidő után dolgozni vagy hétvégén... Hanem az igazi gond az ügyfelekkel volt. Akik úgy gondolják, hogy te legyél elérhető 0-24-ig, dolgozz reggel 6-től este 6-ig hétfőtől péntekig, akár ünnepnapokon is. Mindezt azért, hogy bizonyos esetekben a szaros 6 ezer forintos munkáját megtudd csinálni neki határidőre, mert volt olyan bal...asz hogy két hétig ült a seggén, majd az utolsó napon odajön hogy de pedig ez kell neki holnapra... -
bambano
titán
válasz
#43680768 #79 üzenetére
a cégek zöménél ez pont fordítva működik, minél magasabbra jutottál a szamárlétrán, annál inkább fel kell venned a telefont (mondjuk a zseton is "annál inkább").
magyarul nem tudók kedvéért ezt nem elcsúsztatásnak nevezik, hanem lecsúsztatásnak.
az sms-ekkel pedig az a baj, hogyha megkaptad és megnézted, végiggondoltad, akkor már dolgoztál, azaz kizökkentettek a pihenésből. ha pedig kizökkentettek, akkor akár meg is csinálhatod, amit akar, mert úgyis lőttek a pihenésnek. az éles határvonal ott van, hogy nem fogadod az sms-t, nem veszed fel, nem is tudsz róla, hogy valaki erőlködik, mert csak így lehet kikapcsolódni.
-
törölt tag
Van egy másik megoldás is, szépen végig járod a szamárlétrát, és amikor már megteheted, akkor nem veszed fel a telefont hétvégén, ha nem fizetik meg. Minden értelmes cégnél munkaidő után nem keresnek, ha mégis hívnak apróságokkal, akkor leszoksz arról, hogy felvedd.
Nekem ez sikerült, igaz évek munkája volt
A kollégák ügyfelek is megértették, ha ég a ház akkor először sms " ne haragudj, hogy hétvégén/este zavarlak, de ..." ilyen kezdetű sms-eket, szinte mindig visszahívok családi ebéd után, akció után, ha egy motoros túrán leszálltam a motorról, ha ÉN úgy döntök a probléma valós és beavatkozást igényel és nem várhat, vagy csak épp olyan kedvem van.
Valós problémák leállt egy szerver, de bent vannak páran és dolgoznának rajta. Nem megy valamelyik ügyfélnél az NVR rendszer stb.
Az éjszakai munkát "elcsúsztatjuk" viszont rögtön másnap meg kell tenni. Ahogy mások is írták, pld reggel sokkal később érek be, mondjuk ebédre. ;-) Viszont kipihentem folytatom a hetet és ez mindenkinek jó!
Ide eljutni 3-4 munkahely és 10-15 év, én is ott kezdtem, hogy fel kellett venni hétvégén is, pénz nélkül... Most sincs pénz, de van emberi megközelítés, ami sokat számít!
Mások is írták, lehet nevelni az ügyfeleket kollégákat még a főnököt is.
"Ne haragudj, de legközelebb munkaidőn kívül kérlek munkaügyben ne keress, ha nagyon fontos küldj sms-t és visszahívlak ha tudlak, persze sörözni bármikor hívhatsz ;-)"
Aki ezt nem érti meg, lehet főnök, kolléga, ügyfél attól inkább el kell búcsúzni, nem ér annyit az egészségünk, mit ahogy egy ilyen hatökör felhúz minket napról napra. -
jaszy91
aktív tag
Na ez ami az én munkahelyemen sosem lesz. Ne érts félre nem lustaságból, vagy mert bevettem a leszarom tablettámat, hanem mert a főnököm úgy áll a dolgokhoz. Ő azt szeretné, hogy még a munkavállaló fizessen neki havonta h nála dolgozhat. Ez szomorú.
Nagyon jó helyed lehet, remélem sokáig az is marad. Több ilyen kellene, és akkor a munkavállaló is úgy áll hozzá a dolgokhoz.
-
rwu
tag
Vettem már fel éjjel 2kor a cégest, kolléga nem bírt a géppel, a termelés meg fontos volt. Ok, gyere értem.5 perc múlva itt volt, én egy boxerben és egy pólóban beslattyogtam a csarnokba (jól nézhettem ki
), 10 perc alatt megoldottam, hazahozott és visszafeküdtem aludni. 1 hét múlva másik kolléga hasonló szitu, taxit hívtam, bementem (ekkor már rendesen felöltözve) fél óra alatt megoldottam, taxival haza és visszafekvés. 4kor keltem, 10 felé hív a nagyfőnök, h hallotta mizu van, mondtam neki h ez van, megy a termelés.Mondta h du kijön, reméli van számlám a taxiról, mondtam h van.14h-kor kijött, a 4E Ft-os számlára adott 6E-t + a fizuemeléses papíromat, nettó 20E plussz lett a fizumban
Bár már megszűnt az a részleg, de a cégnél még mindig úgy emlegetnek, hogy akit bármikor -bármivel.
Jó állásom van (nem vagyok diplomás), van céges telóm, mindig felveszem, legyen az 7vége, vagy éjszaka.
A lényeg h megbecsülnek és tudom h sokáig lesz munkahelyem. -
movax
őstag
Nope. Hétvégén nincs munkahelyi telefonfelvevés. Szépen lehalk, kabátzsebben "felejt", hogy ne legyen szem előtt, oszt annyi. Amíg nem ez volt, addig pl. szombat koradélután: "Hé, nem küldöd át nekem azt a ....". Nem baszki, horgászom/gyerekkel erdőben/stb., itt nem lehet internetezni, meg szombat délután van, várj hétfő reggelig. De persze van aki ebből sem ért, na ezért némul el péntek délutántól hétfő reggelig a céges telefunk.
-
Penge_4
veterán
Mindkettőtöknek van igaza. Ha úgy lenne itt is, mint az USA-ban, hogy mindenért perelnek az emberek, akkor jobban félnének a munkavállalóktól a munkáltatók. De viszont az tényleg igaz, hogy ha valakit nagyon ki akarnak rakni (és ehhez nem kellett elkövetnie semmi extrát, elég ha csak ő a(z egyik) hangadó és nélküle a többi birka szétszéled), akkor azt meg fogják oldani, hogy ki legyen rakva.
De még ha über-forradalmár "életem és vérem az igazságos bánásmódért" típusú, korrumpálhatatlan és feddhetetlen emberről van is szó, akkor is lehet jó kis belviszályt szítani. Mert a birka (követő) általában követ el hibákat, nem is keveset. És lehet őket szívatni, fenyegetni, szívózni velük, vagy éppen pont az ellenkező pszichológiai hatást erősíteni, avagy "látod, mi tisztában vagyunk vele, hogy hibát követtél el itt, itt és itt, de vagyunk olyan jófejek, hogy szóban figyelmeztetünk és nem kapsz még fegyelmit sem érte, pedig akár ki is rúghatnánk. Mindezt azért tesszük, mert te fontos vagy a cégnek, fontos vagy nekünk. De ne élj vissza vele.
A fegyvertár kimeríthetetlen. A forradalmár pedig követők nélkül semmi. Belviszályt szítanak (ami lehet zsarolás, fenyegetés, mézesmadzag, szarkavarás, bekeményítés, fordított pszichológia) az alsóbb szinteken és a forradalmár alól kirobbantják a saját kis "piramisát".
Nem játék ez. Egyfelől tény, hogy nem szabad mindig meghunyászkodni a ranglétrán magasabbaknak, de másfelől meg (néhány ritka kivételtől, mikor apuci vagy rokon ültette őt oda) nem véletlenül vannak ők magasabban, a többiek meg alacsonyabban.
Minden ilyen változásban rejlő alapvető paradoxon, hogy valójában a véletlenül alsóbb szinten rekedt (lecsúszott vagy oda született) jobb sorsra érdemes minimális ember próbál meg szolidaritást vállalni a sok birkával (és végül ő szívja meg egyfajta modern kori Jézusként), miközben a magasabb szinten lévő trükkös "tömeg" közé szintén bekerül pár selejtes elem (oda született vagy jó helyeken nyalt/feküdt), akik mivel szintén nem oda valók és így ők a leggyengébb láncszemek, idővel kiszóródnak.
-
jaszy91
aktív tag
Elolvastam jó pár hozzászólást, és ezek után muszáj nekem is leírnom.
Alkalmazott (rendszergazda) vagyok egy informatikai cégnél, melynek több partner cége is van. A szerződésemben napi 6 óra munkaidő van megjelölve, hétfőtől péntekig. A fizetés pedig a szakmunkás minimálbér, azaz bruttó 118.000 Ft.
Nos a valóságban ez nem így van. Napi 8 óra munka, a fizetés maradt kemény 80.000 Ft nettó. Céges telefon nuku. Céges autó nuku. Bár a benzin pénz fizetve van. Egyéb juttatások nuku.
Előtte 3 műszakoztam egy gyárban szalag mellett, és úgy volt a fizetésem 120.000 nettó, persze minimálbérre bejelentve. Jelentkeztem erre az állásra, elbeszélésen napi 6 óráról volt szó és nettó 100.000 Ft-ról. És örültem h végre a szakmámban dolgozhatom. Felmondtam a gyárban, idejöttem. Szerződés még nem volt megírva (nagy hibát követtem el), és akkor mondja, hogy napi 8 óra, de 80.000 ft-ért. Akkor egy kicsi sokkot kaptam. Ezt vissza mondani nem tudtam, mert akkor nincs munkám.
Rá két hónapra megkaptam a szerződést is, persze aznapi dátummal (nem amióta itt vagyok). Próbaidő után rákérdeztem a fizetés emelésre. " A cég nem áll úgy anyagilag, hogy tudjon most emelni (F***** Y****!). Meglátjuk, majd egy év múlva". Nos ez eltelt, a duma ugyan az volt.
A külön nagy munkák természetes fizetve vannak, de azok is csak nagy veszekedések árán. Ha hétvégén valami miatt be kell jönni, azt a plusz órát is ki kell könyörögni, hogy fizesse már ki.
Keresek másik munkahelyet, amióta idejöttem, de semmi sajnos (eddig). -
JanR
addikt
Az előző munkahelyemet pont emiatt hagytam ott. Amikor karácsony este felhívott a főnök, hogy kicsit menjek ki a telepre és járassam meg az autókat, mert hideg van, kicsit betelt a pohár
Nem arról van szó, hogy nem megyek ki, de ha azt várja el, hogy a rendes munkaidőn kívül is melózzak neki, akkor fizesse meg. Szóltam neki 3x, csak kifogásokat keresett, hogy ha a cég így, meg a cég úgy. A 4. alkalommal felmondtam.
Mindenkinek van választási lehetősége, csak valaki bevállalja, valaki nem. Persze azzal tisztában vagyok, hogy egy, vagy több gyerekes családeltartónak nehezebb ez az ügy.
Nekem a mostani munkahelyem olyan, hogy felhívhatnak munkaidőn túl is és nem csak felettes, hanem kolléga is (ugye céges mobil csoport). De ha behívnak melózni, legalább tisztességgel kifizetik. Volt már előtte tapasztalatom, mikor interjúztam ide, megkérdezték mit akarok és elmondtam ezt a dolgot is. A szerződésben is benne van, így a tiszta.
-
Dany007
veterán
Szándékosan fogalmaztam így.
Ugyanis ha nincs benne abban az "éhbérben" akkor rossz helyen dolgoznak, munkát kell váltani. Ami nyilván nem egyszerű, de ugyanígy nyilvánvaló, hogy valamire való ember tájékozódik mielőtt állást / szakmát választ. Ha szakmánál nem is, de állásnál biztosan. Így ha számára nem megfelelő az adott munkakörülmény akkor nem vállalja el. Ennyi. Semmi sem kötelező.
Ezért tudok néha kiakadni az orvosok és ápolók viselkedésén. Mert okés, hogy alulfizetettek, de ha mégis ott dolgoznak és dolgoznak, akkor csinálják normálisan. Nem bunkón, fapofával és lerázva az ember minél előbb.Szóval aki rendőrnek / tűzoltónak / mentősnek stb megy abban legyen legalább annyi, hogy mielőtt aláírja a szerződését nézzen már utána mivel is jár az a konkrét munka és annak tudatában, azt mérlegelve vállalja el vagy sem.
Ha nekem is azt mondják a cégnél, hogy gyakorta random időpontokban behívhatnak random időre dolgozni akkor azt mondom, hogy vagy x% emelés vagy viszlát. De valószínűleg viszlát lett volna a vége, mert a családdal töltött időt elég nehezen tudják megfizetni.
Ettől függetlenül ez nem jelenti azt, hogy nálunk nem volt még váratlan helyzet, mikor a főnököm hívott fel személyesen és kérte meg, hogy jöjjek be. De az ilyen évente 1 max 2x fordul elő és akkor is két napon át hallgatom a bocsánatkérését. -
pzstm
titán
Egyetértek
céges autót, laptopot és 25% fizuemelést sikerült kiharcolnom. Vidéki területre ha megyek akkor kérek napidíjat és mindent fizetnek, valamint hétvégi vagy esti munkát is kifizettetem, ugyanis, írok emailt nagy főnöknek, másik főnököt is rárakva (mondhatni látványosan).
No nem egy beszélgetéssel sikerült az összeset elérnem, hanem közel három év alatt, de alapvetően így sem rossz szerintem
-
bobsys
veterán
Mostani helyemen a szerzodesbe be van irva, hogy nincs tulora, heti 40 orat kell dolgozni ennek megfeleloen ha pentek reggel 10 orara megvan a heti 40 es nincs semmi surgos ugy akkor fejezem is be a munkam, termeszetesen rugalmasan kezelve a pentek delutan 2 orara berakott konferencia hivasban resztveszek de az is megy a heti munkaido elszamolasba. A szivas resze az, hogy heti osszesen 4 orat tudok beleszamolni a munkaidobe ha menni kell ugyfelhez mikozben a mostani ugyfel 6 ora utazas csak oda viszont ha utkozben dolgozom akkor az maris munkaido vagyis a 6 oras utbol 3 orat dolgozva megvan 5 ora munkaido. Mar volt, hogy fonoki nyomasra volt hetvegi munka, rakovetkezo heten meg is tartottam a hosszuhetvegemet.
Vol munkahelyemen pedig volt ceges telefon veszhelyzetre, de parszor csorgott a masfel ev alatt az is tobbnyire a fonok/tulaj volt, hogy megbeszeljunk valamit 2 perc alatt es nem sertodott meg ha ne mvettem fel, kuldott egy e-mailt es kesz.
Magyarorszagon pedig ha volt ugyelet akkor adtak ceges telefont, laptopot, internetet es a munkaszerzodesben leirtak alapjan fizettek mind a rendelkezesre allas mind a tulora dijat. -
RawrRr
tag
persze, csak ott kezdődik, hogy nekik kell mindezt bizonyítaniuk. Ha a jelenlétiben mindig a pontos idő van vezetve, akkor nem tudnak mit kezdeni veled.
Miért van bele nevelve a magyarokba, hogy nem lehet változtatni semmin, mindenbe bele kell törődni, mert úgyis a ranglétrán magasabbnak lesz igaza? Ez a szocializmus hozadéka még mindig?
-
BonFire
veterán
„Persze azt meg kell jegyezni, hogy vannak olyan munkakörök, ahol muszáj a non-stop elérhetőség, mert ha gond van azonnal menni kell. De ez nyilván benne van a munkaszerződésben és a munka elvállalásakor tisztázandó, de ami a legfontosabb, hogy általában az ilyen helyeken ez jócskán benne van a fizetésben.”
Ezen most nagyot mosolyogtam!
Alkalomadtán majd beszélgess el egy rendőrrel, tűzoltóval, vagy mentőssel, kórházi ápolóval, hogy hány órát is kell dolgozniuk azért az éhbérért!
-
Muton
addikt
ne haragudj, de ez munkaügyi bíróság dolog kb addig életképes, amíg hibátlanul csinálsz mindent. ha egy nap késel 1 percet, akkor már van jogalapja, hogy kirakjanak, és nem azt fogják mondani, hogy lapátra tettünk, mert nem voltál elérhető hétvégén, hanem, hogy késtél.
természetesen az egy perces késést bármire kicserélheted: szakmai hiba, rosszul hagyod ott a mosogatót. de amúgy nem is kell ilyen konkrétum, absztrakt dolgot is lehet mondani, hogy nem jó a kommunikáció veled, bla-bla-bla -
Szatyor95
senior tag
Eléggé szomorú, hogy már a megérdemelt pihenőidődért is harcolni kell. Bár erre a legjobb megoldás ténylegesen az, ha tartasz egy külön számot ami céges, és hozzá egy e-mail címet. Nyári munkában én ezt úgy oldottam meg, hogy mikor elindultam itthonról, csak a "céges" szám volt nálam, meg a kis ócska vakargatósom (persze a családnak megvan ez a szám is vészhelyzet esetére). Itthon ezt kikapcsolva töltőre tettem, és a következő munkanapig be sem kapcsoltam. Szabadidőben pedig mindig a sajátomat vittem magammal, aminek a létezéséről csak az tud, akinek én megmondom. De ennek az volt az ára, hogy mindig kaptam a leb*szást, hogy miért nem vagyok elérhető munkaidő KÍVÜL. Egyszer még házhoz is jött a főnök, bár akkor csak azért jött, hogy megmondja, megbízhatatlanságom miatt (ergo mert b*sztam bekapcsolva hagyni a telefonom) ki vagyok rúgva. Így még senkire nem vágtam rá a vaskaput, mint az akkori főnökömre.
-
buherton
őstag
Nem rejtem el senki elől sem a privát számomat, vagy az emailemet, mert bármikor beüthet a krah, amikor pl. csak én tudok segíteni, és akkor mindenkinek jobb, hogy ha el tudnak érni. A főnökömet is hívtam már pénteken este 22-kor. Igaz előtte megbeszéltük, hogy este hívom csak késett a gép. Szerencsére ezzel senki nem él vissza, és az utóbbi években egy kézen meg tudom számolni mennyiszer kerestek munkaidőn kívül.
-
PistiSan
addikt
Engem is zaklattak rendszeresen hetvegen is, ott telt be a pohar amikor hajnal 3 kor csorgott a telefon, lattam hogy ceges szam. Kikapcsoltam a telefonom, nem volt belole gond masnap, tehat nem lehetett olyan fontos mint ahogy azt a hivo gondolta. Hetvegen sokszor ki van kapcsolva teljesen a telom, kezdek telefon nelkul is meglenni.
-
Dany007
veterán
Én is azt mondom, hogy pénz kérdése az egész.
Nekem mocskosul nem fizetnek annyit, hogy munkaidő után is fogadjam az ügyfeleket. Természetesen a főnöknek és a közvetlen munkatársaknak megvan a privát számom. Ők bármikor elérhetnek ha akarnak. De a céges telefon már jóideje délután 4:00-kor kikapcsolom. Majd másnap reggel 7 után be.
Eleinte elkövettem azt a hibát, hogy hazavittem a cégest és bekapcsolva hagytam. Rendszeres volt, hogy munkaidő után hívogattak. Volt, hogy szombaton este 9-kor! De az este 6-7 az meg teljesen átlagos volt. Az már csak slusszpoén, hogy munkaidőn kívül semmit nem tudok tenni az ügyfelek érdekében otthonról... így teljességgel fölösleges beszélni velük, csak annyit tudok mondani hogy küldjön e-mailt és hétfőn visszatérünk rá. Ezért meg eleve kár baszogatni egymást.
Másrészt meg egyszerűen nem fizetnek annyit, hogy én munkaidőn kívül is céges ügyfélszolgálatot tartsak fenn. Még ha megkapnánk az országos nettó átlagfizetést akkor azt mondom elgondolkodom rajta. De sajnos attól még messze vagyunk. És pont nem érdekel mennyibe kerülök a munkáltatónak.Nem muszáj céget fenntartani. 5-10 éve se volt sokkal jobb a helyzetük, nyugodtan zárja be a céget és menjen el melósnak ha nem tetszik a "mennyit kell fizetni a munkavállaló után" történet. Ja és ezt mondja úgy, hogy minimálra 4 órás munkaidőbe vagyunk bejelentve...
Persze azt meg kell jegyezni, hogy vannak olyan munkakörök, ahol muszáj a non-stop elérhetőség, mert ha gond van azonnal menni kell. De ez nyilván benne van a munkaszerződésben és a munka elvállalásakor tisztázandó, de ami a legfontosabb, hogy általában az ilyen helyeken ez jócskán benne van a fizetésben.
-
RawrRr
tag
És? Lehet menni a munkaügyi bíróságra, vagy akárhova ha ilyen miatt rúgnak ki. 100%, hogy megnyered és akasztasz, de már jóval előtte lesz egy peren kívüli egyesség ahol ismét te fogsz jól járni.
A szalagmunkást sem kötelezik arra, hogy építsen otthon egy mini gyárat, és amikor hazamegy ott folytassa azt amit a gyárban csinált.
-
RawrRr
tag
Hogy tudtok azon vitázni, hogy mit várhat el egy főnök és mit nem, amikor 100%-ban le van szabályozva a munkád? Ha ezen felül akar valamit, azt már nem várhatja el, mert nem a szerződésed része, ha meg igen, akkor ismét nincs miről beszélni.
Ha te heti 5x8 órára vagy leszerződve, akkor nem kereshet téged semmilyen ügyben, ezen a munkaidőn kívül. Ha te heti 5x8 óra plusz x pótlékra vagy szerződve, akkor x ideje alatt zavarhat, de nem mehet át az x idő y-ba.
-
Az a baj, hogy pont az ilyen embereket nem lehet céges BMW-vel motiválni, ugyanis ezek a mókusok már eleve rohadt jól keresnek, és egyre fontosabbá válik a szabadidejük. Ennél még az is jobb, ha szakmai kihívásokat támasztasz eléjük, de azért a multiknál ez ritkán jön össze.
Csajom is utálja ezt, úgyhogy azért rá kell vezetni, hogy az ajándék ruhák/tabletek/telefonok/külföldi utak nem a fán nőnek.
Hiába vezeted rá, ugyanis a csajod nem a tabletekkel akar lenni, hanem veled. Egy okos nőt nem lehet megvásárolni, időt kell szánni rá. Ezzel a mentalitással rövid úton pofára fogsz esni. BTW minek van csajod, ha nem töltesz vele elég időt? Ennyi erővel kurvázhatnál is.
-
kispecek
aktív tag
Én szeretem ha a főnököm munka idő után hív, tuti felveszem a telefont, mert az esetek 90%-ban borozni hív.
A fennmaradó 10% az-az hogy pálinka is van, ha gondolom -
én is ezt akartam írni, csak 3 héttel
persze van ezalól kivétel, de nagyon ritka, akinek hosszútávon is a szenvedélye és a hobbija a munkája.
amúgy annyit tennék hozzá a topichoz, hogy a "munkaidőn kívül elérhető vagyok" nem elsősorban szerződés, sokkal inkább megállapodás kérdése, ill. egyes munkaköröknél tudni lehet, hogy legalábbis időszakonként elvárás. ha pl. kontroller vagy egy nagyobb cégnél, akkor nem kell meglepődni azon, hogy a jövő évi budget készítésekor beugranak hétvégi telefonok. projektmunkánál a produktív indulások környéke ugyanilyen. ha intelligens a főnök is és a beosztott is, akkor ez remekül kezelhető, még akkor is, ha nincs ajándék ruha. ha a főnök ezzel visszaél, akkor viszont nem kell meglepődnie, hogy a beosztott bemerevedik, és ragaszkodik a leírt 8.5 órához.
-
yozsee11
aktív tag
Céges telefont 5 év után sem kaptam, viszont a privát számom hívogatásáról elég hamar leszoktattam a főnököt, rájött hogy semmi értelme
-
torreadorz
csendes tag
Ez esetben akkor úgy veszed fel a két embert, hogy a szerződésben az áll hogy heti 60 órát kell dolgozni és nem úgy hogy szerződés szerint 40-et, de amúgy 60-at vársz. Plusz a céges bmw használata is benne lesz a szerződésben.
Legalábbis szerintem úgy elinditani egy projektet hogy a munkavállaló beigéri a heti 60 órát, te a céges bmw-t, de papíron ebből csak 40 óra van meg bkv bérlet abból elég nagy koppanás lesz a projekt végére
-
franc0
őstag
Nem értek egyet, de nem is akarom most bő lére ereszteni a cégvezetési filozófiámat, mivel természetesen épp dolgoznom kéne
Én abban hiszek, hogy a lehető legkisebb csapattal kell dolgozni, a lehető legkompetensebb emberekkel, akik terhelhetők és hajlandóak dolgozni. Cserébe van céges BMW meg lé ahogy illik.Példa.
Tegyük fel, hogy van egy projekt ami heti 120 óra munkát igényel.
Keresek rá embereket, nyilván lesz egy lista, hogy ki mennyire alkalmas.
Ha te betartod a heti 40 órát, akkor 3 embert veszel fel, de a 3. ember a leggyengébb képességű, értelemszerűen.
Ha két embert veszel fel 60 órában, akkor nem csak kompetensebb emberek fognak dolgozni neked, hanem kevesebb időt/pénzt vesz el a koordináció, a papírmunka (pl bérszámfejtés stb), és annyival nem is kell többet fizetni, mintha 3 embered lenne.
Nyilván rugalmas munkaidőről beszélünk végig. Szóval én ebben hiszek.Baszki mégis bő lett a lé.
-
torreadorz
csendes tag
Az hogy mennyibe kerülsz a munkáltatónak továbbra is lényegtelen, mint mondtam minden a munkaszerződéseden múlik, amibe ő egy olyan összeget fog beleírni amiért megéri neki téged alkalmazni.
Természetesen ő bruttóval dolgozik, de ez az ő dolga nyilván olyan nettót igér neked aminek az össz bruttója neki még jó.
Szóval egyszerüen nincs olyan "hogyha én annyit fizetnék valakinek akkor elvárnám hogy" tipusú dolog, ha én annyit fizetek valakinek akkor beleírom a szerződésbe hogy azt várom el hogy és kész.
Minden más csak leányálom. -
bambano
titán
válasz
torreadorz #40 üzenetére
"Ez szintén munkaszerződés kérdése": valójában nem. az, hogy egy munkavállaló mennyibe kerül a cégnek, alapvetően az elvonásokra vonatkozó jogszabályok kérdése, nem a munkaszerződésé. ráadásul abból, hogy sokba vagy kevésbe kerül a munkavállaló a cégnek, a munkavállaló semmit nem profitál, következésképp a hátrányokat sem neki kell viselnie érte. nekem, mint alkalmazott, a munkaidőmet nem befolyásolhatja, hogy x százalék tb, meg a többi. a munkaidőm sem nőhet attól, ha a kormány megemeli a járulékok mértékét.
"Az amit te irsz hogy cserébe kapsz ilyen olyan ajándékokat": ő nem írt olyat, hogy a cégtől a túlóráért cserébe kapott ajándékokat. ő olyat írt, hogy a barátnőjét kellett lekenyereznie ajándékokkal, amire a fizetésből futja
-
torreadorz
csendes tag
Én nem igy látom.
"nekem annyiba kerülne egy munkavállaló amennyibe én kerülök a munkáltatómnak"
Ez lényegtelen, nyilván van egy munkaszerződésed amiben benne van hogy miféle munkáért mennyit fizet ebben állapodtatok meg, senki nem lepődhet meg hogy xy munkáért a másik xy fizetés kért.
Tehát te pont annyiba kerülsz a munkáltatódnak amennyit megérsz neki, máskülönben már vagy kirúgtak volna vagy csődbe ment volna a cég."akkor bizony vasárnap este 9-kor is elvárnám hogy felvegye a telefont. Persze ehhez kell egy cégkultúra"
Nem, ennek semmi köze a cégkultúrához. Ez szintén munkaszerződés kérdése. Pl. bele lehet irni hogy rugalmas munkaidő, vagy hogy vasárnaponként is dolgozni kell persze a megfelelő túlórapénzért.
Tehát ha a munkáltató azt szeretné hogy valaki vasárnap is legyen elérhető, no problem, szépen bele kell irni a hétvégi ügyeletet és annak dijazását a szerződésbe. És akkor ha azt mindketten aláírjuk akkor máris hivogathat, minden más csak szeretetszolgálat. Márpedig pl. én jobban szeretem a családom szeretgetni mint a fönököm, főleg ha ingyen kéri.
Az amit te irsz hogy cserébe kapsz ilyen olyan ajándékokat, csak nagyon kevés és főleg nagyon kisméretü cégnél müködik és ott is csak addig amig egyszer ki nem cserélődik a fönök feletted. Onnantól az elvárások megmaradnak a juttatások meg majd jól elfogynak ha arról nem írtatok papírt.
-
A helyzet az, hogy van az a penz, amiert az ember vesz eseten hetvegen is raer. Mas kerdes, hogy mennyi az az ido, amit rendszeresen dolgozol. Viszonylag kreativ munkakat nem erdemes heti 50 ora folott csinalni, mert romlik a hatekonysag (ergo kevesebbet csinalsz, mintha kevesebbet dolgoznal).
-
bambano
titán
"Hát én azért teljesen másképp látom itt a dolgokat,": ez konkrét esetben azt jelenti, hogy rosszul.
az teljesen téves munkaadói elképzelés, hogy a dolgozót 24 órára vette meg. 5x8-ra vette meg, pont.
"Persze ehhez kell egy cégkultúra.": jaja, a magyar cégkultúra ilyen, ez a rossz verzió. a normál cégkultúra meg vesz fel embert, ha egy feladat nincs munkaerővel lefedve.
az meg teljesen más tészta, hogy mennyi a munkaerő költsége, ne keverjük ide.
-
franc0
őstag
Hát én azért teljesen másképp látom itt a dolgokat, mint a többség.
Zanzásítva, ha épp nem alkalmazott lennék és nekem annyiba kerülne egy munkavállaló amennyibe én kerülök a munkáltatómnak, akkor bizony vasárnap este 9-kor is elvárnám hogy felvegye a telefont. Persze ehhez kell egy cégkultúra.
Csajom is utálja ezt, úgyhogy azért rá kell vezetni, hogy az ajándék ruhák/tabletek/telefonok/külföldi utak nem a fán nőnek.
-
bambano
titán
kezdik már szögelni a byod koporsóját...
-
hemaka
nagyúr
Főnök száma alapból tiltva van, mert ha bent vagyok, akkor IP telefonon elér, otthon meg ne zaklasson, mert leszarom a nyomorát a cégnek és mindenkinek.
Ismeretlen számot meg sajnos alapból nem veszek fel. -
Set-Comment™
senior tag
Lattam ilyen embereket amilyenekrol te frocsogsz, nekem az a taktikam hogy pont az ellenkezojet csinalom amit "szar-is-izetlen" kollegak. Lam minden optimalis, jo fizetesem van es nem igazan izgat az aki a sajat nyomora folott zokog "tehetetlenul".
Ha a munkadrol es az idodrol van szo, onzonek kell lenni, ilyen egyszeru. Es nem azt varni hogy a masik 14 ember kinyissa a szajat. -
Penge_4
veterán
"Ez nemcsak saját tapasztalat, fejvadász ismerősök is mondják, hogy a multiknak sem találnak már itthon embert."
Amíg van indiai és filippínó munkaerő, addig nem a multi szívja, hanem az "igényes" munkavállaló.
(#22) Lenry: "a túlnyomó többségnek csak itt nagy az arca, egyébként meg lapít, mint szar a fűben. ha a tisztelt felhasználó nem elégedett a munkakörülményeivel, akkor igen, menjen el, keressen jobbat."
Munkaköre válogatja, hogy ki mennyire pótolható, azaz meddig feszegetheti a határokat.
"a munkavállalónak nincs kuss, joga van felmondani, mint végső megoldás. "
1. Még az sem úgy van, mert van kötelező felmondási idő, amivel szintén szopathat a cég a saját kénye-kedvére (mert pl. nem tudsz az új helyen időben kezdeni). Vagy fizeted a büntit.
2. Éhen döglenie is joga van.
"egyébként meg tessék kinyitni a szádat és ehhez vállalni a következményeket, bármilyenek is legyenek azok. ennyi a baromi nagy titok és nem több."
Ehhez nagyobb tömegeknek kéne ezt tenni és akkor nem lenne probléma. Járulékos veszteség senki nem akar lenni önszántából. Ha pedig egyedül próbál széllel szemben hugyozni, akkor elkerülhetetlenül az lesz belőle. Vihar egy pohár vízben, az élet pedig megy tovább.
Általában mindig azok érzik meg először, hogy ég a talpuk alatt a talaj, akik a legalacsonyabb szinten vannak. Unatkozó milliárdosok fillérekért vagy ingyen is elmennek dolgozni mert megvan már a vagyonuk, a munkájuk csak hobbi. Aki középen van, aránylag gondtalan élettel, annak is magasabban van a tűrésküszöbe, mert hiába van nagyobb mozgástere (mert mondjuk fizetés nélkül sem verné magát adósságba akár 1 teljes évig, amíg találna valami munkát).
A legjobban a bérrabszolga szívja, aki egyik napról a másikra él, mert ő érzi a legjobban minden apró megszorítás és negatívum eredményét és neki van a legkisebb mozgástere. Győzelem vagy halálra játszik, mert nincs más lehetősége. A győzelem, ha gyengül a torkát szorító kötél, a halál ha 1 hónapra is kiesik a fizetése és élete végéig hitelspirálba kerül.
-
Ez nem magyar jellegzetesség, hiszen a cikkben is pont egy külföldi példáról van szó.
USÁ-ban is ez van, csak ott sokkal durvábban, viszont ott az emberek anniyra lelkesek, hogy nem zavarja őket. Legalábbis akikkel nekem van munka kapcsolatom.Én még sosem vettem fel a céges telefont munkán kívül, mivel sosem vittem még haza.
-
Az a baj, hogy a 2. után jön az "el lehet innen menni, ha nem tetszik", mert az emberek többsége még az asszonyról is lemászik, mert első a cég.
nem.
a baj nem ez, hanem hogy a túlnyomó többségnek csak itt nagy az arca, egyébként meg lapít, mint szar a fűben. ha a tisztelt felhasználó nem elégedett a munkakörülményeivel, akkor próbáljon rajta változtatni, vagy ha nincs más, akkor igenis menjen el, keressen jobbat.a munkavállalónak nincs kuss, joga van bármikor felmondani, mint végső megoldás. egyébként meg tessék bemenni a feletteshez, kinyitni a szádat és ehhez vállalni a következményeket, bármilyenek is legyenek azok. ennyi a baromi nagy titok és nem több.
én megtettem és kaptam annyi plusz juttatást, hogy cserébe már kibújok a ágyból. -
válasz
DiamondBack #19 üzenetére
Szoftverfejlesztőből jelenleg az a nagy helyzet, hogy nemcsak az jó szakemberek, de már az elfogadható szintet megütők is külföldre mennek. Akiket itthon kapni lehet, az már tényleg csak a legalja. (Vagy valami hatalmas csoda folytán épp kilépett valahonnan, nem tud külföldre menni, és még épp nem csapott le rá egy nagy cég.) Ez nemcsak saját tapasztalat, fejvadász ismerősök is mondják, hogy a multiknak sem találnak már itthon embert.
Na, ilyen helyzetben azért kevésbé merül fel az alkalmazott elhajtása, ha a leírt munkaköri követelményeket betartja, de munkaidőn kívül van jobb dolga is. -
DiamondBack
senior tag
"Ilyen alapon jövőre ugye belemész majd 10%-os fizetéscsökkentésbe is, elvégre a lényeg, hogy legyen munkád?"
Ennyire nem gondolkodunk szélsőségesen, de természetesen ha az emberhez így állnak a viszonzás is hasonló. Esetemben pont az ellenkezője van kilátásban, kulcsszó a megbecsülés oda-vissza alapon.
"Vagy olyan nem fordult még elő, hogy épp valamelyik nagyfejűt nem tudtad elérni kritikus helyzetben, mert ő persze megteheti, hogy tojik a beosztottak hívására?"
Ez helyzetemben úgy alakul hogy két "nagyfejű" van fölöttem, az egyik akár éjjel is elérhető, a másiknak a számát se tudom
"Nagyjából azt csinálnak veled, amit te megengedsz neki. Ha a kolléga a doksi fellapozása helyett szombat este célszerűbbnek tartja, hogy téged hívjon fel, és te nem hajtod el a francba, akkor bizony legközelebb már szombat éjjel is hívni fog, ha neki épp úgy jön ki."
Pontosan, azt csinál velem amit megengedek neki, a doksikat én csinálom és felelősséggel tartozok értük éjjel-nappal. Az elhajtás a francba pedig egyenlő az én elhajtásommal.
A magyar körülményeket nézve (túljelentkezés,rengeteg munkanélküli, megélhetési problémák) az én nézetemben két szó váltja egymást: nyalsz vagy szívsz...próbáltam mindkettőt, egyik se kellemes de az egyik talán kifizetődő, főleg mikor egy családot kell eltartani... Ameddig tudom hogy van kb 10 ember az ajtó előtt a helyemre addig igenis kussban vagyok kénytelen lenni.
-
Heller2
aktív tag
Összefogás? Mindenki félti a kis valamijét. Megy a hőbörgés egész nap, de ha változtatni, felszólalni kellene, akkor csak síri csönd. Ami érthető, nem veszem fel munkaidőn túl? Én mehetek a közmunka programba, főnökség ugyanúgy, Változatlanul jól érzi magát. Majd a HR csapat keres olyat akinek nem gáz ez a dolog. Tényleg nem sok értelme van a picsogásnak.
-
Lord Myn
senior tag
Én k* egyszerűen megoldom a dolgot: nem szoktam felvenni a céges telefonomat munkaidőn kívül, tőlem éghet a ház is, ha nem fizetik a túlórát, nem dolgozom, egyszerű képlet.
másztam már le az asszonyról, mert zsinórban sokadszorra csörgött a céges. maximum 3 mondatban elintéztem, és visszamásztam.
túléltem. cserébe van munkám. szerintem nem jártam annyira rosszul.Na, ez b*szna be... szex közben nemhogy a főnökömnek, de SENKINEK (családnak sem) veszem fel a telefont. Mondjuk mi, a feleségemmel nem szoktuk túllihegni ezt a telefontémát, ha együtt van a szűk család, akkor a telefonjainkat eldobáljuk valahová a lakásban és ha keres valaki, azt általában 1-2 órán belül észre is vesszük...
-
válasz
DiamondBack #14 üzenetére
Ilyen alapon jövőre ugye belemész majd 10%-os fizetéscsökkentésbe is, elvégre a lényeg, hogy legyen munkád?
Vagy olyan nem fordult még elő, hogy épp valamelyik nagyfejűt nem tudtad elérni kritikus helyzetben, mert ő persze megteheti, hogy tojik a beosztottak hívására?Nagyjából azt csinálnak veled, amit te megengedsz neki. Ha a kolléga a doksi fellapozása helyett szombat este célszerűbbnek tartja, hogy téged hívjon fel, és te nem hajtod el a francba, akkor bizony legközelebb már szombat éjjel is hívni fog, ha neki épp úgy jön ki.
-
Penge_4
veterán
"túléltem. cserébe van munkám. szerintem nem jártam annyira rosszul." vs. "be lehet tipegni az illetékeshez és a kis szátokkal el lehet panaszolni, hogy 8 órányi fizetésére 8 órát szándékozol dolgozni, az egyik emelése a másik emelésével is jár."
Az a baj, hogy a 2. után jön az "el lehet innen menni, ha nem tetszik", mert az emberek többsége még az asszonyról is lemászik, mert első a cég.
Máshol meg azért épül jóléti állam (még sokkal szerényebb földrajzi körülmények között is), mert az ott élő emberek nem rettegő birkák.
De itthon már annyira elharapódzott, hogy a munkáltatónak mindent szabad, a munkavállalónak pedig kuss van, hogy itt csak egy nemzeti összefogás tudna segíteni. Mert az elbocsátott, leépített embereknek enniük és lakniuk kell. De amíg 10-15 ember is képtelen az összefogásra, mert már ilyen kis mennyiségben is korrupt/seggnyaló elemek kerülnek a szórásba, akik nyerészkednek azon, hogy a maradék 9-14 ember nevetségessé tesz magát (és ő ezáltal egyedüli
seggnyalólojális munkaerőként jobb színben tűnik fel), addig felesleges csodát várni. Hogy egy klasszikust idézzek: "El lehet innen menni." - és milyen igazat szólt. -
DiamondBack
senior tag
Ez addig okés de nem mindenki kap céges telefont, de a magánszámot kénytelen bedobni a közösbe, ahogy a magán e-mailt is, ezenkívül én is úgy vagyok mint Lenry: legyen az a pár hívás hétvégén de legyen munkám tartsanak megbízhatónak, rugalmasnak. Ezekből következik a szamárlépcső következő foka. Szerény véleményem szerint... Persze aki megteheti az ellenkezőjét az tegye
-
sh4d0w
félisten
Én meg nem adom meg a privát számomat. Ha az kell, hogy hétvégén is elérhető legyek, adjon céges mobilt és fizessen, amiért készenlétben állok.
-
másztam már le az asszonyról, mert zsinórban sokadszorra csörgött a céges. maximum 3 mondatban elintéztem, és visszamásztam.
túléltem. cserébe van munkám. szerintem nem jártam annyira rosszul.(#9) Toncsi +1
nem mondanám magam hülyérefizetettnek, de szeretem amit csinálok, megbecsülnek érte és vagyok már annyira nélkülözhetetlen, hogy igazán fontos esetekben bármikor számítanak rám.
meg lehet találni ennek is a pozitív oldalát, csak hát egyszerűbb sírni, hogy hívnak.
nincs az a telefon, amit ne lehetne kikapcsolni, ha meg nem "szabad", akkor be lehet tipegni az illetékeshez és a kis szátokkal el lehet panaszolni, hogy 8 órányi fizetésére 8 órát szándékozol dolgozni, az egyik emelése a másik emelésével is jár. -
törölt tag
A Bayernél pedig információim szerint a burnout gyakori megjelenése miatt lekorlátozták kinek adnak Blackberryt. Mert ott is elszaladt kissé a ló, bár már pár éve, nem idén. IG Metallt nem értem, ott kinek mi a megterhelő, mivel kissé más "cég".
-
Ha esetleg SIM kártyából lehetne annyi egy telefonban, mint ahány magot manapság raknak bele...
Egy magán szám, egy céges szám. Munkaidőben magán szám hívásai lenémítva, munkaidőn kívül fordítva. -
kordasb
tag
Nagyon helyes a volt munkahelyemen ezt nem tiszteltek sosem. Csaladi ebednel, kellett hogy felalljak Vasarnap! valaszolni arra roppant fontos kerdesre ugy Husvetkor mondjam meg, hogy Augusztusban melyik nap megyek szabira. (kenytelen voltam felvenni mert 10x hivott zsinorban es voltam lenemitva.)
Meg sorolhatnam, vagy pl. hetvegen nem mentem be ujrainditani a szervert mert videken voltam (csak hogy ertheto legyen nem en voltam az IT-s semmi kozom nem volt hozza csak en is megtudtam csinalni) erre kitort a lazadas, hogy miert nem szoltam elore, hogy szukseg esten nem vagyok elerheto.
Persze plusz orakat nekem adja senki vissza, es mikor erre rajottem el is valtak utjaink. -
Lomha 8V
addikt
Zsigeri undorom volt minden egyes alkalommal, mikor munkaidőn kívül hívott az aktuális főnököm. Ennél undorítóbb dolgot, keveset tudok elképzelni. Ott is hagytam az összes ilyen bohócot, hívogasson más hülyét a bunkója.
-
RawrRr
tag
Két kártyás telefon. Az egyik a céges a másik a magán szám, a céges számot pedig munkaidő lejártával azonnal kikapcsolni. Probléma megoldva.
-
Mura
csendes tag
Céges sms-t... Valószínűleg bunkóságnak tűnik, de számomra öröm és boldogság lenne egy olyan hétvége, amin csak 1-1 céges sms-t kapok.
Ahogy így hirtelen megnézem a levelezést, valamivel több, mint egy tucat e-mail és ehhez persze minden napra 1-2 telefonhívás is jár. Ez a hétvége. Hét közben aztán napi 40-50 e-mail és kb ugyanennyi telefon - reggel 7 és este 8 között változatosan elszórva. 8 után már "csak" e-mailek, és akkor meg van sértődve az illetékes főnök, ha reggelig nem kap választ.
Hozzáteszem, két sms is szemétség, mert feltételezem, hogy nem égett le az üzem, hogy muszáj lenne pont hétvégén - és ez a mentalitás egyre inkább terjed.
-
adio
tag
Vasárnap fél 6-kor csörgött az én telefonom is. És nem ez volt az egyetlen eset. Itthon aztán panaszkodhatok bárkinek, hogy számolják el nekem..
-
Toncsi
aktív tag
Ilyesmiről magyarisztánban csak álmodni merünk. Pont tegnap (vasárnap) délután és este kaptam 1-1 sms-t a céges telefonomra...
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad X260 - i5-6G I 8GB I 256GB SSD I 12,5" HD I HDMI I CAM I W10 I Gari!
- Telefon felvásárlás! Samsung Galaxy A15, Samsung Galaxy A25, Samsung Galaxy A35, Samsung Galaxy A55
- VÉGKIÁRUSÍTÁS - REFURBISHED - Lenovo ThinkPad 40AC Thunderbolt 3 docking station
- Xiaomi Redmi Note 12 Pro 5G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Bomba ár! Dell Latitude 5500 - i5-8GEN I 8GB I 256SSD I HDMI I 15,6" FHD I Cam I W11 I Garancia!
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest