Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• Penge_4

veterán

válasz joghurt #21 üzenetére

"Ez nemcsak saját tapasztalat, fejvadász ismerősök is mondják, hogy a multiknak sem találnak már itthon embert."

Amíg van indiai és filippínó munkaerő, addig nem a multi szívja, hanem az "igényes" munkavállaló.

(#22) Lenry: "a túlnyomó többségnek csak itt nagy az arca, egyébként meg lapít, mint szar a fűben. ha a tisztelt felhasználó nem elégedett a munkakörülményeivel, akkor igen, menjen el, keressen jobbat."

Munkaköre válogatja, hogy ki mennyire pótolható, azaz meddig feszegetheti a határokat.

"a munkavállalónak nincs kuss, joga van felmondani, mint végső megoldás. "

1. Még az sem úgy van, mert van kötelező felmondási idő, amivel szintén szopathat a cég a saját kénye-kedvére (mert pl. nem tudsz az új helyen időben kezdeni). Vagy fizeted a büntit.

2. Éhen döglenie is joga van.

"egyébként meg tessék kinyitni a szádat és ehhez vállalni a következményeket, bármilyenek is legyenek azok. ennyi a baromi nagy titok és nem több."

Ehhez nagyobb tömegeknek kéne ezt tenni és akkor nem lenne probléma. Járulékos veszteség senki nem akar lenni önszántából. Ha pedig egyedül próbál széllel szemben hugyozni, akkor elkerülhetetlenül az lesz belőle. Vihar egy pohár vízben, az élet pedig megy tovább.

Általában mindig azok érzik meg először, hogy ég a talpuk alatt a talaj, akik a legalacsonyabb szinten vannak. Unatkozó milliárdosok fillérekért vagy ingyen is elmennek dolgozni mert megvan már a vagyonuk, a munkájuk csak hobbi. Aki középen van, aránylag gondtalan élettel, annak is magasabban van a tűrésküszöbe, mert hiába van nagyobb mozgástere (mert mondjuk fizetés nélkül sem verné magát adósságba akár 1 teljes évig, amíg találna valami munkát).

A legjobban a bérrabszolga szívja, aki egyik napról a másikra él, mert ő érzi a legjobban minden apró megszorítás és negatívum eredményét és neki van a legkisebb mozgástere. Győzelem vagy halálra játszik, mert nincs más lehetősége. A győzelem, ha gyengül a torkát szorító kötél, a halál ha 1 hónapra is kiesik a fizetése és élete végéig hitelspirálba kerül.

• DiamondBack

senior tag

válasz joghurt #16 üzenetére

"Ilyen alapon jövőre ugye belemész majd 10%-os fizetéscsökkentésbe is, elvégre a lényeg, hogy legyen munkád?"

Ennyire nem gondolkodunk szélsőségesen, de természetesen ha az emberhez így állnak a viszonzás is hasonló. Esetemben pont az ellenkezője van kilátásban, kulcsszó a megbecsülés oda-vissza alapon.

"Vagy olyan nem fordult még elő, hogy épp valamelyik nagyfejűt nem tudtad elérni kritikus helyzetben, mert ő persze megteheti, hogy tojik a beosztottak hívására?"

Ez helyzetemben úgy alakul hogy két "nagyfejű" van fölöttem, az egyik akár éjjel is elérhető, a másiknak a számát se tudom :D

"Nagyjából azt csinálnak veled, amit te megengedsz neki. Ha a kolléga a doksi fellapozása helyett szombat este célszerűbbnek tartja, hogy téged hívjon fel, és te nem hajtod el a francba, akkor bizony legközelebb már szombat éjjel is hívni fog, ha neki épp úgy jön ki."

Pontosan, azt csinál velem amit megengedek neki, a doksikat én csinálom és felelősséggel tartozok értük éjjel-nappal. Az elhajtás a francba pedig egyenlő az én elhajtásommal.

A magyar körülményeket nézve (túljelentkezés,rengeteg munkanélküli, megélhetési problémák) az én nézetemben két szó váltja egymást: nyalsz vagy szívsz...próbáltam mindkettőt, egyik se kellemes de az egyik talán kifizetődő, főleg mikor egy családot kell eltartani... Ameddig tudom hogy van kb 10 ember az ajtó előtt a helyemre addig igenis kussban vagyok kénytelen lenni.

Új hozzászólás Aktív témák