Új hozzászólás Aktív témák
-
debrejo
senior tag
Egyetértek, minél magasabban vagy a szamárlétrán, annál biztosabb hogy a kezedben landol a céges telefon. Ezt persze nem azért kapod főleg hogy munkaidőben ingyen csevegj a családdal hanem hogy elérhető légy munkaidő után is. Amikor eljön ez a pillanat, el kell tudni dönteni, mi a fontosabb, mi fér még bele. A második munkahelyemet "koptatom" szakmán belül, két év után itt is eljött az idő hogy feljebb léptem azon a bizonyos szamárlétrán, leültünk, megbeszéltük hogy ők mit várnak el azért cserébe hogy céges telefon, laptop ill. bizonyos esetekben a céges autók egyike a rendelkezésemre áll, én meg elmondtam hogy én mit várok el ha céges telefont, laptopot meg bizonyos esetekben céges autót kell használnom, MUNKAIDŐN KÍVÜL.
Megegyeztünk, ezt szerződésbe foglaltuk és voilá! Mindenki happy.
Ki-ki saját magának dönti el, mi fér bele és mi nem. -
RawrRr
tag
És? Lehet menni a munkaügyi bíróságra, vagy akárhova ha ilyen miatt rúgnak ki. 100%, hogy megnyered és akasztasz, de már jóval előtte lesz egy peren kívüli egyesség ahol ismét te fogsz jól járni.
A szalagmunkást sem kötelezik arra, hogy építsen otthon egy mini gyárat, és amikor hazamegy ott folytassa azt amit a gyárban csinált.
-
franc0
őstag
Nem értek egyet, de nem is akarom most bő lére ereszteni a cégvezetési filozófiámat, mivel természetesen épp dolgoznom kéne
Én abban hiszek, hogy a lehető legkisebb csapattal kell dolgozni, a lehető legkompetensebb emberekkel, akik terhelhetők és hajlandóak dolgozni. Cserébe van céges BMW meg lé ahogy illik.Példa.
Tegyük fel, hogy van egy projekt ami heti 120 óra munkát igényel.
Keresek rá embereket, nyilván lesz egy lista, hogy ki mennyire alkalmas.
Ha te betartod a heti 40 órát, akkor 3 embert veszel fel, de a 3. ember a leggyengébb képességű, értelemszerűen.
Ha két embert veszel fel 60 órában, akkor nem csak kompetensebb emberek fognak dolgozni neked, hanem kevesebb időt/pénzt vesz el a koordináció, a papírmunka (pl bérszámfejtés stb), és annyival nem is kell többet fizetni, mintha 3 embered lenne.
Nyilván rugalmas munkaidőről beszélünk végig. Szóval én ebben hiszek.Baszki mégis bő lett a lé.
-
torreadorz
csendes tag
Az hogy mennyibe kerülsz a munkáltatónak továbbra is lényegtelen, mint mondtam minden a munkaszerződéseden múlik, amibe ő egy olyan összeget fog beleírni amiért megéri neki téged alkalmazni.
Természetesen ő bruttóval dolgozik, de ez az ő dolga nyilván olyan nettót igér neked aminek az össz bruttója neki még jó.
Szóval egyszerüen nincs olyan "hogyha én annyit fizetnék valakinek akkor elvárnám hogy" tipusú dolog, ha én annyit fizetek valakinek akkor beleírom a szerződésbe hogy azt várom el hogy és kész.
Minden más csak leányálom.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Csere-Beszámítás! Olcsó Számítógép PC Akár játékra! Intel X5650 / GTX 1650 / 24GB / 240SSD+ 500HDD
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 5 7500F 32/64GB DDR5 RTX 5060 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- Új Apple iPhone 16 Pro 128GB, Kártyafüggetlen, 3 Év Garanciával
- Csere-Beszámítás! Asztali számítógép játékra! I5 14400F / RX 6900 XT 16GB / 32GB DDR5 / 1TB SSD
- HPE Apollo 4200 Gen9 2U rack szerver, 1x E5-2620v4, 64GB RAM, 24x3.5" 2U-ban! ÁFA-s számla, garancia
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged