- Motorola Edge 60 és Edge 60 Pro - és a vas?
- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
- Samsung Galaxy Z Flip7 - kis fogyás is sokat jelent
- Samsung Galaxy Z Fold5 - toldozás-foldozás
- Fotók, videók mobillal
- Ford SYNC 3 infotainment rendszer teszt
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- Milyen okostelefont vegyek?
- Szívós, szép és kitartó az új OnePlus óra
Új hozzászólás Aktív témák
-
priti
addikt
válasz
TazLeacher #540 üzenetére
Ez már nem vita ami a tudás-, ez már vitatkozás, ami a tudatlanság cseréje, részemről befejeztem.
-
HaaS
addikt
válasz
TazLeacher #507 üzenetére
Én 64 rugót vesztettem így, nem volt upc, ahova költöztünk... a tulaj meg nemet mondott.
-
GypsFulvus2
őstag
válasz
TazLeacher #462 üzenetére
Aha, az én döntésem, igen... Mivel az előző albérletemből, amit elvileg 2 évre beszéltünk meg a tulajjal, 4 hónap után kellett távoznom, a kaukciós idő lejárta után. Mivel pánikszerűen eladta az ingatlant. Ezek után te beköttetnéd a kábelt akárhová is költözöl 1-2 vagy 3 év hűségidővel?? Megbíznál bárkiben is? Bocs, de épelmém még őrzöm jelenleg... Elvileg van választási lehetőséged. Gyakorlatban nincs. Vagy megszívhatod. Nem kicsit, nagyon. Úgyhogy sorry, de ezek szerint én bizony beletartozom abba az 1%-ba, mivelhogy bizony gyakorlatban is érint a probléma.
Úgy szar ahogy van, igen. Itt ahol lakom, választhatsz a Szar, a Mégszarabb és a Legszarabb szolgáltatás között. Demokráciában élünk...Már hogy a fittyfenébe ne lenne árukapcsolás? Egy a játék használatához teljesen szükségtelen dolog meglétére, megvételére köteleznek. Amiért bizony fizetnem kell. Ha ez nem árukapcsolás, akkor mi az?? Úgyhogy vannak elvi kifogásaim is, igen. Ez a rendszer ugyanis eléggé aljas, bizony. Amire nem megfelelő indok, hogy a warezolás is az.
Mindenesetre nem próbállak meggyőzni téged én is az igazamról. (Főleg miután jópár embernek beletört a bicskája eme feladatba
) Ez az én véleményem, leírtam, így látom, ennyi. Cserébe kérlek te se próbálj győzködni engem. Te meg amúgy látod. A hozzászólás csak azért született, mert kérted, hogy jelentkezzen valaki, akit gyakorlatban is érint a probléma.
-
philoxenia
MODERÁTOR
válasz
Jelentkezett, fogadd el, vannak ilyenek is. A mobilnet csak plusz hátrány számára...
-
HaaS
addikt
válasz
Szerintem inkább üss
!
-
GypsFulvus2
őstag
válasz
TazLeacher #349 üzenetére
"Jelentkezzen legyen szíves az az ember, aki szívesen megvette volna a játékot, de azért nem vette, mert nincs nete, tehát neki problémát okoz a netkapcsolat."
Jelentkezem! Én megvettem volna, ha nem lenne ilyen DRM benne. Már megindokoltam máshol, hogy miért. Röviden: Gyakorlati ok: albérlet miatt csak mobilnetem van, amely ahol lakom tetűlassú, és 5-10 percenként megszakad. Elvi kifogás: Egy szükségtelen, sőt számomra kifejezetten hátrányos, felhasználást hátráltató rendszert kívánnak leerőltetni a torkomon.
Azokat a cégeket, amelyek árukapcsolást hajtanak végre, mindörökre hanyagolom. Amíg az UBI ragaszkodik eme DRM-jéhez, tőlük szoftvert nem fogok vásárolni. Akkor sem ha netán egyszer a net problémáim megoldódnának. -
philoxenia
MODERÁTOR
válasz
TazLeacher #444 üzenetére
Más valamit elfogadni és más belenyugodni jobb híján....
Anno sokan nem tudták elfogadni, hogy nem mehetnek Nyugatra csak igen szabályozottan, de belenyugodtak, mert nemigen tehettek mást. A elfogadás mértékét mutatta az első választás 1990-ben....
Elviekben én sem tudok egyetérteni az állandó internetkapcsolat szükségességével, de forradalmat emiatt nem csinálnék, még a warezre sem hozom föl magyarázatként. Ellenben kerülöm az ilyen játékokat, ha tehetem, mivel pedig ez nem létszükséglet, sőt, meg is teszem....dabadab: Ez így inkább filozófiai kérdés, mert, ha a másolásvédelem törvénytelen lenne, akkor fölléphetnél ellene a bíróságon....
Ellenben a hatályos törvények közül sok ennél igazságtalanabb is van szvsz. de ez már politika lenne.... -
band1103
őstag
válasz
TazLeacher #440 üzenetére
Ha nincs netem akkor csak a játék dobozán leszek tájékoztatva hogy kötelező a net, és ekkor nem veszem meg mert ha nincs netem nem veszek meg egy játékot ami "netes".
De ha megtudom hogy be lehet szerezni a játékot úgy hogy net nélkül is játszhatom (haver , sógor stb... mondja) akkor beszerzem és nekem minimális költségbe kerül tehát a gyártó elesett az én pénzemtől.Szerk.: Tehát a gyártó szemszögéből mindegy hogy nem játszok vele vagy jogtalanul játszok vele. Pénzt így sem úgy sem kap érte. Ellenben a DRM elhagyásával pénzhez juthatna tőlem.
-
FefeeX
veterán
válasz
TazLeacher #420 üzenetére
Főleg, ha mondjuk 1 giga korlátos neted van, vagy mobil.
Tejivós példa. Épp tud kommunikálni a tejed, tehát ihatod, de megszakad a vonal --> ki kell köpnöd ami a szádban van, de szigorúan a földre. Tehát elveszett amid volt. Aztán ha egy óráig nem lesz térerőd, bármilyen szomjas vagy nem ihatsz tejet. Első körben csak a tej lenne ilyen, tehát addig mondjuk ihatnál vizet, de mivel a tejnél bevált a dolog, bevezetik az összes italra, és akkor ha épp elmegy a térerő, szomjan is halhatsz.dying star:
"Mert a lényeg az, hogy aki kedveli ezt a játékot és megvenné, az megveszi így is, úgy is.
Aki nem akarja megvenni, nem veszi meg akkor sem, ha lézerágyúk védik."Na igen, SC2-t meg fogom venni, előrendeltem a 20ezres pakkot, lásd nem a pénz hiányzik. De attól még durrogni fogok magamban is, és máshol is, mert nincs LAN. Attól még hogy megveszem, igenis rosszul érint, hogy amit megadtak a pénzemért 10 éve, annak már a felét sem adják meg érte, és emellett igyekeznek ott lehúzni még, ahol tudnak (DLC, második harmadik rész, stb), ez már nem a tulajdonjog védelme régóta, ez már a további erkölcstelen lehúzás és a bigbrother szindróma. Aztán mindenki eldönti, meddig tűri a dolgot, addig veszi meg. A kevésbé húzóneveknél például én nem tűröm el ezt, és nem veszem meg azt, amit amúgy lehet, hogy megvettem volna. Ennyi.
-
válasz
TazLeacher #418 üzenetére
Te nagyon durván nyomod. Voltál az elmúlt pár napban levegőn?
Menj, sétálj egyet.
Meg közben gondold át, hogy milyen jó lenne ha a boltban úgy adnának neked kenyeret, hogy be kell bizonyítanod, van otthon sajtreszelő is.
Mert mostantól az szükséges a kenyér rendeltetésszerű használatához.
Végül is, mindenkinek van sajtreszelője, ma már. A többségnek legalább is igen.
De ha valaki, épp kölcsönkéri, vagy eltöröd, vagy egyéb anomália következik be vele, akkor nem ehetsz kenyeret.
Szívás volna, mi?
Bár igaz, hoztunk a pár száz hsz. alatt már tucatnyi példát, de egyik sem esett le.
Az Ubi jogát a DRM beépítéséhez szerintem nem kérdőjelezte meg senki.
Joguk van ezt csinálni, kétségtelenül. Nem ez a baj.Az a baj, hogy nem felhasználóbarát a cucc. Kellemetlen, aggasztó tendencia, ami nem tetszik az embereknek. Megjegyzem, joggal.
Neked tetszik? Őszintén.Nézd, én nem szeretnék személyeskedni, mert nem az én dolgom amit gondolsz, és nyilvánvaló, hogy elbeszélünk egymás mellett (a fórum 90%-a, és te).
De ha te egy netkimaradás alatt egy szükségtelen, agyonbonyolított másolásvédelem miatt nem tudnál épp játszani a termékkel amit kifizettél, egyetértően bólogatnál, hogy "hát, ez a szükséges rossz", "én megértem, semmi baj", "majd legközelebb"?
Mert ha igen, akkor te bizony nem vagy normális. De komolyan.
Akkor te vagy az egyik tipikus birka, akikre gondolt a cég a DRM fejlesztésekor.
(És az egyetlen, akit eddig ismerek.)Nem logikus ami mellett érvelsz.
A szerzői jogaikat, a termék tulajdonjogát lehet boncolgatni a (megjegyzem, pszichiátriai türelmet tanúsító) moderátorokkal is, de én sem tudom szebben megfogalmazni a dolog lényegét, ez nem tartozik ide.
Itt arról van szó, hogy egy szórakoztatóipari termék használatát kényelmetlenné és bizonytalanná teszi egy olyan beépített védelem, ami nem a te, a termék vásárlója, hanem az eladó érdekeit szolgálja, a bevétel maximuma fölötti bevétel elérésének reményében.
Mert a lényeg az, hogy aki kedveli ezt a játékot és megvenné, az megveszi így is, úgy is.
Aki nem akarja megvenni, nem veszi meg akkor sem, ha lézerágyúk védik.VILÁGOS?
-
band1103
őstag
válasz
TazLeacher #423 üzenetére
Bocs . Megint beleestem a szokásos hibámba. Etettem a trolt.
-
FefeeX
veterán
válasz
TazLeacher #416 üzenetére
A tej a te telefonodon a te számládra lejelentené. Ha épp nincs nálad a telefon, nem ihatsz tejet.
-
FefeeX
veterán
válasz
TazLeacher #408 üzenetére
"nem azok hőbörögnek, akiket érint a dolog."
látod, megint kiderült, hogy csak a saját igazad szajkózod. Mi elolvastuk, figyelembe vettük mit gondolsz. Te meg felületesen belegondolsz a mieinkbe mindent, továbbképzeled, mikor leírjuk teljességében, nem veszed a fáradságot, hogy megértsd, inkább szajkózod tovább a féligazságod. Teli vagy szorongással és sztereotípiákkal, amikkel alapvetően felhúzod a másikat, mikor megint olyan dolgokat húzol rájuk, amik nem igazak.
Egy példa:
"Örök elégedetlen egy nép vagyunk."
Valóban, ezt szoktam én is beírni, hogy a magyarok a 157es lista 154-ik helyén vannak egy olyan listán, ahol afrikai államok is szerepelnek, és ők jóval elégedettebbek. De alapjában véve igenis, hogy kilógok a sorból és elégedett vagyok, mindennek a jó oldalát keresem. Itt belefutottam egy etikátlan vállalati döntésbe, félek, hogy az általam kedvelt játékokat is érinteni fogja (mert ha beválik, akkor fogja), ezért leírom a véleményem. Az, hogy te szavaimba kötsz bele, mert az egészet nem tudod megdönteni, kb olyan, mintha azzal kötekednél, hogy j helyett ly-t írtam, így nem igaz. Aztán elindult a szájkaraté egy olyan dologról, ami az egész dolog helyzetét abszolúte nem változtatja meg. Lehet, hogy nem jó szó a kötelez, bár szerintem, ha valamit szeretnél csinálni, ahhoz képest ha feltétele van, az kötelező érvényű rád nézve, ha a cselekvés elvégzését meg akarod valósítani, de te nem akartál a dolog mögé látni, inkább felszínesen 1-1 szóba kötöttél bele. A többit meg mögé képzelted, folyamatosan adtad a számba a dolgokat, amiket nem is mondtam, ezzel ráadásul hergelted magad és engem is. Tudod, ez a kötekedés.De úgy látom egyébként, hogy számodra egy igazság létezik, a sajátod, mert tény, hogy velem is elszaladt a ló, és hogy az ilyen stílusban leközölt dolgokat a másik gyakran már csak azért sem fogadja el, de azóta más által leírt hasonló dolgokat is kizárod, pedig WN31RD aztán teljesen higgadtan kezelte a dolgot.
-
HaaS
addikt
válasz
TazLeacher #409 üzenetére
Jól nyomod... megyünk az arborétumba...
-
WN31RD
addikt
válasz
TazLeacher #404 üzenetére
Leírhatod még sokszor, hogy szerinted "ez van, és kész". Mások meg leírhatják, hogy szerintük ez nem jó így, mert tisztességtelen. Ki is emelhetjük akár félkövérrel, meg leírhatjuk ugyanazt még ötszázszor, de ettől egyikünknek sem lesz jobban igaza.
Nincs itt mit "felfogni", én értem, amit mondasz, csak nem értek vele egyet, viszont veled ellentétben nem írom le még egyszer, hogy miért.
-
WN31RD
addikt
válasz
TazLeacher #398 üzenetére
Én csupán azt írtam, hogy általános értelemben sem az nem igaz, hogy az "ő tulajdona", sem az nem igaz, hogy "azt csinál a tulajdonával, amit akar".
Nem tudok róla, hogy abból lett volna nagy felháborodás, hogy egyáltalán bármilyen védelem van ezen a játékon, hanem csak abból, hogy ennyire nagyon szívatós. Mivel úgyis minden védelmet feltörnek, amely sok embert érdekel, egy viszonylag egyszerű védelem (pl. sorozatszám) is bőven elég ahhoz, hogy aki a törvényekkel összhangban akarja használni a szoftvert, az ne másolja le "véletlenül". Minden, ami ezen túl megy, az csupán a vásárlóknak árt.
Mégis miért lenne azok fejében bármi gond, akik egy ilyen rendkívül kényelmetlen, és a gyártótól való kiszolgáltatottságot eredményező védelem miatt panaszkodnak? Teljesen érthető reakció. Miért akarnák szívatni magukat feleslegesen? Hogy ez nekem szimpatikus-e vagy sem, az nem egyéni probléma, mert szerintem ez rossz precedens, amely a vásárlók számára tisztességtelen feltételeket teremt, és az ilyesmit a fogyasztóvédelem keretében tiltani kellene, és ez ebből a szempontból - függetlenül attól, hogy az én kívánságom teljesül-e - közügy.
-
WN31RD
addikt
válasz
TazLeacher #400 üzenetére
Igen, ez így gyűjtőfogalomként, címben stb. előfordul, de konkrét törvényben, úgy tudom, nincs benne, azok mindig szerzői jogokról stb. szólnak.
-
HaaS
addikt
válasz
TazLeacher #398 üzenetére
...közben ettem péklepényt (jó zsíros volt), eltekertem anyámhoz, beállítottam a műholdvevőjét, visszatekertem, kocsiba be, kertbe ki: felraktuk faterral a teraszra a tetőt, lenyírtam a füvet, kicseréltem a légszűrőt a kocsimban, ettünk faterral grillcsirkét, pont mikor jött a zápor, jó kis buli volt, aztán néztünk élőben egy kis teniszt, bevágódtam a kocsiba, spuri haza (nagyon meeegy, légszűrő kkirály) aztán most az asszony intézi a kaját, addig meg bekapcsoltam a gépet...
.. ja hogy a déerem? Az badarság, remélem azért bejön nekik, sokan vagyunk ellene... egyébként mesélj a játékról! Jó játék ez az AC2? Érdemes lenne megvenni?
-
WN31RD
addikt
válasz
TazLeacher #396 üzenetére
A magyar törvények - legjobb tudomásom szerint - nem szellemi tulajdonról, hanem szerzői jogi védelemről, felhasználási jogokról és hasonló dolgokról szólnak. Nevezheted ezt éppen "tulajdonnak", de ez félrevezető megfogalmazás, mert nem tulajdonként működik az ilyesmi, pl. a szerzői jogi védelem csak korlátozott időre szól.
Az értékesítéshez annak van köze, hogy nem kötheted teljesen tetszőleges szabályokhoz, szerződéshez, a terméked használatát, hiába te hoztad létre. Azt sem írhatod elő korlátozások nélkül, hogy mely termékeidet szabad csakis együtt megvenni (árukapcsolás), ez a terület is azért van szabályozva, mert súlyos visszaélésekre adna lehetőséget, ha a gyártók kénye-kedvének lenne kiszolgáltatva a vásárló ilyen szempontból.
Hogy te nagyon meg szeretnéd védeni a szellemi alkotásodat, azt értem, csakhogy ez csupán az érem egyik oldala. A másik oldal pedig az, hogy társadalmilag nem hasznos, sőt veszélyes, ha ezt az igényt nem tartjuk egyensúlyban a vásárlók és a köz érdekével. Nem lenne hasznos pl. ha egy irodalmi mű nem válna közkinccsé egy idő után, vagy nem lenne felhasználható az oktatásban sokkal hamarabb, függetlenül attól, hogy a szerző mit szeretne.
Nem látom értelmét az olyan felvetéseknek, hogy mi lenne, ha nem lenne warez, ilyesmi soha nem létezett. Az információ alapvetően korlátozások nélkül és rendkívül olcsón másolható, digitális formában különösen, tehát mindig is másolni fogják. Ez az alaphelyzet, kénytelenek vagyunk ebből kiindulni. Az Ubisoftnál tudniuk kellett előre, hogy mint minden védelmet, ezt is fel fogják törni, és csak az nem szerez egy másolt példányt a játékból, aki nem akar. Végső soron tehát csak azoknak a felhasználóknak okoznak gondot, azok számára kötik - szerintem erkölcsileg vitatható, és - kényelmetlen feltételekhez a termék használatát, akik fizettek érte, és a törvényes kereteken belül próbálnak maradni.
-
WN31RD
addikt
válasz
TazLeacher #394 üzenetére
Abból, hogy nem vásárolsz tulajdont, nem következik, hogy a szoftver a kiadó vagy bárki más tulajdona marad vagy volt. A szellemi alkotás senkinek nem a tulajdona abban az értelemben, ahogyan egy tárgy az lehet, hanem csupán sokszorosításra, terjesztésre, felhasználásra stb. vonatkozó jogokat védi a törvény.
Ezen kívül konkrétan nem állja meg a helyét az az állítás sem, hogy a saját tulajdonoddal azt csinálsz, amit akarsz. Ez főleg nem igaz, ha kereskedelmi értékesítésről van szó. Nagyon szigorú szabályok védik a fogyasztókat, a tisztességes piaci versenyt, a természeti erőforrásokat stb. De mindezt leírtam a hosszabb hozzászólásomban nemrég.
-
WN31RD
addikt
válasz
TazLeacher #391 üzenetére
Nézd, megakadt a szemem azon, hogy nagy mellénnyel állítasz itt olyan dolgokat, amelyek minimum megkérdőjelezhetőek, és erre reagáltam. Tisztában vagyok vele, hogy nem csak veled szaladt el a ló, de nem igazán érdekel, hogy ki kezdte. Úgy gondolom, érdemes türelmesebben viszonyulni egymáshoz, és ezt mint egyszerű fórumozó írom, ez nem attól függ, hogy nagybetű van-e a nevem alatt.
(Nem értem, az vastagon szedett részt miért az én hozzászólásomra válaszul idézted, pont azt írtam én is, hogy a szellemi alkotásokra vonatkozó szabályok jellemzően nem tulajdonjogokról szólnak.)
-
WN31RD
addikt
válasz
TazLeacher #386 üzenetére
Nem ártana kicsit szerényebben, de legalább barátságosabban, szólni egymáshoz, nem pedig ilyen "felfogtad?" stílusban. Főleg, hogy amit te írsz, az sem evidencia, sőt sok eleme vitatható.
Az említett játékhoz, amennyiben játék alatt azokat a funkciókat értjük, amelyekért a vásárlók jellemzően megveszik a terméket, tényleg nem kell internet. A termékben - a vásárlók jelentős részének kívánsága ellenére - a játék komponens mellé csomagolt DRM komponenshez kell csak internet. Mi sem bizonyítja ezt jobban, mint a feltört változat, amelyben a DRM komponenst leválasztották (deaktiválták) a játék komponensről. A játék komponens ennek ellenére teljesen működőképes maradt. Abban, hogy a játék komponens külön nem megvásárolható, igazad van, de szerintem ezzel nem is vitatkozott senki.
Nem tudom, honnan jön ez a játék az ő tulajdonuk dolog. A szellemi alkotásokra vonatkozó törvények jellemzően nem tulajdonjogokról, hanem a sokszorosítás és terjesztés jogairól szólnak, általában ideiglenes monopóliumot adva erre a jogtulajdonosnak. Mégis hogyan tulajdonolnál egy számsort vagy egy ötletet? Kisugározható az űrbe, lemásolható egy zárt szobában, amelyről nem is tudsz, eszébe juthat valaki másnak stb. De akárhogy is, még a tárgyakra vonatkozó tulajdonjog is csupán megegyezés kérdése, és nem a tárgyak alapvető tulajdonsága, nemhogy a szellemi alkotásoknál. Mint ilyen pedig vitatható, újragondolható, megváltoztatható, de semmiképpen nem magától értetődő.
Az sem igaz, hogy a tulajdonával azt tesz az ember, amit akar. Még a tárgyak esetében sem igaz, bonyolult szabályok vonatkoznak olyan esetekre, ahol a közösség érdekeivel ütközhet a szabad felhasználás. Kritikus infrastruktúra, közkincsnek számító műemlék, régiség, de akár csak utcára néző homlokzat mind ilyen példa, hogy csak a legtriviálisabbakat említsem. Ha a szellemi alkotásokat tulajdonnak tekintenénk, még akkor sem feltétlenül tehetne velük az ember azt, amit csak akar.
Kereskedelmi tranzakciókra a fentieken túl is plusz szabályok vonatkoznak. Az uzsorakamat, a kartellezés, a pilótajáték tilalma, a fogyasztóvédelem, a szakszervezetek stb. mind azért jöttek létre, mert az emberek úgy gondolták, nem vezet az jóra, ha teljesen szabályozatlanul marad, hogy ki milyen feltételek mellett árulhatja a termékeit, szolgáltatásait. Persze ez is csak megegyezés kérdése, ezek a szabályok sincsenek kőbe vésve, de nem árt szem előtt tartani, hogy a világon sehol nem úgy van, hogy tetszőleges áron és feltételek mellett, a vásárlótól tetszőleges szerződés elfogadását elvárva, árusíthatom a termékemet.
Amiket te itt előadtál evidenciaként, azok még az aktuálisan érvényes jogrendszerben sem állják meg a helyüket. De még ha az általad elképzelt módon működne a jogrendszer, akkor is érdemes lenne arról beszélni, hogy lehetne-e ezt másként, jobban megszervezni. Szóval írd le nyugodtan a véleményedet, de az is csak egy vélemény, éppúgy, mint azé, aki azt mondja, hogy pl. internetkapcsolathoz kötni egy játék használatát tisztességtelen, vagy egyes törvények szellemével ellentétes, vagy esetleg olyan törvényeket kellene hozni, amelyek ezt megtiltják, netán polgári engedetlenség keretében kell ellenszegülni az ilyesmivel (ld. törések). Úgy nem lehet erről értelmesen beszélgetni, hogy effektíve lehülyézed a vitapartnered, ennél több tiszteletet érdemel itt mindenki, és a fórum is.
-
dabadab
titán
válasz
TazLeacher #386 üzenetére
"Többször (vagy százdszor) leírtad, hogy a játékhoz nem kell net, pedig látod hogy kell."
Teljesen nyilvánvaló, hogy nem technikai szükségszerűség, amit a topikindító cikk tárgyául szolgáló törés is remekül illusztrál, nem látom, hogy miért erőlteted ezt a vonalat.
Az lehet, hogy a DRM-hez szükséges, de a legtöbb játékos játékot akar venni, nem DRM-et. -
FefeeX
veterán
válasz
TazLeacher #382 üzenetére
Nem, azért veri az asztalt, mert más le meri írni a véleményét, veled együtt. Szerintem ez egy grammal nem jobb annál, mint akinek a játékkal vagy a kiadók rendszerével van baja, sőt. Ők nem kötekedni járnak ide, ellenben veletek.
-
FefeeX
veterán
válasz
TazLeacher #362 üzenetére
Nem háborgok, véleményt nyilvánítok. Plusz nem akarom, hogy az érdeklődési körömbe eső játékokkal is ez történjen, az ismert okokból. Remélek. És örülök a kárukon, mert akinek nagy az arca, az biza könnyen haragosokat szerez. Pontosabban nem az Ubi kárának örülök, hanem egy rossz rendszer koporsójának első szögének. Még mindig nem háborgás.
De ezeket már leírtam párszor, felesleges ismételnem önmagam. Sok szöget még a DRM-nek! Még a Blizz félmegoldásával sincs akkora bajom egyébként. Amiért pénzt fogok adni. Felhívják a figyelmem rá... És ezzel megvonják a jogot, hogy szóljak olyan miatt,ami szerintem sz@r? Mert hogy tenni ellene nem tudok, max ha nem veszem meg a játékot.
Elfáradtam ettől a sok hülyeségtől, minden esetre megnyugtat, hogy nem én vagyok az egyetlen,akinek ilyen hülyeségekre van ideje
-
FefeeX
veterán
válasz
TazLeacher #355 üzenetére
Én akarom rávenni? Én elmondom a véleményem. Nekem nem tetszik. Te meg kaffogsz, hogy mennyire nincs igazam. Erről van szó, nem másról. Én örülök neki, hogy egyelőre megszívták. Leírtam miért. Írni itt jogom van, indokom is van, akarod megérted, nem akarod, nem érted meg, de akkor ne is okíts.
Rá akarom venni... Megint olyat akarsz a számba adni, amit nem mondtam. Az, hogy nekem egy cég rosszat akar, a saját javára, még jó, hogy nem tetszik.
-
válasz
TazLeacher #334 üzenetére
Én csak reménykedem, hogy elég sokan ignorálják emiatt.
Adatom nincs róla, ha a kiadónak van is számára kedvezőtlen adata, azt úgysem hozza nyilvánosságra.(#340) Morden24.: Ha egy játék nem az én érdekemben működik, az rég szar.
Ahogy dabadab is írta. Ez nem arról szól, hogy a kiadó maximálisan leszívja a pénzünket, hanem arról hogy szórakoztatóipari terméket állítson elő.
Úgy elég nehéz, hogy nem szórakoztat, hanem szopat.
A "miért kell net" dolog részemről nem szájtépés, mert mobilnetem van, stabilnak végképp nem nevezhető, és ezen felül ahol találok wifit, ott örülök, és ennyi.
Ha pl. az Ubi beszállna a netszámlámba, egy szavam sem lenne. -
FefeeX
veterán
válasz
TazLeacher #347 üzenetére
2hsz vissza, ott az igazság. Ami nem a vásárló érdekét szolgálja, az kényszer.
Alap állapot hogy játszani szeretnék. Én fizetek érte. Kapitalizmus van. Ismered a "pénz beszél, kutya ugat" frázist? Nos, ez az ami itt érvényes. Csak elmondhatom a véleményem a világtávoli térítéseid közt, hogy nem tetszik ez a kényszer??? Amire válaszul próbálod bizonygatni, hogy hülye vagyok, meg hogy nem kényszerítenek semmit, amire százszor magad cáfolsz rá...
Az hogy Te direkt,azért nem akarod megérteni az álláspontom, mert akkor már nem tudnád bebizonyítani a tied, nem az én bajom.Leírom mégegyszer, hátha egyszer eljutsz arra a józan szintre, hogy megpróbálod felfogni is amit írnak. Ez a játék nem kell, az Ubi ezzel trendet akar felállítani, hogy amihez technikailag nem kell net, ahhoz is hozzákössék (kényszer). Ezzel elérhetik azt, hogy egy olyan játékra is ilyen f*s védelem kerül, amivel én szeretnék játszani is, és mondjuk akkor is, mikor épp UPC karbantartás van/utazom/lent vagyunk a nyaralóban, stb. Szerintem még csak magyaráznom sem kell, miért. Az ilyen játékhoz nem kell technikailag net, jelenlegi állásában valószínűleg amik nekem kellenek ahhoz nem is fog, de az UBI miatt jöhet majd a te általad "KELL" szó, amit annyira próbáltál a számba adni, a sok demagógság mellett. Nem akarom, hogy erre menjünk, mert útközben is játszani akarok. Nem az AC2-vel, hanem mással.
Próbáld meg egyszer a másik álláspontját megérteni, és nem a szájába adni a saját szövegedet, valami demagógságot, ami ellen tudsz harcolni, mert ez így olyan, mintha a saját sötét oldaladdal harcolnál, nem is nekem válaszolgatsz, hanem hülyeségeket hajtogatsz."Én elmegyek a boltba és megveszem. Hazamegyek (van netem) feltelepítem és játszom. Nekem nem fáj az élet. Miért? Mert megvettem, játszom, és lesz@rom, hogy kell-e net, vagy sem, mert van. A felhasználók 99%-a így van ezzel, csak valamiét hőbőrögni kell."
Jah, aztán van egy olyan hónap, hogy annyit kell melózni, hogy már vágysz 2 hete arra, hogy legyen 1 órád játékra. Hazamész, leülsz, b@ze nincs net. 1 óra múlva gyerekért kell menni, valami megbeszélt találkozóra, akármi. A következő 1 hétben megin nincs időd játszani. Kva net és Kva UBI. Én átéltem, a hülye UPC-nél mindig akkor volt karbantartás, mikor WoWban raidelni kellett. Mobilnetet nem veszek, mert szerintem drága és nem is túl jó. Az a helyzet,sokszor leírtam az indokaim, de itt mutatkozik meg az, hogy mennyire el van szállva az agyad és csak szelektíven olvasol, nem értelmezel, csak szajkózol. Nem te vagy az emberek, nem mindenki azt csinálja amit te, nem mindenki azt érzi amit te, nem mindenki azt szereti amit te. Ha gondolkoznál, megtanulnád megérteni és tisztelni más indokait. -
Vladi
nagyúr
válasz
TazLeacher #233 üzenetére
Aminek semmi köze a gazdasági világválsághoz, kizárólag a warez számlájára írható.
-
FefeeX
veterán
válasz
TazLeacher #335 üzenetére
Nem veszed észre, hogy egyre nagyobb baromságokkal próbálod még mindig védeni a védhetetlent, ugye? Ezekre már inkább nem is válaszolok annyira szánalmas próbálkozás volt.
-
FefeeX
veterán
válasz
TazLeacher #334 üzenetére
Szerintem az első szám nagyobb mint a második. De se nekem se neked nincs adatod róla.
"hány ember vette meg, mert azt hitte, hogy sosem fogják feltörni"
hányan hisznek még a tündérmesékben? (költői kérdés, nem kell válaszolnod)Következő kérdés:
Szerinted a következő DRM-es játékot a tapasztalatok alapján hány ember nem fogja megvenni/hány ember nem vette meg, mert csak akkor tudasodott bennük a dolog, mikor nem tudtak vele játszani? Szerintem még nagyobb szám. -
FefeeX
veterán
válasz
TazLeacher #331 üzenetére
Te nem érted. A táncszőnyeg fizikailag szükséges. A VGA fizikailag szükséges. A net nem. Ha nem így lenne, nem lenne crack, ami nélkül megvalósítható lenne az ellenkezője. Na, ezt nehéz felfogni????
Dragon age... Érdekes, xboxom van, és nem kell net. AC2? Milyen cikk alatt is írunk? KELL net? NEM KELL, csak kényszerítik. Ha valami működne anélkül is, akkor a többi csak kényszer, fogd már fel!
Azért majd' megfeszülsz, hogy bemagyarázd a hülyeséget...
-
válasz
TazLeacher #331 üzenetére
A többség mondja meg, mi szükséges mihez. A vevő.
Én vevőnek érzem magam, ha nem akarnak olyan dolgokat rám erőszakolni, ami a játék élvezetében engem hátráltathat, a működéséhez viszont egyáltalán nem lenne szükséges.De nem akarlak meggyőzni, a többieket sem, akik szerint a warez miatt a PC-nek vége van mint a botnak, a DRM jó dolog ami életben fogja tartani, blabla.
Én csak csendben (vagy a véleményem ide leírva) tudom remélni azt, hogy elég régi vágású gamer őrzi meg a józan eszét, és mutatja meg a kiadóknak hogy ez nem egy járható út. -
Dany007
veterán
válasz
TazLeacher #325 üzenetére
"ha nem lenne....meg egyébként is, régen lehettt már valamiért jól háborogni. Sőt, mi lenne, ha áram se lenne otthon?"
Ebben van igazság! És jogos is lenne. A gondot én ott látom, hogy jelenleg az áram és az internetszolgáltatás minősége, stabilitás még nagyon nincs egy szinten. Nem akartam belepofázni, csak ezt is figyelembe kell venni. Majd ha a netem és(!) a neten keresztül használt szerverek ~ 3-4 évente maximum(!) egyszer szakadnak meg, na akkor fogja megközelíteni az áramszolgáltatást.
-
FefeeX
veterán
válasz
TazLeacher #325 üzenetére
Még mindig kevered a dolgokat. Van, amiért azért kell a dolog, mert máshogy nem lenne használható. Ez használható lenne, csak ők úgy gondolják, hogy így oldják meg. Emellett még a szerver is sz@r volt napokig, de ez tényleg apróság.
Táncszőnyeg "kell" a táncos játékhoz, mert a földön nem működik. Monitor kell a számítógéphez, mert anélkül nem működik, legalábbis, számodra nem ad értékelhető visszajelzést. Net NEM KELL a single játékhoz, arra külön kényszerítenek, hogy ha játszani akarsz az övékkel akkor legyen neted is. Folyamatosan.
Nem b@sztak át, egyszerűen olyanra akarnak kényszeríteni, amiben nem vagyok partner. Ha egy jó cipőt csak akkor vehetek meg, ha mellé kötelezően kell vennem egy olyan nadrágot is, ami nem tetszik, akkor valószínűleg nem veszem meg.Szerintem amúgy te is tudod, hogy hülyeségeket irogatsz és azon élvezkedsz, csak neked ez esik jól.
Nehéz megérteni, hogy a single player (értsd egymagad játszol otthon/útközben/tanyán/nyaralóban) játék értelme az, hogy bárhol és bármikor, mindentől függetlenül tudod játszani, és ezt próbálják meg áttolni netfüggővé? A trend van ellenemre, szerencsére egyelőre olyan játékoknál csinálják, amire magasról teszek, mégis itt vagyok, hogy miért? Azért, mert 2-3 év múlva is akarok net nélkül is játszani, mondjuk mert akkor lesz időm rá, mikor épp nincs net a UPC-nél, vagy hazafelé utazom, és a vonaton van konnektor de wifi nincs, stb.
Kiemeltem a kulcsszavakat, hogy megértsd te is, mire gondoltam."Megint jósolsz. Tehát már tudod, hogy az elkövetkezendő években megjelenő UBI játékok E MIATT nem lesznek sikeresek. Ez nem egy játékról szól."
Én nem jósoltam. Sőt, azt sem mondtam, hogy tudom, sikeres volt-e a jelenlegi játéknál, avagy nem. Azt tudom, hogy nagy kockázatot vállaltak. Azt tudom, hogy a megjelent játékok esetében le lehet vonni, hogy a plusz rendszer sikeres volt-e. Ebből valamennyire lehet következtetni a következő játékokra. De nem nekem, nem vagyok UBI-s -
válasz
TazLeacher #294 üzenetére
Csődbe mehet, akármilyen gazdasági viszonyok között lehet egy cég tehetetlen szarság.
Mint most ez is. Rá fognak jönni előbb-utóbb, hogy nem nagyon kell széllel szemben pipilni. -
FefeeX
veterán
válasz
TazLeacher #317 üzenetére
Ne keverd a szezont a fazonnal. Ami a játék használatához feltétlen szükséges, arra persze, nem köteleznek, azt vagy biztosítod, vagy nem. Az internet nem olyan. Az egy sz@ros védelmi rendszer, ami nem a játékhoz tartozik, hanem azért van, hogy ők jobban érezzék magukat. Ergo, ha használni akarod, köteleznek. A monitorra nem köteleznek, anélkül elindul a játék, mint billentyűzet nélkül is, max nem tudsz játszani. A monitor, billentyűzet, grafika a te érdeked, az internet az övék.
Értem, mit akarsz mondani, de maximálisan nem értek egyet vele. Ha dönthetnél, hogy akarsz-e neten játszani, na akkor nem köteleznének. Hogyha nem dönthetsz, hanem single játékhoz is kell a net, akkor nem dönthetsz. Illetve dönthetsz úgy, hogy nem játszol.A siker/sikertelenség már kiderült, adott. Olyan ez, mint a mozifilmeknél. Az első hét/hónap a döntő, utána már csak finomítás lesz az eredményeken, de döntően többnyire nem változik. (persze, van ezerből 1-2 eset, mikor mégis)
-
FefeeX
veterán
válasz
TazLeacher #295 üzenetére
Igen, 100ból 1 ilyen van a másik 99 aki ugyanezt csinálta, meg kinn alszik a nyugati aluljáróban... Valóban, a nagy nyereségért nagy kockázatot kell vállalni. Hogy bejön, vagy nem azt meg az élet írja. Mindenki eldönti, mit akar kezdeni, aztán azt a kockázatot vállalja, amit még mer.
A DRM szerintem óriási kockázat, és nem olyan nagy haszon, tehát ebben az esetben - szerintem - a haszon mértéke nem megfelelő a vállalt kockázat mértékével. A közgazdaságtanban van egy olyan fogalom, hogy határhaszon. Namost, ha ez negatív (10 emberrel végeztetjük a 3 emberes munkát, akkor az 5 fő feletti emberek már csak hátráltatják a munkavégzést; nem véletlenül nincs minden buszon ellenőr, az új ellenőrök haszna kevesebb lenne, mint a költsége, ergo a határhaszon negatív) akkor már rég probléma van, várható volt hogy a DRM-nek esélye van az alacsony/negatív határhaszonra, majd meglátjuk, mi lesz belőle.
dabadab: szerinted. Az Apple meg véletlen hagyta el az iphone 4G-t. Gerillamarketingről hallottál már?
-
Bluegene
addikt
válasz
TazLeacher #295 üzenetére
gratulálunk neki
nem pápai a gyerek és Ferikének hívják
-
válasz
TazLeacher #280 üzenetére
A biztos út az amit most képviselsz önmagaddal.
Hisz megéltél idáig, és nem szeretnéd feldobni a tutyit, illetve éhen veszni.
Eleddig megoldottad nemde?A bizonytalan az lenne,amikor mindent amit eddig összeszedtél, megtakarítottad, félretetted, értelmes dolgokba fektetted, gyerekeidre, családodra költötted, egycsapásra valami őrült ötlettől vezérelve megpróbálnád átformálni, és elveszteni.
Mindenkinek más és más az értelmetlenség útvesztője.
Az én belátásom szerint a DRM is ez.
Mint mondtam egy ekkora céget sem kell félteni...megáll a lábán, ha netán dugába dőlne úgy nem a DRM fogja a sírba vinni.Egy lehetőségre válaszolj kérlek.
Lenne 100 forintod és azt mondanák 100 forintba kerül egy működő időgép megvennéd, úgy hogy valójában nem tudod lehetséges ez?
Illetve lenne 100000 forintod és 100 forintba kerülne?
Megkockáztatnád rá a 100-ast? -
válasz
Hogy ész érvvel éljek.
Te belemennél olyan ingoványos területbe ami nem biztos, hogy meghozza a gyümölcsét és nem lesz belőle pénz a zsebben, de sok, és csak probléma van vele?
Inkább járnád a biztos utat, és ha majd jó sok zseton van már otthon ,akkor kezdenél pocsékolni.
Vagy csak rosszul gondolom ezeket a dolgokat.Így vélekedek minden rámsózható termékről.
-
Khelben
nagyúr
válasz
2007-es adatokat hozz, amikor még nem volt gazdasági válság. 2009-es adatoknak semmi köze a warezhoz.
-
CptMisi
őstag
válasz
TazLeacher #162 üzenetére
Szerintem ez nem valós adat...inkább egy ürügy, hogy valamelyik következő cod-ot ne adják ki PC-re, mint a CoD3-at...aztán a CoD4 meg sikeres lett
amúgy valóban UK-beli eladási adat
-
dabadab
titán
válasz
TazLeacher #162 üzenetére
Tegyük hozzá: az EK-ban, ahol hagyományosan alig megy a PC-s piac.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Autós topik
- EAFC 25
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Motorola Edge 60 és Edge 60 Pro - és a vas?
- Elemlámpa, zseblámpa
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- Egy gyártási hiba miatt nem bootolhatnak bizonyos Minisforum PC-k
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Asztalos klub
- 3D nyomtatás
- További aktív témák...
- ASUS TUF Gaming A620M-Plus + AMD Ryzen 5 8400F + 16GB 5600MHz Kingston Fury Beast + hűtő
- Eladó Erős Gamer PC - Akár Cyberpunk 2077-re Is Készen! (Ryzen 3 2200G RX 570 8GB 32GB RAM AIO
- MacBook Pro 2019 '16 2,6 Ghz 6mag Intel Core i7 16/512gb - Space Gray Touch Bar
- Xiaomi 13T 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Honor Magic6 Lite 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Cisco Catalyst C1000-48T-4G-L 48xRJ45 4xSFP switch, CISCO refurbished
- BESZÁMÍTÁS! Asus B760M i7 12700KF 32GB DDR4 512GB SSD RX 6800 16GB Rampage SHIVA FSP 700W
- Huawei Nova Y90 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Lèpj be a jövőbe! Kamatmentes rèszletre is!
- Samsung Galaxy S23PLUS 256GB Kártyafüggetlen 1Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest